Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Με πέναλτι του οφθαλμίατρου Κουκουλάκη, ο Ολυμπιακός πέρασε με 1-0 από την Τρίπολη.

Με πέναλτι του οφθαλμίατρου Κουκουλάκη, ο Ολυμπιακός πέρασε με 1-0 από την Τρίπολη. «Φωνάζουν» οι Αρκάδες για το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Φουστέρ.

Τους πέταξε τα μάτια έξω! (ΒΙΝΤΕΟ)
Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ήδη πριν τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών, είχε χάσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 5’, όταν από σέντρα του Ριέρα ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ντεγκρά απέκρουσε δύσκολα πάνω στη γραμμή και η δεύτερη τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Μιραλάς βγήκε τετ α τετ, αλλά το πλασέ του κόντραρε και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» στα επόμενα λεπτά συνέχισαν να πιέζουν και να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, ενώ ο Αστέρας έκανε την πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία στο 27’.

Ο Φρανκού μπήκε πολύ ωραία στην περιοχή, πέρασε με εξαιρετική ντρίπλα τον Α. Παπαδόπουλο και την κατάλληλη στιγμή προ του Πάρντο έστρωσε στον Καρέρα, όμως αυτός δεν μπόρεσε να σκοράρει με τακουνάκι. Η φάση αυτή όμως… ξύπνησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο αμέσως επόμενο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Φουστέρ μπήκε στην περιοχή, ο Ορόθκο έπεσε και έδιωξε τη μπάλα, αλλά στη συνέχεια βρήκε πόδια και ο διαιτητής θεώρησε πως υπάρχει πέναλτι. Από τα ριπλέι φαίνεται πως έχει κάνει λάθος. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φουστέρ, ο οποίος σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0. Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός «έκατσε» πάνω στο σκορ και λίγο έλειψε να ισοφαριστεί, όταν στο 44’ από φοβερή εκτέλεση φάουλ του Μπαστία, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα του παιχνιδιού ήταν πολύ κακό. Οι Αρκάδες προσπάθησαν να μπουν δυνατά, ωστόσο παρά την πίεση, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Και ο Ολυμπιακός όμως έσβησε τις μηχανές, με αποτέλεσα η πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος να είναι το τετ α τετ του Φουστέρ στο 67’, το οποίο όμως έφυγε απελπιστικά άουτ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν λίγο πιο επιθετικά και κράτησαν με άνεση το 1-0, ενώ στο 87’ στο ντεμπούτο ο Μανιάτης λίγο έλειψε να χρηστή σκόρερ. Από εκτέλεση φάουλ του Ριέρα, ο νεαρός αμυντικός πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ντεγκρά απέκρουσε.Oι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα, Φουστέρ, Πάντελιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μάρτιν, Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ρούμπιλ, Μάρτινς, Φρανκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: