Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σάκης Τσιώλης στο Metropolis: «Πολύ καλό το ρόστερ του ΠΑΟΚ, όμως λείπει η συνοχή»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Σάκης Τσιώλης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ: «Καμιά φορά πρέπει οι προπονητές να παίρνουν αποφάσεις κάνοντας πράξή αυτό που λέμε αναλαμβάνω την «ευθύνη». Το πρόβλημα στον ΠΑΣ δεν ήταν τα αποτελέσματα, αλλά η κακή απόδοση. Δεν ήθελα να καθήσω πάνω στο συμβόλαιό μου και βλέποντας την κακή εικόνα αλλά και το γεγονός ότι η φιλοσοφία μου δεν κολλάει με την ομάδα, αποφάσισα να φύγω. Υπήρξαν και κάποια άλλα προβλήματα, όπως φερ' ειπείν ότι στους δύο μήνες που ήμουν στην ομάδα, μόνο μία φορά μου επέτρεψαν να κάνω προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο, κάτι που θεώρησα ότι ήταν υποτιμητικό και προς το πρόσωπό μου και την ομάδα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και ιδιαιτέρως μεσοεπιθετικά θεωρώ πως είναι το καλύτερο στην ιστορία του. Ο λόγος που δεν βγαίνει αυτό στο γήπεδο δεν μπορώ να ξέρω ποιος είναι. Είναι πιθανό να έχει απογοητευτεί επειδή ο Ολυμπιακός έχει φύγει πολύ ψηλά στην βαθμολογία, ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές αφού υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου που είναι πολύ σημαντικός, όπως και τα μπαράζ».

Για τις πολλές αλλαγές στην άμυνα: «Είναι απίστευτες οι πολλές αλλαγές που γίνονται στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η άμυνα στηρίζεται στην συνοχή, και οι πολλές αλλαγές την χαλούν. Αυτό θεωρώ πως είναι το αδύναμο στοιχείο του ΠΑΟΚ. Ας πούμε ότι στα πλάγια κάπως διορθώνεται η κατάσταση. Στον άξονα, όμως, οι πολλές αλλαγές δημιουργούν προβλήματα καθώς από εκεί ξεκινάει η επιθετική ανάπτυξη».

Για την αγωνιστική ταυτότητα του ΠΑΟΚ: «Το κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ΠΑΟΚ είναι ότι παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό δείχνει εμπιστοσύνη των παικτών στις δυνατότητές τους και είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων».

Για τους παίκτες που αποκτήθηκαν: «Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης ο Μαντούρο, ωστόσο, πρέπει να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ και να αρχίσει να αξιοποιεί τους επιθετικούς ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Τόσο ο Λαζάρ όσο και Κάτσε που επέστρεψε είναι πιο δοκιμασμένες λύσεις. Όσον αφορά τον Μάρτενς είναι αναμφισβήτητα καλός παίκτης, ωστόσο, για να μπουν δύο καινούργιοι κεντρώοι αυτήν την περίοδο στο βασικό σχήμα το θεωρώ ριψοκίνδυνο γιατί θα χαλάσει η χημεία».

Για τον Άρη: «Ήταν μια πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία το ματς με τον Λεβαδειακό. Αν έπαιρνε εκείνον τον αγώνα θα ήταν διαφορετικό και το παιχνίδι με την Ξάνθη. Υπάρχουν αρκετά ματς ακόμη, ωστόσο, το πρόβλημα στον Άρη είναι ότι χρειάζεται 2-3 σερί νίκες για να αρχίσει να βλέπει φως στο τούνελ. Θα βοηθήσει ένα καλό αποτέλεσμα στο Αγρίνιο για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση, όμως δεν φτάνει». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: