Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η φρεσκάδα, ο Γεωργέας και ο… Κομπότης!!

O Γιώργος Τσακίρης γράφει για το... μαρτύριο που τελειώνει, για τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού του Γιάννη Κομπότη και την κατάθεση του Νίκου Γεωργέα.
Προφανώς και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο κόσμος της ΑΕΚ (και όλοι μέσα στην ομάδα και γύρω από αυτήν) δεν αρέσκονται απλά στις νίκες που είναι ο σκοπός –όπως και να ‘χει– στο ποδόσφαιρο και γι’ αυτό υπάρχει γενικότερα, και σωστά, γκρίνια για το γεγονός ότι το καλό αποτέλεσμα δεν συνδυάζεται με θέαμα…
 
Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα συνήθισε τον κόσμο της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και σε όλα τα ματς του Κυπέλλου (πλην του αγώνα της πρεμιέρας για τον θεσμό στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό) να παρακολουθεί σωστό, ορθόδοξο ποδόσφαιρο κατοχής και επιθετικής πρωτοβουλίας.
 
Είναι λογικό και απόλυτα δικαιολογημένο άπαντες να έχουν απαιτήσεις να υπάρχει συνέχεια σ’ αυτήν την εικόνα και ακόμη καλύτερη εξέλιξη στο παιχνίδι της ΑΕΚ κι ας απουσιάζουν το καλύτερο (δημιουργικά) κομμάτι του παζλ (σ.σ.: ο Μάνταλος) αλλά και το πιο αξιόπιστο σε ωριμότητα, τακτική πειθαρχία και συμμετοχή στο ματς (σ.σ.: Κορδέρο)…
 
Τα στοιχεία εκείνα όμως που προφανώς λείπουν περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο στην ΑΕΚ των πλέι οφ είναι η φρεσκάδα, το καθαρό μυαλό και το ουσιαστικό κίνητρο λόγω της εξαιρετικής πορείας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και του στόχου που επετεύχθη (την άνοδο εννοώ) από τη στιγμή που η ομάδα ξεκίνησε τη διαδικασία των πλέι οφ με 10 βαθμούς.
 
Προσωπικά το καταλαβαίνω απόλυτα κρίνοντας από μένα αφού πηγαίνω στο ΟΑΚΑ και στα υπόλοιπα γήπεδα με βαριά καρδιά και καθόλου διάθεση. Η μόνη σκέψη που έχω είναι η εξής: πότε θα τελειώσει το μαρτύριο… Ως τέτοιο το βλέπω για να είμαι ειλικρινής και φαντάζομαι πολλοί από όλους όσοι πηγαίνουν (λίγοι, με τον Απόλλωνα ήταν μόλις 5.000 κόσμος) να δουν τα συγκεκριμένα ματς.
 
Αυτό όμως δεν μπορεί να συνιστά δικαιολογία για αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να κρίνονται αφού η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί. Ειδικά παίκτες όπως ο Κρισάντους δεν μπορεί να μην έχουν κίνητρο αφού με τα όσα έχει δείξει (το τίποτα δηλαδή) έως τώρα προκαλεί εντύπωση σε όλους η επιλογή – απόφαση του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και περισσότερο διότι τον γνώριζε καλά και το αγωνιστικό του επίπεδο…
 
Η ΑΕΚ το Σάββατο που μας πέρασε με αντίπαλο τον Απόλλωνα ήταν… καταθλιπτική και αν παίξει έτσι στην Λάρισα δεν θα κερδίσει (ίσως να το καταφέρει πάλι με στραβοκλωτσιά). Κάτι που δεν θα αρέσει στον κόσμο της Ένωσης και όχι μόνο.
 
Το σίγουρο είναι πως από αυτά τα ματς γίνεται αντιληπτό πως η ενίσχυση της ομάδας με τουλάχιστον 6 παίκτες βασικούς (όπως γράφω από τον περασμένο Γενάρη) κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία…
 
Τέλειωσε και η Σούπερ Λίγκα, για να αλλάξουμε λίγο κλίμα και να μπούμε σ’ αυτό της κατηγορίας που επιστρέφουμε και ανήκουμε σαν ΑΕΚ, με τα γνωστά και μάλλον αναμενόμενα αποτελέσματα.
 
Ωστόσο περισσότερο ασχολείται ο κόσμος με όσα έχουν γίνει στο Ολυμπιακός – Βέροια προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί με σκορ 3-0 και όσα είπε στην ένορκη κατάθεσή του (και) ο Νίκος Γεωργέας αφού ακόμη και ο Λεβαδειακός και ο Κομπότης που πριν χρόνια έβριζε την ΑΕΚ, τον κόσμο της και έλεγε πως θα τους @@@@ ελπίζει μέσω της Βέροιας να μείνει κατηγορία (αν και θαρρώ προβλέπεται άνοδος ομάδας από την Β΄ κατηγορία και όχι παραμονή ομάδας που υποβιβάστηκε, ωστόσο Ελλάδα είμαστε πάντα ισχύει ότι τους βολεύει).
 
Σ’ αυτήν την κατηγορία λοιπόν επιστρέφει η ΑΕΚ και έχεις και τους… επιστήμονες να πιπιλάνε ακόμη την ίδια καραμέλα: να βάλουν λεφτά να κάνουν ομάδες. Ναι, να επενδύσουν στον… κουβά ενώ τα αποτελέσματα γι’ αυτούς και για όλους είναι γνωστά και προκαλούν αηδία με στόχο στα γήπεδα πλέον να βρίσκονται συγγενείς, φίλοι και χαζογκόμενες που τη μία δηλώνουν (για παράδειγμα) ΟΦΗ και μετά που υποβιβάζεται η ομάδα τους γίνονται (για παράδειγμα) Ολυμπιακός!
 
Υγ: Ο Αραβίδης πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που παρουσιάζονται κάπως νωχελικοί στα ματς των πλέι οφ… Η διάθεσή του και το πάθος τους ιδιαίτερα.
 
Υγ2: Θυμάστε προ μηνών τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη που είχε μιλήσει για όλα τα χάλια του ελληνικού πρωταθλήματος – ποδοσφαίρου και τις καταγγελίες του με ονοματεπώνυμα; Πάνε μήνες, σε λίγο θα συμπληρώσουμε χρόνο και ακόμη περιμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον εκείνη τη συνέντευξη Τύπου που είχε προαναγγείλει ο κ. Μαρινάκης ως απάντηση που μάλιστα οι αποκαλύψεις του δεν θα είχαν προηγούμενο στην Ελλάδα… Τι έγινε τελικά;;; Περιμένω βασικά από τον ερυθρόλευκο Τύπο που είχε πρωτοσέλιδα επί τρεις ημέρες για τις αποκαλύψεις σοκ που (θα) ακολουθούσαν και τίποτα! Αυτά…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: