Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Καβάλα-Ηρακλής 3-0

Με ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος η Καβάλα θριάμβευσε κόντρα στον Ηρακλή (3-0) και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Δύσκολη πλέον η θέση του Γηραιού.
Άργησε λίγο αλλά τελικά «έσπασε το ρόδι» η Καβάλα σημειώνοντας την πρώτη της νίκη το 2011 κερδίζοντας 3-0 τον Ηρακλή.
Οι παίκτες της Καβάλας γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλια του σταδίου «Ανθη Καραγιάννη» (συμπλήρωσε τα 40 χρόνια) πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη μέσα στο 2011.
Μια νίκη που ήρθε με την βοήθεια των αμυντικών. Ο Ιγκόρ Τόμασιτς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 66΄ με κεφαλιά και ο Ονουάτσι αυτός που το διπλασιάσε στο 81΄ μετά από μπαλιά του μπακ, Πετκάκη.
Η Καβάλα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Ελευθερόπουλο, ο οποίος έκανε σωτήριες αποκρούσεις και στην . γκαντεμιά της (δοκάρι του Νικουλάε στο 1΄).
Ο Ηρακλής, ο οποίος δεν έχει πετύχει νίκη μακριά από το «Καυτατζόγλειο» φέτος, είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 35΄ με τον Σολτάνι, που δεν «μεταφράστηκε» σε γκολ εξαιτίας του Γκαλίνοβιτς.
Οι δυο ομάδες τέλειωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής των Ντάνι-Αμπντούν στο 72΄.
Τα πλάνα των προπονητών
O Xένρικ Κάσπερτσακ επανέφερε κάτω από τα δοκάρια τον Γκαλίνοβιτς, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί την προηγουμένη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό, και έδωσε φανέλα βασικού στον νεοαποκτηθέντα Ρουμάνο, Νικουλάε.
Εκτός από τους δυο προαναφερθέντες, η 11αδα της Καβάλας είχε άλλα 3 νέα πρόσωπα. Τους Ντουγκλάο, Τόμασιτς και Ντιέ. Οι δυο πρώτοι επέστρεψαν στο κέντρο της άμυνας ενώ ο Ντιε πήρε τη θέση του στη μεσαία γραμμή δίπλα στο Ντικρόκ στο 4-2-3-1 του Πολωνού τεχνικού.
Με την είσοδο του Νικουλάε στην 11αδα, ο Ονουάτσι μετατέθηκε στην δεξιά πτέρυγα και μαζί με τον Αμπντούν, που έπαιζε αριστερά, αποτέλεσαν τα «φτερά» της Καβάλας στην επίθεση, η οποία είχε ως βασικό εκφραστή τον Ρουμάνο φόρ.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που δεν είχε στη διάθεσή του τους  Πίτου Γκαρσία (τιμωρημένος) και Παπαστεριανό (τραυματίας), εμπιστεύτηκε θέση στην 11αδα στα δυο καινούργια αποκτήματα, τον Ζερκά και τον Μαχόπ.
Στο κέντρο της άμυνας χρησιμοποίησε τον Κατσικά δίπλα στον αρχηγό Χοσέμι, με τους Αραμπατζή (δεξιά), Λίμα (αριστερά) στα πλάγια. Τους ανασταλτικούς ρόλους στη μεσαία γραμμή στο 4-2-3-1, ανέλαβαν οι Καρλίνιος, Ντάνι.
Οι καινούργιοι, Μαχόπ (κεντρικός) και Ζερκά (δεξιά), μαζί με τον παλιό, Σολτάνι (αριστερά) συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Ιάκομπ που ήταν ο φορ κορυφής για την ομάδα του Ηρακλή.
Δοκάρι
Η Καβάλα «με το καλημέρα» στον αγώνα έφτασε κοντά στο γκολ αλλά η κεφαλιά του Νικουλάε στο 1΄ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του εξουδετερωμένου Ελευθερόπουλου.
Ο Ρουμάνος, παρά το γεγονός ότι έχει ελάχιστες μέρες στην ομάδα, μπήκε γρήγορα στο πνεύμα του παιχνιδιού της και στο 14΄ απείλησε εκ νέου τον Ελευθερόπουλο, που όμως είχε καλή θέση και απέκρουσε.
Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε σωστή αντίδραση και στο 21΄ στο σουτ του Ντικρόκ. Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να γίνεται επικίνδυνος για το τέρμα του Γκαλίνοβιτς.
Ο Κροάτης πορτιέρο είδε: Στο 26΄ την μπάλα να φεύγει άουτ ύστερα από φάουλ του Λίμα, στο 30΄ τον Τόμασιτς να κοντράρει το γυριστό σουτ του Ιάκομπ και στο 31΄ τον Κατσικά να αστοχεί στην κοντινή κεφαλιά μετά από φάουλ του Λίμα.
Στο 35΄ ωστόσο χρειάστηκε να βάλει ο ίδιος το . ποδαράκι του για να γλιτώσει την εστία του από την παραβίαση στο τετ α τετ με τον Σολτάνι. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αλλά και η τελευταία ευκαιρία του «Γηραιού» στο α΄ μέρος.
Η Καβάλα πίεσε περισσότερο στο τελευταίο 10λεπτο. Αν δεν κατάφερε να σκοράρει, υπεύθυνος ήταν ο Ελευθερόπουλος, ο οποίος στο 44΄ απέκρουσε την κεφαλιά του Πετκάκη και στο 45΄ το σουτ του Αμπντούν.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 40΄ όταν ο Ονουάτσι έπεσε στο έδαφος σε σύγκρουσή του με τον Ελευθερόπουλο αλλά ο διαιτητής, Σπάθας δεν διέκρινε πρόθεση στην κίνηση του τερματοφύλακα.
Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Ουζουνίδης αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Καρλίνιος, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, με τον Ρόμπλες.
Τόμασιτς
Ο Ηρακλής μπήκε πιο ζωηρός στην επανάληψη και στο 54΄ ο Γκαλίνοβιτς αναγκάστηκε να απογειωθεί για να αποκρούσει τη βολίδα του Μαχόπ. Στο επόμενο λεπτό ο Ουζουνίδης έριξε στον αγώνα τον Βέλλιο (αντί του Μαχόπ) και άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2.
Η αλλαγή ωστόσο αυτή δεν βοήθησε τους φιλοξενούμενους. Η Καβάλα προοδευτικά πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 62΄ ο Βουτσίτσεβιτς έριξε «την προειδοποιητική βολή» (αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε πάνω στον Αραμπατζή.
Ο Τόμασιτς στο 66΄ «έπιασε στον ύπνο» την άμυνα του Ηρακλή μετά από φάουλ του Αμπντούν και νίκησε τον Ελευθερόπουλο (1-0). Στη συνέχεια ο Αμπντούν ζήτησε αλλαγή καθώς ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, ο Κάσπερτσακ καθυστέρησε και το . μετάνιωσε.
Ο Αλγερινός «αρπάχτηκε» στο 72΄ με τον Ντάνι και ο Σπάθας τους απέβαλε και τους δυο. Αμέσως ο Ουζουνίδης αντικατέστησε τον Ζερκά με τον Βουτσιά. Ο Ηρακλής προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά στο 81΄ βρέθηκε με δυο γκολ στην πλάτη.
Ο Ονουάτσι ξέφυγε από τον Χοσέμι και μόνος απέναντι από τον Ελευθερόπουλο δεν αστόχησε (2-0). Στο σημείο αυτό η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος. O Φερτζέλ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 3-0.Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Μπιτσίδης (Θράκης)
4ος: Γιάχος (Χίου)
Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Ντικρόκ, Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς (74' Περειρίνια), Ονουάτσι (90' Πέρτζελ), Αμπντουν, Νικουλάε (87' Ναζλίδης)
Πάγκος: Κατεργιαννάκης, Γιάννου, Αυλωνίτης, Καπνόπουλος
Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Πάμπλο Λίμα, Αραμπατζής, Κατσικάς, Χοσεμί, Ντάνι, Ζέρκα (74' Βουτσιάς), Καρλίνιος (46' Ρόμπλες), Μαχόπ (56' Βέλλιος), Ιάκομπ, Σολτάνι
Πάγκος:  Μπαντής, Κατσαμπής, Κυριαζής, Κανακούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: