Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα μήνα εκτός ο Κομπαγιάσι!

Σοβαρό είναι τελικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ντάικο Κομπαγιάσι. Ο Ιάπωνας ποδοσφαιριστές όπως αποδείχθηκε έχει υποστεί θλάση στους προσαγωγούς και κατά συνέπεια για έναν περίπου μήνα θα μείνει εκτός γηπέδων. Αυτό είναι σίγουρα ένα πλήγμα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη που θα προσπαθήσει να βρει ασφαλώς λύσεις εκ των έσω. Ο Γιάκομπ και ο Σολτάνι από την πλευρά τους είναι πανέτοιμοι να ενισχύσουν τον Ηρακλή στον αγώνα της Κυριακής (16:00) με την Καβάλα. Απόντες θα είναι οι Ηλιάδης (τραυματίας) και ο Πίτου Γκαρσία (τιμωρημένος).

Προπονήθηκαν Τσεσνάουσκις και Οριόλ


Δύο ευχάριστες ειδήσεις επιφύλασσε η σημερινή προπόνηση στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο προπονητής του Άρη είδε τόσο τον Τσεσνάουσκις όσο και τον Οριόλ να προπονούνται κανονικά δείχνοντας ότι είναι έτοιμοι για να τεθούν στην διάθεση του για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Εκτός μάχης φυσικά έχει τεθεί ο Μιχάλης Σηφάκης που θα προφυλαχθεί ενώ απών θα είναι και ο τιμωρημένος Ναφτί. Πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε και με τον Χρήστο Αραβίδη, με την κατάσταση του να εκτιμάται τις επόμενες ημέρες.

Μουρίνιο: «Ναι στο twitter, αλλά προσεκτικά»…

Προσοχή στους ποδοσφαιριστές του σχετικά με το τι γράφουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, συνέστησε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είναι αντίθετος με την ενασχόληση των παικτών του με το facebook και το twitter, αλλά δεν θέλει να βγαίνουν μέσω αυτών τα νέα της ομάδας.

«Δεν είμαι υπέρ του να ελέγχεται η προσωπική ζωή των ποδοσφαιριστών. Δεν με απασχολεί αυτό. Πριν από 20 χρόνια δεν υπήρχαν αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, σήμερα είναι κάτι συνηθισμένο. Αν σε κάποιον αρέσει να τα χρησιμοποιεί, δεν είναι πρόβλημα. Χρειάζεται όμως να υπάρχει υπευθυνότητα σχετικά με το τι γράφεται. Για παράδειγμα δεν μπορεί να γράφεται ότι ‘είμαι χαρούμενος γιατί ο Μουρίνιο μου είπε ότι θα παίξω το απόγευμα’», τόνισε ο «Special One» ο οποίος δεν είναι φαν των συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Οι σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης-Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά-είναι οι ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» που χρησιμοποιούν περισσότερο τα συγκεκριμένα δίκτυα.

«Περιμένει στη γωνία» για Τόρες η Σίτι

Νέα πρόταση ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ είναι έτοιμη να καταθέσει η Μάντσεστερ Σίτι στη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Φερνάντο Τόρες, σύμφωνα με τη «Daily Star». Οι «Πολίτες» φαίνονται αποφασισμένοι να αποκτήσουν το Γενάρη τον νο1 καλοκαιρινό τους στόχο. Σύμμαχος στην προσπάθειά τους πιθανόν να είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος εμφανίζεται δυσαρεστημένος στο Άνφιλντ.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Ισπανού επιθετικού, ο οποίος έχει δεχτεί κριτική στην αρχή της σεζόν για τις εμφανίσεις του. Ο στράικερ των «reds» φαίνεται ότι επιθυμεί μια νέα πρόκληση στην καριέρα του, αφού η απόδοση της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα είναι κατώτερη των περιστάσεων και η πώληση του Μαστσεράνο στη Μπαρτσελόνα αποδυνάμωσε το σύλλογο.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα προσπαθήσει έτσι να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις, κινούμενη για την απόκτηση του 26χρονου στράικερ τη μεταγραφική περίοδο του ιανουαρίου.

Για να σε δούμε… κυρία Τσέλσι!

Το πρώτο δύσκολο «διαγώνισμα» για φέτος… γράφει στην 6η αγωνιστική της Premier League η Τσέλσι.

Έχοντας πρωτεύσει εντυπωσιακά μεν, απέναντι σε εύκολους συμμαθητές, δε, μέχρι σήμερα -η ομάδα του Αντσελότι θα δοκιμαστεί στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι.

Λίγο αργότερα, η απογοητευμένη Λίβερπουλ θα δει ως «τελικό» το ματς με τη Σάντερλαντ, την ίδια ώρα η Άρσεναλ θα… χαλαρώνει με τη Γουέστ Μπρομ και την επόμενη μέρα η ανεβασμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα… πεταχτεί μέχρι το γειτονικό Μπόλτον.


Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι

Τελικά είναι τόσο… τρομακτική; Έχοντας σκορπίσει τον πανικό στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, αλλά καταφέρνοντάς το -είναι η αλήθεια- όχι ακριβώς απέναντι σε… μεγαθήρια, η Τσέλσι δοκιμάζεται για πρώτη φορά φέτος σε υψηλό επίπεδο. Σε μια δυνατή έδρα και απέναντι σε μια Μάντσεστερ Σίτι που θα κυνηγήσει μια νίκη που θα την εκτοξεύσει ψυχολογικά, αν μη τι άλλο θα έχει ενδιαφέρον το αν θα… ανταποκριθεί ανάλογα.

Χωρίς τους Κολάροφ, Μπόατενγκ και Μπριτζ θα παραταχθούν οι «πολίτες», την ίδια ώρα που ο Κάρλο Αντσελότι θα επαναφέρει τους Ντρογκμπά και Μαλουντά -αλλά θα στερηθεί τους τραυματίες Λάμπαρντ, Μπεναγιούν και Καλού.

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ

Σκούρα προβλέπονται τα πράγματα στο «Έμιρεϊτς»… Για τη Γουέστ Μπρομ… Τα δέκα γκολ που έχουν πετύχει συνολικά οι «κανονιέρηδες» στα δύο προηγούμενα εντός έδρας ματς και τα τέσσερα με τα οποία «φιλοδώρησαν» μεσοβδόμαδα την Τότεναμ για το Λιγκ Καπ, όσο να ‘ναι… στρεσάρουν την ομάδα του Ντι Ματέο. Ακόμα και αν εκείνη δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσει τον τραυματία Φάμπρεγας δύσκολα θα καταφέρει να κάνει «σεφτέ» για φέτος εκτός έδρας.

Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν

«Φωτοβολίδα» αποδείχθηκε το μεγάλο διπλό που πέτυχε η Γουίγκαν απέναντι στην Τότεναμ. Αδυνατώντας να νικήσει τους δέκα -από το 22’- παίκτες της Σάντερλαντ και χάνοντας εύκολα από τη Σίτι, δεν πάει ακριβώς… φορμαρισμένη στο «Σεντ Άντριους». Εκεί που η Μπέρμιγχαμ θα την περιμένει με άγριες διαθέσεις -παρά την… προσγείωση (πρώτη ήττα φέτος) που υπέστη την περασμένη εβδομάδα από τη Γουέστ Μπρομ.

Μπλάκπουλ-Μπλάκμπερν

Επιτέλους… σπίτι για τη Μπλάκπουλ! Έχοντας δώσει τα τέσσερα από τα πέντε μέχρι τώρα παιχνίδια της μακριά από το «Μπλούμφιλντ Ρόουντ» (με αξιοσημείωτη επιτυχία για νεοφώτιστη), η ομάδα του Ίαν Χόλογουεϊ θα ψάξει απέναντι στην Μπλάκμπερν το πρώτο εντός έδρας «τρίποντο». Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για τοπικό ντέρμπι (Λάνκασαϊρ) και ότι η Μπλάκμπερν θα… λυσσάξει επιπλέον για την πρώτη νίκη της μετά την πρεμιέρα, αν μη τι άλλο δεν αναμένεται «σούπα».

Φούλαμ-Έβερτον

Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορος για την Έβερτον… Χωρίς νίκη ακόμα στην Premier League και αποκλεισμένη μεσοβδόμαδα από το Λιγκ Καπ (στα πέναλτι από την Μπρέντφορντ), η ομάδα του Μόγιες ταξιδεύει… πληγωμένη στο Λονδίνο. Εκεί θα την περιμένει η αήττητη Φούλαμ, που θα προσπαθήσει να ξεφύγει, ωστόσο, από το «σύνδρομο των ισοπαλιών» (τέσσερις στα πέντε ματς) και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τις πρώτες θέσεις.

Λίβερπουλ-Σάντερλαντ

Ζητείται ελπίς! Η στεναχώρια από την ήττα στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ έγινε θλίψη μετά τον αποκλεισμό από τη… Νορθάμπτον στο Λιγκ Καπ και η Λίβερπουλ ψάχνει μια νίκη που θα απομακρύνει -έστω προσωρινά- τους φίλους της από την απελπισία. Παρόλο που η Σάντερλαντ δεν φαίνεται πρόσφορη για… θύμα (μια μόλις ήττα μέχρι τώρα), το ενδεχόμενο μιας νέας γκέλας μοιάζει απαγορευτικό για την ομάδα του Χόντζον.

Γουέστ Χαμ-Τότεναμ

Σε μια από τις πιο… φιλόξενες έδρες της Premier League θα προσπαθήσει να πλησιάσει την κορυφή η Τότεναμ. Απέναντι στην απογοητευτική -και ουραγό μέχρι τώρα- Γουέστ Χαμ, τα «σπιρούνια» θα ψάξουν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους και συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που ακολούθησαν το «κάζο» από τη Γουίγκαν (ισοπαλία με Βέρντερ και ανατροπή με Γουλβς).

Μπόλτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Λυτρωμένη» από τη μεγάλη νίκη (που συνοδεύτηκε από εξαιρετική εμφάνιση) στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάει με… άλλον αέρα στο γειτονικό Μπόλτον. Χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα μεσοβδόμαδα στο Λιγκ Καπ (2-5 στο Σκάνθορπ), οι «κόκκινοι διάβολοι» δύσκολα θα προβληματιστούν από τους γηπεδούχους -που προέρχονται επιπλέον από τον αποκλεισμό-έκπληξη από την Μπέρνλι.

Γουλβς-Άστον Βίλα

Παρηγοριά στην έδρα της έβρισκε η Άστον Βίλα, την περασμένη εβδομάδα την έχασε κι αυτή (1-1 με Μπόλτον). Πλέον οι «χωριάτες» θα πρέπει να ψάξουν πιο… ζεστά πόντους εκτός έδρας και στο -όχι ακριβώς φόβητρο- «Μολινό» θα έχουν την ευκαιρία να «ρεφάρουν» κάποιους από αυτούς. Εκτός και αν η ντεφορμέ Γουλβς (προέρχεται από δύο ήττες), επαναλάβει μια από τις καλές εμφανίσεις των τριών πρώτων αγωνιστικών…

Νιούκαστλ-Στόουκ Σίτι

Στην πιο ακατάλληλη ομάδα να… ποντάρεις τα λεφτά σου εξελίσσεται η Νιούκαστλ. Η ίδια ομάδα που «γαζώνει» την Άστον Βίλα (6-0), ηττάται εύκολα από την Μπλάκπουλ μέσα στο σπίτι της και έπειτα «αλώνει» την -παραδοσιακά δύσκολη- έδρα της Έβερτον. Απέναντι στην -αδύναμη μακριά από το «Μπριτάνια»- Στόουκ, θα έχει την ευκαιρία να φέρει το πρώτο ίσως… φυσιολογικό αποτέλεσμα της για φέτος…


Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 25/9 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (14:45)
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ
Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν
Μπλάκπουλ-Μπλάκμπερν
Φούλαμ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ

Κυριακή 26/9

Μπόλτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:00)
Γουλβς-Άστον Βίλα (16:05)
Νιούκαστλ-Στόουκ Σίτι (18:10)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο 2/10 (17:00)

Γουίγκαν-Γουλβς (14:45)
Μπέρμιγχαμ-Έβερτον
Στόουκ Σίτι-Μπλάκμπερν
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τότεναμ-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Μπόλτον
Γουέστ Χαμ-Φούλαμ

Κυριακή 3/10

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ (15:30)
Λίβερπουλ-Μπλάκπουλ (17:00)
Τσέλσι-Άρσεναλ (18:00)

Μετά τον Ντιέγκο… και Σισόκο!

ο… «ξαλάφρωμα» του ρόστερ της Γιουβέντους συνεχίζει να «δουλεύει» η Βόλφσμπουργκ, τουλάχιστον σύμφωνα με δημοσίευμα της «Corriere dello Sport». Έτσι μετά την απόκτηση του Βραζιλιάνου Ντιέγκο στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, οι «λύκοι» προσανατολίζονται να εντάξουν στο δυναμικό τους τον προσεχή Γενάρη και τον Μοχάμεντ Σισόκο.

Το ενδιαφέρον του γερμανικού συλλόγου για τον 25χρονο παίκτη έγινε γνωστό από τη γνωστή ιταλική εφημερίδα, η οποία αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα πως ο τεχνικός της Βόλφσμπουργκ, Στιβ Μακλάρεν ψάχνει τον παίκτη που θα προσδώσει δύναμη στον νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Ο παίκτης από το Μάλι μεταγράφηκε στη «Γηραιά Κυρία» από τη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2008 και έκτοτε κατάφερε να γίνει απαραίτητος για την ανασταλτική λειτουργία των «μπιανκονέρι». Το γεγονός ωστόσο πως τη φετινή σεζόν δεν έχει ανάλογο χρόνο συμμετοχής με τον αντίστοιχο περυσινό, ίσως να αποτελεί από μόνο του έναν λόγο για να θέλει να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του.

Κύπελλο: Ξεχωρίζει η αναμέτρηση Άρη-Περιστερίου

Συνεχίζεται το Σάββατο η δεύτερη αγωνιστικής στη Β΄ φάση του κυπέλλου με τη διεξαγωγή τριών αναμετρήσεων.Από το αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι του Άρη με το Περιστέρι στο Αλεξάνδρειο. Στις υπόλοιπες αυριανές αναμετρήσεις, ο Αμύντας, ο οποίος έκανε την έκπληξη και απέκλεισε από τη συνέχεια του κυπέλλου ομάδα την Καβάλα θα υποδεχθεί τον Ίκαρο Καλλιθέας, ενώ ο Ερμής θα φιλοξενήσει στο Πέραμα τον Πανιώνιο.

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική της Β΄ φάσης με τον Αρκαδικό, που απέκλεισε και αυτός ομάδα τον Ηλυσιακό να δοκιμάζεται στον Λαγκαδά απέναντι στον τοπικό Ερμή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 25/9

Αλεξάνδρειο 18:00 (ΕΤ) Άρης-Περιστέρι
Πέραμα 18:00 ΓΣ Περάματος Ερμής-Πανιώνιος
Υμηττού 18:00 Αμύντας-Ικαρος Καλλιθέας

Κυριακή 26/9

Λαγκαδά 17:00 Ερμής Λαγκαδά-Αρκαδικός Φούφης-Μπήτης-Ξενικάκης

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για Ξάνθη

Από την πρώτη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πήρε εισιτήρια για το ματς με τη Ξάνθη στα Πηγάδια, δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία εκ μέρους των «ασπρόμαυρων» για την εξάντλησή τους.Όπερ και εγένετο. Τα μαγικά χαρτάκια έγιναν καπνός, αντικατοπτρίζοντας τη δίψα των οπαδών του «Δικεφάλου» που θέλουν να παρακολουθούν τα ματς της αγαπημένης τους ομάδας σε κάθε γήπεδο της ελληνικής επικράτειας.

Στον ΠΑΟΚ όμως συνιστούν προσοχή ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές, όπου με το παραμικρό επεισόδιο μπορούν να ''κοπούν'' οι μετακινήσεις των φιλάθλων. Κάτι τέτοιο βέβαια ούτε που θέλουν να το ακούνε οι Θεσσαλονικείς, αφού θεωρούν ότι ο κόσμος τους, είναι ο δωδέκατος παίκτης σε κάθε παιχνίδι.

Στον αγώνα της Ξάνθης, άπαντες θα μπούνε με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά. Εκτός αυτού η διοίκηση των «ασπρόμαυρων» υποχρεώθηκε να επιστρατεύσει στα Πηγάδια, 13 σεκιούριτι, οι οποίοι θα κληθούν να διαφυλάξουν εκ των έσω την τάξη και την ασφάλεια, στο πέταλο που έχουν πάρει εισιτήρια οι ΠΑΟΚτσήδες.

Τον τιμώρησαν επειδή τίμησε τον Χάρκε

Σε μια απίστευτη απόφαση προχώρησε η πειθαρχική επιτροπή της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας! Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι τιμώρησαν τον μεσοεπιθετικό της Εσπανιόλ Χοσέ Καγεχόν με πρόστιμο μεταξύ δύο και τριών χιλιάδων ευρώ, επειδή αφιέρωσε ένα τέρμα που πέτυχε στον αδικοχαμένο συμπαίκτη του Ντάνι Χάρκε!Ο ποδοσφαιριστής της Εσπανιόλ Χοσέ Καγεχόν γνώρισε την άλλη πλευρά (την λιγότερο ανθρώπινη) της ισπανικής ομοσπονδίας. Στον αγώνα του Σαββάτου με την Αλμερία, ο άσος της Καταλανικής ομάδας μετά από το τέρμα που πέτυχε, σήκωσε την φανέλα του και από μέσα φορούσε ένα μπλουζάκι με το πρόσωπο του πρώην αρχηγού της ομάδας, Ντάνι Χάρκε, που έφυγε πρόωρα από την ζωή.

Οι αρμόδιοι φορείς δεν έδειξαν ίχνος επιείκειας και τιμώρησαν με πρόστιμο τον ποδοσφαιριστή. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο φύλλο αγώνα γράφτηκε πως το πρόσωπο στην μπλούζα δεν ήταν κάποιο.αναγνωρίσιμο!

«Είναι πολλά τα λεφτά... Αρη»

Η Λιάνα Κανέλη, ο άνθρωπος που έβγαλε πρώτος στη φόρα τη λίστα των 1200 ατόμων με τα περίεργα κέρδη από το στοίχημα, μίλησε στον Sentra 103,3  κι έθεσε εύλογα ερωτήματα για την εξέταση του θέματος εδώ και τέσσερα χρόνια!
«Αυτή τη στιγμή έχω κάτι σε καχύποπτη οργή και υπερβολικά πεπειραμένη ψυχραιμία», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΚΕ και επανέλαβε ενδεικτικές περιπτώσεις... τυχερών που μέσα σ’ ένα έτος κέρδισαν τρελά ποσά μέσω του στοιχήματος.
Αναλυτικά η συνέντευξη της Λιάνας Κανέλη:
Για τη λίστα των 1.200 ατόμων, που είχε καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεις της Βουλής: «Την ιστορία αυτή την έφερα στην επιφάνεια με κατάθεση της λίστας, τότε, επί της οποίας φερόταν να γίνεται προανάκριση, η οποία είχε κολλήσει στον επισημότερο των θεσμών, ήτοι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Είχα συναδέλφους να μου λένε 'ξέρεις πολύ καλά ότι παίζεις το κεφάλι σου κορόνα γράμματα' και τους απάντησα ότι δεν κατέβηκα στην πολιτική για να περνάω καλά, αλλά κατέβηκα για να περνούν οι άλλοι καλά.
Εχω την απελπισία να έχω τότε το περιοδικό 'Νέμεσις' και δεν προλάβαινα να τη δημοσιεύσω, έστειλα τη λίστα στην 'Παρασκευή και 13' το 2006 κι από τότε τίποτε. Και ξαφνικά τσιμπάει όλους μία μύγα, ψάξανε, αλλά είχε χαθεί η λίστα από τα πρακτικά της Βουλής και την κατέθεσα ξανά!
Είχα μιλήσει σε άλλο ραδιόφωνο και στην 'Παρασκευή και 13' για όλο αυτό το ζήτημα, αλλά ετάφη από το σύνολο των συναδέλφων μου δημοσιογράφων, πολιτικών, οικονομικών, αστυνομικών, αθλητικών. Δεν ελέχθη κουβέντα περί του ζητήματος με οφθαλμοφανής περιπτώσεις, πιο γιγάντιες από αυτές που αναφέρονται τώρα».
«Λάβρος» η Λιάνα Κανέλη στον Sentra 103,3

Για τα ποσά και τους νικητές της λίστας: «Κατέθεσα μια λίστα επί της οποίας γινόταν προανάκριση όταν υπήρχαν επταμελής οικογένειες μεροκαματιάριδων, όπου συνολικά μέσα σε ένα έτος είχαν κερδίσει 5.700.000 δρχ., 6.300.000 δρχ,, υπήρχε όνομα εν ενεργεία διαιτητή με 1.300.000 δρχ., υπήρχε επικεφαλής θύρας με 5.700.000 δρχ., όπως και ονόματα 1-2 συναδέλφων, οι οποίοι θα μπορούσαν θαυμάσια να παίζουν στοίχημα, όπως εσύ κι εγώ, αλλά εκείνοι με περισσότερες γνώσεις. Ηταν μία λίστα από αυτούς που είχαν κερδίσει σ' ένα έτος 300.000 δρχ. και πάνω και σύζυγος παράγοντα που είχε κερδίσει 20 εκ. δρχ. στο στοίχημα. Κι αυτό ήταν αυτό που λέμε το... 'talk of the town, η κουβέντα της πόλης'.»
Για τους λόγους που επανήλθε το θέμα στο προσκήνιο: «Μπράβο στον Δελλατόλα και στο 'Ποντίκι' και σε όλους, αλλά δεν μπορώ να δέχομαι κουβέντα περί θεσμών και διαφάνειας, όταν είναι γραμμένοι και τους χρησιμοποιούμε την ώρα που θέλουμε. Τότε δεν υπήρχε Εισαγγελέας; Γιατί βγαίνει τώρα; Είμαι δημοσιογράφος και κρέμομαι από τη δημοσιογραφική πεντάδα, ... ποιος, που, πότε, πως και γιατί. Με αυτή πορεύομαι εδώ και 35 χρόνια και αν δεν απαντηθεί δεν μπορώ να πάρω θέση.
Δεν έχω κάνει ρεπορτάζ επί του εαυτού μου, ξέρω όμως τι παίζεται στην αγορά. Απελευθερώνονται τα στοιχήματα, οι άδειες, κοινώς είναι πολλά τα λεφτά... Αρη. Παίζονται πολλά χρήματα και επειδή αυτό γίνεται σε ένα επίπεδο διεθνοποιημένο και πανευρωπαϊκά απελευθερωμένο, καπιταλιστικό - εγώ δεν φοβάμαι τις λέξεις - και τώρα ξαφνικά κάποιους τους πήρε ο πόνος;
Πριν από εννέα μήνες μαθαίνω 'out of the blue', και μιλάω όπως μιλάνε οι... τύποι αυτοί, δηλαδή στην 'τούρλα του Σαββάτου' ότι έχει γραφτεί κάτι σε κάποιο blog. Μου το είπε ο Ανατολάκης σε μία επιτροπή οδικής ασφάλειας στην οποία είμαι και στην οποία είναι κι ο Ανατολάκης. Εγώ ασχολούμαι με τη μπάλα, ο Ανατολάκης είναι πρώην ποδοσφαιριστής, δεν είναι κανένας χώρος που θα μας χωρίσει ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός και μου ζητάει τη λίστα.
Του τη δίνω αν και του λέω είναι δημοσιευμένη και τον ρωτάω πως του ήρθε μετά από τόσο καιρό, 'μύγα σε τσίμπησε;'! Μου είπε ότι κάτι έγραψε κάποιο blog και δεδομένου ότι ήταν καινούργιος βουλευτής τότε και δεν θυμόταν, το ήθελε. Περνάνε οκτώ μήνες και ξαφνικά γίνεται της 'αλεπούς το κάγκελο'. Αυτή τη στιγμή έχω κάτι σε καχύποπτη οργή και υπερβολικά πεπειραμένη ψυχραιμία».
Για το αν έγινε κάτι μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια: «Υποτίθεται ήταν μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία γιατί ήταν απόρρητη η λίστα. Αυτή ήταν η δημοσιογραφική επιτυχία, την οποία ούτε καν ιδιοποιήθηκα. Εκανα ρεπορτάζ μόνη μου, ήταν πολλά τα ονόματα ψάχνοντας να βρω ποιος είναι ποιος. Πέντε, δέκα ονόματα τα ήξερα, αλλά παράγοντα της Β' εθνικής που να τον ξέρω;».
Για το τι όφειλε να κάνει η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας: «Έπρεπε να καλέσει όλους αυτούς που τάχα καλούν σήμερα. Για να μιλάγαμε όμως για τον Αστακό και το Κατάρ. Θα έβγαιναν 'αστακοί' οπλισμένοι για να περισωθεί η επένδυση του Κατάρ. Θυμάμαι χαρκατηριστικά που είπα στην επιτροπή 'καλά βρε παιδιά είναι δυνατόν να μην σας ενδιαφέρει όταν η Κίνα παίζει ηλεκτρονικά τον Εργοτέλη;'
Ξαφνικά οι Κινέζοι ανακάλυψαν τον Εργοτέλη; Σε μία εποχή όπως είναι παγκοσμιοποιημένη η πορνεία, η παιδεραστία, μήπως πρέπει να είναι παγκοσμιοποιημένη και η άμυνα; Και μου φέρνουν τη διεθνή επιτροπή θεσμών και διαφάνειας με όλους αυτούς που δωροδοκούν τον κόσμο; Εξηγώντας ότι είναι θέμα παιδείας κι όλα αυτά; Επειδή αυτά τα λέει το ΚΚΕ το οποίο μιλάει για τη μη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού γιατί να του δώσουμε δημοσιότητα.
Εγώ δεν μπορώ να τα βάλω με μερικούς συναδέλφους επειδή δεν έγραψαν; Αν δεν του δώσει ο άλλος το χαρτί και το χώρο να το γράψει, τι να κάνει. Από την άλλη μεριά δεν μπορεί να μην υπάρχει υποκειμενική ευθύνη. Και μετά μου λένε γιατί δεν κάνω κάτι, αν δεν με στηρίξει ο κόσμος τι να κάνω;».
Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα: «Είναι ένας κλασσικός τρόπος της κυρίαρχης τάξης. Θα βρεθεί ένα μαύρο πρόβατο επί σφαγήν. Θα επιλέξουν έναν, εν προκειμένω το διαιτητή, αύριο άλλον έναν, θα τον στριμώξουν με στοιχεία τύπου '17Ν' και θα τον μπουζουριάσουν. Είναι σαν την τρομοκρατία, σκοτώνεις έναν και νομίζεις ότι σκοτώνεις τον καπιταλισμό, ο οποίος μετά πάει μια χαρά. Γι' αυτό είμαι κι εναντίον της τρομοκρατίας αυτού του είδους. Σκοτώνεις έναν του κλείνουν το στόμα και μετά άλλοι δέκα κάνουν ήσυχοι τη δουλειά τους. Αυτά τα πράγματα για να γίνουν πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση. Να είναι ο κόσμος που παίζει στο στοίχημα και να ξέρει γιατί παίζει».
Για τον χαρακτήρα του στοιχήματος: «Έχω μία δημοσιογραφική περιφάνεια, μεσούσης δεκαετίας '80 έχω κάνει στα 'Νέα' μία από τις έρευνες, για την οποία είμαι εξαιρετικά περήφανη, πως ανεβαίνει ο τζόγος - τότε ήταν μόνο ο ΟΠΑΠ και το ΠΡΟ-ΠΟ - διεθνώς και πανελλαδικώς εν καιρώ κρίσης. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για εμπόρους των εθνών για μιλάμε για εμπόρους της απελπισίας και της ελπίδας. Οταν τα πράγματα είναι έτσι, αντί να κάνεις βιβλιοθήκη ή πάρκο για τα παιδιά, κάνει καζίνο, παίζεις τζόγο».
Για την κατάσταση της χώρας: «Είχα κάνει καταγγελία στην ίδια επιτροπή το καιρό των υποκλοπών με την Vodafone να πρωτοστατεί όχι ως εταιρεία, αλλά όλοι έλεγαν ότι ήταν ο άνθρωπιος της Vodafone και ούτω καθεξής. Διότι ήταν κι η Ερικσον, αλλά την -κατάπιαν - γιατί είναι στρατιωτική εταιρεία κι έχει 183 χώρες που πουλά στρατιωτικό υλικό, άρα γιατί να ακούγεται;
Ακουγόταν η Vodafone, αλλά την ώρα που κατηγορείτο επισήμως από τα όργανα, ότι παρακολουθούσε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της χώρας, ήταν χορηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Αυτή η πατρίδα είναι χωράφι όσο οι άνθρωποι είναι δούλοι και κολίγοι στην πατρίδας τους. Ή θα την πάρουμε στα χέρια μας και θα 'ναι σοβαροί ή, αφήστε την, μουγκαθείτε και παίξτε στοίχημα και πάρτε και κανέναν από αυτούς τους παράγοντες αντί να τους βρίζετε να σας δώσει και κανένα δεδουλευμένο».

«Έχουμε μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας»

Μετά από δύο συνεχόμενες νίκες ο Εργοτέλης ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη και ο προπονητής του, Νίκος Καραγεωργίου, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι παίκτες του πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να αποφύγουν τα λάθη.

«Μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, που όπως όλα για εμάς έτσι και αυτό έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το όνομα του αντιπάλου, αλλά και η δυναμική που έχει η έδρα του το δείχνει αυτό, όμως εμείς δεν θα πρέπει να το βλέπουμε έτσι και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο αντίπαλός μας θα δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον αγώνα που έδωσε με τον Πανιώνιο.

Θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει από πλευράς υλικού και για αυτό εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε τόσο σωματικά, όσο και στο μυαλό. Να έχουμε συγκέντρωση και να μην κάνουμε το παραμικρό λάθος που όταν παίζεις με ομάδες σαν τον Άρη το πληρώνεις. Τόσο εγώ όμως όσο και οι παίκτες μου είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γυρίσουμε με θετικό αποτέλεσμα, ή τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, ή τους τρεις της νίκης.

Δεν θα υπάρχει από την πλευρά μας η πίεση του αποτελέσματος που έχουμε στα εντός έδρας παιχνίδια. Ο Άρης θα παίξει ανοικτά και αυτό βοηθά και το δικό μας παιχνίδι, όμως αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πολύ, καθώς και με τη βοήθεια της έδρας και της ατμόσφαιρας που δημιουργεί ο κόσμος του, κάνει την κατάσταση θετική για τον αντίπαλο μας και αρνητική για εμάς.

Ο Αλεξόπουλος τις τελευταίες ημέρες δεν ακολουθεί όλο το πρόγραμμα των προπονήσεων, καθώς έχει κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο εξ αιτίας ενός ερεθισμού στον έσω πλάγιο σύνδεσμο. Η μαγνητική εξέταση που έκανε δεν έχει δείξει κάτι το ανησυχητικό, όμως το βεβαρημένο με τραυματισμούς παρελθόν του, μας κάνει να σκεφτόμαστε να τον χρησιμοποιήσουμε μόνο αν είναι απόλυτα έτοιμος.

Στις τελευταίες προπονήσεις που θα κάνουμε θα φανεί αν θα μπορεί να αγωνιστεί, εγώ πιστεύω πάντως ότι θα είναι έτοιμος και να μπορέσει να μας βοηθήσει. Έτσι μοναδική απουσία που θα έχουμε θα είναι του Σίλβα Ζούνιορ, ενός πολυτιμότατου παίκτη μας, ενώ επιστρέφει και ο Σασιασβίλι που μας έλειψε αρκετά.

Από την αρχή όχι μόνο του πρωταθλήματος, αλλά και της προετοιμασίας, στόχος μας ήταν να μπουν στην ομάδα νέα παιδιά. Ο Χρυσοφάκης είναι ένας από αυτούς, δεν είναι όμως ο μοναδικός. Ακολουθούν και άλλοι όπως ο Καρέλης, ο Σαρρής, ο Καβουσάκης, ο Χαντί, ο Κανδυλάκης, αλλά και ο Μπουχαλάκης που είναι πιο μικρός. Όλοι αυτοί είναι καλοί παίκτες, νέα παιδιά που έχω καιρό κοντά μου και θα φτάσει ο καιρός που θα πάρουν την ευκαιρία τους για να βοηθήσουν την ομάδα»,
ήταν τα λόγια του Καβαλιώτη τεχνικού.

Κούπερ: «Αντίπαλος μόνο ο κακός μας εαυτός»


Στην ψυχή που πρέπει να καταθέτει η ομάδα του Άρη σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν, στάθηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Κούπερ είπε: «Πάντα πρέπει να είσαι αγωνιστικός και να βελτιώνεσαι. Από την στιγμή που υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει χρόνος για αποκατάσταση, δεν υπάρχει χρόνος να δουλέψεις πολύ για το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Ο ανταγωνισμός είναι αυτός που σου προσφέρει την αποκατάσταση για να είσαι έτοιμος για το κάθε παιχνίδι. Αν θέλεις να έχεις πεποίθηση και θέλεις να πηγαίνεις καλά σε όλες τις διοργανώσεις πρέπει να έχεις καλό ηθικό. Αν αυτό κατεβαίνει δεν μπορείς να ανταπεξέρχεσαι και να έχεις καλή εικόνα στο παιχνίδι, όπως συνέβη σε εμάς στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Για να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να συγκεντρώνεσαι στο επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δύο τελευταία αποτελέσματα. Οι βαθμοί που χάνονται δύσκολα θα μπορέσουμε να τους βρούμε σε άλλα παιχνίδια. Σέβομαι τον Εργοτέλη όμως αντίπαλος μας είναι μόνο ο κακός μας εαυτός την στιγμή αυτή. Αν πριν από αρκετούς μήνες έλεγα ότι θέλουμε αγωνιστική ταυτότητα, τώρα λέω ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε θα είμαστε μία κοινή ομάδα. Ακόμη και όταν χάνουμε θέλω να τα έχουμε αφήσει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν σεβόμαστε τους αντιπάλους, όμως θέλουμε να έχουμε τη νοοτροπία πως κάτι θα αφήσουμε στον κόσμο σε κάθε παιχνίδι. Γι΄ αυτό μιλάω για μία νοητική προσπάθεια που πρέπει να κάνει η δική μου ομάδα για να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια. Πέρα από τις αρετές του Εργοτέλη, εμείς πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί από εδώ και μέχρι το τέλος της χρονιάς. Γιατί στο ποδόσφαιρο εκεί που νομίζεις ότι έχεις πετύχει κάτι, δέχεσαι μία σφαλιάρα και αλλάζουν όλα. Το παρελθόν είναι για να ανησυχεί ο αντίπαλος σου και όχι για να κάνει ζημιά στην δικιά σου ομάδα. Δε μιλάω για νίκη ή ήττα. Μιλάω για την ψυχή της ομάδας μου και την αγωνιστική συμπεριφορά όταν μπαίνει στο γήπεδο».
Για την χρησιμοποίηση όλου του ρόστερ από την αρχή της σεζόν, ο κ. Κούπερ τόνισε: «Είναι αναμφίβολο ότι θα τους χρειαστούμε όλους. Όλοι πρέπει να είναι πανέτοιμοι για να είναι ανταγωνιστικοί. Όταν μιλάμε για ηθικό, συμπεριφορά και επαγγελματισμό, ισχύει για όλους τους παίκτες. Όταν μιλάμε για καλό επαγγελματία, πειθαρχία και συμπεριφορά στην ομάδα τα περικλείει όλα αυτά. Στο ποδόσφαιρο ότι χάνεις χθες δεν μπορείς να το αναπληρώσεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μου έχουν ίσες πιθανότητες για να αγωνιστούν. Πρέπει να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες».
Τι μεσολάβησε ανάμεσα στο παιχνίδι της Καβάλας και αυτό του Πανιωνίου; Ο κ. Κούπερ απάντησε: «Υπήρχε το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θέλοντας και μη αυτό επηρεάζει τον ανταγωνισμό. Είμαστε πολύ κοντά στο να καταφέρουμε να κατακτήσουμε σημαντικά πράγματα. Αν όμως κατέβει το ηθικό και η συμπεριφορά, μπορεί να σε παρακλίνει από τον δρόμο που έχεις πάρει. Δεν μπορούμε να χάνουμε πράγματα γιατί μπαίνει σε έναν μακρύ δρόμο με πολλά παιχνίδια. Δεν μπορεί να χάνουμε την συγκέντρωση μας».
Για την κόκκινη κάρτα του Ναφτί στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και την συζήτηση που είχε μαζί του, ο κ. Κούπερ τόνισε: «Έχασε εντελώς τον έλεγχο ο Ναφτί. Μίλησα μαζί του. Του είπα ξεκάθαρα κάποια πράγματα. Από εμένα θα έχει ένα προσωπικό πρόστιμο. Ζήτησε συγνώμη από τους συμπαίκτες του παρότι είπε ότι προκλήθηκε. Για μένα δεν έχει σημασία αυτό. Αν πραγματικά σκέφτεται έτσι για εμάς θα είναι ευπρόσδεκτος».
Αναλύοντας το θέμα προστίμου είπε: «Αγωνιστικά έτσι κι αλλιώς θα χάσει αρκετά παιχνίδια. Εγώ μιλάω για χρηματικό πρόστιμο που θα έχει».
Για τις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, στις οποίες προπονείται πάλι η ομάδα υπογράμμισε: «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα γήπεδα είναι πολύ καλά. Πάντα ήμουν της άποψης ότι αν έχεις σωστές εγκαταστάσεις, σου κάνει πιο ευχάριστη και εύκολη την δουλειά πέραν του πρεστίζ της ομάδας. Ο παίκτης προστατεύει τις εγκαταστάσεις γιατί τις νιώθει δικές του. Δεν νοικιάζουμε κάποιες άλλες εγκαταστάσεις. Πιστεύω ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, όμως μπορούν να γίνουν και άλλες βελτιωτικές κινήσεις. Ο Άρης έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να κάνει ένα πολύ ωραίο αθλητικό κέντρο».
Για τους νεαποκτηθέντες, Πορτίγια και Λίμα επισήμανε: «Ο Πορτίγια θέλει χρόνο. Ο Λίμα δουλεύει πολύ στην φυσική κατάσταση γιατί βρίσκεται αρκετά πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους. Επομένως πρέπει να τον φέρουμε στα επιθυμητά επίπεδα».
Για τον Κάλβο είπε: «Είναι σε καλή κατάσταση. Δουλεύει καλά και πιστεύουμε ότι θα είναι πλέον έτοιμος»

Η Μπάγερν θα επεκτείνει το συμβόλαιο του Φαν Γκάαλ

Νέο συμβόλαιο συνεργασίας θα υπογράψει ο Λουίς Φαν Γκάαλ με την Μπάγερν Μονάχου. Η διοίκηση της πρωταθλήτριας Γερμανίας είναι σίγουρη ότι θα επεκταθεί η συνεργασία της με τον Ολλανδό τεχνικό και μετά το καλοκαίρι του 2011, όταν εκπνέει το τρέχον συμβόλαιο μεταξύ τους.

Ο Φαν Γκάαλ ανέλαβε την Μπάγερν το περασμένο καλοκαίρι και αρχικά αντμετώπισε γκρίνιες και δυσπιστία, καθώς η παρουσία της ομάδας δεν ήταν η αναμενόμενη. Το δεύτερο μισό της σεζόν, όμως, ήταν εντυπωσιακό, με τους Βαυαρούς να κατακτούν το νταμπλ στη Γερμανία και να φτάνουν ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χωρίς Λάμπαρντ η Τσέλσι

Χωρίς έναν από τους «στυλοβάτες» της Τσέλσι, θα υποχρεωθεί να παρατάξει ο Κάρλο Αντσελότι τους «μπλε» στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι για την Πρέμιερ Λιγκ και στην αναμέτρηση με την Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο λόγος για τον Φρανκ Λάμπαραντ, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον προσαγωγό, με συνέπεια να μην προπονηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των Λονδρέζων, η συμμετοχή του 32χρονου μέσου, ακόμη και στο ντέρμπι της 3ης Οκτωβρίου με την Αρσεναλ, είναι αμφίβολη.

«Χρειαζόμασταν την πειθαρχία του Μουρίνιο»

Παρότι ο Ζοσέ Μουρίνιο αρνηθηκε το αιτημα των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ Μαδρίτης να μετατεθεί κατά μία ώρα η πρωινή προπόνηση, οι διοικούντες υποστηρίζουν πως αυτό είναι μέρος της τακτικής του ιδιόρρυθμου τεχνικού. «Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμασταν πειθαρχία μέσα στην ομάδα», ειπώθηκε από τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου.

Όπως γράφει η «Marca», όταν οι παράγοντες της «βασίλισσας» αποφάσιζαν να προσλάβουν τον Πορτογάλο προπονητή ήξεραν ότι δεν κάνει συμβιβασμούς και ακολουθεί την δική του στρατηγική. Ο 47χρονος τεχνικός δεν διαπραγματεύεται κανένα θέμα που αφορά τη δουλειά του με τους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τον Μουρίνιο.

Οι «μερένχες» έχουν έρθει ισόπαλοι (0-0) με τη Μαγιόρκα και έχουν νικήσει την Οσασούνα (1-0, εντός), τον Άγιαξ (2-0, εντός), τη Σοσιεδάδ (1-2, εκτός) και την Εσπανιόλ (3-0, εντός). «Έχει τα πάντα υπό έλεγχο και οι παίκτες θα το παρατηρήσουν», λένε στη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου.

Πάντως, το έργο του Πορτογάλου έχει αποδειχθεί πως έχει αποτελέσματα στην Πόρτο, την Τσέλσι και την Ίντερ, με τις οποίες έχει καταφέρει να κατακτήσει δύο Champions League (με την Πόρτο και την Ίντερ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντρογκμπά, ο Λάμπαρντ και ο Τέρι από την Τσέλσι και ο Ζανέτι, ο Σνάιντερ και ο Ματεράτσι από την Ίντερ, έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον «Special One».

Με όλα τα «βαριά» όπλα η Celeste

Στη φιλική νίκη κόντρα στην Αγκόλα (2-0) ο Όσκαρ Ταμπάρες δεν κάλεσε το επιθετικό δίδυμο που οδήγησε την Ουρουγουάη στην τέταρτη θέση του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ντιέγκο Φορλάν και Λουίς Σουάρες, οι δύο γκολτζήδες όμως επανέρχονται στην εθνική για τα φιλικά του Οκτωβρίου.

Η Celeste θα αντιμετωπίσει στις 8 Οκτωβρίου την Ινδονησία και στις 12 την Κίνα εκτός έδρας, αντιπάλους δηλαδή χαμηλότερης δυναμικότητας και τα ματς προσφέρονται για πειραματισμούς. Εναλλακτικές λύσεις για την επίθεση είναι ο Έντινσον Καβάνι και ο «Λόκο» Αμπρέου, ενώ ο Νίκολας Λοντέιρο του Άγιαξ παραμένει τραυματίας και δεν κλήθηκε.

Η 24άδα της Ουρουγουάης: Μουσλέρα, Καστίγιο (τερματοφύλακες), Κάσερες, Λουγκάνο, Φουσίλε, Γκοντίν, Βικτορίνο, Μ. Περέιρα, Σκότι, Βαλντές (αμυντικοί), Πέρες, Αλ. Γκονζάλες, Φερνάντες, Εγκουρέν, Γκαργκάνο, Ν. Γκονζάλες, Αλ. Περέιρα, Ραμίρες, Κ. Ροντρίγκες, Χ. Ροντρίγκες (μέσοι), Φορλάν, Σουάρες, Καβάνι, Αμπρέου (επιθετικοί).

Μεγάλα κέρδη για την Άρσεναλ

Εξαιρετικά είναι τα αποτελέσματα του οικονομικού απολογισμού στην Άρσεναλ για την περασμένη σεζόν (μέχρι τις 31 Μαΐου). Ο σύλλογος είχε έσοδα 65 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα εξοφλήθηκε το χρέος των 152 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του παλιού γηπέδου της ομάδας («Χάιμπουρι») σε ένα συγκρότημα κατοικιών, τις οποίες εκμεταλλεύεται πλέον ο σύλλογος.

Ο κύκλος εργασιών της Άρσεναλ αυξήθηκε σε 443 εκατ. ευρώ (από 366 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση), ενώ τα χρέη του συλλόγου περιορίστηκαν σε 158 εκατ. ευρώ (από 347 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση). Παράλληλα ο σύλλογος βγήκε κερδισμένος από τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του, καθώς είχε έσοδα 15,9 εκατ. ευρώ (έναντι 3,39 εκατ. ευρώ από την περσινή σεζόν).

Βασσάρας: «Το πόθεν έσχες στη διάθεση του Αρείου Πάγου».

Την άποψή του για όσα συμβαίνουν στον χώρο τής διαιτησίας αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα, εξέφρασε με δηλώσεις του Κύρος Βασσάρας.Ο Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας τής Ομοσπονδίας σχολίασε μέσω του 'BHMA FM' ότι ο αθλητικός Τύπος συμβάλλει στη δημιουργία καχυποψίας προς τους Έλληνες φιλάθλους, συμπληρώνοντας ότι το πόθεν έσχες των διαιτητών βρίσκεται στη διάθεση του Αρείου Πάγου.

Ακόμα, συμπλήρωσε ότι ο κώδικας δεοντολογίας δεν επιτρέπει στους ρέφερι να ποντάρουν σε αγώνες στοιχήματος, κάτι το οποίο από φέτος έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται. Σχολίασε ότι τα όργανα που επιστατούν τη δικαιοσύνη έχουν υποχρέωση να γίνουν όλες οι ενέργειες για να διασφαλίσουν ένα σωστό ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρθηκε και στη δουλειά που γίνεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης της διαιτησίας.

Ο φίλαθλος πηγαίνει στο γήπεδο με καχυποψίες: «Επειδή σταμάτησε η τηλεκριτική εν μέρη, δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα άρδην στο ποδόσφαιρο. Ο φίλαθλος που παρακολουθεί από κοντά έναν αγώνα θα πρέπει να βλέπει τα ίδια πράγματα μετά και στην τηλεόραση και στις αθλητικές εφημερίδες. Δυστυχώς, αυτό καμιά φορά δεν γίνεται και δεν αναφέρομαι μόνο στις πρόσφατες τρεις αγωνιστικές, αλλά μιλάω γενικά. Και αυτό για έχουμε το παγκόσμιο ρεκόρ να έχουμε τις περισσότερες αθλητικές εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας. Αν εξετάσουμε λοιπόν αυτό το πράγμα, σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις, χρωματιστές απόψεις, που αυτό δεν αφήνει τον φίλαθλο να σκεφτεί ώριμα και να πάει σε έναν αγωνιστικό χώρο να δει παιχνίδι χωρίς καχυποψίες».

Στη διάθεση του Αρείου Πάγου το πόθεν έσχες των διαιτητών: «Γίνεται ένας ντόρος για τα πόθεν έσχες των διαιτητών. Ο κόσμος θα πρέπει να ενημερωθεί ότι οι διαιτητές και γενικά όσοι είτε έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, είναι υπάλληλοι είτε όχι και συνεργάζονται με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όλοι υποβάλλουμε πόθεν έσχες και μάλιστα όλα αυτά είναι στη διάθεση του Αρείου Πάγου».

Κώδικας δεοντολογίας και απαγόρευση από φέτος: «Βάση του κώδικα δεοντολογίας σαφώς και δεν μπορεί ένας διαιτητής να ποντάρει σε αγώνες στο στοίχημα, τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν και για εμένα δεν θα έπρεπε γενικά να ασχολείται. Βάση κανονισμού της ΕΠΟ, φέτος προβλέπεται και απαγορεύεται να παίζει. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι όταν βγαίνουν δημόσια και λένε πράγματα για κάποιους διαιτητές και δημιουργεί μια καχυποψία και μια δυσπιστία σε όσους το ακούν και μετά ακούν κάτι άλλο, που ακυρώνει το προηγούμενο.

Πρέπει τα όργανα που επιστατούν τη δικαιοσύνη έχουν υποχρέωση να γίνουν όλες οι ενέργειες για να διασφαλίσουν ένα σωστό ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ειδήσεις και οι παραειδήσεις δεν κάνουν καλό στο ποδόσφαιρο, γιατί όποιος και να το ακούσει δεν θα σχηματίσει καλή γνώμη η στην άκρη του μυαλού του θα έχει πάντα μια δυσπιστία και θα την μεταφέρει πάντα στο γήπεδο».

Θετικό βήμα για τους Έλληνες διαιτητές: «Πέρυσι ξεκίνησε η συνεργασία μας με την ΕΠΟ σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της διαιτησίας, βάση συνθήκης της UEFA. Βάλαμε πενταετές πρόγραμμα, ξεκινήσαμε την ενημέρωση των κανόνων ποδοσφαίρου σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, ακόμη και φιλάθλους, με σκοπό να καταλάβει ο καθένας τη δυσκολία να παίρνεις μια απόφαση στον αγωνιστικό χώρο, ως διαιτητής. Το τι σημαίνει κανόνας ποδοσφαίρου και τι είναι αυτό που δεν το ήξερε, γιατί δεν τα γνώριζαν όλα.

Όταν πέρυσι επισκέφθηκα τις ομάδες στη Superleague, δεν υπήρχε κάποιος να πει ότι όλα αυτά τα ήξερα, πάντα υπήρχαν αμφιβολίες και αμφισβητήσεις. Στη βάση λοιπόν δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Έγινε όμως ένα βήμα. Υπάρχουν κάποιοι που δε γνωρίζουν τους κανονισμούς. Πέρυσι φτιάξαμε 1.000 νέους διαιτητές σε όλη την Ελλάδα, δίνοντάς τους ένα κίνητρο και από την άλλη να έχουμε στο μέλλον τη δυνατότητα να επιλέξουμε τον καλύτερο βάση της μόρφωσης και της προσωπικότητας του. Και να μην αναγκαζόμαστε να επιλέγουμε κάποιον επειδή δεν έχουμε άλλον».

Ρουκάβινα: «Θα φτύσει αίμα ο ΠΑΟΚ για να μας κερδίσει».

Τα αδύνατα-δυνατά θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει την Ντιναμό στην προσεχή αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του ο Άντε Ρουκάβινα.Ο άσος της κροατικής ομάδας μίλησε στην εφημερίδα 'Σπορ Του Βορρά' για το παιχνίδι τής ερχόμενης Πέμπτης, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους του συλλόγου, αλλά και στους Δημήτρη Σαλπιγγίδη (για τον οποίο συμπλήρωσε ότι του είχε αποκαλύψει την επιθυμία του να επιστρέψει τον ΠΑΟΚ, όταν ήταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό) και Ντάριο Κρέσιτς.

Αναλυτικά:

Αντε, γνωρίζουμε ότι στα τελευταία ματς της Ντιναμό δεν αγωνίστηκες λόγω τραυματισμού. Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

"Είχα ελαφρύ τραυματισμό μετά το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ. Δεν είναι όμως κάτι σοβαρό. Στα επόμενα ματς δεν έπαιξα και κάνω ειδική προετοιμασία. Μάλλον δε θα αγωνιστώ ούτε το Σάββατο για το πρωτάθλημα για να μπορέσω να παίξω την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Είμαι πανέτοιμος για τον ΠΑΟΚ".

Με τη Βιγιαρεάλ σκόραρες το γκολ της νίκης. Στην Τούμπα πώς βλέπεις τα πράγματα για την ομάδα σου

"Πράγματι σκόραρα με τη Βιγιαρεάλ και ελπίζω να πετύχω γκολ και στην Τούμπα. Δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά έχω αντιμετωπίσει ως παίκτης του Παναθηναϊκού τον ΠΑΟΚ πέντε φορές και δεν έχω ηττηθεί ποτέ! Από αυτές τις πέντε οι δύο ήταν στην Τούμπα όπου μία κερδίσαμε (σ.σ. 0-1 στις 10 Μαΐου του 2009) και την άλλη είχε λήξει ισόπαλο το αποτέλεσμα (σ.σ. 0-0 στις 19 Οκτωβρίου του 2008)".

Έπαιξες στην Ελλάδα και γνωρίζεις τον ΠΑΟΚ. Αν θα σε ρωτούσε κάποιος συμπατριώτης σου για παράδειγμα τι θα του έλεγες για τον ασπρόμαυρο σύλλογο;

"Τι άλλο από την καυτή Τούμπα; Στην έδρα του ΠΑΟΚ δημιουργείται μία σπουδαία ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι πολύ… σπέσιαλ!"

Καλύτεροι από του Παναθηναϊκού…

"Νομίζω ότι όλοι στην Ελλάδα το ξέρουν και το λένε, πως ότι η καλύτερη έδρα στην χώρα και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη είναι η Τούμπα!"

Δηλαδή στην Τούμπα δημιουργείται η πιο ζεστή ατμόσφαιρα από όλα τα άλλα γήπεδα;

"Φυσικά"

Την Πέμπτη θα αντιμετωπίσεις έναν πρώην συμπαίκτη σου τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος επέστρεψε στον ΠΑΟΚ.

"Πράγματι. Γνωρίζω πολύ καλά τον Σάλπι. Μου έλεγε πέρσι όταν το συμβόλαιο του έφτανε στο τέλος του πως δεν τον νοιάζουν τα χρήματα και ότι θέλει να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη. Μου έλεγε ότι του είχε λείψει πολύ η Θεσσαλονίκη, το σπίτι του και ο ΠΑΟΚ. Είναι αλήθεια ότι δεν βρίσκεις τέτοιον ποδοσφαιριστή. Διότι εκτός από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες είναι εξαίρετος άνθρωπος με ήθος και επαγγελματίας".

Ποιος θα χαμογελάει μετά το ματς της Τούμπας εσύ ή ο Σαλπιγγίδης την Πέμπτη;

"Αυτό είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς. Ξέρουμε πού θα πάμε και τι κλίμα θα αντιμετωπίσουμε στην Τούμπα. Όμως είμαστε προετοιμασμένοι για αυτόν τον αγώνα και θα αναλύσουμε και την τακτική της ομάδας τις επόμενες ημέρες. Έχουμε πολύ δύσκολο έργο στη Θεσσαλονίκη αλλά διαθέτουμε μία ομάδα πολύ δυνατή με σπουδαίους παίκτες και έναν πάρα πολύ καλό προπονητή. Σε ένα ματς όλα μπορούν να συμβούν. Μπορεί και να χάσουμε στην Τούμπα, όμως ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξέρει ότι θα είμαστε ένας δύσκολος αντίπαλος. Είμαστε δυνατοί και σκληροί αντίπαλοι. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ όμως για να μας κερδίσει θα πρέπει… να φτύσει αίμα".

Χωρίς ντέρμπι και στη σκιά της διαιτησίας η 4η αγωνιστική

Στη σκιά της διαιτητολαγνείας και στο περιθώριο των συναντήσεων για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, οι 16 ομάδες της Superleague επιστρέφουν το σαββατοκύριακο στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος.Το μεγάλο ματς μπορεί να λείπει από το μενού της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ωστόσο οι πολλές εκπλήξεις που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, κορυφώνουν το ενδιαφέρον για ακόμη ένα σαββατοκύριακο.
Ο Ηρακλής που προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας συγκεντρώσει 7 βαθμούς υποδέχεται στο Καυτανζόγλειο την Καβάλα και με νίκη εξασφαλίζει την παραμονή του στην κορυφή για ακόμη μια εβδομάδα.
Στραβοπάτημα του γηραιού περιμένει ο Ολυμπιακός προκειμένου να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας 20 αγωνιστικές μετά την τελευταία φορά που βρέθηκε στην κορυφή της Superleague (από τη 14η αγωνιστική της περσινής σεζόν). Προϋπόθεση βέβαια το τρίποντο των ερυθρόλευκων απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έκοψε βαθμούς από την ΑΕΚ.
Το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα φιλοδοξούν να υπερασπιστούν με ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα οι Κέρκυρα και Εργοτέλης. Οι "Φαίακες" φιλοξενούνται από την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ ενώ η ομάδα του Ηρακλείου έχει δύσκολο έργο απέναντι στον "πληγωμένο" Άρη που αποζητά τη 2η νίκη του στο πρωτάθλημα μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.
Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός στο πρώτο του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, θέλει να δώσει τέλος στο σερί των κακών εμφανίσεων-αποτελεσμάτων και απέναντι στον Πανιώνιο φιλοδοξεί σε έναν νέο ξεκίνημα που θα τον επαναφέρει στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον ΠΑΟΚ ο οποίος έχει ωστόσο σαφώς δυσκολότερο έργο αντιμετωπίζοντας στα Πηγάδια την Ξάνθη. Ο δικέφαλος του βορρά προέρχεται από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου.
Η ΑΕΚ, στη σκιά των λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων του Κουκουλάκη, που της στέρησαν δύο βαθμούς την προηγούμενη αγωνιστική, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου φιλοδοξώντας να κόψει τον "αέρα" των νεοφώτιστων μετά την ισοπαλία στην Τούμπα.
Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής, συμπληρώνει το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία, μεταξύ των δύο μέχρι τώρα ουραγών της βαθμολογίας, Ατρομήτου και Πανσερραϊκού στο Περιστέρι.


Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

(17:15, NOVA) Ατρόμητος - Πανσερραϊκός
(19:30, NET) Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης
(19:30, NOVA) Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

(16:00, NOVA) Ηρακλής - Καβάλα
(16:00, NOVA) ΑΕΛ - Κέρκυρα
(18:15, NET) Ξάνθη - ΠΑΟΚ
(18:15, NOVA) Άρης - Εργοτέλης
(20:30, NOVA) Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ

Ο Αμπρέου τα έχει...

Ο πρώην παίκτης του Αρη έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Lance για τον τρόπο με τον οποίο... πανηγύρισε το γκολ στο ντέρμπι Βάσκο ντα Γκάμα - Μποταφόγκο (2-2). Το πρωτοσέλιδο ήταν εμπνευσμένος από το παρατσούκλι του. «Loco empate», δηλαδή «τρελή ισοπαλία». Ο Αμπρέου σκόραρε στο δεύτερο λεπρό των καθυστερήσεων με πέναλτι και πανηγύρισε δηλώνοντας ότι έχει μεγάλα... κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος μετά. «έχουμε μεγάλα καρύδια»! Και μη φανταστεί κάποιος ότι παρερμηνεύτηκε η χειρονομία του, αφού και ο ίδιος έσπευσε να επιβεβαιώσει αργότερα με δηλώσεις του το μήνυμα που έστειλε.

Το... χαρτζιλίκι των διαιτητών

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το «χαρτζιλίκι» που εισπράττουν οι διαιτητές για κάθε αγώνα στην Σούπερ Λίγκα και φτάνει τα 1540 ευρώ ανά αγώνα. Ο Γιώργος Σταθόπουλος είναι ο διαιτητής που εισέπραξε τα περισσότερα χρήματα στην περσινή Σούπερ Λίγκα και ακολουθεί ο Δαλούκας. Δείτε τις αμοιβές των διαιτητών και τι εισέπραξαν...Αναλυτικά το άρθρο του Κώστα Πλιάτσικα στην «Εξέδρα»

Μπορεί η διαιτησία στη χώρα μας να μην θεωρείται επαγγελματική, ωστόσο οι αμοιβές των ρέφερι κάθε άλλο παρά σε ερασιτέχνες παραπέμπουν, καθώς ξεπερνούν τα αντίστοιχα ετήσια έσοδα του μέσου Ελληνα εργαζόμενου.  Διαβάστε το «μισθολόγιο» των Ελλήνων διαιτητών.

Γι' αυτό και το «ψυγείο» ή οι σκληρότερες τιμωρίες σημαίνουν μεγάλο οικονομικό κόστος. Ενας ρέφερι της Σούπερ Λίγκας λαμβάνει για κάθε αγώνα 1.540 ευρώ καθαρά, οι βοηθοί εισπράττουν 550 ευρώ και ο τέταρτος 300 ευρώ. Στο Κύπελλο οι αμοιβές διαμορφώνονται ανάλογα με τη φάση της διοργάνωσης και κυμαίνονται από 400 έως 800 ευρώ, ενώ στον τελικό η αμοιβή ισούται με αυτήν ενός αγώνα πρωταθλήματος (1.540 ευρώ). Με δεδομένο ότι ένας διαιτητής ορίζεται σε τουλάχιστον δύο αναμετρήσεις πρωταθλήματος τον μήνα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι τιμωρίες εκτός από το γόητρο και το προφίλ πληγώνουν και την τσέπη του. Να σημειωθεί πάντως ότι οι διαιτητές καταβάλλουν στις ενώσεις στις οποίες ανήκουν το 15% των χρημάτων που εισπράττουν από την ενασχόλησή τους με τη διαιτησία.

Οι αμοιβές στην Ευρώπη
Σε υψηλότερα νούμερα -συγκριτικά με την Ελλάδα- κινούνται οι απολαβές των διαιτητών στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη χλιδάτη Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας οι ρέφερι οδηγούνται στην αφετηρία της σεζόν με ετήσιο πάγιο μισθό 37.000 ευρώ, ενώ πριμοδοτούνται με 500 ευρώ για κάθε παιχνίδι που σφυρίζουν. Στην ιταλική Serie A οι... απόγονοι του Κολίνα λαμβάνουν 3.900 ευρώ (μικτά ανά ματς), ενώ στη Λιγκ 1 της Γαλλίας οι ετήσιες απολαβές κινούνται μεταξύ 15.000 και 20.000 ευρώ. Υψηλοί είναι οι μισθοί σε Ισπανία και Γερμανία. Στην Πριμέρα Ντιβισιόν έχουν πάγιες ετήσιες αποδοχές 50.000 ευρώ, ενώ λαμβάνουν 2.000 ευρώ για κάθε ματς που σφυρίζουν. Στην Μπουντεσλίγκα ο διαιτητής εισπράττει 3.800 ευρώ για κάθε αγώνα, ενώ 1.900 ευρώ είναι η αμοιβή του βοηθού.

ΤΟ «ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ» ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΚατηγορία   Διαιτητής   Βοηθός   Τέταρτος
Super League       1.540   550   300
Football League   400   200   200
Football League 2   250   125   125
Δ' Εθνική   90   45   45
Τοπικά
Α' Κατηγορία   40   30   20
Β' Κατηγορία   35   25   20
Γ' Κατηγορία   30   20   20
* Τα ποσά είναι σε ευρώ και αναλογούν στην αμοιβή των διαιτητών για κάθε παιχνίδι.
«Πρωταθλητής» ο Σταθόπουλος
Ο Γιώργος Σταθόπουλος είναι ο διαιτητής που την περσινή σεζόν εισέπραξε τα περισσότερα χρήματα στη Σούπερ Λίγκα. Ο Πατρινός ρέφερι σφύριξε σε 19 αγώνες της «μεγάλης κατηγορίας», σε άλλους τρεις ήταν τέταρτος, ενώ σφύριξε και δύο ματς Β' Εθνικής και σε τέσσερα Κυπέλλου. Σύνολο απολαβών: 34.840 ευρώ.

Ακολούθησε ο Γιώργος Δαλούκας με 33.140 ευρώ από 20 αγώνες Σούπερ Λίγκας, έναν Β' Εθνικής και δύο Κυπέλλου. Βέβαια, αν προσθέσει κανείς και τα έσοδά του από ορισμούς σε ευρωπαϊκά ματς, ο Θεσσαλός ξεπερνά κατά πολύ τον Σταθόπουλο. Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Τάσος Κάκος με 32.200 ευρώ από 17 αγώνες Σούπερ Λίγκας (συν δύο ως τέταρτος), έναν Β' Εθνικής, το μπαράζ ανόδου Τρίκαλα - Βύζας και δύο Κυπέλλου.

Ο Μιχάλης Τσινιάρης, ο οποίος ήταν μαζί με τον Κάκο οι μοναδικοί από τους 21 διαιτητές στους οποίους δεν επιβλήθηκε τιμωρία κατά τη διάρκεια της περιόδου, ήταν τέταρτος σε απολαβές με 28.800 ευρώ,  ξεπερνώντας σε έσοδα τους διεθνείς Παμπορίδη, Καλόπουλο, Σπάθα, Κουκουλάκη και Τριτσώνη. Στις τελευταίες θέσεις της σχετικής κατάταξης βρέθηκαν οι πρωτάρηδες στη Σούπερ Λίγκα Ανδρέας Παππάς, Μιχάλης Βοσκάκης και Θανάσης Γιάχος.

ΠΙΝΑΚΑΣ
ΤΟ «ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ» ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2009-2010
Διαιτητής   Σύνδεσμος   Εσοδα
Γιώργος Σταθόπουλος   Αχαΐας   34.840
Γιώργος Δαλούκας   Θεσσαλίας   33.140
Τάσος Κάκος   Κέρκυρας   32.200
Μιχάλης Τσινιάρης   Αθηνών   28.800
Δημήτρης Καλόπουλος   Μακεδονίας   26.480
Μιχάλης Ντάκος   Ξάνθης   25.060
Μάριος Λαμπρόπουλος   Ηλείας   24.560
Κώστας Παπασταμάτης   Αθηνών   23.720
Βασίλης Παμπορίδης   Κιλκίς   22.720
Τάσος Σιδηρόπουλος   Δωδεκανήσου   22.220
Ηλίας Σπάθας   Πειραιά   21.860
Σταύρος Τριτσώνης   Αθηνών   21.220
Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης   Καβάλας   20.340
Μιχάλης Κουκουλάκης   Ηρακλείου   20.320
Γιώργος Γιαννόπουλος   Αθηνών   20.200
Απόστολος Αμπάρκιολης   Μακεδονίας   19.500
Δημήτρης Κύρκος   Ηπείρου   18.800
Πέτρος Κωνσταντινέας   Μεσσηνίας   18.160
Ανδρέας Παππάς   Αθηνών   17.840
Μιχάλης Βοσκάκης   Ρεθύμνου   17.420
Θανάσης Γιάχος   Χίου   16.720

* Τα ποσά είναι σε ευρώ και δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα από ευρωπαϊκούς αγώνες, φιλικά ματς και ταξίδια σε χώρες της Αραβίας, τα οποία αποφέρουν στον πρώτο διαιτητή αμοιβή 3.000 δολαρίων ανά αγώνα.

Φωτο Ημερας

Ολοι την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στην κλήρωση του πρωταθλήματος βόλεϊ, για ευνόητους λόγους


Δ

Ειπε...................

"Σημαντικό το βραβείο, αλλά καλύτερα να κερδίζαμε"
Νάτσο Σκόκο
(...ο άσος της ΑΕΚ κατά τη βράβευσή του για το Best Goal της 3ης αγωνιστικής)


Ψιθυροι..........

  • http://www.emergencemarketing.com/images/whisper%20small.jpg"Εντολή" να φορέσουν όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού την ερυθρόλευκη φανέλα στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, δίνουν οι σύνδεσμοι των οργανωμένων
  • Μια σύντομη, αλλά... άκαρπη έρευνα για το ποιος διέρρευσε την πληροφορία της έλευσης των Εμάνουελ Σ¨ανι και Ογκένι Ονάζι, έκαναν στην Παιανία οι Αντωνίου και Φρέιτας, οι οποίοι δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους
  • Το πάθος του Τζιμπρίλ Σισέ με τα πολυτελή αυτοκίνημα αποτέλεσε σημείο αναφοράς στο γαλλικό περιοδικό Le Maine Libre. "Εναλλάσσεται μεταξύ μιας Mercedes SLR, ενός Hummer H2 και μιας Chrysler 300C, ενώ τον Σεπτέμβρη κατέστρεψε μια Bentley αξίας 300.000 ευρώ!"
  • Οπαδός του Ολυμπιακού πλησίασε τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", όπου ο ισπανός βρέθηκε για κάποιες αγορές. Του ζήτησε να δώσει ευκαιρίες στον Γιάννη Παπαδόπουλο, αλλά ο βάσκος τού απάντησε: "Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός παίζει με Γκοβού και Σισέ..."



Δεν πάτησε κορυφή η Σεβίλλη

Η Σεβίλλη αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος, καθώς η Σανταντέρ ισοφάρισε με τον Πινίγιος στο 54'. Ο Νεγρέδο στο 13' με πέναλτι είχε ανοίξει το προβάδισμα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου βρίσκονται οι Ρεάλ Μαδρίτης και η Βαλένθια.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας κάθεται στην πέμπτη θέση πίσω από Μπαρτσελόνα και Βιγιαρέλ που έχουν από εννιά βαθμούς.

Μπέος: "Τον έχει αποβάλει το σύστημα τον Μητρόπουλο"

Ο Αχιλλέας Μπέος δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Βίκτωρα Μητρόπουλου και την Πέμπτη μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού "ΝοvaΣΠΟΡ FM 94.6" εξαπόλυσε επίθεση στον τελευταίο. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε πως τον Μητρόπουλο τον έχει αποβάλει το σύστημα.

"Έμεινα έκπληκτος χθες. Με ποια ιδιότητα βγήκε ο κ. Μητρόπουλος και μίλησε για εμένα. Πρόκειται για κάποιον που τον έχει ξεχάσει και η μάνα του. Η αλήθεια είναι πως έχω μια εκκρεμότητα με την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά θα δούμε αν έχω δίκιο ή άδικο. εγώ περπατάω στη Νέα Σμύρνη με το κεφάλι ψηλά και το 90% του κόσμου, γιατί δεν γίνεται να είσαι σε όλους αρεστός, με χαιρετάει και μου σφίγγει το χέρι. Αντίθετα, ο κ. Μητρόπουλος για να περάσει από τα Ιλίσια ή το Αιγάλεω χρειάζεται να βάλει κουκούλα για να μην τον αναγνωρίσουν. Εγώ είμαι Πανιώνιος και δεν το έκρυψα ποτέ. Αυτός δεν ξέρουμε ούτε σε ποια ομάδα είναι ούτε τι ακριβώς κάνει. Τον έχει αποβάλει το σύστημα και δεν πρόκειται να ξαναμπεί ποτέ στο ποδόσφαιρο. Εγώ αγαπάω το ποδόσφαιρο και παραμένω στον χώρο σε αντίθεση με τον κ. Μητρόπουλο που μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να ρίξει επτά ομάδες. Όταν βρεθεί κάποια πόλη που θα θέλει να ρίξει μια ομάδα να τον φωνάξουν"

Με το αριστερό η Εθνική

Η αγωνιστική ανωτερότητα των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαιώθηκε στην πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ γυναικών 2010 στην Οστράβα της Τσεχίας. Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα ηττήθηκαν με 99-73, ενώ αύριο η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει τη Γαλλία στις 21:15, στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου. Η αξιοπρεπής εμφάνιση απέναντι στο «μεγαθήριο» των ΗΠΑ, οι οποίες είναι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, είναι αυτό που κρατούν οι Ελληνίδες διεθνείς και πλέον συγκεντρώνονται στην αυριανή αναμέτρηση με τις «τρικολόρ» και τον αγώνα-«κλειδί» του Σαββάτου με τη Σενεγάλη. Από 16 πόντους σημείωσαν οι ΜακΚάφτρι και Κας για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρώτη σκόρερ της Ελλάδας ήταν η Εβίνα Μάλτση με 29 και 6/7 τρίποντα. Η Καλτσίδου πέτυχε 21 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ, ενώ 11 πόντους σημείωσε η Ζωή Δημητράκου.

Τα δεκάλεπτα: 18-32, 35-52, 50-67, 73-99

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλέντζου, Σπανού, Δημητράκου 11 (1), Χατζηνικολάου, Καλτσίδου 21 (2), Μάλτση 29 (6), Παπαμιχαήλ 9, Λύμουρα, Σωτηρίου, Σταυρίδου, Σούλις 3
ΗΠΑ (Αουριέμα): Γουέλεν 2, Τζόουνς 4, Μπερντ 6 (2), Ντουπρί 12, ΜακΚάφτρι 16, Απέλ 2, Κάτσινγκς 10, Κας 16, Ταουράσι 8 (2), Φόουλς 4, Μουρ 7 (1), Τσαρλς 12

Επέστρεψε ο Γκοβού, διάστρεμμα ο Σιμάο

Ένα 24ωρο μετά την κηδεία του πατέρα του, ο Σίντνεϊ Γκοβού επέστρεψε στην Αθήνα και πήρε μέρος στην προπόνηση του Παναθηναϊκού, η οποία επεφύλαξε και μία δυσάρεστη είδηση για τον Νίκο Νιόπλια. Και αυτό γιατί τραυματίστηκε ο Σιμάο (διάστρεμμα) και η συμμετοχή του στον αγώνα του Σαββάτου με τον Πανιώνιο είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Με το που "πάτησε το πόδι του" στην Ελλάδα ο Γάλλος επιθετικός μετέβη απευθείας στην Παιανία, όπου ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ήταν εμφανώς επηρεασμένος ψυχολογικά και, όπως είναι απόλυτα λογικό, ο Νίκος Νιόπλιας δεν έχει αποφασίσει αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή. Πιθανότατα αυτό θα γίνει αύριο, αφού προηγηθεί το τετ-α-τετ μεταξύ τους.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για το "τριφύλλι" ενόψει της αναμέτρησης με τους Νεοσμυρνιώτες είναι ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Ο αμυντικός μέσος από τη Μοζαμβίκη τραυματίστηκε στο οικογενειακό διπλό (συγκρούστηκε με τον Πλεσί) και, σύμφωνα με τη διάγνωση του ιατρικού επιτελείου, υπέστη διάστρεμμα. Ως εκ τούτου η συμμετοχή του στο ματς με τους "κυανέρυθρους" είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Σεϊταρίδης.

Ετοιμος ο Καφές, εκτός ο Ντιόπ

Ο Παντελής Καφές τέθηκε στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο έμπειρος μέσος πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση της ΑΕΚ την Πέμπτη και έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει, αλλά δύσκολα θα τον εμπιστευθεί ο προπονητής του στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Ο Μπάγεβιτς αναμένεται να κρατήσει στον πάγκο τον Καφέ και θα τον χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, έτσι ώστε να τον έχει τελείως έτοιμος για το παιχνίδι με τη Ζενίτ για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Από αυτόν τον αγώνα θα απουσιάσει σίγουρα ο Ντιόπ, ο οποίος έχει πάθει διάταση στον αριστερό δικέφαλο και θα χρειαστεί νε μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου μία βδομάδα. Ετσι ο Σενεγαλέζος θα χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στη διάθεση του Βάλβέρδε οι Ριέρα, Ουρτάδο

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε από την προπόνηση της Πέμπτης. Ο Ισπανός τεχνικός είδε τους Ριέρα, Ουρτάδο του να γυμνάζονται κανονικά και να δηλώνουν έτοιμοι για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης που θα γίνει το Σάββατο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι δύο συμπατριώτες του Βαλβέρδε αναμένεται να βρίσκονται και στην αρχική ενδεκάδα, αν και ο Ισπανός δεν έχει δείξει ακόμα τις προθέσεις του για την αναμέτρηση με τους Αρκάδες,

Ωστόσο οι δυο τους θεωρούνται αναντικατάστατοι, κάτι που το έχει δείξει ο προπονητής του Ολυμπιακού στα πρώτα παιχνίδια της ομάδας τη φετινή σεζόν. Όπως όλα δείχνουν ο Ντουντού θα είναι αυτός που θα μείνει στον πάγκο, με τον Ιμπαγάσα να παίρνει τη θέση του Βραζιλιάνου.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος ίσως να πάρει αυτή του Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι υπόλοιποι εννιά αναμένεται να είναι οι ίδιοι με αυτούς που ξεκίνησαν στις Σέρρες απέναντι στον Πανσερραϊκό

Επέστρεψε ο Γκμοχ!

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ έπιασε και πάλι δουλειά στην Παιανία μετά την επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ομάδας. Ο Πολωνός προπονητής είχε διακόψει τη συνεργασία του με το «τριφύλλι». Έπειτα από μερικούς μήνες ο Γκμοχ βρέθηκε ξανά χθες στην Παιανία, αφού επέστρεψε στο πόστο του μετά την αλλαγήτ νων διοικητικών. Ο Πολωνός θα δίνει συμβουλές στη διοίκηση, ενώ όταν τον ρώτησαν για την επιστροφή του απάντησε με το γνωστό του χιούμορ: «Είχα πάει διακοπές…».

Ο Μπέκαμ αγρίεψε

Μήνυση κατά αμερικανικού περιοδικού, το οποίο ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι είχε «περιπτύξεις» με ιερόδουλες, θα καταθέσει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Το «In Touch» ανέφερε ότι ο Άγγλος μέσος της Λος Άντζελες Γκάλαξι είχε πέντε φορές ερωτική επαφή μέσα στο 2007 με ένα 26χρονο call girl και με μία ακόμη γυναίκα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, επικαλούμενο και τη δική της μαρτυρία.

Σύμφωνα με τη «Sun», ο 35χρονος άσος αξιώνει αποζημίωση 5,8 εκατ. ευρώ και απολογία στο εξώφυλλο του περιοδικού, την ώρα που η ιερόδουλος έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται την εικόνα του «Μπεκς» πέρασε στην αντεπίθεση με μηνύσεις κατά του εντύπου. «Όσα αναφέρονται στο περιοδικό είναι παντελώς αναληθή και γελοία. Δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο, όπου το κάθε περιοδικό μπορεί να δημοσιεύει ψέματα και να νομίζει ότι θα ξεφύγει. Θα κινηθούμε νομικά εναντίον του περιοδικού», αναφέρει η ανακοίνωση των εκπροσώπων του Μπέκαμ, ο οποίος είναι έντεκα χρόνια παντρεμένος με τη Βικτόρια Άνταμς κι έχουν τρεις γιους.

Η σύζυγος του Μπέκαμ φέρεται να είναι στο πλευρό του συζύγου της και να θεωρεί ψευδή τα όσα αναφέρει το περιοδικό.

Φέργκιουσον: «Μερικές φορές η Ρεάλ είναι τσίρκο»!

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/10/09/24/102635.jpg?w=400&f=bicubicΤσίρκο διευθύνει ο Ζοσέ Μουρίνιο, όπως δήλωσε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη «Mirror». Ωστόσο, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι καλύτερη τη φετινή σεζόν με τον Πορτογάλο τεχνικό.

«Αναμφίβολα η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι καλύτερη φέτος. Να περιμένετε ότι με τον Ζοσέ θα βελτιωθεί πολύ. Η Ρεάλ είναι η πιο δύσκολη πρόκληση στην καριέρα του», ανέφερε ο 69χρονος προπονητής και πρόσθεσε:

«Έχω μιλήσει με τον Ζοσέ μερικές φορές. Δεν μανατζάρει ένα απλό ποδοσφαιρικό κλαμπ. Κάποιες φορές είναι σαν να διευθύνει ένα… τσίρκο και κάποιες είναι φανταστικό σύνολο, σε ότι έχει να κάνει με τις ικανότητες των παικτών που υπάρχουν εκεί. Ωστόσο, είναι ένα δύσκολο κλαμπ για να το διευθύνεις».

Το μαρτύριο του Ζούλιο Σέρτζιο

Υπάρχουν ακόμη παίκτες που «ματώνουν» τη φανέλα… Τα πλάνα με τον τερματοφύλακα της Ρόμα, Ζούλιο Σέρτζιο, να αγωνίζεται κλαίγοντας με λυγμούς συγκλονίζουν.

Η Ρόμα είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φιλίπ Μεξές και είχε εξαντλήσει τις τρεις αλλαγές της στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι με την Μπρέσια, όταν ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας σε μία έξοδό του τραυματίστηκε σοβαρά στον δεξιό αστράγαλο. Προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να κυνηγήσει την ισοφάριση (τελικά ηττήθηκε με 2-1), ο Ζούλιο Σέρτζιο δεν αποχώρησε από το γήπεδο, αλλά παρέμεινε στην εστία του, έστω κι αν σφάδαζε από τους πόνους.

Το παρήγορο για τον ίδιο είναι πως δεν έχει υποστεί κάταγμα στον αστράγαλο, ωστόσο θα απουσιάσει από τα γήπεδα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. H oμάδα του έχασε, αλλά εκείνος κέρδισε την εκτίμηση όλων των ποδοσφαιρόφιλων για την αυτοθυσία που επέδειξε.

Βρε, σαν ποια μοιάζει…

Κάτι από την ομάδα που πρωταγωνιστούσε τα τελευταία χρόνια στην Primera Division αρχίζει να θυμίζει η Βιγιαρεάλ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League δυσκολεύτηκε απέναντι στη Λα Κορούνια, ωστόσο επικράτησε 1-0 και βρέθηκε μια ανάσα από την κορυφή.

Ένα γκολ του Νιλμάρ από το 36’ ήταν αρκετό για το «κίτρινο υποβρύχιο», ώστε να σημειώσει την τρίτη διαδοχική νίκη του και να… αράξει -μαζί με την Μπαρτσελόνα- στη δεύτερη θέση.

Κατάντησε… πελάτισσα την «Κυρία»!

Έχει κάνει το «Ολίμπικο» δεύτερο σπίτι της. Για τρίτη σερί χρονιά (μετά το περσινό 0-2 και το προπέρσινο 1-2) η Παλέρμο «άλωσε» το Τορίνο κάνοντας πλάκα στην Γιουβέντους, διασύροντάς την με 3-1, στο παιχνίδι που έκλεισε την 4η αγωνιστική της Serie A.

Παστόρε, Ίλισιτς και Μπόβο οι σκόρερ για την ομάδα της Σικελίας- που πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα- ο Ιακουίντα το μοναδικό γκολ της «Γιούβε».

Τείνει να εξελιχθεί σε μια από τις αλλοπρόσαλλες ομάδες η «Μεγάλη Κυρία».

Τη μία φέρνει δύο «χορταστικές» αλλεπάλληλες ισοπαλίες (3-3) εντός έδρας με Σαμπντόρια και Λεχ Πόζναν, και στα... καπάκια πάει στο «Φρίουλι» και φιλοδωρεί με τέσσερα γκολ τη γηπεδούχο Ουντινέζε.

Οι παίκτες του Ντελ Νέρι έδειξαν το κακό τους πρόσωπο στον αγώνα κόντρα στην Παλέρμο και ηττήθηκαν δίκαια με 3-1.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο αγώνας, όταν ο Παστόρε στο 2’ «πάγωσε» το Ολίμπικο και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια με «αιχμές» τους Κράσιτς και Ντελ Πιέρο, το ημίχρονο όμως βρήκε μπροστά την ομάδα του Ντέλιο Ρόσι.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο τεχνικός των γηπεδούχων, έκανε ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του, με την είσοδο των Ιακουίντα και Αμάουρι. Η τριπλέτα Ντελ Πιέρο, Αμάουρι και Κράσιτς είχε ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο, ο Σιρίγκου όμως είχε κατεβάσει τα «ρολά».

Η Παλέρμο στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και πέτυχε ακόμα δύο γκολ με τον Ίλισιτς στο 62’ και τον Μπόβο στο 85’, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Το μόνο που κατάφερε η «Γιούβε» ήταν να μειώσει σε 3-1, με τον Ιακουίντα, τρία λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού.