Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μία ήττα θα τον κάνει πιο δυνατό...!!

Τι μπορεί να κερδίσει κάποιος από μία ήττα; Ας διαβάσει ξανά κανείς τι είπε ο Ζοτς και θα καταλάβει. Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης.

Μία ήττα θα τον κάνει πιο δυνατό...
Μεταξύ μας λίγοι πίστευαν πως όταν ο Παναθηναϊκός έφευγε με 9 πόντους μπροστά στο 34' θα έχανε.
Όπως είπε ο Ομπράντοβιτς πάντως λίγοι από τους παίκτες του πίστεψαν πως θα κερδίσουν και το παιχνίδι (που έληξε τελικά 78-76) όταν αυτό άρχισε να στραβώνει.
Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θέλει κουβέντα... Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε μία νίκη, παίζοντας το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς τον ηγέτη του, τον Διαμαντίδη.
Το έχει ξανακάνει βέβαια... τόσο πέρυσι με την Μπαρτσελόνα όσο και με τον Ολυμπιακό στον τελευταίο τελικό. Είτε από φάουλ ή από τραυματισμό.
Δεν είχε τον Τσαρτσαρή που θα μπορούσε να βοηθήσει απέναντι στον Κιριλένκο ή στους πιο... Light ψηλούς της ΤΣΣΚΑ και αναγκάστηκε να κουράσει πολύ τον Σάτο, που πέταξε την μπάλα σε δύο κρίσιμες επιθέσεις.
Είναι σίγουρο πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμα τον Μπατίστ όπως θα ήθελε να τον έχει... Ο Μάικ είναι πολύτιμο εργαλείο και δεν μας έχει συνηθίσει να "τρώει" τρεις τάπες συνεχόμενες από κανένα παίκτη, ακόμα και αν αυτός είναι ο Κιριλένκο. Κοντά στο καλάθι, σπάνια πήγαινε να αφήσει την μπάλα με ταμπλό...
Ο Λόγκαν θέλει χρόνο προσαρμογής κυρίως στην επίθεση, ενώ ο Σμιθ θέλει χρόνο προσαρμογής και σε επίθεση και σε άμυνα...
Για τον Ζοτς δεν του βγήκε που τελικά δεν είχε τον Πατ Καλάθη στην δωδεκάδα... Αλλά του βγήκαν άλλα που θα έχουμε να λέμε για καιρό.
Η άμυνα ζώνης για παράδειγμα 3-2 με προσαρμογές, συνεχείς αλλαγές που σε κάποιες περιπτώσεις μοιάζει με μαν του μαν θα πρέπει να καταχωρηθεί πλέον ως άμυνα "Παναθηναϊκός"...
Οι πράσινοι έχασαν ένα ματς... σίγουρα όμως όχι τον πόλεμο. Ο Ζοτς το είπε ξεκάθαρα. Αυτό που το πείραξε είναι πως οι παίκτες του δεν είχαν την πείνα που θέλει να έχουν στο μάτι τους... Δεν γυάλιζε το μάτι τους όταν το ματς στράβωσε στο τέλος.
Ήταν η ΤΣΣΚΑ τυχερή, ήταν ο Παναθηναϊκός άτυχος σε κάποια σουτ που δεν χάνονται, αλλά οι αδυναμίες που έδειξε σε ένα παιχνίδι κόντρα στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, είναι μικρές και δεν είναι σε επίπεδο ταλέντου...
Οι παίκτες το πήραν το μήνυμα και ακόμα και το επόμενο παιχνίδι, μέσα στην Μόσχα, ακόμα και αν είναι... αδιάφορο βαθμολογικά, θα είναι διαφορετικό...
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: