Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Καμιά ελπίδα δεν έχει ο λαός από τη νέα κυβέρνηση!!

Τη μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου την έριξε ο λαός με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των τελευταίων μηνών που είχαν ως αποκορύφωμα τις επίσης μεγαλειώδεις αντιδράσεις της 28ης Οκτωβρίου.
Καμιά ελπίδα δεν έχει ο λαός από τη νέα κυβέρνηση
Γράφει ο Σωτήρης Τριανταφύλλου.
Αυτές οδήγησαν στην απόφαση για το δημοψήφισμα που ήταν και η αφορμή για την πτώση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα μείνει στην ιστορία ως η πλέον αντιλαϊκή.
Η χώρα από χθες άλλαξε σελίδα και έχει πλέον κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, αλλά και νέο πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Πέραν της προσωπικότητας και της επιστημονικής κατάρτισης του εντολοδόχου ακόμη πρωθυπουργού για τα οποία υπερθεματίζουμε, δεν βλέπουμε κάτι στο οποίο θα μπορέσει να βοηθήσει τους Ελληνες πολίτες η νέα κυβέρνηση που στόχο έχει τη διεκπεραίωση των δανειακών συμβάσεων και την αποκατάσταση των σχέσεων με την Ευρώπη και έως ενός σημείου της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας.
Πέραν αυτών, δεν πρόκειται να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων στο ελάχιστο, λόγω και του ότι θα έχει και συγκεκριμένο πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί, αλλά και περιορισμένη ζωή. Τουναντίον, φοβόμαστε πως λόγω και της ισχυρότατης κοινοβουλευτικής δύναμης που θα διαθέτει, μπορεί να λάβει επαχθέστερα μέτρα από αυτά που έχουν ληφθεί σε βάρος του λαού.
Εξ αυτού του λόγου και όχι μόνο, επαναλαμβάνουμε ότι οι εκλογές είναι η μόνη λύση και θα πρέπει να γίνουν άμεσα όχι μόνο γιατί είναι ο πλέον καθαρός και δημοκρατικός τρόπος για να εξέλθει η χώρα του αδιεξόδου, αλλά και να προλάβουμε τα νέα σκληρά μέτρα που φοβόμαστε ότι θα ληφθούν και μάλιστα με συναίνεση.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: