Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ο Πρέλεβιτς στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ?

Τελικά μόνο τυχαία δεν ήταν η κοινή παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη με τον Μπάνε Πρέλεβιτς στις εξέδρες της Τούμπας στη διάρκεια του φιλικού αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καβάλα.

Η παρουσία του Μπάνε ουσιαστικά αποτέλεσε την προαναγγελία της συνεργασίας τους στην ΠΑΕ! Ο Πρέλεβιτς, μαζί με τον Θανάση Χατζόπουλο και πιθανότατα τον Παναγιώτη Ραπτόπουλο θα είναι ένα από τα μέλη της διευρυμένης διοίκησης της ΠΑΕ που θα προκύψει από το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τωρινή διοίκηση είναι πενταμελής και είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί εννιαμελής διοίκηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει και τέταρτο νέο πρόσωπο.

Το κύπελλο φέρνει… παραμονή


Αυτό το κύπελλο το σήκωσε όσο πιο ψηλά μπορούσε στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Άκουσε το όνομα του άπειρες φορές από τους συμπαίκτες του, κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών. Έμεινε μέχρι και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο Ολυμπιακό Στάδιο, προκειμένου να διαχειριστεί την συναισθηματική του φόρτιση.

Αποχώρησε από το ΟΑΚΑ με το μετάλλιο, την μπάλα του τελικού και την οικογένεια του. Ενδεχομένως αυτός θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για τον 36χρονο πια Νίκο Λυμπερόπουλο, να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ίσως μάλιστα η σκέψη αυτή να πέρασε φευγαλέα από το μυαλό του Λύμπε. Όμως από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ των τίτλων, είναι αυτή που ονειρευόταν ο Λυμπερόπουλος. Και πλέον δύσκολα θα την αφήσει.

Άλλωστε όσοι τον είδαν μπροστά τους πριν, κατά την διάρκεια και κυρίως μετά τον τελικό, δεν διαπίστωσαν πως πρόκειται για έναν…κουρασμένο Λύμπε. Περισσότερο με έναν διψασμένο για περισσότερους τίτλους Λύμπε έμοιαζε. Φυσικά αν ο ίδιος το αποφασίσει, δεν τίθεται κανένα ζήτημα από την πλευρά της ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Είτε μείνει, είτε φύγει ο Μανόλο Χιμένεθ, στην Ένωση περιμένουν με το…στυλό στο χέρι για την ανανέωση του Λυμπερόπουλου. Αρκεί ο ίδιος να πει το «ναι». Και μπορεί ουδείς να προβλέψει με σιγουριά αν τελικά ο Λύμπε θα συνεχίσει και του χρόνου στην ΑΕΚ. Ωστόσο αυτό μαρτυρούν οι ενδείξεις.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει και με τον Τραιανό Δέλλα. Και ο «Κολοσσός» φτιάχτηκε με την κατάκτηση του κυπέλλου. Και δείχνει να άνοιξε η όρεξη για ακόμα περισσότερα τρόπαια με την ΑΕΚ. Ενώ αυτή την διάθεση του, την άφησε να φανεί εμμέσως πλην σαφώς στις δηλώσεις του μετά τον τελικό. Επίσης από την πλευρά της ΑΕΚ ισχύει και για τον Δέλλα, ότι και για τον Λυμπερόπουλο. Και μπορεί ούτε ο «Κολοσσός» να έχει πάρει την οριστική του απόφαση. Αλλά και στην περίπτωση του οι ενδείξεις μαρτυρούν παραμονή.

Πορνοστάρ-πρύτανης στο Πανεπιστήμιο!

Η συμπρωταγωνίστρια της Τζούλιας Αλεξανδράτου στην τελευταία της ροζ ταινία, Ηλέκτρα Γαλανού, έκανε διάλεξη στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τα ερωτικά φετίχ! «Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα επέτρεπα ποτέ να μπει και να μιλήσει στους φοιτητές», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Ιωάννης Χατζηδημητρίου.

Super Lig: Εύκολα «Φενέρ» και Τραμπζονσπόρ

Με νίκες συνέχισαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις οι πρωτοπόροι της Super Lig, Φενερμπαχτσέ και Τράμπζονσπόρ για την 31η αγωνιστική ημέρα.

Η «Φενέρ» επιβλήθηκε άνετα 2-0 της Ιστανμπούλ και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια ώρα η Τράμπζονσπορ επικρατούσε εύκολα 3-0 της Γκαζιάντεσπορ. Το Σάββατο, η Μπεσίκτας πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Γαλατάσαραι με 2-0.

Αναλυτικά όλα τα ματς της 31ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 29/4

Σίβασπορ-Γκενζλερμπιλίγκι  1-1


Σάββατο 30/4

Κασιμπάσα-Κόνιασπορ 2-2  

Αντάλιασπορ-Μπούκασπορ 3-3

Μπεσίκτας-Γαλατάσαραι 2-0


Κυριακή 1/5

Μανίσασπορ-Εσκισέχισπορ 3-1

Φενέρμπαχτσε-Ιστανμπούλ ΒΒ 2-0

Τράμπζονσπορ-Γκαζιάντεσπορ 3-0

Καϊσερίσπορ-Μπούρσασπορ 1-0

Ανανέωσε ο Ποκετίνο

Επέκτεινε τη συνεργασία του με την Εσπανιόλ ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο και θα βρίσκεται στον πάγκο της ισπανικής ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Ο Αργεντινός τεχνικός ανέλαβε την Εσπανιόλ τον Ιανουάριο του 2009 κι έχει ευχαριστήσει τους ανθρώπους της διοίκησης με τη δουλειά που έχει κάνει, ενώ αυτή τη στιγμή οι Καταλανοί βρίσκονται στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η παραμονή του Ποκετίνο στην τεχνική ηγεσία της Εσπανιόλ, είναι θετικά νέα για τους Ισπανούς, που τη Δευτέρα το βράδυ αντιμετωπίζουν την Αθλέτικ Μπιλμπάο εντός έδρας.

«Εμείς τους σώσαμε, αυτοί μας ρίχνουν…»

Η ΑΕΚ είχε αποφύγει τον μηδενισμό στην αναμέτρηση με το Μαρούσι (όταν αδυνατούσε να βρει έδρα) γιατί μεταξύ άλλων η ΚΑΕ Ηλυσιακός, δια του αντιπροσώπου της στο Δ.Σ. και αντιπροέδρου της, Θανάση Δούνη, είχε ψηφίσει υπέρ της Ενωσης.
«Εμείς τους σώσαμε, αυτοί μας ρίχνουν…»
Τότε κανείς δεν φανταζόταν πως λίγο καιρό μετά ο Δικέφαλος θα προσπαθούσε να αποβάλλει τον Ηλυσιακό από την Α1 για να παραμείνει εκείνος!
«Οι παράγοντες της ΑΕΚ, γνωρίζουν πως στο θέμα που είχε προκύψει με το εντός έδρας παιχνίδι τους κόντρα στο Μαρούσι, όπου υπήρξε ξεκάθαρη παράβαση κανονισμών, μένοντας πιστός στο δόγμα «οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο», όχι απλά υποστήριξα την ομάδα τους αλλά έπεισα και τους υπόλοιπους παράγοντες να ψηφίσουν υπέρ της ΑΕΚ, ώστε να μην τιμωρηθεί ακόμη και με μηδενισμό», δήλωσε ο Θανάσης Δούνης.
«Όπως μένοντας πιστοί σε αυτό το δόγμα, κάναμε τα στραβά μάτια ουκ ολίγες φορές για την ΑΕΚ… Εν γνώσει μας. Δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ωφεληθεί περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα, τώρα προσπαθούν να κερδίσουν στα χαρτιά την παραμονή τους στην Α1, αποβάλλοντας τον Ηλυσιακό! Είναι ντροπή… Και κυρίως είναι άνανδρο να μην σέβεσαι τον ιδρώτα των παικτών που για 26 αγωνιστικές έφτυσαν αίμα ώστε να πάρουν τις νίκες που πρέπει και να μείνουν στην Α1... Όσο για τα σχόλια των ανθρώπων της ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική, όποιος και αν είναι ο σκοπός, το να πέφτεις τόσο χαμηλά είναι άθλιο…
Η πορεία μας σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και η ανταγωνιστικότητα μας ακόμη και κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ, αποδεικνύουν πόσο φαιδρά είναι τα… επιχειρήματα τους. Η ομάδα μας, εν αντιθέσει με αυτούς, κατέκτησε τις νίκες της με κόπο και ιδρώτα.
Ο Ηλυσιακός, έχει εμπιστοσύνη στους δικαστές του ΑΣΕΑΔ και θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κρίνουν βάσει φημών και δημοσιευμάτων αλλά με τα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την πραγματική αλήθεια».
Πηγή: Superbasket.gr

Παράπονα Φέργκιουσον για διατησία

Έντονη ήταν η δυσαρέσκεια του ο Άλεξ Φέργκιουσον αναφορικά με την διαιτησία του ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς».  

«Ήταν πολύ σπουδαίο το παιχνίδι για να μην έχουμε σωστές αποφάσεις. Ο Κλισί ανέτρεψε άγαρμπα τον Όουεν και ήξερε ότι είχε κάνει πέναλτι», τόνισε ο Σκοτσέζος τεχνικός που αναφέρθηκε και στο πέναλτι που ζήτησαν οι «κανονιέρηδες»: «Υπήρξε ισορροπία στα λάθη αλλά νομίζω ότι ήταν δύσκολο για κάποιον να δει το χέρι του Βίντιτς. Σίγουρα όλα αυτά δίνουν μία μεγάλη ευκαιρία στην Τσέλσι. Και αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις», τόνισε ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων».

Πέταξαν... αυγά στον Σκανδαλίδη!

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με... αυγά! Για καλή του τύχη όμως, τα... απέκρουσε ένας αστυνομικός!

Επιστροφή Βαλένσια στην Τούμπα!!

Ένας φίλος από τα παλιά επισκέφθηκε σήμερα(1/5) την Τούμπα ο Αντόλφο Βαλέντσια. Ο Κολομβιανός επιθετικός παρακολούθησε το φιλικό με την Καβάλα ενώ εντυπωσιάστηκε από τις κινήσεις του Βιερίνια.
Ο Βαλέντσια βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες στην Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος από κάποιο φίλο του και με την ευκαιρία επισκέφθηκε το γήπεδο της Τούμπας. Ο Κολομβιανός όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια με τα χρώματα του Δικεφάλου παρακολούθησε το φιλικό παιχνίδι με την Καβάλα, ενώ έμεινε εντυπωσιασμένος με τις προσπάθειες του Βιερίνια.
Πηγή: gazzeta.gr

Ταινία η καριέρα του Λάουντα!!

Η καριέρα του Νίκι Λάουντα δεν αποκλείεται να προβληθεί στις μεγάλες οθόνες, καθώς αποτελεί σκοπός του βραβευμένου σεναριογράφου, Πίτερ Μόργκαν. «Όποιος έχει καμμένο αυτί, μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής», είπε.
Έχοντας τρία πρωταθλήματα και 25 νίκες ο Νίκι Λάουντα έχει γράψει κι αυτός με χρυσά γράμματα τ’ όνομά του στην ιστορία της Formula1. Ο Αυστριακός ξεκίνησε την καριέρα του το 1971, σταμάτησε το 1979 κι επέστρεψε το 1982 για τέσσερα ακόμη χρόνια. Όλο αυτό δεν αποκλείεται να το δούμε στις μεγάλες οθόνες του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ο βραβευμένος σεναριογράφος Πίτερ Μόργκαν αποκάλυψε πως έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του.
Βέβαια, θέλει να εστιάσει περισσότερο στο 1976, όταν ο Λάουντα είχε σοβαρό ατύχημα και κατόρθωσε να σωθεί από σοβαρά εγκαύματα. Μάλιστα, ο Μόργκαν έχει ξεκινήσει και την αναζήτηση του ηθοποιού, ο οποίος θα υποδυθεί τον Λάουντα, αφού δήλωσε αστειευόμενος πως «ο καθένας που έχει ένα καμένο αφτί, μπορεί να σκέφτεται πως μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής».

Χάνει και τον Μιλίτο!!

Τα προβλήματα στην άμυνα δεν λένε να σταματήσουν για την Μπαρτσελόνα καθώς ο Γκάμπριελ Μιλίτο θα μείνει εκτός για έναν μήνα. Νοκ άουτ και ο νεαρός Μοντόγια, αισιοδοξία για Ινιέστα.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πονοκεφαλιάζει για την άμυνα της Μπαρτσελόνα καθώς μετά τους Αμπιντάλ. Αντριάνο και Μάξουελ, είδε και τον Μιλίτο να τίθεται νοκ-άουτ. Ο Αργεντικός είχε τραυματιστεί στο πρόσφατο 2-0 επί της Οσασούνα, δεν αποδείχθηκε ήταν κάτι το σοβαρό, ωστόσο στην σαββατιάτικη ήττα από την Σοσιεδάδ χτύπησε ξανά. Και αυτή τη φορά, τα νέα ήταν δυσάρεστα μιας και θα μείνει εκτός για έναν μήνα.

Πρόβλημα και με τον νεαρό Μοντόγια, ο οποίος ξεκίνησε βασικός με την Σοσιεδάδ αλλά μετά από 14 λεπτά αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, με τον 20χρονο αμυντικό να μένει εκτός για έξι εβδομάδες.

Από κει και πέρα, υπάρχει αισιοδοξία για επιστροφή του Ινιέστα στην ρεβάνς της Τρίτης. Ο μέσος των μπλαουγκράνα προπονήθηκε χωρίς προβλήματα μαζί με τους παίκτες που δεν έπαιξαν στο Σαν Σεμπαστιάν και οι πιθανότητες να είναι στην αποστολή με την Ρεάλ έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Σοκ για Μαρσέιγ και Λιόν!!!

Την... τιμώρησε η μπάλα
Οι παίκτες της Μαρσέιγ μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι για τη νίκη και έχασαν σωρία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σορέν να κάνει κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το μηδέν με... νύχια και με δόντια μέχρι το 56', όταν ο Βαλμπουένα έδωσε τη λύση για τους πρωταθλητές. Οι «Φωκαείς» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, όμως η μπάλα τους... τιμώρησε στο 77', όταν ο Κουκ ισοφάρισε, με το παιχνίδι να ανοίγει στη συνέχεια και τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις, προκειμένου να πάρουν τη νίκη, οι μεν με τον Αγιού και οι δε με τον Γέλεν. Το 1-1 αφήνει και πάλι τη Μαρσέιγ στη δεύτερη θέση και ενώ την επόμενη αγωνιστική αγωνίζεται με τη Λιόν στο «Ζερλάν».
Δεν βλέπεται η Λιόν...
Η Λιόν έκανε ακόμη μία άθλια εμφάνιση απέναντι στην Τουλούζ και γνώρισε την ήττα με 2-0... Οι «λιονέ» ήταν απογοητευτικοί και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 28', με τον Σέτο να σκοράρει με πολύ ωραία κεφαλιά. Οι παίκτες του Πιελ απείλησαν ελάχιστα την αντίπαλη εστία, έμειναν με 10 παίκτες στο 64', όταν ο Μπάστος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ 4' αργότερα ο Σισοκό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0... Το κάκιστο απόγευμα για την ομάδα του Κλοντ Πιελ ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Σισοκό στο 89'...
Πάρτι της Καέν, χάνει το... τρένο της Ευρώπης η Μονπελιέ
Η Καέν έκανε πάρτι στην Κυανή Ακτή απέναντι στη Νις, της οποίας επικράτησε με 4-0 και ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «καενέ» ήταν καλύτεροι, προηγήθηκαν στο 34' με τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Χαμουμά, ενώ με το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Σίβελι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και στις καθυστερήσεις ο Μολό έκανε το 2-0. Το κρεσέντο των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου με τέρματα των Χαμουμά και Ελ Αραμπί στο τέλος η ομάδα του Ντιμάς ολοκλήρωσε το θρίαμβό της.
Τέλος, Μονπελιέ και Μπρεστ έμειναν στ0 0-0 στο «Μοσόν», με τους γηπεδούχους να χάνουν ουσιαστικά τις τελευταίες τους ελπίδες για να πάρουν την 5η θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη από τη Ρεν.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής
Σάββατο (30/04)
Λανς-Λοριάν 2-3
(34' Ντεμόν, 36' Εντουάρντο - 20', 83' Γκαμέιρο, 90+1' Αμαλφιτάνο)
Λιλ-Αρλ 5-0
(5', 45' Ζερβίνιο, 49' πεν. Ντεμπουσί, 84' Καμπάγ, 89' Ρόζεναλ)
Ρεν-Μπορντό 0-0
Σοσό-Νανσί 1-0
(11' Μπουτέν)
Παρί-Βαλενσιέν 3-1
(10' Νενέ, 22' Μποντμέρ, 87' Σακό - 44' Πιζόλ)
Κυριακή (01/05)
Μαρσέιγ-Οσέρ 1-1
(56' Βαλμπουένα - 77' Κουκ)
Μονπελιέ-Μπρεστ 0-0
Νις-Καέν 0-4
(34', 89' Χαμουμά, 45+2' Μολό, 90' Ελ Αραμπί)
Τουλούζ-Λιόν 2-0
(28' Σέτο, 68' αυτ. Σισοκό)
Σεντ Ετιέν-Μονακό (22:00)
Η βαθμολογία
1. Λιλ 63
2. Μαρσέιγ 62
3. Λιόν 56
4. Παρί 56
5. Ρεν 52
6. Λοριάν 47
7. Σοσό 46
8. Μπορντό 45
9. Σεντ Ετιέν 44*
10. Μονπελιέ 43
11. Τουλούζ 42
12. Μπρεστ 41
13. Βαλενιέν 39
14. Οσέρ 39
15. Καέν 39
16. Νις 39*
17. Μονακό 38*
18. Νανσί 38
19. Λανς 30
20. Αρλ 14
*Με παιχνίδι λιγότερο.
Επόμενη αγωνιστική
Αρλ-Σεντ Ετιέν
Οσέρ-Μονπελιέ
Μπορντό-Σοσό
Μπρεστ-Νις
Καέν-Λανς
Λοριάν-Τουλούζ
Μονακό-Παρί
Νανσί-Λιλ
Βαλενσιέν-Ρεν
Λιόν-Μαρσέιγ

«Τίτλος με Ρόμα»

Ένας βαθμός απομένει στην Μίλαν για την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο Αλέγκρι τόνισε πως θέλει τον τίτλο μέσα στο «Ολίμπικο» επί της Ρόμα.
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μόλις ένας βαθμός. Έχουμε τρεις ακόμα αγώνες και είμαι σίγουρος ότι θα τον κατακτήσουμε. Θέλουμε να τον εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και μπορούμε να το πετύχουμε με την Ρόμα την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο Αλέγκρι μετά το 1-0 επί της Μπολόνια που διατήρησε την Μίλαν στο +8 από την Ίντερ.

Όσο για το ματς με την ομάδα του Μαλεζάνι, ο τεχνικός των «ροσονέρι» κρατά μόνο τη νίκη: «Είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μπολόνια μας προκάλεσε προβλήματα και δεν μας άφησε να καθαρίσουμε τον αγώνα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια όπως και έγινε».

«Πεντάσφαιρος» με Βιεϊρίνια!!!

Την καλύτερη προπόνηση ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ έκανε ο ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος» του Βορρά επιβλήθηκε 5-0 της Καβάλας σε φιλικό παιχνίδι, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Βιεϊρίνια!
«Πεντάσφαιρος» με Βιεϊρίνια!
Ο αγώνας ήταν προπονητικού χαρακτήρια γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Βιεϊρίνια πέτυχε ένα από τα 5 γκολ, ενώ μοίρασε και δύο ασσίστ. Δηλαδή τα τρία γκολ των «ασπρόμαυρων» έφεραν την σφραγίδα του Πορτογάλου.
Το σκορ άνοιξε στο 25’ ο Αθανασιάδης, το 2-0 πέτυχε ο Ίβιτς στο 37’ και στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Σαλπιγγίδης έγραψε το 3-0.
Στις αρχές της επανάληψης ο Βιεϊρίνια έβαλε και αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, με τον Ελ Ζαρ να γράφει το τελικό 5-0 είκοσι λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης.
Ο αγώνας βέβαια είχε και τα αρνητικά του, μιας και ο Μπρούνο Τσιρίλο αποχώρησε τραυματίας στο 43’ με ενοχλήσεις στον δικέφαλο.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ετό, Κοντρέρας, Τσιρίλο (43' Μαλεζάς), Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.
Καβάλα: Βαγιέχο, Βλάχος, Οικονόμου, Θεοδωρέλης, Αυλωνίτης, Ντιέ, Ντικρόκ, Χργκόβιτς, Ονουάτσι, Αμπντούν, Νικουλάε

Θα το κουνήσουν το σεντόνι;

Πιο κοντά στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία νίκησε 2-1 την Γουεστ Χαμ και… ξέφυγε στο +7 από Τότεναμ και Λίβερπουλ.

Θα το κουνήσουν το σεντόνι; (BINTEO)
Από την μεριά της, η Γουέστ Χαμ παρέμεινε στην ουρά της βαθμολογίας αλλά το σχετικά βατό πρόγραμμα που έχει (μέσα Μπλάκμπερν, Σάντερλαντ, έξω Γουίγκαν) αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά σχετικά με την παραμονή της.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Σάββατο (30/04)

Μπλάκμπερν-Μπόλτον 1-0
(20' Ολσον)

Μπλάκπουλ-Στόουκ 0-0

Σάντερλαντ-Φούλαμ 0-3
(33' Κακουτά, 61', 73' Ντέιβις)

Γουέστ Μπρομ-Αστον Βίλα 2-1
(60' Οντεμβιγκί, 84' Μουλουμπού - 4' αυτ. Μεϊτέ)

Γουίγκαν-Εβερτον 1-1
(21' Ν' Ζόγκμπια - 78' πέν. Μπέινς)

Τσέλσι-Τότεναμ 2-1
(45' Λάμπαρντ, 89' Καλού - 19' Σάντρο)

Κυριακή (01/05)

Μπέρμιγχαμ-Γουλβς 1-1
(27' Λάρσον – 7' πέν. Φλέτσερ)

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 3-0
(10' Μάξι, 59' πέν. Κάουτ, 65' Σουάρες)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γ. 1-0
(56' Ράμσεϊ)

Μάντσεστερ Σ.-Γουέστ Χαμ 2-1
(10' Ντε Γιόνγκ, 15' αυτ. Γιάκομπσεν - 33' Μπα)

Η βαθμολογία
(35 αγώνες)

1. Μάντσεστερ Γ. 73 (συντελεστής +38)
2. Τσέλσι 70 (συντελεστής +38)
3. Άρσεναλ 67
4. Μάντσεστερ Σ. 62 (34 αγώνες)
5. Λίβερπουλ 55
6. Τότεναμ 55 (34 αγώνες)
7. Εβερτον 48
8. Μπόλτον 46
9. Φούλαμ 45
10. Στόουκ 43
11. Γουέστ Μπρομ 43
12. Νιούκασλ 41
13. Αστον Βίλα 41
14. Σάντερλαντ 41
15. Μπέρμιγχαμ 39
16. Μπλάκμπερν 38
17. Μπλάκπουλ 35
18. Γουίγκαν 35
19. Γουλβς 34
20. Γουέστ Χαμ 32

«Μας σημάδευαν με πιστόλια φωτοβολίδων»

Για τις καταστάσεις που έζησε στο Ολυμπιακό Στάδιο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ μίλησε ο άσος του Ατρομήτου Γιάννης Σκόνδρας.

«Μας σημάδευαν με πιστόλια φωτοβολίδων»
Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα sport.grτόνισε πως «μακάρι να μην πηγαίναμε στον τελικό»….
"Είμαι τρομερά στεναχωρημένος. Μία μέρα ιστορική για τον Ατρόμητο, αλλά και για εμάς τους παίκτες, που παίρναμε μέρος σε έναν τελικό για πρώτη φορά, εξελίχθηκε σε φιάσκο. Ηταν τραγικό αυτό, που έγινε στο γήπεδο. Από το 70' και μετά οπαδοί ήταν στις γραμμές του γηπέδου και με την λήξη του αγώνα, που φυσικά δεν έληξε κανονικά, μπήκαν και μας κυνήγησαν. Θεωρώ πως το παιχνίδι θα έπρεπε να έχει διακοπεί, αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Γίνονται αυτά τα πράγματα; δεν γίνονται", είπε αρχικά ο Σκόνδρας, που προχώρησε σε απίστευτες καταγγελίες.
"Μας σημάδευαν με πιστόλα φωτοβολίδας"

"Ηταν απίστευτο. Μας σημάδευαν με πιστόλια, που ρίχνουν φωτοβολίδες και έπαιξε το ξύλο της αρκούδας. Κανένας δεν μας προστάτευσε και νιώθαμε από παντού ευάλωτοι και αβοήθητοι. Ακόμα και σεκιούριτι έβγαζαν τα διακριτικά και μας έκαναν κι αυτοί επίθεση. Απ' ότι έμαθα πάντως ένας φίλος της ομάδας δεν ήταν το ίδιο τυχερός με εμάς, καθώς χτυπήθηκε από φωτοβολίδα και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Κάποια στιγμή θα θρηνήσουμε σίγουρα θύματα", δήλωσε και πρόσθεσε.
"Αν ξέραμε τι θα γινόταν θα προτιμούσαμε να μην προκριθούμε στον τελικό. Το Κύπελλο έπρεπε να το πάρει η ΑΕΚ και φυσικά το πήρε. Δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι τι θα μπορούσε να συμβεί αν κερδίζαμε. Δεν θα βγαίναμε ζωντανοί από το γήπεδο. Κινδύνεψαν ακόμα και οι δικοί μας άνθρωποι, που ήταν στις εξέδρες. Αναμφισβήτητα οι ευθύνες της ΕΠΟ είναι μεγάλες. Κάποια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει".
"Χαμός και στα αποδυτήρια"

Αναφερόμενος στα όσα έλαβαν χώρα στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, τόνισε: "Απίστευτα πράγματα έγιναν και στα αποδυτήρια. Χαμός. Υπήρχαν φουσκωτοί, άνθρωποι, που κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι στα αποδυτήρια. Αντε όμως και τιμωρήθηκε η ΑΕΚ. Και τι έγινε; Πάλι τα ίδια θα γίνουν στο γήπεδο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να τηρηθούν οι νόμοι, να πέσουν μεγάλα πρόστιμα, ακόμα και αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην Ευρώπη γιατί δεν γίνονται αυτά;"

Πηγή:sport.gr

Παγκόσμια η… ξεφτίλα!

Τα όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό στάδιο δεν έμειναν μόνο εντός συνόρων, αλλά όλος ο κόσμος… αηδίασε με τις εικόνες!
Παγκόσμια η… ξεφτίλα!
Όπως ήταν φυσικό τα επεισόδια βίας έκαναν άμεσα τον γύρο όλου του κόσμου. Όπου βρίσκονται φίλαθλοι και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είδαν εικόνα από τα επεισόδια του τελικού και φυσικά για μια ακόμη φορά οι πάντες βρήκαν την ευκαιρία να χλευάσουν την χώρα μας. Αυτή την φορά για μια… ποδοσφαιρική γιορτή!
Πηγή: gazzeta.gr

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τα βίντεο της Ρεάλ Μαδρίτης, σήμερα ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα να απαντήσει, μέσω βίντεο φυσικά…

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι Καταλανοί «ανέβασαν» στην επίσημη ιστοσελίδα τους ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζουν μερικά αντιαθλητικά χτυπήματα από παίκτες της Ρεάλ, αλλά και γκολ της Μπάρτσα και στο τέλος γράφουν «ευχαριστούμε ομάδα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:






Γιατί... φασκελώνεις παλικάρι μου; (ΦΩΤΟ)

Από εκεί που δεν το περίμεναν τους ήρθε η διάπλατη... μούτζα. Ο Αλέξης Κούγιας με τον ηθοποιό Μιχάλη Ιατρόπουλο είχαν ένα τετ α τετ, που δεν πέρασε απαρατήρητο, στο ματς της Football League ανάμεσα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και το Λεβαδειακό. Μια χαρά τα είπαν και μάλιστα πήραν και την... ευλογία τους.
Γιατί... φασκελώνεις παλικάρι μου; (ΦΩΤΟ)
Δείτε φωτογραφίες από το τετ α τετ Κούγια - Ιατρόπουλου.
Πηγή: sportdog.gr

Το γιόρτασαν πριν το πάρουν! (ΦΩΤΟ κ ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μίλαν χρειάζεται έναν μόλις βαθμό στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας, ωστόσο οι παίκτες μετά τη νίκη επί της Μπολόνιο γιόρτασαν έξαλλα τον… τίτλο.

Το γιόρτασαν πριν το πάρουν! (ΦΩΤΟ κ ΒΙΝΤΕΟ)
Έβγαλαν τις μπλούζες τους και χοροπηδούσαν σαν μικρά παιδιά, έτρεξαν στον κόσμο και έκαναν τα… καθιερωμένα όλε.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το πανηγύρι των «ροσονέρι»:





Κόκκινος Διάβολος ο «Τόρο»!!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του διεθνούς αμυντικού Βασίλη Τοροσίδη.
Κόκκινος Διάβολος ο «Τόρο»!
Τη στιγμή που στον Ολυμπιακό απομένουν να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες για την επέκταση συμβολαίου με τον Βασίλη Τοροσίδη μέχρι το καλοκαίρι του 2015, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρεται να έχει πολύ ψηλά στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον διεθνή αμυντικό του Θρύλου!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες εβδομάδες να κατατεθεί επίσημη πρόταση από πλευράς των «Κόκκινων Διαβόλων», οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει τον «Τόρο» σε αρκετά φετινά παιχνίδια τόσο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όσο και σε αυτά της Εθνικής ομάδας και έχουν σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για την αξία του!

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον βλέπει στο πρόσωπο του διεθνούς αμυντικού του Θρύλου, τον παίκτη που πληροί όλες τις προδιαγραφές όχι μόνο να σταθεί με αξιώσεις στο δύσκολο και αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Πρέμιερσιπ, αλλά και να κάνει τη διαφορά στους «Μπέμπηδες»!

Στον επί 26 συνεχή χρόνια τεχνικό καθοδηγητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέρα από τα τεράστια προσόντα του Τοροσίδη, αρέσει πάρα πολύ και ο τρόπος με τον οποίο βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και το γεγονός ότι έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένη την αίσθηση του γκολ, κυρίως στις στημένες φάσεις.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο Λιμάνι εκτιμούν ότι ο Μάιος προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα καθοριστικός σε ό,τι αφορά το ποδοσφαιρικό μέλλον του Τοροσίδη. Όπως άλλωστε έντεχνα διαρρέει από διοικητικούς κύκλους, η πειραϊκή ΠΑΕ δεν φέρεται διατεθειμένη να σταθεί εμπόδιο στον παίκτη μπροστά στο ενδεχόμενο μιας διεθνούς καριέρας σε έναν εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Εφόσον, βεβαίως η όποια πρόταση κατατεθεί, κριθεί συμφέρουσα!

Από την πλευρά του ο Τοροσίδης σίγουρα θέλει να συνεχίσει να φορά για πολλά ακόμη χρόνια τη φανέλα του Θρύλου, ωστόσο, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί, δεν θα φανεί αρνητικός στο ενδεχόμενο μεταγραφής του σε ευρωπαϊκό σύλλογο της εμβέλειας και της τεράστιας δυναμικής που εκπέμπουν ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…
ΠΗΓΗ: katimagiko.gr

«Με τέτοιες διαιτησίες, ελπίζει και η Τσέλσι…»

Έντονα παράπονα για την διαιτησία εξέφρασε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Άρσεναλ με 1-0, ενώ παράλληλα τόνισε πως με αυτά τα λάθη, ανησυχεί και για την Τσέλσι…

«Με τέτοιες διαιτησίες, ελπίζει και η Τσέλσι…»
«Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για να μην παίρνονται σωστές αποφάσεις», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις στο "Sky Sports News" και συνέχισε: «Με τις δύο αυτές φάσεις υπάρχει σχετικά ισορροπία στα λάθη όμως νομίζω ότι ήταν δύσκολο να δει κανείς αυτό του Βίντιτς (σ.σ βρήκε τη μπάλα με το χέρι σε σέντρα του Γουόλκοτ) ενώ στην αντίπαλη περιοχή ο Κλισί ξέρει ότι έβαλε άγαρμπα τα χέρια πάνω στον Όουεν».
Όσον αφορά στη μάχη του τίτλου και το – 3 που βρίσκεται πλέον η Τσέλσι, συμπλήρωσε: «Είναι προφανές πως η Τσέλσι έχει πλέον σοβαρές πιθανότητες και αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις. Ευνοήθηκαν πέρυσι από μία διαιτητική απόφαση στο Ολντ Τράφορντ, οπότε ανησυχούμε και τώρα
 Όμως το παιχνίδι γίνεται στο Ολντ Τράφορντ και οι οπαδοί μας θα είναι έτοιμοι, όπως και οι παίκτες μας».

«Σούπερ» Σεβίλλη και… κτήνος!!

Η Σεβίλλη επικράτησε με 1-0 της Αλμερία στην Ανδαλουσία και εξακολουθεί να ελπίζει για μία θέση στο Europa League της επόμενης περιόδου.

«Σούπερ» Σεβίλλη και… κτήνος!
Η ομάδα του Μανθάνο ευτύχησε να προηγηθεί στο 58΄ με γκολ του Ρενάτο, το οποίο τελικά ήταν και το μοναδικό της αναμέτρησης.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ξεχώρισαν οι νίκες των Μάλαγα και Σανταντέρ επί των Ερκουλες (3-1) και Μαγιόρκα (2-0). Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πελεγκρίνι ήταν για ακόμα μία αγωνιστική ο Μπαπτίστα που σκόραρε δις.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα οι δύο ομάδες παραμένουν πάνω από τις θέσεις του υποβιβασμού σε απόσταση ασφαλείας.

Αναλυτικά η 34η αγωνιστική:

Σάββατο 30/04

Ρεάλ Μαδρίτης-Σαραγόσα 2-3
(62΄ Ράμος, 85΄ Μπενζεμά-41΄, 77΄ Λαφίτα, 55΄ Γκάμπι)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 2-1
(71’ Ιφράν, 82’ πεν. Τσαμπί Πριέτο-29’ Τιάγκο)

Λα Κορούνια-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
(80' Αγκουέρο)

Κυριακή 01/05

Αλμερία – Σεβίλλη 0-1

(58΄ Ρενάτο)
Μάλαγα – Ερκουλες 3-1
(5΄, 76΄ Μπαπτίστα, 73΄ Ροντόν - 4΄ Βαλντέζ)
Λεβάντε – Σπόρτινγκ Χιχόν 0-0
Σανταντέρ – Μαγιόρκα 2-0
(13΄ Ρόζενμπεργκ, 43΄ Κένεντι)
Βιγιαρεάλ-Χετάφε 20:00
Οσασούνα-Βαλένθια 22:00

Δευτέρα 02/05

Εσπανιόλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 22:00

Φαν ντερ Σαρ: «Ποιος ο λόγος να σταματήσω;»

Μπορεί ο Έντουιν Φαν ντερ Σαρ να έχει ανακοινώσει πως στο τέλος της χρονιάς θα «κρεμάσει» τα γάντια του και θα βάλει τέλος σε μια μακρόχρονη, αλλά και πολύ επιτυχημένη καριέρα, όμως ο Ολλανδός τερματοφύλακας στις δηλώσεις του μοιάζει να μην είναι ακόμη σίγουρος πως έχει πάρει τη σωστή απόφαση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου τερματοφύλακα: «Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί να αποχωρήσω. Πολλοί με ρωτάνε ακριβώς το ίδιο. Σωματικά, δεν έχω κάποιο πρόβλημα, ακόμη βρίσκομαι σε καλή κατάσταση , αν και κανένας δεν μπορεί να παίζει συνέχεια έτσι. Τώρα πιο έχω περάσει τα 40 χρόνια νιώθω πως είναι καλύτερη στιγμή για να σταματήσω.
Μόνος μου το αποφάσισα, επίσης συμβουλεύτηκα τη γυναίκα μου και τον προπονητή μου. Ύστερα από μια συζήτηση που είχα με τον Φέργκιουσον πέρυσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως το ιδανικό θα ήταν να αποχωρήσω αυτή τη σεζόν».

Ο Ντε Μπλέκερε στο «clasico»!!! (video)

Μετά πως να μην φωνάζει για την αντιμετώπιση από την UEFA και τη διαιτησία ο Ζοσέ Μουρίνιο; Όταν βλέπει πως στον επαναληπτικό για το Champions League, όσο ελάχιστες πιθανότητες κι αν έχει μετά το 0-2 η Ρεάλ Μαδρίτης να διεκδικήσει την πρόκριση, να ορίζεται διαιτητής ο Βέλγος Φρανκ Ντε Μπλέκερε.
Ο Βέλγος διαιτητής θα έχει σαφέστατα δύσκολο έργο, μετά τα όσα έχουν γίνει, αλλά κι όσα έχουν ακουστεί μετά το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ο Ντε Μπλέκερε απέδειξε πέρυσι τις… ικανότητες του, καθώς ήταν ο διαιτητής στο παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Ίντερ στο «Καμπ Νου», όταν και απέβαλλε εντελώς άδικα τον Τιάγκο Μότα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με την UEFA να βάζει… λυτούς και δεμένους για να μπορέσει η Μπαρτσελόνα να πάρει την πρόκριση, κάτι που τελικά δεν έγινε…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ… ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΕ ΜΠΛΕΚΕΡΕ

 

«Θέλω το Ευρωπαϊκό!»

Συνέντευξη σε τοπικό περιοδικό των Γρεβενών έδωσε ο άσσος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, λίγες μέρες πριν το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, εκεί όπου οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο περιοδικό «Fuit»:

Είναι αλήθεια ότι τα πρώτα σου αθλητικά βήματα ήταν στο χώρο του ποδοσφαίρου;

«Όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου τότε, παίζαμε και ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Με τα χρόνια όμως με κέρδισε το μπάσκετ». 

Προπονητής στην Καστοριά τότε ο Πιλαφίδης επέμενε να παίξεις πλεϊμέκερ.  Καταρρίφτηκε έτσι ο… μύθος της επαρχίας, σύμφωνα με τον οποίο ένα ψηλό παιδί, παίζει υποχρεωτικά κάτω από τη ρακέτα;

«Δε νομίζω πως υπάρχει τέτοιος μύθος και δεν ισχύει και στην περίπτωση μου. Άλλωστε εγώ έπαιζα πάντα σ’ αυτή τη θέση και στην ηλικία που ξεκίνησα δεν ήμουν ιδιαίτερα ψηλό παιδί. Ο Κώστας Πιλαφίδης ήταν ο άνθρωπος που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο. Οφείλω πολλά σ’ αυτόν τον άνθρωπο και νιώθω τυχερός που ήρθε εκείνη την περίοδο στην Καστοριά και στη συνέχεια με πρότεινε στον Ηρακλή. Μ’ έχει στηρίξει και μ’ έχει βοηθήσει πολύ. Αν δεν είχε γίνει αυτό τώρα ίσως τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά». 

Ο συγκεκριμένος προπονητής πάντως είχε δηλώσει πως η διαδρομή σου στο μπάσκετ πρέπει να είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά…

«Το αν η πορεία μου αποτελεί πρότυπο για τα νέα παιδιά δεν θα το πω εγώ αυτό. Εγώ κάνω αυτό που αγαπώ και προσπαθώ να δουλεύω σκληρά και να βελτιώνομαι σε όλους τους τομείς».

Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί από την επαρχία να κάνει το μεγάλο άλμα για τα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ;

«Σίγουρα στην επαρχία είναι πιο δύσκολα τα πράγματα όχι μόνο από πλευράς εγκαταστάσεων, αλλά απουσιάζουν και οι άνθρωποι που θα σε δουν και θα σε προωθήσουν σε μία μεγαλύτερη ομάδα. Αν αξίζεις κάποια στιγμή θα φανεί στο γήπεδο, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό… Πρέπει να βρεθεί και ο άνθρωπος που θα σου δώσει την ευκαιρία κι από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου να την αρπάξεις ή όχι».
  
Ποιο θεωρείς πως ήταν ποιο δύσκολο άλμα. Από τη Γ’ εθνική στην Α1 ή από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό που κυνηγούσε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα;

«Και τα δύο ήταν εξίσου δύσκολα. Διαφορετικές συνθήκες, διαφορετικές απαιτήσεις. Χαίρομαι που και στις δύο ομάδες γνώρισα παιδιά και έκανα φίλους που με βοήθησαν πολύ εύκολα να προσαρμοστώ, όπως ο Νίκος Χατζηβρέτας και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Και πίστεψε με μετράει πολύ αυτό στο θέμα προσαρμογής».
  
Το καλοκαίρι βρέθηκες στα Γρεβενά. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που είπες στα παιδιά των μικρών τμημάτων του Πρωτέα;

«Να χαίρονται και να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Η δόξα και τα χρήματα δεν πρέπει να τους απασχολούν και σε καμία περίπτωση να μην παραμελήσουν το σχολείο για το μπάσκετ».
 
Μπορεί πιστεύεις να αγγίξει ένα νέο παιδί έστω και μία κουβέντα, μία συμβουλή από ένα αθλητή με τόσες διακρίσεις και επιτυχίες όπως εσύ;

«Σίγουρο είναι ωραίο να μιλάς με κάποιον που τον θαυμάζεις και θες να του μοιάσεις και δεν μιλάω για μένα συγκεκριμένα, αλλά γενικότερα, αλλά από εκεί και πέρα ήταν μια απλή κουβέντα. Όλα τα άλλα θα έρθουν με σκληρή δουλειά και αγάπη για το μπάσκετ». 

Μάθαμε πάντως πως όταν σου έγινε η πρόσκληση από τον Αλέξη Κατσάλη με τον οποίο σας συνδέει πολύχρονη φιλία δέχτηκες χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Με τον Αλέξη είμαστε πολλά χρόνια φίλοι, παίξαμε και συμπαίκτες κάποια στιγμή στο ξεκίνημα και όταν μου είπε πως είναι για τα παιδιά δεν το σκέφτηκα καν. Μακάρι να είχα το χρόνο να το κάνω πιο συχνά. Δε νομίζω όμως πως έκανα κάτι τόσο… τρομερό. Ήμουν στην Καστοριά και αφού μπορούσα ήρθα».  

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένα παιδί που ξεκίνησε από το Πρωτέα, στη συνέχεια Άρης και τώρα Ολυμπιακός και εθνική ομάδα.

«Είναι πραγματικά ένα μεγάλο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ με σημαντικά βήματα μέχρι τώρα πορεία στην καριέρα του. Εύχομαι να είναι υγιής πάνω απ’ όλα και να μπορέσει να εκπληρώσει τους στόχους του, γιατί το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να κερδίσει πολλά από αυτό το παιδί». 

Χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα στο ευρωπαϊκό και αργυρό στο παγκόσμιο χωρίς να έχεις αγωνιστεί σε εθνική νέων ή εφήβων. Κατά συνέπεια αυτό που λένε κάποιοι -κυρίως στην επαρχία- ότι από τη στιγμή που ένα παιδί δεν κλήθηκε σε κάποιο κλιμάκιο της εθνικής ομάδας δύσκολα θα κάνει καριέρα, είναι  μια τελείως λάθος άποψη;

«Προσωπικά σ’ εκείνη την ηλικία των 16,17, 18 δεν άξιζα να είμαι στην εθνική. Δεν βοηθούσε το σωματότυπο μου και οι εθνικές ομάδες και τα κλιμάκια ψάχνουν παίκτες έτοιμους σ’ εκείνη την ηλικία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως αν δεν παίξεις στην εθνική παίδων ή νέων δεν έχεις τα φόντα να κάνεις καριέρα». 

Στερήθηκες πολλά πράγματα Για να φτάσεις σ’ αυτό το επίπεδο;

«Δεν στερήθηκα τίποτα διότι δεν μ’ έβαλε κάποιος να παίξω μπάσκετ με το ζόρι. Το αγαπάω το μπάσκετ και όλα τα πράγματα θέλουν κάποιες θυσίες. Σίγουρα θα ήθελα περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ειδικά τώρα που έχουν περάσει κάπως τα χρόνια και έχω μεγαλώσει σε σχέση με το ξεκίνημα, αλλά δεν νιώθω ότι στερήθηκα πράγματα.  Έχω πει και παλιότερα πως είναι ευλογία να πληρώνεσαι και μάλιστα αδρά κάνοντας αυτό που αγαπάς». 

Μιλώντας με αρκετούς φίλους σου όλοι μου είπαν πως είσαι ένα παιδί ιδιαίτερα χαμηλών τόνων και πάντα είχα την απορία τι είναι αυτό που σε μεταμορφώνει μέσα στο γήπεδο και βλέπουμε ένα… βιονικό Δημήτρη Διαμαντίδη;

«Μέσα στο γήπεδο είμαι άλλος άνθρωπος. Ανεβαίνουν οι σφυγμοί, υπάρχει ένταση είμαι τελείως διαφορετικός άνθρωπος μέσα στο γήπεδο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως βγαίνει πάντα σε καλό. Έχω υποπέσει σε περιστατικά κατακριτέα  που έχασα τον έλεγχο, αλλά μετά το μετάνιωσα. Εκείνη τη στιγμή όμως η ένταση είναι μεγάλη και σκέφτεσαι διαφορετικά». 

Έφτασες ποτέ στο σημείο να πεις κουράστηκα, θα τα παρατήσω και γενικά υπάρχει κορεσμός; 

«Αν έφτανα σ’ αυτό το σημείο θα είχα σταματήσει. Κορεσμός στο μπάσκετ δεν υπάρχει και η κάθε επιτυχία είναι πάντα πιο γλυκιά από τον προηγούμενη. Μέχρι τώρα μου έχουν πάει όλα τόσο καλά και συνεχίζω να αγαπώ αυτό που κάνω».

Το 3ο ευρωπαϊκό για τον Δημήτρη Διαμαντίδη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων;

«Δεν υπάρχει θέμα δώρου. Θέλω να περάσουμε στον τελικό. Θέλω να πάρουμε το ευρωπαϊκό και για τον κόσμο μας και για την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό όταν έρθει εκείνη η ώρα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα και ελπίζω εδώ που φτάσαμε να τα καταφέρουμε». 

Υπάρχει κάποιος τίτλος που είναι πάνω απ’ όλα;

«Κάθε τίτλος είναι μοναδικός και οι στιγμές που ζεις εκείνη την ώρα δύσκολα ξεχνιούνται. Σίγουρα το χρυσό με την εθνική ήταν ξεχωριστό γιατί πάντα τα παιχνίδια της εθνικής είναι διαφορετικά από τα υπόλοιπα».

Να… τολμήσω να ρωτήσω αν θα σε ξαναδούμε με τη φανέλα της εθνικής;

«Δεν υπάρχει πρόβλημα. Το έχω πει και παλιότερα το κεφάλαιο εθνική έχει κλείσει για μένα».  

Όπως και το κεφάλαιο εξωτερικό ή ΝΒΑ για το οποίο έχεις κληθεί ουκ ολίγες φορές να απαντήσεις;

«Καλά ναι… Και φαντάσου δεν υπάρχει κεφάλαιο εξωτερικό η κεφάλαιο ΝΒΑ. Έχω απαντήσει αμέτρητες φορές πως δεν μ’ ενδιαφέρει να αλλάξω πρωτάθλημα. Είμαι στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και δεν βλέπω το λόγο να αλλάξω περιβάλλον από τη στιγμή που στον Παναθηναϊκό απολαμβάνω το μπάσκετ. Τώρα για το ΝΒΑ που με ρωτάνε συνέχεια, δεν υπήρξε ποτέ κάποια πρόταση, οπότε αυτή η κουβέντα γίνεται πάντα χωρίς λόγο».  

Δημήτρη αφού σ’ ευχαριστήσουμε και αφού σου ευχηθούμε ολόψυχα την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα θέλαμε ένα μήνυμα για τα νέα παιδιά αλλά και για τους μικρούς φίλους σου στα Γρεβενά που ρωτάνε συνέχεια για το αν θα σε ξαναδούνε στην πόλη μας;  

«(Γελάει) Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ξαναέρθω στα Γρεβενά σύντομα, αλλά εύχομαι σ’ αυτά τα παιδιά να αγαπάνε πάνω απ’ όλα αυτό που κάνουν».

Μαθημένος στα προβλήματα!!

Το φίνις του Παναθηναϊκού στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν ομολογουμένως τραγικό και άπαντες τώρα καλούνται να βάλουν τα δυνατά τους για να αναστρέψουν το κλίμα και να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις προκειμένου να κερδίσουν τα πλέι οφ και να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.


 
Το θετικό σε αυτή την ιστορία για τον Παναθηναϊκό είναι πως έχει αποδείξει πως στα δύσκολα παιχνίδια τα καταφέρνει μια χαρά. Ακόμα και σε αυτά που έχει σημαντικές απουσίες όπως αυτές των Λέτο, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Σπυρόπουλου που θα έχει στην Τούμπα.



Η αρχή έγινε στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, όταν ο Λέτο είχε απουσιάσει λόγω τραυματισμού από το ματς με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που τον αντικατέστησε τα πήγε περίφημα και έφτιαξε το πρώτο από τα δύο γκολ του Σισέ.


 
Σπουδαίο ήταν και το πρώτο φετινό πέρασμα του Παναθηναϊκού αποό την Τούμπα όπου πήγε χωρίς τους Σισέ και Μπουμσόνγκ. Το φάουλ του Νίνη όμως και το πάθος όλων των παικτών ήταν αρκετά για να έρθει η νίκη με 1-0.
 

Μια αγωνιστική αργότερα οι «πράσινοι» υποδέχτηκαν την ΑΕΚ χωρίς τους Νίνη, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκοβού και Μπουμσόνγκ. Η νίκη όμως ήρθε πανεύκολα με 3-1 χάρη σε τέρματα των Κατσουράνη, Βύντρα και Σισέ.



Πλέι οφ και φύγαμε για... ράλι

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει δηλώσει συμμετοχή στο ετήσιο Gumball 3000 Rally 2011 το οποίο θα αρχίσει στις 26 Μαϊου στο Λονδίνο και θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη. 




Πρόκειται για έναν αγώνα αυτοκινήτου που δεν βασίζεται στην ταχύτητα, ούτε οι νικητές θα πάρουν κάποια έπαθλα. Είναι ένα Road Trip, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του, που σκοπό έχει την απόλαυση της οδήγησης. 

Αν και έχει δηλώσει συμμετοχή, δεν είναι σίγουρο ότι θα πάει, αφού μια ημέρα πριν ολοκληρώνονται τα πλέι οφ οπότε θα πρέπει  να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να είναι στο Λονδίνο.

Αυτή τη φορά δεν γίνεται να χαλάσει!

Αυτή τη φορά δεν γίνεται να χαλάσει!

Την ώρα που ο ΠΑΣ ανέβαλλε (ξανά) τη μαθηματική άνοδο στη Superleague (2-0 από τη Δόξα), ο Παναιτωλικός έφευγε ατσαλάκωτος από το Ελληνικό (1-0 τον Εθνικό) και ετοιμάζεται -με νίκη την άλλη βδομάδα επί του Διαγόρα- να επιστρέψει οριστικά στα «σαλόνια» μετά από 34 ολόκληρα χρόνια!

Λύγισε (1-0) τον Αγροτικό Αστέρα ο ΟΦΗ και -μια μέρα πριν τη… μέρα της κρίσεως (αδειοδοτήσεις), έμεινε «αφεντικό» για τα πλέι-οφ.

«Κόλλησε» στην Καρδίτσα ο Λεβαδειακός (0-0) και επέτρεψε στα Τρίκαλα -που «έφτυσαν αίμα» στην Καλλιθέα (0-2 στα τελευταία λεπτά) να τον πιάσουν στην τέταρτη θέση.

Εκεί, δε, απαγόρευσε στον Διαγόρα να καθίσει ο Ιωνικός, που πήρε τρίποντο (2-1) «μισή κατηγορία» στη Νεάπολη. Μεγάλη νίκη και για τον Εθνικό Αστέρα, που επικράτησε 1-0 του Πιερικού και αναπνέει πλέον αέρα… εκτός της ζώνης των πλέι-άουτ.

Σε μπελάδες, από την άλλη, πάει να μπλέξει την Ηλιούπολη ο Πανθρακικός (3-1), ενώ για τα καλά βυθισμένο σ’ αυτούς… κράτησε τον Θρασύβουλο η Βέροια (1-0 στη Μακεδονία).


Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Κυριακή 1/5

Εθνικός-Παναιτωλικός 0-1
(53’ Καραμαλίκης)

Ιωνικός-Διαγόρας 2-1
(31’ Πασάς, 59’ πεν. Άλβες - 29’ Πλάτανος)

Πανθρακικός-Ηλιούπολη 3-1
(8’, 80’ πεν. Ρομπέρ, 45’ Τζιωρτζόπουλος - 13’ Ηλιόπουλος)

Καλλιθέα-Τρίκαλα 0-2
(88’ Κοντογουλίδης, 90’+3’ Μπουκουβάλας)

ΟΦΗ-Αγροτικός Αστέρας 1-0
(53’ Ρούσεφ)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Λεβαδειακός 0-0

Εθνικός Αστέρας-Πιερικός 1-0
(43’ Φραντσεσκί)

Βέροια-Θρασύβουλος 1-0
(75’ Σαϊτιώτης)

Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
(32’ Χλωρός, 61’ Καπέλ)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Παναιτωλικός-Διαγόρας
Ηλιούπολη-Εθνικός
Τρίκαλα-Ιωνικός
Αγροτικός Αστέρας-Πανθρακικός
Λεβαδειακός-Καλλιθέα
Πιερικός-ΟΦΗ
Θρασύβουλος-Αναγέννηση Καρδίτσας
ΠΑΣ Γιάννινα-Εθνικός Αστέρας
Βέροια-Δόξα Δράμας

Φώτσης: «Θα τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο»!!

Μεγάλη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα παραχώρησε ο Αντώνης Φώτσης, λίγο πριν την έναρξη του φάιναλ φορ στη Βαρκελώνη. Ο 30χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού μίλησε συγκεκριμένα:

Για το μυστικό του φάιναλ φορ: "Πηγαίνεις εκεί κι έχεις μιά ευκαιρία καθώς αν χάσεις στον ημιτελικό πας στο σπίτι σου. Οπότε πρέπει να τα δώσεις όλα διότι αν ηττηθείς στον ημιτελικό δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία. Οφείλεις λοιπόν να νικήσεις τον ημιτελικό και στη συνέχεια να πας στον τελικό, να παίξεις καλά και να νικήσεις ξανά"

Για το πότε αντιλήφθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ότι είχαν την αυτοπεποίθηση να προκριθούν στο φάιναλ φορ: "Γνωρίζαμε πόσο δύσκολα θα ήταν τα ματς με τη Μπαρτσελόνα. Παίξαμε καλύτερα, αποδείξαμε από το πρώτο κιόλας ματς ότι ήμασταν καλύτεροι κι ότι αξίζαμε να πάμε στο φάιναλ φορ".

Για το πως προετοιμάζει ο Ομπράντοβιτς τους παίκτες για το φάιναλ φορ: "Ο κόουτς διαθέτει την περισσότερη εμπειρία από οποιονδήποτε άλλο. Εχει βρεθεί σ' αυτή την κατάσταση τις περισσότερες φορές και ξέρει τον τρόπο. Εμείς, ως παίκτες, έχουμε καταλάβει ότι είναι τεράστιο κίνητρο η παρουσία μας στο φάιναλ φορ και θέλουμε να προσπαθήσουμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο"

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με τις αναμετρήσεις κόντρα στη Σιένα στα πλέι οφ του 2009: "Τότε ήταν σειρά αγώνων όπου έπρεπε να νικήσεις τρεις φορές συνολικά... Είχαμε χάσει το πρώτο ματς στην έδρα μας αλλά είχαμε νικήσει και τα δύο εκτός. Τώρα δεν μπορείς να χάσεις ένα ματς διότι στη συνέχεια δεν μπορείς να... επανέλθεις"

Για το τι σημαίνει το φάιναλ φορ για τον  ίδιο: "Μιά από τις καλύτερες στιγμές που μπορείς να έχεις στην καριέρα σου. Πιθανότατα να πρόκειται για μιά ευκαιρία ζωής... Πρέπει να το εκμετάλλευτείς και να δώσεις το 100% των δυνάμεών σου"

Για το ποιοί είναι οι πιό σημαντικοί παράγοντες ώστε να νικά μιά ομάδα τέτοια ματς: "Καλή απόδοση, να ξέρουν όλοι τι πρέπει να κάνουν και συγκέντρωση στο στόχο"

Για το πόσες πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το τρόπαιο: "Όλες οι ομάδες έχουν από 25% και καμμία δεν είναι το φαβόρί"
 

«Προσβάλετε την ιστορία της ΑΕΚ, κύριε Αδαμίδη»!!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιώργος Σπανός, μετά την σκληρή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, κυρίως εναντίον της διοίκησης Σπανού. Ο πρόεδρος του Ατρόμητου με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του, τονίζει ότι ο Σταύρος Αδαμίδης μέσα από το ύφος της ανακοίνωσης του προσβάλει την ιστορία ενός μεγάλου συλλόγου όπως η ΑΕΚ. 

Παράλληλα αναφέρεται στο γεγονός ότι η «Ένωση» μπήκε στο άρθρο 44 και η διοίκηση της και ότι έκανε την ΑΕΚ μια προβληματική εταιρία που δεν θέλει να την αναλάβει κανείς.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργος Σπανός σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ δήλωσε τα εξής στο επίσημο site του συλλόγου:

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύετε κύριε Αδαμίδη μέσα από το ύφος της ανακοίνωσης σας ότι προσβάλετε την ιστορία ενός μεγάλου συλλόγου όπως η ΑΕΚ, αντί να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να ζητήσετε μια απλή συγνώμη που είναι αντρικό προνόμιο για την συμπεριφορά των οπαδών και παραγόντων σας αλλά και τις σκηνές ντροπής που εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ σε βάρος μελών της αποστολής μας. Βέβαια όταν συντάσσετε από εσάς ο οποίος είστε άσχετος με το ποδόσφαιρο δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη. 

κύριε Αδαμίδη, είσαι ανιστόρητος. Ο Ατρόμητος έχει μια ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βγάζοντας μεγάλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Λάκης Νικολάου ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Επίσης, κύριε Αδαμίδη δεν σέβεσαι ότι ο Ατρόμητος εκπροσωπεί μια πόλη 400 χιλιάδων κατοίκων και μια ομάδα που έχει αφήσει το στίγμα της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μας τιμά λοιπόν και είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι δεν ανήκουμε σε κανένα άρμα. Που είμαστε μια ομάδα που δεν χρωστάει σε κανέναν, που είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της, που είναι αυτόφωτη και στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις.

Εμείς δεν είμαστε ομάδα του άρθρου 44, των χαριστικών χρεών που οι ανίκανες διοικήσεις έχουν καταστήσει τον μεγάλο σύλλογο της ΑΕΚ μια προβληματική εταιρία που δεν θέλει να την αναλάβει κανείς.

ΥΓ: Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σου»

SPL: Σε απόσταση «αναπνοής» η Σέλτικ!!

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε η Σέλτικ, η οποία επιβλήθηκε με 4-1 της Νταντί Γιουνάιτεντ στο «Σέλτικ Παρκ» και μείωσε εκ νέου τη διαφορά της στον πόντο από την πρωτοπόρο Ρέιντζερς, η οποία έχει έναν αγώνα περισσότερο.

Οι «Κέλτες» άνοιξαν το σκορ στο 23ο λεπτό με τον Γκάρι Χούπερ και αύξησαν το προβάδισμά τους στο 54’ με τον Μπεράμ Καγιάλ. Τη «σκυτάλη» του σκοραρίσματος πήρε στο 85’ ο Κρις Κόμονς για το 3-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, μείωσε σε 3-1 για την Νταντί Γιουνάιτεντ ο Τζόνι Ράσελ. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Ντάνι Μέρφι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Από τον πάγκο της Σέλτικ παρακολούθησε το παιχνίδι ο Έλληνας διεθνής επιθετικός, Γιώργος Σαμαράς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Γουίλσον, Ιθαγκουίρε, Μαϊστόροβιτς, Μάλγκριου, Φόρεστ (64' Γιουνγκ-Κι), Μπράουν (86' Μέρφι), Καγιάλ, Κόμονς, Χούπερ (75' Μαλόνεϊ), Στόουκς

ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Πέρνις, Ντίλιον, Κένεθ, Σεβερίν, Ντίξον, Ρόμπερτσον, Μπουάμπεν (57' Ράσελ), Γκομίς, Κόνγουεϊ, Σουάνσον (56' Ντέιλι), Γκουντγουίλι.


Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής (2η πλέι-οφ)

Σάββατο, 30/04

Mάδεργουελ – Ρέιντζερς 0-5
(18’ Λάφερτι, 51’ Ντέιβις, 64’ Γέλαβιτς, 76’, 90+1’ Νέισμιθ)(

Αμπερντίν – Ινβερνές 1-0
(75’ Πάουλετ)

Χιμπέρνιαν – Σεντ Τζόνστον 1-2
(23’ Σόντιε – 74’ Κρεγκ, 90’ Μουν)

Κιλμάρνοκ – Χαρτς 2-2
(55’ Φάουλερ, 86’ Άγκαρντ – 67’ Σκάτσελ, 76’ Πασκάλι)


Κυριακή, 01/05

Σέλτικ – Νταντί Γιουνάιτεντ 4-1
(23’ Χούπερ, 54’ Καγιάλ, 85’ Κόμονς, 92’ Μέρφι - 90’ Ράσελ)


Δευτέρα, 02/05

Σεντ Μίρεν – Χάμιλτον (17:00)

Μάκος: «Το αφιερώνω στους ”παλιούς”»

Ο μέσος της ΑΕΚ, Γρηγόρης Μάκος, φιλοξενήθηκε στον Sentra 103,3 με τον μέσο της ΑΕΚ να τονίζει πως δεν ήταν ευχάριστο το γεγονός πως μπήκε μέσα ο κόσμος, ενώ αφιέρωσε το κύπελλο στους "παλιούς" της ομάδας.

Για τον τελικό με τον Ατρόμητο

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το ξέραμε. Όλη την εβδομάδα και απο την μια μεριά απο την άλλη ειπώθηκαν κάποιες δηλώσεις που μπορεί να ήταν προκλητικές αλλά εγώ προσωπικά ήξερα οτι αυτό το ματς κρύβει παγίδες.

Ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλή ομάδα, ποιοτική και άξια βρέθηκε στον τελικό με την πορεία που έκανε. Απο εκεί και πέρα εμείς καταφέραμε να ανταποκριθούμε και να νικήσουμε με ένα μεγάλο σκορ. Όλη η ομάδα παρουσιάστηκε καλά οργανωμένης, γνωρίζαμε τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του αντιπάλου.


Πόσο επηρεάστηκαν οι παίκτες απο όσα έγιναν γύρω απο τον αγωνιστικό χώρο

Δεν ήταν ευχάριστο να βλέπουμε όσα έγιναν. Ο κόσμος της ΑΕΚ με την χθεσινή του προσέλευση έδειξε ποιος πραγματικά είναι, ένα ολόκληρο ΟΑΚΑ δεν τους χώραγε, ήταν πολλοί αυτοί που έμειναν εκτός γηπέδου και μακάρι σε κάθε αγώνα να έχουμε τόσο κόσμο.


Δεν ξέρω τι έχει ειπωθεί απο τον Ατρόμητο και δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία. Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι η ΑΕΚ είναι Κυπελλούχος Ελλάδος 2011, πιστεύω οτι άξια βρισκόμαστε εκεί, περάσαμε μια δύσκολη χρονιά που δεν έχει τελειώσει γιατί έχουμε τα play-off και θέλουμε να κοιτάξουμε και αυτό τον στόχο για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση.


Που αφιερώνει το Κύπελλο

Είναι τιμή μου που έχω συμπαίκτες όπως ο Δέλλας, ο Γεωργέας, ο Καφές, ο Λυμπερόπουλος, όμως συγκεκριμένα για τον “Λύμπε” επειδή δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιο τίτλο, πιστεύω οτι όλη η ομάδα του το αφιερώνει εγκάρδια.


Για τα play-off της Super League που ακολουθούν

Αν... στράβωνε κάτι στον τελικό δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρισκόταν η ΑΕΚ, πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο “διάλυση”, όμως ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά και θετικά για μας οπότε έχουμε ψυχολογία, πιστεύω οτι και ο κόσμος είναι μαζί μας και μακάρι να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ. Βέβαια αυτή την στιγμή δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει κάποια τιμωρία και ο αγώνας θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.


Πως βίωσε την κατάκτηση του Κυπέλλου

Είναι η πρώτη γεύση που πήρα απο ένα τελικό, σοκαρίστηκα που έζησα σαν παίκτης της ΑΕΚ την συμπαράσταση αυτού του κόσμου. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα που κράτησα στα χέρια μου το Κύπελλο, αν και πολλοί το βάζουν σε δεύτερη μοίρα, όμως είναι ένας τίτλος μην το ξεχνάμε αυτό.


Αν έχουν συνειδητοποιήσει οτι είναι Κυπελλούχοι Ελλάδος

Εγώ ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει. Πριν τον τελικό έβλεπα στον δρόμο τους οπαδούς που με σταματούσαν και μου έλεγαν πόσο θέλουν το Κύπελλο, είναι πολύ σημαντική η κατάκτηση του Κυπέλλου γιατί είχαμε και ένα κακό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό. Ξαναλέω οτι εγώ ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει αλλά πιστεύω οτι θα το καταλάβω αργά ή γρήγορα.

Στον Εισαγγελέα 13 συλληφθέντες των επεισοδίων του τελικού!!

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν συνολικά δεκατρείς συλληφθέντες κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο τελικό του κυπέλλου. Δύο από αυτούς συνελήφθησαν στα επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις, εμπρησμό και διατάραξη κοινής ειρήνης. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή. 


Για τα επεισόδια στην λεωφόρο Αλεξάνδρας ασκήθηκε και ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, ληστείας, κατοχή εκρηκτικών, πρόκλησης εκρήξεων και εμπρησμού.


Για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ προσήχθησαν στον εισαγγελέα έντεκα άτομα σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για αδικήματα όπως, παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, βιαιοπραγία και κατοχή εκρηκτικών.


Οι ένδεκα παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο από το αυτόφωρο.


Πηγή: ΑΠΕ

Αποφασισμένη να φτάσει στα... άκρα η ΑΕΛ (photos)!!

Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα, διεκδικώντας την παραμονή της στην Σούπερ Λιγκ, ως «οικονομικά, νοικοκυρεμένο σωματείο», είναι η ΠΑΕ Λάρισα. Αυτή την φορά η έστειλε εξώδικο στην δευτεροβάθμια επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και κοινοποιήθηκε στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο., Σοφοκλή Πιλάβιο. 



Παράλληλα έστειλε επιστολή και στην ΟΥΕΦΑ, με την οποία της ζητά να βοηθήσει έτσι ώστε να εφαρμοστούν στο σύνολο τους τα κριτήρια αδειοδότησης. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στα κείμενα υπάρχουν και αρκετά παραδείγματα που «καίνε» τον Πανιώνιο, με την Λάρισα να επικαλείται διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου. Το ΤhePlayer σας παραθέτει τις πρώτες σελίδες της επιστολής και του εξώδικου.


Ας δούμε ένα μέρος του εξώδικου της ΑΕΛ στην Ε.Π.Ο: 

«Αναφερόμαστε στα δημοσιεύματα που αναφέρουν «τα χρήματα που δεν έχει εισπράξει ο κύριος Μάχο και για τα οποία του παρέδωσε «πέτσινη» επιταγή κατά τα λεγόμενα του κύριου Τσολακάκη, από τον κύριο Απέγητο, πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Πανιώνιος. Διαβάζουμε επίσης για δημοσιεύματα για τις υποθέσεις των Μπάλαμπαν και Ριέρα, αλλά και εκπρόθεσμες καταβολές ή ακόμη και υφιστάμενες, για παρέλαση» ποδοσφαιριστών ενώπιων της επιτροπής σας οι οποίοι θα επιβεβαιώσουν ότι έχουν εξοθληφει. 

Για προσφυγές Πανιώνιου στην ΦίΦΑ όπως του Κάσπερ Ρίσγκααρντ, το περιεχόμενο της οποία σας έχει κοινοποιηθεί. Ειδικά για τις προσφυγές ενώπιων της ΦΙΦΑ, (αυτές πάντα κατά τα δημοσιεύματα), δεν λαμβάνονται υπόψη από την επιτροπή σας, διότι οι υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει. Η συγκεκριμένη αιτιολογία είναι απολύτως απαράδεκτη, καθώς η τελεσιδικία των υποθέσεων αυτών μπορεί να απαιτήσει ακόμη και δύο χρόνια. 

Μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη πως είναι δυνατόν ακόμη και να συζητείται το ενδεχόμενο  χορήγησης αδείας στην ΠΑΕ Πανιώνιος, όταν υπάρχουν τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις από τις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι απαιτήσεις του νόμου δεν εκπληρώθηκαν. 

Οποιοδήποτε στοιχείο υποβάλλεται αργότερα από την 8/904 /2011 και αφορά καταβολές ή διακανονισμούς πέρα από τις αυστηρά καθορισμένες από τον κανονισμό αδειοδότησης προθεσμίες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ληφθεί υπόψη. 

Θα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την όλη διαδικασία, δεν θα ανεχτούμε καμιά απολύτως παρέκκλιση που αναμφίβολα θα συνιστά παράβαση καθήκοντος και για την οποία δεν θα διστάσουμε να προσφύγουμε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Επιφυλασσόμαστε δε, να κινηθούμε νομικά για την απόδοση όποιων ευθυνών εφόσον διαπιστώσουμε ότι οι διατάξεις των κανονισμών παραβιάστηκαν». 

Τα κύρια αποσπάσματα της επιστολής στην ΟΥΕΦΑ:

«Θεωρούμε ότι η οικονομική ασυνέπεια ορισμένων ΠΑΕ,  δημιούργησε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με βάση τα διεθνή κριτήρια αδειοδότησης. Και ζητάμε από την ΟΥΕΦΑ να διεξάγει έρευνα και να ζητήσει από την ΕΠΟ να εφαρμόσει στο σύνολο τους τα κριτήρια αδειοδότησης. Το δικό μας κλαμπ όχι μόνο είναι 100% στις οικονομικές του υποχρεώσεις, αλλά είμαστε και το μοναδικό κλαμπ στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια που δαπάνησε 45 εκατομμύρια για την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου».
Πηγή: theplayer.gr
 
 

Κρίσιμη εβδομάδα για Εργοτέλη!!

Ο σχεδιασμός του Εργοτέλη για την επόμενη σεζόν και το πλάνο στο οποίο θα κινηθεί διοίκηση και τεχνική ηγεσία, θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα. Ο Απόστολος Παπουτσάκης θα έχει ακόμα μία συνάντηση με τον Νίκο Καραγεωργίου, σε ένα ραντεβού που οι φήμες θέλουν να γίνεται περισσότερο για τυπικούς λόγους, μίας και έχει πάρθει η απόφαση να συνεχίσει ο Έλληνας τεχνικός το έργο του στην ομάδα.

Έτσι, αφού κλείσει και τυπικά το θέμα της παραμονής του Καραγεωργίου, οι άνθρωποι του συλλόγου θα μπουν στα... βαθιά, καθώς πρέπει να συζητήσουν με 10 παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι. Πρόθεσή της τεχνικής ηγεσίας είναι οι περισσότεροι από αυτούς να μείνουν στην ομάδα, αλλά με δεδομένη την οικονομική κρίση, κάποια θα πρέπει να δεχθούν μείωση, αλλιώς θα αποχωρήσουν.

Οι παίκτες αυτοί είναι οι  Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Χίμπλιγκερ, Αλεξόπουλος, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Ορφανός, Μπέτο, Ολίσε και Βερπακόφσκις. Παράλληλα, στη συνάντηση των δύο ανδρών θα συζητηθεί και το θέμα μεταγραφές, όχι μόνο για το ποιοι θα έρθουν, αφού αυτό θα κριθεί κατά πολύ σε συνάρτηση με τις ανανεώσεις, αλλά και το ποιοι είναι διαθέσιμοι προς πώληση, εφόσον και εάν έρθει κάποια πρόταση. 
 

Ρεκόρ ταχύτερης ανάβασης από αλπινιστή στις Άλπεις (video)

To κατόρθωμα του Ελβετού αλπινιστή Ουέλι Στεκ είναι καταπληκτικό, καθώς έκανε ρεκόρ ανάβασης  στην πιο απότομη πλαγιά του όρος Eiger των ελβετικών Άλπεων στην κλασική διαδρομή 1938.

Ο Ελβετός αλπινιστής έκανε την διαδρομή  2ώρες και 47 λεπτά, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν  4ώρες και 40 λεπτά.  Στο παρακάτω βίντεο σας παρουσιάζουμε το πολύ δύσκολο επίτευγμα του Ουέλι Στεκ. 
Πηγή: theplayer.gr

Δείτε το βίντεο: 
 

Νικητής ο Πεδρόσα!!

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη, ο Ντάνι Πεδρόσα πήρε τη νίκη στο τρίτο γκραν πρι του πρωταθλήματος Moto GP στο Εστορίλ, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την επέμβαση που έκανε στον ώμο. Στην δεύτερη θέση βρέθησε ο Λορένθο, χάνοντας την πρωτιά 4 γύρους πριν από το τέλος, ενώ ο Ρόσι έμεινε πέμπτος. 

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Πεδρόσα, Repsol Honda,
2. Λορενθο, Yamaha, +3.051
3. Στόνερ, Repsol Honda, +7.658
4. Ντοβιτσιόζο, Repsol Honda, +16.530
5. Ρόσι, Ducati, +16.555
6. Έντουαρντς, Monster Yamaha, +32.575
7. Αογιάμα, San Carlo Honda, +38.749
8. Κράτσλοου, Monster Yamaha, +40.912
9. Χέιντεν, Ducati, +54.887
10. Ντε Πουνιέτ, Pramac Racing, +59.697
11. Ελίας, LCR Honda, +1:00.374
12. Καπιρόσι, Pramac Racing, +1:01.793
13. Μπαουτίστα, Rizla Suzuki, 1:24.370

Εγκατέλειψαν :

1. Σπις, Yamaha, 16 γύρους
2. Αμπραχάμ, Cardion AB, 27 γύρους
3. Σιμοντσέλι, San Carlo Honda
4. Μπαρμπερά, Mapfre Aspar

Ο μάνατζερ του Σολτάνι στο Theplayer!!

 Πηγή: theplayer.gr
Το όνομα του Σολτάνι αναμένεται να απασχολήσει αρκετές ομάδες στην μεταγραφική περίοδο. Ο μάνατζερ του Χαρμιάν Σιλπερόρτ κατέθεσε στο Theplayer τις σκέψεις του ποδοσφαιριστή του.

-    «Μέσα στις επόμενες  μέρες είναι πιθανό να δρομολογηθούν εξελίξεις. Ο Σολτάνι έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με την ομάδα του Ηρακλή και έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του»
-    Φημολογείται  έντονα ότι είναι κοντά στην ΑΕΚ;
-    «Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο αυτή την στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια απόφαση από την πλευρά του παίκτη»
-    Είναι αλήθεια ότι προτιμάει να παίξει σε κάποια ομάδα εκτός Ελλάδος;
-    «Όχι. Ο Σολτάνι περνάει πολύ καλά στην Ελλάδα και θέλει να συνεχίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Του αρέσει ο τρόπος ζωής, γνωρίζει πλέον τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και του ταιριάζει αρκετά. Επαναλαμβάνω όμως ότι υπάρχουν προτάσεις και από ομάδες του εξωτερικού»
-    Τι θα μετρήσει περισσότερο για την τελική του απόφαση;
-    «Θέλει να πάει σε μια ομάδα όπου θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Έχει μεγάλη διάθεση και θέλει να βρει τις κατάλληλες συνθήκες. Στόχος του είναι να καταφέρει να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Αλγερίας. Το οικονομικό δεν είναι σε προτεραιότητα για τον παίκτη μου».
-    Υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στον  Ηρακλή;
-    «Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται και είναι πλέον ελεύθερος. Δεν θέλω όμως να πω κάτι περισσότερο για τις κινήσεις του και τις προθέσεις του».

«Θα είχαμε νεκρούς αν ισοφαρίζαμε»

Αηδιασμένος από τα όσα έζησε κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ, παρουσιάστηκε ο Κώστας Νεμπεγλέρας, μιλώντας στονNOVAΣΠΟΡ FM 94.6. Ο Έλληνας μέσος αναρωτήθηκε: «Εάν ισοφαρίζαμε ή νικάγαμε, τι θα γινόταν; Φαντάζεστε; Τι θα τράβαγαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Θα είχαμε νεκρούς». Παράλληλα, τόνισε ότι όσα είπε ο προπονητής του περί μπου…λου, περιγράφουν την πραγματικότητα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου, Κώστας Νεμπεγλέρας στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6: 

«Είναι ντροπή όλα αυτά που ζήσαμε. Λέγαμε για γιορτή αλλά έμεινε έτσι, στα λόγια. Δεν ήταν μόνο ό,τι έγινε στα αποδυτήρια. Όλοι είδαμε τι έγινε. Το κλίμα… Πριν και μετά το παιχνίδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Στο τέλος ξέραμε πως ο διαιτητής σφύριξε για να διακοπεί το παιχνίδι. Είχαν μπει οπαδοί στο γήπεδο. Ένας φίλαθλος κοντεύει να κάνει τάκλιν για να πάρει αυτός τη μπάλα. Σε συζήτηση πριν το παιχνίδι με τον κ.Κάκο, ένας άνθρωπος της ΕΠΟ του είπε ‘’σήμερα θα δείτε έναν άλλον τελικό. Δεν θα κυκλοφορεί άνθρωπος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ναι, ήταν περίπου 2000 άτομα. Αυτό τα λέει όλα. 

Μέσα στα αποδυτήρια, παντού, ήταν άνθρωποι που –αναρωτιέμαι- πώς και γιατί ήταν εκεί… Λεγόμενοι σεκιούριτι αλλά οπαδοί ήταν. Υπήρξαν διαπληκτισμοί, σπρωξίματα και κάποια επεισόδια. 

Αν σε οποιαδήποτε περίπτωση που ισοφαρίζαμε ή νικάγαμε, τι θα γινόταν; Φαντάζεστε; Τι θα τράβαγαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Θα είχαμε νεκρούς. Χτυπήθηκαν ο Σαρμιέντο και ο Καραγκούνης. Έγιναν πολλά που δεν έδειξε η κάμερα. Όταν είσαι σε αυτό το κλίμα πρέπει να αμυνθείς. 

Δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Λέμε πως χθες πήγαμε σε γιορτή… είναι κρίμα. Χθες ο Ατρόμητος είχε οικογένειες και παιδιά! Φανταστείτε τι βιώσαν. Κινδυνέψαμε κι εμείς. Προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τους δικούς μας. 

Τι να κάνουμε για να μην γίνουν πάλι; Δεν είναι λύση να γίνει χωρίς κόσμο. Δεν είμαι αρμόδιος. Αυτοί που είναι όμως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Κάθε χρόνο πάνε χειρότερα τα πράγματα. Δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Όσα είπε ο προπονητής μου τα λέει όλα. Ένας άνθρωπος που έζησε στο εξωτερικό»

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι!! Κακή στοιχηματική ημέρα εχθές καθώς χάσαμε το ημίχρονο του Ατρομήτου (γκολ offside) όπως δεν πέρασε και το συστηματάκι!! Avanti να δούμε τι έχουμε και σήμερα:
Σετούμπαλ-Πόρτο over (1,70)
Πούμας-Κλαμπ Αμέρικα 1 (2,30)

Και συστηματάκι 3-4-5 τα εξής:
Βιγιαρεάλ-Χετάφε Χ (3,55)
Ολλανένσε-Μπενφίκα Χ (3,34)
Οσασούνα-Βαλένθια Χ (3,34)
Σεντ Ετιέν-Μονακό 2(3,78)
Ντάλας-Λος Άντζελες 1 (2,52)
Και μην ξεχνάτε παίζουμε όσα χρήματα μπορούμε!! Ciao, ci vediamo di nuovo!!