Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η αλήθεια για το 44…!!

Δεν χρειάζεται να γράψεις πολλά πράγματα για το 44. Γράφει ο Χρύσανθος Τσαλτίδης.
Η αλήθεια για το 44…
Μόνο την ουσία που έχει διαστρεβλωθεί σε απίστευτο βαθμό από τα κέντρα προπαγάνδας που βέβαια τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί δεκάδες επικοινωνιακές ήττες και έχουν από την μία μαζευτεί, αλλά από την άλλη παράλληλα και… λυσσάξει με το αντιαρειανό τους μένος.
Στις 10 Νοεμβρίου του 2004 έγινε γνωστή η απόφαση για το άρθρο 44 και την υπαγωγή του ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ θεωρητικά γλίτωσε από χρέη 17,5 εκ ευρώ, ωστόσο επί της ουσίας δεν κλήθηκε να πληρώσει άμεσα χρήματα ύψους 7-8 εκ ευρώ, αναλογιστεί κανείς ότι ένα ποσό κοντά στα 8-9 εκ ευρώ ήταν λογιστικά υπόλοιπα προς τον Κοντομηνά ( αν ήθελε τότε μπορούσε να τα διεκδικήσει αν και γνώριζε και ο ίδιος και οι συνεργάτες του πως δημιουργήθηκε η… καρτέλα του. Για αυτό άλλωστε αργότερα συνέβαλε και με 2 εκ ευρώ).
Από αυτά ένα σημαντικό κομμάτι προς το δημόσιο το πλήρωσε και συνεχίζει να το πληρώνει και θα το πληρώνει κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο κάθε έτους ως και το 2014. Δεν… χαρίστηκαν δηλαδή τα χρήματα, αλλά στην ουσία ο ΑΡΗΣ πλήρωσε με βάση την δικαστική απόφαση ένα μικρότερο ποσό.
Ακόμα και αυτοί που θεωρητικά έχασαν τα χρήματά τους (και δεν ήταν οι πιστωτές που υπέγραψαν ότι χαρίζουν τα χρήματα) οι ποδοσφαιριστές τα πήραν μετά από απόφαση του Υπουργούν Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού. Ακόμα και για αυτούς ο ΑΡΗΣ έπρεπε να καταθέτει ένα ποσοστό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Χωρίς καμία υποχρέωση εκ της αποφάσεως του δικαστηρίου πήρε ο ίδιος ο τότε Υφυπουργός την απόφαση να πληρωθούν οι τότε παίκτες ΑΡΗ και ΠΑΣ με δόσεις, αν θυμάμαι καλά μέσω ΟΠΑΠ.
Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου καμία από τις αναπαραγόμενες βλακείες περί χρημάτων του ελληνικού λαού όχι απλά δεν ισχύει, αλλά αποτελεί και μέγιστο ψέμα. Κι προσέξτε πάνω από όλα μιλάμε για μία απόφαση δικαστηρίου όχι απόφαση του κράτους όπως συμβαίνει με τους μόνιμα ευνοούμενους. Ο ΑΡΗΣ έχει αποπληρώσει περίπου το 70% του χρέους και σε 2 χρόνια θα έχει πληρώσει το 100%.
Μάλιστα το κράτος που σήμερα δεν… ξεπαγώνει χρέη 10 φορές μεγαλύτερα σε κάποιες ομάδες ή επίσης ξέχασε να στείλει το νομικό του στην εκδίκαση της υπόθεσης της ΑΕΚ, ήταν ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΙΚΟΣ του ΑΡΗ το 2004.
Ο ΑΡΗΣ βέβαια πλήρωσε ακριβά και με ένα υποβιβασμό τις πενιχρές οικονομικές του δυνατότητες τότε, όταν άλλες ομάδες σπαταλούσαν εκατομμύρια ευρώ ανεξέλεγκτα και βέβαια ακόμα λειτουργούν με διοικήσεις πρωτοδικείου που δεν τους βαρύνουν τα… παγωμένα χρέη του παρελθόντος.
Πολύ απλά η τωρινή διοίκηση στον ΑΡΗ πληρώνει και τις δόσεις του 44 και αυτά που άφησε η προηγούμενη διοίκηση και τα δικά της. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ πχ πληρώνουν ΜΟΝΟ τα δικά τους. Αντιλαμβάνεστε τις διαφορές;
Το άρθρο 44 ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης του τότε Προέδρου Νικήτα Ματθαίου, αποτέλεσε μία τεράστια προσπάθεια όλου του ΑΡΗ (Ερασιτέχνη, ΠΑΕ, συνδέσμων, απλού κόσμου) αλλά στην ουσία ήταν μία πρώτη μεγάλη νίκη του λαού του ΑΡΗ που συνέχισε να δίνει μάχες επιβίωσης την επόμενη χρονιά για να φτάσει στην δημιουργία της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ το 2006 , αλλά και σε μεγάλες ευρωπαικές εκδρομές την χρονιά της Σαραγόσα και πέρσι.
Την δεδομένη χρονική στιγμή δυσκολίες υπάρχουν, τα οικονομικά δεδομένα είναι σίγουρα πολύ δύσκολα, αλλά με την στήριξη του κόσμου και σωστή διαχείριση μπορούν να εξυπηρετηθούν. Υπό μία προϋπόθεση. Ο κόσμος του ΑΡΗ να έχει την ίδια φιλοσοφία, ενότητα και αντίδραση απέναντι στους εχθρούς του συλλόγου. Αν συμβαίνει αυτό και η όποια διοίκηση θα έχει την ανάλογη αντίδραση και το αγωνιστικό τμήμα θα εναρμονιστεί στις επιταγές του μαχητή κόσμου του…
Υ.Γ.1 Στο επόμενο σημείωμα θα τα πούμε και για το αγωνιστικό και τις ατελείωτες ώρες του Πρόμπιερζ στο Ρύσιο. Είπαμε όμως τα πρώτα στοιχεία της δουλειάς του Πολωνού μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε. Για να χαμογελάσουμε όμως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα…
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: