Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Δεν περνάει ο Ολυμπιακός!!

Με Μπενφίκα και Παρί καμμία τύχη δεν δίνει ο Αποδυτηριάκιας στον πρωταθλητή… Για μία ακόμα φορά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη θα κάτσει πάνω στο παγωτό. Με αντιπάλους στον όμιλο την Παρί Σαιν Ζερμαίν και την αγαπημένη μου Μπενφίκα δεν πρόκειται να προχωρήσει στους 16 του τσάμπιονς ληγκ. «Και πώς το ξέρεις, αποδυτηριάκια;».
Δεν το ξέρω.
«Τότε πώς το λες;»
Γιατί να μην το πω. Δεν ούρησα στο υπόγειο εγώ. Τι θα πει «Πώς το ξέρεις;». Το ξέρουν όλοι όσοι ήδη αποφάσισαν ότι ο Ολυμπιακός περνάει διότι στάθηκε τυχερός, διότι η κλήρωση είναι εύκολη, βολική, ελπιδοφόρα. Και δεν το ξέρει ο αποδυτηριάκιας; Σε παρακαλώ.
Όσο ξέρουν όλοι αυτοί, τόσο ξέρει και ο ξερόλας αποδυτηριάκιας. Στο φινάλε να ακουστεί και ο αντίλογος. Δηλαδή; Η κλήρωση όσο αβανταδόρικη κι αν είναι δεν σε σπρώχνει στην πρόκριση. Το’χουμε δει το έργο εδώ και χίλια χρόνια. Ακόμα, μία ομάδα και με κλήρωση-λαχείο να σπάει τα μούτρα της στον καθρέπτη.
Τελικά. Έγινε κλήρωση; Φερμουάρ ζάμα. Άσε πρώτα να μιλήσει η μπάλλα στο γήπεδο, όχι τα μπαλλάκια της κληρωτίδας. Και μετά, όταν χαλάσει την κλειτορίδα των αντιπάλων του, να τον χειροκροτήσουμε τον πρωταθλητή μας. Χαίρετε.

Πάει στοίχημα για κονόμα στα παιχνίδια του ομίλου του Ολυμπιακού ο apodytiriakias.gr

Στο ποδόσφαιρο απαγορεύεται η πρόβλεψη. Νόμος. Άγραφος. Κι ακριβώς επειδή το έργο στο γήπεδο είναι απρόβλεπτο, σε τούτο το ακλόνητο δεδομένο στηρίζεται το κουμάρι. Η βιομηχανία του ποδοσφαιρικού στοιχήματος. Πάμε παρακάτω.

Υπάρχουν, όμως, και οι εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι σούπερ σπέσιαλ εξαιρέσεις. Όχι, ακόμα, δεν βγάζω από το συρτάρι τον γκουρού του στοιχήματος Γιώργο Παρασκευά, όπως έτσι τον χαρακτήρισε ο «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» όταν τον πρωτοπαρουσίασε σα συνεργάτη του το ελληνικό κοινό. Πάμε παρακάτω. Πάμε στοίχημα.

Πουλάνε τα σχόλια και οι αναλύσεις μετά την κλήρωση. Γιατί; Επειδή ο κόσμος, όσα χρόνια κι αν τρώει στη μάπα το τόπι, έχει αδυναμία να αντιληφθεί την αλφαβήτα. Είπαμε. Δεν παίζει πρόβλεψη αξιόπιστη στη μπάλλα. Ποτέ.

Αφού, λοιπόν, σώνει και καλά κάποιοι ψοφάνε για προγνωστικά, να μιλήσει η μετεωρολογική σκέψη του αποδυτηριάκια. Έχουμε και λέμε. Πρώτο ματς με Παρί στο Καραϊσκάκη, ισόπαλο 0-0. Δεύτερο εκτός έδρας με Άντερλεχτ, νίκη 1-0 του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια θα υποστεί τέσσερις ήττες στον όμιλο. Έτσι τα βλέπω.
Πηγή: gazzetta.gr

Στη Θεσσαλονίκη για υπογραφές ο Νίνης!!

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Σωτήρης Νίνης τις τελευταίες ώρες, προκειμένου να «τελειώσει» το δανεισμό του στον ΠΑΟΚ. Μέχρι το βράδυ ανακοινώνεται από τον «δικέφαλο του Βορρά».

Στη Θεσσαλονίκη για υπογραφές ο Νίνης!
Στην τελική ευθεία μπαίνει η μετακίνηση του Σωτήρη Νίνη στον ΠΑΟΚ! Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός ταξίδεψε σήμερα από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες, για να ολοκληρώσει το «deal».

O Νίνης αναμένεται να παραχωρηθεί στον «δικέφαλο του Βορρά» με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Πάρμα, ενώ στη συμφωνία των δύο ομάδων δεν προβλέπεται οψιόν αγοράς.

Τόσο από την πλευρά της ομάδας όσο και του παίκτη υπάρχει αισιοδοξία πως οι τελευταίες λεπτομέρειες θα έχουν ξεπεραστεί μέχρι το βράδυ και θα ανακοινωθεί η μεταγραφή.Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: «Καλή συνέχεια Γιώργο Τζαβέλλα»

Ανακοίνωση με την οποία εύχεται στον Γιώργο Τζαβέλλα καλή συνέχεια στην καριέρα του, έπειτα από το «ναυάγιο» της μεταγραφής του, εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: «Καλή συνέχεια Γιώργο Τζαβέλλα»
Καλή συνέχεια στον Γιώργο Τζαβέλλα εύχεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της. Ο «δικέφαλος του Βορρά», τονίζει πως τόσο ο παίκτης όσο και η ομάδα υπήρξαν θετικοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τους λόγους που δεν επήλθε συμφωνία.

Όπως όλες οι διαπραγματεύσεις, έτσι και οι μεταγραφές, άλλες φορές έχουν αίσια έκβαση και άλλες όχι. Ο Γιώργος Τζαβέλλας υπήρξε θετικός στη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, όπως και η ομάδα απέναντί του, αλλά συμφωνία δεν προέκυψε. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όπως όλες οι διαπραγματεύσεις, έτσι και οι μεταγραφές, άλλες φορές έχουν αίσια έκβαση και άλλες όχι. Ο Γιώργος Τζαβέλλας υπήρξε θετικός στη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, όπως και η ομάδα απέναντί του, αλλά συμφωνία δεν προέκυψε. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Τζαβέλλας: «Ο ΠΑΟΚ άλλαξε στάση»

Με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ «χάλασε» η μεταγραφή του Γιώργου Τζαβέλλα, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο Έλληνας μπακ δήλωσε επίσης πως δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Τζαβέλλας: «Ο ΠΑΟΚ άλλαξε στάση»
Η αλλαγή στάσης του ΠΑΟΚ, που έκανε αντιπρόταση με μειωμένες αποδοχές, ήταν η αιτία που «χάλασε» η μεταγραφή, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο Έλληνας διεθνής μπακ ξεκαθάρισε επίσης πως δεν υπήρξε καμία «κρούση» από πλευράς Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του. Τέλος τόνισε πως πλέον ρίχνει το βάρος στο να βρει μια ομάδα όπου θα έχει χρόνο συμμετοχής, που θα τον βοηθήσει να ξαναβρεί τη θέση του και στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στον Σταύρο Χονδροθύμιο:

«Δεν μου αρέσει να μιλάω χωρίς λόγο. Υπήρχε ενδιαφέρον, συμφωνήσαμε τηλεφωνικά και πήγα στη Θεσσαλονίκη για ιατρικά. Σήμερα που ήταν να υπογράψουμε ο ΠΑΟΚ άλλαξε τη συμπεριφορά του έκανε άλλη πρόταση με μειωμένες αποδοχές. Εκεί δεν υπήρξε κάτι άλλο και τελειώσαμε από τη μεριά μας το θέμα».

Για τη φημολογούμενη «σφήνα» του Ολυμπιακού: «Δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά του Ολυμπιακού, καμία απολύτως επικοινωνία. Και από τη στιγμή που υπήρχε στη μέση ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε περίπτωση να αθετήσω τον λόγο μου. Εφόσον είχα συμφωνήσει με κάποια ομάδα δεν θα ήταν σωστό να αλλάξω στάση, όποια και αν ήταν η ομάδα».

Για τη στάση της Μονακό: «Δεν έχω φύγει ακόμη από τη Μονακό. Mε τον ΠΑΟΚ συμφωνήθηκε ένα ποσοστό μεταπώλησης για να με αφήσει να φύγω. Εγώ εφόσον σήμερα δεν προχώρησε το θέμα με τον ΠΑΟΚ πήρα το αεροπλάνο και επέστρεψα. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ επειδή μίλησα και με τον κ.Βρύζα να τοποθετηθεί επίσημα, δεν μπορεί κανείς να με διαψεύσει».

Για προτάσεις από άλλες ομάδες: «Έπειτα από όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ δεν ασχολήθηκα με κάτι άλλο τις τελευταίες μέρες. Τώρα ρίχνω το βάρος στις άλλες ομάδες ώστε να βρω μια ομάδα που να παίζω γιατί τα χρήματα δεν είναι το παν».

Τζαβέλλας: «Δεν πάω στον Ολυμπιακό»

Για το «ναυάγιο» της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Γιώργος Τζαβέλας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, τονίζοντας πως δεν πάει στον Ολυμπιακό.

Τζαβέλλας: «Δεν πάω στον Ολυμπιακό»
Μέσω Facebook ήρθε η απάντηση του Γιώργου Τζαβέλα για τη μη θετική έκβαση της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ.

Ο 25χρονος διεθνής δεν ξεκαθάρισε τους λόγους που εμπόδισαν το… deal με τον «Δικέφαλο του βορρά», ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως δεν είναι υπεύθυνος για την εν λόγω κατάληξη του θέματος, ζητώντας από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να ενημερώσει τον κόσμο του εγκαίρως.

Ακόμη, ξεκαθάρισε πως δεν πάει στον Ολυμπιακό, ούτε έχει έρθει σε επαφή με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

«Όσοι με ξέρουν καλά γνωρίζουν πως ο λόγος μου είναι συμβόλαιο και δεν τον αθετώ ποτέ. Μερικά πράγματα στη ζωή είναι υπεράνω χρημάτων», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και συμπλήρωσε λίγο αργότερα.

«Δεν πάω στον Ολυμπιακό και ούτε έχω μιλήσει με αυτόν. Επαναλαμβάνω πως εγώ τον λόγο μου τον κρατάω. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δικαιούται να ξέρει. Ελπίζω η διοίκηση να τον ενημερώσει έγκαιρα».


inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

ΚΕΔ κατά ΣΚΑΪ και Αλαφούζου!!

Η ΚΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ θεωρώντας ότι έγινε προσπάθεια για παρέμβαση όσον αφορά τους διαιτητές της αναμέτρησις του ΠΑΟ με τη Βέροια.

ΚΕΔ κατά ΣΚΑΪ και Αλαφούζου
Ανακοίνωση κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και του ιδιοκτήτη του Γιάννη Αλαφούζου εξέδωσε η ΚΕΔ.

Η Επιτροπή κάνει λόγο για κατευθυνόμενο ρεπορτάζ που προβλήθηκε την Πέμπτη (29/08) στο συγκεκριμένο κανάλι, με το οποίο έγινε προσπάθεια για παρέμβαση όσον αφορά στους διαιτητές της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Βέροια.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Τηλεοπτικός σταθμός (ΣΚΑΪ) κοινής ιδιοκτησίας με Ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία - μέλος της Super League (Παναθηναϊκός) επεχείρησε, με ένα κατευθυνόμενο «ρεπορτάζ» στη διάρκεια του βραδινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της Πέμπτης 29.08.2013, ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση στη διαδικασία διεξαγωγής του αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Βέροια για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της κατηγορίας, περιόδου 2013/2014.

Οι αναφορές, με απαξιωτικά και μειωτικά σχόλια, στους διαιτητές του αγώνα και στον πρόεδρο και στελέχη της ΚΕΔ/ΕΠΟ, αποδεικνύουν, εκτός των «άλλων», παντελή έλλειψη στοιχειώδους, έστω, θάρρους για την ανάληψη, εκ μέρους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, της ευθύνης για τον σχολιασμό, για να αποφύγει τις επιπτώσεις των προβλέψεων του Πειθαρχικού Κώδικα.

Είναι προφανές, πως αυτό που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιδιώκει, είναι η δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των διαιτητών του αγώνα και η άσκηση ψυχολογικής σε βάρος τους πίεσης στο βωμό του αποτελέσματος.

Ότι το κλίμα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έκτροπα σε βάρος των διαιτητών ή της αντίπαλης ομάδας δε δείχνει να απασχολεί καν τον κοινό ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μόνιμο σχολιαστή μέσω των social media.

Κατά τα λοιπά «εργάζεται αόκνως», παρέα με τους ειδικούς και γενικούς συμβούλους του, για «το καλό του ποδοσφαίρου».

Μετάθεση του Ατρόμητος-Άρης!!

Τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, αντί για Κυριακή 1/09 θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Άρη, για την τρίτη αγωνιστική της Super League.

Μετάθεση του Ατρόμητος-Άρης
Η διακοπή του αγώνα του Ατρομήτου με την Άλκμααρ για τα play offs του Europa League και η συνέχισή του το πρωί της Παρασκευής, επέφερε αλλαγή στο πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής της Super League.

Έτσι η αναμέτρηση της ομάδας του Περιστερίου με τον Άρη που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή στις 19:15, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα την ίδια ώρα όπως ενημέρωσε η διοργανώτρια αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ημέρας της Super League ΟΠΑΠ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:15 (αντί για Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:15).

Χαλαρό πρόγραμμα ο Αθανασιάδης!!

Την προετοιμασία ενόψει Πανιωνίου ξεκίνησαν ο ΠΑΟΚ. Χαλαρό πρόγραμμα ακολούθησε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Χαλαρό πρόγραμμα ο Αθανασιάδης
Τέρμα η ξεκούραση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μετά το χθεσινό ρεπό, σήμερα (Παρασκευή, 30/8), συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας , όπου και ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τον αγώνα της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Πανιώνιο (1/9, 19:15).

Πιο χαλαρό πρόγραμμα ακολούθησε ο Στέφανος Αθανασιάδης, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι τραυματίες, Λάζαρ, Λίνο και Λόρενς, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον τεχνικό της ομάδας, Χουμπ Στέφενς. Πηγή: sport-fm.gr

Η αντίδραση του Παπαδόπουλου!! (video)

Πώς αντέδρασε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος όταν έμαθε τη κλήση στην Εθνική…

Η αντίδραση του Παπαδόπουλου (video)
Ο Ατρόμητος έκανε παλικαρίσια εμφάνιση και για λεπτομέρειες δεν τα κατάφερε στην Ολλανδία.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, από τους κορυφαίους των Περιστεριωτών, μίλησε για την υπερπροσπάθεια και όχι μόνο:

Δείτε εδώ την αντίδρασή του, όταν έμαθε ότι ξανακλήθηκε στην Εθνική. Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν έρχεται κανείς…»

Στη διάψευση των γαλλικών δημοσιευμάτων που θέλουν τον Σαμπού Γιαταμπαρέ να έρχεται σήμερα στην Ελλάδα προχώρησε η διοίκηση του Ολυμπιακού.

«Δεν έρχεται κανείς…»
Κανένας ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να έρθει σήμερα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, σύμφωνα με ενημέρωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Στη Γαλλία υποστηρίζουν ότι η μεταγραφή του Σαμπού Γιαταμπαρέ βρίσκεται στην τελική ευθεία και εντός της ημέρας θα έρθει στην Αθήνα για να υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

«Σήμερα δεν θα έρθει κανείς παίκτης και δεν θα υπάρξει καμία προσθαφαίρεση στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας», τονίζουν στη διοίκηση.

Όσον αφορά τώρα τις δηλώσεις του Κριστιάν Καραμπέ για τον Σισοκό, στη διοίκηση αναφέρουν πως είναι ένας παίκτης που τους ενδιαφέρει, όμως τονίζουν ότι έχουν κλείσει τον Ντελβέν Εντινγκά.

Αυτό υποδηλώνει ότι δεν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα. Πηγή: sport-fm.gr

Κανένα θέμα με Τζαβέλλα για Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται με την περίπτωση του Γιώργου Τζαβέλλα παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν εσχάτως.

Κανένα θέμα με Τζαβέλλα για Ολυμπιακό
Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη μετακίνηση του Γιώργου Τζαβέλλα στον ΠΑΟΚ «γέννησε» σενάρια περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον παίκτη.

Πάντως από πλευράς «ερυθρολεύκων» έχει γίνει σαφές πως δεν ασχολούνται με τον συγκεκριμένο παίκτη. Άλλωστε η θέση του αριστερού μπακ είναι καλυμμένη, ήδη έχει αποκτηθεί ο Γκαετάν Μπονγκ, ενώ ακόμη δεν έχει πωληθεί ο Χοσέ Χολέμπας. Πηγή: sport-fm.gr

Πολύ καλή πρόταση για «Φέτφα»!

Δελεαστική πρόταση για την παραχώρηση του Γιάννη Φετφατζίδη έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός από ιταλικό σύλλογο.

Πολύ καλή πρόταση για «Φέτφα»
Συγκεκριμένη πρόταση έχει φτάσει στα γραφεία του Ολυμπιακού για την παραχώρηση του Γιάννη Φετφατζίδη από ιταλική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά αυτή είναι αρκετά καλή και δεν πρόκειται για αμελητέο ποσό που μπορούν να αρνηθούν οι Πειραιώτες.

Μέχρι στιγμής στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν με τον διεθνή μεσοεπιθετικό, ενώ όλα είναι ανοιχτά για το αν θα γίνει κίνηση για να καλυφθεί η ενδεχόμενη πώληση του «Φέτφα».

Στο ρόστερ υπάρχουν πέντε ποδοσφαιριστές που υπολογίζει ο Μίτσελ για τη συγκεκριμένη θέση. Πρόκειται για τους Κάμπελ, Φετφατζίδη, Βάις, Φουστερ, ενώ λύση μπορεί να δώσει και ο Ολαϊτάν.

Οπότε ακόμα και αν φύγει ο Έλληνας άσος, ο 50χρονος προπονητής θα έχει τέσσερις παίκτες στη διάθεσή του. Πηγή: sport-fm.gr

«Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον Νίνη»

Τις συζητήσεις της Πάρμα με τον ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ο Πέντρο Λεονάρντι, τονίζοντας πως μέχρι τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει η μεταγραφή του Σωτήρη Νίνη στο «δικέφαλο του Βορρά».

«Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον Νίνη»
Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Σωτήρη Νίνη και το επίπεδο των συζητήσεων για την μεταγραφή, μίλησε ο Πέντρο Λεονάρντι.

Ο τεχνικός διευθυντής της Πάρμα, σε δηλώσεις του στον Arena, τόνισε πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό επίπεδο και μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθούν:

«Συζητάμε με τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει κλείσει ακόμη οριστικά η υπόθεση της μεταγραφής. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία και θα δώσουμε την ευκαιρία στον Σωτήρη να παίξει στον ΠΑΟΚ. Επαναλαμβάνω, συζητάμε, αλλά δεν έκλεισε η μεταγραφή ακόμα»

«Μίλησα χθες με τον Σωτήρη και μου είπε ότι θα είναι πολύ ικανοποιημένος, εάν όλα πάνε καλά και του δοθεί η δυνατότητα να παίξει στον ΠΑΟΚ. Τονίζω ότι αυτή την φορά ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τον Νίνη και αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Πάντως η μεταγραφή δεν έχει κλείσει ακόμα. Μέχρι την Δευτέρα θα έχουμε οριστικές εξελίξεις».

Τα εισιτήρια για Λεβαδειακό!!

Σήμερα (Παρασκευή, 30/8) οι φίλοι του Ολυμπιακού θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια για τον αγώνα της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα εισιτήρια για Λεβαδειακό
Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποίησε το χώρο και τον χρόνο διάθεσης των εισιτηρίων για τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό (1/9) εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι φίλοι της ομάδας θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από το γραφείο Διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«H ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τον αγώνα της 3ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League ΟΠΑΠ μεταξύ των ομάδων ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που θα διεξαχθεί στο "ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ" την Κυριακή , 1/9/2013 και ώρα 21:30, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από τα γραφεία Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα οποία βρίσκονται στο γήπεδο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" (είσοδος VIP), Παρασκευή από τις 10:00-17:00.

Κάθε φίλαθλος για να προμηθευτεί εισιτήρια πρέπει να επιδείξει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.
Η τιμή των εισιτηρίων είναι 25€».

«Μιλάμε με Παρί για Σισοκό»

Στην αποκάλυψη πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν για την απόκτηση του Μόμο Σισοκό προχώρησε ο Κριστιάν Καρεμπέ!

«Μιλάμε με Παρί για Σισοκό»
Εξακολουθεί να υφίσταται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Μόμο Σισοκό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κριστιάν Καρεμπέ στη γαλλική εφημερίδα «Parisien».

Σύμφωνα με τον σύμβουλο στρατηγική της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, οι Πειραιώτες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν για την υπόθεση του Αφρικανού χαφ.

«Ενδιαφερόμασταν πάντα για το πρόσωπό του. Είναι ένας παίκτης με σημαντικές ικανότητες και αυτό ικανοποιεί τον προπονητή μας. Οι συζητήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκονται εν εξελίξει και μπορεί να ολοκληρωθούν μετά την κλήρωση. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ίδιο γκρουπ, ίσως μας φέρει πιο κοντά. Ή αλλιώς να μας απομακρύνει από τη συμφωνία», τόνισε ο Καρεμπέ.

Η δήλωση αυτή του παράγοντα των νταμπλούχων επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν τη διοίκηση να εξετάζει το ενδεχόμενο και για τρίτο χτύπημα πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Πηγή: sport-fm.gr

Πήραν το «μήνυμα»

Προ των ευθυνών του έθεσε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη ο Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος χθες επισκέφτηκε την ομάδα στο Νέο Ρύσιο.

Πήραν το «μήνυμα»
Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Δημήτρης Ηλιάδης στη χθεσινή προπόνηση του Άρη.

Ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, δεν πήγαν για να «χαϊδέψουν» τους παίκτες, αλλά να τους μιλήσουν με σκληρή γλώσσα και να τους θέσουν προ των ευθυνών τους.

Μάλιστα, τους μίλησε σε έντονο ύφος και κοιτούσε τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. «Να ξέρετε όταν μπαίνετε στο γήπεδο πρώτα θα παίζεται για τον Άρη, την ιστορία του, τον κόσμο του και μετά για τον εαυτό σας. Αυτό δεν πρέπει να βγει ποτέ από το μυαλό σας», είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ηλιάδης στάθηκε στις σχέσεις των παικτών: «Φροντίστε να είστε αγαπημένοι και να λύσετε εάν υπάρχουν παρεξηγήσεις που υπάρχουν μεταξύ σας. Η διοίκηση δεν θα δείξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Προέχει το καλό και ηρεμία της ομάδας».

Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ έθεσε προβληματισμούς συγκρίνοντας την προβληματική χρονιά που πέρασε για τον Άρη και τα όσα βίωσε ο σύλλογος. Επίσης, στάθηκε στις συνεχόμενες αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, τονίζοντας ότι είναι η εύκολη λύση και όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης στα καλά και στα δύσκολα.

Εν τω μεταξύ, στη σημερινό προπόνηση θα φανεί αν ο Γιάννης Χατζηνικολάου μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ρούμπεν Πουλίδο. Ο Ισπανός στόπερ ακλούθησε και χθες ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας και σήμερα δοκιμάσει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

«Υποχρεωμένος» να προκριθεί…!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για την «υποχρέωση» πρόκρισης του ΠΑΟΚ στο Europa League και το… χρέος στον Ρικάρντο Καρβάλιο.

«Υποχρεωμένος» να προκριθεί…
Αλκμάαρ, Μακάμπι Χάιφα και Σαχτέρ Καραγκάντι είναι, λοιπόν, οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 12ο όμιλο του Europa League. Πιστεύω ότι είναι από τις φορές, που δεν χαρακτηρίζεις την κλήρωση «βατή» ή «στα μέτρα του», αλλά… παραγγελία. Πριν την διαδικασία, αν ρωτούσε κανείς τους ανθρώπους του «δικεφάλου» για τους αντιπάλους που θα προτιμούσαν, δεν νομίζω ότι θα πετύχαιναν τέτοιο συνδυασμό.

Η τύχη ήταν με το μέρος του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ρικάρντο Καρβάλιο έβαλε και αυτός το… χεράκι του. Μήπως οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να τον ευχαριστήσουν με κάποιο τρόπο τον συμπαθή Πορτογάλο άσο;


Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχασε μια ιστορική ευκαιρία να μπει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του, αλλά θεωρώ ότι με το υπάρχον ρόστερ και τις προσθήκες, που θα γίνουν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, έχει τα φόντα να κάνει μια ακόμη καλή πορεία, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Αλκμάαρ, που απέκλεισε μετά κόπων και βασάνων, όπως αποδείχθηκε, τον Ατρόμητο, είναι μια έμπειρη και υπολογίσιμη ολλανδική ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί φόβο. Από τη Μακάμπι Χάιφα, περισσότερο «τρομάζει» το παρελθόν, αφού οι ελληνικές ομάδες έχουν πέσει κατά καιρούς στην παγίδα των συλλόγων από το Ισραήλ. Αν ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός, δεν θα έχει πρόβλημα. Τέλος, η Σαχτέρ Καραγκάντι πήγε να κάνει την έκπληξη κόντρα στη Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά και μόνο αυτό φτάνει για να την αντιμετωπίσει κάποιος με την δέουσα σοβαρότητα.

Εν κατακλείδι, αν ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που πρέπει, μπορεί να προχωρήσει άνετα τουλάχιστον μέχρι τους «32» της διοργάνωσης. Μπορεί βασικός στόχος να είναι το πρωτάθλημα, όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά με τέτοια κλήρωση, δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το Europa League. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι «υποχρεωμένος» να προκριθεί από τέτοιο όμιλο…Πηγή: sport-fm.gr

Πώς να μη σκύψει το κεφάλι; (video)

Ο Νιλ Λένον δεν έκρυψε τα συναισθήματά του στο άκουσμα της πολύ δύσκολης κλήρωσης της Σέλτικ για το Champions League.

Πώς να μη σκύψει το κεφάλι; (video)
Στο πρώτο «χτύπημα» ήταν η Μπάρτσα…

Δεύτερο «χτύπημα» ήρθε η Μίλαν…

Στο τρίτο «χτύπημα» να σου και ο Άγιαξ…

Πώς να κρατήσει ψηλά το κεφάλι ο προπονητής της Σέλτικ, Νιλ Λένον, βλέποντας πόσο δύσκολη κλήρωση είχε η ομάδα του στους ομίλους του Champions League;






Πηγή: sport-fm.gr

Πούλησε Μπόατενγκ κι επίσημα η Μίλαν!!

Την πώληση του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ στη Σάλκε ανακοίνωσε η Μίλαν.

Πούλησε Μπόατενγκ κι επίσημα η Μίλαν
Παίκτης της Σάλκε θα πρέπει να θεωρείται ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ. Η Μίλαν ανακοίνωσε την πώληση του Γκανέζου μέσου στη γερμανική ομάδα. Η τελευταία ακόμη δεν έχει επισημοποιήσει τη συμφωνία της με τον 26χρονο άσο, παρά μόνο ότι περνά από ιατρικές εξετάσεις.

Ο Μπόατενγκ έχει γεννηθεί στη Γερμανία κι έπαιξε μάλιστα στις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας προτού επιλέξει σε επίπεδο Ανδρών τη χώρα καταγωγής του, Γκάνα. Πέρασε από Χέρτα και Ντόρτμουντ, όπως επίσης από Τότεναμ και Πόρτσμουθ, ενώ από το 2010 ανήκει στη Μίλαν. Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε και Λαμέλα η Τότεναμ!!

Το μεταγραφικό ντεμαράζ συνεχίζεται! Η Τότεναμ ανακοίνωσε την απόκτηση και του Ερίκ Λαμέλα, μόλις λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βλαντ Κίρικες!

Ανακοίνωσε και Λαμέλα η Τότεναμ!
Με το σκεπτικό πως στα ταμεία της θα μπουν περίπου 100 εκατομμύρια από την πώληση του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Τότεναμ «σαρώνει» το μεταγραφικό «παζάρι» και ενισχύεται όσο μπορεί περισσότερο!

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Βλαντ Κίρικες, τα «σπιρούνια» επισημοποίησαν και την απόκτηση του Ερίκ Λαμέλα!

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός μετακομίζει από τη Ρόμα στο Λονδίνο έναντι περίπου 30 εκατ. λιρών, που δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμα περισσότερα, με τα μπόνους που φέρονται να έχουν συμπεριληφθεί στη συμφωνία των δύο ομάδων.

πηγή: england365.gr

Η φυγή του Κακά και η Μίλαν!

Την αποχώρησή του από την Ρεάλ Μαδρίτης προανήγγειλε ο Κακά, την περίπτωση του οποίου εξετάζει η Μίλαν. Μόνο Ευρώπη θέλει ο Βραζιλιάνος χαφ.

Η φυγή του Κακά και η Μίλαν
Τον κύκλο της κλείνει η καριέρα του Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τέσσερα χρόνια μετά την απόκτησή του ο Βραζιλιάνος χαφ εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από τον ισπανικό σύλλογο.

«Θα ήθελα να φύγω. Ο σύλλογος θα με βοηθήσω να βρω μία λύση για την αποχώρησή μου. Τα πράγματα εδώ είναι πολύ δύσκολα για εμένα. Έχουμε μιλήσει για όλα με την διοίκηση. Είμαι πάντα στη διάθεσή σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ευχαριστημένος», ανέφερε αρχικά ο 31χρονος μέσος και πρόσθεσε:

«Ο σύλλογος μιλάει με τον πατέρα μου (είναι και μάνατζέρ του). Τώρα δεν μπορώ να επιστρέψω στη Βραζιλία. Μίλησα με τον Αντσελότι, ο οποίος ξέρει τα πάντα και συμφωνήσαμε σε κάποια θέματα περισσότερο και άλλα λιγότερο. Αυτό είναι το καλύτερο για εμένα».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπό του, Ντιέγκο Κότσο, έγραψε στο Twitter: «Αν δεν υπάρχει χώρος στη Ρεάλ Μαδρίτης, το καλύτερο είναι να φύγει. Δεν πρόκειται για αποτυχία, αν όλοι δείχνουν καλή θέληση».

Αυτή τη στιγμή έχουν αποκλειστεί όλα τα ενδεχόμενα για Βραζιλία, ΗΠΑ, Κατάρ ή Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και περιμένει πρόταση από κάποιο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Μετά τις αποχωρήσεις που έχουν υπάρξει στη Μίλαν, ο Μπερλουσκόνι ψάχνει κάποιον παίκτη που να κάνει «γκελ» στους οπαδούς της ομάδας.

Μάλιστα, ο Κακά παρουσιάζεται πρόθυμος να χάσει χρήματα με την μεταγραφή του στους «ροσονέρι» για να παίξει και να μπορέσει να κερδίσει μία θέση στην εθνική Βραζιλίας για το Μουντιάλ.
Πηγή: sport-fm.gr

Σάντος: «Εμείς το καθήκον μας»

Το σύνθημα για τους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας για την Εθνική Ελλάδας έδωσε ο Φερνάντο Σάντος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος σήμερα.

Σάντος: «Εμείς το καθήκον μας»
Το απόλυτο περιμένει ο Φερνάντο Σάντος από τους ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Η πρόκριση δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εκμεταλλευτούμε κάποιο στραβοπάτημα της Βοσνίας. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον και αν βγούμε πρώτοι τότε θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του Γιούρι Λοντίγκιν.

Χθες υπήρξε επικοινωνία του Τάκη Φύσσα με τον νεαρό τερματοφύλακα, ο οποίος ενημέρωσε πως δεν θα έρθει, επειδή υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιό του με την Ζενίτ και αναφέρει πως θα χρησιμοποιεί το ρωσικό διαβατήριο που έχει για να λογίζεται ως γηγενής στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Αυτό, όμως, δυσκολεύει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, αφού προτεραιότητα για εκείνον αποτελεί ο σύλλογος του και υπάρχει η πιθανότητα να παίξει στην εθνική Ρωσίας. «Δεν ήθελε ο Λοντίγκιν να έρθει, τον θέλαμε, αλλά ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να έρθει», ήταν η τοποθέτηση του Σάντος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος κόουτς στη συνέντευξη Τύπου

Για την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τα προσεχή ματς

«Η αποστολή δεν έχει πολλές διαφορές με το τελευταίο φιλικό, Θέλαμε να έχουμε κάποιες εναλλακτικές επιλογές στην επίθεση λόγω και του ότι οι Σαμαράς και Σαλπιγγίδης είναι τιμωρημένοι για το πρώτο ματς και ο Παπαδόπουλος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και είναι διαφορετικού τύπου με τον Αθανασιάδη ή τον Μήτρογλου πχ και μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα σύστημα 4-4-2. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι μια καλή επιλογή για εμένα. Γι' αυτό τον κάλεσα.

Σε σχέση με την προηγούμενη αποστολή σε αυτήν δεν είναι οι Φυτανίδης και Δημούτσος. Θέλησα να έχω περισσότερες εναλλακτικές στην επίθεση και όχι στην άμυνα. Το ότι δεν πήρα τον Φυτανίδη δεν σημαίνει κάτι απλά. Το ίδιο ισχύει και για τον Δημούτσο. Και οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν να προσφέρουν πολλά στα Εθνική και όταν αγωνίζονται δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Για τους επόμενους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ:

«Και τα τέσσερα ματς που μένουν είναι πολύ σημαντικά για εμάς και δεν μπορώ να πω ότι αυτά τα δύο που έρχονται είναι σημαντικότερα. Δυστυχώς, η πρόκριση δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εκμεταλλευτούμε κάποιο στραβοπάτημα της Βοσνίας. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον και αν βγούμε πρώτοι τότε θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Υπάρχει και η βαθμολογία και γι' αυτό όσο περισσότερους βαθμούς πάρουμε τόσο το καλύτερο».

Για το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Νίνης, ο Καρνέζης και ο Σπυρόπουλος δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους:

«Είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται στις ομάδες τους και αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα. Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ είναι να δημιουργώ έναν κορμό με σταθερούς ποδοσφαιριστές. Αλλά όντως υπάρχει πρόβλημα με αρκετούς ποδοσφαιριστές απαραίτητους για την Εθνική που δεν αγωνίζονται. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών».

Για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε ο Γιούρι Λοντίγκιν:

«Θέλαμε να έχουμε τον Λοντίγκιν, τον είχαμε στην προεπιλογή, όμως ο ποδοσφαιριστής απέστειλε ένα φαξ με το οποίο έλεγε πως δεν ήθελε να αγωνιστεί στην Εθνική».

Για το μέλλον του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:

«Έχουμε μπει σε μια φάση που αυτούς τους δύο μήνες θα τα δώσουμε όλα και μετά εγώ και ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα συζητήσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Το πιο σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε στο στόχο. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος και θέλω και οι ποδοσφαιριστές να κάνουν το ίδιο».

Πήρε Παπαδόπουλο ο Σάντος!!

Μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Δημήτρης Παπαδόπουλος κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τους κρίσιμους αγώνες με Λιχτενστάιν και Λετονία για την προκριματική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Πήρε Παπαδόπουλο ο Σάντος
Την 24μελη αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τα κρίσιμα παιχνίδι με το Λιχτενστάιν (06/09 εκτός) και την Λετονία (10/09 στο Καραϊσκάκη) ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος.

Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιστρέφει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος την τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος ήταν στο φιλικό με την Ισπανία (ήττα με σκορ 2-3) στην Τούμπα.

Ο 31χρονος φορ εξαργυρώνει την πολύ καλή παρουσία που είχε πέρσι με τη φανέλα του Πανθρακικού και φέτος με τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα.

Επίσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε τους Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και Σαμαράς, τους οποίους είχε αφήσει εκτός από το φιλικό παιχνίδι με την Αυστρία.

Εκτός έμειναν ο Φυτανίδης και ο Δημούτσος σε σχέση με την πρόσφατη αποστολή της «γαλανόλευκης»

Αναλυτικά η αποστολή

Καρνέζης, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας, Σπυρόπουλος, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Φορτούνης

Η συγκέντρωση των διεθνών είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Δευτέρα (02/09) το πρωί. Πηγή: sport-fm.gr

«Κοντά στην Αντάλιασπορ ο Γκέκας»

Προφορική συμφωνία του Φάνη Γκέκα με τη διοίκηση της Αντάλιασπορ αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος.

«Κοντά στην Αντάλιασπορ ο Γκέκας»
Κοντά στην απόκτηση του Φάνη Γκέκα βρίσκεται η Αντάλιασπορ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική έκδοση της «Milliyet» αναφέρει πως ο διεθνής φορ έχει συμφωνήσει προφορική με τον σύλλογο της Αττάλειας για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λαρισαίος στράικερ ήταν σε συζητήσεις με την Τραμπζονσπόρ και την Αντάλιασπορ, η οποία φαίνεται πως ικανοποιεί τον Γκέκα.
Πηγή: sport-fm.gr

Αναμένεται απόφαση Ομπάμα για χτύπημα - Στο πλευρό του η Γαλλία!

«Είμαστε έτοιμοι για επίθεση κατά της Συρίας», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Αναμένεται απόφαση Ομπάμα για χτύπημα - Στο πλευρό του η Γαλλία
Φρανσουά Ολάντ: Είμαστε έτοιμοι για επίθεση κατά της Συρίας παρά την καταψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο της πρότασης για λήψη στρατιωτικής δράσης.

Από τα χείλη του πλανητάρχη κρέμεται η τύχη της Συρίας, με τη διεθνή κοινότητα να περιμένει με κομμένη την ανάσα την τελική απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα που αναμένεται να ανακοινωθεί σε λιγότερο από 24 ώρες.

Και μπορεί η Βρετανία να έκανε την έκπληξη και να είπε όχι στην επέμβαση, ωστόσο η Γαλλία στέκεται στο πλευρό του, καθώς ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα έτοιμος να προχωρήσει σε επίθεση κατά της Συρίας παρά την καταψήφιση από το Βρετανικό Κοινοβούλιο της πρότασης για λήψη στρατιωτικής δράσης. «Η χημική σφαγή της Δαμασκού δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη» ανέφερε ο Ολάντ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Όπως τόνισε η Γαλλία θέλει μια «αυστηρή δράση» αλλά ερωτηθείς για τον τύπο της παρέμβασης αρκέστηκε στο «όλες οι επιλογές βρίσκονται πάνω στο τραπέζι».

Όπως και να έχει, ο αμερικανός πρόεδρος είναι αυτός που θα λάβει την τελική απόφαση για την τύχη της Δαμασκού, αν δηλαδή θα προβεί... σόλο σε στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ με τα αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αμερικανούς αξιωματούχους, να υποστηρίζουν ότι έχει ήδη αποφασίσει να πατήσει την σκανδάλη έστω και μόνος.

Την ίδια ώρα, έγκυρες πηγές αποκαλύπτουν ότι ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ δεν θέλει να χρεωθεί μόνος τις συνέπειες ενός πολέμου χωρίς μάλιστα να έχει το πράσινο φως από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Ομπάμα θα αποφασίσει για την τύχη της Συρίας αφού πρώτα η έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ σχετικά με τις καταγγελίες για τη χρήση χημικών από τη συριακή κυβέρνηση αξιολογηθεί από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα του οργανισμού, Μπαν Κι μουν.

Μετά το "όχι" του Λονδίνου σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Δαμασκού (η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης Κάμερον για κήρυξη του πολέμου στη χώρα του Μπασάρ Αλ Ασαντ), η Ουάσινγκτον θα πρέπει να αναλάβει μόνη της το κόστος - όποιο κι αν είναι αυτό- ενδεχόμενης πολεμικής σύρραξης.

Το "όχι" της Βρετανίας, ενός εκ των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας , θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση του Αμερικανού προέδρου, εκτιμούν αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ καθώς ο Ομπάμα θα κινηθεί χωρίς την υποστήριξη του στενού συμμάχου του.

Από την πλευρά της, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας, Ανγκέλα Μέρκελ, έχει ξεκαθαρίσει πως, ναι μεν είναι σύμφωνη με την ανάληψη δράσης κατά του συριακού καθεστώτος, ωστόσο, δήλωσε πως το Βερολίνο θα παραμείνει αμέτοχο καθώς βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Ο πλανητάρχης καλείται να ζυγίσει τις συνέπειες ενός ενδεχόμενου πολέμου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που απειλεί τη σταθερότητα και σε γειτονικές χώρες που εμπλέκονται έμμεσα σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης κατά της Συρίας. Στο Ισραήλ, έχουν εξαντληθεί οι μάσκες αερίων την ώρα που η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ διαμηνύει ότι θα μείνει αμέτοχη σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία της διεθνούς κοινότητας. Ωστόσο, βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας με το Ιράν- έναν από τους συμμάχους της Δαμασκού- να συνεχίζει να εκτοξεύει απειλές εναντίον του.

«Η απόφαση του προέδρου Ομπάμα θα ληφθεί βάσει του τι είναι καλύτερο για τις ΗΠΑ. Πιστεύει ότι χώρες που παραβιάζουν τα διεθνή πρότυπα σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων πρέπει να λογοδοτούν», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν.

«Είμαστε ενήμεροι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Βρετανίας – μία χώρα που αποτελεί έναν από τους στενότερούς φίλους και συμμάχους μας», πρόσθεσε.

Πηγή: Protothema.gr

Δώρισε το νεφρό του στην αδερφή του και το νοσοκομείο το πέταξε στα σκουπίδια!!

Το νοσοκομείο αν και αρχικά παραδέχτηκε το λάθος του στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι τελικά δεν έγινε και τίποτα, αφού η κοπέλα είναι καλά και ο αδερφός της ούτως ή άλλως θα έχανε το νεφρό του!

Δώρισε το νεφρό του στην αδερφή του και το νοσοκομείο το πέταξε στα σκουπίδια!
Είναι από τα απίστευτα που απλά όταν συμβαίνουν δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους. Έφηβος δώρισε το νεφρό του στην αδερφή του με σκοπό να της γίνει μεταμόσχευση και το νοσοκομείο που είχε αναλάβει την επέμβαση το πέταξε... κατά λάθος στα σκουπίδια!

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Τολέδο. Νοσοκόμα που εργαζόταν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο παραδέχτηκε ότι πέταξε το υπό μεταμόσχευση νεφρό κατά λάθος. Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο 17χρονος Paul Fudacz αφού υπεβλήθη σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις και ήταν συμβατός δότης αποφάσισε να δωρίσει το νεφρό του στην αδερφή του Sarah.

Όλα πήγαιναν κατ' ευχήν μέχρι τη στιγμή που το νοσοκομείο κατάλαβε ότι το νεφρό έλειπε. Μάλιστα η 24χρονη Sarah είχε υποβληθεί ακόμα και σε νάρκωση. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ξυπνήσουν την κοπέλα και να ενημερώσουν την οικογένεια ότι η επέμβαση θα αναβληθεί εξαιτίας απώλειας του οργάνου.

Τελικά το νοσοκομείο μετά το τραγικό λάθος αναγκάστηκε να βρει νεφρό από άλλο συμβατό δότη και να προχωρήσει στην επέμβαση. Η Sarah που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια υπεβλήθη λίγες μέρες μετά σε πετυχημένη εγχείρηση.

Η οικογένεια μετά το σοκ μήνυσε το εν λόγω ιατρικό κέντρο για ανευθυνότητα. Το νοσοκομείο αν και αρχικά παραδέχτηκε ότι από αμέλεια «χάθηκε» το νεφρό στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι τελικά δεν έγινε και τίποτα από τη στιγμή που η κοπέλα είναι καλά και ο αδερφός της ούτως ή άλλως θα έχανε το νεφρό του!

Πηγή: protothema.gr

Τσαϊρέλης και του χρόνου!!

Παίκτης του ΠΑΟΚ για έναν ακόμη χρόνο θα είναι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Τσαϊρέλης και του χρόνου
Τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ ανανέωσε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Ο 25χρονος φόργουορντ πέρασε από τα γραφεία της ΚΑΕ μαζί με τον εκπρόσωπό του και υπέγραψε παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς νέο μονοετές συμβόλαιο.

Την περασμένη περίοδο είχε 8,6 πόντους και 4,6 ριμπάουντ σε 20,4 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 25 ματς της κανονικής περιόδου, ενώ σε δύο παιχνίδια των play offs είχε 7,5 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 24,5 λεπτά ανά αγώνα.Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ-Άρης στο Κύπελλο!!

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Ρέθυμνο στην Κρήτη στα προημιτελικά του Κυπέλλου μπάσκετ ξεχώρισαν από την κλήρωση που έγινε σήμερα.

ΠΑΟΚ-Άρης στο Κύπελλο!
Ντέρμπι στα προημιτελικά του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη στις 9 Οκτωβρίου ανέδειξε η κλήρωση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα της περασμένης Α1 μπαίνουν απευθείας στα προημιτελικά.

Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο στην Κρήτη, ενώ ο Ολυμπιακός αντίπαλο που θα… εξαρτηθεί από αποτελέσματα προηγούμενων γύρων.

Αντιμέτωπη με τον Κόροιβο Αμαλιάδας θα τεθεί η ΑΕΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (για τα ημιτελικά θα διεξαχθεί κλήρωση):

Α Φάση (Σάββατο 14/9/2013)
1.MAΣ Ερμής Λαγκαδά-ΚΑΠ
2.ΑΟΚ Ίκαροι Σερρών-ΑΕ Ψυχικού
3.Φιλαθλητικός ΟΑ-ΑΟ Παγκρατίου
4.ΣΕΦΑ Αρκαδικός-ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας
5.ΓΣ Λαυρίου-ΕΚ Καβάλας ΚΑΕ
6. ΓΣ Ηρακλής-ΟΦ Ηρακλείου
7. ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας-ΑΕΚ

Β Φάση
1η αγωνιστική (Σάββατο 21/9/2013) 8.ΝΑ4-Πανελευσινιακός ΑΟΚ
9.ΝΑ7-ΑΟ Κολοσσός Ρόδου
10. ΝΑ6-ΑΕ Ν. Κηφισιάς
11.ΝΑ1-Ηλυσιακός
12.ΝΑ5-ΚΑΟ Δράμας
13.ΑΕ Ίκαρος-ΑΟ Αίολος Τρικάλων
14.ΝΑ2-ΝΑ3
*Ο Απόλλων Π. κατόπιν κλήρωσης θα περάσει στην επόμενη αγωνιστική χωρίς αγώνα.

2η αγωνιστική (Σάββατο 28/9/2013) 15.Ν11-Ν13
16.Ν8-Ν10
17.Απόλλων Π.-Ν14
18.Ν9-Ν12

3η αγωνιστική (Σάββατο 5/10/2013) 19.Ν15-Ν17
20.Ν18-Ν16

Γ Φάση/Προημιτελικοί (Τετάρτη 9/10/2013)
21.Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός
22.Πανιώνιος-ΝΒ20
23.ΝΒ19-Ολυμπιακός
24.ΠΑΟΚ-Άρης Πηγή: sport-fm.gr

Γκρίνιαξε για διαιτησία ο Πιανιτζάνι!

Μερίδιο… ευθύνης στη διαιτησία έριξε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι για την ήττα της Ιταλίας από την Ελλάδα στο τουρνουά Ακρόπολις.

Γκρίνιαξε για διαιτησία ο Πιανιτζάνι
Στους λόγους που η Ιταλία δεν κατάφερε να κοντράρει την Ελλάδα και γνώρισε τελικά την ήττα με 79-65 συμπεριέλαβε τη διαιτησία ο προπονητής των «ατζούρι», Σιμόνε Πιανιτζάνι.

«Αντικειμενικά δεν μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Είμαι ευχαριστημένος γιατί μείναμε στο παιχνίδι. Αρχίσαμε καλά, σε αντίθεση με το ματς απέναντι στη Λιθουανία, αλλά ακόμη κι όταν μείναμε πίσω με διαφορά επιστρέψαμε στο παιχνίδι. Λίγο η αστοχία, λίγο η κούραση και κάποια σφυρίγματα υπέρ της Ελλάδας, δημιούργησαν αυτή τη μεγάλη διαφορά στο τέλος», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Big in… China!

Ο ήδη γνωστός στην Κίνα Παναθηναϊκός θα γίνει ακόμη «μεγαλύτερος» εκεί με την παρουσία του το Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ο Πινγκ Σανγκ.

Big in… China
Τον ξέρουν ήδη αρκετοί. Κι όσοι δεν τον ξέρουν, θα τον… μάθουν καλά τον Παναθηναϊκό στην Κίνα μετά την περιοδεία που θα κάνει 11-17 Σεπτεμβρίου ανοίγοντας την πόρτα της τεράστιας αγοράς της Ασίας.

Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει καθήκοντα «ξεναγού» και συνδετικού κρίκου σε αυτή την προσπάθεια, είναι ο Πινγκ Σανγκ. «Είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Το ότι θα επιστρέψω στη χώρα μου με τη νέα μου ομάδα με γεμίζει ακόμη περισσότερη περηφάνια», δήλωσε στην «Πράσινη».

«Όλοι στην Κίνα ξέρουν τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας σύλλογος με πολλές επιτυχίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ κι αυτές είναι γνωστές στη χώρα μας. Πολλοί Κινέζοι παρακολουθούν μπάσκετ και ειδικά ΝΒΑ και Ευρωλίγκα», πρόσθεσε.

Όσο για τη δική του προσαρμογή, είπε: «Από την πρώτη προπόνηση κατάλαβα ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για μένα. Προσπαθώ να καταλάβω τι μου ζητάνε οι προπονητές μου και να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Σε αυτό με βοηθούν όλοι, έχουν υπομονή μαζί μου και μου εξηγούν συνέχεια. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι άριστη. Στόχος μου είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου και να προσαρμοστώ άμεσα στις απαιτήσεις της».

«Κουτί» το πρόγραμμα για ΠΑΟΚ!

Η κλήρωση του ΠΑΟΚ στο Europa League ήταν (σχεδόν) «λουκούμι». Παραγγελιά όμως θα μπορούσε να είναι και το πρόγραμμα των παιχνιδιών του ομίλου.

«Κουτί» το πρόγραμμα για ΠΑΟΚ
Η κληρωτίδα φέρθηκε μια χαρά στον ΠΑΟΚ όσον αφορά στους αντιπάλους του στο Europa League. Ο «δικέφαλος» ωστόσο δεν πρέπει να έχει… παράπονο ούτε από το πρόγραμμα των αγώνων.

Κι αυτό διότι η σειρά τους μόνο βολική μπορεί να χαρακτηριστεί για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς -που θα ξεκινήσει στην Τούμπα με την Σαχτέρ Καραγκαντί και θα ολοκληρώσει εκεί τις υποχρεώσεις της με την Άλκμααρ.

Κάτι που σημαίνει πως θα εκτίσει την εναπομείνασα ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι του ομίλου, ενώ στο τελευταίο ματς -όπου δεν αποκλείεται να παίζεται η πρόκριση- θα υποδεχθεί το έτερο φαβορί στην έδρα του.


Αναλυτικά το πρόγραμμα

19/9

ΠΑΟΚ-Σαχτέρ Καραγκαντί (22:05)

3/10

Άλκμααρ-ΠΑΟΚ (20:00)

24/10

ΠΑΟΚ-Μακάμπι Χάιφα (20:00)

7/11

Μακάμπι Χάιφα-ΠΑΟΚ (22:05)

28/11

Σαχτέρ Καραγκαντί-ΠΑΟΚ (20:00)

12/12

ΠΑΟΚ-Άλκμααρ (22:05)
Πηγή: sport-fm.gr

Πίστη του Στέφενς στον ΠΑΟΚ!!

Την πίστη του ότι ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί στην επόμενη φάση τόνισε ο Χουμπ Στέφενς.

Πίστη του Στέφενς στον ΠΑΟΚ!
Δύσκολους χαρακτήρισε τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ ο Χουμπ Στέφενς, βλέποντας όμως την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ολλανδός τεχνικός γνωρίζει καλά την ομάδα της πατρίδας του, ενώ τόνισε τη χαρά του που απέφυγαν τα «μεγαθήρια» της κληρωτίδας.

Για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:
«Καταρχήν είμαι πάντα πολύ χαρούμενος να περιμένω τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι ματς που δίνουν εμπειρίες σε μια ομάδα, που αυξάνουν τον πήχη του ανταγωνισμού. Βλέποντας την κλήρωση, νομίζω ότι ήταν καλό που αποφύγαμε “μεγαθήρια” των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως η Τότεναμ ή η Βαλένθια».

Για τα αποτελέσματα της κλήρωσης:
«Ωστόσο πρέπει να πω ότι η AZ δεν είναι καθόλου κακή ομάδα, το αντίθετο μάλιστα, ενώ προέρχεται από μια δυνατή ποδοσφαιρική σχολή. Επίσης ξέρω ότι και η Μακάμπι Χάιφα είναι καλή ομάδα, αλλά δεν ξέρω καθόλου την ομάδα από το Καζακστάν. Θα πρέπει να ξαναδώ τα παιχνίδια εναντίον της Σέλτικ και να τη μελετήσω, πριν εκφράσω κάποια γνώμη».

Για τα ταξίδια σε Καζακστάν και Ισραήλ:
«Όμως οι αγώνες σε Καζακστάν και Ισραήλ θα είναι δύσκολοι αγώνες, όπως συμβαίνει παραδοσιακά σ΄ αυτές τις χώρες, ενώ θέλει πολύ καλή οργάνωση και ο τρόπος που θα ταξιδέψουμε εκεί».

Για την πίστη του για πρόκριση:
«Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει στη φάση των ομίλων, όμως μην παρασυρθεί κανείς και πιστέψει ότι αυτό είναι αυτονόητο ή εύκολο. Θα χρειαστεί από εμάς ανάλογη προσπάθεια, όπως δείξαμε στα ματς με τη Μέταλιστ και τη Σάλκε και ελπίζω τα αποτελέσματα τώρα να είναι καλύτερα».

Το προφίλ της Σαχτέρ!

Η άσημη Σαχτέρ Καραγκάντι από το Καζακστάν θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Το προφίλ της Σαχτέρ
Έγινε διάσημη περισσότερο από τις θυσίες… αρνιών προκειμένου να έχει εύνοια «άνωθεν» στις αναμετρήσεις της (δεχόμενη και την επίπληξη της UEFA), παρά για τις επιδόσεις της στο γήπεδο. Ο λόγος για τη Σαχτέρ Καραγκάντι, που η κλήρωση έφερε αντιμέτωπη του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Η πρωταθλήτρια Καζακστάν μετρά 55 χρόνια ιστορίας, έχει χρώματα το πορτοκαλί και το μαύρο και έδρα το Σαχτιόρ Στάντιουμ (19.000 θεατών), ενώ έχει δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ στην τροπαιοθήκη της.

Ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της πορεία φέτος στα προκριματικά του Champions League. Στον δεύτερο γύρο έκανε την έκπληξη αποκλείοντας με δύο νίκες (1-0) την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία. Στον τρίτο γύρο απέκλεισε την αλβανική Σκεντερμπέου (3-0 εντός, ήττα 3-2 εκτός), αλλά στα play offs έπεσε πάνω στη Σέλτικ. Επικράτησε μεν 2-0 στο πρώτο ματς, αλλά έχασε με 3-0 στη ρεβάνς δεχόμενη το τελευταίο γκολ στο φινάλε (και με τον Γιώργο Σαμαρά να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα των «καθολικών»). Φέτος συμμετέχει για έκτη σεζόν στην Ευρώπη και δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελληνική ομάδα.

Προπονητής της Σαχτέρ είναι ο Ρώσος Βίκτορ Κούμικοφ, ενώ δεν υπάρχουν παίκτες με πλούσιο βιογραφικό στο ρόστερ της ομάδας.

Το ρόστερ της Σαχτέρ

Τερματοφύλακες: Στας Ποκάτιλοφ, Βαλερί Φόμιτσεφ, Σεργκέι Τκάτσουκ, Αλεξάντρ Μόκιν.

Αμυντικοί: Νίκολα Βασίλιεβιτς (Βοσνία), Ασκάτ Μποραντάγεφ, Αντρέι Παριβάεφ (Λευκορωσία), Γεβγκένι Ταράσοφ, Άλντιν Ντίντιτς (Βοσνία), Μιχαήλ Γκάμπισεφ, Σεργκέι Μάλι, Αλεξάντερ Σίμτσεβιτς (Σερβία).

Μέσοι: Γκεντιμίνας Βίτσιους (Λιθουανία), Μάσκατ Μπαϊζάνοφ, Βαντίμ Μπορόφσκι, Ασλάν Νταραμπάγεφ, Γκεβόργκ Γκαζαριάν (Αρμενία), Ρότζερ Κάνιας (Κολομβία).

Επιθετικοί: Τοκτάρ Ζανγκιλισμπάι, Αντρέι Φινοντσένκο, Ρόμαν Μουρταζάγεφ, Στάνισλαβ Λούνιν, Ιχάρ Ζιάνκοβιτς (Λευκορωσία), Σεργκέι Χιζνιτσένκο. Πηγή: sport-fm.gr

Το προφίλ της Μακάμπι Χάιφα!

Η Μακάμπι Χάιφα του Ρούμπεν Ράγιος θα είναι μία από τις τρεις αντιπάλους του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Το προφίλ της Μακάμπι Χάιφα
Μία ιστορική ομάδα του Ισραήλ, που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής, η Μακάμπι Χάιφα θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Πρόκειται για τη δευτεραθλήτρια Ισραήλ, που μετρά 12 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα. Χρώματά της είναι το πράσινο και το άσπρο, έδρα της το «Κιριάτ Ελιεζέρ» (14.000 θεατών), ενώ στον πάγκο της είναι ο Αρίκ Μπενάδο.

Προκρίθηκε στους ομίλους αποκλείοντας τη ρουμανική Άστρα Γκιούργκιου (2-0 και 1-1), ενώ στον τρίτο προκριματικό γύρο είχε αποκλείσει τη λετονική Βέντσπιλς (0-0 και 3-0). Στον δεύτερο γύρο είχε κάνει… πάρτι απέναντι στη Χαζάρ Λανκαράν από το Αζερμπαϊτζάν με συνολικό σκορ 10-0 (2-0, 0-8). Στο πρωτάθλημα Ισραήλ έχει δώσει φέτος μόνο ένα ματς, νικώντας 3-1 τη Χαποέλ Κιριάτ Σμόνα στην πρεμιέρα.

Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν τρεις παίκτες με καλή θητεία στην Ελλάδα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Ρούμπεν Ράγιος, που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Βόσνιος αμυντικός Έντιν Τσότσαλιτς, που τη διετία 2010-12 έπαιξε στον Πανιώνιο και ο Ισραηλινός επιθετικός Σιμόν Αμπουχατζίρα που το διάστημα 2009-11 είχε περάσει από τη Λάρισα.

Η Μακάμπι Χάιφα είχε βρεθεί το 2002 στο δρόμο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League (3-0 στην Κύπρο, 3-3 στην Αθήνα), ενώ την ίδια σεζόν αναμετρήθηκε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA από την ΑΕΚ που την απέκλεισε (4-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, 1-4 στην Κύπρο).

Το ρόστερ της Μακάμπι Χάιφα

Τερματοφύλακες: Αμίρ Εντρί, Μπόγιαν Σαράνοφ (Σερβία), Ρον Σούσαν.

Αμυντικοί: Σάμουελ Σάιμαν, Σάρι Φαλά, Ταλέμπ Ταβάτα, Ελάντ Γκαμπάι, Ντέκελ Κέιναν, Έντιν Τσότσαλιτς (Βοσνία), Εγιάμ Μεσουμάρ.

Μέσοι: Ραν Μπουκαράτ, Γκουστάβο Μποκόλι (Βραζιλία), Ρούμπεν Ράγιος (Ισπανία), Ιντάν Βερέντ, Σινταγέου Σάλαλιτς, Εγιάλ Γκολάσα, Ισμαέλ Ριάν, Γιανίβ Κάταν, Τζαμπέρ Ατά, Αβιχάι Γιαντίν.

Επιθετικοί: Ντίνο Εντλόβου (Νότιος Αφρική), Άλον Τούργκεμαν, Σίμον Αμπουχατζίρα, Σόβαλ Γκοζλάν.
Πηγή: sport-fm.gr

Το προφίλ της Άλκμααρ!

Η Άλκμααρ θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά τις μάχες της με τον Ατρόμητο στα play offs.

Το προφίλ της Άλκμααρ
Θα… βαρεθούμε να βλέπουμε την Άλκμααρ στην Ελλάδα. Μετά την πρόκρισή της επί του Ατρομήτου στα play offs (1-3 στο Περιστέρι, 0-2 στην Ολλανδία), η «ΑΖ» θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Ήταν μόλις δέκατη στην Ολλανδία, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο νικώντας την Αϊντχόφεν, που ήταν ο έκτος τίτλος στην ιστορία της (έχει πάρει άλλα τρία Κύπελλα και δύο πρωταθλήματα). Φέτος μετά από τέσσερις αγωνιστικές μετρά μόλις έξι βαθμούς με απολογισμό δύο νίκες και ισάριθμες ήττες (γκολ 7-9).

Ιδρύθηκε το 1967, χρώματά της είναι το κόκκινο και το άσπρο, ενώ έδρα της το «AFAS Stadion» (17.000 θεατών). Προπονητής της είναι ο Γκέρτιαν Φερμπέικ, ενώ το καλοκαίρι έχασε τους δύο πιο ποιοτικούς παίκτες της, τον Τζόζι Άλτιντορ που μετακόμισε στη Σάντερλαντ και τον Άνταμ Μαχέρ που πωλήθηκε έναντι 6,5 εκατ. ευρώ στην Αϊντχόφεν.

Η Άλκμααρ είχε αντιμετωπίσει το 2005 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τον ΠΑΟΚ και τον απέκλεισε με δύο νίκες (2-3 και 2-1). Επίσης αντιμετώπισε τη Λάρισα στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2007/08 (νίκη 1-0 στην Ολλανδία) και τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2009/10 (νίκη με 1-0 εντός, 0-0 εκτός).

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Εστέμπαν Αλβαράδο (Κόστα Ρίκα), Ιβ Ντε Βίντερ (Βέλγιο), Έρικ Χέιμπλοκ.

Αμυντικοί: Ματίας Γιόχανσον (Σουηδία), Ντιρκ Μαρσέλις, Νικ Φιργκέβερ, Ντόνι Γκόρτερ, Ετιέν Ράινερ, Τζέφρι Γκούβελεου, Γιόνας Χέιμας (Βέλγιο), Τόμας Λαμ (Φινλανδία), Γιαν Βάουτενς (Βέλγιο).

Μέσοι: Νεμάνια Γκουντέλι (Σερβία), Βίλι Όβερτομ (Καμερούν), Μάαρτεν Μάαρτενς (Βέλγιο), Βίκτορ Ελμ (Σουηδία), Έρικ Φάλκενμπουργκ, Μάρκους Χένρικσεν (Νορβηγία), Σέλσο Ορτίς (Παραγουάη).

Επιθετικοί: Γιόχαν Μπεργκ Γκουόμουντσον (Ισλανδία), Έλι Μπαμπάλι (Αυστραλία), Άαρον Γιόχανσον (ΗΠΑ), Στέφεν Μπέργκχαους, Ρόι Μπέιρενς, Φερνάντο Λιούις, Ντένι Άβντιτς (Σουηδία). Πηγή: sport-fm.gr

«Να δείξουμε ποιοι είμαστε»

Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα στο Europa League εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης σε δηλώσεις του μετά την κλήρωση.

«Να δείξουμε ποιοι είμαστε»
Βατούς χαρακτήρισε τους αντιπάλους που ανέδειξε η κληρωτίδα για τον ΠΑΟΚ ο Αλέξανδρος Τζιόλης, τονίζοντας πως η ομάδα του μπορεί να προκριθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξανδρος Τζιόλης στην κάμερα του Novasport για τα αποτελέσματα της κλήρωσης:

«Είναι ένας πολύ καλός όμιλος. Πρέπει να δείξουμε ποια ομάδα είμαστε και όλα θα πάνε καλά. Οι αντίπαλοι είναι βατοί, αρκεί να είμαστε αυτοί που πρέπει και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα μελετήσουμε όλες τις ομάδες. Η Σαχτέρ Καραγκάντι είναι μία άγνωστη ομάδα, είδα μόνο μερικά στιγμιότυπα από το παιχνίδι με τη Σέλτικ και πρέπει να της δώσουμε βάση γιατί μέχρι το τελευταίο λεπτό πάλευε για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γιώργος Σαμαράς σίγουρα θα μας πει κάποια πράγματα γι' αυτήν στην Εθνική».

Την διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ:
«Το Γιουρόπα Λιγκ δίνει ευκαιρία σε ομάδες από πρωταθλήματα δεύτερης διαλογής να διακριθούν. Εμείς είμαστε μία ομάδα που χτίζεται, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να μη δίνουμε σημασία σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ελληνικές ομάδες συνήθως την υποτιμούν, καθώς καμία δεν την έχει κατακτήσει στο παρελθόν».

Την προτίμησή του για το πρώτο -κεκλεισμένο των θυρών- παιχνίδι:

«Δυστυχώς στο πρώτο παιχνίδι δεν θα έχουμε τον κόσμο μας και είδαμε με τη Σάλκε πόσο μεγάλο μειονέκτημα ήταν αυτό για τους παίκτες. Θα προτιμούσα να παίξουμε το πρώτο παιχνίδι εντός με την Καραγκάντι, μία ομάδα μικρότερης δυναμικότητας».

Στοχ: «Μπορούμε να περάσουμε»

Τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε αγωνιστική του Europa League θα δώσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μίροσλαβ Στοχ. Πάντως, ο Σλοβάκος άσος ήταν αισιόδοξος.

Στοχ: «Μπορούμε να περάσουμε»
Την πίστη ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να προκριθεί στους «32» του Europa League εξέφρασε ο Μίροσλαβ Στοχ.

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός τόνισε ότι η κλήρωση είναι καλή για τον «Δικέφαλο του Βορρά», αν κάποιος κοιτάξει και τους άλλους ομίλους της διοργάνωσης, όμως εκείνος και οι συμπαίκτες του χρειάζεται να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς για να πετύχουν τον στόχο τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος στον ΑΝΤ1

Για την κλήρωση του ΠΑΟΚ

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε μία πιο δύσκολη κλήρωση. Στα χαρτιά είναι το εύκολο ή το δύσκολο. Μπορεί να είμαστε φαβορί μαζί με την Άλκμααρ, όμως όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να μπορούμε να πετύχουμε κάτι σε αυτή διοργάνωση. Θα παίξουμε με την κάθε ομάδα δύο φορές, οπότε δεν έχει σημασία το πρόγραμμα. Όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, ειδικά αν αγωνιστούμε όπως με την Σάλκε».

Για τους στόχους του «Δικεφάλου του Βορρά»

«Έχουμε πολύ καλή ομάδα και εμένα μου αρέσει να δίνουμε πολλά ματς. Είμαστε μία ομάδα που μπορούμε να παλέψουμε για την πρώτη θέση και να παλέψουμε για να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη».

Για τον Βλάντιμιρ Βάις του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι πολύ καλός του φίλος, και αν έχουν βάλει κάποιο στοίχημα

«Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα, αλλά θα είναι πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι που θα αγωνιστούμε ως αντίπαλοι. Πρόκειται για σημαντικά ματς και περιμένουμε να τους νικήσουμε».

Για το αν αγχώνεται με το γεγονός ότι θεωρείται ηγέτης του ΠΑΟΚ

«Δεν φοβάμαι ή δεν με αγχώνει να πάρω αυτό το ρόλο. Σε μια ομάδα, όμως, οι ηγέτες είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Θα είναι ωραίο να μπορέσω να ανταποκριθώ ηγέτης με την απόδοσή μου».

Για τα εμπόδια που θα βάλουν η Σαχτέρ και η Μακάμπι:

«Έχει δυσκολίες ο όμιλος, αφού δεν είναι εύκολο να παίζεις στο Καζακστάν και το Ισραήλ. Οι συνθήκες σε τέτοιου είδους ματς είναι περίπλοκες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να δώσουμε το 100% στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Την τύχη στα χέρια του…!!

Άλκμααρ, Μακάμπι Χάιφα και Σαχτέρ Καραγκάντι θα είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Europa League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κληρώθηκε στον 12ο όμιλο και η… τύχη του χαμογέλασε.

Την τύχη στα χέρια του…
Στον 12ο όμιλο του Europa League με αντιπάλους τις Άλκμααρ, Μακάμπι Χάιφα και Σαχτέρ Καραγκάντι κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κρατάει την τύχη στα χέρια του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. O "Δικέφαλος του Βορρά" μίλησε με την τύχη του και σαφώς κρατά την πρόκριση στους "32" της διοργάνωσης στα χέρια του.

Να θυμίσουμε πως το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ εντός έδρας θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Αντίθετα με τον ΠΑΟΚ, οι κυπριακές ομάδες ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας Λεμεσού δεν είχαν ανάλογη τύχη. Ο ΑΠΟΕΛ που "μπήκε" στην κλήρωση από το... παράθυρο λόγω του αποκλεισμού της Φενερμπαχτσέ, βρέθηκε στον όμιλο μαζί με Μπορντό, Άιντραχτ Φρανφούρτης και Μακάμπι Τελ Αβίβ ενώ ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει τις Λάτσιο, Τραμπζονσπορ και Λέγκια.

Οι ημερομηνίες των αγώνων: 1η αγωνιστική: 19 Σεπτεμβρίου, 2η αγωνιστική: 3 Οκτωβρίου, 3η αγωνιστική: 24 Οκτωβρίου, 4η αγωνιστική: 7 Νοεμβρίου, 5η αγωνιστική: 28 Νοεμβρίου, 6η αγωνιστική: 12 Δεκεμβρίου.

Στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει κλήρωση τόσο για την φάση των "32" όσο και για αυτήν των "16".

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος
Βαλένθια
Σουόνσι
Κούμπαν
Σεν Γκάλεν

2ος όμιλος
Αϊντχόφεν
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Τσερνομόρετς
Λουντογκόρετς

3ος όμιλος
Σταντάρ Λιέγης
Σάλτσμπουργκ
Έλφσμποργκ
Έσμπιεργκ

4ος όμιλος
Ρούμπιν Καζάν
Γουίγκαν
Μάριμπορ
Ζούλτε Βάρεγκεμ

5ος όμιλος
Φιορεντίνα
Ντνίπρο
Πάσος Φερέιρα
Παντούρι

6ος όμιλος
Μπορντό
ΑΠΟΕΛ
Άιντραχτ
Μακάμπι Τελ Αβίβ

7ος όμιλος
Ντιναμό Κιέβου
Γκενκ
Ραπίντ Βιέννης
Τουν

8ος όμιλος
Σεβίλλη
Φράιμπουργκ
Εστορίλ
Σλόβαν Λίμπερετς

9ος όμιλος
Λιόν
Ρεάλ Μπέτις
Γκιμαράες
Ριέκα

10ος όμιλος
Λάτσιο
Τραμπζονσπορ
Λέγκια
Απόλλων Λεμεσού

11ος όμιλος
Τότεναμ
Ανζί
Σέριφ
Τρόμσο

12ος όμιλος
Άλκμααρ
ΠΑΟΚ
Μακάμπι Χάιφα
Σαχτέρ Καραγκάντι
Πηγή: sport-fm.gr

Φερμπέικ: «Ήμασταν τυχεροί με Ατρόμητο»

Ανακουφισμένος ήταν ο Γκέρτιαν Φερμπέικ μετά την πρόκριση της Άλκμααρ επί του Ατρομήτου παρά την ήττα με 2-0 στην Ολλανδία.

Φερμπέικ: «Ήμασταν τυχεροί με Ατρόμητο»
Από του Χάρου τα δόντια γλίτωσε η Άλκμααρ απέναντι στον Ατρόμητο και ο προπονητής της ολλανδικής ομάδας, Γκέρτιαν Φερμπέικ, δεν έκρυψε πως πέρασε ώρες αγωνίας μέχρι να πάρει η ομάδα του την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

«Ήταν μια παράξενη κατάσταση. Θεωρητικά πιστέψαμε πως θα μας ευνοούσε το γεγονός ότι το παιχνίδι διακόπηκε χθες και θα ήμασταν πιο ξεκούραστοι σήμερα για να παίξουμε το τελευταίο ημίωρο με δέκα παίκτες. Όμως αποδείχτηκε πως χθες είχαμε περισσότερη ενέργεια από σήμερα. Παίξαμε χθες με περισσότερες δυνάμεις για μία ώρα με αριθμητικό μειονέκτημα, από ό,τι σήμερα για μισή ώρα», δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός.

«Οπισθοχωρήσαμε πολύ και ήμασταν τυχεροί που ο Ατρόμητος δεν πέτυχε τρίτο γκολ. Ο αντίπαλος έπαιξε με πέντε επιθετικούς μπροστά, έκανε πολλά γεμίσματα και περάσαμε δύσκολες στιγμές. Ένα ακόμη να δεχόμασταν, τώρα θα ήμασταν εκτός θεσμού. Ευτυχώς περάσαμε και είμαστε στους ομίλους, κάτι που είναι θετικό για μας αγωνιστικά και οικονομικά, ενώ είναι καλό και για το ολλανδικό ποδόσφαιρο».

Παράσχος: «Αν τελείωνε χθες…»

Την άποψη πως αν το ματς συνεχιζόταν και ολοκληρωνόταν χθες ο Ατρόμητος ίσως τώρα να ήταν στους ομίλους του Europa League εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Παράσχος.

Παράσχος: «Αν τελείωνε χθες…»
Πικραμένος από τον αποκλεισμό της ομάδας του παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε απέναντι στην Άλκμααρ δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος. Ο προπονητής του Ατρομήτου θεωρεί πως ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν το ματς ολοκληρωνόταν χθες κι όχι σε δύο δόσεις.

«Το ματς έγινε σε δύο ημέρες, συμβαίνει σπάνια. Αν συνεχίζαμε χθες με τον αντίπαλο κουρασμένο ίσως να παίρναμε την πρόκριση. Δεν μας πήγαν καλά τα πράγματα, ήρθε η διακοπή, ο αντίπαλος ξεκουράστηκε. Δώσαμε τα πάντα, πιέσαμε αλλά δεν μας χαμογέλασε η τύχη. Είμαι πάντως ικανοποιημένος, τουλάχιστον νικήσαμε και πήραμε κάποιους σημαντικούς βαθμούς για την ομάδα και την Ελλάδα», τόνισε.

«Μας στοίχισε και το πρώτο ματς όπου με τέσσερις τελικές δεχθήκαμε τρία γκολ. Το τρίτο γκολ ήταν μοιραίο», πρόσθεσε.

Όσο για το μέλλον, είπε: «Πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα. Δεν πετάμε όμως στα σύννεφα. Πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα λάθη μας. Ο Παπαδόπουλος έκανε και πέρυσι τρομερή χρονιά. Θα συνεχίσει και φέτος. Δικαιολογημένα κλήθηκε στην Εθνική ομάδα».

Καραγκούνης: «Μόνο πίκρα…»

Εμφανώς απογοητευμένος από την υπερπροσπάθεια του Ατρομήτου που δεν έφερε την πρόκριση απέναντι στην Άλκμααρ εμφανίστηκε ο Θανάσης Καραγκούνης.

Καραγκούνης: «Μόνο πίκρα…»
Ο Ατρόμητος έκανε υπερπροσπάθεια, άγγιξε το θαύμα, αλλά δεν επιβραβεύτηκε. Η νίκη επί της Άλκμααρ με 2-0 στην Ολλανδία είναι σπουδαία, αλλά όχι αρκετή για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο σκόρερ του… σημερινού γκολ της ομάδας, Θανάσης Καραγκούνης, σχεδόν βουρκωμένος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.

«Μας μένει η πίκρα. Το πιστέψαμε, προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Από την πρώτη στιγμή που φύγαμε από την Ελλάδα λέγαμε πως μπορούμε να το παλέψουμε. Ευτυχήσαμε να μείνει η Άλκμααρ με δέκα παίκτες. Έγιναν αυτά που έγιναν με τη διακοπή του ματς, συνεχίσαμε και σήμερα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε πέναλτι, είχαμε δοκάρι, χάσαμε πολλές ευκαιρίες… Τι να πω; Μόνο πίκρα», τόνισε.

«Το όνειρο των φιλάθλων μας ήταν να περάσουμε στους ομίλους. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, αν και φτάσαμε τόσο κοντά. Τους ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη. Πραγματικά το θέλαμε πολύ. Φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό», πρόσθεσε ο νεαρός μεσοεπιθετικός.

Για την κλήση του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην Εθνική, είπε: «Είναι ένας σπουδαίος επιθετικός, από τους καλύτερους Έλληνες κι αξίζει να βρίσκεται στην Εθνική. Επέστρεψε σε πολύ υψηλό επίπεδο κι έκανε πέρσι μια πολύ καλή χρονιά με τον Πανθρακικό».



Λαζαρίδης: «Δεν μας ήθελε η τύχη»

«Αγγίξαμε το όνειρο, αλλά δεν μας ήθελε η τύχη», δήλωσε ο Νίκος Λαζαρίδης μετά τον αποκλεισμό του Ατρομήτου από την Άλκμααρ την οποία κέρδισαν με σκορ 2-0.

Με την τύχη τα έβαλε ο Νίκος Λαζαρίδης, ο οποίος τόνισε πως με τη νίκη τους κόντρα στην Άλκμααρ (2-0) άγγιξαν το όνειρο.

Ο αμυντικός της ομάδας του Περιστερίου δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στη διακοπή του αγώνα, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω συμβάν πρωτόγνωρο.

Μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League ο Λαζαρίδης επισήμανε πως πλέον στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν ξανά την έξοδό τους στην Ευρώπη.

«Αγγίξαμε το όνειρο, παίξαμε καλά, παίξαμε όπως έπρεπε σε αυτά τα τριάντα λεπτά που μας απέμεναν. Αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς και για τους αντιπάλους μας. Παρόλα αυτά ήμασταν συγκεντρωμένοι, κάναμε ευκαιρίες. Όμως δεν μας ήθελε η τύχη, δεν μας ήθελε η μπάλα. Χάσαμε πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και πάλι την ευρωπαϊκή μας έξοδο».

Κρίμα ρε Ατρόμητε!!

Πάλεψε για το θαύμα αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ατρόμητος πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Ευρώπη, επικρατώντας της Άλκμααρ 0-2, όμως έχασε φοβερές ευκαιρίες για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League

Κρίμα ρε Ατρόμητε!
Είναι κάποιες φορές που λέμε «πραγματικά… κρίμα». Στην περίπτωση του Ατρομήτου στο ματς με την Άλκμααρ αυτές οι δύο λέξεις αντικατοπτρίζουν ακριβώς την αλήθεια. Μπορεί οι Περιστεριώτες να πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην Ευρώπη αλλά το 0-2 δεν τους έφτασαν για να πετύχουν την επική πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πέτυχε δύο γκολ με τον Παπαδόπουλο (53’) και Καραγκούνη (74’), έχασε πέναλτι με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, είχε δοκάρι με τον Ναπολεόνι και είχε φοβερές ευκαιρίες με τον Ιγκλέσιας αλλά όλα αυτά δεν αρκούσαν.

Πλέον, ο Ατρόμητος θα κινηθεί νομικά για την πρόκριση αφού κατέθεσε ένσταση αφού όπως υποστηρίζει η ομάδα του Περιστερίου υπάρχει υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας για τα μέτρα ασφαλείας σε ό,τι έχει να κάνει με την διακοπή της αναμέτρησης χθες.

Ο Ατρόμητος είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα αφού η Άλκμααρ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Χένρικσεν και προσπάθησε να πιέσει τους Ολλανδούς. Οι Περιστεριώτες πότε με σέντρες από τα άκρα και πότε με κάθετες μπαλιές έψαχναν τρόπους να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Άλκμααρ αλλά δεν το κατάφεραν.

Η Άλκμααρ όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο κατάφερνε να έχει την μπάλα στα πόδια της και να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για τις επιθέσεις του Ατρομήτου. Στο 74’ όμως οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν το λάθος στην άμυνα των Ολλανδών όταν ο Ούμπιντες έκανε την μπαλιά από δεξιά, ο Καραγκούνης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, πλάσαρε σωστά και έκανε το 0-2.

Ο Ατρόμητος τα έδωσε όλα στα τελευταία λεπτά, προσπαθώντας να πετύχει το τρίτο γκολ που θα τον έστελνε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δύο φορές ο Ιγκλέσιας και μία ο Ναπολεόνι βρέθηκαν μπροστά στο πολυπόθητο τέρμα αλλά τόσο ο Αργεντινός όσο και ο Ιταλός δεν βρήκαν στόχο. Ο Στέφανο Ναπολεόνι ειδικά, τράνταξε το δοκάρι του Αλβαράδο σε εξ επαφής σουτ στο 87’.

Άλκμααρ (Φερμπέικ): Αλβαράδο, Γιόχανσον, Φιρχέφερ, Γκούντμουντσον, Γκούντελι, Ελμ, Α. Γιόχανσον (54’ Μπέργκχαους), Μπέερενς, Γκουβελέου, Βάουτενς. * είχε αποβληθεί ο Χένρικσεν στο 2ο λεπτό του ματς (στον πάγκο οι Ντε Βίντερ, Χόρτερ, Ρέινερ, Όβερτουμ, Μάρτενς, Ορτίς).

Ατρόμητος (Παράσχος): Τζενάμο, Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Γιαννούλης), Ταυλαρίδης (83’ Μπρίτο), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (59’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες, Καραγκούνης, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος (στον πάγκο οι Σηφάκης, Νάστος, Καλλέργης, Καραμάνος). Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός Ευρώπης η Μπεσίκτας, στη θέση της η Τρόμσο!!

Το CAS απέρριψε την προσφυγή της Μπεσίκτας για την αποβολή της από την Ευρώπη λόγω στημένων αγώνων. Τη θέση της στο Europa League παίρνει η Τρόμσο.

Εκτός Ευρώπης η Μπεσίκτας, στη θέση της η Τρόμσο
Μετά τη Φενέρμπαχτσε, η Τουρκία χάνει άλλη μία ομάδα από την Ευρώπη λόγω συμμετοχής σε στημένα παιχνίδια. Ο λόγος για την Μπεσίκτας, καθώς το CAS απέρριψε την προσφυγή της για την αποβολή της από την Ευρώπη.

Τη θέση της στους ομίλους του Europa League θα πάρει η Τρόμσο, ομάδα που αποκλείστηκε από τους Τούρκους (1-2, 2-0) στα play offs του Europa League.

Υπενθυμίζεται πως η αρμόδια επιτροπή της UEFA είχε τιμωρήσει με αποβολή από την Ευρώπη την Μπεσίκτας, αλλά συμφώνησε να της επιτρέψει να λάβει μέρος στα προκριματικά ωσότου εκδικαστεί η έφεσή της από το CAS. Πηγή: sport-fm.gr

Καλή κλήρωση, κακό πρόγραμμα!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί γιατί υπάρχουν “καλές” και “κακές” κληρώσεις, και ο Ολυμπιακός είχε μία καλή και γιατί παίζει ρόλο η σειρά των αγώνων, η οποία δεν ήταν η ιδανική Κάθε χρόνο διαβάζω για το ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές κληρώσεις. Διαφωνώ κάθετα. Ναι από την κλήρωση δεν πέρασε κανείς, αλλά ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές κληρώσεις δεν το δέχομαι.
Δηλαδή αν ο Ολυμπιακός έπεφτε στον όμιλο της Ρεάλ και της Γιουβέντους δεν θα είχε ήδη αποκλειστεί;
Τι θα μπορούσαμε να πούμε πέρα από τα κλισέ “μπάλα είναι και ποτέ δεν ξέρεις” κι' άλλες διάφορες ομορφιές. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι τώρα που κληρώθηκε με Παρί, Μπενφίκα και Αντερλεχτ πέρασε. Προφανώς όχι. Αλλά έχει ελπίδες. Τώρα μπορείς να πεις όλα τα υπόλοιπα του τύπου “αν είναι καλός...”, “αν σταθεί λίγο τυχερός”, κ.τ.λ.π. Ενώ στον όμιλο με την Ρεάλ και την Γιουβέντους, ήταν, δεν ήταν καλός, πρόκριση δεν θα έπαιρνε.
Ο Ολυμπιακός στον όμιλο που κληρώθηκε μπορεί να τερματίσει από 2ος έως και 4ος κατά την άποψη μου. Το 2ος θα είναι επιτυχία, το 3ος ούτε επιτυχία, ούτε αποτυχία και το τέταρτος αποτυχία. Ναι προφανώς για να τα καταφέρει πρέπει να είναι καλός. Ναι προφανώς για να περάσει, χρειάζεται πολλά πράγματα όπως και τύχη, αλλά όλα αυτά μπαίνουν στην κουβέντα γιατί οι αντίπαλοί του είναι τέτοιοι που σηκώνουν κουβέντα.
Η Παρί έχει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ρόστερ, αλλά ακόμη φαίνεται ότι ψάχνεται λόγω της αλλαγής προπονητή και της προσπάθειας να χωρέσει στην ενδεκάδα και Ιμπραήμοβιτς και Καβάνι. Αλλά μιλάμε για την ομάδα που έχει δύο από τους πέντε έξι καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο και όχι μόνο.
Η Μπενφίκα είναι σε κρίση μεν, δεν έχει ξεκινήσει καλά, αλλά δεν παύει να είναι η ομάδα που πριν 3 μήνες έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League. Eίναι σίγουρα μία ομάδα που παραμένει ερωτηματικό για το πως θα εμφανιστεί. Αλλά μήπως δεν είναι τέτοια ο Ολυμπιακός των 16 ή 17 μεταγραφών φέτος το καλοκαίρι, ο οποίος στην αρχική ενδεκάδα του μπορεί να έχει 8 ή 9 ή ακόμη και 10 μεταγραφές.
Οσο για την Αντερλεχτ αποδυναμώθηκε μεν στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά όπως έδειξε και στο πρόσφατο φιλικό στο Καραϊσκάκη αν την αντιμετωπίσεις ως “αδύναμη” είσαι τουλάχιστον αφελής.
Η κλήρωση λοιπόν ήταν καλή, η σειρά των αγώνων όχι. Ο Ολυμπιακός προφανώς θα ήθελε όπως πέρυσι και πρόπερσι να παίξει με το φαβορί στο τέλος στο Καραϊσκάκη και όχι στην πρεμιέρα. Δυο χρονιές ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρσεναλ επειδή ήρθε στην Αθήνα με πολλούς αναπληρωματικούς έχοντας ήδη προκριθεί. Πολύ θα ήθελε να του συμβεί και φέτος κόντρα στην Παρί αυτό. Οπως πολύ θα ήθελε να βρει την ανέτοιμη ακόμη Μπενφίκα πρώτα στο Καραϊσκάκη και μάλιστα νωρίς την πρώτη ή την δεύτερη αγωνιστική δηλαδή.
Οπως και να έχει ο Ολυμπιακός έχει τις πιθανότητές του. Δεν είναι φαβορί, δεν είναι πολλές, αλλά τις έχει και ο στόχος του θα πρέπει να είναι η πρόκριση. Προφανώς αν χάσει στην πρεμιέρα δεν καταστρέφεται, όπως του συνέβη πέρυσι με την Σάλκε και πρόπερσι με την Μαρσέιγ. Από την άλλη αυτό το ματς κόντρα στην Παρί ίσως και να αλλάξει τις ισορροπίες του ομίλου αν ο Ολυμπιακός πάρει αποτέλεσμα, διότι τότε θα στείλει τους Γάλλους να παίξουν τα υπόλοιπα ματς με το μαχαίρι στα δόντια...Πηγή: gazzetta.gr

Τώρα κι αν θέλει 6αρι ο Ολυμπιακός!!

Μετά την κλήρωση και το πρόγραμμα, ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την επικαιροποίηση της ανάγκης των Ερυθρόλευκων να αποκτήσουν έναν ανασταλτικό μέσο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός.  
Ο Ολυμπιακός, αν κανείς βασιστεί στην εικόνα που δημιουργούσε το ρεπορτάζ, δεν περίμενε το αποτέλεσμα της κλήρωσης για να ολοκληρώσει τον κύκλο των κινήσεών του για την ενίσχυση του ρόστερ. Ακόμη όμως και αν περίμενε να κοιτάξει την εικόνα με τον σχηματισμένο όμιλό του, η εικόνα μίλησε από μόνη της. Και του είπε, του Ολυμπιακού, ότι πολύ καλά θα κάνει να ενισχυθεί, διότι αξίζει τον κόπο και το κόστος, επειδή το αποτέλεσμα της κλήρωσης όχι μόνο δεν απαγορεύει αλλά και ενθαρρύνει τις φιλοδοξίες πρόκρισης.
Κάνει πολύ καλά ο Ολυμπιακός που αποκτά 6αρι. Εγινε φανερό στα τελευταία φιλικά και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια ότι ήταν μεγάλη η ανάγκη του να ενισχυθεί στη θέση αυτή, ειδικά ενόψει Champions League και ειδικά από τη στιγμή που ο Μίτσελ λογαριάζει τον Μανιάτη για 8αρι. Και τώρα που ξέρει τι θα συναντήσει στον δρόμο του, και ότι η τύχη του θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τις δύο σερί εξορμήσεις του σε Βρυξέλλες και Λισαβόνα, πράττει πολύ σοφά που αποκτά 6άρι. Διότι και στα δύο παιχνίδια θα παραταχθεί για να αποκρούσει επιθέσεις, όπως άλλωστε και στο ματς της πρεμιέρας, με την Παρί. Κι έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από έναν δυναμικό κόφτη, που θα βγάζει πίεση στην μπάλα, που θα φράξει τον άξονα.
Δεν είναι, θεωρητικώς, ευνοϊκό το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό. Θα τον βοηθούσε ψυχολογικά, στη διαχείριση των συναισθημάτων του, να έχει ένα από τα δύο ματς με Μπενφίκα – Αντερλεχτ στο Καραϊσκάκη στον πρώτο γύρο. Για να στοχεύσει στη νίκη και να πάρει τα επάνω του. Οπως, όμως, λέει το κλισέ, οι ομάδες με την απόδοσή τους είναι που κάνουν τα προγράμματα να βγαίνουν ευνοϊκά ή μη. Στα πόδια του Ολυμπιακού είναι μια εκτός έδρας νίκη που θα τον απογειώσει ψυχολογικά και θα τον βάλει πολύ σοβαρά στην κουβέντα της πρόκρισης.
Μια ομάδα καλοδουλεμένη και ώριμη για το επίπεδο του Champions League έχει τύχη σε αυτό τον όμιλο, ειδικά από τη στιγμή που νιώθουν έτσι και οι δύο βασικοί συνδιεκδικητές, η Μπενφίκα και η Αντερλεχτ και άρα είναι πιθανόν να τον “υποτιμήσουν”. Μια πεπειραμένη, με παίκτες που έχουν τέτοιες παραστάσεις, ομάδα έχει ακόμη μεγαλύτερη τύχη. Αν εκτός από δουλειά και εμπειρία έχει και πολλή ποιότητα αυτών των προδιαγραφών, της διοργάνωσης των αστέρων, τότε ανεβάζει τις πιθανότητές της πολύ ψηλά. Πόσα από όλα αυτά θα έχει ο Ολυμπιακός του Μίτσελ; Σε λιγότερο από 20 ημέρες αρχίζουν οι απαντήσεις.

Πηγή: gazzetta.gr

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…!!

Ο Ηρακλής Αντύπας μέσω του blog του στο gazzetta σχολιάζει την κλήρωση και τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ! Θα μπορούσαμε να γράψουμε τα κλασικά. «Του χαμογέλασε η τύχη», «ο καλός Θρύλος περνά», «Θρύλε μπορείς», «στο χέρι του η πρόκριση» και αρκετά ακόμα παρεμφερή. Δεν θα διαφωνήσουμε σε μεγάλο βαθμό με τα δημοσιογραφικά κλισέ, ωστόσο κατά τη γνώμη μας είναι ένας όμιλος… ύπουλος για τον Ολυμπιακό. Ύπουλος γιατί δεν έχει μεγαθήριο και όλα μπορούν να συμβούν. Έχει πολύ καλές ομάδες, με τους Γάλλους να ξοδεύουν… δύο τρεις τράπεζες για να μπουν σε αυτή την κατηγορία των… σούπερ ομάδων.  
Η Παρί, είναι διαφορετική ιστορία και λογικά το φαβορί του ομίλου. Μπορεί να μην έχει βαριά φανέλα, αλλά έχει τεράστια… τσέπη και ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια.
Από εκεί και πέρα; Φυσικά και οι Πειραιώτες δεν τρομάζουν με την Μπενφίκα, δεν τρομάζουν με την Άντερλεχτ. Οι Πορτογάλοι, ναι μεν έφτασαν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά μπορούν να χαρακτηριστούν και λούζερ. Και για να μην λέμε πολλά, δεν είναι ομάδα φόβητρο, που να ξέρεις ότι πας στο γήπεδό τους και είσαι χαμένος από χέρι.
Οι πρωταθλητές Βελγίου, επίσης δεν είναι φόβητρο και είναι ομάδα στα μέτρα του Ολυμπιακού, με τους παίκτες του Μίτσελ να μπορούν να τους κερδίσουν τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.
Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν, μπορούν κάλλιστα να δώσουν συνέχεια στις πολύ καλές τελευταίες τους παρουσίες στην Ευρώπη. Μπορούν κάλλιστα να πάρουν την πρόκριση, ακόμα και στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, την οποία έχασαν δύο φορές στο τσακ. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…
Για να τα καταφέρουν, πρέπει να κάνουν δυναμικό ξεκίνημα. Κατά τη γνώμη μας, το πρόγραμμα του Ολυμπιακού δεν είναι καλό. Γιατί στην πρεμιέρα (στις οποίες δυστυχώς δεν του κάθονται τα αποτελέσματα) υποδέχεται την Παρί, η οποία μόνο αδιάφορη δεν θα είναι.  Και ακολούθως υπάρχουν δύο κολλητά εκτός έδρας παιχνίδια.
Αν ο Θρύλος στα τρία αυτά παιχνίδια, μαζέψει τέσσερις βαθμούς, τότε η πρόκριση θα είναι κοντά και λογικά θα αρκούν δύο νίκες στο Ναό, κόντρα σε Μπενφίκα και Αντερλεχτ.
Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει σημαντικές ελπίδες για να κουνήσει σεντόνι και μετά τους ομίλους και πλέον περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες κινήσεις…Πηγή: gazzetta.gr

Έτσι θα σταματήσει τους παικταράδες!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για την κλήρωση του Ολυμπιακού. Από που ξεκινάνε οι ελπίδες του για πρόκριση και τι πρέπει να κάνει κόντρα σε Μπενφίκα – Παρί;
Είναι εύκολη η κλήρωση για τον Ολυμπιακό; Είναι δύσκολη; Μα με συγχωρείτε. Τι θα κάνουμε; Να μαδήσουμε την μαργαρίτα τώρα;
Θα φανεί στο γήπεδο τι κλήρωση είναι για τον Ολυμπιακό. Ό,τι και να πούμε αυτή τη στιγμή, δεν έχει νόημα.
Αμυντική λειτουργία
Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί και ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Στα περισσότερα ματς, άλλωστε, θα είναι το αουτσάιντερ. Άρα, το βασικότερο απ’ όλα είναι τι αμυντική λειτουργία θα έχει.
Όταν είσαι αουτσάιντερ, πρέπει να κρατάς πίσω για να σπας τα νεύρα του αντιπάλου. Και μετά να κοιτάξεις να κλέψεις το παιχνίδι από καμία αντεπίθεση ή στημένη φάση με κόρνερ, φάουλ κλπ.
Ζημιά
Μπροστά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει τους γρήγορους παίκτες για να κάνει τη ζημιά. Ειδικά από τα άκρα.
Παικταράδες
Το θέμα είναι τι γίνεται με την άμυνα. Και πιο σωστά, με την αμυντική λειτουργία. Η Παρί έχει παικταράδες από την μέση και μπροστά. Η Μπενφίκα, επίσης, είναι δυνατή στο επιθετικό κομμάτι.
Με πίεση
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχει την αμυντική εικόνα που είδαμε στα φιλικά. Εκεί έδειξε τρομερές αδυναμίες και δέχτηκε πολλά γκολ. Κενά είχε και στα πρώτα ματς πρωταθλήματος.
Θα πρέπει, λοιπόν, στο τσάμπιονς λιγκ να είναι πιο σοβαρός στα μετόπισθεν. Με ψυχραιμία και σιγουριά. Και το λέω αυτό επειδή θα δεχτεί πολλή πίεση. Κυρίως εκτός έδρας. Αν κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, πώς να σταθεί;
Από το μηδέν
Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού, όσες κι αν είναι αυτές, ξεκινάνε κυρίως από την άμυνα. Από το μηδέν στα μετόπισθεν. Όσο πιο σφιχτή και σκληρή ομάδα παρουσιάσει, τόσο θα μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό. Ειδικά από την στιγμή που είναι πια αρκετά ποιοτικός μπροστά.
Φως στο τούνελ
Ο όμιλος κρύβει δυσκολίες και, μάλιστα, σημαντικές. Ωστόσο, υπάρχει φως στο τούνελ. Αρκεί, βέβαια, ο Ολυμπιακός να βελτιωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και να εκμεταλλευτεί τα όποια στραβοπατήματα των αντιπάλων του. Πρώτη προτεραιότητα, λογικά, είναι να συνεχίσει στην Ευρώπη. Είτε στο γιουρόπα ως τρίτος, είτε πολύ πιο καλά στο τσάμπιονς λιγκ. Ίδωμεν.
Πηγή: sportdog.gr

Διπλό όπως πέρυσι στο Περιστέρι...!

Ο Παντελής Ζουμπούλης εξηγεί γιατί ο Άρης χρειάζεται τόσο πολύ τη νίκη στον Ατρομήτο και σημειώνει πως τίποτα δεν είναι ίδιο με το περσινό ματς σε αυτό το γήπεδο. Ο Αρης πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα. Συσσωρεύτηκε νωρίς νωρίς πολλή πίεση εξαιτίας του άσχημου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα και είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η ατμόσφαιρα θα… αποσυμπιεστεί μόνο με αποτελέσματα. Με νίκες, δηλαδή. Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Η διοίκηση επέλεξε να διαχειριστεί την κατάσταση με ψυχραιμία και όχι αποφάσεις εν θερμό. Δεν είναι εύκολο για τον Αρη, μετά τα όσα βίωσε πέρσι, να επικρατήσει η λογική, εντούτοις μέχρι στιγμής το καταφέρνει. Βέβαια, βρισκόμαστε μόλις στη 3η αγωνιστική. Η διοίκηση προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ποδοσφαιρικής λογικής και του παραλόγου(;) που επικρατεί στον περίγυρο, εξαιτίας της πίεσης που δημιουργούν οι δύο ήττες στο ξεκίνημα. Από την άλλη, επειδή έχουν απομείνει… κατάλοιπα από την περσινή σεζόν, μειώνεται ο χρόνος πίστωσης από όλους. Δυστυχώς. Είναι, όμως, αναπόφευκτο.
Κακά τα ψέματα, η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα μετά την ήττα από την Καλλονή. Το ξέρει και η διοίκηση, το ξέρει και ο Χατζηνικολάου, το ξέρουν και οι παίκτες, το γνωρίζει και ο Μούτας. Την Κυριακή ο Αρης παίζει στο Περιστέρι. Εκεί όπου πέρσι έκλαιγε με σπαραγμό ο Παπαζαχαρίας και οι «κίτρινοι» ουσιαστικά εξασφάλισαν την παραμονή τους κερδίζοντας 0-1. Άλλο πέρσι όμως, άλλο φέτος. Δεν ξέρουμε αν και φέτος το Περιστέρι αποδειχθεί τόσο «φιλόξενο», αφού και ο Ατρόμητος θέλει για δικούς του λόγους να κερδίσει, σημασία όμως έχει ότι το αποτέλεσμα –και φέτος- θα διαμορφώσει το τοπίο της επόμενης μέρας στο «Βικελίδης».
Οι επαφές του Ηλιάδη αυτήν την εβδομάδα με το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες, πέραν της στήριξης που τους παρείχε, έκρυβαν ακόμη ένα μήνυμα: «φέρτε τώρα αποτελέσματα», τους ζήτησε ευθέως. Αυτό το μήνυμα έκρυβε και η ανακοίνωση που έβγαλε μεσοβδόμαδα η ΠΑΕ, στην οποία έλεγε ότι «θα δείξει αντανακλαστικά». Ο νοών νοείτω.
Ο Αρης καλείται να επαναλάβει στο Περιστέρι το περσινό του «διπλό», για να ξαναβρεί την ηρεμία του και στη διακοπή που ακολουθεί να ανασυγκροτηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, τη Δευτέρα θα ξημερώσει μια διαφορετική μέρα στο «Βικελίδης».
Πηγή: sportdog.gr