Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Σπανός: "Ο Κάκος ήθελε να διακόψει τον αγώνα εις βάρος της ΑΕΚ"

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, με δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στα αποδυτήρια των διαιτητών στο τέλος του αγώνα και στο διάλογο που είχε με τον Τάσο Κάκο προκειμένου να κλείσει το φύλλο αγώνος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σπανού

-Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος:
“Πιστεύω ότι σήμερα ζήσαμε μια παρωδία. Σαν μέλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, λυπάμαι πάρα πολύ για αυτά που είδαμε σήμερα. Ήταν ένας τελικός κάτω από πρωτοφανή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Τα είχε όλα, το πρώτο γκολ ήταν τουλάχιστον δύο μέτρα οφσάιντ, όποιος ήθελε έμπαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, απειλούσε ποδοσφαιριστές, έκανε επιθέσεις, τα 9 λεπτά των καθυστερήσεων δεν έγιναν ποτέ. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο”.
-Για το αν συναίνεσε για την λήξη του αγώνα: Συναίνεσα να τελειώσει ο αγώνας γιατί ο κ. Κάκος ήθελε να τον διακόψει εις βάρος της ΑΕΚ. Το λέω ανοιχτά και ας με διαψεύσει όποιος θέλει. Δεν είχαν την ευθιξία να προστατεύσουν τα μέλη του Δ.Σ του Ατρομήτου. Στο ημίχρονο είχαμε συμπεριφορές κατηγορίας τέταρτης εθνικής από παράγοντες της ΑΕΚ.
Πληροφορήθηκα από ανθρώπους της ΕΠΟ ότι ότι οι παίκτες του Ατρομήτου δεν έβγαιναν να πάρουν τα μετάλλια. Πηγαίνοντας όμως στα αποδυτήρια, ο κ. Κάκος ζήτησε να με δει για να συναινέσω να τελειώσει το παιχνίδι. Εκεί ήταν ο κ. Αδαμίδης με τον κ. Δημητριάδη και έλεγαν τα δικά τους. Όμως πως θα μπορούσαμε να παίξουμε, αφού ο αγωνιστικός χώρος ήταν σεληνιακό τοπίο”.
-Για τους σεκιούριτι του γηπέδου και την συμπεριφορά των παραγόντων της ΑΕΚ: “Ο Ατρόμητος σήμερα έπρεπε να χάσει. Ο τίτλος έπρεπε να πάει στην ΑΕΚ. Στο ημίχρονο είχαμε ένταση γιατί η συμπεριφορά των σεκιούριτι που δήθεν είχε βάλει η ΕΠΟ, δουλεύει για λογαριασμό της ΑΕΚ, κάτι που πληροφορήθηκα το πρωί. Πίστευα, όμως ότι θα είχαν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αλλά μόνο ποδόσφαιρο δεν είδαμε.
Η συμπεριφορά του κ. Δημητριάδη και των λοιπών παραγόντων της ΑΕΚ ήταν απαράδεκτη. Γενικώς το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν απαράδεκτο, με φουσκωτούς και τα λοιπά”.

-Για τις ευθύνες της ΕΠΟ: “Η ΕΠΟ απέτυχε παταγωδώς να διαφυλάξει το κύρος του τελικού και το κομμάτι της διαιτησίας, γιατί δεν θωράκισε το 50-50. Ο κ. Πιλάβιος δεν μπορούσε να μου πει τίποτα, τα είχε χαμένα. Η ουσία είναι ότι σήμερα το ποδόσφαιρο πήγε 150 χρόνια πίσω.
Εμείς ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, όχι να σκοτωθούμε. Φανταστείτε να έβαζε ο Ατρόμητος ένας γκολ σαν και αυτό που έβαλε η ΑΕΚ. Πήρα τα παιδιά μου και την σύζυγό μου για να έρθω στο γήπεδο. Έκλαιγαν τα κορίτσια μου και μετάνιωσα που τα πήρα στο γήπεδο”.
-Για τις δικές του ευθύνες: “Από την στιγμή που είμαι μέλος του ποδοσφαίρου έχω πολλές ευθύνες και δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να είμαι με αυτό το ποδόσφαιρο. Πήγαμε σαν πρόβατα σε σφαγή. Η ΕΠΟ έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του ματς, από εκεί και πέρα έπρεπε η ΕΠΟ να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διεξαχθεί ο τελικός κάτω από τις σωστές προϋποθέσεις. Για αυτό και έχει ευθύνες.
Τόσα χρόνια κάνουμε μόνο διαπιστώσεις. Δεν έχω δει καμία καλυτέρευση, πάντα βρίσκονται διάφορα κόλπα για να την γλιτώνουν αυτοί που έχουν παραβατικές συμπεριφορές. Σε ό,τι αφορά εμένα, αν δεν μπορώ να κάνω τίποτα, πρέπει να πάω σπίτι μου”.
-Για το αγωνιστικό κομμάτι: “Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν έχει ανάγκη από διαιτητικές εύνοιες και από κλίμα τρομοκρατίας. Είδα υγιείς ΑΕΚτζήδες, που σήμερα δεν χάρηκαν αυτόν τον τίτλο. Από εκεί και πέρα, όταν έρχεται ένα παιχνίδι 3-0 δεν μπορείς να πεις ότι δεν το πήρε δίκαια. Βέβαια όταν ένα παιχνίδι είναι κλειστό και το πρώτο γκολ είναι τελείως αντικανονικό, ξέρετε ότι αλλάζει τελείως η τακτική του παιχνιδιού.
Ο Ατρόμητος αντέδρασε στο δεύτερο μέρος, έχασε ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει. Δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν θα σταθούμε εκεί. Ούτε θα αναλύσουμε το παιχνίδι. Για μένα δεν υπήρχε παιχνίδι. Ήταν παρωδία”.
-Για την συμπεριφορά των οπαδών του Ατρομήτου: "Τα μέλη της συγκεκριμένης εταιρίας σεκιούριτι προκάλεσαν τους δικούς μας φιλάθλους. Καταδικάζω αυτούς που μπήκαν στο γήπεδο. Στον Ατρόμητο έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, στο γήπεδό μας ξέρουμε να φιλοξενούμε τους αντιπάλους μας. Γνωρίζετε ότι σαν Ατρόμητος δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα και κοιτάζουμε σαν διοίκηση να τα απομονώνουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: