Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μέτρησε η ποιότητα της ΤΣΣΚΑ!!

O Τόλης Κοτζιάς γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού κόντρα στην δυνατή ΤΣΣΚΑ και για το πόσο μπορεί να επηρεάσει τους «πράσινους» η απουσία του Διαμαντίδη.
Μέτρησε η ποιότητα της ΤΣΣΚΑ
Ο Παναθηναϊκός μέτρησε χθες τις δυνάμεις του απέναντι στην πανίσχυρη φέτος ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το τέλος του αγώνα τον βρήκε δυσαρεστημένο, μόνο όσον αφορά στο αποτέλεσμα. Η εμφάνισή του σε γενικές γραμμές ήταν καλή έως πολύ καλή, παίζοντας με μία ομάδα, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει πιο ποιοτικό ρόστερ.
Μπορεί, όμως, ο πρωταθλητής Ευρώπης, ο κυρίαρχος του ευρωπαϊκού μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια, να είναι ικανοποιημένος, όταν έχει χάσει; Όχι, βέβαια. Γνωρίζουν, όμως, άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο ότι τίποτα δεν κρίνεται τώρα. Τα πάντα ξεκαθαρίζουν την άνοιξη, οπότε το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα είσαι τότε. Σιγά μην κλάψουν οι «πράσινοι», που έχασαν το χθεσινό παιχνίδι.
Εδώ πέρυσι είχαν χάσει από πολύ χειρότερες ομάδες μέσα στο ΟΑΚΑ. Ξεχνάει κανείς το ματς με την Λιέτουβος Ρίτας; Ή με την Βαλένθια; Όχι βέβαια. Όταν, όμως, η κατάσταση άρχισε να σοβαρεύει, στα ματς κατ’ αρχάς με την Μπαρτσελόνα, ο Ομπράντοβιτς έβγαλε λαγό από το καπέλο και ο Παναθηναϊκός έφθασε σχεδόν διά περιπάτου στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας.
Δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε αν και φέτος οι «πράσινοι» θα μπορέσουν να κάνουν κάτι ανάλογο. Σίγουρα, όμως, είναι σε καλό δρόμο, όπως έδειξαν τόσο με την ΤΣΣΚΑ, όσο και στα προηγούμενα παιχνίδια τους.
Χθες ο Παναθηναϊκός είχε στην μεγαλύτερη διάρκεια το πάνω χέρι, λόγω της τακτικής του και δη της πολύ καλής άμυνάς του. Ο Ομπράντοβιτς και οι συνεργάτες του γνώριζαν πολύ καλά ότι θα έπρεπε να βρουν τρικ για να αντιπαρέλθουν του ανώτερου ρόστερ, που έχουν οι Ρώσοι.
Το κατάφεραν με την ζώνη με προσαρμογές, που χρησιμοποίησαν. Δεν έφθανε, όμως, μέχρι το τέλος, ώστε να προκύψει η νίκη. Ο τραυματισμός του Τσαρτσαρή μέσα στον αγώνα (και η αποχώρησή του) δεν ήταν λόγος, που ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να χαμογελάσει.
Ήταν, όμως, η αποχώρηση με πέντε φάουλ του Διαμαντίδη και γενικά η μέτρια μέρα του Μήτσου, ο οποίος δεν έκανε ούτε μία προσπάθεια για σουτ. Χωρίς Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα και αυτό φάνηκε. Ακόμη και έτσι, όμως, πάλι οι πρωταθλητές Ευρώπης θα μπορούσαν να είχαν νικήσει, αλλά στο τέλος ο Σάτο κουράστηκε. Και έκανε δύο κομβικά λάθη.
Υ.Γ Η ΤΣΣΚΑ έχει τόσο ποιοτικό ρόστερ, που ξεχάσαμε ότι έλειπε και ο Λαβρίνοβιτς. Δεν έλειπε ο…Τζόρνταν, αλλά ο Λιθουανός παίζει 20 λεπτά σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης. Έτσι δεν είναι;
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: