Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Time:"Πέντε λόγοι για να δουλεύουμε λιγότερο"

Τη λύση σε όσους ψάχνουν δικαιολογίες για να δουλεύουν λιγότερο βρίσκει το Time Magazine

Time:
Σίγουρα όλοι κάποιοι στιγμή θα θέλαμε μια καλή δικαιολογία για να σταματήσουμε να δουλεύουμε πολλές ώρες, ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο.Σύμφωνα με ανάλυση όμως του περιοδικού Time, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε καλοί λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε -κυρίως οι εργασιομανείς- να δουλεύουν λιγότερες ώρες.

Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να δουλεύουμε λιγότερο

Η ποσότητα σκοτώνει την ποιότητα

Οι περισσότεροι θέλουν να είναι άριστοι σε ότι κάνουν. Αλλά όσο πιο πολλές υποχρεώσεις αναλαμβάνουμε, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουμε να κάνουμε άριστα τη δουλειά μας. Η «περικοπή» όσο το δυνατόν περισσότερων υποχρεώσεων μπορούμε από το πρόγραμμα μας, ανεβάζει τις πιθανότητες μας να αντεπεξέλθουμε καλύτερα στις σημαντικές μας υποχρεώσεις.

Ο ύπνος χρειάζεται

«Το κλειδί για μια πιο παραγωγική, πιο εμπνευσμένη και πιο διασκεδαστική ζωή είναι ο καλός ύπνος», είπε η Αριάνα Χάφινγκτον το 2011. Κάτι θα ξέρει παραπάνω, δεδομένου ότι κατέρρευσε από εξάντληση και από τότε έχει τον ύπνο...Ευαγγέλιο.

Δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις όταν χρειάζεται

Το να πηγαίνει κανείς σε μια συνάντηση κουρασμένος και χωρίς επαρκή συγκέντρωση, σημαίνει ότι η συνάντηση δεν θα πάει καλά. Δεν θα μπορεί κανείς να «γεννήσει» νέες ιδέες, να βρει δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα και το χειρότερο είναι ότι δεν θα υπάρχει επαρκής προσοχή για να ακούσουμε τους συνομιλητές μας. Αυτό είναι ασέβει στο πρόσωπο τους και σπαταλά τόσο τον δικό τους χρόνο όσο και τον δικό μας.

Η διάθεση μας είναι «μαύρη»

Ο θυμός και η ανυπομονησία που συνδυάζεται με το να είναι κανείς καταπονημένος και πίσω από το χρονοδιάγραμμα, ρίχνει ένα μαύρο σύννεφο στους ανθρώπους γύρω σας τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι. Αν είστε υπάλληλος, αυτό θα βλάψει την καριέρα σας. Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης, θα βλάψει την επιχείρησή σας.

Η κρίση μας είναι «θολή»

Η έρευνα είναι πειστική: Η στέρηση ύπνου θολώνει τη λήψη αποφάσεων. Ως επικεφαλής, η κακή κρίση είναι κάτι που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Η επιφόρτιση μερικών υποχρεώσεων σε άλλους και η αναβολή μερικών άλλων, είναι μια σκέψη που αξίζει τον κόπο, αν αυτό σημαίνει ότι θα φέρει πλήρη συγκέντρωση και καθαρή κρίση για τις δύσκολες αποφάσεις που η εργασία σας απαιτεί.

Πηγή: Parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: