Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Για θυμήσου Τραϊανέ τα περί δολοφόνων

ύο δηλώσεις του Τραϊνού Δέλλα, μία μετά την Τούμπα ("για τους δολοφόνους που πετάνε μπουκάλια") και μία μετά τον χθεσινό τελικό ("η ΑΕΚ δε φταίει σαν ομάδα για ό,τι έγινε") έρχονται αντιμέτωπες...
Για θυμήσου Τραϊανέ τα περί δολοφόνων
Με αφορμή τα απίστευτα επεισόδια του τελικού του Κυπέλλου, το olaPAOK.gr θυμίζει τη δήλωση του Δέλλα στην Τούμπα, "για τους δολοφόνους που πετάνε μπουκάλια" και τη μήνυση που θα έκανε και προχωρά στη σύγκριση με τη δήλωσή του στον τελικό, πως "η ΑΕΚ δε φταίει σαν ομάδα για ό,τι έγινε" και πως δεν μπορεί να κάνει τίποτε αυτός. Μήπως μήνυση Τραϊανέ;
Όχι, σε καμιά περίπτωση δεν υπερασπιζόμαστε τους κάφρους. Ούτε αυτούς που έκαναν επεισόδια στο ΟΑΚΑ, ούτε αυτούς που τα έκαναν στην Τούμπα στον ημιτελικό με την ΑΕΚ. Αυτονόητο είναι, πως όλοι συμφωνούμε, ότι πρέπει να βρεθεί επιτέλους λύση για τη βία. Εμείς απλά γελάμε με την επιλεκτική ευαισθησία που δείχνουν οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, που όντας νικητές βλέπουν παραδείσους και ηττημένοι κολάσεις και δολοφόνους. Γι’ αυτό και θυμηθήκαμε τον Τραϊνό Δέλλα.
Ο πολύ έμπειρος αμυντικός της Ένωσης (η αλήθεια είναι, βέβαια, πως δεν έδωσε πολλές αφορμές για αρνητική κριτική στην καριέρα του) πήρε το Σάββατο (30/4) την ευκαιρία να μιλήσει μετά τον τελικό και όντας κυπελλούχος για ό,τι έγινε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όσον αφορά τα εντός, ξέχασε το γκολ – οφσάιντ του Λυμπερόπουλου και έκανε λόγο για πεντακάθαρη νίκη, ενώ για τα εκτός αυτού είπε: "Αν έγινε κάτι, δε φταίει η ΑΕΚ σαν ομάδα" και συνέχισε σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Δώνη, πως ο τελικός ήταν… μπουρδέλο.
"Το ξέρουμε, αλλά τι να κάνουμε", ήταν το σχόλιό του, για έναν αγώνα που ο εκατοντάδες οπαδοί της ομάδας του έκαναν βόλτες γύρω από τον αγωνιστικό χώρο σχεδόν από την αρχή του αγώνα, που ξυλοκοπήθηκαν παίκτες του Ατρομήτου, που ουσιαστικά δεν μπορούσε να ξαναρχίσει στο 92’, καθώς δεν υπήρχαν ούτε δίχτυα στις εστίες! Τι να κάνουμε λοιπόν…
Λίγους μήνες πριν, στην Τούμπα και σε έναν αγώνα που ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 με τον Βιειρίνια να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό, ο Τραϊνός Δέλλας που είχε επιστρέψει στην κερκίδα ένα από τα αρκετά μπουκάλια που είχε δεχτεί ο πάγκος της ΑΕΚ, έκανε δηλώσεις για τη βία και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί.
"Θα καταθέσω μήνυση, δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ. Για αυτούς τους "δολοφόνους" που πετάνε μεγάλα μπουκάλια. Έχω οικογένεια. Ζητάω βοήθεια και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ώστε να βρεθούν αυτοί που κάνουν αυτά. Ζητάω συγγνώμη από τον υπόλοιπο φίλαθλο κόσμο για την ενέργεια μου. Αυτός που πέταξε το μπουκάλι 1,5 λίτρου είναι κοινός εγκληματίας. Για μένα είναι εγκληματίας. Εγώ ξέρω ότι θα τιμωρηθώ από τη διοργανώτρια αρχή, ας βγει, όμως, και ο κύριος που πέταξε το μπουκάλι να ζητήσει συγγνώμη", είχε πει τότε. Στον τελικό, όμως, μέτρησε το αποτέλεσμα και όλα ξεχάστηκαν….
Επαναλαμβάνουμε, όμως, πως δε δικαιολογούμε τους κάφρους, δεν ξεχνούμε και την αντρίκεια στάση των παικτών της ΑΕΚ στον ημιτελικό της Τούμπας όπου δεν εκμεταλλεύτηκαν τα επεισόδια και βοήθησαν να λήξει ο αγώνας. Δεν ξεχνάμε, όμως και το τι λένε οι πρωταγωνιστές. Όταν νικούν και όταν χάνουν, γιατί αποδεικνύεται πως αυτό κρίνει τελικά τη συμπεριφορά τους.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: