Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Την 1η Μαΐου (Σαν σήμερα)

Σαν σήμερα, το 1994, ο μεγάλος Άιρτον Σένα χάνει την ζωή του κατά την διάρκεια του γκραν πριν της Ίμολα, στην Ιταλία και ολόκληρος ο κόσμος του αθλητισμού βυθίζεται στο πένθος. Ο Βραζιλιάνος πιλότος, τότε σε ηλικία 34 ετών, βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του και είχε κατακτήσει ήδη τρία πρωταθλήματα.

1988 Ο... κάμπος πανηγυρίζει. Με γκολ του Γιώργου Μητσιμπόνα, η Λάρισα νικάει τον Ηρακλή 1-0 στο Αλκαζάρ και στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδας, για πρώτη και μοναδική -μέχρι στιγμής- φορά στην ιστορία της.

1967 Ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, παντρεύεται την τραγουδίστρια Βίκυ Μοσχολιού.

1961 Κηρύσσονται νόμιμες οι στοιχηματικές εταιρίες στην Μεγάλη Βρετανία.

1952 Έπειτα από πρόταση του Απόστολου Νικολαΐδη, πραγματοποιείται το «Ράλι ΕΛΠΑ», με την συμμετοχή 19 αυτοκινήτων. Η επιτυχία του αγώνα, οδηγεί τους διοργανωτές στην απόφαση να ξεκινήσουν από την επόμενη χρονιά το Ράλι Ακρόπολης.

1938 Κατά την διάρκεια ενός αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, χάνει την ζωή του ο ποδοσφαιριστής των «πρασίνων» Λύσανδρος Δικαιόπουλος, έπειτα από μια άσχημη πτώση.

1920 Ο «θρύλος» του αμερικάνικου μπέιζμπολ, Μπέιμπ Ρουθ, κάνει το πρώτο του home run, με την φανέλα των Νιού Γιορκ Γιάνκις και 50ο του συνολικά.

1904 Το πρώτο διεθνές ποδοσφαιρικό παιχνίδι, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, ανάμεσα σε Αγγλία και Βέλγιο, λήγει ισόπαλο με 3-3.

1884 Ο Μόουζες Γουόκερ γίνεται ο πρώτος μαύρος παίκτης στην ιστορία του αμερικάνικου πρωταθλήματος μπέιζμπολ.

1751 Πραγματοποιείται το πρώτο αμερικάνικο τουρνουά κρίκετ στη Νέα Υόρκη.

πηγή: galanissportsdata

Δεν υπάρχουν σχόλια: