Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μικρό δωράκι για τα γενέθλια…!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη και το... δωράκι που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός στους φιλάθλους του για τα 106 χρόνια.
Τα 106 χρόνια  συμπλήρωσε ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας την Δευτέρα στις 3 Φεβρουαρίου, ο Παναθηναϊκός . Η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους συνολικά σε όλα τα σπορ, η ομάδα με τα έξι ευρωπαϊκά στο μπάσκετ, με τον τελικό πρωταθλητριών και τους δύο ημιτελικούς στο ποδόσφαιρο, επιτεύγματα που δεν νομίζω να πετύχει άλλη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, τουλάχιστον στα δύο δημοφιλέστερα σπορ, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.
Ο Ερασιτέχνης διοργάνωσε μία εξαιρετική γιορτή, καταπράσινη και αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Αυτό που θέλω εγώ από την ομάδα σήμερα στην Τρίπολη είναι να κάνει ένα μικρό δωράκι στα εκατομμύρια φίλους της ομάδας σε όλη την χώρα, αλλά και όλο τον κόσμο(ειδικά στις χώρες, όπου υπάρχουν πολλοί Ελληνες μετανάστες), όπου η Πανάθα είναι η ζωή τους. Η αγάπη τους για την ομάδα παντοτινή. Μία νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη σήμερα θα είναι ένα μικρό δωράκι στον κόσμο, που λατρεύει αυτή την ομάδα και ανυπομονεί να την δει και πάλι κυρίαρχη σε Ελλάδα και ξεχωριστή στην Ευρώπη.
Η ομάδα έχει σημαντικές απουσίες, όπως του Μέντες, αλλά με τον Αντζαγκούν στο αρχικό σχήμα και τον Ζέκα στα χαφ πιστεύω ότι θα έχει μεγαλύτερη ενέργεια και επιθετικότητα, απ’ότι είχε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Το παιχνίδι σίγουρα θα είναι δύσκολο , διότι ο Αστέρας έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Από την άλλη, όμως, δεν είναι μία ομάδα, που παίζει αντιποδόσφαιρο, αλλά μία ομάδα, που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο να επιτεθεί.
Αρα πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός και χώρους θα βρει και ευκαιρίες θα έχει. Το θέμα είναι να έχει αποτελεσματικότητα στην επίθεση και να προσπαθήσει να δώσει όσο το δυνατόν λιγότερες ευκαιρίες στον Αστέρα και όσες δώσει να τις εξουδετερώσει. Προβλέπω , ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι με ευκαιρίες , ελπίζω να το πάρει η ομάδα και να δώσει την χαρά σε όσους θα πάνε με τόσο κρύο να συμπαρασταθούν από κοντά στην Τρίπολη. Αντε παιδιά , χρόνια πολλά στην Πανάθα μας και τα καλύτερα έρχονται…
Πηγή: gazzetta.gr

Σκάει αποχώρηση-σοκ στον ΠΑΟΚ;

Ποιος (διεθνής) ποδοσφαιριστής έχει ξενερώσει στον ΠΑΟΚ και για ποιο λόγο σκέφτεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι; Ποια (μεγάλη) ομάδα τον περιμένει; Ο σκύλος μυρίστηκε... Θα μιλήσει ο σκύλος και θα αποκαλύψει. Μέγα θέμα υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Με διεθνή άσο, έμπειρο, που έχει "σπαστεί" με τις πολλές μεταγραφές του Στέφενς και σκέφτεται, πια, να αποχωρήσει το καλοκαιράκι. 
Τον "άδειασε" ο Ολλανδός, βλέπετε, με τους παίκτες που έφερε. Και στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, που ήλπιζε να βρει χώρο, για να ξεδιπλώσει τα (περισσότερα) χαρίσματα που έχει όταν αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση.
Είναι και το άλλο, όμως. Έξι νέα πρόσωπα (μεταγραφές του προπονητή στην πλειοψηφία) και μία αποχώρηση διεθνούς (συμπαίκτη στην Εθνική) αλλάζουν τα κόζια και στα αποδυτήρια. Πώς να κάνεις τον καμπόσο μετά; Θα πέσουν να σε "φάνε".
Έτσι καλλιεργείται πάλι στο μυαλό του έμπειρου άσου η επιστροφή στη μεγάλη του αγάπη. Εκεί που ανδρώθηκε και γεννιέται τώρα κάτι μεγάλο, μπορεί να παίξει μπάλα. Τον θέλουν και τους θέλει. Αρκεί να ρίξει το κασέ του και τις φιλοδοξίες του για μία χρoνιά. Όλα τ΄ άλλα γίνονται...
Πηγή: sportdog.gr

Τι κοινό έχει ο Ρονάλντο με τον Βύντρα!!

"Σκυλίσια Μέρα" με το κοινό που έχουν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λουκάς Βύντρα! Και δεν εννοούμε, βέβαια, ότι και οι δυο παίζουν μπάλα στο ίδιο πρωτάθλημα, την Πριμέρα. Ο θεός της μπάλας είχε κέφια στις 5 Φεβρουαρίου, αφού σαν σήμερα δεν έχουν γεννηθεί ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά τρείς ξένοι παικταράδες, που θεωρούνται τοπ ονόματα.
Και ειδικά αυτός που σήκωσε πρόσφατα τη Χρυσή Μπάλα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, λοιπόν, έχει γενέθλια αφού ήρθε στη ζωή στις 5 Φεβρουαρίου 1985.
Γλυκά, όμως, δεν θα έχουν σήμερα μόνο στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και σ΄ αυτά της Μπαρτσελόνα. Κι αυτό επειδή έχει γενέθλια ο Νεϊμάρ! Γεννήθηκε το 1992.
Υπάρχει και τρίτος, όμως. Ο Κάρλος Τέβες. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος όλων, αφού γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985.
Όσον αφορά τους Έλληνες παίκτες που έχουν γενέθλια αυτή τη μέρα, επικεντρώνουμε σε δύο.
Ο ένας είναι ο "χεβυμεταλάς" Σάββας Κωφίδης, που γίνεται 53 ετών.
Και ο άλλος ο Λουκάς Βύντρα που φτάνει πια στα 33
Πηγή: sportdog.gr

Θέλει να γλιτώσει μέχρι και 200 χιλιάδες!!

Για πολλούς η κίνηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για την υπόθεση Δώνη είναι και ακατανόητη και χωρίς ουσιαστικό όφελος, αφού εξυπηρετεί μόνο τον ποντιακό εγωισμό του Σαββίδη. Τα δεδομένα, όμως, οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα και δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε πώς υπάρχει ξεκάθαρο οικονομικό όφελος, πίσω από την κίνηση του ΠΑΟΚ. Καταρχήν, από μόνη της η εκ νέου εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα οδηγήσει σε άλλη απόφαση, καθώς θα προσμετρηθεί και το γεγονός της συμφωνίας του Δώνη με τον ΑΠΟΕΛ.

Στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι έτσι θα γλιτώσουν από 70.000 έως 200.000 ευρώ (ανάλογα και με τα μπόνους που θα επιδικαστούν) από τα 540.000 που έχουν επιδικαστεί. Αν, όμως, αλλάξει συνολικά η θέση της Επιτροπής (με δεδομένο ότι θα αποτελείται από διαφορετικά μέλη) γύρω από την υπόθεση, τότε δεν αποκλείεται ο ΠΑΟΚ, να κληθεί να καταβάλει μόνο την αποζημίωση που προβλεπόταν, ύψους 200.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πώς στον ΠΑΟΚ δεν πιστεύουν ότι η ΕΠΟ μπορεί να τιμωρήσει την ΠΑΕ επειδή προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια και τονίζουν πώς υπάρχουν και ασφαλιστικές δικλείδες αν η Ομοσπονδία επιχειρήσει να το κάνει. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πώς υπάρχει και το δεδικασμένο του ΟΦΗ που έχει πετύχει μία σημαντική νίκη έναντι της ΕΠΟ σε πολιτικά δικαστήρια.

Τα συχνά τετ-α-τετ Στέφενς-Κατσούρ

Αρκετά συχνά συνομιλούν στη διάρκεια κάθε εβδομάδας ο Χουμπ Στέφενς και ο Κώστας Κατσουράνης. Ο Ολλανδός τεχνικός σέβεται και εκτιμά πάρα πολύ τη γνώμη του εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ και επιδιώκει να έχει συζητήσεις μαζί του, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στο γραφείο του στη Νέα Μεσημβρία. Ο Κατσουράνης είναι για τον προπονητή του ΠΑΟΚ ένας δεύτερος κόουτς μέσα στο γήπεδο και θέλει να γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τη σκέψη του άλλου.

Στη θέση του μέσω πλαγίας οδού

Οι δοκιμές στη χθεσινή προπόνηση δίνουν ως βέβαιη τη χρησιμοποίηση του Γιάννη Σκόνδρα στο δεξί άκρο της άμυνας στο αποψινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Την παρουσία του Έλληνα μπακ στην ενδεκάδα είχε ουσιαστικά προαναγγείλει και ο Στέφενς με τις δηλώσεις του στα Χανιά, όταν και τον είχε χαρακτηρίσει καλύτερο παίκτη της ομάδας αν και δεν έπαιζε στη θέση του. Και εδώ είναι το παράδοξο στην περίπτωση του 24χρονου ποδοσφαιριστή. Πώς κατάφερε να αρπάξει μία ευκαιρία να παίξει στη θέση του, αγωνιζόμενος ως στόπερ

Δεν «χτυπάει» καλά

Κανείς δεν αρνείται ότι η κίνηση του ΠΑΟΚ να πάρει τον Χούσεν δανεικό με οψιόν αγοράς μπορεί να εξελιχθεί σε μία πετυχημένη επένδυση για τον ΠΑΟΚ. Όμως, το γεγονός ότι έγινε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και ακόμη δεν βρέθηκε άκρη με τη FIFA να εκδοθεί το δελτίο του δεν δημιουργεί καλή εντύπωση. Ακούγεται κάπως... Ο αντίλογος είναι, βέβαια, ότι μέχρι το φινάλε των μεταγραφών ο ΠΑΟΚ έψαχνε το μεγάλο όνομα

Άντε να δούμε και τον Αργεντίνο

Ο Χουάν Ινσαουράλδε θα είναι αύριο στον πάγκο, είναι πιθανό, όμως, να πάρει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο κόσμος περιμένει πώς και πώς να το δει, γιατί η αλήθεια είναι πώς οι πληροφορίες που έρχονται γι' αυτόν είναι συγκεχυμένες. Πολύ καλές για την παρουσία του στην Αργεντινή και αρνητικές για το διάστημα που αγωνίστηκε στη Σπαρτάκ.

Μεγάλη του τιμή

Που να έγραφε και το όνομα Ολυμπιακός ο Γιώργος Τζαβέλλας στην ανάρτηση του «η μεγαλύτερη τιμωρία σας... το άδειο γήπεδο» στο facebook. Φαντάζομαι, τότε θα χρειαζόταν όχι μόνο πρωτοσέλιδα, αλλά και οι τελευταίες σελίδες στον «ερυθρόλευκο» Τύπο για να δείξουν την οργή τους. Προφανώς, τους ενοχλεί πώς υπάρχουν ακόμη ποδοσφαιριστές με άποψη που δεν... υποκλίνονται στο μεγαλείο της ομάδας τους. Κι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι και σκοράρει στο «Καραϊσκάκη», τότε να δείτε γλέντια... Πηγή: metrosport.gr

Σάκης Τσιώλης στο Metropolis: «Πολύ καλό το ρόστερ του ΠΑΟΚ, όμως λείπει η συνοχή»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Σάκης Τσιώλης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ: «Καμιά φορά πρέπει οι προπονητές να παίρνουν αποφάσεις κάνοντας πράξή αυτό που λέμε αναλαμβάνω την «ευθύνη». Το πρόβλημα στον ΠΑΣ δεν ήταν τα αποτελέσματα, αλλά η κακή απόδοση. Δεν ήθελα να καθήσω πάνω στο συμβόλαιό μου και βλέποντας την κακή εικόνα αλλά και το γεγονός ότι η φιλοσοφία μου δεν κολλάει με την ομάδα, αποφάσισα να φύγω. Υπήρξαν και κάποια άλλα προβλήματα, όπως φερ' ειπείν ότι στους δύο μήνες που ήμουν στην ομάδα, μόνο μία φορά μου επέτρεψαν να κάνω προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο, κάτι που θεώρησα ότι ήταν υποτιμητικό και προς το πρόσωπό μου και την ομάδα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και ιδιαιτέρως μεσοεπιθετικά θεωρώ πως είναι το καλύτερο στην ιστορία του. Ο λόγος που δεν βγαίνει αυτό στο γήπεδο δεν μπορώ να ξέρω ποιος είναι. Είναι πιθανό να έχει απογοητευτεί επειδή ο Ολυμπιακός έχει φύγει πολύ ψηλά στην βαθμολογία, ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές αφού υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου που είναι πολύ σημαντικός, όπως και τα μπαράζ».

Για τις πολλές αλλαγές στην άμυνα: «Είναι απίστευτες οι πολλές αλλαγές που γίνονται στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η άμυνα στηρίζεται στην συνοχή, και οι πολλές αλλαγές την χαλούν. Αυτό θεωρώ πως είναι το αδύναμο στοιχείο του ΠΑΟΚ. Ας πούμε ότι στα πλάγια κάπως διορθώνεται η κατάσταση. Στον άξονα, όμως, οι πολλές αλλαγές δημιουργούν προβλήματα καθώς από εκεί ξεκινάει η επιθετική ανάπτυξη».

Για την αγωνιστική ταυτότητα του ΠΑΟΚ: «Το κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ΠΑΟΚ είναι ότι παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό δείχνει εμπιστοσύνη των παικτών στις δυνατότητές τους και είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων».

Για τους παίκτες που αποκτήθηκαν: «Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης ο Μαντούρο, ωστόσο, πρέπει να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ και να αρχίσει να αξιοποιεί τους επιθετικούς ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Τόσο ο Λαζάρ όσο και Κάτσε που επέστρεψε είναι πιο δοκιμασμένες λύσεις. Όσον αφορά τον Μάρτενς είναι αναμφισβήτητα καλός παίκτης, ωστόσο, για να μπουν δύο καινούργιοι κεντρώοι αυτήν την περίοδο στο βασικό σχήμα το θεωρώ ριψοκίνδυνο γιατί θα χαλάσει η χημεία».

Για τον Άρη: «Ήταν μια πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία το ματς με τον Λεβαδειακό. Αν έπαιρνε εκείνον τον αγώνα θα ήταν διαφορετικό και το παιχνίδι με την Ξάνθη. Υπάρχουν αρκετά ματς ακόμη, ωστόσο, το πρόβλημα στον Άρη είναι ότι χρειάζεται 2-3 σερί νίκες για να αρχίσει να βλέπει φως στο τούνελ. Θα βοηθήσει ένα καλό αποτέλεσμα στο Αγρίνιο για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση, όμως δεν φτάνει». Πηγή: metrosport.gr

Στοιχεία και αριθμοί για το ΠΑΟΚ - ΟΦΗ!

Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά από την παράδοση των αγώνων του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην Τούμπα, παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1968, ο νεοφώτιστος τότε ΟΦΗ έδωσε τον πρώτο του αγώνα σε επίπεδο Α? Εθνικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο με δύο γκολ του Γιώργου Κούδα (33′, 37′) και ένα του Ασλανίδη (45′) και στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοση του. Ο Καρακυριάκος (59′) μείωσε σε 3-1 και ο Λάζος (88′) έγραψε το τελικό 4-1.

38 αναμετρήσεις έχουν συμπληρώσει οι ομάδες σε επίπεδο Α? Εθνικής, με τον ΠΑΟΚ να έχει 30 νίκες, τον ΟΦΗ μια, ενώ επτά ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα. Η μοναδική νίκη του ΟΦΗ ήταν τον Ιανουάριο του 1993 με 2-1 (25′ Λαγωνίδης – 64′ Μαχλάς, 83′ Γεωργαμλής).

18 φορές έχουν συναντηθεί στην Τούμπα οι δύο ομάδες από το 1993 και μετά, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 15 νίκες και τρία ματς να έχουν τελειώσει ισόπαλα. Δύο φορές με 2-2 και μια λευκή ισοπαλία.

10 νίκες και μια ισοπαλία έχει ο ΠΑΟΚ στην έδρα του αυτή τη σεζόν και οδεύει προς την κατάρριψη του απόλυτου ρεκόρ που έχει από την σεζόν 1972-73 που ξεκίνησε με 12 νίκες και μια ισοπαλία στην έδρα του πριν από την ήττα που έκανε από την Παναχαϊκή με 5-3 στο 14ο του παιχνίδι στην Τούμπα (22 Απριλίου 1973). Το καλύτερο εντός έδρας ξεκίνημα στην ιστορία του είναι βέβαια την σεζόν 1979-80 με έντεκα νίκες σε ισάριθμους αγώνες πριν την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-0. Πηγή: metrosport.gr

Σιμεόνε: «Η Ατλέτικο δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα»

Παρά το γεγονός ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πιο δυνατή από ποτέ την φετινή σεζόν, ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Σιμεόνε: «Η Ατλέτικο δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα»
Χαμηλούς τόνους κρατάει ο Ντιέγκο Σιμεόνε και δήλωσε πως η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι ικανή να κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα την φετινή χρονιά.

«Επιμένω, δεν νομίζω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Τα μότο μας είναι ησυχία και δουλειά και δεν μπορούν να με κάνουν να πιστέψω ότι πάμε για τον τίτλο», τόνισε ο τεχνικός την Ατλέτικο και πρόσθεσε:

«Αν κοιτάξουμε την περασμένη δεκαετία, το καλύτερή μας θέση ήταν η τρίτη. Με 15, 20 ή και 30 πόντους πίσω, οπότε δεν νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Για τον ημιτελικό Κυπέλλου με την Ρεάλ Μαδρίτης σχολίασε: «Η Ρεάλ μπορεί να είναι το φαβορί για τον τίτλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σε κάθε παιχνίδι» και συμπλήρωσε:

«Όταν είχαμε παίξει με την Ρεάλ, την έβδομη αγωνιστική, είχανε παίξει λίγα παιχνίδια με τον νέο τους προπονητή. Έχουν γίνει δυνατοί από τότε. Είχανε έναν καλό Ιανουάριο και πήρανε πολλούς πόντους». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν έκαναν «δώρο» στον Ρονάλντο!

Ποινή τριών αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο για την κίνησή του να χτυπήσει (όπως φαίνεται και στο βίντεο) τον Γκουρπέγκι στο πρόσφατο ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπιλμπάο.

Δεν έκαναν «δώρο» στον Ρονάλντο
Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως η Πειθαρχική Επιτροπή της Ισπανικής Λίγκας δεν φάνηκε τόσο… γενναιόδωρη για να την «χαρίσει» στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 29χρονος παίκτης είχε μία έντονη λογομαχία με τον Γκουρπέγκι στο πρόσφατο ματς με την Μπιλμπάο και στη συνέχεια νίκη πως χτύπησε τον συνάδελφό του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του από την αναμέτρηση.

Σήμερα συνεδρίασε το αρμόδιο όργανο της LFP, η οποία αποφάσισε να τιμωρήσει με ποινή τριών αγωνιστικών τον διεθνή άσο.

Ο Ρονάλντο θα παίξει σήμερα κανονικά κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ισπανίας, και θα απουσιάσει από τους αγώνες με Βιγιαρεάλ, Έλτσε και Χετάφε για το πρωτάθλημα.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Ρεάλ αναμένεται να ασκήσει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί την ερχόμενη Παρασκευή. Πηγή: sport-fm.gr

«Χρόνια πολλά, Κριστιάνο» (vids)

Τις δικές της ευχές στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος γιορτάζει τα 29α γενέθλιά του, έστειλε η Ρεάλ Μαδρίτης.

«Χρόνια πολλά, Κριστιάνο» (vids)
Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός κλείνει τα 29 και η Ρεάλ Μαδρίτης του ευχήθηκε, μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

«Χρόνια πολλά στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος γίνεται 29 ετών σήμερα!», έγραψε ο ισπανικός σύλλογος.

Δείτε (και) τα σχετικά βίντεο





Πηγή: sport-fm.gr

Ντέρμπι και στο Κύπελλο!!

Ρεάλ και Ατλέτικο αφήνουν στην άκρη την κόντρα τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς προέχει η αποψινή για τους «4» του Κυπέλλου. Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ το άλλο ζευγάρι της διοργάνωσης.

Ντέρμπι και στο Κύπελλο
Η δεύτερη από τις τέσσερις -μίνιμουμ- αναμετρήσεις που θα γίνουν στη φετινή σεζόν μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα διεξαχθεί απόψε (5/2, 21:00). Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα φιλοξενήσει αυτή του Ντιέγο Σιμεόνε για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, ενώ οι δύο τους θα παίξουν την Τρίτη (11/2) στο «Βιθέντε Καλδερόν», όπου θα σφραγιστεί το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Στην πρώτη τους… συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο «Μπερναμπέου» και ήταν για την Primera Division οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 1-0 χάρις σε γκολ του Ντιέγκο Κόστα.

Επιπλέον, οι «ροχιμπλάνκος» έχουν τρεις πόντους παραπάνω στο πρωτάθλημα, όντας στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ πέρυσι η Ατλέτικο κατέκτησε τη διοργάνωση νικώντας στον τελικό την αποψινή της αντίπαλο μέσα στο γήπεδο της με 2-1 στην παράταση.

Αν και ακολουθεί δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, οι δύο προπονητές θα παρατάξουν τις βασικές τους ενδεκάδες. Δεν παίζουν οι τραυματίες Βίγια, Φελίπε Λουίς και Τιάγκο.

Η πιθανή της Ρεάλ: Κασίγιας, Κοεντράο, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Μπέιλ, Ρονάλντο και Μπενζεμά.

Η πιθανή της Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Ινσούα, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Γκάβι, Κόκε, Αρντάν Τουράν, Ρ. Γκαρσία, Ντιέγο και Ντιέγο Κόστα.

Τα «φώτα» πέφτουν στο Ρεάλ-Ατλέτικο, όμως υπάρχει και το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ, που είναι προγραμματισμένο για τις 23:00, ενώ οι δύο ομάδες θα δώσουν τον δεύτερο αγώνα την Τετάρτη την ίδια ώρα.

Ο Τάτα Μαρτίνο αναμένεται να αφήσει στον πάγκο τους Μέσι, Ινιέστα, Πικέ και Μπουσκέτς, ενώ βασικός τερματοφύλακας στο Κύπελλο παίζει ο Πίντο. Πηγή: sport-fm.gr

Με Μαρκάνο ο Ολυμπιακός!!

Στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού -για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του- θα βρίσκεται στο αποψινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο Ιβάν Μαρκάνο. Στον πάγκο ο Πέρες.

Με Μαρκάνο ο Ολυμπιακός!
Την πρώτη του εμφάνιση μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό θα κάνει ο Ιβάν Μαρκάνο.

Ο Ισπανός βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Μίτσελ για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο «Καραϊσκάκη» (17:15) και θα πάρει θέση στα στόπερ δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Κατά τ’ άλλα, στην ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» δεν ξεκινούν οι Μανωλάς και Μανιάτης, ενώ στον πάγκο θα βρίσκεται και ο Ερνάν Πέρες.

Αναλυτικά η σύνθεση του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέβας, Σάμαρης, Εντινγκά, Κάμπελ, Ολαϊτάν, Σαβιόλα, Σέποβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Λούκας, ατού του ΠΑΟΚ»

papazoglou
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του πρώην επιθετικός του Άρη και του ΠΑΟΚ και νυν του ΟΦΗ, Θανάσης Παπάζογλου. Μίλησε για το παιχνίδι της ομάδας από την Κρήτη με τον ΠΑΟΚ και τόνισε πως το γήπεδο της Τούμπας είναι η πιο δύσκολη έδρα στην Ελλάδα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κατάσταση του Άρη και ανέφερε πως είναι λυπηρό να βλέπεις τους “κίτρινους’ να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Θανάσης Παπάζογλου:
Για το αν ήθελε να παίξει στο παιχνίδι στην Τούμπα:
“Η ουσία δεν είναι εάν ήθελα ή εάν έπρεπε. Θα ήθελα να παίξω στην Τούμπα, αλλά από τον προπονητή μου επιλέχθηκε αυτό το παιχνίδι να εκτίσω την ποινή απο κάρτες. Θέλω να πιστεύω ότι και η φετινή, είναι μια συνέχεια της περσινής χρονιάς που ήταν η αναγέννησή μου ώστε να επιτύχω όσο το δυνατόν περισσότερα και για το όνομά μου, που είχε πάρει πτωτική πορεία. Πιστεύω ότι ωριμάζω στα δύσκολα”.
Για την ωρίμανσή του στον ΟΦΗ:
“Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που περνάει δύσκολους καιρούς. Φέτος γίνεται η καλύτερη δουλειά και νομίζω μέσα από τις δυσκολίες ωρίμασα ακόμα περισσότερο απ’ ότι θα ωρίμαζα σε μια ομάδα με πολλές επιλογές”.
Για την πορεία του στον ΠΑΟΚ:
“Ήμουν σε ανοδική πορεία όταν πήγα στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν ήμουν έτοιμος για την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ. Είχα χάσει και σημαντικό χρόνο με τον τραυματισμό μου. Ήμουν 1,5 χρόνο έξω πριν πάω στον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα κάθε εμπόδιο σε καλό και νομίζω πως έχω βελτιωθεί από τότε”.
Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
“Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο για τον ΟΦΗ στην πιο δύσκολη έδρα στην Ελλάδα. Θα παρουσιαστούμε σοβαροί καθώς αυτό μας χαρακτηρίζει ως ομάδα. Είμαστε εργάτες και μ’ αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουμε να αντισταθμίσουμε το ταλέντο ομάδων, όπως ο ΠΑΟΚ, περιορίζοντας τα ατού του”.
Για την διαφορά που έχει επιφέρει ο Σα Πίντο στον ΟΦΗ:
“Ο Σα Πίντο μας άλλαξε και την ψυχολογία και αγωνιστικά. Μας έδωσε την πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα”.
Για τα ατού του ΠΑΟΚ:
“Ο Λούκας είναι το ατού του, απ’ αυτόν ξεκινούν όλες οι προσπάθειες. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο Σαλπιγγίδης η ο Αθανασιάδης που κάνουν το γκολ από μια φάση”.
Για την άμυνα του ΠΑΟΚ:
“Δεν μπορώ να κρίνω την άμυνα του ΠΑΟΚ, στο κέντρο της άμυνας παίζουν ποδοσφαιριστές που δεν είναι η θέση τους αυτή. Είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν παίζουν στην φυσική τους θέση”.
Για τον τρόπο με τον οποίο θα παίξει στη Τούμπα ο ΟΦΗ:
“Εκτός έδρας με δυνατές ομάδες, παίζεις με αντεπιθέσεις. Έχουμε γρήγορους παίκτες στην επίθεση που μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα. Εκεί θα στηριχτούμε”.
Για το αν προτιμάει την Θεσσαλονίκη ή το Ηράκλειο:
“Στην Θεσσαλονίκη μεγάλωσα και δεν μπορώ να πω κακό λόγο. Βέβαια και τα Ηράκλειο είναι μια πάρα πολύ όμορφη πόλη”.
Για την κατάσταση του Άρη:
“Ο Άρης όπως και ο ΠΑΟΚ είναι κομμάτι της ζωής μου. Είναι λυπηρό να βλέπεις τον Άρη σ΄αυτή την κατάσταση. Είναι λυπηρό να μη μπορεί να κάνει νίκη στην έδρα του”.
Πηγή: arenafm.gr

«Πληρώνουν οι ίδιοι…»

grolios1
Ο νομικός του Άρη, Χρήστος Γρόλλιος φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4. Μίλησε για την συνάντηση που έγινε με τους μετόχους της ΚΑΕ και τόνισε πως το πλάνο βιωσιμότητας μπορεί να βγει, αρκεί να υπάρχει συγκέντρωση και εγρήγορση. Παράλληλα, ανέφερε πως πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στο αγωνιστικό κομμάτι και πως θα γίνουν ενέργειες ώστε να υπάρξει άρση του απαγορευτικού από την ΦΙΜΠΑ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Γρόλλιος:
Για την συνάντηση με τους μετόχους στην ΚΑΕ Άρης:
“Η αίθουσα ήταν γεμάτη,εκτός του κ. Τζεβελέκη ο οποίος δεν παρευρέθη καθώς δήλωσε  αιφνίδιο προσωπικό κώλυμα. Ευελπιστώ να υπάρχει μια νέα συνάντηση με παρουσία και του ίδιου με σκοπό να γίνει μια καλύτερη συνεννόηση και ένας συντονισμός όλων φορέων της διοίκησης και των μετόχων στο πλάνο εξυγίανσης για το άρθρο 99. Ο Δημήτρης Πρωτογερόπουλος ήταν αυτός που ανέλυσε το οικονομικό πλάνο ώστε να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε. Δηλαδή τι υποχρεώσεις υπάρχουν κάθε μήνα από εδώ και στο εξής ώστε να ξέρουν οι μέτοχοι. Έγινε ανάλυση ώστε να είναι γνωστό και κατανοητό ποιος είναι ο στόχος του Άρη κάθε μήνα. Ήταν η πρώτη συνάντηση μετά την απόφαση. Είχαν γίνει παλαιότερα συναντήσεις τώρα όμως όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι οφειλές του Άρη μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Δεν θεωρώ πως είναι χρήσιμο για τους τρίτους να γνωρίζουν ποιο ποσό θα καταβληθεί. Ο Άρης κατάφερε να μην καταβάλει μερικά εκατομμύρια και υπάρχει η ικανότητα στην ΚΑΕ να φέρει το πλάνο βιωσιμότητας. Αυτό όμως απαιτεί την συνδρομή όλων. Κανένας δεν περισσεύει. Οι μέτοχοι πρέπει να είναι κοντά όπως είναι και εκτιμώ πως με την συμμετοχή και του κ. Τζεβελέκη όλα θα πάνε καλά. Θα μπορέσει να επαναληφθεί η συνάντηση αυτή με όλους για να δούμε τι θα γίνει πιο συγκεκριμένα”.
Για το αγωνιστικό κομμάτι του Άρη:
“Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με το Ρέθυμνο και χρειάζεται και η συνδρομή του κόσμου για παιχνίδι που αποτελεί  και μια προθέρμανση για τον τελικό. Ο Άρης είναι μέσα στους φετινούς στόχους του τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Στο κύπελλο έφτασε στο έσχατο που είναι και ο τελικός. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το παιχνίδι στο Ρέθυμνο και όλοι μόνο αυτό σκέφτονται. Μόλις περάσει αυτό έρχεται η ώρα του τελικού την Κυριακή. Όπως στα αγωνιστικά έτσι και στα οικονομικά πρέπει να πάς βήμα βήμα. Κοιτάμε αρχικά να είμαστε σωστοί μέχρι το καλοκαίρι και μετά θα δούμε στην συνέχεια. Υπάρχει και η άρση του μπαν της ΦΙΜΠΑ για το οποίο θα γίνουν ενέργειες. Ότι είναι ανθρωπίνως νομικά υλοποιήσιμο το υλοποιούμε. Γίνονται συντονισμένες ενέργειες που πριν υλοποιηθούν δεν χρειάζεται η δημοσίευση τους”.
Για το γεγονός πως ο κόσμος πρέπει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα:
“Οι Αρειανοί δεν χρειάζονται κάλεσμα, είναι κοντά στην ομάδα. Είχαμε τέσσερα “σολντ άουτ” φέτος. Είναι το αυτονόητο ότι θα είναι όλοι κοντά. Εκτός από το οικονομικό η ενέργεια μπορεί να προσεγγίσει κάποιον χορηγό. Το πλάνο βιωσιμότητας που παρουσιάσαμε στο δικαστήριο μπορεί να βγει αρκεί να υπάρχει συνεχής εγρήγορση. Η παρουσία όλων είναι σημαντική”.
Για την υγεία που υπάρχει στην ΚΑΕ:
“Ήταν όλοι παρόντες όλο το χρονικό διάστημα. Στην ΚΑΕ υπάρχει μια υγεία. Στο επόμενο κάλεσμα ελπίζω να είναι και ο κ. Τζεβελέκης ο οποίος θα συνδράμει για την ΚΑΕ Άρης και να δύσει κάποιες λύσεις. Όσοι ήταν παρόντες χτες χαρακτηρίζονται από την παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν συνδράμει στην ΚΑΕ και είναι γνωστοί όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ντίμης ο Παπαϊωάννου, ο Αλέξης ο Αντωνιάδης, τα μέλη της πρώην ΓΕΝΕΣΙΣ, έχουν συνδράμει πολλές φορές οικονομικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθουν κοντά στην ομάδα κι άλλοι παράγοντες. Για τον Άρη πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Κάποια στιγμή θα κουραστούν και δεν θα δώσουν ούτε ευρώ. Πρέπει να κρατάμε ζεστούς αυτούς τους ανθρώπους αλλά να μην απαιτούμε μόνο από αυτούς. Κάτι πρέπει να γίνει…”
Για τις προσπάθειες που θα γίνουν ώστε να αρθεί το απαγορευτικό της ΦΙΜΠΑ:
“Αυτό που φάνηκε χθες είναι ότι πρέπει να δοθεί κάποια πληρέστερη βαρύτητα και στο αγωνιστικό χωρίς να ξεφύγουμε από το μπάτζετ. Για αυτό στρέφουμε την προσοχή μας και στην ΦΙΜΠΑ για να μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε ή τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Το αγωνιστικό είναι αυτό που βοηθά για περισσότερα έσοδα. Πιστεύω πως το καλοκαίρι θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερες μεταγραφές ώστε να γίνει καλύτερη αγωνιστική παρουσία και να επουλωθούν γρηγορότερα οι πληγές. Βέβαια δεν μπορείς να δημιουργείς έξοδα και να βασιστείς στο αγωνιστικό για να βγει ο προϋπολογισμός. Η μπάλα μπορεί να πάει στο στεφάνι και να μη μπει. Δεν μπορείς να λες θα πάρω έναν παίκτη και θα το πληρώσω με τα έσοδα που θα δημιουργηθούν. Από εκεί και πέρα ο καθένας πρέπει να ξεκαθαρίσει τι μπορεί να κάνει. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από κάποιους ανθρώπους τίποτα. Έχουμε πάρει μια απόφαση να μη βγάλουμε προς τα έξω το ποσό που χρειάζεται κάθε χρόνο για να λειτουργήσει το άρθρο 99, αλλά και εφόσον λειτουργήσει να κάνουμε παρέμβαση στη ΦΙΜΠΑ και να ζητήσουμε να αρθεί το μέτρο απαγόρευσης μεταγραφών. Μόνο έτσι θα κάνουμε ανταγωνιστική ομάδα και θα μπορέσουμε να έχουμε έξτρα έσοδα. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε το προσεχές καλοκαίρι και θα αλλάξουν οι συνθήκες στο μπάσκετ του Άρη”.
Πηγή: arenafm.gr

Αμπέντ: «Θέλω να μείνω, αλλά…»

Την επιθυμία να συνεχίσει να αγωνίζεται και του χρόνου στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Μεχντί Αμπέντ. «Δεν είναι στο χέρι μου, θα γίνει διαπραγμάτευση με τη Νιούκαστλ», τόνισε.

Αμπέντ: «Θέλω να μείνω, αλλά…»
Ξεκάθαρος όσον αφορά τα δικά του «θέλω» είναι ο Μεχντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός μέσος του Παναθηναϊκού εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει και του χρόνου στο «τριφύλλι», ωστόσο επισήμανε πως αυτό δεν είναι στο χέρι του.

«Νιώθω πολύ καλά εδώ. Θέλω να παραμείνω στον Παναθηναϊκό, αλλά όπως ξέρουν όλοι, η απόφαση δεν είναι δική μου. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα διαπραγματευτεί με τη Νιούκαστλ για το συμβόλαιό μου», δήλωσε στον Τύπο της πατρίδας του ο 21χρονος άσος, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016, και φέτος μετρά 19 συμμετοχές και 5 γκολ. Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Ικανοποιημένος από τις προσθήκες»

Ένα πιο γεμάτο ρόστερ έχει στα χέρια του ο Χουμπ Στέφενς στον ΠΑΟΚ μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, όπως δήλωσε στον ολλανδικό Τύπο.

Στέφενς: «Ικανοποιημένος από τις προσθήκες»
Την ικανοποίησή του για τις χειμερινές προσθήκες στο δυναμικό του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός θεωρεί πως οι προσθήκες των Γκσπούρνινγκ, Ινσαουράλδε, Μαντούρο, Νάτχο, Μάαρτενς και Χούσεν.

«Είμαι ικανοποιημένος από τις κινήσεις που κάναμε. Ο Ινσαουράλδε και ο Νάτχο δεν είναι γνωστοί στην Ισπανία, αλλά είναι έμπειροι παίκτες που ξέρουν καλά πώς να παίζουν. Αυτό ακριβώς χρειαζόμασταν. Στο πρώτο μισό της σεζόν αντιμετωπίσαμε προβλήματα τραυματισμών και είχαμε ένα μικρό ρόστερ. Χρησιμοποιούσαμε κάποιους νεαρούς παίκτες, αλλά τώρα έχουμε περισσότερες επιλογές για τη βασική σύνθεση και τον πάγκο», δήλωσε ο Στέφενς.Πηγή: sport-fm.gr

Με το δεξί ο Όστμπεργκ!!

Στη Σουηδία φιλοξενείται ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown έκανε ο Μαντς Όστμπεργκ με Citroen.

Με το δεξί ο Όστμπεργκ
Τον ταχύτερο χρόνο στο Shakedown του δεύτερου γύρου του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι που φιλοξενείται στις ειδικές διαδρομές της Σουηδίας έκανε ο Μαντς Όστμπεργκ.

Ο οδηγός της Citroen ήταν ο ταχύτερος στην διαδρομή 2.47 μιλιών ειδική, αφήνοντας πίσω του τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, «Είναι καλό, αλλά τα’ωρα πρέπει να δούμε τον καιρό και τι θα γίνει από εδώ και πέρα», ήταν τα λόγια του Νορβηγού οδηγού.

Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε ο έτερος οδηγός της Citroen, Κρις Μικ. Μόλις τον 12ο χρόνο έκανε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Οζιέ.

Το σημερινό πρόγραμμα (5/2) περιλαμβάνει μία ειδική διαδρομή (SS1).Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε ο Νας δεν τους σώζει!!

Έβδομη σερί ήττα για τους Λέικερς, από τους Τίμπεργουλβς, καθώς η επιστροφή του Στιβ Νας δεν διόρθωσε την εικόνα τους. Θύματα έκπληξης οι Ουόριορς. Νίκες για Πέισερς και Μπουλς.

Ούτε ο Νας δεν τους σώζει
Ο Στιβ Νας επέστρεψε στη δράση μετά από τις 10 Νοεμβρίου, αλλά οι Λέικερς-χωρίς τους τραυματίες Κόμπι Μπράιαντ και Πάου Γκασόλ μεταξύ άλλων-έχασαν με 109-99 από τους Τίμπεργουλβς. Αυτή ήταν η έβδομη σερί ήττα τους και 32η σε 48 ματς φέτος, με τον 39χρονο Καναδό γκαρντ να έχει 7 πόντους και 9 ασίστ σε 25 λεπτά. Ο Κέβιν Λοβ είχε 31 πόντους και 17 ριμπάουντ για τους «λύκους», έστω κι αν τρόμαξε τους πάντες, όταν μετά από πτώση του το κεφάλι του χτύπησε στο παρκέ, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί.

Απρόσμενη ήττα με 91-75 στο Όκλαντ από τους Μπόμπκατς γνώρισαν οι Ουόριορς με 30 πόντους και 17 ριμπάουντ του Αλ Τζέφερσον.

Οι Πέισερς μετά από δώδεκα σερί ήττες στην Ατλάντα στην κανονική περίοδο, αυτή τη φορά κέρδισαν τους Χοκς με 89-85. Ο Ντέιβιντ Γουέστ με 22 και ο Πολ Τζορτζ με 18 πόντους ξεχώρισαν από την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (38-10).

Τέλος, οι Μπουλς έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων των Σανς, με 101-92 στην Αριζόνα. Ο Κάρλος Μπούζερ είχε 19 πόντους και 12 ριμπάουντ για τους «ταύρους», που… ξέπλυναν τη ντροπή από το χθεσινό 99-70 από τους Κινγκς.

Αναλυτικά:

Ατλάντα Χοκς-Ιντιάνα Πέισερς 85-89 Σκοτ 15, Μπραντ 12, Κόρβερ 9, Τιγκ 9, Μίλσαπ 7 (12 ριμπ.)-Γουέστ 22 (10 ριμπ.), Τζορτζ 18, Στίβενσον 10, Χίμπερτ 8, Γκρέιντζερ 8, Σκόλα 8, Γουότσον 8.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Λος Άντζελες Λέικερς 109-99 Μάρτιν 32, Λοβ 31 (17 ριμπ.), Μπρούερ 11, Μπαρέα 11, Ρούμπιο 4 (13 ασίστ)-Γιανγκ 24, Χάρις 19, Τζόνσον 15, Σάκρε 14.

Φίνιξ Σανς-Σικάγο Μπουλς 92-101 Ντράγκιτς 24, Φράι 18, Μπαρμπόσα 13, Μαρκίφ Μόρις 12, Πλάμλι 8 (10 ριμπ.)-Μπούζερ 19 (12 ριμπ.), Μπάτλερ 18, Όγκουστιν 18, Νοά 14 (14 ριμπ.), Ντανλίβι 11.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 75-91 Κάρι 17 (11 ασίστ), Τόμπσον 12, Μπόγκουτ 6 (15 ριμπ.), Ο’ Νιλ 9-Τζέφερσον 30 (13 ριμπ.), Χέντερσον 17, Τόλιβερ 11, ΜακΡόμπερτς 9.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Με ανατροπή η Νασιονάλ!! (videos)

Έχασε με 1-0 στη Βολιβία, αλλά η Νασιονάλ Μοντεβιδέο επικράτησε της Οριέντε Πετρολέρο με 2-0 στον επαναληπτικό του προκριματικού γύρου του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Οι Ουρουγουανοί ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα στο 19ο λεπτό με κεφαλιά του 34χρονου, πια, Ιβάν Αλόνσο, ενώ στο 63ο λεπτό απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα εξαιτίας αποβολής του Μαριάνο Μπράου με δεύτερη κίτρινη. Ακολούθησε γκολ-πρόκριση με δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Κάρλος Ντε Πένια στο 73ο λεπτό, οπότε η Νασιονάλ συμπλήρωσε τον έκτο όμιλο του Λιμπερταδόρες, στον οποίο προϋπήρχαν Νιούελς Ολντ Μπόις, Γκρέμιο και Ατλέτικο Νασιονάλ.
Στο γκρουπ των Ατλέτικο Μινέιρο, Νασιονάλ Κλουμπ και Ζαμόρα προστέθηκε η Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε της Κολομβίας, καθώς με 1-0 επί της μεξικανικής Μονάρκας Μορέλια προκρίθηκε στη φάση των ομίλων χάρη στον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ έπειτα από συνολικό 2-2 στη σειρά. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε από τον Χοσέ Χούλιο Ντε Λα Κουέστα στο 58ο λεπτό, πέντε λεπτά μετά την αποβολή του Άλντο Ραμίρεζ των ηττημένων, ενώ κόκκινη αντίκρισε και ο Λουίς Σέιχας των Κολομβιανών στο 60ό λεπτό.
Παρακάτω ο «χάρτης» των προκριματικών του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Μονάρκας Μορέλια (Μεξικό)-ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ ΣΑΝΤΑ ΦΕ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) 2-1 και 0-1
Οριέντε Πετρολέρο (Βολιβία)-ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 1-0 και 0-2
Ντεπορτίβο Κίτο (Εκουαδόρ)-Μποταφόγκο (Βραζιλία) 1-0 και 05/02
Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού)-Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 2-1 και 05/02
Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή)-Γκουαρανί Ασουνσιόν (Παραγουάη) 1-0 και 06/02
Καράκας (Βενεζουέλα)-Λανούς (Αργεντινή) 0-2 και 06/02




 

Πηγή: onsports.gr

Αυστραλία: Το τέρμα σημάδευες ή το... σημαιάκι του κόρνερ; (video)

Δεν... υπάρχει το σουτ που έκανε ένας ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Αυστραλίας στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Μέλμπουρν Βίκτορι και Περθ Γκλόρι (1-1) στην έδρα της δεύτερης.
Ο Ναμπούτ πέρασε με αριστοτεχνική ντρίμπλα έναν αμυντικό και βγήκε... φάτσα με τον τερματοφύλακα έτοιμος να σκοράρει. Ωστόσο αυτό που έκανε δεν το... κατάλαβε κανείς!
Ο Ναμπούτ πήγε να κάνει ένα πλασέ με εξωτερικό φάλτσο, αλλά το έκανε με το εσωτερικό με αποτέλεσμα αντί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα να τη στείλει στο... σημαιάκι του κόρνερ! Η αντίδραση του παίκτη είναι… όλα τα λεφτά, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει το γκολ που έχασε.
Δείτε το βίντεο με την απίστευτη ευκαιρία που έχασε ο Ναμπούτ στην Αυστραλία:



Πηγή: onsports.gr

Ονδούρα: Απίστευτος ξυλοδαρμός οπαδού!! (video)

Απίστευτες σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν στο ντέρμπι για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ονδούρας ανάμεσα σε Ολίμπια και Μοτάγκουα.
Ένας οπαδός της πρώτης δέχθηκε πολύ ξύλο από φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας και τραυματίστηκε. σοβαρά. Ο άτυχος φίλος της Ολίμπια μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο από το γήπεδο.
Ο οπαδός δέχθηκε μια… τρομακτική κλωτσιά στο πρόσωπο και έπεσε αναίσθητος μετά την είσοδό του σε κερκίδα αυτών της Μοτάγκουα. Εκείνη την ώρα προκλήθηκε πανικός στις εξέδρες με κλωτσιές και μπουνιές και την… πλήρωσε αυτός, ο οποίος είναι ακόμη άγνωστο πώς βρέθηκε εκεί.
Δείτε το βίντεο με τον… χαμό που έγινε στην Ονδούρα και τα επεισόδια μεταξύ οπαδών των Ολίμπια και Μοτάγκουα στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσά τους:



Πηγή: onsports.gr

Η… μεγάλη Τετάρτη του Μπέκαμ!!

Έτοιμος να ανακοινώσει τη δημιουργία ομάδας στην MLSμε έδρα το Μαϊάμι είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 5/2
Την δυναμική επιστροφή του στο ποδόσφαιρο από διοικητική θέση ετοιμάζει εδώ και αρκετό καιρό ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Όπως είναι γνωστό, ο Άγγλος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου που έγραψε τη δική του –ξεχωριστή- ιστορία στο δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, σκόπευε εδώ και καιρό να ασχοληθεί από διοικητική θέση.
Το πλάνο του «Μπεκς» φαίνεται πως πλησιάζει στην υλοποίησή του, αφού την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέας ομάδας στην MLS με έδρα το Μαϊάμι!
Έχοντας διαφημίσει το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ όσο κανένας άλλος στην ιστορία του αθλήματος, ο Μπέκαμ έγινε ο πρώτος πραγματικά «μεγάλος» παίκτης που αγωνίστηκε στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών και το πλάνο του δεν σταματά στην ποδοσφαιρική καριέρα του ως παίκτης των Λος Άντζελες Γκάλαξι.
Την Τετάρτη θα παρουσιάσει μια νέα ομάδα της οποίας θα είναι ιδιοκτήτης, με στόχο να αρχίσει να συμμετέχει στην MLSαπό το 2016, ανεβάζοντας επίπεδο το ποδόσφαιρο των ΗΠΑ!
Πηγή: onsports.gr

Φώτσης: «Με πλησίασε πολλές φορές ο Ολυμπιακός»

Την αποκάλυψη πως ο Ολυμπιακός τον προσέγγισε πολλές φορές κατά το παρελθόν έκανε ο Αντώνης Φώτσης . «Πάντα ήμουν έντιμος απέναντί τους. Σπίτι μου ο Παναθηναϊκός», ανέφερε ο διεθνής φόργουορντ.

Φώτσης: «Με πλησίασε πολλές φορές ο Ολυμπιακός»
Ο Αντώνης Φώτσης σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο All Star Basket αποκάλυψε πως ο Ολυμπιακός τον είχε προσεγγίσει πολλάκις κατά το παρελθόν, αλλά ο ίδιος, αν και κολακευμένος από το ενδιαφέρον, έδινε πάντα προτεραιότητα στον Παναθηναϊκό.

«Πάντα όταν ήταν να γυρίσω στην Ελλάδα, με πλησίαζε και ο Ολυμπιακός. Και θα σου πω ότι ειλικρινά με τιμά αυτό το ενδιαφέρον. Γιατί παρότι ήμουν τόσα χρόνια αντίπαλος, δεν δίστασαν να μου κάνουν πρόταση. Κάθε φορά ξεκαθάριζα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι πρώτα απ' όλα θα μίλαγα με τον Παναθηναϊκό, γιατί εδώ είναι το σπίτι μου. Δεν κορόιδεψα ποτέ κανέναν, όπως δεν θέλω να με κοροϊδεύουν. Και θεωρώ ότι πάντα ήμουν έντιμος απέναντί τους», ανέφερε ο «Μπάτμαν».

Όσο για το αν είχε σκεφτεί ποτέ σοβαρά να αλλάξει «στρατόπεδο», είπε: «Όλα αυτά είναι σχετικά... Το θέμα είναι πως ο Θεός μου τα έφερε πάντα τόσο δεξιά, που δεν χρειάστηκε να μπω ποτέ σε διαδικασίες που δεν ήθελα. Κάθε φορά συμφωνούσαμε με τον Παναθηναϊκό και επέστρεφα σπίτι μου. Δεν ξέρω και θέλω να ξέρω πως θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό και θα έπρεπε να πάω στον Ολυμπιακό».

Όσο για τις φετινές μονομαχίες των «αιωνίων», ο 33χρονος άσος ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και το απέδειξε με το σερί που έκανε στην Ευρώπη. Όμως πάντα τα μεταξύ μας παιχνίδια κρίνονται στο ποιος θέλει περισσότερο τη νίκη και ποιος είναι πιο έτοιμος να θυσιαστεί για την ομάδα. Στα δύο ματς στο ΟΑΚΑ νομίζω ότι δείξαμε πως θέλαμε περισσότερο τη νίκη. Για μένα δεν έχει σημασία αν παίζουμε με τον Ολυμπιακό, για το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο ή την Ευρωλίγκα. Ακόμα και σε φιλικό θες να νικήσεις αφού παίζεις με το μεγάλο σου αντίπαλο, που εκτός των άλλων έχει πάρει δύο σερί Πρωταθλήματα Ευρώπης».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. «Είναι πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Έχουν δώσει αμέτρητα χρήματα για να φτιαχτεί αυτή η τεράστια αυτοκρατορία. Όπως φαίνεται η αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό και η σοβαρότητά τους, περνάει στην επόμενη γενιά. Και μην ξεχνάμε ότι έχουν αποδείξει ότι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό με πράξεις και όχι απλά στα λόγια», τόνισε.

Ολόκληρη η συνέντευξη δημοσιεύεται στο All Star Basket που κυκλοφορεί.

Έχει και μπάσκετ το μενού!!

Εμβόλιμη αγωνιστική όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ περιλαμβάνει το μεσοβδόμαδο μενού. Στην ουρά εστιάζεται το ενδιαφέρον.

Έχει και  μπάσκετ το μενού
Φουλ δράση την Τετάρτη και την Πέμπτη για την Α. Το μενού αρχίζει την Τετάρτη, με τους δύο φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου της Κυριακής να ανοίγουν την αυλαία.

Ο Άρης, που έχει μόλις μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια, υποδέχεται το Ρέθυμνο κι έχει ανάγκη τη νίκη (ει δυνατόν και να υπερκαλύψει το -7 του πρώτου γύρου) για να μην αρχίσει να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ο Ζήσης Σαρικόπουλος είναι διαθέσιμος, αλλά ο Νίκος Γκίκας είναι αμφίβολος με γαστρεντερίτιδα για τους «κίτρινους», που μετρούν τρεις σερί ήττες από τους Κρητικούς. Οι τελευταίοι είναι ανεβασμένοι μετά τη νίκη επί του Κολοσσού και την καλή εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Πυλαία προ ημερών.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη Δράμα από τον ΚΑΟΔ, που στο γήπεδό του έχει νικήσει Ολυμπιακό και Πανιώνιο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε μαζί του τους Ούκιτς και Παππά, παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν. Οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από τρεις σερί ήττες, έχουν μόνο ήττες από τους «πράσινους» (0-7 συνολικά, 0-3 στη Δράμα).

Στο τρίτο και τελευταίο ματς της Τετάρτης ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Κολοσσό Ρόδου χωρίς τους Ματ Λοτζέσκι και Γιώργο Πρίντεζη, που έχουν μικροπροβλήματα τραυματισμών, πιθανώς και τον Μίρζα Μπέγκιτς που έχει ίωση, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Πέτγουεϊ. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Χριστοδούλου, που εξασφάλισε ελληνικό διαβατήριο. Οι Ροδίτες, που μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στο Βενετόκλειο έκαναν πισωγύρισμα, μετρούν 19 ήττες σε ισάριθμα ματς από τον Ολυμπιακό.

Την Πέμπτη ξεχωρίζει το ντέρμπι τη ουράς μεταξύ Τρικάλων και Ηλυσιακού. Ο Τζέσι Σαπ θα είναι το νέο πρόσωπο των Θεσσαλών, που θα προσπαθήσουν να υπερκαλύψουν και το -10 του πρώτου γύρου, ενώ η ομάδα των Ιλισίων θα προσπαθήσει να κερδίσει για πρώτη φορά μετά από οκτώ ανεπιτυχείς προσπάθειες εκτός έδρας.

Ο Απόλλων Πατρών φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ προερχόμενο από τρεις σερί νίκες. Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν τον πρώτο λόγο με οκτώ νίκες σε δώδεκα ματς εκτός έδρας.

Σπουδαίο ματς γίνεται και στην Ελευσίνα μεταξύ του Πανελευσινιακού και του Ικάρου Χαλκίδας. Οι φιλοξενούμενοι, τελευταίοι στη βαθμολογία, ενισχύθηκαν με τον Αμερικανό γκαρντ Τραβόν Γούντολ και κινούνται για τον σούτινγκ γκαρντ Φρανκ Γκέινς κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία.

Τέλος, η Νέα Κηφισιά, που με επτά νίκες στα τελευταία οκτώ ματς έχει αποκτήσει βλέψεις ακόμη και για την οκτάδα, αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο, που θέλει-όσο μπορεί-να παραμείνει μπροστά από τον Ολυμπιακό και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

16.00 Άρης-Ρέθυμνο
17.00 ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός (Novasports Highlights)
19.15 Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου (Δημόσια Τηλεόραση)

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

16.00 Τρίκαλα-Ηλυσιακός
16.00 Απόλλων Πατρών-ΠΑΟΚ (Novasports 3)
18.00 Πανελευσινιακός-Ίκαρος Χαλκίδας
18.30 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Πανιώνιος (Novasports 3)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

16.00 Ίκαρος Χαλκίδα-Τρίκαλα
16.00 Κολοσσός Ρόδου-Πανελευσινιακός
16.00 Πανιώνιος-Άρης (Novasports 3)
16.00 Ηλυσιακός-ΚΑΟΔ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

16.00 Ρέθυμνο-Απόλλων Πατρών
19.00 (κ.θ.) ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (Novasports 3)
19.15 Παναθηναϊκός-ΑΕ Ν. Κηφισιάς (Δημόσια Τηλεόραση)

«Να δείξουμε θάρρος»

Αποφασιστικούς θέλει τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο σημερινό (5/2, 19:30) παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο βοηθός του προπονητή του «Δικεφάλου του Βορρά», Τόνι Λόκχοφ.

«Να δείξουμε θάρρος»
Την ήττα από τον Πλατανιά πρέπει να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ, καθώς υπάρχει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική της Superleague. Όπως, δήλωσε ο Τόνι Λόκχοφ, o οποίος είναι ο άμεσος συνεργάτης του Χουμπ Στέφενς, οι παίκτες της ομάδας πρέπει να δείξουν κόντρα στους Κρητικούς ότι είναι σωστοί επαγγελματίες.

«Πρέπει να δείξουμε θάρρος. Να είμαστε η ομάδα που θα μπει στο γήπεδο και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Πρέπει να δείξουμε πως είμαστε σωστοί επαγγελματίες και να κερδίσουμε τον ΟΦΗ μπροστά στο κοινό μας, ακόμα και μετά από ένα κακό αποτέλεσμα όπως με τον Πλατανιά. Κοιτάμε να κερδίζουμε σε κάθε ματς και να σκοράρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει οι παίκτες να έχουν υψηλό κίνητρο», ανέφερε μέσω της Nova o Ολλανδός.

Αθανασιάδης και Ναπολεόνι τα βραβεία!!

Ο Γιώργος Αθανασιάδης του Πανθρακικού και ο Στέφανο Ναπολεόνι του Ατρομήτου κέρδισαν τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και του καλύτερου γκολ αντίστοιχα, για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αθανασιάδης και Ναπολεόνι τα βραβεία
Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού, Γιώργος Αθανασιάδης ψηφίστηκε με 60,42% πολυτιμότερος παίκτης της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε με 52,42% αυτό που πέτυχε ο Στέφανο Ναπολεόνι στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Super League ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 22η αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP
Γιώργος Αθανασιάδης (Πανθρακικός) 60,42%
Στέφανο Ναπολεόνι (Ατρόμητος Αθηνών) 20,95%
Αλεξάνταρ Κατάι (Πλατανιάς) 18,63%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal
Στέφανο Ναπολεόνι (Ατρόμητος Αθηνών) 52,42%
Χουάνμα Ντελγκάδο (Αστέρας Τρίπολης) 24,44%
Μπράνα Ίλιτς (ΠΑΣ Γιάννινα) 23,14%

Ινκούμ: «Αισθάνομαι σημαντικός»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Πλατανιά, δηλώνει ο Γκανέζος αμυντικός της ομάδας των Χανίων, Σάμουελ Ινκούμ.

Ινκούμ: «Αισθάνομαι σημαντικός»
Βρίσκεται μόλις έναν μήνα στα Χανιά, αλλά έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του Πλατανιά, Νίκου Αναστόπουλου. Ο Σάμουελ Ινκούμ μετράει ήδη τέσσερις συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και όπως δηλώνει, αισθάνεται ικανοποιημένος από την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα της ομάδας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας, ο Γκανέζος μέσος δήλωσε ότι αισθάνεται σημαντικός, κάτι που πηγάζει από την εμπιστοσύνη του προπονητή και της διοίκησης προς το πρόσωπό του, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του ότι ο Πλατανιάς θα τον βοηθήσει να βρεθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της χώρας του για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Πώς αισθάνθηκες την πρώτη φορά που αγωνίστηκες με τα χρώματα του Πλατανιά; Έκανες ελάχιστες προπονήσεις και μπήκες κατευθείαν στα «βαθιά».

«Κατ’ αρχήν, ήμουν ευχαριστημένος που ήρθα στον Πλατανιά. Όταν η Διοίκηση και ο προπονητής δείχνουν ότι σε θέλουν και σε εμπιστεύονται ως ποδοσφαιριστή αισθάνεσαι σημαντικός και θέλεις αυτό να το δείξεις και μέσα στο γήπεδο. Ο προπονητής είδε την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρισκόμουν όταν ήρθα και αποφάσισε να με χρησιμοποιήσει. Μου το ανακοίνωσε κι εγώ του είπα ότι είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Μπήκα, λοιπόν, κατευθείαν στα «βαθιά» γιατί ήμουν έτοιμος και γιατί δεν χρειαζόμουν δυο – τρεις μήνες για να είμαι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση. Έχω την εμπειρία, είμαι επαγγελματίας και χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι από την αρχή έχω τη δυνατότητα να βοηθάω την ομάδα του Πλατανιά να πετύχει τους στόχους της».

Πιστεύεις πως ο Πλατανιάς μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να κερδίσεις μια θέση στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της χώρας σου για το Mundial 2014;

«Φυσικά ναι. Πιστεύω ότι ο Πλατανιάς είναι μια καλή ομάδα και θα με βοηθήσει πολύ να είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, άρα και να είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία το καλοκαίρι. Φυσικά, θα με βοηθήσει πολύ. Βέβαια, εγώ είμαι εδώ για να παίξω για τον Πλατανιά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και μετά να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα της χώρας μου. Στο τέλος της μέρας, τόσο ο Πλατανιάς όσο και η εθνική ομάδα της Γκάνας είναι σημαντικά για εμένα».

Ποια είναι η γνώμη σου για την εικόνα της ομάδας; Θα ήθελες να παραμείνεις παίκτης του Πλατανιά;

«Έχω διαπιστώσει πια και προσωπικά ότι ο Πλατανιάς είναι σαν οικογένεια. Ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, τα μέλη της Διοίκησης, ο προπονητής και όλο το τεχνικό επιτελείο, το ιατρικό επιτελείο, ο υπεύθυνος Τύπου, οι συνεργάτες, οι φροντιστές, όλοι ανεξαιρέτως. Οι συμπαίκτες μου στην ομάδα του Πλατανιά έχουν ποιότητα, σέβομαι κάθε μέλος της ομάδας και στο τέλος όλοι μαζί θέλουμε να προχωρήσει ο Πλατανιάς μπροστά και να πετύχει τους στόχους του. Πρέπει, λοιπόν, να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας ως επαγγελματίες για να «σπρώξουμε» την ομάδα».

Ποιο ήταν το κίνητρο ώστε να υπογράψεις στην ομάδα του Πλατανιά;

«Ήξερα ότι είναι μια επαγγελματική και καλά οργανωμένη ομάδα. Μου έδειξαν ότι με εμπιστεύονται, ότι με θέλουν στην ομάδα και όταν ήρθα το διαπίστωσα αυτό, όπως διαπίστωσα ότι είναι μια οικογένεια. Ήρθα, λοιπόν, για να παίξω ποδόσφαιρο, γνωρίζοντας ότι μόνο αυτό θα με απασχολεί. Δεν είμαι εδώ για διακοπές. Είμαι εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο και να βοηθήσω την ομάδα».

Ποιο ήταν το μυστικό της ανατροπής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ;

«Πιστεύω ότι η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι να είσαι συγκεντρωμένος και να πιστεύεις στον εαυτό σου, να έχεις αυτοπεποίθηση, ακόμη και όταν υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλεις. Μπορείτε να δείτε ότι όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε, μιλούσαμε ο ένας στον άλλο και λέγαμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας, πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους φιλάθλους. Πιστέψαμε σε αυτό, προσπαθήσαμε μέσα στο γήπεδο κι έτσι ήρθε η ανατροπή».

Επόμενος αγώνας με τον Πανθρακικό εκτός έδρας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πώς προετοιμάζεστε για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;

«Είμαστε όλοι επαγγελματίες. Κάθε ποδοσφαιριστής του Πλατανιά ξέρει τι να κάνει. Υπάρχουν χρονικές στιγμές που καλείσαι να δώσεις τρεις αγώνες μέσα σε μια εβδομάδα, όπως συμβαίνει τώρα. Πρέπει να είσαι πνευματικά δυνατός και να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με βάση τις οδηγίες του προπονητή σου».

Βρίσκεσαι στα Χανιά περίπου έναν μήνα. Ποιες είναι οι ομορφιές της πόλης που έχεις προλάβει να δεις;

«Μέχρι στιγμής δεν έχω δει την πόλη των Χανίων, γιατί έχω αφοσιωθεί στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και, ταυτόχρονα, περιμένω την οικογένειά μου να έρθει. Είμαι εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, δηλαδή για δουλειά. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη βαθμολογική θέση της ομάδας, άρα απαιτείται σκληρή δουλειά για να το αλλάξουμε αυτό. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Μετά τη δουλειά, δηλαδή, το καλοκαίρι, μαζί με την οικογένειά μου, μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή στον Πλατανιά και στα Χανιά».

Ποια είναι η υπόσχεση που θες να δώσεις στον κόσμο του Πλατανιά;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα αγάπησα τον κόσμο της ομάδας, γιατί είναι κοντά στην ομάδα και ζει με πάθος το παιχνίδι. Πιστεύουν σε εμάς και πρέπει να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και παρουσία. Είμαστε έτοιμοι να «εισπράξουμε» αυτή τη στήριξη και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βελτιώσει ο Πλατανιάς τη θέση του στη βαθμολογία και να παραμείνει στη Super League. Θέλω να έρχονται στο γήπεδο ακόμη πιο μαζικά, να μας δίνουν υποστήριξη και ελπίδα κι εμείς θα τους το ανταποδώσουμε».

Πώς ονειρεύεσαι να δεις τα παιδιά σου; Θα ήθελες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

«Πιστεύω ότι το καθένα θα ακολουθήσει τη δική του διαδρομή, τη δική του καριέρα. Θα ήθελα το ένα ή τα δύο από τα παιδιά μου να γίνουν ποδοσφαιριστές σαν κι εμένα ή μάλλον καλύτεροι από εμένα, γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο και θα είμαι ευτυχής αν και τα παιδιά μου είναι στο παιχνίδι. Αν όχι, αν διαλέξουν να κάνουν κάτι άλλο, γιατί όχι, θα τα υποστηρίξω, γιατί είναι τα παιδιά μου».

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Από μικρό παιδί αγαπούσα το ποδόσφαιρο. Ακόμη και όταν πήγαινα σχολείο, συνήθιζα να φεύγω από την τάξη για να παίξω ποδόσφαιρο. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής και διευθυντής σχολείου και συνήθιζε να με συμβουλεύει ότι πρέπει να πηγαίνω στο σχολείο για να αποκτήσω μόρφωση. Κι εγώ του απαντούσα ότι θα πηγαίνω στο σχολείο, αλλά θέλω και να παίζω ποδόσφαιρο. Μια μέρα έπαιζα στον δρόμο, όταν ένας προπονητής με είδε και μου είπε ότι έχω το ταλέντο και ότι θέλει να με βοηθήσει. Με πήγε, λοιπόν, σε μια Ακαδημία Ποδοσφαίρου. Όταν πήγα εκεί, είπα στον εαυτό μου ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο, είναι «γλυκό» και ότι θα πιέσω τον εαυτό μου για να γίνω κάποιος στο μέλλον. Έτσι ξεκίνησα...».

Πάτησε Κρήτη ο Αντελέγε!!

Στην Κρήτη έφτασε το νέο μεταγραφικό του Εργοτέλη, Αγιοντέλε Αντελέγε.

Πάτησε Κρήτη ο Αντελέγε!
Το νέο του μεταγραφικό απόκτημα, Αγιοντέλε Αντελέγε, υποδέχτηκε ο Εργοτέλης στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο 25χρονος Νιγηριανός, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Ανζί, είχε ανακοινωθεί από την Κρητική ΠΑΕ πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Αντελέγιε ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 από την ομάδα Σούτιν Σταρς της πατρίδας του και την επόμενη σεζόν πήγε στην ολλανδική Σπάρτα Ρότερνταμ, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2010.

Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ και παρέμεινε στην Ουκρανία για έναν χρόνο, όπως και στην Ταβρίγια. Μέσα στο 2013 άλλαξε δύο ομάδες καθώς πήρε μεταγραφή αρχικά για τη Κουμπάν και την Ανζί.

Στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» ο AYODELE ADELEYE.


Πηγή: sport-fm.gr

Καραμάνος: «Δεν αφήνουμε ελπίδες στους αντιπάλους μας»

Να μην επιτρέψουν στην Καλλονή να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα θέλουν στον Ατρόμητο, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Καραμάνος: «Δεν αφήνουμε ελπίδες στους αντιπάλους μας»
Να μπουν στον αγωνιστικό χώρο ψύχραιμοι και προσγειωμένοι με σκοπό να μην επιτρέψουν στην Καλλονή να ελπίζει ότι μπορεί να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα θέλουν στον Ατρόμητο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τάσος Καραμάνος, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της -εμβόλιμης- 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο επιθετικός της ομάδας του Περιστερίου τόνισε πως περιμένει από την Καλλονή να παίξει με αντεπιθέσεις, ωστόσο επισήμανε πως ο Ατρόμητος έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την Καλλονή: «Η Καλλονή έχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά και παίζει ωραία την αντεπίθεση, κάτι που αναμένεται να κάνει και με εμάς στο Περιστέρι».

Για τον Ατρόμητο: «Θεωρώ πως θα είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας και εντός έδρας έχουμε αποδείξει πως δεν αφήνουμε κανέναν αντίπαλο να ελπίζει πως μπορεί να πάρει κάποιον βαθμό. Θα μπούμε απόλυτα προσγειωμένοι και ψύχραιμοι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που τους θέλουμε πολύ».

Όλα καλά με Χούσεν στον ΠΑΟΚ!

Εκδόθηκε το δελτίο του Ντάνι Χούσεν, που είχε ταλαιπώρησε αρκετά τον ΠΑΟΚ και τον παίκτη, οπότε και πιθανό να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης σήμερα κόντρα στον ΟΦΗ.

Όλα καλά με Χούσεν στον ΠΑΟΚ
Τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον Ντάνι Χούσεν στο σημερινό (5/2, 19:30) παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ θα έχει ο Χουμπ Στέφενς, καθώς εκδόθηκε το δελτίο του παίκτη από τη FIFA.

Το θέμα είχε κολλήσει λόγω προβλήματος στο σύστημα καταγραφών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και δεν γινόταν να σταλούν τα απαραίτητα στοιχεία στην ΕΠΟ. Ξεπεράστηκε, όμως και ο 23χρονος επιθετικός είναι πιθανόν να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά», καθώς είχε συμπεριληφθεί στην 19αδα του 60χρονου τεχνικού.

«Οι γραφειοκρατικές λεπτομέρειες που απέμεναν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ντάνι Χούσεν, τακτοποιήθηκαν και ο ποδοσφαιριστής είναι κανονικά στη διάθεση του Χουμπ Στέφενς», αναφέρει στη σελίδα της στο Facebook η ΠΑΕ.Πηγή: sport-fm.gr

Μαντούρο: «Σας χρειαζόμαστε όλους»

Τον κόσμο του ΠΑΟΚ κάλεσε στην Τούμπα ο Μαντούρο μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ (5/2).

Μαντούρο: «Σας χρειαζόμαστε όλους»
Κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ απηύθυνε ο Μαντούρο, ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης του «Δικέφαλου του Βορρά» κόντρα στον ΟΦΗ στο πλαίσιο της –εμβόλιμης- 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ακόμη, ο 28χρονος Ολλανδός χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ως μία μεγάλη οικογένεια που χρειάζεται την υποστήριξη του κόσμου του.

«Ημέρα αγώνα. Παίζουμε στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη οικογένεια, σας χρειαζόμαστε όλους», έγραψε στο twitter ο μέσος του «Δικέφαλου του Βορρά».

Καλτσάς: «Αγώνας δίχως αύριο»

Να μπουν συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν τη νίκη θέλουν στη Βέροια, όπως δήλωσε ο Νίκος Καλτσας, ενόψει της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Καλτσάς: «Αγώνας δίχως αύριο»
Μονόδρομο χαρακτήρισε ο Νίκος Καλτσάς την αναμέτρηση της Βέροιας με τον Εργότελη στο πλαίσιο της, εμβόλιμης, 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (5/2).

Ο επιθετικός της «βασίλισσας του βορρά» τόνισε πως θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους τον αγώνα με τον Πανθρακικό και να προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη από τους Κρητικούς.

Ακόμη, τόνισε πως βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, παίρνοντας ότι καλύτερο από κάθε αναμέτρηση με σκοπό να πετύχουν το στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να παραμείνουν στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Εργοτέλη: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την ισοπαλία με τον Πανθρακικό. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τη Βέροια: «Δεν μπορούμε να βάλουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Πείτε το γκίνια, πείτε το ανικανότητα, μπορεί να το πάρει ο καθένας όπως θέλει. Ελπίζω να είμαστε συγκεντρωμένοι με τον Εργοτέλη και να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Είναι ματς δίχως αύριο αλλά υπάρχουν ακόμα 11 παιχνίδια στη συνέχεια, που πρέπει να τα δούμε ξεχωριστά για να μπορέσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο».

Για τον Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης είναι ομάδα με έμπειρους παίκτες αλλά και νέους. Έχει καινούριο προπονητή. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη».

Είχε «ψαχθεί» για Τζιλαρντίνο!!

Την περίπτωση του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο φέρεται να είχε εξετάσει ο Ολυμπιακός για την αντικατάσταση του Κώστα Μήτρογλου, όμως οι απαιτήσεις της Τζένοα αποτέλεσαν «εμπόδιο» για την μεταγραφή.

Είχε «ψαχθεί» για Τζιλαρντίνο
Ο Νέλσον Βαλντές αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για την αντικατάσταση του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος παραχωρήθηκε στη Φούλαμ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, σήμερα στην εφημερίδα «Goal» γράφει πως οι Πειραιώτες είχαν εξετάζει την περίπτωση του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο για να καλύψουν το κενό που είχε αφήσει με την πώλησή του ο Έλληνας επιθετικός.

Ο 32χρονος παίκτης που φέτος μετράει 21 συμμετοχές στην Τζένα, έχοντας πετύχει 9 γκολ και μοιράσει 1 ασίστ στους συμπαίκτες του, παρουσιάζεται να ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η «δουλειά», όμως, χάλασε στο… θέλω του ιταλικού συλλόγου, αφού έδινε τον παίκτη μόνο με κανονική μεταγραφή και ζητούσε ένα ποσό που άγγιζε τα 6 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του.

Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» κατέληξαν στον Βαλντέζ, μία επιλογή που αποτελεί εισήγηση του Μίτσελ και ήταν πιο εύκολη σε σχέση με εκείνη του Ιταλού φορ. Πηγή: sport-fm.gr

Μάντζιος: «Νίκη στην έδρα μας»

Την άποψη ότι ο Λεβαδειακός εντός έδρας παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο εξέφρασε ο Βαγγέλης Μάντζιος, επισημαίνοντας πως κόντρα στον Απόλλωνα (5/2) θα πρέπει να πάρουν τη νίκη με οποιονδήποτε τρόπο.

Μάντζιος: «Νίκη στην έδρα μας»
Ως μία πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μάντζιος τον Απόλλωνα ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της 23ης, εμβόλιμης, αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο επιθετικός της ομάδας της Λιβαδειάς τόνισε πως στις εντός έδρας αναμετρήσεις δεν θα πρέπει να αφήνουν περιθώρια στους αντιπάλους τους, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και δύναμη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα: «Είναι κουραστικό να λέμε συνέχεια πως κάθε ματς είναι πολύ σημαντικό ματς. Παίζουμε στην έδρα μας και τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα παίρνουμε. Στην έδρα μας αγωνιζόμαστε με άλλον αέρα και θέλω να πιστεύω πως θα κερδίσουμε.

Για τον Απόλλων: «Ο Απόλλων είναι σφιχτή ομάδα που τρέχει πολύ, είναι παθιασμένη. Πρώτα κοιτάνε την άμυνα και προσπαθούν να βγάζουν κάποιες αντεπιθέσεις για να πετύχουν κάποιο γκολ. Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένο παίκτη, είναι καλά δουλεμένη ομάδα, τα παιδιά τρέχουν πολύ και τα δίνουν όλα.

Για τον Λεβαδειακό και το κλειδί της αναμέτρησης: «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς την ίδια δύναμη και το ίδιο πάθος. Εντός έδρας έχουμε δείξει πως είμαστε μια άλλη ομάδα και εύκολα ή δύσκολα θα φτάσουμε στη νίκη».

Ρούτερ: «Το πρότζεκτ χρειάζεται 10 χρόνια»

Σε δέκα χρόνια θα είναι ορατά τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και κατά συνέπεια στην πρώτη ομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Στιβ Ρούτερ.

Ρούτερ: «Το πρότζεκτ χρειάζεται 10 χρόνια»
Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους νεαρούς παίκτες που αγωνίζονται σε αυτές και μεταγενέστερα για τον σύλλογο, ο οποίος μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στην πρώτη ομάδα του.

Αυτό υποστήριξε ο Στιβ Ρούτερ, ο οποίος τόνισε ότι τα αποτελέσματα αυτά θα φανούν ολοκληρωτικά σε περίπου δέκα χρόνια.

Πάντως, ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αναστασίου παραδέχθηκε πως υπάρχει βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα και εξήγησε πόσο δύσκολο είναι για έναν νεαρό σε ηλικία ποδοσφαιριστή να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρούτερ στην εφημερίδα «Goal»

«Χρειάζεται πολύς χρόνος για να καθορίσεις και να περάσεις μία φιλοσοφία σ' έναν σύλλογο κι ο κ. Σαμαράς δουλεύει πολύ σκληρά για να το καταφέρει. Και τώρα, 3,5 χρόνια μετά, μπορείς να δεις στις ομάδες Κ17 και Κ20 τον ίδιο τρόπο συμπεριφοράς. Όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και στο κοινωνικό κομμάτι.

Μπορείς, πλέον, εύκολα να ξεχωρίσεις ένα παιδί του Παναθηναϊκού όταν το βλέπεις να παίζει ποδόσφαιρο. Έχουν γίνει, λοιπόν, πολλά βήματα προς τα εμπρός και χρόνο με τον χρόνο θα υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Χρειάζεται τουλάχιστον δέκα χρόνια για να πάρεις όλα τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου πρότζεκτ. Για να φτάσεις ένα 80% της ομάδας σου να αποτελείται από δικούς σου παίκτες και μετά να κάνεις απ' έξω 3-4 μεταγραφές που χρειάζεσαι ακόμα
».

Πόσο εύκολο ήταν για τα παιδιά της ομάδας Νέων να μπουν το περασμένο καλοκαίρι στα... βαθιά της ανδρικής ομάδας;

«Όταν φέρνεις έναν νέο παίκτη απ' την ακαδημία στην πρώτη ομάδα, συνήθως περιβάλλεται από πολύ πιο έμπειρους. Μετά αυτό που έχει να κάνει είναι να συνηθίσει το περιβάλλον, τον πιο γρήγορο ρυθμό, να παίξει το παιχνίδι του. Δε χρειάζεται να έχει ευθύνες.

Εμείς βρεθήκαμε σε μία κατάσταση, όπου τα νέα παιδιά της ακαδημίας θα έπρεπε όχι μόνο να... στρώσουν μόνοι τους το κρεβάτι του, αλλά και να αναλάβουν ευθύνες. Αυτό δημιουργεί από μόνο του ένα μεγάλο κενό για να καλύψεις. Χρειάζεται να είσαι ρεαλιστής ως προς τις προσδοκίες σου απ' αυτούς τους παίκτες.

Εάν ένας 19χρονος παίζει το πρώτο του παιχνίδι, δεν μπορεί να περιμένει να παρουσιαστεί σαν... 34χρονος βετεράνος. Έχουμε λοιπόν ένα σύστημα που για κάθε παιχνίδι οριοθετούμε έναν στόχο-προσδοκία για κάθε παίκτη, είτε είναι νεαρός απ' την ακαδημία, είτε πιο μεγάλος.

Για παράδειγμα: εάν ένα παιδί, ας πούμε κεντρικός αμυντικός, παίζει το πρώτο του ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, με αποστολή να μαρκάρει τον Μήτρογλου, δε θα είχαμε φυσικά την απαίτηση να είναι ο καλύτερος παίκτης μέσα στο γήπεδο.

Οριοθετείς έναν χαμηλότερο στόχο για την απόδοσή του και τον ''μεγαλώνεις'' σιγά-σιγά όπως θέλεις. Κι έτσι έχεις κι εσύ μία καλύτερη και πιο σφαιρική εικόνα για το πώς εξελίσσεται και πού μπορεί να φτάσει. Και είναι πολύ προτιμότερο απ' το να τον βάλεις απλά σ' ένα ματς και να πεις ''α, αυτός τελικά δεν είναι πολύ καλός''. Και αγώνα με τον αγώνα ανεβάζεις κι εσύ τον στόχο και τις απαιτήσεις σου.

Πολλές φορές όταν βλέπουμε κάποιους απ' τους ''μικρούς'' να είναι λίγο απογοητευμένοι, τους λέμε ''κοίτα, δεν είχαμε υψηλές απαιτήσεις από εσένα σ' αυτόν τον αγώνα, αλλά τα πήγες καλά γιατί έκανες αυτό κι αυτό, έπιασες τον στόχο που είχαμε για σένα σ' αυτό το παιχνίδι''. Πιστεύουμε ότι αυτό τους έχει κάνει καλό, τους απομάκρυνε την πίεση και ξέρουν πως κρίνονται αξιοκρατικά και σε βάθος χρόνου
».

Επιστροφή στο θέαμα!

Γκολ και θέαμα θέλει να προσφέρει ξανά ο Ολυμπιακός στους οπαδούς του στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 23ης – εμβόλιμης – αγωνιστικής.

Επιστροφή στο θέαμα
Μετά το τέλος της 22ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός είχε αυξήσει τη διαφορά του από τον δεύτερο της Σούπερ Λίγκας, ΠΑΟΚ, στους 14 βαθμούς και πλησίασε περισσότερο στην κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Ωστόσο, οι παίκτες του Μίτσελ δεν είχαν ικανοποιήσει με την εμφάνισή τους στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και τώρα καλούνται να δείξουν ξανά το καλό τους πρόσωπο στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο (17:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Πρόθεση των Πειραιωτών είναι μπορέσουν να επιστρέψουν στις νίκες με μεγάλα σκορ, ώστε να ικανοποιήσουν τους πάντα απαιτητικούς οπαδούς τους.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα των νταμπλούχων Ελλάδας σε σχέση με το κυριακάτικο ματς.

Ο Ρομπέρτο θα καθίσει ξανά κάτω από τα δοκάρια.

Στο δεξί άκρο της άμυνας θα βρεθεί ο Παπάζογλου αντί του Σαλίνο, ο Χολέμπας θα είναι στα αριστερά (από τη στιγμή που έμεινε εκτός αποστολής ο Μπονγκ) και στο κέντρο θα είναι για πρώτη φορά ο Μαρκάνο μαζί με τον Παπαδόπουλο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μασάντο με τον Εντινγκά (που παίρνουν τη θέση του Μανιάτη και του Σάμαρη). Την τετράδα της επίθεσης αποτελέσουν οι Κάμπελ, Ολαϊτάν, Ντομίνγκες και Σαβιόλα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Ιμπαγάσα, Πέλε, Παπάζογλου, Σάμαρης, Σέποβιτς και Πέρες. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Σιόβας, Φουστέρ και Βαλντέζ.
Πηγή: sport-fm.gr

Κούρντι: «Έχουμε μείνει μόνοι μας. Θέλουμε στήριξη»

«Έχουμε μείνει μόνοι μας, εμείς τραβάμε την ομάδα και αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε πρόβλημα στο τέλος. Πρέπει να υπάρχει στήριξη από παντού», δήλωσε ο Αμίρης Κούρντι.

Κούρντι: «Έχουμε μείνει μόνοι μας. Θέλουμε στήριξη»
Την υποστήριξη του κόσμου και όχι μόνο ζήτησε ο Αμίρης Κούρντι ενόψει της δύσκολης συνέχειας του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι «κυανέρυθροι».

Ο δεξιός μπακ της ομάδας της Νέας Σμύρνης ζήτησε από τον κόσμο να είναι δίπλα τους μετά από κάθε αποτέλεσμα, γιατί έχουν μείνει μόνοι τους και αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν καλά για τον Πανιώνιο.

Αναφορικά με το παιχνίδι της εμβόλιμης αγωνιστικής, 23η, στην οποία θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, ο Κούρντι τόνισε πως είναι ένα από τα πιο δύσκολα ματς του πρωταθλήματος, ωστόσο επισήμανε πως αν είναι παρουσιαστούν σοβαροί μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τον Πανιώνιο: «Σίγουρα έχει δίκιο ο κόσμος αφού θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει, αλλά πιστεύω ότι γνωρίζει τα προβλήματα της ομάδας και πρέπει να είναι δίπλα μας και μετά από κάθε νίκη και μετά από κάθε ήττα. Πιστεύω έχουμε μείνει μόνοι μας, εμείς τραβάμε την ομάδα και αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε πρόβλημα στο τέλος. Πρέπει να υπάρχει στήριξη από παντού».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος, θα κάνουμε ένα πλάνο και θα προσπαθήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε και ελπίζω να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν μπορεί ο Πανιώνιος να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι απάντησε: «Πιστεύω πως ναι. Αν είμαστε σοβαροί ναι».

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Σίγουρα μετά την ήττα δεν έχουμε την ψυχολογία, όμως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να ανέβουμε και ψυχολογικά αλλά και στον βαθμολογικό πίνακα».

Τα «φώτα» στην Τρίπολη!!

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει στην 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τον φορμαρισμένο ΟΦΗ υποδέχεται ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο.

Τα «φώτα» στην Τρίπολη
Στην αναμέτρηση της Τρίπολης ανάμεσα στον Αστέρα και τον Παναθηναϊκό είναι στραμμένο το ενδιαφέρον στην 23η – εμβόλιμη – αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το παιχνίδι των Αρκάδων με τους «πράσινους» έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού η διαφορά τους είναι μόλις στον έναν βαθμό και μπορεί να πάρει τον χαρακτήρα… ντέρμπι.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανιώνιο (των χιλίων προβλημάτων) στο Καραϊσκάκη, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον φορμαρισμένο ΟΦΗ.

Από την πλευρά του, στο Περιστέρι έχουμε τον αγώνα του Ατρομήτου με την Καλλονή.

Στην… ουρά της βαθμολογίας θα γίνουν «μάχες», αφού ο Λεβαδειακός παίζει με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Πανθρακικός αντιμετωπίζει τον Πλατανιά, ο Εργοτέλης τη Βέροια και η Skoda υποδέχεται στην Ξάνθη τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (15:00 NS2)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ (15:00 NS3)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (17:15 NS7)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ (17:15 NS3)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (17:15 NS2)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (17:15 NS4)
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30 NS3)
Π.Α.Ο.Κ. - Ο.Φ.Η. (19:30 NS2)

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ (19:30 NS1)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (15:00 NS2)
ΑΠΟΛΛΩΝ - SKODA ΞΑΝΘΗ (17:15 NS1)
ΒΕΡΟΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:30 NS2)

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (15:00 NS2)
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (17:15 NS2)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (17:15 NS3)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. (19:30 NS1)

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο.Φ.Η. – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (17:15 NS2)
ΑΡΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19:30 NS1)

Νίκη με Αστέρα για τα… αστέρια!

Τη νίκη που θα βάλει τις βάσεις για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ και θα μπορέσει να διεκδικήσει τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League ψάχνει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Νίκη με Αστέρα για τα… αστέρια
Τις μαθηματικές του πιθανότητες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, η οποία δίνει προβάδισμα για τη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, θα κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην τέταρτη θέση και απέχουν οχτώ βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έχει δείξει σημάδια σταθερότητας μέχρι στιγμής.

Για αυτό τον λόγο οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου θέλουν να πάρουν απόψε τη νίκη κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη (19:30, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), ώστε να κάνουν ακόμη ένα βήμα για να πετύχουν τον παραπάνω στόχο.

Άλλωστε, στα επόμενα δύο ματς (με τους Αρκάδες και τον ΠΑΟΚ) το «τριφύλλι» έχει τη δυνατότητα να φτάσει στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από την δεύτερη θέση, αν καταφέρουν να έχουν το απόλυτα σε αυτούς τους αγώνες.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Έλληνας προπονητής σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο. Την αμυντική τετράδα θα αποτελέσουν – από δεξιά προς αριστερά – οι Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τον Αμπέντ και τον Ζέκα. Πιο μπροστά θα είναι ο Ατζαγκούν, ενώ στην επίθεση θα βρεθούν ο Μπεργκ και ο Κλωναρίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Δώνης, Αναστασόπουλος, Ντίνας και Καρέλης.Πηγή: sport-fm.gr

Με το βλέμμα… πίσω του!!

Τις νίκες που θα τον κρατήσουν μακριά από τους διεκδικητές της δεύτερης θέσεις κυνηγάει από εδώ και στο εξής ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει σήμερα να πάρει το «τρίποντο» κόντρα στον ΟΦΗ.

Με το βλέμμα… πίσω του
Εδώ και καιρό οι μαθηματικές πιθανότητες του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχουν γίνει απειροελάχιστες και πλέον στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο δεν θέλουν να χάσουν και τη δεύτερη θέση που δίνει το πλεονέκτημα εν όψει των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ως στόχο να συνεχίσει με νίκες στο πρωτάθλημα, αφού δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους… διώκτες του να κυνηγήσουν τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το κλίμα στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο είναι ξανά περίεργο, ύστερα από την ήττα από τον Πλατανιά στα Περιβόλια και το περιστατικό με την «κόντρα» του Στέφενς με τον Στοχ που έχει τιμωρηθεί από τον προπονητή του για το σημερινό ματς με τον ΟΦΗ στην Τούμπα (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολλανδός τεχνικός παρουσιάζετια προβληματισμένος από τη νοοτροπία γενικότερα της ομάδας του και για ορισμένους ποδοσφαιριστές του.

Ο 61χρονος προπονητής αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Κατσουράνη, Τζαβέλλα και Λίνο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κάτσε και ο Μαντούρο, με τον Σαλπιγγίδη και τον Νίνη στα πλάγια. Ο Λούκας θα έχει ρόλο επιτελικού μέσου, με τον Αθανασιάδη να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Κίτσιου, Λάζαρ, Ολίσε, Νάτχο, Ινσαουράλδε, Βούκιτς και Χούσεν.Πηγή: sport-fm.gr

Το σχέδιο του Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ!!

Το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ενασχόλησή του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναλύει σήμερα η SportDay.

Το σχέδιο του Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ
Ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού έχει φέρει η δέσμευση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου πως θα συνδράμει οικονομικά στην ΠΑΕ.

Από χθες η SportDay είχε γράψει πως ο πρόεδρος της ΚΑΕ σκοπεύει να εμπλακεί με το ποδοσφαιρικό τμήμα, ακόμη κι αν οι απαντήσεις που περιμένει από τους Κινέζους που εξέφρασαν ενδιαφέρον να επενδύσουν δεν είναι θετικές.

Μάλιστα, προτίθεται να βοηθήσει με ένα νορμάλ ποσό κι όχι μεγάλο, ενώ έγινε γνωστό ότι αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να αποκτήσει μετοχές του συλλόγου.

Σήμερα η SportDay αναφέρει πως το καλοκαίρι ο Γιαννακόπουλος αναμένεται να ρίξει περίπου 5 με 10 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ.

Αυτό, όμως θα γίνει με μία προϋπόθεση: να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τα νέα έξοδα και όχι για την κάλυψη των χρεών των προηγούμενων ετών. Δηλαδή, θα αφήσει τους διακανονισμούς στον Γιάννη Αλαφούζο, τον οποίο στηρίζει και τάσσεται στο πλευρό του.

Από εκεί και πέρα, το δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται λόγος πως ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ μπορεί να βάλει (χωρίς να το διαφημίσει) ένα μικρό ποσό για να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση, αφού η συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν γίνεται χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η άδεια από την UEFA.
Πηγή: sport-fm.gr

Σε πρώτο πλάνο ο Ρομπέρτο!!

Όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την παραμονή του Ρομπέρτο κάνουν στον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να ποντάρουν πολλά και στον μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες.

Σε πρώτο πλάνο ο Ρομπέρτο
Προτεραιότητα αποτελεί για τον Ολυμπιακό η παραμονή του Ρομπέρτο.

Χθες υπήρξε δημοσίευμα στην Ισπανία, το οποίο ανέφερε πως οι Πειραιώτες είναι σε διαπραγματεύσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης για να κρατήσει τον 27χρονου τερματοφύλακα.

Οι «ροχιμπλάνκος» αναμένεται να εξετάσουν τις προτάσεις που θα έχουν για τον Ισπανό γκολκίπερ, όμως οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν μπει στη διαδικασία για να κάνουν δικό τους τον παίκτη.

Ο Μίτσελ είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παρουσία του Ρομπέρτο, ο οποίος είχε χαρακτηριστική συμβολή στην πρόκριση στο Champions League και έχει καταφέρει να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα το παθητικό της ομάδας του.

Από την πλευρά του, ο ποδοσφαιριστής παρουσιάζεται ευχαριστημένος από τη ζωή στην Ελλάδα και τις συνθήκες που έχει βρει στου Ρέντη.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση θα παίξει και ο διάσημος μάνατζερ, Ζόρζε Μέντες, ο οποίος έχει μέρος των δικαιωμάτων του Ισπανού πορτιέρο, και είχε ρόλο στη μεταγραφή του Πελέ πριν από λίγο καιρό.

Όσον αφορά το οικονομικό, η Ατλέτικο φέρεται να είχε δώσει 6 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα για να τον αποκτήσει και οι Πορτογάλοι φέρονται να έχουν κρατήσει και εκείνοι μέρος των δικαιωμάτων.

Πρόκειται για περίπλοκη υπόθεση και στον Ολυμπιακού κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κρατήσουν τον Ρομπέρτο στο Λιμάνι. Πηγή: sport-fm.gr

Μπάρμπας: «Να σηκώσουμε κεφάλι»

Σύνθημα ανασύνταξης στη Βέροια έδωσε ο Κώστας Μπάρμπας. «Όλα τα ματς είναι κρίσιμα», είπε ο αμυντικός της ομάδας της Ημαθίας.

Μπάρμπας: «Να σηκώσουμε κεφάλι»
Στην κρισιμότητα των επόμενων αναμετρήσεων της Βέροιας στάθηκε ο Κώστας Μπάρμπας.

Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας της Ημαθίας, μιλώντας στη Nova, τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του οφείλουν να σηκώσουν κεφάλι στα προσεχή ματς, αρχής γενομένης από αυτό απέναντι στον Εργοτέλη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:


«Περιμέναμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, ήμασταν καλύτεροι, είχαμε την πρωτοβουλία και τις μεγάλες ευκαιρίες. Δεν ήρθε τελικά το αποτέλεσμα και πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά ενόψει του ματς με τον Εργοτέλη.
Όλα τα ματς από εδώ και πέρα είναι κρίσιμα. Θα κοιτάξουμε να μαζέψουμε όσους βαθμούς μπορούμε στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Έχουμε δύσκολο έργο και πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς. Να σηκώσουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε καλά μέσα στο γήπεδο. Ας ελπίσουμε πως θα πάρουμε κάτι θετικό με τον Εργοτέλη.
Αν έχουμε οδηγό το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, τότε πιστεύω πως θα μπορέσουμε να πάρουμε κάτι κόντρα στον Εργοτέλη».

Μουρίνιο ή Πεπ, όπως Ρονάλντο ή Μέσι!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος βλέπει όσα επιτυγχάνουν φέτος ο Πορτογάλος και ο Ισπανός σε Τσέλσι και Μπάγερν, σε μια κουβέντα που μοιάζει με το δίλημμα περί του κορυφαίου ποοδοσφαιριστή στον πλανήτη.  
Το βράδυ της Κυριακής ο Πεπ Γκουαρδιόλα έβγαινε από το τερέν της “Αλιάνζ Αρίνα” με την ικανοποίηση που πήγαζε από τη συνείδηση ότι είχε προηγουμένως παρουσιάσει στο κοινό του Μονάχου την καλύτερη και πιο πλήρη παράσταση της Μπάγερν επί των ημερών του. Το βράδυ της Δευτέρας ο Ζοσέ Μουρίνιο έβγαινε από το τερέν του “Εντιχαντ” με την ικανοποίηση του πρώτου προπονητή που βγαίνει στην τρέχουσα σεζόν νικητής από την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, από μια αρένα στην οποία υπέφεραν όλοι οι συνάδελφοί του που βρέθηκαν στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας στην τρέχουσα Πρέμιερ Λιγκ. Η α λα “Μέσι ή Ρονάλντο” συζήτηση – δίλημμα έχει μόλις ξαναρχίσει ανά την Ευρώπη σχετικά με τους προπονητές. “Πεπ ή Μου;”. Η μισή ποδοσφαιρική Ευρώπη κοιτάζει τον Γκουαρδιόλα ως τον προπονητή με την μεγαλύτερη επιρροή στις ιδέες και τις τακτικές του ποδοσφαίρου σήμερα, και η άλλη μισή αντιλαμβάνεται τον Μουρίνιο ως τον κορυφαίο ή εκ των κορυφαίων όλων των εποχών στην ψυχοπνευματική προετοιμασία της ομάδας του και την συνολική διαχείριση που κάνει ως μάνατζερ στους συλλόγους που αναλαμβάνει.
Δύο προπονητές που πηγαίνουν από εντελώς διαφορετικούς δρόμους καταφέρνουν να οδηγούνται στον ίδιο προορισμό, την κορυφή. Ποιο πρότζεκτ εκ των δύο έχει τον μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας; Να κρατήσεις στο ταβάνι μια ομάδα που έπιασε ταβάνι στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, ή να ξαναπάρεις μια ομάδα που είχες για να την οδηγήσεις ξανά στην κορυφή του πιο ανταγωνιστικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος; Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο αποστολές το ίδιο δύσκολες, το ίδιο επικίνδυνες, με περίπου ίδια ρίσκα.
Μέχρι τώρα τα βλέμματα είχε κλέψει ο τρόπος του Πεπ, η μέθοδός του για να καταφέρνει να παρακινεί αποτελεσματικά ποδοσφαιριστές που θεωρητικώς, από μακριά, έμοιαζαν κορεσμένοι, χορτάτοι από τρόπαια, ρεκόρ, νίκες, χρήμα και λοιπά οφέλη. Η μέθοδος που εξέλιξε προκειμένου να καταφέρει, μέχρι ώρας, να ανανεώσει τα κύτταρα του ίδιου οργανισμού, προσθέτοντας ουσιαστικά μόνο ένα νέο κομμάτι στο περσινό παζλ. Αλλά τι κομμάτι; Τον Τιάγκο Αλκάνταρα.
Ολα αυτά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, που ο Μουρίνιο κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν την πιο παραγωγική μηχανή που κυκλοφορεί αυτή την εποχή στην Αγγλία και να νικήσει στην έδρα – φόβητρο. Και δεν είναι τόσο ο τρόπος, δηλαδή το στιλ του παιχνιδιού, αλλά η συνολική παγίδα που έχει καταφέρει να στήσει στην Σίτι και τον Πελεγκρίνι στο φετινό πρωτάθλημα. Δίχως να γίνει αντιληπτός, “τσακωτός”, ο Μου έχει πείσει την πλατιά μάζα της αγγλικής κοινωνίας και αγοράς του ποδοσφαίρου ότι η Σίτι είναι το φαβορί και η Τσέλσι το αουτσάιντερ, μεταφέροντας όλη την πίεση στο Μάντσεστερ. Παρουσιάζει, ακόμη και τώρα, εκ των υστέρων, την Σίτι σαν άλογο κούρσας και την Τσέλσι του σαν ένα μικρό αλογάκι που θα μεγαλώσει και θα εξελιχθεί σε άλογο κούρσας στην επόμενη σεζόν. Παρουσιάζει ως πιο έμπειρο ένα ρόστερ που έχει μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από το δικό του, και ως πολύ ακριβότερο ένα ρόστερ που δεν κοστίζει παρά 10-15 εκατ. ευρώ παραπάνω από το δικό του. Με όλο αυτό το mind game που παίζει από το περασμένο καλοκαίρι ο ιδιοφυής Πορτογάλος κατάφερε να αγοράσει χρόνο και να δουλέψει με την ελάχιστη δυνατή πίεση στο Λονδίνο για να συναρμολογήσει μια Τσέλσι που θα εξελιχθεί, πιθανότατα μετά και από τις μεταγραφές του ερχόμενου καλοκαιριού σε μια σύγχρονη έκδοση των ιδεών του για το παιχνίδι, ποτισμένη με στοιχεία από αυτά που μας είχε δείξει ο Μουρίνιο στην πρώτη του Τσέλσι, στην Ιντερ και τη Ρεάλ.
Στην Γερμανία το πρωτάθλημα έχει, στην πραγματικότητα, ολοκληρωθεί. Ο Πεπ ανταγωνίζεται μόνο τις επιδόσεις του Χάινκες, δεν συναντά φυσικό εμπόδιο μπροστά του στην Μπουντεσλίγκα. Το Champions League είναι το στοίχημά του, το πραγματικό πεδίο κρίσης της αποτελεσματικότητάς του με “την πρώτη” στο Μόναχο. Ο Μουρίνιο έχει σήμερα πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό στην Αγγλία, κι ας τον έχουν χρίσει φαβορί οι μπουκμέικερς. Η δική του δουλειά μοιάζει από μακριά πιο σύνθετη από αυτή του Γκουαρδιόλα. Η προσπάθεια του Πεπ όμως έμοιαζε στην αρχή να έχει πολύ υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας, διότι αντίπαλός του ήταν το τέλειο, αν υπάρχει, δηλαδή αυτό που έκανε η Μπάγερν στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν.
Τα σχόλια ποικίλουν και οι απόψεις διίστανται. Αυτό που δεν αμφισβητείται όμως είναι ότι έχουμε την τύχη να είμαστε σύγχρονοι δύο ιδιοφυών του ποδοσφαίρου, της προπονητικής. Δύο προπονητών που θα αναφέρονται από τον ιστορικό του μέλλοντος όχι μόνο ως οι σημαντικότεροι της εποχής αλλά ως δύο εκ των σημαντικότερων σε ολόκληρη τη ζωή του ποδοσφαίρου.
Πηγή: gazzetta.gr