Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΟΚ: Φιλικό τεστ για Αρίας με τους Κ20

Τεστ για Αρίας κάνει αύριο Δευτέρα ο Χάβος, αφού όσοι δεν έπαιξαν με την Ξάνθη θα αγωνιστούν σε εσωτερικό διπλό με την ομάδα Κ20 του «δικεφάλου».
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κολομβιανός προπονητής, ώστε να γνωρίζει αν θα τον μπορέσει να τον έχει στην διάθεση του, στις επόμενες αναμετρήσεις τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Θα παίξουν επίσης οι νεαροί Κάτσε και Περίσεβιτς, όχι όμως και οι Φωτάκης, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια.

Ο Φερέιρα βλέπει ακόμα πρωτάθλημα!

Παρά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, που αφήνει το «τριφύλλι» επτά ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δήλωσε ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται ακόμη στη διεκδίκηση του τίτλου!

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Τα πράγματα ήταν δύσκολα όταν ήρθα. Μετά μειώσαμε τη διαφορά, στη διάρκεια του πρωταθλήματος κάναμε μία σειρά αγώνων με νίκες. Σήμερα ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Ο Πανιώνιος απέδειξε ότι είναι μια καλή ομάδα και εμείς δεν παίξαμε καλά. Δεχτήκαμε ένα γκολ και στη συνέχεια είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε και μείναμε στην ισοπαλία. Χάσαμε δύο πόντους, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είναι εκτός διεκδίκησης. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά ως πρωταθλητές, ως μεγάλη ομάδα, πρέπει να παίξουμε όλους τους αγώνες με στόχο τη νίκη. Μαθηματικά είναι δύσκολο, αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Για το ρόστερ της ομάδας, δήλωσε:

«Όλοι γνωρίζετε τις αλλαγές που έγιναν στον Παναθηναϊκό. Προσπαθούμε να είμαστε έξω από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. κάνουμε μία καλή σοβαρή δουλειά με το ρόστερ που ξέρετε. Με αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν για να νικάμε μέχρι το τέλος».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα ήθελε ο ίδιος να γίνει, αρκέστηκε να πει:

«Στη ζωή μου και από την εμπειρία μου, γνωρίζω ότι κάθε θέμα χρειάζεται το χρόνο του για να επιλυθεί. Άρα λοιπόν δεν έχει ουσία να μιλάμε υποθετικά τι θα ήθελα και τι όχι».

«Μονεγάσκος» ο Φορμίκα

Με την φανέλα της Μονακό θα αγωνίζεται από εδώ και πέρα ο Μάουρο Φορμίκα. Ο 22χρονος Αργεντινός της Νιούελς συμφώνησε σε όλα με τους Μονεγάσκους και θα κοσμεί το Σαμπιονά χωρίς να έχει προσδιοριστεί η χρονική διάρκεια της συνεργασίας.

Το κόστος της μεταγραφής έφτασε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ για τον Αργεντινό είχαν ενδιαφερθεί Μπλάκμπερν, Γαλατάσαραϊ, Τζένοα, Ρίβερ Πλέιτ αλλά και ο Ολυμπιακός.

Μιχαλήτσος: «Ήταν πεντακάθαρο το γκολ»

Στο γκολ που δεν μέτρησε, στάθηκε ο Γιάννης Μιχαλήτσος στην συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός του Άρη τόνισε πως το τέρμα ήταν πεντακάθαρο και το ότι οι «κίτρινοι» δεν πήραν το τρίποντο της νίκης οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στον μη καταλογισμό του.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας ακύρωσε το γκολ, που ήταν πεντακάθαρο. Είχαμε όμως αρκετούς τραυματισμούς και δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε την ροή του παιχνιδιού και στο τέλος δεν είχαμε λύσεις αφού όσοι αγωνίστηκαν υπερέβαλαν εαυτό.

Με λίγη τύχη γιατί είχαμε κλασικές ευκαιρίες στο τέλος πιεστήκαμε γιατί σχεδόν 11 άτομα βγάλανε όλο το παιχνίδι αφού τουλάχιστον 7 ποδοσφαιριστές πρωτοκλασάτοι της ομάδας δεν ήταν σήμερα στην αποστολή και άλλοι 4 που ήρθανε.

Δείξαμε πάθος και διάθεση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε την νίκη γιατί δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε.

Είχαμε αρκετά προβλήματα με τραυματίες και δεν μπορούσα να κάνω τις αλλαγές αυτές που ήθελα.

Είναι νωρίς ακόμα να τους χρησιμοποιήσω καθώς οι περισσότερες μεταγραφές μας έχουν κάποιο διάστημα απουσίας»

Με το «στανιό», τον Μπενζεμά και τον Άγιο Ίκερ

Με τον Ιγκουαϊν τραυματία και τόσα ονόματα να ακούγονται από δω και από ‘κει, ο Μπενζεμά έδειξε πως δεν πήγαν τζάμπα 35 εκατομμύρια ευρώ. Σκόραρε και έδωσε την νίκη απέναντι στην αξιόμαχη Μαγιόρκα με το φτωχό 1-0 αλλά ζορίστηκε αρκετά και ευτυχώς που είχε και τον Κασίγιας που έσωσε την παρτίδα στις καθυστερήσεις του ματς.

Πως ήταν «ανεβασμένη» ψυχολογικά η Μαγιόρκα, το ξέραμε. Αλλά το ότι θα δυσκολέψει τους ακριβοπληρωμένους σουπερστάρ της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν το περιμέναμε. Η καλοκουρδισμένη μηχανή του Μίκαελ Λάουντρουπ μπήκε χωρίς τρακ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και έκανε την ζωή του Μουρίνιο δύσκολη.

Χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, έπρεπε να φτάσει το ματς στο 61’ και να συνδυαστεί άψογα ο Μπενζεμά με τον Κριστιάνο για να χριστεί σκόρερ ο πρώτος και να διώξει την «ρετσινιά» του χασογκόλη που τον ακολουθεί.

Καλού κακού, οι φίλοι της Ρεάλ θα πρέπει να ανάψουν κι ένα κεράκι στον άγιο τους Ίκερ (Κασίγιας) αφού χάρη σ’ αυτόν η ομάδα έφυγε νικήτρια από το γήπεδο. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Γουεμπό έφτασε ένα κλικ πριν την ισοφάριση αλλά ο Κασίγιας είπε «όχι» και γλίτωσε πολλούς Μαδριλένους από έμφραγμα.

Αυτοί δε μπορούν ούτε με πέναλτι!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κερδίσει ούτε με μαϊμουδένιο πέναλτι όπως ο Ολυμπιακός! Ο Κάκος χάρισε την ισοπαλία στον ανύπαρκτο Παναθηναϊκό (1-1 με τον Πανιώνιο) που χάνει τον τίτλο μένοντας επτά πόντους μακριά.
Αυτοί δε μπορούν ούτε με πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Κάκος… ζήλεψε τον Κουκουλάκη και μετά από το ανύπαρκτο πέναλτι του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός πήρε με τον ίδιο τρόπο τον βαθμό στη Νέα Σμύρνη.
Ο Ολυμπιακός είναι λοιπόν στο +7 χάρη και στον Μήτρογλου που έκανε το 1-0 στο 49`, μέχρι να φέρει το ματς στα ίσα ο Σισέ στο 55` χάρη στο πέναλτι που είδε ο Κάκος στο μαρκάρισμα του Κουμορτζί στον Λέτο.
Όπως και να `χει, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, αλλά δικαιούται να τα έχει με την τύχη με το δοκάρι του Σισέ στο 77` αλλά και με τον… Φερέιρα που έβγαλε τον Λάζαρο στο 80` για να παίξει ο Μαυρίας!
Ο Πανιώνιος δεν εντυπωσίασε αλλά ήταν καλοστημένος, ενώ μετά το δοκάρι του Σισέ είχε μια ευκαιρία με τον Κουμορτζί.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Κοντοές, Ριέρα, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Μήτρογλου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος, Κατσουράνης, Γκοβού, Λέτο, Σισέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρα)

ΚΥΠΡΟΣ: Μαχαίρωμα οπαδού επειδή φορούσε κασκόλ αντίπαλου!

Το ΚΥΠΕ μετέδωσε  μια φοβερή είδηση από την Κύπρο:
Ένα μαχαίρωμα ενός οπαδού, απλώς επειδή φορούσε κασκόλ αντίπαλης ομάδας και ο οποίος έτυχε να είναι, αμαύρωσε το ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Το περιστατικό αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αστυνομίας, η οποία διά του εκπροσώπου Τύπου του Σώματος, Μιχάλη Κατσουνωτού, καλεί σε προβληματισμό για τον «ξεπεσμό του ποδοσφαίρου».
«Στη θέση του εκτός καθήκοντος Αστυνομικού θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Όταν άνθρωπος εξωθείται εναντίον συνανθρώπου του γιατί φέρει κασκόλ ομάδας που δεν υποστηρίζει και να του καταφέρνει πισώπλατες μαχαιριές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του, αυτό είναι κατάντημα και ξεπεσμός της μερίδας του κοινωνικού συλλόγου που θέλει να ονομάζεται φίλαθλος ή οπαδός ομάδας», είπε ο κ. Κατσουνωτός σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, το όλο περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00, όταν ένας 28χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην υπέργεια γέφυρα των Λατσιών με κατεύθυνση τα Λατσιά, έχοντας ως συνοδηγό ένα 30χρονο αστυνομικό, ο οποίος ήταν εκτός καθήκοντος και με πολιτική περιβολή και φορούσε κασκόλ της Ομόνοιας και μετέβαιναν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ενώ το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο λόγω της πυκνής τροχαίας κίνησης, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που μετέβαιναν οργανωμένα στο γήπεδο, αντιλήφθηκαν τους δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο.
«Τότε ένας σταμάτησε και με ρόπαλο έσπασε το παράθυρο του οδηγού και του συνοδηγού, ενώ άλλο πρόσωπο άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και αφού ανέσυρε μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών περίπου κατάφερε τρεις μαχαιριές στον αριστερό βραχίονα του Αστυνομικού, ο οποίος έπεσε από το αυτοκίνητο αιμόφυρτος», είπε ο κ. Κατσουνωτός.
Όπως είπε, οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ τράπηκαν σε φυγή, ενώ λόγω του ότι έφεραν κουκούλες δεν έγινε κατορθωτή η αναγνώρισή τους, ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε από τον 28χρονο οδηγό του αυτοκινήτου στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου του έγιναν είκοσι, δώδεκα και οκτώ συρραφές για τα τρία τραύματα που υπέστη στον αριστερό βραχίονα.
Ο κ. Κατσουνωτός κάλεσε όλους όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε σε σχέση με το μαχαίρωμα του μέλους της Αστυνομίας να δώσουν ανώνυμα και με πλήρη εμπιστευτικότητα πληροφορίες στην Αστυνομία, σε μια προσπάθεια εντοπισμού αυτών που αμαυρώνουν το κυπριακό ποδόσφαιρο με τέτοιες ενέργειες και σε μια προσπάθεια εξυγίανσης του χώρου.
Είπε εξάλλου ότι η Αστυνομία «συνειδητά και με επίγνωση» δεν έδωσε αμέσως στη δημοσιότητα το περιστατικό του μαχαιρώματος του αστυνομικού, γιατί αυτό ενδεχομένως να αποτελούσε το έναυσμα για το ξέσπασμα γενικευμένων επεισοδίων. Όσον αφορά τον ποδοσφαιρικό αγώνα, επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξη και μετά τη λήξη του ντέρμπι.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, πριν από την έναρξη του αγώνα, μερίδα φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ έριξαν αντικείμενα προς τις δυτικές εισόδους χωρίς ωστόσο να προκληθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός σε μέλη της Αστυνομίας ή άλλους φιλάθλους. Στη συνέχεια, είπε, κατά την είσοδο οπαδών της Ομόνοιας στη βόρεια είσοδο του σταδίου ομάδα λεγόμενων οπαδών κινήθηκε απειλητικά προς τα μέλη της Αστυνομίας τα οποία ήταν παρατεταγμένα στην είσοδο για σκοπούς ελέγχου. Από την επίθεση δεν σημειώθηκε οποιοσδήποτε τραυματισμός, ενώ συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα ένας 19χρονος, ο οποίος εξακολουθεί να τελεί υπό κράτηση.
Σε σχέση με την συμπεριφορά των φιλάθλων κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε πως, με εξαίρεση δύο περιπτώσεις ανάμματος φωτοβολίδων αρχικά από οπαδούς της Ομόνοιας και στη συνέχεια στην κερκίδα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, ο αγώνας διεξήχθη μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια χωρίς να σημειωθεί οποιοδήποτε έκτροπο.
Μετά τη λήξη του αγώνα και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων της Ομόνοιας, υπό το βάρος της ήττας, όπως είπε ο κ. Κατσουνωτός, στους βόρειους χώρους στάθμευσης άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και αντικείμενα εναντίον των μελών της Αστυνομίας, τα οποία υποχρεώθηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να αποκαταστήσουν την τάξη. «Από τον πετροβολισμό που έγινε από πλευράς οπαδών της Ομόνοιας υπέστη εκτεταμένη ζημία ένα αστυνομικό όχημα, ενώ μέλος της Αστυνομίας δέχθηκε πέτρα στο κράνος, που του προκάλεσε ζαλάδες, με αποτέλεσμα να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απελύθη», πρόσθεσε.
Η Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα για αυτόφωρα αδικήματα και συγκεκριμένα δύο 18χρονους, οι οποίοι εξακολουθούν να τελούν υπό κράτηση. Οι συλληφθέντες αναμένεται να κατηγορηθούν εντός της ημέρας και να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ οι υποθέσεις θα συμπληρωθούν τάχιστα και να παρουσιαστούν ενώπιον Δικαστηρίου.
Εξάλλου, λίγο μετά τις 14:00 του Σαββατου, μηχανοκίνητες περιπολίες της Αστυνομίας, που ήταν επιφορτισμένες με το καθήκον της αποτροπής επεισοδίων στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα, αντελήφθησαν ένα όχημα να είναι σταματημένο στα φώτα τροχαίας στη διασταύρωση των λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Μακαρίου και ένα νεαρό που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα στη θέση του συνοδηγού να βρίσκεται εκτός του οχήματος κρατώντας μια αναμμένη φωτοβολίδα.
Το αυτοκίνητο ανεκόπη από μέλη της Αστυνομίας και από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δύο 20χρονους, οδηγό και συνοδηγό. Αυτός που κρατούσε την αναμμένη φωτοβολίδα συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα κατοχής και χρήσης και εκρηκτικής ύλης.
Όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, ύστερα από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν ένα ρόπαλο και μια αχρησιμοποίητη φωτοβολίδα και συνελήφθη και ο οδηγός για αυτόφωρο αδίκημα που αφορά την κατοχή επιθετικού οργάνου και εκρηκτικής ύλης. Οι συλληφθέντες θα κατηγορηθούν και να αφεθούν ελεύθεροι και η υπόθεση να καταχωρηθεί το συντομότερο στο Δικαστήριο.
Τέλος, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως η Αστυνομία επιθυμεί να εκφράσει ευχαριστίες προς τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων και των υπόλοιπων παραγόντων, που επέδειξαν πνεύμα αθλητοπρέπειας και έμειναν μακριά από έκτροπα, κάτι που συνέβαλε στην αποκλιμάκωση του τεταμένου κλίματος των τελευταίων ημερών.

Ο «Φίλαθλος» πωλείται, ο… Δημοσιογράφος;


Αθλητές πωλούνται, παιχνίδια πωλούνται μέχρι και ο «Φίλαθλος» μπορεί να πουληθεί. Οι δημοσιογράφοι άραγε πουλιούνται; Δεν περιμένω καμία είδους απάντηση αν και το ερώτημα μου δεν είναι ρητορικό.
Η εφημερίδα «Φίλαθλος» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο ανακοινώνει την πώληση της.
Κ. Κουρή, θα έπρεπε να ντρέπεστε που στρέφετε τα βέλη σας εναντίων του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών και όχι μόνο. Αν θέλετε να μάθετε η Ένωση κάνει απεργίες για το καλό των δημοσιογράφων που δουλεύουν με μπλοκάκι και ανασφάλιστοι ενώ πολλοί κάνουν πρακτική με χαρτζιλίκι 1-2 χρόνια. Ξέρετε τι αγώνες έχουν γίνει για να είναι κάποιοι λίγοι πολυθεσίτες λες και έχουν πισινό σαν το μισθό τους μεγάλο;
Τους αποκαλείται ψεύτες αλλά λένε πολλές αλήθειες στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις.
Λέτε ότι τσέπωναν πολλές χιλιάδες αλλά δε φαίνεται πουθενά αυτό στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Πάντως υπάρχει και μια μεγάλη αλήθεια σχετικά με την ευθύνη που είναι ανάλογη αυτής των πολιτικών. Άλλωστε, η δημοσιογραφία είναι η 4η εξουσία.
Αλήθεια, σχετικά με αυτό το 20% των διαφημίσεων λέτε να έχει καμία σχέση με το όχι και τόσο εύκολο γεγονός της εισόδου στην Ένωση;Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

«Καθάρισε» η Μπλάκμπερν

Η λέξη «παραμονή» πλέον δεν ακούγεται στο «Ίγουντ Παρκ». Αντιθέτως, μετά τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Γουέστ Μπρόμιτς για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ, η Μπλάκμπερν ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας και ο επαναπροσδιορισμός στόχων είναι αναπόφευκτος.

Ο Στιβ Κιν από προσωρινός έγινε μόνιμος στο τιμόνι της ομάδας και έκτοτε αυτή πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Μπροστά σε 25 χιλιάδες οπαδούς της η Μπλάκμπερν επικράτησε στο «ρελαντί» της Γουέστ Μπρόμιτς με σκορ 2-0 και πήρε ένα ακόμα πολύτιμο «τρίποντο» που της δίνει το δικαίωμα να αφήσει οριστικά (;) πίσω το άγχος της παραμονής.

Το σκορ για τη Μπλάκμπερν άνοιξε στο 38ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Νταν, ο Ταμάς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο οι «ρόβερς» σημείωσαν και δεύτερο γκολ με τον Χόιλετ και διαμόρφωσε το 2-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Στα χθεσινά παιχνίδια, "πλάκα" στην Μπέρμιγχαμ έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που με τρία γκολ του Μπερμπάτοφ (2’, 31’, 53’) την «καθάρισε» στο «Ολντ Τράφορντ» με σκορ 5-0 (24η αγωνιστική), ενώ την ίδια ώρα, ο Φαν Πέρσι της Άρσεναλ, πετυχαίνοντας χατ-τρικ (21’, 58’, 85’), οδήγησε τους «κανονιέρηδες» στη νίκη 3-0 κόντρα στη Γουίγκαν. Νωρίτερα, η Λίβερπουλ επικράτησε 3-0 της Γουλβς.

Για γέλια και για κλάματα!

Γέλια στην Βαρκελώνη, κλάματα στην Μαδρίτη! Όχι, μη μπερδεύεστε. Δεν μιλάμε για Μπάρτσα και Ρεάλ αλλά για Εσπανιόλ και Ατλέτικο. Η Εσπανιόλ «γύρισε» το ματς με την Χετάφε και νίκησε με 1-3 ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης δέχθηκε ηχηρό χαστούκι, 1-0 από την Σπόρτινγκ Χιχόν.

Η Χετάφε το πάλεψε, προηγήθηκε νωρίς, μπήκε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 1-0 αλλά η Εσπανιόλ την έχει «δει» διαφορετικά. Σε ένα ημίχρονο έβαλε τρία γκολ, με πρωταγωνιστή για ακόμη ένα ματς τον Καγεχόν και άφησε τους γηπεδούχους να … «κουρεύονται».

Η «ανεβασμένη» Χιχόν, μαθημένη στα δύσκολα, επικράτησε της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 και γκολ του Μπαράλ και με το τρίποντο αυτό βάζει βάσεις για παραμονή στην Primera Division.

Στα υπόλοιπα ματς, η Σαραγόσα έκανε το χρέος της και νίκησε την Λα Κορούνια με 1-0 ενώ η Αλμερία συνεχίζει το νικηφόρο σερί της, καταφέρνοντας να κάμψει την αντίσταση της Οσασούνα με 3-2.


Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 22/01/2011

Σεβίλλη – Λεβάντε 4-1
(28’, 43’ πεν., 68’ Φαμπιάνο, 39’ Εσκουντέ – 58’ Μουνιόθ)
Μπαρτσελόνα – Ρασίνγκ Σανταντέρ 3-0
(2’ Πέδρο, 33’ πεν. Μέσι, 56’ Ινιέστα)
Βαλένθια – Μάλαγα 4-3
(16’ Μάτα, 53’ Σολδάδο, 67’ Μπανέγκα, 90’ Αντουρίθ – 10’, 35’ Ροντόν, 79’ Μπαπτίστα)

Κυριακή, 23/01/2011

Σπόρτινγκ Χιχόν – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0
(49’ Μπαράλ)
Σαραγόσα – Λα Κορούνια 1-0
(48’ Μπουταχάρ)
Χετάφε – Εσπανιόλ 1-3
(14’ Μίκου – 54’ Λουίς Γκαρσία, 60’ Καγεχόν, 64’ Σέρχιο Γκαρσία)
Αλμερία – Οσασούνα 3-2
(8’ Γκαρσία, 11’, 55’ Ουλόα – 24’ Αράντα, 92’ Λέκιτς)
Ρεάλ Μαδρίτης – Μαγιόρκα 20.00
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 22.00

Δευτέρα, 24/01/2011

Μπιλμπάο – Έρκουλες 22.00

Η μπίλια στο μηδέν!Οι φιλοξενούμενοι, διαμαρτύρονται σωστά για γκολ που ακυρώθηκε

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, Εργοτέλης και Άρης έμειναν στο 0-0 στο Παγκρήτιο. Οι φιλοξενούμενοι, στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Κούπερ στον πάγκο, διαμαρτύρονται σωστά για γκολ που ακυρώθηκε του Τόχα μόλις στο 3’ καθώς ο Τσινιάρης υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Φατί στον Ρουμπάκη. Πλέον η διαφορά του ενός πόντου παραμένει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σε ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο Εργοτέλης και Άρης δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα αν και έφτασαν αρκετά κοντά. Ένας διαφορετικός Άρης, ο οποίος δεν θύμιζε και πολύ την εποχή Κούπερ είχε την υπεροχή των κινήσεων προσπαθούσε ορθόδοξα και με κινητήριο μοχλό τον Χαβίτο να φτάσει στην περιοχή του Δασκαλάκη.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται σωστά για γκολ που πέτυχε ο Τόχα, μόλις στο τρίτο λεπτό και ο διαιτητής Τσινιάρης έδωσε φάουλ του Φατί στον Ρουμπάκη. Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο ένατο λεπτό όταν ο Χαβίτο έκανε ωράια ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι στον Δασκαλάκη, όμως το πλασέ του έδιωξε σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Εργοτέλη να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Κουλουχέρης έκανε τραγικό λάθος μέσα στην περιοχή, ο Βερπακόφσκις επωφελήθηκε και έφτασε απέναντι από τον Σηφάκη, πλάσαρε και ανάγκασε τον διεθνή τερματοφύλακα σε μια εξαιρετική απόκρουση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες έδειχναν περισσότερη διάθεση να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους παρά να βγουν στην επίθεση και να διεκδικήσουν κάποιο γκολ. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Τσινιάρη βρήκε και τις δύο ομάδες να είναι, μάλλον, ευχαριστημένες από το τελικό αποτέλεσμα. Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (67' Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ (90' Ορφανός), Βερπακόφσκις (67' Λεάλ)

Στον πάγκο οι: Αθανασίου, Γιαλούσης, Κυριακίδης, Αλεξόπουλος

Άρης (Γιάννης Μιχαλίτσος ): Σηφάκης, Κουλουχέρης, Τόχα, Νέτο, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Τσέζαρεκ, Πορτίγια (90' Τσεσνάουσκις)

Στον πάγκο οι: Βελλίδης, Γκιάρο, Κατίδης, Καζναφέρης, Τσεσνάουσκις, Αραβίδης, Παπαζαχαρίας

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθήνων)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Με πέναλτι του οφθαλμίατρου Κουκουλάκη, ο Ολυμπιακός πέρασε με 1-0 από την Τρίπολη.

Με πέναλτι του οφθαλμίατρου Κουκουλάκη, ο Ολυμπιακός πέρασε με 1-0 από την Τρίπολη. «Φωνάζουν» οι Αρκάδες για το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Φουστέρ.

Τους πέταξε τα μάτια έξω! (ΒΙΝΤΕΟ)
Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ήδη πριν τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών, είχε χάσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 5’, όταν από σέντρα του Ριέρα ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ντεγκρά απέκρουσε δύσκολα πάνω στη γραμμή και η δεύτερη τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Μιραλάς βγήκε τετ α τετ, αλλά το πλασέ του κόντραρε και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» στα επόμενα λεπτά συνέχισαν να πιέζουν και να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, ενώ ο Αστέρας έκανε την πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία στο 27’.

Ο Φρανκού μπήκε πολύ ωραία στην περιοχή, πέρασε με εξαιρετική ντρίπλα τον Α. Παπαδόπουλο και την κατάλληλη στιγμή προ του Πάρντο έστρωσε στον Καρέρα, όμως αυτός δεν μπόρεσε να σκοράρει με τακουνάκι. Η φάση αυτή όμως… ξύπνησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο αμέσως επόμενο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Φουστέρ μπήκε στην περιοχή, ο Ορόθκο έπεσε και έδιωξε τη μπάλα, αλλά στη συνέχεια βρήκε πόδια και ο διαιτητής θεώρησε πως υπάρχει πέναλτι. Από τα ριπλέι φαίνεται πως έχει κάνει λάθος. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φουστέρ, ο οποίος σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0. Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός «έκατσε» πάνω στο σκορ και λίγο έλειψε να ισοφαριστεί, όταν στο 44’ από φοβερή εκτέλεση φάουλ του Μπαστία, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα του παιχνιδιού ήταν πολύ κακό. Οι Αρκάδες προσπάθησαν να μπουν δυνατά, ωστόσο παρά την πίεση, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Και ο Ολυμπιακός όμως έσβησε τις μηχανές, με αποτέλεσα η πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος να είναι το τετ α τετ του Φουστέρ στο 67’, το οποίο όμως έφυγε απελπιστικά άουτ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν λίγο πιο επιθετικά και κράτησαν με άνεση το 1-0, ενώ στο 87’ στο ντεμπούτο ο Μανιάτης λίγο έλειψε να χρηστή σκόρερ. Από εκτέλεση φάουλ του Ριέρα, ο νεαρός αμυντικός πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ντεγκρά απέκρουσε.Oι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα, Φουστέρ, Πάντελιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μάρτιν, Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ρούμπιλ, Μάρτινς, Φρανκού.

"Διπλό" η Νάπολι, "Χ" στη Γένοβα

Η Νάπολι συνεχίζει να ασκεί ασφυκτική πίεση στη Μίλαν, προσθέτοντας άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της. Η παρέα των Χάμσικ, Λαβέτσι, Καβάνι και λοιπών (οι δυο τελευταίοι σκόραραν) νίκησε εκτός έδρας 2-0 την Μπάρι και είναι πλέον στο -1 από τους "ροσονέρι" (το βράδυ υποδέχονται την Τσεζένα σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι).

Η Γιουβέντους μπορεί να μην έπαθε ό,τι και η Ιντερ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το διπλό στη Γένοβα. Αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τη Σαμπντόρια και μείωσε τη διαφορά στο -2 από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε αυτή τη θέση βρίσκεται η Λάτσιο, η οποία έπεσε θύμα του Μαλεζάνι και του Ντι Βάιο. Ο άσος της Μπολόνια πέτυχε δυο τέρματα και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη με 3-1 επί των πρωτευουσιάνων.

Τα αποτελέσματα της Σέριε Α:
Μπάρι - Νάπολι 0-2
(38' Λαβέτσι, 0-2 87' Καβάνι)

Μπολόνια - Λάτσιο 3-1
(36' Ραμίρες, 39', 90' Ντι Βάιο - 5' Φλοκάρι)

Κιέβο - Τζένοα 0-0

Σαμπντόρια - Γιουβέντους 0-0

Φιορεντίνα - Λέτσε 1-1
(56' Τζιλαρντίνο - 29' Ντι Μικέλε)

Οι «μαυραετοί» μπαίνουν για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Μαρκόφσκι, ο οποίος πέτυχε τρία τέρματα και με άξιο συμπαραστάτη Χρήστο Χατζηπαντελίδη, ο οποίος πέτυχε τα άλλα δύο τέρματα η Δόξα «σκόρπισε» 5-1 τον Ιωνικό. Πλέον οι «μαυραετοί» μπαίνουν για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα «ιδρωσε» και τελικά πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον αξιόμαχο Εθνικό, με σκορ 3-1. Ο Δημήτρης Σιαλμάς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού με δύο τέρματα (66’,89’) «ξελάσπωσε» τους γηπεδούχους.

Με το ευρύ 4-0 επικράτησε ο Παναιτωλικός του Αγροτικού Αστέρα στην πρώτη νίκη του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο των «κίτρινων».

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στην Κατερίνη με τον Πιερικό να παίρνει τελικά τη νίκη με δύο τέρματα του Γιαζιτζόγλου (70’,90’)με απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Είχαν ισοφαρίσει προσωρινά οι φιλοξενούμενοι με τον Βάρα στο 83’.


Αναλυτικά η 19η αγωνιστική

Σάββατο 22/1

Αναγέννηση Καρδίτσας-ΟΦΗ 2-1
(33’ Ντοριβάλ, 71’ Αθανασιάδης - 23’ Αγρίτης)

Κυριακή 23/1 (15:00)

Παναιτωλικός-Αγροτικός Αστέρας 4-0
(8’ Γκούρμα, 68’ Καούνος, 83’ Θεοδωρίδης, 90’ Μπελεβώνης)

Λεβαδειακός-Τρίκαλα 3-1
(1’ Ζουρούδης, 20’ Πόποβιτς, 54’ Λισγάρας – 42’ Ενόκ)

Πιερικός-Ηλιούπολη 2-1
(70’, 90’ Γιαζιτζόγλου, 83’ Βάρα)

ΠΑΣ Γιάννινα-Εθνικός 3-1
(6’ Τζάνης, 66’, 89’ Σιαλμάς – 39’ Ψιάνος)

Βέροια-Πανθρακικός 0-0

Δόξα Δράμας-Ιωνικός 5-1
(17’,63’ Χατζηπαντελίδης, 33’, 42’, 81’ Μαρκόφσκι πεν. – 85’ Χιονιδης)

Δευτέρα 24/1

Εθνικός Αστέρας-Καλλιθέα (18:00, ΕΤ3)
Θρασύβουλος-Διαγόρας (19:00, Conn-X)

Καβάλα-Ηρακλής 3-0

Με ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος η Καβάλα θριάμβευσε κόντρα στον Ηρακλή (3-0) και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Δύσκολη πλέον η θέση του Γηραιού.
Άργησε λίγο αλλά τελικά «έσπασε το ρόδι» η Καβάλα σημειώνοντας την πρώτη της νίκη το 2011 κερδίζοντας 3-0 τον Ηρακλή.
Οι παίκτες της Καβάλας γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλια του σταδίου «Ανθη Καραγιάννη» (συμπλήρωσε τα 40 χρόνια) πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη μέσα στο 2011.
Μια νίκη που ήρθε με την βοήθεια των αμυντικών. Ο Ιγκόρ Τόμασιτς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 66΄ με κεφαλιά και ο Ονουάτσι αυτός που το διπλασιάσε στο 81΄ μετά από μπαλιά του μπακ, Πετκάκη.
Η Καβάλα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Ελευθερόπουλο, ο οποίος έκανε σωτήριες αποκρούσεις και στην . γκαντεμιά της (δοκάρι του Νικουλάε στο 1΄).
Ο Ηρακλής, ο οποίος δεν έχει πετύχει νίκη μακριά από το «Καυτατζόγλειο» φέτος, είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 35΄ με τον Σολτάνι, που δεν «μεταφράστηκε» σε γκολ εξαιτίας του Γκαλίνοβιτς.
Οι δυο ομάδες τέλειωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής των Ντάνι-Αμπντούν στο 72΄.
Τα πλάνα των προπονητών
O Xένρικ Κάσπερτσακ επανέφερε κάτω από τα δοκάρια τον Γκαλίνοβιτς, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί την προηγουμένη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό, και έδωσε φανέλα βασικού στον νεοαποκτηθέντα Ρουμάνο, Νικουλάε.
Εκτός από τους δυο προαναφερθέντες, η 11αδα της Καβάλας είχε άλλα 3 νέα πρόσωπα. Τους Ντουγκλάο, Τόμασιτς και Ντιέ. Οι δυο πρώτοι επέστρεψαν στο κέντρο της άμυνας ενώ ο Ντιε πήρε τη θέση του στη μεσαία γραμμή δίπλα στο Ντικρόκ στο 4-2-3-1 του Πολωνού τεχνικού.
Με την είσοδο του Νικουλάε στην 11αδα, ο Ονουάτσι μετατέθηκε στην δεξιά πτέρυγα και μαζί με τον Αμπντούν, που έπαιζε αριστερά, αποτέλεσαν τα «φτερά» της Καβάλας στην επίθεση, η οποία είχε ως βασικό εκφραστή τον Ρουμάνο φόρ.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που δεν είχε στη διάθεσή του τους  Πίτου Γκαρσία (τιμωρημένος) και Παπαστεριανό (τραυματίας), εμπιστεύτηκε θέση στην 11αδα στα δυο καινούργια αποκτήματα, τον Ζερκά και τον Μαχόπ.
Στο κέντρο της άμυνας χρησιμοποίησε τον Κατσικά δίπλα στον αρχηγό Χοσέμι, με τους Αραμπατζή (δεξιά), Λίμα (αριστερά) στα πλάγια. Τους ανασταλτικούς ρόλους στη μεσαία γραμμή στο 4-2-3-1, ανέλαβαν οι Καρλίνιος, Ντάνι.
Οι καινούργιοι, Μαχόπ (κεντρικός) και Ζερκά (δεξιά), μαζί με τον παλιό, Σολτάνι (αριστερά) συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Ιάκομπ που ήταν ο φορ κορυφής για την ομάδα του Ηρακλή.
Δοκάρι
Η Καβάλα «με το καλημέρα» στον αγώνα έφτασε κοντά στο γκολ αλλά η κεφαλιά του Νικουλάε στο 1΄ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του εξουδετερωμένου Ελευθερόπουλου.
Ο Ρουμάνος, παρά το γεγονός ότι έχει ελάχιστες μέρες στην ομάδα, μπήκε γρήγορα στο πνεύμα του παιχνιδιού της και στο 14΄ απείλησε εκ νέου τον Ελευθερόπουλο, που όμως είχε καλή θέση και απέκρουσε.
Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε σωστή αντίδραση και στο 21΄ στο σουτ του Ντικρόκ. Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να γίνεται επικίνδυνος για το τέρμα του Γκαλίνοβιτς.
Ο Κροάτης πορτιέρο είδε: Στο 26΄ την μπάλα να φεύγει άουτ ύστερα από φάουλ του Λίμα, στο 30΄ τον Τόμασιτς να κοντράρει το γυριστό σουτ του Ιάκομπ και στο 31΄ τον Κατσικά να αστοχεί στην κοντινή κεφαλιά μετά από φάουλ του Λίμα.
Στο 35΄ ωστόσο χρειάστηκε να βάλει ο ίδιος το . ποδαράκι του για να γλιτώσει την εστία του από την παραβίαση στο τετ α τετ με τον Σολτάνι. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αλλά και η τελευταία ευκαιρία του «Γηραιού» στο α΄ μέρος.
Η Καβάλα πίεσε περισσότερο στο τελευταίο 10λεπτο. Αν δεν κατάφερε να σκοράρει, υπεύθυνος ήταν ο Ελευθερόπουλος, ο οποίος στο 44΄ απέκρουσε την κεφαλιά του Πετκάκη και στο 45΄ το σουτ του Αμπντούν.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 40΄ όταν ο Ονουάτσι έπεσε στο έδαφος σε σύγκρουσή του με τον Ελευθερόπουλο αλλά ο διαιτητής, Σπάθας δεν διέκρινε πρόθεση στην κίνηση του τερματοφύλακα.
Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Ουζουνίδης αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Καρλίνιος, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, με τον Ρόμπλες.
Τόμασιτς
Ο Ηρακλής μπήκε πιο ζωηρός στην επανάληψη και στο 54΄ ο Γκαλίνοβιτς αναγκάστηκε να απογειωθεί για να αποκρούσει τη βολίδα του Μαχόπ. Στο επόμενο λεπτό ο Ουζουνίδης έριξε στον αγώνα τον Βέλλιο (αντί του Μαχόπ) και άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2.
Η αλλαγή ωστόσο αυτή δεν βοήθησε τους φιλοξενούμενους. Η Καβάλα προοδευτικά πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 62΄ ο Βουτσίτσεβιτς έριξε «την προειδοποιητική βολή» (αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε πάνω στον Αραμπατζή.
Ο Τόμασιτς στο 66΄ «έπιασε στον ύπνο» την άμυνα του Ηρακλή μετά από φάουλ του Αμπντούν και νίκησε τον Ελευθερόπουλο (1-0). Στη συνέχεια ο Αμπντούν ζήτησε αλλαγή καθώς ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, ο Κάσπερτσακ καθυστέρησε και το . μετάνιωσε.
Ο Αλγερινός «αρπάχτηκε» στο 72΄ με τον Ντάνι και ο Σπάθας τους απέβαλε και τους δυο. Αμέσως ο Ουζουνίδης αντικατέστησε τον Ζερκά με τον Βουτσιά. Ο Ηρακλής προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά στο 81΄ βρέθηκε με δυο γκολ στην πλάτη.
Ο Ονουάτσι ξέφυγε από τον Χοσέμι και μόνος απέναντι από τον Ελευθερόπουλο δεν αστόχησε (2-0). Στο σημείο αυτό η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος. O Φερτζέλ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 3-0.Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Μπιτσίδης (Θράκης)
4ος: Γιάχος (Χίου)
Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Ντικρόκ, Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς (74' Περειρίνια), Ονουάτσι (90' Πέρτζελ), Αμπντουν, Νικουλάε (87' Ναζλίδης)
Πάγκος: Κατεργιαννάκης, Γιάννου, Αυλωνίτης, Καπνόπουλος
Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Πάμπλο Λίμα, Αραμπατζής, Κατσικάς, Χοσεμί, Ντάνι, Ζέρκα (74' Βουτσιάς), Καρλίνιος (46' Ρόμπλες), Μαχόπ (56' Βέλλιος), Ιάκομπ, Σολτάνι
Πάγκος:  Μπαντής, Κατσαμπής, Κυριαζής, Κανακούδης

Πανσερραϊκός - Ατρόμητος 0-1

Mία πολύ μεγάλη, σε σημασία, εκτός έδρας νίκη (την τρίτη του φετινή) πήρε στις Σέρρες ο Ατρόμητος επικρατώντας 1-0 του Πανσερραϊκού. Χρυσός σκόρερ ο Αναστασάκος. Σε μεγάλο κίνδυνο πλέον τα “Λιοντάρια”.H εικόνα του αγώνα
Aν και φιλοξενούμενος, ο Ατρόμητος μπήκε με μεγαλύτερη δημιουργική διάθεση στο παιχνίδι και πήρε υπό τον έλεγχό του το ματς έχοντας περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του. Η υπεροχή του αυτή όμως δεν μεταφράστηκε σε κλασικές ευκαιρίες αφού οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν συνήθως κακές επιλογές στην τελική πάσα. Στον αντίποδα, με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς, ο Πανσερραϊκός περίμενε τον αντίπαλο αλλά ήταν πιο ουσιώδης στις λιγοστές επιθετικές του ενέργειες. Οχι πάντως ότι κατάφερε να σκοράρει.
Η είσοδος του Λεοζίνιο στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο ανακάταψε λίγο την τράπουλα της τακτικής και για ένα δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα κόντρα σε έναν Ατρόμητο που έδειχνε ότι δεν είχει πολλές ανάσες. Σ' αυτό το δεκάλεπτο όμως τα “Λιοντάρια” είχαν να επιδείξουν ένα μόνο καλό σουτ τοτυ Βραζιλιάνου.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο δίλεπτο 81-82'. Ο Ατρόμητος, με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του τους Μπρίτο και Σαρμιέντο, επανέκτησε τη φρεσκάδα του στα χαφ και στην πολύ καλή ευκαιρία που βρήκε στο 81' σκόραρε με τον Αναστασάκο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπέλιτς έχασε την καλύτερη ευκαιρία του Πανσερραϊκού το ματς και η ιστορία του αγώνα είχε μόλις γραφτεί.Πανσερραικος
Ράντμαν Βέλιμιρ, Πάμπλο Άμο, Τάσος Παπάζογλου (83' Θανάσης Παντελιάδης), Γιούλ Μαβενέ, Ούρος Σίντιτς (80' Zλόταν Κιζ), Μπερνάρντ Πάρκερ, Ντα Σίλβα Σουμπίνιο (55' Σάλες Λεοζίνιο), Νίκολα Μπέλιτς, Πάμπλο Άλβαρεζ, Γιώργος Γεωργιάδης, Μορίς Νταλέ  Ατρομητος
Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, Βαγγέλης Νάστος, Μάρτσιν Μπαζίνσκι, Μαρτσέλο Ολιβέιρα, Ανδρέας Τάτος (68' Μαρτσέλο Σαρμιέντο), Στέλιος Σφακιανάκης, Κώστας Νεμπεγλέρας, Φίλιππος Δάρλας (79' Μασάμπα Σαμπού), Ανρί Καμαρά (57' Εδουάρδο Μπρίτο), Μάρεκ Σαγκανόφσκι, Ηλίας Αναστασάκος

Ο πρώτος διαιτητής… τραβεστί!

Το πρωί φοράει τη στολή του, παίρνει τη σφυρίχτρα του και πάει στο γήπεδο για να σφυρίξει αγώνες ποδοσφαίρου.
Ο πρώτος διαιτητής… τραβεστί!
Είναι ο 32χρονος Βραζιλιάνος διαιτητής Βαλέριο Φερνάντες Γκάμα που όπως αποκάλυψε το βράδυ γίνεται… η Λαλέσκα και χορεύει στα κλαμπ της πόλης του, στο Μπεμπερίμπε!
«Με λένε Λαλέσκα, μόνο τα βράδια, όταν πάω για χορό», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει νιώσει κάποιου είδους ρατσισμού όταν πηγαίνει στα γήπεδα για να κάνει τον διαιτητή.
«Από όλους τους διαιτητές στη Σεαρά είμαι ο μόνος ομοφυλόφιλος. Κανείς ποτέ δεν μου είπε τίποτα. Με σέβονται σαν γυναίκα. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν νιώθεις προκατάληψη ή ρατσισμό», δήλωσε.
Οσον αφορά στο τι γίνεται όταν κάποιος από τους ποδοσφαιριστές τον αναγνωρίζει ως Λαλέσκα στα κλαμπ που χορεύει, είπε: «Έχει πλάκα γιατί όταν οι παίκτες ξέρουν ποιος είμαι ποτέ δεν με φωνάζουν σαν τους άλλους ‘αδερφή’ ή ‘π…να’, αλλά «κλέφτη», όταν παίρνω κάποια απόφαση που δεν τους αρέσε».
Ο Βαλέριο ή… Λαλέσκα είναι διαιτητής στο πρωτάθλημα Σεαρά της Βραζιλίας (ένα από τα πολλά τοπικά της χώρας) και έχει άλλα 7 αδέρφια εκ των οποίων οι τρεις είναι επίσης ομοφυλόφιλοι…

«Δεν πωλείται η Γιουνάιτεντ»

Τέλος στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες περί ενδιαφέροντος της «Qatar Holding» να αγοράσει από τους Γκλέιζερ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπήκε από τους «κόκκινους διαβόλους».

Τα δημοσιεύματα του Τύπου από το πρωί της Κυριακής είχαν κατακλυστεί από το συγκεκριμένο θέμα, αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος όμιλος, συμφερόντων της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, που πέρυσι αγόρασε τα «Harrods», σκοπεύει να δαπανήσει μέχρι και 1,5 δισεκατομμύρια λίρες προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία με τους Γκλέιζερ, οι οποίοι ωστόσο φέρονταν να ζητάνε περίπου δύο δισεκατομμύρια.

«Δεν έχει γίνει καμία κανενός είδους προσέγγιση για την αγορά του συλλόγου, ωστόσο και να γινόταν δεν θα είχε ανταπόκριση, καθώς δεν υπάρχει καμία διάθεση για πώληση», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βάζοντας τέλος στα σενάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Γκλέιζερ, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2005 έναντι 790 εκατομμυρίων λιρών.

Μετά τον Τζιμπούρ, θέλει και Μανωλά!

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει κάνει ήδη διερευνητική επαφή προς την πλευρά του Κώστα Μανωλά, για το ερχόμενο καλοκαίρι! Χτυπάει ό,τι κινείται ο Μαρινάκης.
Μετά τον Τζιμπούρ, θέλει και Μανωλά!
Την πόρτα του Κώστα Μανωλά χτύπησε ο Ολυμπιακός για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Μπορεί το πρωτάθλημα και η σεζόν να βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο αυτή η παράμετρος φαίνεται πώς δεν εμποδίζει τη διοίκηση της πειραϊκής ομάδας να «φουλάρει» από τώρα τις… μηχανές της εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.
Το θέμα, βέβαια, δεν "παίζει" για πρώτη φορά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημ'ερες και συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου, δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", ανέφερε το ανδιαφέρον των «ερυθρολεύκων» για τον νεαρό αμυντικό. Ο ταλαντούχος στόπερ της Ένωσης συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία του τύπου του ποδοσφαιριστή, στον οποίο θέλουν να επενδύσουν οι «ερυθρόλευκοι» επάνω του, δημιουργώντας την ομάδα των επόμενων χρόνων.
Σε συνδυασμό με την τάση, που έχει δείξει η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να συλλέξει, ό,τι καλύτερο κινείται στην εγχώρια αγορά και αφορά εξελίξιμους παίκτες με προοπτική η περίπτωση του Μανωλά εξιτάρει τους Πειραιώτες.
Η άρνηση του Κώστα Μανωλά να πάρει μεταγραφή στο πρωτάθλημα της Serie B και την Αταλάντα, «πακέτο» με τον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ Σάββα Γκέντζογλου δημιουργεί πολλά καινούρια δεδομένα κα επιπρόσθετα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στους «ερυθρόλευκους» να ασχοληθούν ακόμη πιο σοβαρά με την περίπτωσή του.

Πιάστε την!

Αυτή η Ουντινέζε δεν πιάνεται! Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 16’. Οι «φριουλάνι» έδειξαν σθένος και τις γνωστές τους επιθετικές αρετές και με πρωταγωνιστές τους Ντι Νατάλε, Ζαπάτα και Ντομίτσι υποχρέωσαν τον τεχνικό των «νερατζούρι», Λεονάρντο να φύγει για πρώτη φορά με κατεβασμένο το κεφάλι από τότε που έκαστε στον πάγκο της Ίντερ, με το βαρύ 3-1 στις πλάτες του.

Ο Στάνκοβιτς έδωσε νωρίς προβάδισμα στους πρωταθλητές αλλά η ομάδα του Ούντινε απάντησε πολύ γρήγορα. Ο Ζαπάτα εκμεταλλεύτηκε το λάθος των φιλοξενούμενων στο 21’ και ισοφάρισε ενώ ο πρώτος σκόρερ του Καμπιονάτο, Ντι Νατάλε έβαλε μπροστά την Ουντινέζε μόλις στο 25’.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ανήκε ολοκληρωτικά στην Ουντινέζε. Χάνοντας αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Καστελάτσι, ο Ντομίτσι διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 69’. Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Γκουιντολίν μείωσε την διαφορά από τους «νερατζούρι» στους δύο βαθμούς και πάει από το καλό στο καλύτερο.

Η Ουτρέχτη... σκόρπισε τον Άγιαξ!

Η Ουτρέχτη παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο... σκόρπισε τον Άγιαξ, του οποίου επιβλήθηκε πολύ εύκολα με 3-0! Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν πολύ εύκολα στη νίκη με 3-0. Το σκορ άνοιξε στο 21' ο Ντουπλάν με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, ενώ 2' ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά από κοντά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ουτρέχτη, η οποία ήταν απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Οι παίκτες του Αίαντα παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, απείλησαν ελάχιστα σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, με τον Φόρστερμανς να κλείνει το σκορ στο 83'. Η Ουτρέχτη με τη νίκη της μπήκε στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφς, ενώ ο Άγιαξ υπέστη οδυνηρή ήττα και έχασε έδαφος στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Ο Ολυμπιακός νικησε τον Άρη στο ΣΕΦ 97-70!

Τρεις μέρες μετά την ήττα από την Φενέρ για την Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός νικησε τον Άρη στο ΣΕΦ: 97-70! Παρά τις ανοιχτές πόρτες ο κόσμος ήταν ελάχιστος...
Μετά τη σαλάτα του ΣΕΦ, έγινε μάστερ ΣΕΦ!
Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός (από την 3η περίοδο και μετά) έκανε… πλάκα στον Άρη μέσα στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν εκπληκτικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν καλή μόνο στα πρώτα 16-17 λεπτά του αγώνα, δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Έτσι, οι Πειραιώτες ξεπέρασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το «σοκ» από την μεσοβδόμαδη ήττα από την Φενέρ για την Ευρωλίγκα.

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν καλοί, αλλά θα πρέπει να σταθούμε στην παρουσία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, που μετά τον τραυματισμό του, πραγματοποίησε για πρώτη φορά μια πολύ καλή εμφάνιση δείχνοντας ότι μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Στα αρνητικά ο λίγος κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έπαιζε μετά από πολύ καιρό με τον κόσμο του στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν έσπρωξε τους φιλάθλους να πάνε σήμερα στο γήπεδο. Κάτι η ήττα μεσοβδόμαδα για την Ευρωλίγκα, κάτι η ώρα έναρξης (12:30) ανάγκασαν τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και να χάσει ένα πολύ χορταστικό παιχνίδι.
Τα δεκάλεπτα: 17-15, 44-33, 75-47, 97-70.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς (5 ασίστ), Νεστέροβιτς 7 (5 ριμπ.), Σπανούλης 9 (11 ασίστ), Βασιλόπουλος 11 (3/4 τρίποντα), Μπουρούσης 16 (14 ριμπ.), Κέσελ 5, Μαυροκεφαλίδης 13, Χαλπερίν 2, Νίλσεν 7, Παπανικολάου 14 (4 ριμπ.), Τεόντοσιτς 13 (6 ασίστ), Κατσίβελης.
Άρης (Ντρούκερ): Μπράουν 16 (4 ασίστ), Ταπούτος 4 (4 ριμπ.), Τάκερ 1 (1/4 βολές, 0/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), Τσαϊρέλης 10, Χατζηβρέττας 8 (5 ριμπ.), Χαραλαμπίδης 14 (6 ασίστ), Μπορόβνιακ 6 (5 ριμπ.), Χρυσικόπουλος 3, Τόμας 8.

«Βόμβες» Μπέιλ, Μόντριτς ετοιμάζει ο Μουρίνιο

Την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Λούκα Μόντριτς και Γκάρεθ Μπέιλ επιθυμεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με την “Daily Star”.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος είναι διατεθειμένος να ξοδέψει το ποσό των 115 εκατομμυρίων ευρώ, πιστεύει ότι το στυλ των δύο ποδοσφαιριστών της Τότεναμ ταιριάζει στα πλάνα του για τη «βασίλισσα», ενώ η προσθήκη του Ουαλού χαφ, θα τονώσει την αριστερή πλευρά των Μαδριλένων, όπου προς το παρόν υπάρχει μόνο ο Μαρσέλο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο προπονητής των «μερένχες» κοστολογεί τον Κροάτη πλεϊμέικερ περί τα 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τον αριστερό μέσο των «σπιρουνιών» προτίθεται να δαπανήσει 80 εκατ. ευρώ

Καστίγιο: «Ευκαιρία αναγέννησης»

Έτοιμος να αναγεννηθεί στον Άρη δηλώνει ο Νέρι Καστίγιο. Ο διεθνής Μεξικανός μεσοεπιθετικός των «κίτρινων» τόνισε πως είναι σημαντικό το γεγονός πως επιστρέφει στη χώρα που μεγάλωσε και έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην έως τώρα καριέρα του, ενώ υπογράμμισε πως δε φοβάται τίποτα και πως είναι σίγουρος για την επιλογή του, να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ο Καστίγιο τόνισε στην «Eleconomista»: «Το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ είναι τελείως διαφορετικό απ' ό,τι στην Ελλάδα. Για μένα είναι ιδιαίτερο να επιστρέφω στη χώρα όπου μεγάλωσα, εκεί όπου έπαιξα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι έτοιμος να τα δώσω όλα και πιστεύω ότι θα αναγεννηθώ με τον Άρη και θα γίνω ο Νέρι του παρελθόντος».

Στην συνέχεια, ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής συμπλήρωσε: «Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ανησυχώ για τίποτα. Είμαι απόλυτα σίγουρος για τον εαυτό μου. Αν φοβόμουν, θα καθόμουν στην Ουκρανία και στο πολύ υψηλό συμβόλαιο που έχω με τη Σαχτάρ μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Είμαι πολύ σίγουρος για την επιλογή που έκανα να έρθω στον Άρη».

Τέλος, ο νεοαποκτηθείς παίκτης του Άρη τόνισε: «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου σε όλα τα παιχνίδια, δεν μου αρέσει να χάνω ούτε στα φιλικά. Μου αρέσουν τέτοιες καταστάσεις και μέσα από την καρδιά μου πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση για την καριέρα μου».
Από εκεί και πέρα, μόνο τη νίκη θέλει ο Άρης στο ματς με τον Εργοτέλη για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος σκέφτεται να παρατάξει τον Κατίδη στο βασικό σχήμα. Το 4-4-2 της εποχής Κούπερ θα μείνει στην άκρη και οι «κίτρινοι» θα παραταχθούν με 4-2-3-1 στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Σηφάκης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Λαζαρίδη και Γκιάρο στο κέντρο της άμυνας. Οι Μίσελ και Βανγκέλι θα αγωνιστούν στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Φατί και Κατίδης θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι Νέτο, Τόχα και Χαβίτο θα είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Τσέζαρεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Τo «κόλπο γκρόσο» με Άλβες

Έτοιμη να για το «κόλπο γκρόσο» με την απόκτηση του Ντάνι Άλβες είναι η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των ισπανικών ΜΜΕ.Όπως αναφέρει η έκδοση Sport, η βρετανική ομάδα είναι έτοιμη να καταθέσει το ποσό των 25,8 εκατ. ευρώ, ενώ στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή θα προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κοντά στα 9,4 εκατ. ευρώ!

Το τρέχον συμβόλαιο του παίκτη εκπνέει το 2012 και οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για το μέλλον του Βραζιλιάνου άσου των «μπλαουγκράνα».

«Δεν έχετε τα… καρύδια του Καράμπελα!»

Τα έσπασε ο Μανόλο Χιμένεθ στα αποδυτήρια της ΑΕΚ! «Θα πάρω μέτρα», προειδοποίησε τους παίκτες. «Κατσάδα» No2 σήμερα στα Σπάτα.
«Δεν έχετε τα… καρύδια του Καράμπελα!»
Έξαλλος ήταν ο Ισπανός τεχνικός στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ με 0-2.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μπήκε με... άγιες διαθέσεις στα αποδυτήρια και δε γλίτωσε κανείς από την οργή του.

Μάλλον, γλίτωσε μόνο ένας: ο Καράμπελας! Ο τεχνικός της ΑΕΚ θέλοντας, μάλιστα, να δείξει ότι είναι ο μοναδικός παίκτης που προσπαθεί παίζει ψυχωμένα είπε την εξής ατάκα: «Δεν έχετε τα… καρύδια του Καράμπελα!».

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κατά τη διάρκεια του ματς ο Ισπανός επιβράβευε μετά το 80’ μόνο τις προσπάθειες του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή χειροκροτώντας τον.

Ο Χιμένεθ τα είπε έξω από τα δόντια στους παίκτες του και μετά το τέλος του αγώνα, όταν τους ανακοίνωσε ότι τους κόβει και το διήμερο ρεπό. Ο Ισπανός προανήγγειλε ότι θα πάρει μέτρα για να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο.

«Πού ήταν η προσπάθεια; Είπαμε στο ημίχρονο να κάνουμε ότι μπορούμε για να ανατρέψουμε το σκορ. Είναι χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Να ξέρετε ότι σίγουρα θα αλλάξουν κάποια πράγματα. Θα πάρω μέτρα για να μην επαναληθεί αυτό», ήταν μερικά λόγια του Χιμένεθ στους παίκτες.

Πλέον αναμένεται «κατσάδα» Νο2 σήμερα στα Σπάτα, όπου ο Χιμένεθ θα περιμένει με… άγριες διαθέσεις τους παίκτες για να τους τα «ψάλλει» για την ντροπιαστική ήττα από την ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

Φίγκο: «Θα φέρει κούπα ο Λεονάρντο»

Σίγουρος για την απόφαση της Ίντερ να αντικαταστήσει τον Ράφα Μπενίτεθ με τον Λεονάρντο είναι ο Λουίς Φίγκο, ο οποίος επεσήμανε πως η χρονιά για τους «νερατζούρι» θα τελειώσει με μία τουλάχιστον κούπα.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Λεονάρντο και νομίζω ότι θα κερδίσει κάτι για την ομάδα φέτος» είπε στο “fcinternews.it”, ο Πορτογάλος πρώην χαφ, ο οποίος αναφερόμενος στη Χρυσή Μπάλα που κατέκτησε ο Μέσι, τόνισε: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του, αλλά ο Σνάιντερ άξιζε τουλάχιστον μία θέση στην πρώτη τριάδα, για όσα πέτυχε με την Ίντερ και την Ολλανδία».

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΙΝΤΕΡ : OVER (1,70)
ΧΕΤΑΦΕ : OVER (1,90)
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ : OVER (1,60)
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ : OVER (1,60)
(ΑΠΟΔ.ΤΕΤΡΑΔΑΣ 8,30)

«Μάγεψαν» Μαραντόνα-Βαλντεράμα

Δύο «θρύλους» του ποδοσφαίρου σε δράση είδαν 8.000 άτομα στο Μαρ Ντε Πλάτα. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα οδήγησε την εθνική Αργεντινής κόντρα στην Κολομβία του Κάρλος Βαλντεράμα, σε έναν αγώνα επίδειξης πέντε εναντίον πέντε, με το θέαμα να αποζημιώνει όσους το παρακολούθησαν.

Το χάιλαϊτ της βραδιάς ήταν ένα εναέριο βολέ του Βίκτορ Αριστιθάμπαλ, ενώ το «χορταστικό» όπως εξελίχθηκε ματς τέλειωσε με σκορ 5-5.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια.....
παμε απευθειας στις προτασεις....
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ=1 1,36
ο κομποτης θα παρει εκδικηση για τον πρωτο γυρω για οσα ακουστηκαν και καλα οτι το ειχε στησει και εφαγε τελικα 4αρα.......θα κερδισει ευκολα....
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ -ΙΩΝΙΚΟΣ=1 1,36
η δραμα θα κερδισει εχει καλη ομαδα και δυνατη εντος.ο ιωνικος δεν εχει τιπ και ειναι πραγματικα για τα σκυλια!!!!
ΜΙΛΑΝ-ΛΕΤΣΕ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΣΤΟ 1,75
κομπλε η μιλαν με τριπλετα θανατου μπροστα ιμπρα,κασανο,ρομπι θα κερδισει ευκολα την ελιπεστατη μεσοεπιθετικα τσεζενα καθως θα λειπουν 3 βασικοι τπαικτες.πολλα με λιγα....
ΡΕΑΛ-ΜΑΓΙΟΡΚΑ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΣΤΟ 1,55
ο μου θα καθαρισει ευκολα το ματς.η ρεαλ ειναι σοβαρη φετος εντος οχι οπως παλια και την εμπιστευομαι......
ΤΕΤΡΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ=1,ΔΡΑΜΑ=1,ΜΙΛΑΝ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5,ΡΕΑΛ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365

ΣΕΡΡΕΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ=1 ΣΤΟ 2,40
ο ατρομητος ειναι σκασμενος απο τα συνεχομενα ματς.τα σερρας πεζουν κομπλε και με καλη ψυχολογια με πολυ κοσμο κοντα τους.αν ο λυμπιακος θελει να κρατησει στην κατηγορια 2 ομαδες αυτες ειναι η κερκυρα και οι σερρες.εχουν στειλει διατητη τον τριτσωνη που εχει παιξει τα σερρας 3 φορες εντος και εχει φερει 3 ασσους.εεεεεε ολα συνηγορουν οτι θα φερει εναν ακομα......
ΑΛΜΕΡΙΑ-ΟΣΑΣΟΥΝΑ=1 ΣΤΟ 2,20
ειναι στα καλα της η αλμερια παιζοντας πολυ καλα τελευταια.δεν εχει κανει ομως ακομα σε 9 εντος νικη και νομιζω ειναι παρα πολυ αυτο.ηρθε η ωρα να σπασει απεναντι στην ελλιπη οσασουνα που δεν ειναι και το θηριο....ασσος....
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΡΗΣ=1 ΣΤΟ 2,75
αν δεν θελει να πεταξει ο εργοτελακος την νικη μεσα στα πηγαδια πρεπει σημερα να κερδισει.παιζει κομπλε και ειναι σε καλη κατασταση.ο αρης ψαχνεται!!!ερχετε με μιχαλητσιο και με πολλες απουσιες.απων ειναι οι  Κόκε, Ρουίζ, Οριόλ, Μενδρινός και Πρίττας είναι τραυματίες.δεν εχει το βασικο κορμο επιθετικα και με το χαβιτο να ειναι το μυαλο του αλλου δεν βλεπω να καταφερνουν και τιπ.....ασσος γαι καραγεωργιου λεω εγω.....
συστημα 2/3 και 3/3 με 50 μοναδες στην βετ 365 ΣΕΡΡΕΣ-1,ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ=1,ΑΛΜΕΡΙΑ=1
και δυαδα ρισκου με....
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ=2 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΣΤΟ 2,50
στο ματς κυπελλου εκει επρεπε να ληξει 0-5......το ιδιο αναμενω και σημερα.μεγαλη διαφορα οι δυο ομαδες και η τριπολη ειναι ερδα εκκλησια
ΠΑΝΘΗΡΑΣ-ΠΑΟ=1 ΣΤΟ 5,00
ο παο ειναι για τα θηρια.ο φερειρα κανει οτι του κατεβει,η ομαδα δεν εχει δυναμεις και τρεξιματα και ειναι ντεφορμε!!!ο πανθηρας του λεμονη θα τα δωσει ολα για την νικη και εχει πιθανοτητες καλες να το πετυχει.με μητρογλου μπροστα πλεον ειναι δυνατος και θα αντιμετωπισει πολλες δυσκολιες ο παναθηναικος και αγωνιστικα και στην εξεδρα απο το εχθρικο κλιμα που θα δωσει φτερα και δυναμη στους πανθηρες.
δυαδα με 40 μοναδ στην βετ365 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ=1,ΟΣΦΠ=2 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ

Υ.Γ ΕΙΧΑΜΕ 2356 ΜΕΙΟΝ 140 ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2216
χαιρετω μαγκες!

Στον Ηρακλή ο Σμους Πάρκερ

Παίκτης του Ηρακλή είναι ο Σμους Πάρκερ. Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ, με θητεία στον Άρη (2003-2004) και μεταξύ άλλων στους Λέικερς, έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του στη διοίκηση των «κυανόλευκων» και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Καλαφατάκη.

Ο Πάρκερ (1,93μ.) αγωνιζόταν πέρυσι στην Κίνα με τους Γκουανγκντόνγκ Τάιγκερς, ενώ στην αρχή της σεζόν έπαιζε στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης έχοντας ωστόσο πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (1,2 πόντους και 1,2 ασίστ σε 6 λεπτά κατά μέσο όρο στο ρωσικό πρωτάθλημα).

Πενέλοπε, έτσι μας αρέσεις!

Δηλαδή τόπλες! Χωρίς σουτιέν! Γυμνόστηθη! Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Απολαύστε την Πενέλοπε Κρούζ...

Τρελό σενάριο για Μαραντόνα

Ένα από τα ονόματα προπονητών που έχουν πέσει στο τραπέζι του Άρη είναι αυτό του Ντιέγκο Μαραντόνα και οι «κίτρινοι» σκέφτονται πολύ σοβαρά να τον προσεγγίσουν προκαλώντας ντόρο που θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, αν και θεωρείται πολύ δύσκολο να είναι ρεαλιστικό αυτό το σενάριο.
«Το χέρι του θεού» ή για άλλους ο «θεός του ποδοσφαίρου» φέρεται να απασχολεί τον «θεό του πολέμου» Άρη!
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει προταθεί στους «κίτρινους», σύμφωνα με τη «Real News» και η διοίκηση της ομάδας το σκέφτεται πολύ σοβαρά, αν και ένα τέτοιο σενάριο ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας και είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
Οι άνθρωποι που είναι υπέρ μια τέτοιας κίνησης, γνωρίζουν καλά ότι μια τέτοια κίνηση θα διαφημίσει τον Άρη σε όλο τον κόσμο, ενώ περιμένουν να προσελκύσει και αρκετούς χορηγούς που θα φέρουν έσοδα στο «κίτρινο» ταμείο.
Οι πληροφορίες που έχει δώσει η Μπόκα στον Άρη, στο πλαίσιο της σχέσης που διατηρούν οι δυο ομάδες, είναι ο «Πίμπε ντ’ Όρο» δεν θα είχε πρόβλημα να συνεχίσει στην Ελλάδα, καθώς έχει μείνει μακριά από τους προπονητικούς πάγκους μετά την αποχώρησή του από την Εθνική Αργεντινής.
Ωστόσο δεν είναι όλοι στον Άρη θετικοί με τέτοια κίνηση. Κάποιοι από τους ανθρώπους του θεωρούν ότι αυτή η κίνηση θα είναι καθαρά εντυπωσιασμού και δεν θα προσφέρει ουσία στην ομάδα. Οι… αντιπολιτευόμενοι την επιλογή του Μαραντόνα αντιπροτείνουν τη λύση του Ούγκο Σάντσεζ.

Λίβερπουλ Τα αφεντικά της υποσχέθηκαν μεταγραφές στον Νταλγκλίς

Την περασμένη εβδομάδα ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ κ. Κένι Νταλγκλίς δήλωνε ότι οι «Κόκκινοι» δεν χρειάζονται μεταγραφική ενίσχυση. Τώρα δηλώνει ακριβώς το αντίθετο, προφανώς επηρεασμένος από τις απανωτές αγωνιστικές «σφαλιάρες» με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ήττα από την Μπλάκπουλ και την ισοπαλία 2-2 με την Εβερτον.
Επειτα από συνάντηση που είχε ο 59χρονος τεχνικός με τον αμερικανό νέο ιδιοκτήτη του συλλόγου κ. Τζον Χένρι και τον πρόεδρο κ. Τομ Γουέρνερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση που έλαβε ότι θα εξετάσουν τη λίστα που τους παρέδωσε και ότι θα ενισχυθεί η Λίβερπουλ. «Είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Η συνάντηση ήταν σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήσαμε για αρκετά θέματα εκτός από μεταγραφές» είπε ο κ. Νταλγκλίς, ενώ ο πρόεδρος των «Κόκκινων» κ. Γουέρνερ σημείωσε ότι «θα ήμουν βαθύτατα απογοητευμένος αν δεν έβλεπα κάποια βελτίωση», ενώ αναφερόμενος στα μεταγραφικά θέματα τόνισε: «Εχουμε κάποιους στόχους και πιστεύω ότι θα τους πετύχουμε. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει μικρότερο μέσο όρο ηλικίας».
Ο τεχνικός της Λίβερπουλ μάλιστα προχώρησε περισσότερο αποκαλύπτοντας ότι «η πρώτη μεταγραφή που αναμένεται να γίνει σύντομα πρέπει να είναι και αυτή που θα ανυψώσει το ηθικό τόσο της ομάδας όσο και των φίλων της» και επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που θέλουν τους «Κόκκινους» να έχουν πάρει προβάδισμα στη μάχη για την απόκτηση του διεθνούς ουρουγουανού επιθετικού του Αγιαξ Λουίς Σουάρες, ο οποίος κοστολογείται από τον «Αίαντα» περίπου 25 εκατ. ευρώ. «Το σίγουρο είναι ότι όποιος έρθει πρέπει να μας ανεβάσει επίπεδο. Οι παίκτες χρειάζονται ανταγωνισμό για να βελτιώνονται και ίσως αυτό να χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο σύλλογος» κατέληξε ο κ. Νταλγκλίς.

«Να κάψουμε το γήπεδο καλύτερα»

…Στάχτες έκανε κάθε ελπίδα των υπευθύνων της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου ο πρόεδρος του Αμβούργου, περί επιστροφής του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στη «βασίλισσα».

Ο Μπερντ Χόφμαν με μια δήλωση κατάφερε να βάλει τέλος σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο αφού λίγο-πολύ δήλωσε ότι τα δύο εκατομμύρια που προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Ολλανδό επιθετικό είναι πολύ λίγα και εάν δεχόταν θα έπρεπε να κάψει και το γήπεδο της ομάδας.

«Εάν δώσουμε τον Ρουντ για δύο εκατομμύρια, θα πρέπει να κάψουμε το γήπεδο μας», τόνισε –χαρακτηριστικά- ο πρόεδρος του Αμβούργου.

Μπορεί ο παίκτης να θέλει να επιστρέψει σαν τρελός, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Καθώς –ως συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου της γερμανικής ομάδας- υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Χόφμαν να αρχίζει να «συζητά» την παραχώρηση του Ολλανδού επιθετικού από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, τα διπλά από αυτά που προσφέρει η Ρεάλ.

«Αυτό συμβαίνει πάντα. Το πρόβλημα είναι το όνομα της Ρεάλ. Κάθε φορά που θέλει έναν παίκτη η τιμή του γίνεται διπλάσια από την «πραγματική» αξία», τόνισε άνθρωπος της «βασίλισσας» δείχνοντας την ενόχλησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Πεπ Γκουαρδιόλα-«Κορυφαίος του κόσμου ο Ζοσέ»

Για την φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά και την Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα ο οποίος τόνισε πως οι Μαδριλένοι δεν θα τα… παρατήσουν μιας και έχουν τον κορυφαίο τεχνικό του κόσμου.
Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ίβηρα ομολογό του σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Δεν συμφωνώ ότι εάν πάρουμε μεγάλη διαφορά από την Ρεάλ τότε θα κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα. Η Ρεάλ δεν θα τα παρατήσει. Είναι ένας αντίπαλος που θα παλέψει μέχρι τέλους. Δεν πρόκειται να τελειώσει τίποτα, καθώς έχουν μια πολύ καλή ομάδα και έχουν επισης και τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο».

Τα «πήρε» με τον διαιτητή ο Πελεγκρίνι

Με τον διαιτητή του αγώνα Βαλένθια-Μάλαγα, Ρουμπίνος Πέρες, τα είχε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, μετά το τέλος του ματς, στο οποίο επικράτησαν οι «νυχτερίδες» με σκορ 4-3.

Ο Ισπανός διαιτητής, απέβαλε τους Μάρτιν Ντεμικέλις και Έλντερ Ροζάριο των φιλοξενουμένων, ενώ το δρόμο πως τα αποδυτήρια πήρε ο τεχνικός τους.

Το αποτέλεσμα αυτό άφησε τη Μάλαγα στην 16η θέση της βαθμολογίας, με 17 πόντους σε 20 αγώνες, έναν παραπάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ στην Ισπανία έναν διαιτητή να σφυρίζει έτσι. Δεν θέλω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Το ισπανικό ποδόσφαιρο έχει πάρει ήδη “φωτιά” από τέτοιες διαιτησίες και δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι ακόμα» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Χιλιανός προπονητής.

Το τσίμπημα της «σφήκας»

Στη μόλις έβδομη φετινή τους ήττα και μάλιστα με το επιβλητικό 96-72 υποχρέωσαν τους Σπερς οι Χόρνετς στη Νέα Ορλεάνη. Περίπου 24 ώρες μετά τους 59 πόντους στους οποίους κράτησαν τους Χοκς, οι «σφήκες» περιόρισαν αντίστοιχα και τα ατού των Τεξανών φτάνοντας στην όγδοη συνεχή τους νίκη και παράλληλα βάζοντας τέλος σε ένα αήττητο σερί οκτώ ματς των «σπιρουνιών». Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +31, ενώ ο Τόνι Πάρκερ ήταν ο μοναδικός βασικός που είχε διψήφιο αριθμό πόντων με 10.

Θύμα έκπληξης έπεσαν και οι Σέλτικς, που παρότι προηγήθηκαν με 16 στην πρώτο περίοδο, έχασαν με 85-83 στην Ουάσινγκτον από τους Ουίζαρντς. Οι Σακίλ, Ζερμέιν Ο’ Νιλ και Κέντρικ Πέρκινς απουσίαζαν για τους πρωταθλητές της Ανατολής, που είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στο τέλος, αλλά ο Πολ Πιρς αστόχησε σε τρίποντο με την εκπνοή.

Με τρίποντο του Κέβιν Ντουράντ στη λήξη η Θάντερ επικράτησε 101-98 των Νικς. Ο MVP του πρόσφατου Μουντομπάσκετ είχε 30 πόντους και το νικητήριο καλάθι πάνω στην άμυνα του Ντανίλο Γκαλινάρι, ενώ μοιραίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ρέιμοντ Φέλτον με τρία άστοχα σουτ στα τελευταία 48’’.

Τον Ντουράντ μιμήθηκε και ο Ντιρκ Νοβίτσκι, που σκοράροντας 6’’ πριν το φινάλε χάρισε στους Μάβερικς τη νίκη με 87-86 κόντρα στους Νετς. Ο Γερμανός φόργουορντ είχε 6/23 σουτ μέχρι τότε, αλλά δεν φοβήθηκε να πάρει την τελευταία επίθεση πάνω του και δικαιώθηκε.

Οι απουσίες των τραυματιών Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος δεν πτόησαν το Μαϊάμι που συνέτριψε με 120-103 το Τορόντο. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 38 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Μάικ Μίλερ που δεν είχε πετύχει ούτε πόντο φέτος σε εντός έδρας αγώνα, είχε 32!

Οι Μπουλς επέκτειναν στα 16 ματς το σερί ηττών των Καβαλίερς, που παράλληλα έχουν χάσει και στα 20 τελευταία παιχνίδια τους μακριά από το Κλίβελαντ. Τέλος, το Ορλάντο έκανε περίπατο στο Μαϊάμι με 118-104 παίρνοντας από νωρίς μεγάλη διαφορά η οποία άγγιξε και το +24.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ατλάντα Χοκς 87-103
Όγκουστιν 20, Ντιαό 12, Τζάκσον 10, Μοχάμεντ 10-Τζόνσον 32, Σμιθ 16, Μπίμπι 14, Κρόφορντ 14.

Νιου Τζέρσεϊ Νετς-Ντάλας Μάβερικς 86-87
Λόπεζ 24, Χάρις 15 (11 ασίστ), Βούγιατσιτς 9, Χάμφρις 8 (15 ριμπ.)-Νοβίτσκι 23, Τσάντλερ 19, Τέρι 11, Μάριν 6 (11 ριμπ.).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μπόστον Σέλτικς 85-83
Λιούις 18 (11 ριμπ.), Γουόλ 16, ΜακΓκι 16, Μπλάτσε 11-Γκαρνέτ 17, Άλεν 16, Ρόντο 13, Πιρς 12, Ερντέν 6 (11 ριμπ.).

Φιλαδέλφεια 76ερς-Γιούτα Τζαζ 96-85
Ιγκουοντάλα 22, Ουίλιαμς 20, Μπραντ 19-Χόους 8 (11 ριμπ.)-Ουίλιαμς 20 (14 ασίστ), Τζέφερσον 19 (13 ριμπ.), Μίλσαπ 18 (12 ριμπ.), Κιριλένκο 12.

Μαϊάμι Χιτ-Τορόντο Ράπτορς 120-103
Τζέιμς 38 (11 ριμπ.), Μίλερ 32 (10 ριμπ.), Τζόουνς 15, Χάους 13, Τσάλμερς 10 (9 ασίστ)-ΝτεΡόζαν 30, Μπαρνιάνι 28, Καλντερόν 14 (13 ασίστ), Τζόνσον 14, Ντέιβις 6 (10 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Φίνιξ Σανς 75-74
Πρινς 17 (13 ριμπ.), Μπάινουμ 12, Ντέι 11, Στάκεϊ 11-Νας 14, Ντάντλεϊ 13, Γκορτάτ 11 (13 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Σαν Αντόνιο Σπερς 96-72
Γουέστ 18 (10 ριμπ.), Θόρντον 18, Αρίζα 15, Πολ 11, Οκαφόρ 9 (12 ριμπ.)-Σπλίτερ 11, Πάρκερ 10, Τζέφερσον 9, Ντάνκαν 8, Νιλ 8, Χιλ 8.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Νιου Γιορκ Νικς 101-98
Ντουράντ 30 (12 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 28, Κρστιτς 12, Ιμπάκα 11 (12 ριμπ.)-Γκαλινάρι 23, Στούντεμαϊρ 18 (12 ριμπ.), Ουόκερ 12, Φιλντς 11, Φέλτον 10, Ντάγκλας 10.

Σικάγο Μπουλς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 92-79
Ρόουζ 24, Ντενγκ 20 (12 ριμπ.), Μπούζερ 20 (10 ριμπ.), Κόρβερ 11-Τζέιμισον 31 (11 ριμπ.), Χίκσον 13 (20 ριμπ.), Γκίμπσον 10.

Χιούστον Ρόκετς-Ορλάντο Μάτζικ 104-118
Μπάντιντζερ 19, Μάρτιν 18, Σκόλα 15, Λι 13, Λόουρι 12, Χέιζ 10-Χάουαρντ 22 (14 ριμπ.), Τούρκογλου 21, Μπας 18, Ρίτσαρντσον 18, Ρέντικ 13, Άντερσον 12, Νέλσον 10.

Μιλγουόκι Μπακς-Μέμφις Γκρίζλις 81-94
Μπόικινς 23, Μπόγκουτ 14, Μαγκέτι 12, Σάντερς 12-Γκασόλ 24 (16 ριμπ.), Ράντολφ 16 (11 ριμπ.), Άρθουρ 14, Γκέι 11, Μέιο 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Ιντιάνα Πέισερς 97-92
Όλντριτζ 25 (12 ριμπ.), Μπατούμ 23, Μάθιους 19, Φερνάντεθ 11, Κάνινγχαμ 10-Γκρέιντζερ 24, Κόλισον 14, Ντανλίβι 14, Χίμπερτ 11 (10 ριμπ.).

Λος Άντζελες Κλίπερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 113-109
Γκρίφιν 30 (18 ριμπ., 8 ασίστ), Γκόρντον 23, Γκόμες 15, Φόι 10-Κάρι 32, Έλις 17, Λι 16 (15 ριμπ.), Ουίλιαμς 16, Ράιτ 14.

Σοκ με Φωτάκη

Ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη, κέρδισε τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά έχασε ένα πολύ σημαντικό «γρανάζι» της μηχανής του. Ο Γιώργος Φωτάκης υπέστη εξάρθρωση ώμου και θα χάσει τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας.

Σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις, ο Φωτάκης θα απουσιάζει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του «Δικεφάλου του Βορρά» για τον επόμενο μήνα.

Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Μάκη Χάβο, το οποίο γίνεται μεγαλύτερο εάν συνυπολογίσουμε και την απουσία του Βιτόλο.

Πλέον ο προπονητής του ΠΑΟΚ καλείται να βρει λύσεις ενόψει των σημαντικών αγώνων με Άρη, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ενδεχομένως ο Φωτάκης να προλάβει το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Κράτησε Μπαλάφα
«Δεν θα πας πουθενά»… Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκαθάρισε στον Σωτήρη Μπαλάφα ότι θα παραμείνει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τουλάχιστον μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν.

Για την απόφαση αυτή –εκτός από την προσφορά του στην ομάδα μέχρι τώρα- συνεκτιμήθηκαν οι τελευταίες του εμφανίσεις αλλά και η χθεσινή.

Η συμπεριφορά του παίκτη... έφερε τον πρόεδρο του «Δικεφάλου του Βορρά» να καλέσει τον παίκτη στον γραφείο του μετά από το παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη για να τον ενημερώσει για την απόφασή του.

Ψάχνει… Λίνο!
Έναν… Λίνο και για την δεξιά πλευρά της άμυνάς του ψάχνει ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη. Στον «Δικέφαλο του Βορρά» αναζητούν στις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας έναν μπακ, ο οποίος –όπως και ο Λίνο- θα έχει την δυνατότητα να προωθείται και να βοηθά και στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Να ξανασμίξει με Ντρογκμπά θέλει ο Μουρίνιο

Τη λύση για το επιθετικό πρόβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης, στο πρόσωπο του Ντιντιέ Ντρογκμπά θέλει να βρει ο Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει η “Mirror”, ο Πορτογάλος τεχνικός σκοπεύει να κάνει πρόταση στην Τσέλσι για τον Ιβοριανό επιθετικό, ειδικά από τη στιγμή που δεν κατάφερε να αποκτήσει τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ από την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «πολίτες» είχαν ζητήσει 15 εκατομμύρια λίρες για τον φορ τους, ποσό που είναι ικανό, σύμφωνα με τον Μουρίνιο, να δοκιμάσει τις προθέσεις των Λονδρέζων για τον Ντρογκμπά.

«Διπλό»... στην μετά Κούπερ εποχή!

Το πρώτο του παιχνίδι έπειτα από την… εποχή Κούπερ δίνει σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Αρης κόντρα στον Εργοτέλη (5:15, μ.μ). Στην ενδεκάδα ο Κατίδης.
Τη νίκη που θα επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας και θα τον διατηρήσει σε τροχιά πλέι οφ ψάχνει σήμερα στην Κρήτη ο Αρης. Με τον Γιάννη Μιχαλήτσο να επιστρέφει στο τιμόνι της αγαπημένης του ομάδας οι Θεσσαλονικείς θέλουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο αξιόμαχο σύνολο της κρητικής ομάδας.
Η ήττα από τον Πανιώνιο αλλά και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ… ανήκουν στο παρελθόν για τους «Κίτρινους» οι οποίοι θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και να επαναφέρουν την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας, μία αγωνιστική πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον συμπολίτη ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Με Κατίδη στην ενδεκάδα!
Στα της ενδεκάδας ο  Έλληνας τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με «4-2-3-1»:
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σηφάκης ενώ η τετράδα της άμυνας θα απαρτίζεται  από τους Βαγγέλη, Λαζαρίδη, Γκιάρο και Μισέλ.
Στο κέντρο της μεσσαίας γραμμής θα είναι οι Φατί και Κατίδης ενώ η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τσέζαρεκ θα είναι οι Νέτο, Τόχα και Χαβίτο.

Φωτο ημερας

Ποδια.........ψηλα................

Τα μάτια στον Ματίας

Ο Ολυμπιακός θα «τσεκάρει» σήμερα στην Τρίπολη την απόδοση του Ματίας Ντεγκρά.
Τα μάτια στον Ματίας
Ο τερματοφύλακας του Αστέρα είναι στη λίστα με τους πορτιέρο που εξετάζουν στο λιμάνι και μια καλή εμφάνιση σήμερα θα του δώσει πόντους.

Εξάλλου, στη σχετική λίστα είναι και ο Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας.

Το σημερινό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο (19.30) και στη Τρίπολη, όπου ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Αστέρα (17.15) πέφτουν τα βλέμματα από το σημερινό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα άλλα ματς: Καβάλα-Ηρακλής και Πανσερραϊκός-Ατρόμητος στις 15.00 και Εργοτέλης-Άρης στις 17.15.




Κυριακή 23/1

Καβάλα-Ηρακλής (15:00, NovaSports 2)

Σαν να… «σφίγγουν τα γάλατα»! Η Καβάλα έχει νικήσει μια φορά στα επτά τελευταία ματς -ο Ηρακλής έχει νικήσει μια φορά παραπάνω στα οκτώ πιο πρόσφατα και σταδιακά η… άνεση αμφότερων μειώνεται! Με τη ρευστότητα που παρουσιάζει η βαθμολογία (και δύο σερί νίκες να μεταβάλλουν στόχους), εκείνη του χαμένου στο «Ανθή Καραγιάννη» πιθανότατα θα εξαντληθεί.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορίνθου), Μπιτσίδης (Θράκης)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»


Πανσερραϊκός-Ατρόμητος (15:00, NovaSports 3)

Καλή η μπαλίτσα, αλλά… Δύο από τις χειρότερα αμειβόμενες -για την παρουσία τους- ομάδες της Superleague σμίγουν στις Σέρρες. Η απουσία σκοπιμότητας από τους γηπεδούχους έχει δώσει εντυπώσεις -αλλά και δύο μόλις πόντους σε έξι ματς- με αποτέλεσμα την προτελευταία θέση. Από ‘κει που απέχουν αρκετά οι Περιστεριώτες, αλλά θα απείχαν ακόμα περισσότερο, αν έδειχναν την ίδια αποτελεσματικότητα των δύο τελευταίων ματς (Κέρκυρα και Διαγόρας).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Σερρών


Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (17:15, NovaSports 2)

Εδώ είναι… Superleague! Με την ευφορία από τη μεταγραφή Τζεμπούρ και (ελπίζοντας) όχι με την ίδια γκίνια του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός εκστρατεύει στην Τρίπολη. Εκεί όπου δεν θα βρει ακριβώς… έδρα-κάστρο (μία μόλις νίκη για τους Αρκάδες), αλλά θα βρει αντίπαλο ζορισμένο και αποφασισμένο να κάνει καινούργια αρχή με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης


Εργοτέλης-Άρης (17:15, NovaSports 3)

Η ζωή χωρίς… Έκτορ! Σοκαρισμένος ακόμα από την αποχώρηση του Κούπερ -αλλά και ενισχυμένος, μετά από αυτή, με Καστίγιο, Σακάτα, Περέιρα και Μπομπαντίγια- ο Άρης πάει με ανάμεικτα συναισθήματα στην Κρήτη! Ακατάλληλος να τον… παρηγορήσει φαντάζει ο Εργοτέλης, που προέρχεται από μεγάλο διπλό στην Ξάνθη, μετράει μία ήττα σε επτά ματς και ήδη τον έχει πιάσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο


Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)

Κύπελλο; Ποιο Κύπελλο; Υπό τον κίνδυνο σε πέντε μέρες να τα χάσει όλα, ο Παναθηναϊκός προσποιείται ότι η παρένθεση με την ΑΕΚ δεν υπήρξε ποτέ. Οι «πράσινοι» στρέφουν ξανά τα μάτια στο μεγάλο στόχο και ξέρουν πως μόνο με νίκη στη Νέα Σμύρνη θα παραμείνουν μέσα σε αυτόν. Ενδεχόμενο που δείχνει έτοιμος (και αποφασισμένος μετά το μεγάλο διπλό στο «Κλ. Βικελίδης) να αποτρέψει ο «ιστορικός»!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρα)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης

Ανακοίνωσε Ριβάλντο η Σάο Πάουλο

Την απόκτηση του Ριβάλντο, ως δανεικού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, από τη Μότζι Μίριμ ανακοίνωσε και επίσημα η Σάο Πάουλο στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η βραζιλιάνικη ομάδα διατηρεί μάλιστα οψιόν επέκτασης του δανεισμού του 39χρονου μεσοεπιθετικού για έναν ακόμα χρόνο, ενώ με αυτή τη μεταγραφή επισημοποιείται η συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων, τόσο σε αθλητικό, όσο και σε εμπορικό επίπεδο.

Πωλείται ο ''Φίλαθλος''

Με ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστή την πρόθεσή για πώληση της εφημερίδας «Φίλαθλος»… αντέδρασε η εταιρεία που την εκδίδει στην απεργία που κήρυξη η ΕΣΗΕΑ στο Μέσο.

Η απόφαση της εταιρείας γίνεται γνωστή μέσω του σημερινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας.
Αναλυτικά αναφέρει αυτή:

Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Μέχρις εδώ ήταν

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ

Η πολυθεσία, οι μεγάλοι μισθοί,
το αμαρτωλό αγγελιόσημο και
τα πολλά ψέματα των δημοσιογράφων
κλείνουν εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις

Η εταιρία που εκδίδει τον «Φίλαθλο» ανακοινώνει ότι πωλεί την εφημερίδα. Οι τυχόν ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 210 3470313.

Ο «Φίλαθλος» και η «Αυριανή» έχουν στοιχίσει στην ιδιοκτήτρια εταιρία πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, πέρα από τα 15 δισεκατομμύρια δραχμές που έχει παράνομα καταβάλλει η επιχείρηση πληρώνοντας επί χρόνια αγγελιόσημο και ΙΚΑ. Για την υπόθεση έχουν εκδοθεί έξι αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Προφανώς ελάχιστοι γνωρίζουν ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ τσεπώνουν από το Ταμείο τους κάθε χρόνο το 20% της αξίας κάθε διαφήμισης που μπαίνει σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και κανάλια.

Ο Γιώργος Κουρής αναγκάστηκε και πούλησε εδώ και 15 μέρες στην Κεφαλονιά τετρακόσια στρέμματα πάνω στη θάλασσα, αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ αντί πέντε εκατομμυρίων. Και φυσικά αυτό το πανηγύρι δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Θα πρέπει, επιτέλους, οι δημοσιογράφοι - και κυρίως το ανερμάτιστο συνδικαλιστικό όργανό τους - να καταλάβουν ότι οι εποχές έχουν πλέον αλλάξει. Ο τόπος καθημερινά βουλιάζει όλο και περισσότερο στη φτώχεια και τη δυστυχία. Η πολυθεσία των δημοσιογράφων πρέπει να σταματήσει και σίγουρα έχει περάσει η εποχή που αυτοί οι κύριοι τσέπωναν, δέκα, είκοσι, πενήντα, ακόμα και εκατό χιλιάδες ευρώ το μήνα. Και θα πρέπει να μάθουν να ζουν όπως και ο υπόλοιπος κόσμος.

Δεν βλέπουν αυτοί οι κύριοι ότι οι κυκλοφορίες των εφημερίδων έχουν καταρρεύσει και τα υλικά που απαιτούνται για την έκδοσή τους έχουν διπλασιαστεί; Δεν βλέπουν ότι δεν υπάρχει ούτε μία διαφήμιση σε καμία εφημερίδα; Χαμπάρι δεν έχουν πάρει ότι, πολύ σύντομα, οι μισές εφημερίδες, τα μισά ραδιόφωνα και τα μισά κανάλια θα έχουν κλείσει και όσα απομείνουν θα λειτουργούν με το μισό προσωπικό, που θα αμείβεται ΔΝΤ;

Τέλος, στέλνουμε την αγάπη μας στους ΨΕΥΤΕΣ του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών, που σε ανακοίνωσή τους γράφουν ότι δήθεν χρωστάμε 14 μηνών μισθούς στους δημοσιογράφους μας. Καλά κρασιά. κορόιδα, πολύ ωραία δημοσιογραφία κάνετε. Με κάτι τέτοιες ψευτιές που γράφατε τόσα χρόνια, βοηθήσατε περισσότερο κι από τους πολιτικούς να βουλιάξει ο τόπος.