Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Πάμε σε ντέρμπι "αιωνίων", με υψηλές προσδοκίες!!

Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει από νωρίς εφέτος, πάμε σε κούρσα τίτλου μεταξύ δύο μονομάχων! Γράφει ο Γιάννης Θειακός.
Πάμε σε ντέρμπι "αιωνίων", με υψηλές προσδοκίες
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν τον τίτλο και η εκτίμηση μου είναι, ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο φινάλε!
Πλέον, βαδίζουμε σε ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και όλα συντελούν ότι θα δούμε ένα ματς αντάξιο των δύο συλλόγων.
Αυτό το παιχνίδι δεν δίνει κούπα στον νικητή, αν υπάρξει, όμως του δίνει ηρεμία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.
Είναι λάθος να το προσεγγίσουμε από τώρα αγωνιστικά, αφού είμαστε αρκετές μέρες μακριά και οι ισορροπίες μπορεί να αλλάξουν, ακόμη και ένα λεπτό πριν από τη σέντρα!
Το σίγουρο είναι ότι αυτή η διακοπή για την Εθνική ομάδα κάνει κακό στον Παναθηναϊκό, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, και το απέδειξε και στο Κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Και μη μου πει κανείς ότι στο φινάλε κινδύνεψε γιατί αν οι «πράσινοι» ήταν σοβαροί μέχρι το τέλος, θα είχαν τελειώσει το ματς με περισσότερα γκολ και καθόλου άγχος….
Η Ένωση έμεινε στο ματς απλά γιατί της έδωσε το δικαίωμα το «τριφύλλι» και όχι γιατί ανέβασε την απόδοση της κατακόρυφα ξαφνικά.
Η διακοπή, λοιπόν, λέω ότι ωφελεί τον Ολυμπιακό, που καταρχήν παίρνει ανάσες από τα συνεχόμενα δύσκολα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεύτερον, ο Βαλβέρδε, σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο, θα μπορεί να υπολογίζει στους Ιμπαγάσα, Γέστε και Φουστέρ!
Αυτό σημαίνει ότι θα πάει στην κρίσιμη αναμέτρηση με γεμάτη την φαρέτρα -αν και ο Φέϊσα δύσκολα θα τα καταφέρει- και εδώ υπερτερεί, έναντι των «πράσινων». Φυσικά, υπάρχει και ο παράγοντας «έδρα» που πάντα παίζει τον δικό του ρόλο στα ντέρμπι.
Ο Φερέϊρα έχει βρει ένα στυλ παιχνιδιού -μέσα από τα προβλήματά του- που αν και παίζει χωρίς επιθετικό, σκοράρει κατά ριπάς…
Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους! Πρώτον, η ομάδα έχει γίνει πιο γρήγορη και η τριάδα Λέτο, Ζέκα, Κουίνσι βρίσκεται με κλειστά μάτια και δεύτερον, γιατί μετά από χρόνια στον Παναθηναϊκό οι παίκτες παίζουν και χωρίς μπάλα! Όπως επιβάλλει, δηλαδή, το σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Έτσι, λοιπόν, ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει κάθε μέρα τον σταυρό του μην συμβεί τίποτα σε κάποιον από τους τρεις και σπάσει ο κρίκος που τους ενώνει ονειρικά στο χορτάρι, σε αντίθεση με τον Ισπανό προπονητή που το ρόστερ της ομάδας του έχει βάθος και μπορεί να αλλάζει πρόσωπα και διάταξη.
Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ όλη την εβδομάδα μέχρι το μεγάλο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, αλλά και μετά από αυτό, να ασχολούμαστε με τους αληθινούς πρωταγωνιστές και όχι με όσους προσπαθούν πάντα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να κλέψουν την παράσταση…
Ο κόσμος σε τέτοιες δύσκολες εποχές έχει ανάγκη από θέαμα και διασκέδαση και όχι από μιζέρια, προβληματισμό και μουρμούρες…
Πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: