Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Καλή κλήρωση, κακό πρόγραμμα!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί γιατί υπάρχουν “καλές” και “κακές” κληρώσεις, και ο Ολυμπιακός είχε μία καλή και γιατί παίζει ρόλο η σειρά των αγώνων, η οποία δεν ήταν η ιδανική Κάθε χρόνο διαβάζω για το ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές κληρώσεις. Διαφωνώ κάθετα. Ναι από την κλήρωση δεν πέρασε κανείς, αλλά ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές κληρώσεις δεν το δέχομαι.
Δηλαδή αν ο Ολυμπιακός έπεφτε στον όμιλο της Ρεάλ και της Γιουβέντους δεν θα είχε ήδη αποκλειστεί;
Τι θα μπορούσαμε να πούμε πέρα από τα κλισέ “μπάλα είναι και ποτέ δεν ξέρεις” κι' άλλες διάφορες ομορφιές. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι τώρα που κληρώθηκε με Παρί, Μπενφίκα και Αντερλεχτ πέρασε. Προφανώς όχι. Αλλά έχει ελπίδες. Τώρα μπορείς να πεις όλα τα υπόλοιπα του τύπου “αν είναι καλός...”, “αν σταθεί λίγο τυχερός”, κ.τ.λ.π. Ενώ στον όμιλο με την Ρεάλ και την Γιουβέντους, ήταν, δεν ήταν καλός, πρόκριση δεν θα έπαιρνε.
Ο Ολυμπιακός στον όμιλο που κληρώθηκε μπορεί να τερματίσει από 2ος έως και 4ος κατά την άποψη μου. Το 2ος θα είναι επιτυχία, το 3ος ούτε επιτυχία, ούτε αποτυχία και το τέταρτος αποτυχία. Ναι προφανώς για να τα καταφέρει πρέπει να είναι καλός. Ναι προφανώς για να περάσει, χρειάζεται πολλά πράγματα όπως και τύχη, αλλά όλα αυτά μπαίνουν στην κουβέντα γιατί οι αντίπαλοί του είναι τέτοιοι που σηκώνουν κουβέντα.
Η Παρί έχει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ρόστερ, αλλά ακόμη φαίνεται ότι ψάχνεται λόγω της αλλαγής προπονητή και της προσπάθειας να χωρέσει στην ενδεκάδα και Ιμπραήμοβιτς και Καβάνι. Αλλά μιλάμε για την ομάδα που έχει δύο από τους πέντε έξι καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο και όχι μόνο.
Η Μπενφίκα είναι σε κρίση μεν, δεν έχει ξεκινήσει καλά, αλλά δεν παύει να είναι η ομάδα που πριν 3 μήνες έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League. Eίναι σίγουρα μία ομάδα που παραμένει ερωτηματικό για το πως θα εμφανιστεί. Αλλά μήπως δεν είναι τέτοια ο Ολυμπιακός των 16 ή 17 μεταγραφών φέτος το καλοκαίρι, ο οποίος στην αρχική ενδεκάδα του μπορεί να έχει 8 ή 9 ή ακόμη και 10 μεταγραφές.
Οσο για την Αντερλεχτ αποδυναμώθηκε μεν στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά όπως έδειξε και στο πρόσφατο φιλικό στο Καραϊσκάκη αν την αντιμετωπίσεις ως “αδύναμη” είσαι τουλάχιστον αφελής.
Η κλήρωση λοιπόν ήταν καλή, η σειρά των αγώνων όχι. Ο Ολυμπιακός προφανώς θα ήθελε όπως πέρυσι και πρόπερσι να παίξει με το φαβορί στο τέλος στο Καραϊσκάκη και όχι στην πρεμιέρα. Δυο χρονιές ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρσεναλ επειδή ήρθε στην Αθήνα με πολλούς αναπληρωματικούς έχοντας ήδη προκριθεί. Πολύ θα ήθελε να του συμβεί και φέτος κόντρα στην Παρί αυτό. Οπως πολύ θα ήθελε να βρει την ανέτοιμη ακόμη Μπενφίκα πρώτα στο Καραϊσκάκη και μάλιστα νωρίς την πρώτη ή την δεύτερη αγωνιστική δηλαδή.
Οπως και να έχει ο Ολυμπιακός έχει τις πιθανότητές του. Δεν είναι φαβορί, δεν είναι πολλές, αλλά τις έχει και ο στόχος του θα πρέπει να είναι η πρόκριση. Προφανώς αν χάσει στην πρεμιέρα δεν καταστρέφεται, όπως του συνέβη πέρυσι με την Σάλκε και πρόπερσι με την Μαρσέιγ. Από την άλλη αυτό το ματς κόντρα στην Παρί ίσως και να αλλάξει τις ισορροπίες του ομίλου αν ο Ολυμπιακός πάρει αποτέλεσμα, διότι τότε θα στείλει τους Γάλλους να παίξουν τα υπόλοιπα ματς με το μαχαίρι στα δόντια...Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: