Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Τσιώλης: «Σαθρό σύστημα»

Ο Σάκης Τσιώλης δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα στα επεισόδια του τελικού, αλλά έκανε λόγο για σαθρό σύστημα που διοικεί συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, ο προπονητής του Άρη μιλώντας στον NovaSport Fm, έκανε λόγο για φανατισμό παραγόντων που μεταφέρεται στον κόσμο και οδηγεί σε γεγονότα, όπως αυτά του τελικού του κυπέλλου.

Αναλυτικά:

Για τα επεισόδια του τελικού Κυπέλλου, αλλά και το αγωνιστ: «Δεν θέλω να σχολιάσω καν αυτά που έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν ήταν ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα ματς που έχουμε δει, λόγω και τους άγχους που είχαν οι δύο ομάδες. Δεν ήταν η απόδοση αυτού που λέμε τελικού Κυπέλου. Η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει μία-δυο φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν είδαμε κάποια να κάνει κάτι ουσιαστικό. Το γκολ του Λυμπερόπουλου σηματοδότησε έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού, αφού μετά από αυτό ο Ατρόμητος θέλησε να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, εκτός από μία ευκαιρία του Μπαζίνσκι. Μετά το πρώτο γκολ ο Ατρόμητος δεν πίστευε ότι μπορούσε να το γυρίσει και η ΑΕΚ ήθελε να κρατήσει το σκορ».

Για τα πλέι οφ: «Είναι ένα άλλο, μίνι πρωτάθλημα. Παίζει ρόλο το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχει ο Παναθηναϊκός. Έχει ένα δύσκολο ματς στην πρεμιέρα στην Τούμπα με έναν ΠΑΟΚ που άμα θέλει να διεκδικήσει κάτι πρέπει να το πάρει. Η ΑΕΚ αν δεν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με το χθεσινό ματς, σε συνδυασμό με την απουσία του Σκόκο, θα έχει πρόβλημα κόντρα στο Βόλο, ο οποίος αν πιάσει τη γνωστή, καλή απόδοσή του μπορεί να νικήσει».

Για Λυμπερόπουλο: «Αυτό ήταν κάτι θετικό από τον τελικό. Είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι θα ήταν άδικο να τελειώσει μια τέτοια καριέρα χωρίς τίτλο. Δεν του άξιζε μόνο αυτός, αλλά και πολλά άλλα πράγματα».

Για τα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα: «Είναι σαθρό όλο το σύστημα που διοικεί το ποδόσφαιρο. Τη λιγότερη ευθύνη την έχουν όσοι είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παράγοντες έχουν δημιουργήσει αυτόν τον φανατισμό, ο οποίος μεταφέρεται και στους φιλάθλους. Ένας τελικός θα έπρεπε να είχε προβλέψει τέτοιες καταστάσεις. Δεν γίνεται ένα τέτοιο ματς να είναι έρμαιο στις διαθέσεις κάποιων. Αυτοί που μπήκαν μέσα, είχαν σκοπό να μπουν και να προκαλέσουν προβλήματα».

Για τον διαγωνισμό για τον καλύτερο προπονητή φέτος στην Ελλάδα: «Ο ξένος προπονητής, με τη δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός δεν είναι και δύσκολο να πάρεις το πρωτάθλημα. Αν ένας Έλληνας προπονητής, έστω και ξένος, καταφέρνει να πάρει μια μεσαία ομάδα και να την κάνει να παίζει καλό ποδόσφαιρο, είναι πιο σημαντικό και πιο δύσκολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: