Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Πήρε Σίντγουελ η Φούλαμ

Με τον Στιβ Σίντγουελ από την Άστον Βίλα ενισχύθηκε η Φούλαμ. Ο 28χρονος Άγγλος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν ανανέωσης για τρία ακόμη χρόνια με τους Λονδρέζους, που βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Σίντγουελ, που έχει αγωνιστεί επίσης σε Ρέντινγκ και Τσέλσι, είχε φέτος μόλις έξι συμμετοχές με τους «χωριάτες», τέσσερις στην Premiership και δύο στο Λιγκ Καπ.

Πρώτα η Λάρισα μετά ο προπονητής

Οι σκέψεις όλων στην Καβάλα, επικεντρώνονται αυτή την στιγμή στο παιχνίδι με την Λάρισα για την 17η αγωνιστική. Μετά το τέλος του, αναμένονται εξελίξεις και στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας.
Ο Κάσπερτσακ παραμένει κανονικά στην θέση του για το ματς με τους Θεσσαλούς και πλέον θα έχει στην διάθεσή του και τους Ντιέ, Αμπντούν, οι οποίοι μάλιστα αναμένεται να επιστρέψουν στην βασική ενδεκάδα. Παράλληλα ο Πορτογάλος Περεϊρίνια θα είναι στην αποστολή και δεν αποκλείεται να κάνει και το ντεμπούτο του. Εκτός αποστολής θα μείνει σίγουρα ο Νταρσεβίλ, ο οποίος μάλλον και θα αποτελέσει παρελθόν, ενώ συνεχίζεται και η αναζήτηση σέντερ φορ.
Οσον αφορά τώρα στο θέμα του προπονητή, δεν αποκλείεται να λυθεί εντός του Σαββατοκύριακου. Ο Σέρσε Κόσμι δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση της διοίκησης, ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα του Ντε Μος. Ο πρώην τεχνικός του ΑΟΚ φέρεται, με βάσει και δημοσιεύματα στην χώρα του, να έχει δεχτεί νέα κρούση από την ομάδα και δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν αποκλείουν κάποια έκπληξη που να τον. αφορά.

Παίρνει Ζησόπουλο η ΑΕΛ

Μία ανάσα από την απόκτηση του Γιώργου Ζησόπουλου βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΛ.

Έπειτα από όσα δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ομάδας, Κώστας Πηλαδάκης, οι «βυσσινί» σκοπεύουν να κάνουν «στροφή» στην ελληνική αγορά και η αρχή, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει με την απόκτηση του μέσου του του Πανθρακικού.

Ο 26χρονος μέσος, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το ρεπορτάζ της ΑΕΛ, έχει φορέσει τη φανέλα τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Λεβαδειακού και η μεταγραφή του στην ομάδα του Κάμπου δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Με κόσμο στη Θεσσαλονίκη

Ο Ατρόμητος έκανε ιδανικό ντεμπούτο στο 2011 και στόχος είναι ένα δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ηρακλή εκτός έδρας την Κυριακή. Στην προσπάθειά τους στο "Καυτανζόγλειο" για το παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, οι Περιστεριώτες θα έχουν και τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους.
Ο Ατρόμητος έχει παραλάβει εισιτήρια για την αναμέτρηση και αρκετά απ' αυτά έχουν "φύγει" ήδη, ενώ τα υπόλοιπα θα πωλούνται πριν την έναρξη του αγώνα στο γήπεδο του Ηρακλή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία των "κυανόλευκων" για το παιχνίδι με τον "γηραιό" θα ολοκληρωθεί το Σάββατο και στη συνέχεια ο Γιώργος Δώνης θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας, η οποία θα αναχωρήσει το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη. Αυτοί που θα μείνουν σε κάθε περίπτωση στο Περιστέρι, είναι οι νεοαποκτηθέντες Φίλιππος Δάρλας και Σαρλ Ιτάνζ, οι οποίοι θα ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα προπόνησης παρουσία του γυμναστή αποκατάστασης.

Ο Έλληνας αμυντικός και ο Γάλλος τερματοφύλακας αποτελούν τις δύο μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του Περιστερίου ως τώρα, ενώ η πιθανή τρίτη θα έχει να κάνει με ποδοσφαιριστή που θα καλύπτει τον χώρο του κέντρου. Το ενδεχόμενο μάλιστα, αυτός ο παίκτης να έχει περισσότερα οργανωτικά, παρά ανασταλτικά καθήκοντα είναι μεγάλο, αφού ο Ατρόμητος μοιάζει πιο πλήρης στη "σκληρή" δουλειά της μεσαίας γραμμής σε αντίθεση με το δημιουργικό κομμάτι.

Χωρίς αλλαγές στην Κρήτη ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Σάκης Τσιώλης, ολοκλήρωσε την Παρασκευή την προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου για την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Μάλιστα ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία είναι ακριβώς ίδια με αυτή του αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο.
Εκτός έμεινε ο Ουμπίντες, ο οποίος συνεχίζει την θεραπεία του προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο Τσιώλης μάλιστα δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει και καμία αλλαγή στην ενδεκάδα του και λογικά θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με το ίδιο σχήμα όπως και στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.
Οι παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Κρήτη είναι οι: Γιακούποβιτς, Ρόκα, Ντολεζάι, Τομάς, Σανκαρέ, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Ψυχογιός, Σκάρος, Πλιάγκας, Καπετάνος, Αλβάρεζ, Ρίκκα, Ρόκα, Μόνχε, Μητρόπουλος, Μάρτιν, Μπρέσκα, Σολάκης.

Ο Γκροζίτσκι «μετέωρος», οι Πολωνοί τον πούλησαν!

Η Γιαγκελόνια έκανε αποδεκτή την προσφορά της Σίβασπορ για την απόκτηση του Καμίλ Γκροζίτσκι, ο οποίος ενδιαφέρει τον Άρη, όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε από τον πρόεδρό της.
Ο ίδιος ο Γκροζίτσκι όμως δεν έχει ακόμη αποφασίσει εαν θα πάει να παίξει στην Τουρκία, στην 17η ομάδα του πρωταθλήματος και όχι στον Άρη, που μπορεί να δίνει στηην ομάδα του λιγότερα χρήματα, αλλά προσφέρει ικανοποιητικό συμβόλαιο και προοπτικές στον Πολωνό μεσοεπιθετικό.
Ο πρόεδρος Τσέζαρι Κουλέτζα δήλωσε: «Δεχθήκαμε την προσφορά από την Τουρκία. Τώρα όλα εξαρτώνται από τον Καμίλ».
Ο Γκροζίτσκι δήλωσε σχετικά: «Στην Τουρκία υπάρχει πίεση, αλλά ακόμα δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνω. Πρέπει να τα σκεφτώ όλα προσεκτικά. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις να σκεφτώ».
Ο άρης είναι σε αναμονή και παρακολουθεί με ενδιαφέρον…

Δαμιανίδης: «Ο Άρης θέλει την 3η θεση»

Ο Γιάννης Δαμιανίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη νέα χρονιά του Άρη και όχι μόνο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ μεταξύ των άλλων τόνισε: «Δεν είμαι μόνος μου φέτος, υπάρχει η «ΣΑΡΙΣΑ», υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο από ανθρώπους της «ΣΑΡΙΣΑ», που ήρθαν να βοηθήσουν τον Άρη και την οποιαδήποτε διοίκηση. Δεν δήλωσε ποτέ ότι θέλει να γίνει μεγαλομέτοχος στην ομάδα. Ο Άρης θέλει να πάρει τη 3η θέση στο πρωτάθλημα, να πάει όσο πιο βαθιά μπορεί στο ULEB CUP και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μέρα με τη μέρα. Δώσαμε το δικαίωμα στο παιχνίδι με το Περιστέρι σε όλους να λένε ότι είναι δύσκολη η συνέχεια. Μας πείραξε πολύ εκείνη η ήττα, αν δεν είχαμε χάσει θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα τώρα. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε, δουλεύουμε, αύριο έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θέλω να πιστεύω πως θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Στο μυαλό μας είναι να συντηρούμε αυτή την ομάδα, δυστυχώς φέτος δεν υπάρχουν τα χρήματα, το μπάτζετ έχει πέσει στο 50% σε σχέση με πέρυσι. Πρώτος στόχος είναι να στηρίξουμε αυτή την ομάδα και από εκεί και πέρα αν δούμε ότι υπάρχουν τα λεφτά, πράγμα πολύ δύσκολο, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Νέος τεχνικός ο Καλαφατάκης

Σε συμφωνία με τον Κώστα Καλαφατάκη έφτασε η ΚΑΕ Ηρακλής και ο έμπειρος τεχνικός αναλαμβάνει να βγάλει την ομάδα του Γηραιού από το αδιέξοδο. Ο Έλληνας τεχνικός με προϋπηρεσία σε αρκετές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα πιάσει άμεσα δουλειά.

Primera Division -«Πονηρά» παιχνίδια για τους πρωτοπόρους

Μετά τους αγώνες για το κύπελλο, η Primera Division επιστρέφει και η 18η αγωνιστική περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για τους πρωτοπόρους. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει στο «Ριαθόρ» τη Λα Κορούνια, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα φιλοξενήσει την τρίτη Βιγιαρέαλ με τις δυο ομάδες να έχουν διαφορά οχτώ βαθμών. Η τέταρτη της βαθμολογίας Βαλένθια θα δοκιμαστεί στην έδρα της Λεβάντε σε ένα παιχνίδι που παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες.

Μάλαγα-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Στο «Ροσαλέδα» η Μάλαγα που προέρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Χιχόν θα αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο, η οποία την Τετάρτη δεν κατάφερε να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι αποκλείστηκε από την Σεβίλλη αφού γνώρισε την ήττα με σκορ 3-0. Ένα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι στα 8 εντός έδρας παιχνίδια η Μάλαγα δεν έχει φέρει ισοπαλία.

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη

Η Σοσιεδάδ προέρχεται από τρεις ήττες και δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες. Από την άλλη μεριά η Σεβίλλη βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έχει τρείς νίκες συνεχόμενες. Οι δυο ομάδες βρίσκονται στην μέση του βαθμολογικού πίνακα και τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός.

Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα

Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα θα φιλοξενηθεί στο «Ριαθόρ» που σίγουρα δεν θυμίζει την δυνατή έδρα παλιότερων εποχών. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν την πρόκριση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου και θέλουν να συνεχίσουν το σερί των καλών εμφανίσεων ώστε να διατηρήσουν την διαφορά των δυο βαθμών από την Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει την καλύτερη επίθεση (53) και την καλύτερη άμυνα(10) στο πρωτάθλημα.

Εσπανιόλ-Σαραγόσα

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Εσπανιόλ με αντίπαλο τη Σαραγόσα, η οποία έχει 13 βαθμούς και βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στην δεύτερη κατηγορία. Η Σαραγόσα δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει νίκη εκτός έδρας , την προηγούμενη όμως αγωνιστική νίκησε στην έδρα της, την Σοσιεδάδ 2-1 και έχει αποκτήσει το δικαίωμα να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια.

Μαγιόρκα-Αλμερία

Την Πέμπτη τέθηκαν αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο και η Αλμερία πήρε την πρόκριση. Στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά με την Μαγιόρκα να βρίσκεται στην ένατη θέση έχοντας 24 βαθμούς, σε αντίθεση με την αντίπαλο της που είναι βυθισμένη στην προτελευταία θέση.

Οσασούνα-Χετάφε

Και οι δυο ομάδες προέρχονται από ήττα την προηγούμενη αγωνιστική και θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Η Χετάφε βρίσκεται στην έβδομη θέση και θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα στο παιχνίδι της Κυριακής.

Σαντατέρ-Σπόρτινγκ Χιχόν

Η Σαντατέρ έχει την ευκαιρία να πάρει μια νίκη με την ουραγό της βαθμολογίας Χιχόν και να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι έχουν πάρει τη νίκη και στις δυο προηγούμενες περιόδους και ευελπιστούν ότι θα τριτώσει το καλό.

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα φιλοξενηθεί το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής αφού η δεύτερη της βαθμολογίας Ρεάλ αντιμετωπίζει την τρίτη Βιγιαρεάλ. Οι δυο ομάδες προέρχονται από νίκες στο πρωτάθλημα και πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου και βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Ο Ιγκουαίν θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα απουσιάσει για διάστημα δυο μηνών όμως δεν υπάρχει η πρόθεση να γίνει κάποια μεταγραφή για να καλυφθεί το κενό του. Οι δυο ομάδες έχουν ίδιο παθητικό έχοντας δεχθεί 14 γκολ όμως η επιθετική γραμμή των γηπεδούχων είναι πιο παραγωγική έχοντας 42 γκολ σε αντίθεση με την Βιγιαρεάλ που έχει 32.

Λεβάντε-Βαλένθια

Μπορεί να τους χωρίζουν 16 βαθμοί και η Βαλένθια να διαθέτει ποιοτικότερο ρόστερ όμως το παιχνίδι της Κυριακής μπορεί να κρύβει παγίδες για τις «νυχτερίδες» μιας και έχει το χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι.

Έρκουλες-Ατλέτικο Μαδρίτης

Το παιχνίδι που ολοκληρώνει την αγωνιστική παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Ατλέτικο βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και η Έρκουλες στη 13η. Τους χωρίζουν οχτώ βαθμοί και οι δυο ομάδες έχουν στόχο την επιστροφή στις νίκες. Η Ατλέτικο προέρχεται από την ισοπαλία με τη Σαντατέρ ενώ η Έρκουλες από τη βαριά ήττα 3-0 με τη Μαγιόρκα.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 08/01

Μάλαγα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:00)

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη (21:00)

Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα (23:00)

Κυριακή 09/01 (18:00)

Εσπανιόλ-Σαραγόσα

Μαγιόρκα-Αλμερία

Οσασούνα-Χετάφε

Σαντατέρ-Σπόρτινγκ Χιχόν

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ (20:00)

Λεβάντε-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 10/01 (22:00)

Έρκουλες-Ατλέτικο Μαδρίτης

Με Ντιέ, Αμπντούν και δύο «νέους»

Με τον Τζαμέλ Αμπντούν και τον Σερζ Ντιέ να έχουν εκτίσει την ποινή τους και να είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με την Λάρισα και τους «νέους» Περεϊρίνια και Μπρατσιάνι να είναι σε θέση να αγωνιστούν ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Καβάλας.

Ο Χένρικ Κάσπερτσακ, στο για πολλούς τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο των «αργοναυτών», θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, πλην των Νταρσβίλ και Σιόντη, οι οποίοι είναι τραυματίες.
Αναλυτικά η αποστολή: Γκαλίνοβιτς, Βαγέχο, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε, Δρόδος, Βουτσίσεβιτς, Αυλωνήτης, Πετκάκης, Καπνόπουλος, Ναζλίδης, Καρντόσο, Θεοδωρέλης, Χργκοβιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Ονουάτσι, Γιάννου, Περεϊρίνια, Ελευθεριάδης. Μπρατσιάνι και Αμπντούν.

«Νοκ άουτ» ο Πέπε

Άσχημα μαντάτα για τον Πέπε προέκυψαν στη Ρεάλ Μαδρίτης την Παρασκευή. Ο Πορτογάλος διεθνής αμυντικός των «μερένχες» θα αναγκαστεί να μείνει εκτός γηπέδων για τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εννιά φορές πρωταθλητών Ευρώπης στο επίσημο site τους. Ο πρώην παίκτης της Πόρτο τραυματίστηκε στη γάμπα στο ματς Κυπέλλου της Πέμπτης με τη Λεβάντε και στο διάστημα της απουσίας του θα αναγκαστεί να χάσει το ματς της ερχόμενης Κυριακής με τη Βιγιαρεάλ για τη 18η αγωνιστική της Primera Division και τα δυο ματς για τα προημιτελικά του Copa Del Rey με την Ατλέτικο 12 και 19 του μήνα.

Ανακοίνωσε Ρόμπλες ο Ηρακλής

Μπορεί άλλους παίκτες να περίμεναν οι φίλαθλοι του Ηρακλή να ανακοινωθούν σήμερα (07/01), ωστόσο η διοίκηση της ομάδας έκανε την έκπληξη και αντί για τα ονόματα των Μαχόπ και Ζερκά, ανακοίνωσε αυτό του Σεμπαστιάν Ρόμπλες. "Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με τον 26χρονο Αργεντινό μέσο, Javier Sebastian Robles, με τη συμφωνία να έχει διάρκεια ως το καλοκαίρι του 2012", αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ο Αργεντινός που βρίσκεται εδώ και αρκετές μέρες στη Θεσσαλονίκη και δοκιμάζεται από το Μαρίνο Ουζουνίδη, έχει αφήσει πολύ καλά στοιχεία και έτσι ο τεχνικός του “γηραιού” άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις των Ενγκουάτ Μαχόπ και Μονσέφ Ζερκά, η ανακοίνωσή τους παίρνει παράταση μέχρι αύριο (08/01), για διαφορετικούς λόγους. Με τον Μαχόπ ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις, αλλά απομένει να σταλεί το χαρτί της ελευθέρας του από την Σάλτσμπουργκ, ενώ με τον Ζερκά θα πρέπει να τακτοποιηθούν ορισμένες λεπτομέρειες στους όρους του συμβολαίου. Οι δύο παίκτες θα βρεθούν την Κυριακή στις κερκίδες του Καυτανζογλείου για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ενώ την Δευτέρα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Αμέρ Μπουαζά.

Τέλος και επίσημα από τη Μίλαν ο Ροναλντίνιο

Παρελθόν από τη Μίλαν και επίσημα αποτελεί ο Ροναλντίνιο, όπως ανακοίνωσαν ο ίδιος ο παίκτης και ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Ο βραζιλιάνος εξήγησε ότι το συμβόλαιό του λύθηκε, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απρόπτου θα είναι η Γκρέμιο.

Οπως δήλωσε ο αδελφός του και μάνατζέρ του, Ρομπέρτο Ντε Ασίς, ενδιαφέρον για τον παίκτη έχουν εκφράσει επίσης οι Παλμέιρας, Φλαμένγκο και Κορίνθιανς.

«Η Μίλαν ανακοινώνει επίσημα ότι αποδέχτηκε το αίτημα του Ροναλντίνιο, αλλά ακόμα δεν λύσαμε το συμβόλαιο του παίκτη.

Είμαστε αποφασισμένοι να τον βοηθήσουμε να επιστρέψει στη Βραζιλία, παρά τον... πόνο που προκαλεί κάτι τέτοιο στον Μπερλουσκόνι. Δεν πρόκειται να φύγω από τη Βραζιλία μέχρι να ανακοινώσει ο παίκτης την επόμενη ομάδα του» τόνισε ο Γκαλιάνι.

ΕΥΡΩΠΗ-Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου

Πρωτάθλημα σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο έχει αυτό το διήμερο, αλλά και αγώνες κυπέλλου σε Αγγλία, Σκωτία και Γαλλία. Ξεχωρίζει το ManUtd - ΛίβερπουλΗ αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι αυτή της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ με την Λίβερπουλ για τον 4ο γύρο του FA Cup Αγγλίας, ενώ στην Σκωτία διεξάγεται ο τέταρτος γύρος και στην Γαλλία η φάση των "64".

Όσον αφορά στα πρωταθλήματα, ντέρμπι υπάρχει στην Κύπρο μεταξύ Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ, ενώ όλα τα ματς στην Ιταλία γίνονται Κυριακή.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Serie A - 19η αγωνιστική

Κυριακή
Σαμπντόρια - Ρόμα (13:30)
Πάρμα - Κάλιαρι (16:00)
Κιέβο - Παλέρμο
Φιορεντίνα - Μπρέσια
Τσεζένα - Τζένοα
Κατάνια - Ίντερ
Μίλαν - Ουντινέζε
Μπάρι - Μπολόνια
Λάτσιο - Λέτσε
Νάπολι - Γιουβέντους (21:45)

Primera Division - 18η αγωνιστική

Σάββατο
Μάλαγα - Μπιλμπάο (19:00)
Σοθιεδάδ - Σεβίλλη (21:00)
Ντεπορτίβο - Μπαρτσελόνα (23:00)
Κυριακή
Μαγιόρκα - Αλμερία (18:00)
Οσασούνα - Χετάφε
Εσπανιόλ - Σαραγόσα
Σανταντέρ - Χιχόν
Ρεάλ - Βιγιαρεάλ (20:00)
Λεβάντε - Βαλένθια (22:00)
Δευτέρα
Έρκουλες - Ατλέτικο (22:00)

Liga Sagres - 15η αγωνιστική

Παρασκευή
Πορτιμονένσε - Βιτόρια (22:15)
Σάββατο
Πόρτο - Μαρίτιμο (21:15)
Σπόρτινγκ - Μπράγκα (23:15)
Κυριακή
Ρίο Άβε - Ολαλένσε (18:00)
Νασιονάλ - Μπέιρα-Μαρ
Ακαντέμικα - Πάσος Φερέιρα
Γκιμαράες - Ναβάλ (20:00)
Λεϊρία - Μπενφίκα (22:15)

Κύπρος - 16η αγωνιστική

Σάββατο
Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ (18:00)
Δόξα - ΑΕΚ
Απόλλων - Εθνικός
Κυριακή
ΑΕΠ - ΑΠΟΠ/Κινύρας (17:00)
ΕΝΠ - Ολυμπιακός
Ερμής - ΑΕΛ (18:00)
Δευτέρα
Ομόνοια - Αλκή (19:00)

FA Cup Αγγλίας - 3ος γύρος

Σάββατο
Άρσεναλ - Λιντς (14:45)
Μίλγουολ - Μπέρμιγχαμ (15:30)
Μπέρνλεϊ - Πορτ Βέιλ (17:00)
Κόβεντρι - Κρίσταλ Πάλας
Μπρίστολ Σίτι - Σέφιλντ Γουέντσντεϊ
Φούλαμ - Πίτερμπορο
Ντόνκαστερ - Γουλβς
Μπράιτον - Πόρτσμουθ
Χάντερσφιλντ - Ντόβερ
Γουέστ Χαμ - Μπάρνσλεϊ
Ρέντινγκ - Γουέστ Μπρομ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα
Μπόλτον - Γιορκ Σίτι
Μπλάκμπερν - ΚΠΡ
Σουόνσι - Κόλτσεστερ
Μπάρτον - Μίντλεσμπρο
Σαουθάμπντον - Μπλάκπουλ
Γουότφορντ - Χαρτλπουλ
Σάντερλαντ - Νοτς Κάουντι
Σκάνθορπ - Έβερτον
Χαλ - Γουΐγκαν
Στόουκ - Κάρντιφ
Πρέστον - Νότιγχαμ Φόρεστ
Νόριτς - Λέιτον Όριεντ
Τορκί - Καρλάιλ
Στίβενεϊτζ - Νιούκαστλ (19:30)
Κυριακή
Μάντσεστερ Γ. - Λίβερπουλ (15:30)
Τότεναμ - Τσάρλτον
Τσέλσι - Ίπσουϊτς (17:00)
Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Δευτέρα
Κρόουλι - Ντέρμπι (22:00)
Τρίτη
Γουΐκομπ - Χέρεφορντ ή Λίνκολ

SUPERLEAGUE: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου

Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου για τη Superleague έχουν ως εξής:
ΚΑΒΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας). Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Καρατζίκας (Αθηνών).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας). Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Τουμπακάρης (Αθηνών).
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων). Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Κουρομπύλια (Καρδίτσας).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ
Κάκος (Κέρκυρας). Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νίας), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου).
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Παππάς (Αθηνών). Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Αργυρος (Αθηνών).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Παμπορίδης (Κιλκίς). Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ
Γιάχος (Χίου). Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Ελευθερίου (Αθηνών).
ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Μήτσιος (Ηπείρου). Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Γουργιώτης (Φθιώτιδας).

Πρόταση σε Τζεμπούρ

Την κόντρα της ΑΕΚ με τον Ραφίκ Τζεμπούρ προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ο Πανιώνιος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι «κυανέρυθροι» κινήθηκαν –ήδη- προς την πλευρά του Αλγερινού επιθετικού εκφράζοντας την επιθυμία τους να συνεργαστούν εφόσον υπάρξει λύση του συμβολαίου του με την Ένωση.

Από την πλευρά του Τζεμπούρ απάντησαν στους εκπροσώπους της ομάδας της Νέας Σμύρνης ότι αυτή την χρονική στιγμή ανήκει στην ΑΕΚ και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί κάποια μεταγραφική κίνηση.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κακιούσης στον πάγκο, Έϊβερι στο παρκέ!

Ο Λευτέρης Κακιούσης είναι προ των πυλών του Ηρακλή για επιστροφή στον πάγκο της ομάδας και ο Γουίλιαμ Έϊβερι για να υπογράψει συμβόλαιο με τους «κυανόλευκους».
Ο Έϊβερι έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ και στον Μακεδονικό και εφόσον κλείσει ο Κακιούσης θα είναι η πρώτη επιλογή του για ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ.

Το χέρι ανήκει στον Κασάνο,

Το χέρι ανήκει στον Κασάνο, ενώ το Νο14 φοράει ο σκόρερ της Μίλαν με την Κάλιαρι, Στράσερ! Ο  άσος από την Σιέρα Λεόνε μίλησε... μόνο για το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνει τον Ιταλό, ο οποίος μιλάει την διάλεκτο από το Μπάρι! ι περισσότεροι έλεγαν ότι ο Κασάνο θα ηρεμήσει με την μεταγραφή του στην Μίλαν. Μπορεί να μην δημιούργησε πρόβλημα, όμως στα πρώτα λεπτά συμμετοχής του τράβηξε τα βλέμματα πάνω του. Εδωσε την ασίστ στον 20χρονο επιθετικό στο 85' του αγώνα της Σαρδηνίας (0-1) και στη συνέχεια τον συνεχάρη με τον δικό του τρόπο για το τέρμα που πέτυχε.

Ο Στράσερ δεν αναφέρθηκε πάντως σε αυτό αλλά αρκέστηκε να πει ότι δεν καταλαβαίνει τον Κασάνο όταν μιλάει. Ο Ιταλός χρησιμοποιεί την τοπική προφορά από το Μπάρι και ο συμπαίκτης του είπε: «Ο Αντόνιο είναι φίλος μου, αλλά όταν μιλάει δεν τον καταλαβαίνω. Και το περίεργο είναι ότι ξέρω τρεις γλώσσες».

«Θα πεθάνω εαν πέσουμε»

Τα λάθη του παραδέχθηκε ο Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του. Ο πρόεδρος της Λάρισας μίλησε για αδιαφορία κάποιων παικτών και τόνισε ότι θα πεθάνει από στεναχώρια αν η ομάδα υποβιβαστεί. Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξή του στη Ραδιοφωνία Κισσάβου

Για το στόχο της Λάρισας: «Πως αυτή η ομάδα θα αναστρέψει το σκηνικό και πως θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας. Για την ομάδα έχω αποφασίσει πράγματα. Αυτά που είχα στο μυαλό μου και το προηγούμενο μοντέλο κατάλαβα ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει.  Χρειαζόμαστε αλλαγές στην εσωτερική μας δομή. Ήδη έχουμε βάλει 2-3 ανθρώπους που θα δουλέψουν κοντά στην ομάδα».

Για τα λάθη: «Έγινε λάθος προγραμματισμός στις μεταγραφές. Υπήρξαν αδιάφοροι παίκτες και όσοι ήταν δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Είχαμε εχθρικές διαιτησίες και διάφορα επεισόδια όπως τώρα τελευταία, από ανθρώπους που δεν θα τα έκαναν ξανά, είμαι σίγουρος γι' αυτό. Κρατήσαμε την αξιοπρέπεια μας όμως και είμαστε συνεπείς και ειλικρινείς. Στην Ελλάδα χρειάζεται ένας άνθρωπος ο οποίος θα ονοματιστεί τεχνικός διευθυντής, ο οποίος θα σχεδιάσει την ομάδα για το επόμενο εξάμηνο. Οι προπονητές ίσως πρέπει να αποφορτιστούν από την εμπλοκή τους σε όλα. Πίστευα στο αγγλικό μοντέλο, αυτή τη σεζόν όμως δεν μας βγήκε».

Για τις μεταγραφές: «Υπάρχουν παίκτες που είναι αδιάφοροι, όμως νομικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Τους ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά. Υπάρχουν όμως και παιδιά που τα δίνουν όλα για την ομάδα και αξίζουν τον σεβασμό όλων. Να είστε σίγουροι αυτοί που δεν ενδιαφέρονται θα φύγουν. Οι αποφάσεις για τους παίκτες δεν είναι δικές μου, αλλά γίνονται γίνονται μέσα από τους προπονητές και τους σκάουτερ. Εκτός από 1-2 περιπτώσεις στο παρελθόν. Είναι δύσκολο να έρθουν παίκτες στην ομάδα, λόγω της βαθμολογική θέσης».

Για τη νέα ομάδα: «Πρέπει να βάλουμε περισσότερους Έλληνες παίκτες, καθώς δίνουν ψυχή στην ομάδα. Το καλοκαίρι δεν έγινε λάθος στον προπονητή, απλά λάθος προγραμματισμός στις μεταγραφές. Ο κ. Παπακώστας έκανε καλή δουλειά».

Για τον Άντερσεν: «Η ΑΕΛ έχει προπονητή στον πάγκο της και με αυτόν θα πάει στην Καβάλα, καλύτερα να μην μιλάμε γι' αυτό. Ποτέ ποδοσφαιριστής δεν παραπονέθηκε για τον προπονητή μας, Αυτό το διαψεύδω. Κανείς δεν μου υπέδειξε αν θέλει ή δεν θέλει κάποιον τεχνικό μας».

Για την διαιτησία και την κόντρα με τον Γιώργο Σπανό: «Τα όσα ακούγονται για τον κ. Σπανό είναι αστεία. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, όμως είμαι σίγουρος ότι γίνονται άλλα πράγματα από άλλους εναντίον μας. Αν είχα στοιχεία θα πήγαινα στον εισαγγελέα. Δεν γίνεται η διαιτησία να είναι πάντα εχθρική για εμάς».

Για το ενδεχόμενο υποβιβασμού της Λάρισας: «Ο Κώστας Πηλαδάκης θα πεθάνει από στην στεναχώρια του και θα παλέψει να επιστρέψει στην Α' Εθνική. Μην ξεχνάτε πως ήρθα όταν η ομάδα ήταν στην Β' Εθνική. Να παρατήσω την ομάδα μου στη μέση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση. Θα τα δώσω όλα για την ΑΕΛ».

Η νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ πιάνει δουλειά

Έχει νέα διοίκηση, που πιάνει δουλειά από σήμερα το απόγευμα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Η σχετική ανακοίνωση:
«Κατατέθηκε σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αίτηση από τον ΑΣ ΠΑΟΚ για το διορισμό νέας Διοίκησης στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Από τον ΑΣ ΠΑΟΚ προτάθηκαν οι κ.κ Μιλτιάδης Κανώτας, Ελευθέριος Σταμολάμπρος, Παρίσης Στογιάννης, Χαράλαμπος Μελισσόπουλος, Ιωάννης Γκόγκος, Γεώργιος Δακουράς και Αριστείδης Μπουντουράκης. Εκδόθηκε προσωρινή διαταγή και οριστική απόφαση από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης θα εκδοθεί στο προσεχές μέλλον.»

Δεν τους θέλει και το δείχνει

Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Άρη οι Καραγκούνης, Σεϊταρίδης, Φερνάντες και Σιμάο. Νέο μήνυμα Φερέιρα σε όσους βρίσκονται στη «μαύρη λίστα».
Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πήρε στην αποστολή για το παιχνίδι με τους «κίτρινους» ούτε τους Καντέ, Δημούτσο και Μαυρία, αντίθετα κανονικά συμπεριφέρθηκε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.
Ο Γάλλος αναμένεται να αγωνιστεί μαζί με τον Γιόσου Σαριέγκι στο πλευρό του, στο κέντρο της άμυνας, ενώ δεν αποκλείεται και ο Σίντνεϊ Γκοβού να πάρει φανέλα βασικού εναντίον των Θεσσαλονικέων.
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ο "Κάρα" ακολούθησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ατομικό πρόγραμμα, επικαλούμενος ενοχλήσεις...

Αρχισαν τα όργανα με Λίνο;

Αρχισαν τα όργανα στον Αρη με τον Χρυσικόπουλο ή πράγματι ο παίκτης είναι τραυματίας. Πάντως δεν πίστεψαν και πολλοί το πρόβλημα του 18χρονου φόργουορντ με τη μέση.
Γιατί ο Λίνος αποκλείστηκε από την αποστολή και δεν θα ταξιδέψει στην Αθήνα για το ματς με την ΑΕΚ. Αλλωστε εκκρεμεί και η υπογραφή στο συμβόλαιό του, που ακόμα δεν έχει μπει.
Στον Αρη έλεγαν πως ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η συμφωνία μαζί του, αλλά 40 μέρες μετά δεν έχει γίνει τίποτα. Γεγονός που επιτρέπει κάθε είδους σχόλιο. Και συμπεριφορά. Θα περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι και θα δούμε.

Αποφόρτιση για Χότζον

Την ακύρωση της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε η Λίβερπουλ, βγάζοντας έτσι από τη δύσκολη θέση τον Ρόι Χότζον.

Ο Άγγλος τεχνικός θα δεχόταν καταιγισμό ερωτήσεων για το μέλλον του στο σύλλογο και προτιμήθηκε να μιλήσει με έναν πιο… σίγουρο τρόπο. Αντί της συνέντευξης Τύπου θα αναρτηθεί το βράδυ της Παρασκευής βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα των «κόκκινων» με δηλώσεις του Άγγλου τεχνικού.

Ο 63χρονος προπονητής θα βγει έτσι από μία δύσκολη θέση, παραμένοντας πάντως σε αναμμένα κάρβουνα για την απόφαση της διοίκησης για το μέλλον του.

Ανακοίνωσε Τόνι η Γιουβέντους

Λεπτό δεν έχασε η διοίκηση της Γιουβέντους… Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της σοβαρότητας του τραυματισμού του Κουαλιαρέλα που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ανακοίνωσε την απόκτηση του Λούκα Τόνι.

Ο 33χρονος Ιταλός επιθετικός βρισκόταν στη λίστα της «γηραιάς κυρίας» εδώ και καιρό, αλλά όταν έγινε γνωστό ότι ο Κουαλιαρέλα θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες, η διοίκηση κινήθηκε αστραπιαία και συμφώνησε με την Τζένοα για την απόκτηση του.

Εντός της ημέρας, ο Τόνι θα βρεθεί στο Τορίνο για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο θα υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα στο σάιτ της Γιουβέντους.

«Τελειώνει» ο Ζουέλα

Παρελθόν πρέπει να θεωρείται από τον ΠΑΟΚ ο Φρανσίσκο Ζουέλα καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για τη λύση της συνεργασίας τους. Αλλάζει σύστημα και πρόσωπα εν όψει Αστέρα ο Χάβος.

Ο Αγκολέζος αμυντικός από την αρχή της σεζόν είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι αγωνιζόταν σε άλλες θέσεις από αυτήν που ο ίδιος προτιμά (στόπερ) ωστόσο στην διοίκηση θεωρούσαν ότι η παραμονή του ήταν απαραίτητη. Μετά και το νέο του τραυματισμό όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Ζουέλα υπέστη για τρίτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν θλάση, αυξάνοντας κατά πολύ τον συνολικό χρόνο που έχει μείνει εκτός πλάνων μέχρι στιγμής, θέτοντας ερωτηματικά στον Μάκη Χάβο για το αν μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν.

Έτσι αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι συζητήσεις για τη λύση του συμβολαίου του παίκτη και πλέον θεωρείται θέμα χρόνου η επισημοποίηση του «διαζυγίου».

Τον... αλλάζει ο Χάβος

Αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα ετοιμάζει για το κυριακάτικο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Μάλης Χάβος. Ο τεχνικός του δικεφάλου προσανατολίζεται στο 4-2-3-1 προκειμένου η ομάδα του να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας σε ένα εντός έδρας ματς και να επιστρέψει στις νίκες.

Έτσι με βάση τις μέχρι τώρα δοκιμές του Χάβου το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ αναμένεται να αποτελείται από τους: Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, Τσιρίλο και Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας λόγω της απουσίας του τραυματία Κοντρέρας, Σνάουτσνερ δεξιά και Λίνο αριστερά, Γκαρσία και Τσουκαλά στη μεσαία γραμμή, μπροστά τους τον Φωτάκη, αριστερά τον Βιεϊρίνια, δεξιά τον Σαλπιγγίδη και στην κορυφή της επίθεσης τον Αθανασιάδη.

Στην προπόνηση της Παρασκευής, ατομικό έκαναν επίσης οι Ίβιτς, Μπουσαϊντί και ο Κριστιάνο ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Διορία ζήτησε ο Μήτρογλου... μέχρι να πάει στον Πανιώνιο

Θεωρητικά το ραντεβού της διοίκησης του Ολυμπιακού με τον Μήτρογλου την Παρασκευή δεν είχε αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, όμως, ο παίκτης τη Δευτέρα αναμένεται να ανήκει στο δυναμικό του Πανιωνίου.Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής ενημερώθηκε ξανά από τους διοικούντες τον Ολυμπιακό πως πρέπει να μετακινηθεί στον Πανιώνιο ως αντάλλαγμα για τις μεταγραφές των Μανιάτη και Κουμπορτζί. Παρά το γεγονός πως ο Μήτρογλου -φέρεται- να συμφώνησε να πάει στη Νέα Σμύρνη, ζήτησε δύο μέρες παράταση προτού γίνει το οριστικό deal.
Ο διεθνής επιθετικός ευελπιστεί πως θα έρθει κάποια πρόταση από το εξωτερικό και δη από Γερμανία μεριά γι' αυτό και ζήτησε διορία μέχρι την προσεχή Δευτέρα. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει νέα συζήτηση με την ΠΑΕ, αφού ο Ολυμπιακός έχει δεσμευθεί στον Πανιώνιο να του δώσει και έμψυχα ανταλλάγματα. Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο Μήτρογλου πει τη Δευτέρα πως έχει κάποια πρόταση από το εξωτερικό τότε ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να καταβάλει χρήματα στον Πανιώνιο. Οπερ σημαίνει πως δύσκολα δεν θα πάει ο Κώστας Μήτρογλου στους Νεοσμυρνιώτες.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Δεν δίνει εισιτήρια σε φιλοξενούμενους!

Λουκέτο στη θύρα των φιλοξενουμένων του Δημοτικού Σταδίου Σερρών αποφάσισε να βάλει η διοίκηση του Πανσερραϊκού μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ. Το συγκεκριμένο γεγονός οδήγησε τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού, Πέτρο Θεοδωρίδη, να πάρει την απόφαση να μην διαθέσει στο μέλλον ξανά εισιτήρια στους φιλοξενούμενους οπαδούς. Το μέτρο ξεκινά άμεσα, από τον αγώνα με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή, για τον οποίο ο Πανσερραϊκός έχει ήδη ζητήσει και επίσημα την επιστροφή των 600 εισιτηρίων που είχαν διατεθεί για τους οπαδούς της Ένωσης.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ζητά συγνώμη από τους φιλάθλους και νιώθει ντροπιασμένη προς τον φίλαθλο κόσμο των Σερρών για τα όσα συνέβησαν στις κερκίδες του δημοτικού γηπέδου Σερρών στον αγώνα ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ, όπου οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας έκαναν «κατάληψη» στις θέσεις διαρκείας των Σερραίων φιλάθλων με την ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και την ιδιωτική ασφάλεια, οι οποίες δεν μπόρεσαν να επιβληθούν όπως έπρεπε και απλά έβλεπαν παθητικά τα όσα συνέβησαν. Μάλιστα προς αποφυγήν άλλων τέτοιων συμβάντων, η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την απόφαση της να μην παραχωρεί από δω και στο εξής εισιτήρια σε καμία ομάδα, αφού δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανονισμοί και οι νόμοι, σύμφωνα με αυτά που ζήσαμε στο χθεσινό αγώνα. Η απόφαση αυτή τίθεται σε ισχύ από τον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ όπου και επίσημα ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ζήτησε την επιστροφή των εξακοσίων εισιτηρίων που είχαν δοθεί».

Φωτο ημερας

Χωρις λογια....................

Ισπανικά σενάρια για Κορομίνας

Πρόταση για την απόκτηση του Φερνάν Κορομίνας φέρεται να έχει καταθέσει η ΑΕΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «El Mundo Deportivo» αναφέρει πως η Ένωση βρίσκεται σε επαφές με τη διοίκηση της Εσπανιόλ για τον 28χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει συνδεθεί μετεγγραφικά και με τους δυο «αιωνίους» αντιπάλους.
Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδας, ο παίκτης βρίσκεται στο στόχαστρο και του Ολυμπιακού, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει εισηγηθεί ήδη την απόκτησή του. Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν υπολογίζει τον παίκτη και πως αυτός από την πλευρά του, αναζητεί ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Από την πλευρά της ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνεται κάποια κίνηση για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Χαίρεται που επέστρεψε ο Μπάλακ

Ικανοποιημένος από την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση δήλωσε ο Μίκαελ Μπάλακ, μετά την πρώτη συμμετοχή του σε αγώνα της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Γερμανός μέσος είχε τραυματιστεί στο γόνατο και έμεινε εκτός για τέσσερις μήνες. Επέστρεψε όμως, περνώντας ως αλλαγή στο ημίχρονο του νικηφόρου για την ομάδα του αγώνα κυπέλλου (2-1) με αντίπαλο την Ομπερχάουζεν, ομάδα δεύτερης κατηγορίας.
Ο Μπάλακ είχε τραυματιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στο Ανόβερο. «Χρειαζόμουν χρόνο συμμετοχής και αυτό ήταν μία καλή αρχή», παραδέχτηκε ο 34χρονος άσος, σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Kicker μετά τον αγώνα με την Ομπερχάουζεν.

Βαλαώρας: «Έχει ευθύνη ο Πηλαδάκης»

Μερίδιο ευθύνης στην εφετινή πορεία της Λάρισας έχει και ο Κώστας Πηλαδάκης, σύμφωνα με τον Γιάννη Βαλαώρα. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «βυσσινί» τόνισε πως μπορεί να αλλάξει το κλίμα στις τάξεις της ΑΕΛ, ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις του κόσμου. Ο Βαλαώρας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasports FM».
Αρχικά, ο Βαλαώρας δήλωσε: «Είναι άσχημη η κατάσταση. Οι οργανωμένοι δίνουν τελεσίγραφα στους παίκτες, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται. Ίσως φταίει και ο πρόεδρος για την κατάσταση της ομάδας, αφού από την αρχή της σεζόν δεν πήρε τους σωστούς παίκτες και συνεργάτες: προπονητή, βοηθό ακόμη και γυμναστή. Η ομάδα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, το βλέπουμε όλοι. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει γίνει σωστή δουλεία. Με μια αλλαγή προπονητή δεν πιστεύω ότι σώζεται η χρονιά. Χρειαζόμαστε 3-4 παίκτες. Με αυτούς τους παίκτες που έχουμε τώρα, όχι 8 νίκες που θέλουμε για να σωθούμε δεν θα κάνουμε, αλλά ούτε τρεις! Είναι θέμα ψυχολογίας πλέον. Χρειάζεται να γίνει ένα σοκ. Ίσως με μια αλλαγή προπονητή και μερικές προσθήκες, η ομάδα αναστηθεί».
Στην συνέχεια συμπλήρωσε για τους φιλάθλους της ομάδας: «Οι φίλοι της ομάδας φτάνουν στα άκρα. Η Λάρισα μας έχει συνηθίσει σε χαρές κυρίως, αλλά δε ν πρέπει να ξεχνάμε πώς ήταν τα πράγματα πριν έξι χρόνια. Αν πέσουμε, να προσπαθήσουμε να ανέβουμε ξανά. Είναι παράλογο πάντως να έχει 15.000 κόσμο στο γήπεδο και η ομάδα να είναι τελευταία».
Τέλος, ο Βαλαώρας τόνισε: «Ταλέντα υπάρχουν, αλλά φεύγουν. Δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές για να εκμεταλλευτούμε αυτά τα νεαρά παιδιά».

Χωρίς "Κάρα" με Άρη

Οριστικά χωρίς τον Γιώργο Καραγκούνη θα παραταχθεί απέναντι στον Άρη, ο Παναθηναϊκό. Ο έμπειρος μέσος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και τέθηκε εκτός «μάχης» για την αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Ο Καραγκούνης έκανε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, ενώ ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη φτέρνα και θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα του «τριφυλλιού». Η προπόνηση του «τριφυλλιού» περιελάμβανε ζέσταμα, ασκήσεις κατοχής μπάλας, τακτική και δίτερμα. Για την αναμέτρηση με τον Άρη, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει πέρα από τον Καραγκούνη και στους Φερνάντες, Καντέ, Σιμάο, Σεϊταρίδη, Μαυρία και Δημούτσο.
Το 4-3-3 δεν πρόκειται να αλλάξει στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και οι «πράσινοι» δεν αναμένεται να έχουν αλλαγές συγκριτικά με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε στα Πηγάδια, απέναντι στην Ξάνθη. Οι Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Νίνης, Γκοβού, Λέτο και Σισέ θα είναι οι έντεκα που θα αγωνιστούν απέναντι στους «κίτρινους».

«Ανακριβή και συκοφαντικά όσα λέει ο Τζεμπούρ»

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΠΑΕ ΑΕΚ στους ισχυρισμούς του Τζεμπούρ, που κάνει λόγo για οφειλές ενός έτους, μείωση προσωπικότητας και ποδοσφαιρικής αξίας και αξιώνει 1.420.000 ευρώ. Ο δικηγόρος της «Ένωσης», Χάρης Γρηγορίου, μιλώντας στο «Mega», τόνισε πως οι αναφορές στην προσφυγή του ποδοσφαιριστή είναι ανακριβείς και συκοφαντικές ενώ απειλεί με μηνύσεις.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιφυλάσσεται για τα όσα αναφέρονται στην ανακριβή και συκοφαντική προσφυγή του ποδοσφαιριστή, γιατί γίνεται σκόπιμη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων», τονίζει ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με την «Ένωση», στον παίκτη οφείλεται απλώς μία δόση συμβολαίου που φτάνει τις 118.000 ευρώ.

Ο πόλεμος μόλις άρχισε...

Στέλνουν Μεγιόνγκ Ζε στο Αστέρα!

Τον Άλμπερτ Μεγιόνγκ Ζε στέλνουν στον Αστέρα Τρίπολης πορτογαλικά δημοσιεύματα. Οι Αρκάδες βρίσκονται σε αναζήτηση επιθετικού που θα λύσει το πρόβλημα στο γκολ. Έτσι δημοσίευμα της «A Bola» αναφέρει πως η ομάδα της Τρίπολης έχει καταθέσει πρόταση και μάλιστα πολύ καλή στον παίκτη με σκοπό να τον φέρει στην Αρκαδία.

Ο παίκτης δείχνει να είναι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει στον Αστέρα την καριέρα του, όμως, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο προπονητής της Μπράγκα, Ντομίνγκος Πασιένσια, δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο της αποχώρησης του έμπειρου παίκτη. Παράλληλα η πορτογαλική ομάδα δεν πρόκειται να δώσει τον παίκτη χωρίς κάποιο χρηματικό ποσό.

Αν ο Αστέρας προχωρήσει σε αυτή την μεταγραφή θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική προσθήκη.

Η «Α Bola» αναφέρει τα εξής: «Ο Μεγιόνκ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτεί τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να φύγει από τη Μπράγκα και να δεχτεί την πρόταση της ελληνικής ομάδας.

Ο Καμερουνέζος στράικερ μελετά την πολύ συμφέρουσα από οικονομικής άποψης πρόταση του Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο το πρόβλημα είναι πως η ελληνική ομάδα δεν είναι διατεθειμένη να δώσει χρήματα στην Μπράγκα ενώ οι ‘αρσεναλίστας’ δεν θέλουν να χάσουν τζάμπα τον παίκτη που δεσμεύεται με συμβόλαιο για ένα ακόμα χρόνο
».

Ανησύχησαν με «Σάλπι»

Λείπουν από την προπόνηση του ΠΑΟΚ τα προβλήματα; Όχι! Έτσι, στη σημερινή οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» ανησύχησαν με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ο διεθνής επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στο αναπνευστικό.

Μετά από την ενημέρωση των ιατρών, αυτοί έκριναν προτιμότερο να αποχωρήσει από το πρόγραμμά, όπως κι έγινε. Τον εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό, και πως αύριο θα μπορέσει να δώσει κανονικά το «παρών» στο προπονητήριο της Σουρωτής.

Εκτός από τον Σαλπιγγίδη, ο Χάβος και σήμερα δεν είχε αρκετούς παίκτες στη διάθεσή του. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ίβιτς, Μπουσαϊντί και ο Κριστιάνο ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Πρόγραμμα θεραπείας έκαναν οι Ζουέλα και Ελ Ζαρ. Οι δύο τους θα είναι απόντες από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Ενθαρρυντικά μηνύματα για Βιτόλο

Μικρότερη τελικά φαίνεται πως είναι η ζημιά για τον Βίκτορ Βιτόλο, όπως τουλάχιστον διαπίστωσε ο Γιάννης Ράλλης, που τον εξέτασε στην Ισπανία. Ο γιατρός του ΠΑΟΚ συμπέρανε μετά τις εξετάσεις που έγιναν, ότι η μόλυνση δεν έχει επεκταθεί και κατά συνέπεια είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσημη. Πάντως ακόμη δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη για τον χρόνο που θα χρειαστεί ώστε να επιστρέψει στα γήπεδα.

Περιμένοντας τις εργομετρικές εξετάσεις

Το πρωί της Παρασκευής (7/1), οι Μονσέφ Ζερκά και Ενγκουάτ Μαχόπ πέρασαν από τις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις και πλέον όλοι στο στρατόπεδο του Ηρακλή περιμένουν τα αποτελέσματά τους, προκειμένου οι δύο παίκτες να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με το Γηραιό. Υπενθυμίζεται πως αμφότεροι έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τους ανθρώπους του Ηρακλή προκειμένου να συνεχίσουν στη Θεσσαλονίκη την καριέρα τους και το μόνο που απομένει είναι να βγουν τα αποτελέσματα των εργομετρικών τους εξετάσεων. Εκτός απρόοπτου σήμερα (7/1) το απόγευμα θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Με αποστολή ανάγκης στο ΟΑΚΑ

Με γεμάτο το απουσιολόγιο αλλά και αρκετή αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα μεταβαίνει ο Άρης στην Αθήνα όπου το Σάββατο (8/1) θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναικό στην αυλαία του προγράμματος της 17ης αγωνιστικής της Super League. Οι “κίτρινοι” δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Κουλουχέρι και τον Φατί που είναι τιμωρημένοι, τους τραυματίες Κόκε, Τσέζαρεκ ,Μενδρινό, Αγκτζίδη,Σ. Πορτίγια, τον ανέτοιμο Ρονάλντο ,τους Χουάμα, Ναφτί, Μπουγαίδη και τον Κρ. Πορτίγια του οποίου δεν έχει εκδοθεί το δελτίο.




Παρόλα αυτά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ «Παρά τις δυσκολίες λόγω των πολλών τραυματισμών, έχουμε πίστη ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει η ομάδα μας να παρουσιαστεί πολύ μαχητική και να πραγματοποιήσει μία μεγάλη προσπάθεια. Ο αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατός. Μία πολύ ποιοτική ομάδα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στην δική μας ομάδα ότι θα παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο και θα αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα» τόνισε ο τεχνικός του Άρη .

Η προετοιμασία των “κίτρινων” για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε με μια προπόνηση το πρωί της Παρασκευής (7/1) και αμέσως μετά ο Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε την αποστολή που αποτελείται από μόλις 17 παίκτες. Πρόκειται για τους : Σηφάκη, Βελλίδη, Μίσελ, Οριόλ, Νέτο, Λαζαρίδη, Βανγκέλι, Παπαζαχαρία, Πρίττα, Καζναφέρη, Χαβίτο, Τσεζνάουσκις, Αραβίδη, Τόχα, Ρουίζ, Οικονομόπουλο και Κατίδη.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γουατεμάλας ενημέρωσε με έγγραφό της την ΠΑΕ Αρης για την κλήση του Κάρλος Ρουίζ για τους αγώνες της στον Παναμά, στα πλαίσια του Κυπέλλου Κεντρικής Αμερικής. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να απουσιάσει από τις υποχρεώσεις του με τον Αρη από τις 14 ως τις 24 Ιανουαρίου.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Γιάννης Μώραλης: "Θέλουμε δυνατό τον Παναθηναϊκό"

Δυνατό και ανταγωνιστικό θέλει τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον Γιάννη Μώραλη. Ο αντιπρόεδρος των "ερυθρόλευκων", σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3", μίλησε μεταξύ άλλων για τη μάχη του πρωταθλήματος και τα μεταγραφικά, ενώ υποστήριξε πως η διαφορά των 5 βαθμών από τους πρωταθλητές δύσκολα ανατρέπεται. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μωράλης μίλησε:


Για το καλό ποδαρικό στο 2011:
"Τελειώσαμε καλά το 2010 και μπήκαμε με το δεξί στο 2011. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, να κάνουμε ένα καλό πεντάμηνο και να κατακτήσουμε στο τέλος το πρωτάθλημα και το κύπελλο που μας έλειψαν πέρυσι".

Για τις μεταγραφές:
"Η ομάδα δείχνει να θέλει να κλείσει τρύπες. Ο Μανιάτης ανήκει ήδη στον Ολυμπιακό. Μας ενδιαφέρει ο Κουμορτζί και είμαστε σε συζητήσεις. Μέσα σε δυο, τρεις, τέσσερις ημέρες περιμένουμε θετική εξέλιξη. Να ενταχθεί κι άλλος παίκτες από τώρα θα είναι δύσκολο. Αφήνω βέβαια ένα παράθυρο. Δεν θέλουμε να αποπροσανατολίσουμε ομάδα και φιλάθλους. Έχουμε ικανό ρόστερ να κατακτήσει τίτλους. Γενικότερος στόχος του Ολυμπιακού είναι η ελληνοποίηση από το καλοκαίρι. Παρακολουθούμε αρκετούς Έλληνες και θα δούμε ποιοι θα αποκτηθούν".

Για τον Κώστα Μήτρογλου :
"Δεν έχει κολλήσει πουθενά το θέμα. Θα γίνει μια πρώτη συνάντηση του κύριου Μαρινάκη με τον Κώστα να δούμε τις προθέσεις του. Τον υπολογίζουμε, δεν τον πουλάμε. Δεν είναι στα πλάνα του Βαλβέρδε μέχρι το τέλος της σεζόν και καλό είναι να πάει σε μια ομάδα να αγωνιστεί. Μέχρι το απόγευμα θα ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι".


Για τη μάχη του τίτλου:
"Ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα, όχι σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, αλλά σε σχέση με δική μας εικόνα. Αντικειμενικά παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν μαγεύουμε, αλλά παίζουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Είμαστε καλύτερα στο Καραϊσκάκη, αλλά και εκτός έδρας δείχνουμε σοβαρότητα και ποιότητα. Όταν στην Ελλάδα είσαι στο +5 στην αρχή του δεύτερου γύρου και παίζεις και καλύτερα, είναι κάτι που δύσκολα ανατρέπεται. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και τα προβλήματα που αντικειμενικά έχει, δεν θα τον αφήσουν εκτός μάχης. Άλλωστε εμείς θέλουμε έναν Παναθηναϊκό δυνατό. Ο ανταγωνισμός κάνει καλό σε όλες τις ομάδες. Πέρυσι ο Ολυμπιακός αντέδρασε από το -9 πήγε στο -2, έτσι έχουμε την προσοχή μας στραμμένη, γιατί ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών πληγώνεται και ίσως μας δημιουργήσει προβλήματα. Δεν εφησυχάζουμε, αλλά πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά".

Για τον Ραφίκ Τζιμπούρ:
"Δεν έχω ακούσει κάτι. Δεν ξέρω αν είναι στη σκέψη κάποιων, αλλά δεν έχει ακουστεί τίποτα".

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Στα άκρα οι σχέσεις ΑΕΚ - Τζιμπούρ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ο εμπνευστής ή ο εκτελεστής του επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον Τζιμπούρ και τον Ισπανό τεχνικό, σύμφωνα με τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή. Φραστικό επεισόδιο του Αλγερινού με παράγοντες της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ τον τιμώρησε με 70.000 ευρώ πρόστιμο. Στα ποινικά δικαστήρια η υπόθεση.

Με ένα δισέλιδο χειρόγραφο το οποίο έστειλε με φαξ ο δικηγόρος του, Γιώργος Παναγόπουλος, ο Ραφίκ Τζιμπούρ απολογήθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΚ για το επεισόδιο με τον Μανόλο Χιμένεθ. Στο περιεχόμενο του κειμένου, ο Αλγερινός επιθετικός υποστηρίζει πως το επεισόδιο είναι κατασκευασμένο από τον Σταύρο Αδαμίδη και τον Μανόλο Χιμένεθ, και ότι έχει συμμετοχή σε αυτό ο προπονητής του, διότι τον προσέβαλλε δημοσίως για προσωπικά ζητήματα (σ.σ. εξωγηπεδική ζωή). Αναφερόμενος στην προσφυγή του, η οποία κατατέθηκε την Τετάρτη (05/01), ο Τζιμπούρ κάνει λόγο για προσβολή της προσωπικότητάς του και μείωση της ποδοσφαιρικής του αξίας.

Σύμφωνα με όσα χρήματα αξιώνει από την ΑΕΚ ο Τζιμπούρ (1.420 εκ. ευρώ), αυτά προκύπτουν από τα εξής: Υποστηρίζει ότι η Ένωση του χρωστά περί τα 600 χιλ. δεδουλευμένα, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τον κ. Παναγόπουλο, η ΑΕΚ του χρωστά από πέρυσι υπόλοιπα δόσεων και δηλώνει ότι φυσικά έχει τη δυνατότητα να κάνει προσφυγή με βάση τις οφειλές. Επίσης, αξιώνει το υπόλοιπο ποσό που του αναλογεί μέχρι τη λύση του συμβολαίου του, το οποίο είναι το διπλάσιο, βάση νόμου. Δηλαδή αν επρόκειτο να λάβει 400 χιλ. ευρώ, θα πρέπει να πάρει 800 χιλ. ευρώ. Ακόμα, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι και το Νοέμβριο του 2009 είχε γίνει μία κίνηση για προσφυγή από πλευράς Τζιμπούρ, όμως, ο μάνατζερ και ο ίδιος ο δικηγόρος του παίκτη τον απέτρεψαν να προβεί σε κάτι τέτοιο. Τέλος, ο δικηγόρος του Αλγερινού άσου είπε ότι ο πελάτης του δέχτηκε φραστική επίθεση από παράγοντς της ομάδας, στην προπόνηση της Παρασκευής (07/01). Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 17 Ιανουαρίου από την επίλυση οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ και η απόφαση πιθανότατα να εκδοθεί μία εβδομάδα αργότερα.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΑΕΚ υποστηρίζει ότι χρωστά 188.000 ευρώ και όχι 218.000 όπως είχε βγει προς τα έξω, ενώ από αυτό το ποσό αφαιρούνται τα 70.000 ευρώ, καθώς είναι το ποσό που αναλογεί στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Τζιμπούρ για το επεισόδιο με τον Χιμένεθ. Η ΑΕΚ θα προσφύγει σε αθλητικά και ποινικά δικαστήρια εις βάρος του Τζιμπούρ, καθώς χαρακτηρίζει συκοφαντικά όλα όσα δήλωσε αυτές τις μέρες σε ελληνικά και ξένα Μέσα Ενημέρωσης.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Καραγκούνη έχεις... πακέτο!

Ο Μπερντές, καθώς δεν έχουν τελειώσει ακόμα οι Αγιες Ημέρες, επιτελεί και κοινωνικό έργο! Εψαξε και βρήκε τον δίδυμο αδερφό του Γιώργου Καραγκούνη, παίζοντας το ρόλο μιας νέας Βίκυς Χατζηβασιλείου! Τελικά ο κόσμος είναι πολύ μικρός, είναι πάρα πολύ μικρός και χαιρόμαστε που μέσα από αυτή εδώ τη στήλη θα σας αποκαλύψουμε ότι... ο Γιώργος Καραγκούνης έχει αδερφό και μάλιστα δίδυμο από τη μακρινή Αργεντινή!!! Και βέβαια γνωρίζετε ήδη ότι ο Μπερντές μιλά πάντα με αποδείξεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ότι δεν λέει λόγια του αέρα. Ο δίδυμος λοιπόν αδερφός του Γιώργου Καραγκούνη ονομάζεται Ομάρ Ναρβάεζ, κατάγεται από την Αργεντινή, είναι πρωταθλητής μποξέρ στη χώρα του με το ψευδώνυμο «Ελ Χουρακάν» (El Hurracan) που σημαίνει «Ο Τυφώνας». Στις φωτογραφίες μας στη photo gallery θα μπορέσετε να διαπιστώσετε την απίστευτη ομοιότητα ανάμεσα στους δύο και σας ενημερώνουμε ότι οι παρακάτω φωτογραφίες ΔΕΝ είναι μονταρισμένες, ο Μπερντές ΔΕΝ έχει επεξεργαστεί τις φωτογραφίες ούτε στο ελάχιστο και για του λόγου το ασφαλές μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες στο σάιτ της google ψάχνοντας με το όνομα «Omar Narvaez».
*Να ευχαριστήσουμε τον φίλο αναγνώστη Chrisτos, ο οποίος μας έδωσε την ιδέα για το σημερινό άρθρο και μας τροφοδότησε με τις φωτογραφίες του Αργεντινού πυγμάχου.

Βάζει μαύρα η Μπαρτσελόνα

Μετά τη φανέλα με το λογότυπο «Qatar Foundation», η Μπαρτσελόνα επιθυλάσσει μια ακόμα έκπληξη στους φίλους της. Η ομάδα της Καταλονίας θα χρησιμοποιήσει σε ορισμένα ματς μια μαύρη εμφάνιση. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ΄70 η δεύτερη εμφάνιση της Μπαρτσελόνα ήταν η μαύρη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιήσει, το πορτοκαλί, το μπλε και το κίτρινο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της El Mundo Deportivo η Μπαρτσελόνα θα φοράει πλέον και μαύρα.

Κανέλλη: ««Μοιάζω για γλάστρα;»

Η Λιάνα Κανέλλη δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει τον προεδρικό θώκο του Παναθηναϊκού καθώς δεν θα προλαβαίνει. Η βουλευτής και φίλαθλος του τριφυλλιού, τόνισε πως είναι τιμή που την σκέφτηκαν.
Αναλυτικά η συνέντευξη της στον Sentra 103,3:
Για τη σχέση πολιτικής - ποδοσφαίρου: «Όταν μιλάς για μάζα, πλήθος όλα είναι πολιτικά. Ο Πάγκαλος βέβαια έχει λιγότερη φαντασία από τη Θύρα 13...»!
Για τη σχέση της με τον Παναθηναϊκό: «Είμαι πάντα Παναθηναϊκός. Είτε είναι στην πρώτη κατηγορία είτε στην έκτη. Είτε βάζει γκολ ο Σισέ είτε δεν βάζει. Είτε έχει λεφτά είτε δεν έχει».
Για όσα γράφτηκαν για εκείνη: «Με παραξενεύει που βγήκε ξανά αυτή η ιστορία. Προσπαθώ να καταλάβω αν είναι επιθυμία κάποιων. Είναι αλήθεια πως η ομάδα περνά μια κρίση. Διοικητική, γιατί την αγωνιστική πάει να τη μαζέψει. Εγώ όμως είμαι σε ένα κόμμα και στη βουλή εκλεγμένη για να υπηρετώ την εργατική τάξη που δεν έχει ομάδα. Δεν εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό. Θα ήταν παράλογο ένας άνθρωπος που κάνει αυτή τη δουλειά, γιατί δεν την κάνω για γκλαμουριά, να πάει σε μια ΠΑΕ να διαχειριστεί χρήματα».
Για τον πρόεδρο που ψάχνει ο Παναθηναϊκός: «Πρώτα από όλα οι ΠΑΕ θέλουν προέδρους με λεφτά. Μπορεί βέβαια οι ίδιοι οι οπαδοί να μην έχουν να φάνε, αλλά να θέλουν προέδρους με λεφτά. Κι εγώ θέλω να είναι ήρεμος ο Παναθηναϊκός και να χώνει τεσσάρες».
Για τον ρόλο του προέδρου; «Μοιάζω σε κανέναν για γλάστρα; Έχω πει πολλά όχι στη ζωή μου. Μπορώ να είμαι στο πεζοδρόμιο με τον Παναθηναϊκό. Αλλά αυτό δεν με κάνει πρόεδρο. Το ποδόσφαιρο έπρεπε να είχε παραμείνει ερασιτεχνικό, αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Είτε διοικείς τον Παναθηναϊκό είτε την ΗΒΗ που βγάζει πορτοκαλάδες, είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό όμως δεν περνά στη μάζα. Ο κόσμος βλέπει την ντρίμπλα, το γκολ, την απόκρουση. Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές. Είναι στα αλήθεια λαϊκό άθλημα. Συγκινεί από γυναίκες μέχρι μαϊμούδες».
Για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού: «Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τι συζητάς; Γιατί δεν κατέβασε καλά την μπάλα ή τι γίνεται με τις μεταγραφές; Ο Παναθηναϊκός δεν χρώσταγε στο κράτος. Ξαφνικά το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι και οικονομικό και διαχειριστικό και στα αποδυτήρια και αγωνιστικό.
Όταν γιουχάρει όλο το γήπεδο τον Έκι που πάει να χτυπήσει πέναλτι, κάτι λες είναι άρρωστο. Η μάζα δεν πάει να δει μπάλα, αλλά για να βγάλει καημούς, απωθημένα. Μπλέχτηκε το πράγμα. Το ψάρι δεν βρωμάει από το κεφάλι, από την κοιλιά πονάει. Χάσαμε αξίες. Εμένα με απασχολεί πως εδώ και 35 χρόνια, έρχονται παίκτες, προπονητές, γυμναστές και φεύγουν και δεν μένουν Παναθηναϊκοί στην ψυχούλα τους. Αυτό ίσως είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα».
Για τις διαφορές ποδοσφαίρου με τα άλλα σπορ: «Με πονάει που τα παιδιά στο βόλεϊ δεν έχουν να φάνε. Από τη μία ο πακτωλός χρημάτων και από την άλλη παίζουν άφραγκοι. Στο μπάσκετ παίζουν απλήρωτοι και πάνε οι άλλοι και τους βρίζουν τις μανάδες τους που δουλεύουν για 600 ευρώ».
Για τους Πατέρα και Βγενόπουλο: «Έκαναν πολύ μεγάλα λάθη. Εδώ είδαμε το «εν τη ενώσει η ισχύς» με υπογράμμιση εγωιστικού γονιδίου. Αυτό που προέχει είναι τάχιστα να βρει αγωνιστικούς ρυθμούς ο Παναθηναϊκός. Πέντε βαθμοί είναι από τον Ολυμπιακό».
Για τον Μαρινάκη: «Δεν είναι ζήτημα προσώπου. Για παράδειγμα αν ο Μαρινάκης αναλάμβανε και έλεγαν πως είναι καβούριας και τα λοιπά, θα ήταν ο κόσμος έτσι όπως είναι; Μιλάς για χρήμα, για επιταγή. Είμαι τόσο Παναθηναϊκός που όποιος και να γίνει πρόεδρος μού είναι παντελώς αδιάφορο».
Για το αν σκοπεύει να ανακατευτεί στα κοινά του ΠΑΟ: «Εξαρτάται με ποια μορφή να ανακατευτώ. Υπάρχει κανείς να πιστεύει πως είμαι τόσο ανέντιμος άνθρωπος ώστε να κάνω δύο βαριές δουλειές; Δηλαδή πως το σκέφτονται; Να είμαι το πρωί στον Παναθηναϊκό, το μεσημέρι στη Βουλή και μετά πάλι στον Παναθηναϊκό; Δεν θα αρχίσει ο κόσμος να σκέφτεται -και θα έχει και δίκιο- ότι για άλλους λόγους τα κάνω;
Κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα είχα αντίρρηση. Ευχαριστώ αυτούς που το σκέφτονται, αλλά τα έχω με τους συναδέλφους που το γράφουν χωρίς να με ρωτήσουν. Αν είμαι ένα κομμάτι από όνειρο για έναν καλύτερο Παναθηναϊκό, τιμή μου που το σκέφτηκαν. Θα ήμουν μανούλα μιας ομάδας στην εποχή των πατερούληδων...»

Η... αναγέννηση του Τζινόμπιλι

Το φετινό ξεκίνημα των Σπερς στο NBA είναι αρκούντως... δυναμικό, με τον Μάνου Τζινόμπιλι να αναφέρεται στις βλέψεις των «Σπιρουνιών» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και την αγωνιστική του... αναγέννηση. Ο διεθνής Αργεντινός γκαρντ της ομάδας του Σαν Αντόνιο, που μετρά φέτος στο ΝΒΑ 18.6 πόντους, 3.6 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 1.7 κλεψίματα κατά μέσο όρο, μίλησε στην Equipe για...

... την φετινή αγωνιστική του... μεταμόρφωση:

«Νιώθω ότι έχω αναγεννηθεί. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν έχουν τίποτα να φοβάμαι, όσον αφορά τη φυσική μου κατάσταση. Μπορεί να έχω μεγαλώσει και να έχω αλλάξει κάπως τον τρόπο παιχνιδιού μου, ωστόσο συνεχίζω να αγωνίζομαι με το ίδιο πάθος».

... τους διάφορους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια:

«Τα τελευταία δύο χρόνια είχα κάποιες αμφιβολίες λόγω των τραυματισμών, αλλά όλα άλλαξαν αυτό το καλοκαίρι. Μίλησα με προηγούμενους προπονητές μου, έτσι ώστε να έχω την καλύτερη προσέγγιση στο παιχνίδι μου, κρατώντας παράλληλα το στιλ μου. Πράγμα που με κάνει να νιώθω πολύ άνετα τώρα».

... το εξαιρετικό φετινό ξεκίνημα των Σπερς στο NBA:

«Όλοι μας θεωρούσαν ομάδα ''βετεράνων'' και ότι δύσκολα θα καταφέρουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Εγώ δεν εκπλήσσομαι καθόλου με την πορεία που έχουμε κάνει έως τώρα.

Είμαστε ένα ''μείγμα'' που αποτελείται από έμπειρους παίκτες, όπως ο Ντάνκαν, ο Πάρκερ και εγώ και νέους, οι οποίοι διψούν για διάκριση. Με αυτό το σύνολο μπορείς να στοχεύεις ψηλά».

... το αν τα «Σπιρούνια» είναι ικανά να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα:

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για πρωτάθλημα. Έχουμε να δώσουμε σαράντα παιχνίδια και να δώσουμε πολύ δυνατά τεστ με τη Βοστώνη και το Μαϊάμι. Πάντως, είναι ο απώτερός μας στόχος».

... την δήλωση του Τσαρλς Μπάρκλεϊ που χαρακτήρισε ως τον καλύτερο μη Αμερικανό παίκτη στο NBA:

«Αυτό με τιμά ιδιαιτέρως, ειδικά αφού προέρχεται από ένα τόσο μεγάλο παίκτη, όπως ο Σερ Τσαρλς. Ωστόσο, ποτέ δεν με άγγιζαν οι ατομικές διακρίσεις, όσο οι ομαδικές».