Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ανακοίνωσε Μπρέμερ ο ΠΑΟΚ!!

Ολοκληρώθηκε η απόκτηση (ξανά) του Τζέι Αρ Μπρέμερ απ' τον ΠΑΟΚ! Οι Θεσσαλονικείς ανακοίνωσαν την μεταγραφή του Αμερικανού γκαρντ κι αυτός δήλωσε έτοιμος να τελειώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση.

Ανακοίνωσε Μπρέμερ ο ΠΑΟΚ!
Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ο Τζέι Αρ Μπρέμερ για να τον ενισχύσει στη μάχη των πλέι οφ. Ο Δικέφαλος του βορρά ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις και θα κάνει το (νέο) ντεμπούτο του απέναντι στο Ρέθυμνο, την προσεχή Τετάρτη, στο πρώτο ματς των πλέι οφ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή J.R. Bremer, ο οποίος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και ενσωματώνεται άμεσα στο ρόστερ, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας στα πλέι οφ και μέχρι την λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο J.R. Bremer που έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα του ΠΑΟΚ και αναμένεται να κάνει την επανεμφάνισή του με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ απέναντι στο Ρέθυμνο».

Ο Μπρέμερ μίλησε στο σάιτ της ΚΑΕ όπου αναφέρθηκε στην επιστροφή του και τις φιλοδοξίες του.

Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις με την επιστροφή σου στην ομάδα; Άλλαξε κάτι; «Όλα είναι τα ίδια, οι συμπαίκτες μου με υποδέχθηκαν ξανά με πολύ όμορφο τρόπο, το ίδιο και οι προπονητές και οι άνθρωποι της ομάδας, οπότε μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι που επιστρέφω. Νομίζω ότι έχουμε αφήσει κάποια πράγματα στη μέση. Όσο ήμουν στην ομάδα δεν είχαμε χάσει παιχνίδι πρωταθλήματος και σίγουρα ελπίζω και εύχομαι, όπως όλοι στην ομάδα, να έχουμε μία πολύ καλή παρουσία στα πλέι οφ».

Και τώρα τα πλέι οφ… «Τώρα είναι το πραγματικό πρωτάθλημα, δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη, κάθε ήττα μετρά και δεν υπάρχει δυνατότητα να επιστρέψεις. Είμαι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι και θυμάμαι το Ρέθυμνο, ήμουν εδώ όταν παίξαμε το παιχνίδι μας στην Κρήτη. Θυμάμαι αρκετά καλά την ομάδα, είναι σκληρός αντίπαλος και ξέρω και το νέο τους παίκτη τονHollis που έπαιζε στην Cantu».

Τι περιμένεις από τα φετινά πλέι οφ… «Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από τους αγώνες με το Ρέθυμνο. Θα ασχοληθούμε με την ημιτελική φάση όταν θα έρθει η ώρα. Αυτό που μας απασχολεί περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τους αγώνες με το Ρέθυμνο, οι προπονητές μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για αυτό, ώστε να κάνουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε».

Τι σου έλειψε περισσότερο από την πόλη και την ομάδα; «Ο καιρός. Ήταν εκπληκτικός ο καιρός στο διάστημα που ήμουν στην ομάδα κι αυτό είναι που μου έλειψε περισσότερο, αν και στις τρεις πρώτες μέρες που είμαι εδώ, βρέχει συνέχεια. ΟΙ συμπαίκτες μου, το κλίμα στην ομάδα είναι εκπληκτικό και συνειδητοποιώ ότι είναι σαν να μην έφυγα ποτέ».

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ; «Θυμάμαι το παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Ήταν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, από τις καλύτερες που έχω ζήσει στην καριέρα μου, συνδυάστηκε και με μία σπουδαία νίκη της ομάδας. Θα ήθελα λοιπόν να δω τους φιλάθλους μας στο γήπεδο στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, να μας δώσουν αυτή την φοβερή ενέργεια και όλοι μαζί να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για μία εξαιρετική σεζόν».

Ποιος είναι ο J.R. Bremer

O J.R. Bremer γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1980 στο Cleveland του Ohio, έχει ύψος 1,87μ. και αγωνίζεται ως γκαρντ. Αποφοίτησε το 2002 από το κολέγιο St. Bonaventure και παρά το γεγονός ότι δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ, αγωνίστηκε στους Boston Celtics (2002-03), Cleveland Cavaliers (2003-04) και Golden State Warriors (2004), για να ακολουθήσει μία δεκαετία στην Ευρώπη, όπου αγωνίστηκε σε: Unicaja Malaga (2004-05), Lauretana Biella (2005-06), ΠΑΟΚ (2006-07), Bosna Serajevo (2007), Spartak Primorje (2007-08), Triumph Lyubertsy (2008-09), Krasnye Krylya (2009-11), Nizhny Novgorod (2001-12), Fenerbahce (2012), Emporio Armani (2012), Royal Hali Gaziantep (2013-14). Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και αγωνίστηκε για δύο μήνες στην ομάδα τόσο στην Basket League, όσο και στο Eurocup. Αποχώρησε και αγωνίστηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Konyaspor, με την οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του την περασμένη Παρασκευή, για να επιστρέψει ξανά στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Τα δεδομένα για Νομπόα!!

Το θέμα της παραμονής του Κριστιάν Νομπόα στους αγώνες των play offs απασχόλησε τον ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ με έγγραφο που έστειλε στο Εκουαδόρ ζήτησε να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τις 29 του μηνός κάτι που έγινε αποδεκτό. 
Η παρουσία του Κριστιάν Νομπά στο Κόπα Αμέρικα προβλημάτισε πολύ τον ΠΑΟΚ καθώς ο διεθνής μέσος δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τους Θεσσαλονικείς στη φάση των play offs. Η ΠΑΕ με συντονισμένες προσπάθειες είχε αποστείλει αίτημα στην Ομοσπονδία του Εκουαδόρ να παραμείνει ο παίκτης μέχρι τις 29 Μαΐου. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και εγγράφως. Αυτό έχει δημιουργήσει θετική εντύπωση στους Θεσσαλονικείς , όπως και το ενδιαφέρον που έδειξε και ο ίδιος ο παίκτης για να βοηθήσει την ομάδα του στην διαδικασία των play offs. Στην ΠΑΕ πάντως δεν αποκλείεται να γίνει κουβέντα και για δύο επιπλέον μέρες για να μείνει ο Νομπόα και σε 4ο ματς.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ώρα μηδέν!!

Η ώρα που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ξεχρεώσει στο Δημόσιο έφτασε. Πλέον στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ περιμένουν ένα τηλεφώνημα από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για να τους ενημερώσει ότι μπορούν να περάσουν και να καταθέσουν την επιταγή των 10.790.000 ευρώ.

Αύριο μέχρι το μεσημέρι ο ΠΑΟΚ δε θα χρωστά ευρώ στο Δημόσιο. Μέχρι το μεσημέρι θα έχει καταθέσει την επιταγή σε πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα
*Πηγή: metrosport.gr*

Την… έπεσαν στον Μέσι!! (vid)

Κατά την αναχώρηση της Μπαρτσελόνα για το Μόναχο, ο Λιονέλ Μέσι προσπάθησε να αποφύγει τους δημοσιογράφους που του την «έπεσαν».
Δείτε το βίντεο!










*Πηγή: arenafm.gr*

«Αναγκαία η ύπαρξη κανόνων διαφάνειας στο χώρο του ποδοσφαίρου»

Τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παλιός καθηγητής του στη Νομική.

«Αναγκαία η ύπαρξη κανόνων διαφάνειας στο χώρο του ποδοσφαίρου»
Την αναγκαιότητα ύπαρξης κανόνων διαφάνειας στο χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρουσία του ποδοσφαίρου στον ευρωπαϊκό και στον διεθνή χώρο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η επίσημη ενημέρωση της γενικής γραμματείας Αθλητισμού για τη συνάντηση:

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής, όπου τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του αλλά και για το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», που υπερψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 50 λεπτά, ο κ. Κοντονής έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Ήταν μια συνάντηση με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο, διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε καθηγητής μου στη Νομική Σχολή. Στο πρόσωπό του τιμώ και τιμάμε όλους τους δασκάλους μας οι οποίοι μας προσέφεραν το «ευ ζην». Από τους δασκάλους μου στο δημοτικό σχολείο μέχρι αυτούς τους λαμπρούς ανθρώπους, τους καθηγητές μου στο Πανεπιστήμιο. Είμαι ευτυχής και συγκινημένος για τη σημερινή συνάντηση. Τον ενημέρωσα για ό,τι συνέβη την τελευταία περίοδο, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα επείγοντα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας και συζητήσαμε αναλυτικά για το τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα. Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που με έκανε πολύ σοφότερο».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν υπήρξε επικοινωνία με την UEFA και τη FIFA μετά την αποστολή του μεταφρασμένου νομοσχεδίου ο Υφυπουργός τόνισε:

«Δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση. Θα έχουμε επικοινωνία μέσα την εβδομάδα και θα σας ενημερώσουμε. Όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, η Κυβέρνηση έκανε τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο, διότι θέλαμε να δείξουμε σε όλους του Έλληνες φιλάθλους, ότι επιθυμούμε οι ελληνικές ομάδες και η Εθνική Ελλάδας να συνεχίσουν να αγωνίζονται στις διεθνείς διοργανώσεις. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι αρνητικό, ευθύνες θα έχουν άλλοι και όχι η κυβέρνηση».

Για το αν είχε επικοινωνία με την ΕΠΟ:

«Δεν είχαμε. Την Παρασκευή, όπως γνωρίζετε, είχαμε την τελική ψηφοφορία, η οποία ολοκληρώθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, και σήμερα συζητήσαμε σχετικά με τη στελέχωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Θα έχουμε επικοινωνία με την ΕΠΟ αλλά και συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα το επιδιώξουμε».

Εκπέμπει SOS ο ΣΕΓΑΣ!!

Κραυγή αγωνίας του ΣΕΓΑΣ με αφορμή τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση η οποία προκαλεί θέμα... επιβίωσης. Η ομοσπονδία γνωστοποίησε μια σειρά από μέτρα και κάλεσε την Πολιτεία να αποτρέψει τον αφανισμό!

Εκπέμπει SOS ο ΣΕΓΑΣ
Η ανακοίνωση:

«Η ιδιαιτέρως μειωμένη κρατική επιχορήγηση (για τον ΣΕΓΑΣ 35% μικρότερη από εκείνη του 2014), σε συνδυασμό με το ότι στα μέσα Μαΐου δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Ελληνικού στίβου.

Η χρηματοδότηση βασικών δομών αθλητικής ανάπτυξης (ενίσχυση Σωματείων για προπονητικό έργο, προπονητικές συγκεντρώσεις και προετοιμασίες) έχει διακοπεί, ενώ η κάλυψη των συμβατικών μας υποχρεώσεων προς αθλητές, προπονητές, αλλά και προμηθευτές της Ομοσπονδίας καθυστερεί – πλέον – για μήνες.

Τα χορηγικά έσοδα του ΣΕΓΑΣ κάλυψαν μέχρι σήμερα τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της Ομοσπονδίας καθώς και τις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα στοιχειώδες επίπεδο λειτουργίας. Πλέον όμως, δεν αρκούν ούτε γι’ αυτά.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, είναι αδύνατον να εξελιχθεί απρόσκοπτα ο ετήσιος αθλητικός προγραμματισμός, έτσι όπως σχεδιάστηκε και αποφασίστηκε το περασμένο φθινόπωρο, τόσο στο επίπεδο των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, όσο και στο επίπεδο της εκπροσώπησης στις διεθνείς συναντήσεις.

Πολύ περισσότερο, όταν η αβεβαιότητα για το τελικό ύψος της ετήσιας χρηματοδότησης του 2015, καθώς και η μη έγκριση του προϋπολογισμού, με ευθύνη της Πολιτείας, παρά τη ρητή πρόβλεψη του Νόμου, καθιστά προβληματική τη δυνατότητα των διοικήσεων των Ομοσπονδιών να είναι συνεπείς με τη δημοσιονομικές και διαχειριστικές υποχρεώσεις που ορθώς ορίζουν οι Νόμοι.

Πέρα από την άμεση καταβολή μέρους της κρατικής χρηματοδότησης, απαιτείται να μετουσιωθεί το ταχύτερο σε πράξη, η θετική αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού για πρόσθετη χρηματοδότηση των αθλητικών Ομοσπονδιών.

Μέχρι τότε, ο ΣΕΓΑΣ δεν μπορεί να έχει πραγματικό προϋπολογισμό για το 2015 και οφείλει να λειτουργεί επανεξετάζοντας τις δράσεις του κάθε μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε δυσάρεστες αποφάσεις:
- Περιστολή λειτουργικών δαπανών σε 7 διαφορετικές κατηγορίες.
- Περιορισμό του κόστους διοργάνωσης Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου.
- Επιστροφή της διοργάνωσης των Βαλκανικών Αγώνων Α/Γ.
- Ενσωμάτωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων στο Α/Γ.

Στον ΣΕΓΑΣ κατανοούμε πλήρως την ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι τα όρια και οι δυνατότητες μας να λειτουργήσουμε έχουν εξαντληθεί.

Ζητάμε την άμεση επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος διακοπής της αγωνιστικής δραστηριότητας και να μην υποχρεωθούμε τους επόμενους μήνες να εξετάσουμε ακόμη και την ανάγκη για ματαίωση ή για περιορισμό της αριθμητικής συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις".

«Εχθρικές έδρες για Γιουνάιτεντ»

Λεωφόρος και Τούμπα... ανησυχούν τους Βρετανούς, οι οποίοι σκέφτονται από τώρα το αυγουστιάτικο ταξίδι της Γιουνάιτεντ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μπορεί το πρωτάθλημα στην Αγγλία να μην ολοκληρώθηκε, αλλά η «Daily Μail» έστειλε ήδη τη Γιουνάιτεντ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλωστε, οι Βρετανοί ανησυχούν για τα κουραστικά ταξίδια του Αυγούστου σε καυτές έδρες της Ευρώπης, μιας και η Μάντσεστερ δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιο πρόγραμμα. Η «Daily Μail» ανοίγει τον φάκελο... προκριματικά και στέκεται σε δύσκολες αποστολές σε Κωνσταντινούπολη, Κράσνονταρ και... Αθήνα. Στους τίτλους αφήνει παράθυρο μόνο για Παναθηναϊκό, αν και στο κείμενο που ακολουθεί τονίζει πως οι έδρες των «πρασίνων», αλλά κι αυτή του ΠΑΟΚ δημιουργούν εχθρική ατμόσφαιρα για την ομάδα του Φαν Χάαλ. Οι Βρετανοί χτυπούν το «καμπανάκι» πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την Γιουνάιτεντ, η οποία επιστρέφει στη διοργάνωση έπειτα από απουσία ενός έτους.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πώς να «ρίξεις» έναν αντίπαλο…!!

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την... προεξοφλημένη νίκη του Πανιωνίου απέναντι στον ΠΑΟΚ που δεν ήρθε ποτέ, καθώς και για τους τραυματισμούς που χρήζουν εξηγήσεων.  
Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε τελικά να κερδίσει τον Πανιώνιο και έτσι δεν κέρδισε έναν βαθμό στα πλέι οφ, αφού φυσιολογικά ο Ατρόμητος δεν κέρδισε στην Μυτιλήνη και έμεινε στους 54 βαθμούς.

Πριν τον αγώνα της Νέας Σμύρνης, οι περισσότεροι (κακοπροαίρετοι και μη, φυσικά και ΠΑΟΚτσήδες) υπολόγιζαν ΚΑΙ έλεγαν ΚΑΙ προεξοφλούσαν ΚΑΙ μπορεί να έπαιζαν στο στοίχημα, ότι το ματς θα ήταν άσος από… εδώ στην Θεσσαλονίκη, μέχρι τη Νέα Σμύρνη.

«Το παιχνίδι θα λήξει 3-0…» ήταν το πιο ήπιο σχόλιο που γίνονταν ως πρόβλεψη.

Αναφέραμε ότι ειδικά την Παρασκευή, μετά τους τραυματισμούς στον ΠΑΟΚ, τότε που επιβεβαιώθηκε ότι κάποιοι παίκτες χάνουν την χρονιά τους (ακόμη και ΠΑΟΚτσήδες) το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν, ήταν να κατηγορήσουν την ομάδα τους ότι «στήθηκε», τότε, όλη η Ελλάδα, θεώρησε ότι αυτό το ματς "έληξε" υπέρ των γηπεδούχων…

Και τελικά αυτός ο αγώνας όπου ο ΠΑΟΚ έπαιξε χωρίς εφτά βασικούς-ποιοτικούς του ποδοσφαιριστές, με τους Πόζογλου, Σαββίδη, Κουλούρη, Δεληγιαννίδη να τελειώνουν την αναμέτρηση, ήταν ο ΜΟΝΟΣ της αγωνιστικής που παίζονταν και είχε ενδιαφέρον-αγωνία και κρέμονταν σε μία κλωστή, μέχρι το 100΄.

Αυτά για το πρώτο… γενικό ζήτημα.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ προφανώς απέτυχε να κερδίσει παίζοντας με παίκτη παραπάνω για μισή περίπου ώρα. Ένας ΠΑΟΚ που ξεκίνησε καλούτσικα, αλλά στην επανάληψη δεν είχε ούτε αποφασιστικότητα, ούτε πλάνο, ούτε ευκαιρίες για να κερδίσει το ματς.

Ένα παιχνίδι όπου ο αντίπαλος δεν ήταν μία κακή ομάδα της 15ης θέσης όπως μπορεί να παρουσιάζεται, αλλά ένα σύνολο… που έπαιζε την ζωή του, με παίκτες που αν έχαναν, θα έψαχναν σήμερα δουλειά, μια και ο Πανιώνιος θα βρίσκονταν στην τρίτη κατηγορία!

Για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ αυτό το σύνολο, του οποίου οι παίκτες έπαιζαν την ζωή της ιστορικής ομάδας τους και την δική τους καριέρα, έπρεπε να βγάλουν προσωπικότητα. Η ποδοσφαιρική ανωτερότητα –από μόνη της σε τέτοιες καταστάσεις- δεν αρκεί. Έπρεπε οι παίκτες του ΠΑΟΚ να βγάλουν τέτοια αποφασιστικότητα, σε σημείο να πάρουν απόφαση ότι αν χρειαστεί θα έφευγαν από τη Νέα Σμύρνη στις 2 μετά τα μεσάνυχτα!

Έ… δεν είχε ο ΠΑΟΚ χθες στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης τέτοιους παίκτες να τα δώσουν όλα (ποιοτικά και ψυχολογικά) για να κερδίσουν τρεις βαθμούς (αρχικά προς δικό τους όφελος)  και μετέπειτα να ρίξουν τον Πανιώνιο (αφού αυτός ήταν ο αντίπαλος) έστω και αν χρειάζονταν να ξενυχτήσουν στα αποδυτήρια. Ένας ΠΑΟΚ που έτσι και αλλιώς δεν είναι και στην καλύτερή του κατάσταση…

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τα πλει οφ με δύο βαθμούς, αλλά και με 5-6-7 παίκτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Και το γεγονός ότι Παρασκευή-Κυριακή προέκυψαν πέντε μυϊκά προβλήματα, χρήζει εξηγήσεων από τους υπευθύνους της ομάδας.

Ξεκάθαρα πράγματα…

* Για τον Σιδηρόπουλο που ορίστηκε και έπαιξε σε αυτό στο παιχνίδι τα γράψαμε πριν την διεξαγωγή του. Ήταν κακός ο ορισμός για τον Πανιώνιο μια και ο Σιδηρόπουλος είναι έμπειρος, καθαρός, διεθνής και 50αρίσιος.  (Γι’ αυτό δεν έπαιξε ΚΑΙ φέτος πολλά ντέρμπι ή κρίσιμα παιχνίδια). Ο Πανιώνιος «φωνάζει» γιατί σε αυτό το ματς ζωής και θανάτου, ο διαιτητής δεν τον βοήθησε και έπαιξε 50-50. Και ο ΠΑΟΚ το κάνει αυτό συχνά στην Τούμπα. Και άλλες μεγάλες ομάδες. Αν έρθει διαιτητής και δεν σε ευνοήσει, θεωρείς αυτόματα ότι… σε αδίκησε.
Δεν είναι έτσι όμως…

* Και κάτι ακόμη τελευταίο. Αρχίζουν δικαστικές μάχες για τις ομάδες  που θα τιμωρηθούν για τα σκάνδαλα διαφθοράς και αυτές που μετέπειτα θα επωφεληθούν και θα κερδίσουν άνοδο ή παραμονή. Αυτές τις δικαστικές μάχες, δεν γίνεται να τις κρίνουν οι παλιοί αθλητικοί δικαστές, που ακόμη και η Βουλή αποφάσισε ότι πρέπει να φύγουν από το ποδόσφαιρο, για να αντικατασταθούν από τακτικούς που θα οριστούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν γίνεται το παλιό σύστημα, κομμάτι του οποίου κατηγορείται για συμμετοχή στα σκάνδαλα, να αποφασίσει για την τύχη κάποιων ομάδων. Αν τα μέλη του συστήματος (κυρίως παράγοντες εμπλεκομένων ομάδων) θεωρούν ότι και πάλι θα καταφέρουν να τα «βολέψουν», είναι γελασμένοι! Δεν γίνεται μετά από τόσα που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια, μερικοί άνθρωποι να θεωρούν ότι μπορούν ακόμη να κάνουν ότι τους βολεύει, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όλη η αλήθεια για Κορδέρο...!!

Το gazzetta.gr καταγράφει όλα τα δεδομένα (και το λάθος που έγινε) στην υπόθεση αποκατάστασης του Ισπανού αρχηγού της ΑΕΚ που έπρεπε να ήταν έτοιμος τέλη Γενάρη, αλλά...
Η περίπτωση του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο και της απουσίας του από την αγωνιστική δράση και τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ από τον Δεκέμβριο του 2014 έχουν (απολύτως δικαιολογημένα) προκαλέσει μεγάλο θέμα κουβέντας και απογοήτευσης στον κόσμο της ομάδας (αλλά και στο εσωτερικό αυτής) σχετικά με το τιμ αποκατάστασης στα Σπάτα...
Κι αυτό διότι προηγήθηκε και η περίπτωση του Άρη Σοϊλέδη ο οποίος είχε ένα μυϊκό πρόβλημα και όμως αποτέλεσε για την ΑΕΚ (παρά το γεγονός ότι αποκτήθηκε το καλοκαίρι) «χειμερινή» μεταγραφή για τη θέση του αριστερού μπακ.
Με δεδομένο ότι πρόβλημα τραυματισμού (και μάλιστα σοβαρό) αντιμετωπίζει όπως είναι γνωστό και ο Πέτρος Μάνταλος όλοι οι φίλοι της Ένωσης ανησυχούν και αγωνιούν θεωρώντας πως με τα τωρινά δεδομένα στην ομάδα είναι πιθανό να κάνουν πολύ περισσότερο καιρό από το αναμενόμενο να τον δουν ξανά να αγωνίζεται...
Επειδή έχουμε λάβει πολλά mail και σχόλια – ερωτήσεις σας σχετικά με το τι συμβαίνει με το πρόγραμμα αποκατάστασης στους εκάστοτε τραυματίες ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και αργούν πολύ να επιστρέψουν σε αγωνιστική δράση οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως οι γιατροί και γενικά τα χειρουργεία που έχουν γίνει είναι άριστα.
Πάμε όμως να... μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα και για την περίπτωση του Κορδέρο ο οποίος αναμενόταν να επιστρέψει τέλη Ιανουαρίου (βαριά μέσα Φεβρουαρίου) και όμως ακόμη και τώρα που είμαστε στα μέσα Μαΐου (!!!) και ακόμη δεν είναι έτοιμος να βοηθήσει την ΑΕΚ.
Μάλιστα ο Ισπανός αρχηγός της Ένωσης αν δεν είχε πάει πίσω θα υπολογίζονταν για τα ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο και ειδικά στην ρεβάνς όταν ο Μάνταλος τραυματίστηκε και ο Τραϊανός Δέλλας δεν είχε τον έμπειρο και άριστο -και πειθαρχημένο- τακτικά Κορδέρο να ρίξει στη μάχη της πρόκρισης...
Θυμίζουμε ότι ο τραυματισμός του Ισπανού μέσου ήρθε τον Δεκέμβριο και ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα στον έξω μηνίσκο. Ωστόσο το δεδομένο είναι πως όλα πήγαν τέλεια, άριστα όπως σωστά έλεγαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χειρουργείο. Μάλιστα τότε ακολουθούσαν και οι διακοπές των Χριστουγέννων και γενικά θεωρούνταν δεδομένο ότι ο ποδοσφαιριστής θα είναι έτοιμος στα κρίσιμα ματς της Ένωσης.
Ξεκίνησε το πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης και ενδυνάμωσης από τους φυσικοθεραπευτές προκειμένου όπως προβλέπεται σ' αυτές τις περιπτώσεις να περάσει έπειτα στους γυμναστές και στο τελικό στάδιο επανένταξης σε φουλ τέμπο προπονήσεων και ως εκ τούτου στην αγωνιστική δράση με την ΑΕΚ.
Όπως είναι γνωστό σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη για κάθε τραυματισμό πλέον δεν περιμένουν (ιατρικά τιμ και τιμ αποκατάστασης) να επουλωθεί μόνο του το τραύμα. Αντίθετα (παντού) ξεκινούν άμεσα αποκατάσταση και αν αυτή είναι σωστή κάθε εβδομάδα που περνάει ο εκάστοτε τραυματίας ποδοσφαιριστής πρέπει (αν γίνεται σωστή δουλειά επαναλαμβάνω) να παρουσιάζει 10% βελτίωση σε αποκατάσταση και ενδυνάμωση... Εκεί έγινε και το λάθος. Προφανώς από το τιμ αποκατάστασης (προτού δηλαδή από τους φυσικοθεραπευτές περάσει ο παίκτης στους γυμναστές) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία κύστη πίσω στο γόνατο του Κορδέρο η οποία δεν του επέτρεπε να δουλεύει άνετα και σωστά.
Αυτό είχε φυσικά ως αποτέλεσμα να υπάρξει (και) θέμα αποδυνάμωσης του τετρακέφαλου που για όσους ξέρουν καλά, κρατάει όλο το γόνατο. Και μπορεί όντως ο έξω μηνίσκος να είναι ένα πρόβλημα που σηκώνει μεγαλύτερο διάστημα αποθεραπείας – αποκατάστασης τραυματισμού απ' ότι ο έσω μηνίσκος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για διάστημα μεγαλύτερο πέντε μηνών, αυτό πρέπει να είναι νέο... ρεκόρ!
Υπενθυμίζουμε πως ο Κορδέρο αναμενόταν να επιστρέψει τέλη Γενάρη, βαριά αρχές – πρώτο δεκαήμερο Φεβρουαρίου και λόγω των λαθών έχουμε φτάσει μέσα Μαΐου!
Τι γίνεται όμως τώρα με τον Ισπανό αρχηγό της ΑΕΚ; Πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο ενδυνάμωσης. Έχει περάσει στους γυμναστές οι οποίοι έχουν αναλάβει την επανένταξή του στην ομάδα και έχουν ξεκαθαρίσει (πολύ σωστά φυσικά) ότι θέλουν να είναι το πόδι 100% δυνατό και έτοιμο για να μην υπάρξει πρόβλημα και πάει κι άλλο πίσω όπως έγινε στο παρελθόν...
Επί της ουσίας το πρόβλημα υπήρξε και δημιουργήθηκε στη μετάβαση από τους φυσικοθεραπευτές και το πρόγραμμά τους, στους γυμναστές και το ξεκαθαρίζουμε αυτό γιατί πολύς κόσμος (άγνωστο γιατί) αναρωτιέται αν τίθεται θέμα διάθεσης και επιθυμίας του ποδοσφαιριστή. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν επιθυμεί να χάσει τόσο μεγάλο διάστημα αγωνιστικής δράσης και να είναι εκτός και στην εξέδρα. Πολύ περισσότερο ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο που έμεινε στα δύσκολα στην ΑΕΚ και ηγήθηκε της προσπάθειας για τη μεγάλη επιστροφή που επιτυγχάνεται με συνοπτικές διαδικασίες...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου!!

Έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας οι δύο συσκέψεις για τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός πήρε 25.500 εισιτήρια και η Ξάνθη 5.500.
Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα οι δύο πρώτες συσκέψεις για τον τελικό του Κυπέλλου της 23ης Μαϊου στο ΟΑΚΑ. Σε αυτές μετείχαν οι εκπρόσωποι των ΕΠΟ, ΟΑΚΑ, ελληνικής αστυνομίας και φυσικά των Ολυμπιακού και Ξάνθης. Όπως αποφασίστηκε ο τελικός θα ξεκινήσει στις 20:30 του Σαββάτου 23/5 στο ΟΑΚΑ. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα καταλάβουν τις Θύρες 35, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (σύνολο εισιτηρίων 25.500), που βρίσκονται προς την πλευρά του σταθμού της Ειρήνης. Οι φίλαθλοι της Ξάνθης τις Θύρες 19, 20, 21 (σύνολο εισιτηρίων 5.500), που είναι προς την μεριά της Λεωφόρου Κηφισίας. Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι 10, 15, 20, 25 & 30 ευρώ. Οι Θύρες για τους φιλάθλους θα ανοίξουν 3 ώρες πριν από την σέντρα του αγώνα (17:30).

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η επίσκεψη που άλλαξε τη σεζόν του Μέσι...!!

Υστερα από ένα μέτριο 2014, ο Λιονέλ Μέσι φέρνει την Μπαρτσελόνα όλο και πιο κοντά στο τρεμπλ. Ποια ήταν η κίνηση που γύρισε την κατάσταση για τον Αργεντινό σταρ.
Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Επειτα από ένα Mundial στο οποίο έχασε τον τίτλο στην παράταση του τελικού, ο Μέσι γύρισε στην οικογένειά του διαλυμμένος.
Οταν επέστρεψε στην καθημερινότητα της Ευρώπης, επισκέφτηκε τον διαιτολόγο, Ζουλιάνο Ποσέρ, τον οποίο είχε δει αρκετές φορές από το 2008. Ο Ποσέρ θεωρείται από πολλούς ανθρώπους του χώρου του εκκεντρικός, όμως τα αποτελέσματα της δουλειάς του δεν τίθενται καν υπό αμφισβήτηση. Για να καταλάβει κανείς, προτιμά να μην κάνει ταξίδια και ζητά από τους πελάτες του να τον επισκέπτονται εκείνοι στο Σαλίτσε, μόλις έξω από την Βενετία. Αυτός ο κανόνας ισχύει ακόμα και αν είσαι ο Λιονέλ Μέσι. Και ο σταρ της Μπάρτσα πέταξε για την Ιταλία για να πάρει τη γνώμη του.
Γυρίζουμε στο 2008. Ο teenager τότε, είχε ακούσει από τους ειδικούς ότι πρέπει να σταματήσει να καταναλώνει αυτά που του αρέσουν όπως παγωτά και αναψυκτικά και αυτό δούλεψε. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έστειλε κι άλλους παίκτες των Μπλαουγκράνα στον Ποσέρ και είχε επίσης αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι από αυτούς που ξέρουν from inside τα πράγματα για την εποχή Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα, γνωρίζουν ότι όταν η σόδα επέστρεψε στο πρόγραμμα του Μέσι η σκληρή δίαιτα... λύγισε. Μέχρι το 2014, όταν ο Μέσι επέστρεψε στο Σαλίτσε.
Σύμφωνα με την Αργεντινή δημοσιογράφο, Βερόνικα Μπρουνάτι, ο Μέσι άκουσε ότι πρέπει να τρώει μόνο ό,τι χρειάζεται το σώμα του και όχι ό,τι θέλει ο ίδιος. Επρεπε να μπει στη φιλοσοφία του Ποσέρ για ακόμα μία φορά, μία φιλοσοφία την οποία εξήγησε σε ιταλική εφημερίδα. «Λαχανικά, φρούτα εποχής και εμφιαλωμένο νερό είναι το απαραίτητο καύσιμο για τους μύες. Πρέπει να μειώσεις την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και τροφίμων που είναι μολυσμένα με φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά. Και φυσικά το αλκοόλ, τον καπνό και τα... απαγορευμένα. Συχνά οι ποδοσφαιριστές έχουν πληρώνουν τις συνέπειες της κακής διατροφής».
Εχοντας λάβει υπόψη του όλα αυτά, με την αλλαγή του χρόνου ο Μέσι είχε χάσει 5 κιλά. Μπορεί να μην ακούγονται πολλά αλλά σε συνδυασμό με τη δουλειά που έκανε με τον physio του κλαμπ, Ραφέλ Πολ, ο σταρ της Μπαρτσελόνα πέταξε από πάνω του κάθε μορφή ατονίας που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι εκρηκτικές αλλαγές κατεύθυνσης είχαν επιστρέψει. Σίγουρα δεν ήταν στο επίπεδο του 2010, όμως ο συνδυασμός έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα, την αναγέννηση του και την Μπαρτσελόνα σε θέση να διεκδικεί το τρεμπλ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αρβανιτίδης: «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης μίλησε στο gazzetta.gr για την πειθαρχική δίωξη στον ίδιο και στη Βέροια τονίζοντας πως θα λάμψει η αλήθεια και κάνοντας λόγο για σκηνοθετημένη θεατρική παράσταση.
Μετά την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα σε Βέροια, Γιώργο Αρβανιτίδη και Γιώργο Λαναρή, η «βασίλισσα του Βορρά» κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ωστόσο, ο Γιώργος Αρβανιτίδης τονίζει στο gazzetta.gr πως η ομάδα της Ημαθίας δε γίνεται να δικαιωθεί για κάτι που δεν έχει γίνει.
Ο πρώην ιδιοκτήτης του συλλόγου τόνισε πως θα λάμψει η αλήθεια και ότι κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του, ενώ έκανε λόγω για μια σκηνοθετημένη θεατρική παράσταση. «Έχουν γίνει διώξεις και τα δικαστήρια θα δώσουν τη λύση. Όλοι αυτοί οι συκοφάντες θα μείνουν στον πάγκο.
Άφησέ τους να μιλάνε και να πανηγυρίζουν», είπε, αρχικά. Όσο για το αν πιστεύει σε δικαίωση, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη. «Να δικαιωθείς για κάτι που δεν έχει γίνει; Όλο αυτό κάποιος το έχει σκηνοθετήσει. Είναι ένα θέατρο, αλλά το θέατρο κάποια στιγμή σταματάει.
Μπαίνεις, βλέπεις την παράσταση, βγαίνεις και επανέρχεσαι στον κόσμο τον πραγματικό. Όλοι αυτοί ας πανηγυρίζουν κι ας χορεύουν. Θα λάμψει η αλήθεια». Τέλος, έστειλε το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνηση. «Πρέπει να δούμε πρώτα τι θα γίνει. Από το να λες κάτι μέχρι να λάμψει η αλήθεια υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Μέχρι τώρα από τη Βέροια δεν έχει μιλήσει κανείς. Όλοι όσοι έχουν μιλήσει είναι αυτοί που έχουν στήσει την παράσταση, αυτοί που είναι τρίτοι, πέμπτο, δέκατοι... Εμείς θα δώσουμε απαντήσεις σωστές και ειλικρινέστατες και κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του», ήταν τα λόγια του κ. Αρβανιτίδη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Δεν είναι Γκιστ, αλλά ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί!»

Ο συνεργάτης του Αντρέα Τρινικέρι στη Μπάμπεργκ, Ηλίας Κατζούρης και ο Αμερικανός scouter της γερμανικής ομάδας, Μπρένταν Ρούνεϊ, μιλούν στο gazzetta.gr και περνούν από "ακτίνες" τον Αμερικανό σέντερ, Ρέϊμαρ Μόργκαν, που βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού. 
Το όνομά του ήταν μάλλον άγνωστο, ακόμη και στους πολύ μυημένους που παρακολουθούν μέχρι και τα πεπραγμένα του γερμανικού πρωταθλήματος... Πολύ απλά, γιατί ο 26χρονος Αμερικανός σέντερ φόρεσε τη φανέλα μίας μικρομεσαίας γερμανικής ομάδας, που τερμάτισε στην 10η θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο κι έμεινε εκτός πλέϊ-οφ. Αυτός που τον ξέρει σίγουρα είναι ο Κώστα Κουφός κι αυτό επειδή ο Ρέϊμαρ Μόργκαν, που φαίνεται ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Τζέϊμς Γκιστ, γεννήθηκε, μεγάλωσε κι πρωτοέπαιξε μπάσκετ στο Κάντον του Οχάϊο.

Μπορεί να έπαιξε τέσσερα χρόνια σε ένα φημισμένο κολέγιο, όπως το Michigan State, το καλοκαίρι του 2010, όμως, δεν έπεισε καμία ομάδα του ΝΒΑ κι έτσι έμεινε εκτός ντραφτ. Μοιραία, “πέρασε” τον Ατλαντικό και μετά από μία περιπλάνηση σε Ισραήλ (Μακάμπι Ρισόν, Αϊρόνι Ασκελόν και Μπαράκ Νετάνια) και Τουρκία (Καρσίγιακα), φέτος, έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, με τα χρώματα της γερμανικής Γκέτινγκεν. Μάλιστα, κόντρα στην Μπάμπεργκ, που τερμάτισε πρώτη (29-5) στην κανονική περίοδο της Bundesliga, έκανε την κορυφαία εφετινή του εμφάνιση (37π.) και ο συνεργάτης του πάλαι ποτέ ομοσπονδιακού τεχνικού, Αντρέα Τρινικιερι, Ηλίας Κατζούρης, τον θυμάται πολύ καλά.

«Καλή και προσεκτική επιλογή!»

«Τηρουμένων των αναλογιών και της χρονικής περιόδου που βρισκόμαστε, θεωρώ ότι είναι μία καλή και προσεκτική επιλογή. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω καλά το συγκεκριμένο παιδί από την εποχή που έπαιζε στο κολέγιο, μπορώ να σας πω ότι είναι παίκτης ομάδας. Στο Michigan State θεωρούνταν μεγάλο ταλέντο και όλοι πίστευαν – όχι μόνο ότι θα παίξει στο ΝΒΑ – αλλά ότι θα αποτελέσει επιλογή στον 1ο γύρο του ντραφτ, αλλά αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών και αυτά φαίνεται ότι τον άφησαν πίσω, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια, πέρυσι στο Ισραήλ και φέτος εδώ στη Γερμανία, τα πήγε πολύ καλά! Με την Γκέτινγκεν έκανε εξαιρετική χρονιά κι έδειξε ότι επανέρχεται! Κατά την άποψή μου, είναι ένα... undersize “πεντάρι” και με ύψος 2,02, καλύπτει πολύ περισσότερο τη θέση “5” από την θέση “4”. Είναι ένας παίκτης που κάνει την “βρώμικη” δουλειά, θυσιάζεται για την ομάδα, κάνει πάρα πολύ καλά screens, “ρολάρει” πολύ γρήγορα και ειδικότερα στα δύο παιχνίδια που έπαιξε με μας, έβγαλε μάτια!», μας είπε αρχικά ο Έλληνας προπονητής, που ήταν στο πλευρό του Αντρέα Τρινκιέρι στην Εθνική ομάδα αλλά και στην Ούνικς Καζάν.

«Άριστος γνώστης των “βασικών”!»

«Με τον βετεράνο Αμερικανό point-guard, που πήρε πρωτάθλημα με το Κονέκτικατ, τον Καλίντ Ελ-Αμίν, έκαναν ένα καταπληκτικό δίδυμο και αποτέλεσαν ένα από τα πιο δύσκολα ζευγάρια στο γερμανικό πρωτάθλημα. Στην άμυνα προσπαθεί πολύ, παίζει για τους συμπαίκτες του και το μόνο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή, είναι ότι δεν έχει παίξει ποτέ στην καριέρα του, σε υψηλότερο επίπεδο καθώς και ότι δεν θα έχει πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί! Το καλό είναι ότι βρίσκεται σε αγωνιστικό ρυθμό, γιατί έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι πριν μία εβδομάδα. Το τι θα κάνει στον Παναθηναϊκό, θα φανεί μέσα στο γήπεδο, αλλά επειδή έχει περάσει από μεγάλο κολέγιο, ξέρει καλά τα βασικά του αθλήματος και θεωρώ ότι στις μεγάλες ομάδες αυτό είναι πολύ σημαντικό.», κατέληξε ο 42χρονος assistant-coach.

«Παίζει με το σώμα του και κερδίζει πολλά φάουλ!»

Ιδιαίτερη βαρύτητα, όμως, έχουν και οι απόψεις του Αμερικανού scouter, Μπρένταν Ρούνεϊ, που συνεργάζεται εδώ και 7 χρόνια με την Μπάμπεργκ και είναι άριστος γνώστης της γερμανικής αγοράς. «Φέτος είχε μία πολύ καλή χρονιά! Είναι λίγο κοντός για την θέση του, γιατί φέτος, που τον έμαθα καλά εγώ, έπαιξε μόνο ως “πεντάρι”, αλλά είναι πολύ επιθετικός, παίζει πάντα δυνατά και χρησιμοποιεί πολύ το κορμί του. Είναι καλός ριμπάουντερ – θα τον χαρακτήριζα άνω του μέσου όρου – ξέρει να “τελειώνει” τις φάσεις κοντά στο καλάθι. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα καλός σουτέρ και ότι το επίπεδο των δεξιοτήτων του, δεν είναι τόσο υψηλό, όμως είναι γρήγορος και χρησιμοποιεί την ταχύτητά του ως πλεονέκτημα, γιατί συνήθως οι προσωπικοί του αντίπαλοι είναι ψηλότεροι. Είναι πολύ γρήγορος για σέντερ και έχει τη δυνατότητα να κινηθεί με μεγάλη ευελιξία προς το καλάθι και προς την μπάλα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας αθλητικός ψηλός, που κερδίζει πολλά φάουλ και πάει με σχετική ευκολία στην γραμμή των ελευθέρων βολών, έχοντας μάλιστα “συμπαθητικά” ποσοστά (72,8%). Δεν “κυκλοφορεί” πολύ εκτός ρακέτας, δηλαδή δεν επιχειρεί πολλά τρίποντα και το μακρινό σουτ δεν είναι το “φόρτε” του. Μπορεί να είναι όμως, πολύ αποτελεσματικός, αν η ομάδα του έχει καλούς και δημιουργικούς περιφερειακούς παίκτες, που ξέρουν που να του δώσουν την μπάλα.», είπε στο gazzetta.gr ο 34χρονος scouter που περνάει τα καλοκαίρια του στην Καλιφόρνια, αλλά τον υπόλοιπο καιρό βρίσκεται μεταξύ της γερμανικής πόλης αλλά και όλων των ευρωπαϊκών προορισμών στις οποίες αγωνίζονται παίκτες, που είναι πιθανό να ενδιαφέρον τον γερμανικό σύλλογο.

«Ο Διαμαντίδης μπορεί να τον κάνει ακόμη καλύτερο!»

«Δεν θα έλεγα ότι είναι ο Γκιστ στο pick'n'roll, γιατί ο Τζέϊμς μπορεί να σουτάρει καλά από μακριά, αλλά σίγουρα με τον Διαμαντίδη, μπορεί να επωφεληθεί από τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, με τελειώματα κοντά στο καλάθι. Όσον αφορά στην άμυνα, δεν μπορώ να πω είναι ο τύπος του παίκτη που έχει ιδιαίτερη αμυντική προσήλωση, αλλά θα παλέψει, δεν θα αφήσει να τον περάσουν. Σίγουρα, όμως, δεν θυμίζει τον Κάϊλ Χάϊνς, τον Μάρκους Σλότερ που πέρασαν από το γερμανικό πρωτάθλημα ή τον Εμπάκουε που παίζει σε μας και φέτος, έχει κάνει θραύση! Είναι παίκτης πιο πολύ της επίθεσης! Η ευκαιρία που του δίνεται στον Παναθηναϊκό, αποτελεί τεράστια πρόκληση γι' αυτόν αλλά πραγματικά δεν ξέρω πόσο εύκολα θα μπορέσει να μπει στο πετσί ενός τόσο απαιτητικού ρόλου και μάλιστα αμέσως! Σε γενικές γραμμές πάντως, έχω ακούσει πολύ θετικά σχόλια γι' αυτόν και όλα αυτά που έχω, συνιστούν έναν ενδιαφέροντα μπασκετμπολίστα!», κατέληξε ο Αμερικανός scouter.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ιβάνοβιτς: «Κορυφαίος ο Μουρίνιο»

Λένε πως «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει», όμως ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που συνεργάζεται στην Τσέλσι με τον Ζοσέ Μουρίνιο, τον οποίο και χαρακτήρισε κορυφαίο προπονητή!  
Ο Σέρβος μπακ έχει μάθει πάρα πολλά από τον Πορτογάλο αυτά τα δύο χρόνια της συνεργασίας τους, στην επιστροφή του «special one» στους «μπλε» και όπως τόνισε, ο Πορτογάλος έχει αλλάξει ξανά τη νοοτροπία του συλλόγου προς το καλύτερο και χαίρει της εκτίμησης και της λατρείας όλων στ' αποδυτήρια.
«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε μαζί του. Είναι ο καλύτερος προπονητής. Πάντα λέει πράγματα που είναι σημαντικά και παίρνει καθοριστικές αποφάσεις. Έχει το ίδιο κίνητρο στα μεγάλα και τα μικρά παιχνίδια. Έχει εξελίξει την ομάδα μας και έχει αλλάξει την νοοτροπία του συλλόγου. Έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα αυτά τα δύο χρόνια της επιστροφής του και είναι ο κορυφαίος» δήλωσε ο Ιβάνοβιτς. 
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Σινκλέρ η Γουέστ Μπρομ!!

Έτοιμη να κινηθεί για την απόκτηση του Σκοτ Σινκλέρ είναι η Γουέστ Μπρομ, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στην Αγγλία.  
Ο 26χρονος εξτρέμ αγωνίζεται ως δανεικός στην… μισητή γειτόνισσα Άστον Βίλα, η οποία έχει εκφράσει ανοικτά την πρόθεση της για κανονική μεταγραφή από την Μάντσεστερ Σίτι αυτό το καλοκαίρι.
Οι «χωριάτες», ωστόσο, δεν παίζουν μόνοι τους στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς ο παίκτης φαίνεται πως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της μεταγραφικής λίστας και της Γουέστ Μπρομ, στην οποία επίσης έπαιξε ως δανεικός την περασμένη σεζόν.
Ο Τόνι Πιούλις βρίσκεται σε αναζήτηση μιας προσθήκης για τις πτέρυγες της επίθεσης και ο Σινκλέρ μοιάζει να καλύπτει απόλυτα τον Ουαλό τεχνικό.
*Πηγή: England365.gr*

Πλησιάζει Ινγκς η Λίβερπουλ!!

Όλο και πιο κοντά στην απόκτηση του Ντάνι Ινγκς βρίσκεται η Λίβερπουλ.
Ο μαθηματικός υποβιβασμός της Μπέρνλι αναμένεται να φέρει άμεσες εξελίξεις στην υπόθεση του Ντάνι Ινγκς και όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στην Αγγλία, η Λίβερπουλ βρίσκεται πλέον μια ανάσα από το να κάνει δικό της τον επιθετικό των «clarets», ο οποίος μένει ελεύθερος στο τέλος Ιουνίου.
Με βάση τα ρεπορτάζ, οι άνθρωποι των «κόκκινων» εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για θετική κατάληξη της υπόθεσης, παρά το γεγονός πως ο 22χρονος Άγγλος φορ… αρέσει σε πολλούς.
Βέβαια για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, θα πρέπει να καταβληθεί ένα ποσό στην Μπέρνλι, από τη στιγμή που ο παίκτης είναι κάτω των 24 ετών.
*Πηγή: England365.gr*

Αγουέρο: «Του χρόνου για όλους τους τίτλους»!

Μάχη σε όλα τα μέτωπα και σε όλες τις διοργανώσεις που θα μπορεί να διεκδικήσει, θα δώσει η Μάντσεστερ Σίτι την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με τον αποφασισμένο, Σέρχιο Αγουέρο.  
Ο Αργεντινός επιθετικός που πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στην ΚΠΡ, το μεσημέρι της Κυριακής για την 36η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, στάθηκε στο ότι «στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα η εκδίκηση» και τόνισε ότι του χρόνου, οι «πολίτες» θα τα δώσουν όλα, για όλους τους τίτλους!
«Φέτος χάσαμε πολλούς βαθμούς και τώρα έχουμε ένα καλό σερί στα τελευταία τέσσερα ματς και θέλουμε να τερματίσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στο φετινό πρωτάθλημα. Του χρόνου, πάμε πάλι για τον τίτλο δυναμικά. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα η... εκδίκηση και θα παλέψουμε σε όλα τα μέτωπα για όλους τους τίτλους» ανέφερε ο Αγουέρο. 
*Πηγή: England365.gr*

Μια... περιουσία για να δεις το Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα!!

Πανάκριβα είναι τα εισιτήρια του προγραμματισμένου φιλικού αγώνα ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Μπαρτσελόνα το φετινό καλοκαίρι στην Καλιφόρνια, με το ακριβότερο να ξεπερνά ακόμα και τα 1.000 ευρώ!  
Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αντιμετωπίσουν τους «μπλαουγκράνα» στο «Levi's Stadium» στις 25 Ιουλίου και για να βρεθεί κανείς στο γήπεδο και να παρακολουθήσει το σπουδαίο παιχνίδι που φυσικά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων, θα πρέπει να το σκεφθεί καλά και να βάλει το χέρι... βαθιά στην τσέπη!
Το πιο φθηνό εισιτήριο θα είναι αξίας 105 ευρώ, ενώ το ακριβότερο θα ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ!
*Πηγή: England365.gr*

«Γερμανική» επιβεβαίωση για Μόργκαν!!

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Ρέιμαρ Μόργκαν, καθώς την μετακίνησή του στους «πράσινους» επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο CEO της Γκέτινγκεν, Φρανκ Μέινερτσχάγκεν.
Ο Αμερικανός φόργουορντ, όπως σας είχε ενημερώσει το Superbasket.gr, είναι αυτός που θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό ενόψει πλέι οφ και απομένουν μόνο τα τυπικά για την ανακοίνωσή του από την ελληνική ομάδα.
«Για μας είναι σπουδαία αναγνώριση της δουλειάς μας να έχουμε έναν πρώην παίκτη μας σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και του ευχόμαστε τα καλύτερα», δήλωσε ο Φρανκ Μέινερτσχάγκεν.
*Πηγή: superbasket.gr*

Το TOP 5 της βραδιάς!! (video)

Το ΝΒΑ παρουσίασε τις πιο εντυπωσιακές της βραδιάς, με το buzzer beater του ΛεΜπρον Τζέιμς κόντρα στους Σικάγο Μπουλς να αφήνει τους πάντες… πίσω του και να βρίσκεται στο Νο.1 του TOP 5!
Απολαύστε το video:









*Πηγή: superbasket.gr*

Άντερσον… και του χρόνου (;)

Ο Κέβιν Άντερσον ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Νέα Κηφισιά, ωστόσο η ομάδα των βορείων προαστίων έχει την οψιόν σχετικά με τον αν θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν.
Μέσα στη σεζόν η ΑΕΝΚ προχώρησε στη μεταγραφή του Κέβιν Άντερσον. Ο τελευταίος όμως ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό και πήρε μέρος μόλις σε 4 αναμετρήσεις… Ο Άντερσον υποβλήθηκε σ’ επέμβαση και πλέον ετοιμάζεται για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Ο Θάνος Κουκουράβας που τον εκπροσωπεί, ενημέρωσε πως ο Αμερικανός ανανέωσε με την ομάδα των βορείων προαστίων, η οποία, όμως, διατηρεί την οψιόν για το αν θα κρατήσει τον παίκτη ή όχι.
Ο Άντερσον εκτίμησε το γεγονός ότι η ΑΕΝΚ του κάλυψε τα έξοδα της επέμβασης παρά το γεγονός ότι ήταν λίγο καιρό στην ομάδα και γι’ αυτό δέχτηκε ν’ ανανεώσει με λιγότερες αποδοχές. Αν τελικά θα παίξει ή όχι θα φανεί το επόμενο διάστημα.
*Πηγή: superbasket.gr*

Η ΑΕΝΚ πάει στη Χαλκίδα!!

Η ΑΕΝΚ μετακομίζει στη Χαλκίδα και η περιφέρεια θα έχει από τη νέα σεζόν 9 ομάδες στην Α1!!! Το deal ανάμεσα στη διοίκηση και της Κηφισιάς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ίσως τις επόμενες μέρες να υπάρξουν και οριστικές εξελίξεις.
Εδώ και ένα μήνα έχουν αρχίσει οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και ουσιαστικά επετεύχθη συμφωνία… Σκοπός της συνεργασίας είναι να συνδυαστεί η οικονομική και διοικητική σταθερότητα της ΑΕΝΚ, με το μεγάλο γήπεδο και τη δυναμική που δίνει ο κόσμος της Χαλκίδας.
Οι μετοχές θα παραμείνουν στην οικογένεια Δημουλά, αλλά στόχος είναι να υπάρξει υποστήριξη και της τοπικής κοινωνίας, ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ.
Οσο για το όνομά; Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η ομάδα να λέγεται ΑΕΝΚ Χαλκίδας.
Οταν ολοκληρωθεί η συμφωνία και η μετακόμιση, θα γίνει πραγματικότητα και μεγαλύτερη αλλαγή στον μπασκετικό χάρτη της Α1. Από την Αττική θα υπάρχουν 3 ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ), από την Θεσσαλονίκη 2 ομάδες (ΠΑΟΚ, Αρης) και όλες οι υπόλοιπες θα είναι από την περιφέρεια. Δηλαδή Χαλκίδα, Ρόδο, Δράμα, Ρέθυμνο, Αμαλιάδα, Πάτρα, Τρίκαλα, Καβάλα και Τρίπολη.
*Πηγή: superbasket.gr*

Ουζουνίδης: «Ο χθεσινός ΠΑΟΚ δεν έχει καμία τύχη»

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Πανιωνίου, Μαρίνος Ουζουνίδης και μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι ο Δικέφαλος με τέτοιες εφανίσεις σαν τη χθεσινή δεν θα έχει καμία τύχη στα πλέι οφ.

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Δεν μας απείλησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Εμείς δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, είμασταν πολύ καλύτεροι και δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ δεν μου άρεσε, είχε απουσίες και αν δεν επανέλθουνε θα έχει προβλήματα στα πλέι οφ, καθώς τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και για να ανταπεξέλθεις και να πετύχεις τους στόχους σου χρειάζεται να έχεις βάθος ρόστερ».

Για το μέλλον του: «Εδώ και πολύ καιρό η διοίκηση θέλει να μιλήσουμε, αυτή την εβδομάδα θα κάτοσυμε στο τραπέζι για να δούμε τι θα γίνει, δεν υπάρχει όμως κάτι σίγουρο. Ανεξάρτητα από τα οικονομικά προβλήματα, υπάρχει και το πρόβλημα της αδειοδότησης όπου θ μας φύγουν οι 3-4 μεσοεπιθετικοί μας που θεωρώ ότι ειναι από τους καλύτερους του πρωταθλήματος και ο αντίπαλος τους φοβόταν».

«Δεν υπάρχει δίκαιο στο ποδόσφαιρο. Υπήρχαν ομάδες που έπαιξαν χειρότερα από τον Λεβαδειακό και σώθηκαν. Ήταν πολύ φανερό αυτό που συνέβη με κάποιες ομάδες που κερδίζανε τόσο εύκολα και στο τέλος ήταν η κορύφωση του πράγματος»
*Πηγή: metrosport.gr*

Τα γενέθλια του Πάμπλο Γκαρσία!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ξέχασε τα γενέθλια του Πάμπλο Γκαρσία, παρά το γεγονός πως η σχέση μεταξύ των δύο πλευρών έχει περάσει από «χίλια κύματα» και παραμένει… απόμακρη, έπειτα από την τελευταία αποχώρηση του Ουρουγουανού από τον σύλλογο (από τη θέση του βοηθού του Άγγελου Αναστασιάδη που είχε στην καλοκαιρινή προετοιμασία) πριν την έναρξη της φετινής σεζόν.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ετοίμασε ένα εκτενές αφιέρωμα για την πορεία, τη ζωή και την καριέρα του Γκαρσία, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως έναν από τους εμβληματικούς ηγέτες του Δικεφάλου.

Διαβάστε αναλυτικά το αφιέρωμα που φιλοξενεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της:

«Σαν σήμερα, στις 11 Μαΐου του 1977 γεννήθηκε στο χωριό Πάντο της Ουρουγουάης, κοντά στην Κανελόν, ο Πάμπλο Γκαμπριέλ Γκαρσία Πέρες, ένας από τους εμβληματικούς ηγέτες του ΠΑΟΚ.

Εναν…  τίτλο που κέρδισε με τον ιδρώτα του και με την εν γένει προσφορά του, η οποία δεν χαρακτηρίστηκε μόνο από την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και από την ισχυρή και μαχητική του προσωπικότητα η οποία ενέπνευσε συμπαίκτες και φιλάθλους!

Η πόλη Κανελόν πήρε το όνομα της από την ποικιλία της κανέλας που βγαίνει στις όχθες του ομώνυμου ποταμού και ίσως η ιδιοσυγκρασία του «El Canario» να έχει κάποια από τα στοιχεία μιας τόσο ιδιαίτερης γεύσης. Το ξεχωριστό ταμπεραμέντο και η προσωπικότητα του είναι στοιχεία τον χαρακτηρίζουν μέσα και έξω από τις γραμμές του γηπέδου, ενώ έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας του.

Παιδί φτωχής οικογένειας με επαναστατικές τάσεις και αριστερή ιδεολογία ήξερε πως έπρεπε να παλέψει για να κερδίσει και το πιο μικρό κομμάτι της επιτυχίας του. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του εντυπωσιακά από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς πριν από δύο δεκαετίες, το 1996 (35 ματς – 1 γκολ) δείχνοντας στοιχεία ικανά να τον μετατρέψουν άμεσα σε μέλος της Πενιαρόλ και μετά από έξι μήνες παρουσίας εκεί να περάσει τον Ατλαντικό για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στην Ισπανία η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη και το «ψήσιμο» με όλες τις έννοιες στην δεύτερη ομάδα για τρία χρόνια τον οδήγησε σε ακόμη μια αλλαγή χώρας με το ταξίδι το 2000 στην Ιταλία για λογαριασμό της Μίλαν, από την οποία τον χειμώνα του 2002 δόθηκε δανεικός στη Βενέτσια και την επόμενη περίοδο επέστρεψε στην Ισπανία και την Οσασούνα, όπου είχε τρεις γεμάτες σεζόν (78 ματς – 6 γκολ).

Εκεί ήρθε η πρόκληση από την Ρεάλ Μαδρίτης των «Galacticos» με τους Ραούλ, Ζιντάν, Μπέκαμ, Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος κλπ, όπου ο Γκαρσία κλήθηκε να καλύψει το κενό του Μακελελέ στη μεσαία γραμμή. Κάνει 25 συμμετοχές την πρώτη του σεζόν, αλλά ο Φάμπιο Καπέλο που διαδέχτηκε τον Βάντερλεϊ Λουξεμπούργκο το επόμενο καλοκαίρι τον έστειλε δανεικό στην Θέλτα, όπου οι τραυματισμοί τον άφησαν να αγωνιστεί μόνο σε 14 ματς. Ακολούθησε η Μούρθια την σεζόν 2007-08 με 21 ματς και εκείνο το καλοκαίρι πήρε τον δρόμο για την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

 Στις 30 Ιουλίου 2008 γίνεται μέλος του Δικεφάλου και μπαίνει στο κάδρο ενός εντυπωσιακού μπαράζ ενίσχυσης για τον ΠΑΟΚ μετά τους Πάμπλο Κοντρέρας, Βλάνταν Ίβιτς και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Επειτα από τις συνεχείς αλλαγές ομάδων, ο Πάμπλο Γκαρσία βρήκε το «λιμάνι» του στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, καθώς κατάφερε άμεσα να ταυτιστεί με την ιδιοσυγκρασία της ομάδας και του κόσμου της. Αναδείχθηκε σε εμπνευστή της εξέδρας και το εκρηκτικό ταπεραμέντο του ταίριαξε απόλυτα με την ξεχωριστή δυναμική του Δικεφάλου.

Ταυτίστηκε απόλυτα από το πρώτο βήμα και όπως θυμήθηκε σε συνέντευξη που έδωσε μερικά χρόνια αργότερα «πριν από το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ένα φιλικό με την Ουντινέζε στην Τούμπα ένας φίλαθλος με σταμάτησε την ώρα που έμπαινε στα αποδυτήρια και μου είπε: «Εσύ έχεις το βλέμμα και τα μάτια του ΠΑΟΚ».

Ο ίδιος δεν είχε γνωρίσει ακόμη την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι οπαδοί της ομάδας. «Εχω παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα και μεγάλα γήπεδα. Καλό το Μπερναμπέου της Ρεάλ, καλό το Καμπ Νου της Μπαρτσελόνα, αλλά η ατμόσφαιρα της Τούμπας δεν υπάρχει πουθενά!», θα πει αργότερα υποκλινόμενος στους οπαδούς του ΠΑΟΚ συμπληρώνοντας: «Είμαι περήφανος επειδή έπαιξα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα είμαι περήφανος που παίζω στην ομάδα με τον καλύτερο κόσμο, τον ΠΑΟΚ!»

Ως διεθνής, ο Γκαρσία έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα της Ουρουγουάης στις 13 Δεκεμβρίου 1997 σε ένα παιχνίδι εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Εγινε γρήγορα μέλος την ομάδας και συμμετείχε στο Κόπα Αμέρικα το 1999, ενώ αγωνίστηκε και στα τρία ματς της «Σελέστε» στο Μουντιάλ 2002. Συνολικά φόρεσε 66 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του».

Χατζηελευθερίου: «Παίζουμε για το όνομα και την αξιοπρέπεια μας» (Audio)

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα», φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας Ηλίας Χατζηελευθερίου, και μίλησε για τον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας του στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα κάνουμε αυτό που είναι αυτονόητο για μία σοβαρή ομάδα. Αν μπαίναμε σε άλλες σκέψεις, θα έπρεπε να βοηθήσουμε κι άλλες 6-7 ομάδες που είχαν ανάγκη από βαθμούς. Παίζουμε για το όνομα και την αξιοπρέπεια μας. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κάναμε το σωστό σε κάθε περίπτωση. Αυτό θα κάνουμε και την Κυριακή. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο».

Για το αν υπάρχει κίνητρο για την ομάδα του πλέον, είπε: «Στόχος μας ήταν να διασφαλίσουμε την παραμονή. Αυτό συνέβη εδώ και τουλάχιστον 7-8 παιχνίδια. Η ομάδα παραμένει αξιόμαχη. Μας ενδιαφέρει να είμαστε σοβαροί μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως αντιμετωπίσαμε όλα τα παιχνίδια θα αντιμετωπίσουμε κι αυτό. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Πανσερραϊκό. Από την στιγμή που δεν έχουμε βαθμολογικό άγχος, δεν έχουμε πρόβλημα. Θα είναι σαν όλα τα άλλα παιχνίδια».

Τέλος, για το ποια ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, επεσήμανε: «Τον πρώτο λόγο σίγουρα τον έχει ο Πανσερραϊκός. Από τη στιγμή που είναι πρώτος, έχει καλύτερη ομάδα από εμάς. Η Δόξα όμως έδειξε ότι και με τις τρεις ομάδες που βρίσκονται από πάνω, δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από την δυναμική τους».

Ακούστε όσα είπε ο Ηλίας Χατζηελευθερίου στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

Πρόκληση Γκόγκα: «Όσα και αν τάξετε ερπετά, ο θεός είναι ο κόκκινος»!

Μια ημέρα μετά τη νίκη του Πανσερραϊκού επί του Αγιονερίου ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής των «λιονταριών», Σάκης Γκόγκας ανέβασε ένα άκρως και χυδαίο προκλητικό status στη σελίδα του στο Facebook και μάλιστα ορισμένοι τον αποθέωσαν. Δεν υπάρχει καμία σωτηρία σε αυτή την χώρα εν έτει 2015!
 
Πατήστε εδώ και διαβάστε τι έγραψε στο FB ο Σάκης Γκόγκας
*Πηγή: metrosport.gr*

Αγοράζει Τετέ η Λεχ Πόζναν!!

Ένα σημαντικό ποσό είναι έτοιμοι να βάλουν στα ταμεία της ομάδας οι άνθρωποι του Πλατανιά, με τους Κριτικούς να έχουν συμφωνήσει να πουλήσουν τον ποδοσφαιριστή στην Πολωνική ομάδα έναντι 400.000 ευρώ.

Κατοικος Πολωνίας τη νέα σεζόν ο Αζίζ Τετέ. Ο Γκανέζος μέσος έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθεί στη Λεχ Πόζναν, ο πρόεδρος της οποίας και ο προπονητής ήταν το βράδυ της Κυριακής (10/5) στα Περιβόλια, προκειμένου να δουν από κοντά τον ποδοσφαιριστή του Πλατανιά.

Οι Πολωνοί κατέθεσαν νέα επίσημη πρόταση στους Χανιώτες για τον 25χρονο χαφ και εκεί υπάρχει συμφωνία. Το μόνο που απομένει για να προχωρήσει το deal είναι να προκύψει συμφωνία και στον τρόπο καταβολής των χρημάτων αυτών. Το βέβαιο είναι ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και δεν φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει ''ναυάγιο''.

Στον Πλατανιά τις επόμενες μέρες θα μπουν σε ρυθμούς ανανεώσεων συμβολαίων, μια και όλα κύλησαν ομαλά και εξασφαλίστηκε η παραμονή. Για τον Τόρες φέρεται να υπάρχει προφορική συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας, ενώ μένει να φανεί εάν παραμείνουν οι Αγκιλέρα, Γκαβιλάν, Γουνδουλάκης και Μενδρινός, τα συμβόλαια των οποίων εκπνέουν.
*Πηγή: metrosport.gr*

Football League: Οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής των Play Off!!

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές που θα σφυρίξουν στις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής των Πλέι Οφ της Football League.
Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης του Συνδέσμου Άρτας θα διευθύνει τον αγώνα στο Αλκαζάρ στο ματς ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕΚ, ενώ ο Γιώργος Κύζας του Συνδέσμου Δράμας ορίστηκε για την αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ηρακλή στο «Γεώργιος Καμάρας».
Αναλυτικά οι ορισμοί:
Τετάρτη (13/5)
18.00 ΑΕΛ – ΑΕΚ
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
4ος: Φώτης (Εύβοιας)
18.00 Απόλλων Σμύρνης – Ηρακλής
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Σίπκας (Πέλλας)
4ος: Σέζος (Κιλκίς)
18.00 Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Βόλου
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
4ος: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)
*Πηγή: arenafm.gr*

Bundesliga: Τα καλύτερα γκολ της 32ης αγωνιστικής!! (vid)

Δείτε τα 5 ωραιότερα γκολ που σημειώθηκαν στα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής στην Bundesliga της Γερμανίας.












*Πηγή: arenafm.gr*

«Κοιτούσαμε μόνο το αποτέλεσμα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, Παναγιώτης Κόρμπος και μίλησε για το παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ αλλά και την παραμονή του «ιστορικού» στην Σούπερ Λιγκ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την παραμονή του Πανιωνίου:
«Από την αρχή της χρονιάς στόχος ήταν η παραμονή και με μεγάλη προσπάθεια στο τέλος τα καταφέραμε».
Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
«Εμείς θέλαμε μόνο την νίκη. Από την στιγμή που μείναμε με 10 παίκτες κοιτούσαμε μόνο την άμυνα μας ενώ ενημερωνόμασταν και για τα άλλα αποτελέσματα. Έγιναν κάποια πράγματα που δεν τιμάνε κανέναν όμως αυτό είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα Ελληνικά γήπεδα. Αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι πως ο Πανιώνιος έμεινε στην κατηγορία. Μετά την κόκκινη κάρτα δώσαμε πολύ χώρο στον ΠΑΟΚ και κοιτάξαμε να μην μπορεί να περάσει μπαλιές. Νομίζω πως τα καταφέραμε».
Για το αν υπήρχαν συζητήσεις με τους παίκτες του ΠΑΟΚ:
«Κανείς δεν μας βοήθησε στα 33 παιχνίδια που είχαμε παίξει και δεν μας έδωσε κάτι. Ότι πετύχαμε το πετύχαμε μόνοι μας. Παίξαμε όπως παίζαμε σε όλα τα ματς και περιμέναμε να κερδίσει ο καλύτερος».
Για τις μπάλες που έπεσαν στο γήπεδο:
«Δεν ξέρω ποιος πέταξε τις μπάλες ή ποιος φταίει για αυτό το θέμα. Αυτό έγινε και παραπάνω από μια φορές. Κάτι τέτοιο το βλέπουμε μόνο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει στο εξωτερικό. Κατά την διάρκεια της χρονιάς το έχουμε δει πολλές φορές. Σε άλλα παιχνίδια εκτός έδρας πολλές ομάδες από το 70’ πετάνε μπάλες. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα από όλους».
Για το άγχος της ομάδας:
«Εμείς που παίζαμε μέσα δεν είχαμε τόσο άγχος γιατί ήταν στα πόδια μας η κατάσταση. Ο Κολοβός όσο έπαιξε δεν είχε άγχος, από την στιγμή που πήγε στον πάγκο το άγχος του δεκαπλασιάστηκε. Η πίεση ήταν πάρα πολύ μεγάλη όλη την βδομάδα και ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Ο προπονητής βοηθούσε εμάς και εμείς τον προπονητή. Κάποια στιγμή έγινε η έκρηξη του άγχους αλλά αυτό είναι λογικό καθώς είχαμε εξασφαλίσει την παραμονή».
Για το γεγονός πως υποβιβάστηκε ο Λεβαδειακός:
«Έπεσε ο Λεβαδειακός από όπου κατάγομαι ενώ έχω παίξει και εκεί. Για την Λειβαδιά ήταν ένα άσχημο πράγμα αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο και αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου».
Για τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου:
«Είχε γίνει ένα μαρκάρισμα πιο πριν αλλά ο Δημήτρης έπεσε ξαφνικά κάτω. Έπαθε ένα τράβηγμα και είναι ένας από τους μυϊκούς τραυματισμούς που συμβαίνουν ξαφνικά χωρίς να τους καταλάβει κανείς».
Για το γεγονός πως αγκάλιασε τον διαιτητή στο τέλος:
«Είμαι της άποψης πως ότι και να δώσει ο διαιτητής στο τέλος πάλι φίλος πρέπει να είναι και να του δώσεις το χέρι. Ο κ. Σιδηρόπουλος είχε σφυρίξει και πέρυσι στο παιχνίδι του Απόλλωνα που είχε πέσει η ομάδα μου και πάλι τον είχα αγκαλιάσει. Τον άνθρωπο δεν τον ξέρω, έχει σφυρίξει δύο φορές σε δύο καθοριστικά παιχνίδια της καριέρας μου».
Για το γεγονός πως ανανέωσε το συμβόλαιο του:
«Υπέγραψα για ενάμιση χρόνο και είμαι μια χαρά στον Πανιώνιο. Η φανέλα είναι από τις πιο βαριές στην Ελλάδα».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Να στηρίξει ο κόσμος τον ΠΑΟΚ στα πλέι – οφ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Στρατηγός, Φραγκούλης Φράγκος και μίλησε για όλα τα θέματα του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο:
«Ήταν ένα ματς που στο τέλος κατάντησε… παρωδία. Έπεσε ο τερματοφύλακας τέσσερις φορές και… έπεσαν στο γήπεδο τρεις μπάλες»!
Για την ενίσχυση που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ θέλει μια ενίσχυση και ακόμα επιμένω. Θέλει πέντε παίκτες μεγάλης αξίας και δεν πρέπει να παρακαλάει κανέναν Νομπόα να παραμείνει στην ομάδα. Οι άλλες ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός εσκεμμένα ανεβάζει τις τιμές παικτών για τους οποίους ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ. Αυτά πρέπει να τα δει και το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ. Για αυτό τον λόγο και το πλάνο και ο προγραμματισμός πρέπει να γίνονται με απόλυτα μυστικό τρόπο».
Για το θέμα της ρύθμισης των χρεών:
«Ο κ. Σαββίδης όχι απλά θα είναι ευεργέτης του ΠΑΟΚ αν πληρώσει, αλλά αυτή η επιτυχία θα ισοδυναμεί με πέντε πρωταθλήματα! Βέβαια, εμείς ως ΠΑΟΚτσήδες θέλουμε και ένα κανονικό πρωτάθλημα. Επίσης, επιβάλλεται να κάνουμε όσα μας επιβάλλει ο Πλατινί και όσα έκανε ο Ολυμπιακός. Να κάνουμε ένα σύγχρονο γήπεδο και να μάθουμε πως στήνεται με λίγα χρήματα μια σωστή ομάδα με παράδειγμα τον Αρσέν Βενγκέρ».
Για τα λεφτά που έχει βάλει ο Ιβάν Σαββίδης:
«Αυτά τα λεφτά είναι… εξωγήινα. Με αυτά τα χρήματα έφτιαχνε ένα… γήπεδο! Νομίζω πως τώρα τα πράγματα έχουν μπει σε σωστό δρόμο και όλα όσα συζητάμε θα γίνουν σε λίγες μέρες. Ο κ. Σαββίδης θέλει μια μαχητική ομάδα. Δεν μπορεί οι εννέα της Βέροιας να μάχονται παραπάνω από εμάς με τον Ολυμπιακό. Η κουβέντα του κ. Σαββίδη όταν τους μίλησε περιστράφηκε σε αυτό το πλαίσιο. Τους θέλει όλους μαχητές»!
Για την εικόνα της ομάδας:
«Πονάνε τα μάτια μας και πονάνε και τα μάτια των φιλάθλων. Ελπίζω στα πλέι – οφ να στηθεί μια γιορτή όπως αυτή που ξέρουν να κάνουν οι ΠΑΟΚτσήδες. Δεν κατηγορώ τον κόσμο που δεν έρχεται αλλά χρειάζεται στήριξη η ομάδα για να παίξει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό θα αποτελέσει αφορμή και για το μεγαλομέτοχο για να φέρει μεγάλους παίκτες. Πρέπει να μπει ο εγωισμός στην άκρη και να έρθει ξανά ο κόσμος στην ομάδα».
Για το αν θα μπορούσε να έχει μια θέση στην διοίκηση της ομάδας:
«Εγώ δεν είμαι ειδικός και δεν μπορώ να κάνω αυτή την δουλειά. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να είμαι εκεί αμισθί και απλά να λέω πέντε πράγματα. Κάποιος για να είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ πρέπει να έχει πειθαρχία, να είναι ΠΑΟΚτσής και αδέκαστος. Εγώ δεν θέλω να έχω κανέναν ρόλο και δεν θέλω να παίρνω χρήματα. Αυτό που θέλω είναι να λέω την πραγματική άποψη μου στο Ιβάν Σαββίδη. Ίσως κάποιοι να προσπαθούν να του ωραιοποιήσουν τα πράγματα αλλά πρέπει να του λέμε την ελληνική πραγματικότητα. Ο ΟΦΗ έπαιξε επτά ματς άνευ αγώνος και δέχτηκε 21 γκολ και εμείς σε επτά ματς φάγαμε 24»!
Για την διαιτησία κατά του ΠΑΟΚ μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού:
«Υπάρχουν πάρα πολλά δείγματα αδικίας αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το θέμα είναι πως δεν υπήρχε προσήλωση στον στόχο και αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι. Ακόμα και χθες έγιναν φοβερές γκέλες από ποδοσφαιριστές και αυτό δεν δείχνει σοβαρότητα. Είδαμε παίκτη καλοπληρωμένο και καλογυμνασμένο να κάνει λάθη ασυγχώρητα για το επίπεδο του. Αν κερδίζαμε τον Πανιώνιο θα ξεκινούσαμε με συν έναν βαθμό στα πλέι – οφ».
Για το μέλλον της ομάδας:
«Αν υπάρξει η απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση, η προσπάθεια, η στήριξη του κόσμου και η διοίκηση πάρει ρηξικέλευθες και γρήγορες αποφάσεις θα γίνουν πολλά στην ομάδα».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Δυνατό τεστ για τον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και πρώην υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, ο Γιάννης Τοπαλίδης.
Μίλησε για την φιλανθρωπική αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος του 2004 με τον ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του Άρη να ανέβει από την Γ” εθνική.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το αν θα έρθει ο Ότο Ρεχάγκελ:
«Τον πήρα τηλέφωνο τον κόουτς και του είπα πως αν λείπει δεν θα έχει ουσία αυτή η αναμέτρηση. Έρχεται αύριο το βράδυ και θα μείνει για μερικές μέρες στην Ελλάδα».
Για το πώς αντιμετωπίζει η Εθνική του 2004 το παιχνίδι:
«Μόλις ανέφερε το ματς ο Ζαγοράκης όλοι ήταν πρόθυμοι να έρθουν. Είναι για καλό σκοπό και θέλουμε να συμμετέχουμε. Κάποια έχουν μερικά προβλήματα αλλά οι περισσότεροι θα έρθουν».
Για την ομάδα στην οποία θα βρίσκεται ο Γιώργος Γεωργιάδης:
«Ο Γεωργιάδης μπορεί να παίξει ένα ημίχρονο σε εμάς και ένα… στον ΠΑΟΚ»!
Για το παιχνίδι:
«Θα είναι ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ ενόψει της προετοιμασίας του στα πλέι – οφ γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Θα είναι ένα  πολύ καλό τεστ για τον ΠΑΟΚ. Η μεγαλύτερη χαρά στον Ελληνικό λαό και στον Ελληνικό κόσμο δόθηκε από την  Εθνική μας».
Για τη κόντρα Άρη – Πανσεραικού:
«Όταν είχε περάσει μπροστά ο Πανσεραικός τέσσερις βαθμούς μπροστά θεωρούσα πως είχε τον πρώτο λόγο. Μέσα στο Χαριλάου έχασε και ο Άρης στην έδρα του είναι πάρα πολύ δυνατός. Εφόσον ο Πανσεραικός βρίσκεται ακόμα στη πρώτη θέση συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο».
Για το Άρης – Καβάλα:
«Ενημερώθηκα πως ο Άρης δυσκολεύτηκε πολύ για να κερδίσει την Καβάλα. Ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες και το γκολ μπήκε στο 89’».
Για το αν μπορεί να χάσει βαθμούς ο Πανσεραικός με την Δόξα Δράμας:
«Η Δόξα Δράμας είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά δεν πιστεύω πως ο Πανσεραικός μπορεί να χάσει την πρώτη θέση. Σαφώς ο Άρης πρέπει να καραδοκεί για μια γκέλα αλλά είναι κάτι πολύ δύσκολο. Έχω μιλήσει με φίλους μου από την Δράμα, θα το παίξουν στα ίσια το παιχνίδι και είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος».
Για την βαθμολογική θέση του Άρη:
«Ο Άρης έπρεπε να δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχή της σεζόν και που θα ξέφευγε πολύ. Δεν έπρεπε ποτέ να φτάσει ο Άρης μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ο κόσμος θέλει τον Άρη να είναι στη Σούπερ Λιγκ».
*Πηγή: arenafm.gr*

Football League: Οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής των Play Out!

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΚΕΔ οι διαιτητές που θα σφυρίξουν στις αναμετρήσεις των Play Out της Football League.
Αναλυτικά οι ορισμοί:
1ος όμιλος
Τετάρτη 13/5, 17.30
Ερμιονίδα-Παναιγιάλειος
Διαιτητής: Βασίλειος Παναγιωτόπουλος (Αιτ/νίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας), Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)
Τέταρτος: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Αχαρναϊκός-Επισκοπή
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Παναγιώτης Ντάλλας (Αθηνών), Νικόλαος Κοτούλας (Σερρών)
Τέταρτος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί:Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Ιωάννης Μπετσόγλου (Κορινθίας)
Τέταρτος: Ευάγγελος Κορδολαίμης (Αν. Αττικής)
2ος όμιλος
Τετάρτη 13/5, 17.00
Αγροτικός Αστέρας-Αιγινιακός
Διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ιλίας Εμπλιούκ (Ξάνθης), Γεώργιος Λάζαρης (Καβάλας)
Τέταρτος: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)
Ζάκυνθος-Αναγέννηση Καρδίτσας
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Γεώργιος Κουντουρέλης (Αθηνών), Παναγιώτης Μεσσήνης (Αχαΐας)
Τέταρτος: Νικόλαος Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
*Ματαιώθηκε η αναμέτρηση Πιερικός-Τύρναβος
*Πηγή: arenafm.gr*

Πανθρακικός: Ευχαρίστησε τους φίλους της ομάδας!!

Αφού κατόρθωσε η ομάδα να παραμείνει στην Super League, η ΠΑΕ Πανθρακικός δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Η ΠΑΕ Πανθρακικός ευχαριστεί τους φιλάθλους που γέμισαν το ΔΑΚ Κομοτηνής και στήριξαν την ομάδα μας στη νίκη-παραμονής στη Super League ΟΠΑΠ. Ο Πανθρακικός μας μετά από τη χθεσινή νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στη Skoda Ξάνθη, στο παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, εξασφάλισε την παραμονή του στη Super League για τέταρτη διαδοχική χρονιά.
Η διοίκηση του συλλόγου και το σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κόσμο που γέμισε την Κυριακή τις εξέδρες του ΔΑΚ Κομοτηνής και αποτέλεσε το 12ο παίκτης της ομάδας. Η στήριξή των φιλάθλων μας προς τον Πανθρακικό και χθες αλλά και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν πολύ σημαντική και σας ευχαριστούμε όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας».
*Πηγή: arenafm.gr*

Παπαδόπουλος: «Ο τελικός είναι το Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ»

Ο νικητής του ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα κατακτήσει τη φετινή Ευρωλίγκα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Παπαδόπουλος: «Ο τελικός είναι το Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ»
Ένας εκ των Ολυμπιακού ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα κατακτήσει τη φετινή Ευρωλίγκα, σύμφωνα με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.

Ο «Λάζος» δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ πως το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι ο τελικός, ενώ όσον αφορά τον ίδιο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενεργό δράση, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του ποδιού του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λάζαρου Παπαδόπουλου στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

- Πως νιώθεις που φέτος δεν αγωνίζεσαι σε κάποια ομάδα;

«Νιώθω παράξενα. Πολλές φορές συλλαμβάνω τον εαυτό μου να ονειρεύομαι ότι είμαι πριν από ένα ντέρμπι. Είναι κάτι που μου λείπει αυτό».

- Είχες την ευκαιρία να παρακολουθήσεις αρκετά παιχνίδια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, πως σου φάνηκε το επίπεδο φέτος;

«Δεν θα έλεγα ότι το τεχνικό επίπεδο είναι ανεβασμένο. Ωστόσο στους τομείς της ταχύτητας, της δύναμης και της εκρηκτικότητας βλέπω μια πρόοδο».

- Ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε με στοιχεία μια μεγάλη φέτος αύξηση στα εισιτήρια σε όλα τα γήπεδα αλλά κυρίως στα γήπεδα των επαρχιακών ομάδων. Πιστεύεις ότι μετά από μια περίοδο κρίσης, ο κόσμος αγκαλιάζει ξανά το μπάσκετ;

«Ύστερα από χρόνια όπου υπήρξε πτώση βλέπουμε μια άνοδο. Η άνοδος όμως είναι πολύ μικρή και θέλει πολλή δουλειά για να φτάσουμε στα επίπεδα που θέλουμε όλοι».

- Τα προγνωστικά σου για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας στην Μαδρίτη και κατά πόσο πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός σαν μοναδικός μας εκπρόσωπος θα μπορέσει να το διεκδικήσει...

«Πιστεύω ότι ο τελικός του Φάιναλ φορ είναι ο ημιτελικός Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όποιος κερδίσει αυτό το παιχνίδι θα κατακτήσει και την Ευρωλίγκα».

- Ένα σχόλιο για την πορεία ΠΑΟΚ, Άρη στο πρωτάθλημα φέτος.

«Καταρχήν τα δυο φετινά ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη ήταν συγκλονιστικά. Και τα δυο κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και ζηλεύω τους αθλητές των δυο ομάδων που έζησαν αυτά τα παιχνίδια. Μακάρι οι δυο ομάδες να διασταυρωθούν στα πλέι οφ και να απολαύσουμε πάλι αυτό το ωραίο θέαμα».

- Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε να αγωνίζεσαι ξανά στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη;

«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να γίνει αυτό. Είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του ποδιού μου».

- Τα επόμενα σχέδια και πλάνα σου για την ακαδημία GBA.

«Έρχεται ένα καλοκαίρι γεμάτο καμπ από την GBA και μια μεγάλη προετοιμασία για τα αγωνιστικά μας τμήματα ενόψει της νέας σεζόν». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαυροειδής: «Είχα προτάσεις από Εφές και Ιταλία»

Πρόταση από την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και από ομάδες της Ιταλίας είχε ο Δημήτρης Μαυροειδής, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε ερώτηση σπουδαστή στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ!

Μαυροειδής: «Είχα προτάσεις από Εφές και Ιταλία»
«Είναι υποχρέωση μου να αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα όποτε μου ζητηθεί», δήλωσε ο Δημήτρης Μαυροειδής στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, σε ερώτηση όσο αναφορά το μέλλον του στην «γαλανόλευκη».

Ο έμπειρος σέντερ απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των σπουδαστών ξεκινώντας την κουβέντα από τα πρώτα του βήματα στο χώρο του μπάσκετ.

«Το μπάσκετ για εμένα δεν ήταν πρωταρχικός στόχος, από πολύ μικρός ήθελα να σπουδάσω και να γίνω γιατρός, ακόμα και τώρα συνεχίζω τις σπουδές μου». Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό το 2013, μίλησε για το φετινό σταθμό της καριέρας του, τη Νέα Κηφισιά, και αναφέρθηκε στη μη συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ, στόχος που δεν επιτεύχθηκε.

«Λόγω της κρίσης η Κηφισιά προσπάθησε να βρει παίκτες λαχεία και να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο. Ενώ ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα, οι συνεχείς αλλαγές στο ρόστερ χάλασαν τη χημεία της ομάδας και γι’ αυτό δεν καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ».

Ακόμα, δεν δίστασε να απαντήσει στα σενάρια που έκαναν λόγω για πρόταση της Εφές στα μέσα της σεζόν λέγοντας: «Είχα πρόταση και από την Εφές αλλά και από ομάδες της Ιταλίας, δεν ήθελα να αφήσω την Κηφισιά και να φύγω».

Σε ερώτηση, για το κατά πόσο ισχύει ότι το Ισπανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο της Ευρώπης, ο άλλοτε παίκτης της Μπιλμπάο είπε: «Το ελληνικό σε σχέση με το Ισπανικό πρωτάθλημα είναι τόσο διαφορετικό όσο η γη με τη σελήνη. Όλα είναι τελείως διαφορετικά εκεί, από τον τρόπο αντίληψης του μπάσκετ μέχρι τη συμπεριφορά του απλού φίλαθλου που πηγαίνει στο γήπεδο». Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη σεζόν που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό.

«Στο φάιναλ φορ του 2013 ήμασταν όλοι τόσο άψογα προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι που στον τελικό με τη Ρεάλ, ενώ η διαφορά που χάναμε έφτασε μέχρι και τους 17 πόντους, ξέραμε πως το παιχνίδι θα γυρίσει, το πιστεύαμε όλοι !» Τέλος, η προπονητική δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει και δεν είναι στα όνειρα του, αλλά θα ήθελε να ασχοληθεί με τον τομέα που σπουδάζει, τη Ιατρική. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κερδίζει ο καλύτερος, όχι ο πιο ακριβός»

Τέλος στην κουβέντα περί μπάτζετ βάζει ο Όλιβερ Λαφαγέτ μιλώντας στο sport-fm.gr πριν τη μάχη του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ. «Κερδίζει η καλύτερη ομάδα, όχι η πιο ακριβή», ξεκαθαρίζει.

«Κερδίζει ο καλύτερος, όχι ο πιο ακριβός»
Αν και πρωτάρης σε Final Four, ο Όλιβερ Λαφαγέτ δεν φοβάται. Δεν τον τρομάζουν ούτε το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ, ούτε το μπάτζετ της, ούτε όσοι τη θεωρούν μεγάλο φαβορί όχι απλώς στον ημιτελικό της Παρασκευής, αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου. Άλλωστε, μιλώντας στο sport-fm.gr ξεκαθάρισε πως στο μπάσκετ κερδίζει ο καλύτερος, όχι αυτός με το πιο ακριβό ρόστερ, και αυτός θα προκύψει στο παρκέ κι όχι στους… ισολογισμούς.

Ο Αμερικανός γκαρντ αποφεύγει τις συζητήσεις περί αουτσάιντερ και περί πίεσης και δηλώνει έτοιμος για τη μάχη με τα αντίπαλα γκαρντ και εύχεται να ζήσει όσα έζησαν πολλοί από τους συμπαίκτες του στην Πόλη το 2012 και το Λονδίνο το 2013. Το θεωρεί, άλλωστε, εφικτό αν ο Ολυμπιακός παίξει το μπάσκετ που ξέρει και μπορεί…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λαφαγέτ στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Κατ’ αρχάς πες μας πώς αισθάνεσαι μετά τον τραυματισμό σου; «Είμαι πολύ καλά πλέον. Έχασα κάποιους αγώνες, αλλά έπρεπε να συμβεί για να δώσω στο σώμα μου το χρόνο για να γίνει καλά. Όμως δεν θα μπορούσα να λείψω από αυτό το Final Four. Δεν θα το έχανα με τίποτα».

-Πώς είναι οι μέρες πριν από το μεγάλο ραντεβού της Μαδρίτης; «Πραγματικά ανυπομονώ. Είμαι ενθουσιασμένος, είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας. Όμως όταν πάμε στη Μαδρίτη, θα αντιμετωπίσουμε τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ σαν ένα ακόμη παιχνίδι. Ένα ματς που το θέλουμε για να πάμε στον αγώνα του τίτλου».

-Είναι το πρώτο σου Final Four, σε αντίθεση με αρκετούς συμπαίκτες σου. Σου έχουν μιλήσει αυτά τα παιδιά για το τι εστί Final Four; «Μου έχουν μιλήσει τα παιδιά, αλλά ξέρω κι εγώ πώς να προετοιμαστώ για έναν μεγάλο αγώνα. Το θέμα είναι να παίξεις όπως όλη τη χρονιά. Η ομάδα που θα παίξει πιο δυνατά, θα πάρει και το τρόπαιο. Μακάρι κι εγώ να έχω την τύχη και να κατακτήσω τον τίτλο, όπως το έκαναν ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και τα άλλα παιδιά».

-Η ΤΣΣΚΑ έχει μια υπερπλήρη γραμμή γκαρντ. Πώς προετοιμάζεσαι για την αντιμετώπισή τους; «Τους έχουμε αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές φέτος και ξέρουμε αρκετά πράγματα για το πώς κινούνται στο παρκέ και ποια είναι τα δυνατά τους σημεία. Το θέμα είναι ποια ομάδα θα βρεθεί σε καλύτερη βραδιά εκείνη τη μέρα».

-Το 2012 και το 2013 ο Ολυμπιακός θεωρείτο το αουτσάιντερ και πήρε το Κύπελλο. Και φέτος δεν θεωρείται φαβορί, ούτε καν στον ημιτελικό. Εκτιμάς πως αυτό είναι πλεονέκτημα για την ομάδα σου; «Δεν θεωρώ πως είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα αυτό. Δεν παίζουν ρόλο οι τίτλοι του φαβορί ή του αουτσάιντερ. Η καλύτερη ομάδα εκείνη τη βραδιά, στον ημιτελικό και στον τελικό, θα είναι κι αυτή που θα χαμογελάσει στο τέλος».

-Θεωρείς πως είναι βάρος στις πλάτες της ΤΣΣΚΑ το γεγονός ότι έχασαν, αν και φαβορί, στα τελευταία Final Four και αυτή τη φορά έχουν την πίεση του φαβορί λόγω και του μεγάλου τους μπάτζετ; «Δεν ξέρω πώς μπορεί διαχειρίζονται αυτή την πίεση. Δεν είμαι στην ομάδα τους για να το γνωρίζω και δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις. Πιστεύω πως πάνε στο Final Four με στόχο να κατακτήσουν τον τίτλο. Έχουν έναν προπονητή που τον εμπιστεύονται και άλλωστε δεν είναι η ίδια ομάδα με πέρσι. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμη κι αν έχεις το μεγαλύτερο μπάτζετ, κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα πάρεις τον τίτλο. Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει, όχι η πιο ακριβή».

-Φέτος είχατε μια νίκη στο ΣΕΦ και μια ήττα στη Μόσχα, αν και το παλέψατε πολύ παρά την απουσία του Σπανούλη; Τι θα γίνει στο τρίτο ματς; Ποια η υπόσχεσή σου στον κόσμο του Ολυμπιακού; «Δεν υπόσχομαι τίποτα (γέλια). Θα βγούμε στο γήπεδο για να παίξουμε το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Να είμαστε δυνατοί, όπως πάντα στην άμυνα, κι αποτελεσματικοί στην επίθεση. Αν παίξουμε το μπάσκετ του Ολυμπιακού, πιστεύω πως έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Οκκάς!

Λύθηκε η συνεργασία το Ερμή με τον Γιάννη Οκκά δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας του Αραδίππου. «Μπορεί να ξανασυναντηθούμε», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος ο Οκκάς
Για πέντε ματς παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία του Ερμή Αραδίππου ο Γιάννης Οκκάς, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών. Με υπηρεσιακό προπονητή θα πορευτεί η ομάδα της Κύπρου μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η ανακοίνωση
Ο Ερμής Αραδίππου ευχαριστεί θερμά τον Γιαννάκη Οκκά που ήταν προπονητής της ομάδας μας τα τελευταία πέντε παιχνίδια για την βοήθεια που μας πρόσφερε.

Θα είναι πάντα φίλος της ομάδας μας και μπορεί στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε.

Ο λόγος της λύσεις της συνεργασίας μας είναι ότι απέμειναν τα τελευταία δύο παιχνίδια και εμείς είμαστε στην αναζήτηση ποδοσφαιριστών και προπονητή επειδή θέλουμε να διορθώσουμε όλη την ομάδα, οπότε θεωρούμε ηθικά σωστό από μεριάς μας να μην είμαστε σε διαβουλεύσεις με άλλους προπονητές και ο Οκκας να είναι στην ομάδα.

Εμείς θα συνεχίσουμε με υπηρεσιακό προπονητή γιατί είναι ηθικά πιο σωστό.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προπονητική του σταδιοδρομία.