Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Τώρα κι αν θέλει 6αρι ο Ολυμπιακός!!

Μετά την κλήρωση και το πρόγραμμα, ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την επικαιροποίηση της ανάγκης των Ερυθρόλευκων να αποκτήσουν έναν ανασταλτικό μέσο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός.  
Ο Ολυμπιακός, αν κανείς βασιστεί στην εικόνα που δημιουργούσε το ρεπορτάζ, δεν περίμενε το αποτέλεσμα της κλήρωσης για να ολοκληρώσει τον κύκλο των κινήσεών του για την ενίσχυση του ρόστερ. Ακόμη όμως και αν περίμενε να κοιτάξει την εικόνα με τον σχηματισμένο όμιλό του, η εικόνα μίλησε από μόνη της. Και του είπε, του Ολυμπιακού, ότι πολύ καλά θα κάνει να ενισχυθεί, διότι αξίζει τον κόπο και το κόστος, επειδή το αποτέλεσμα της κλήρωσης όχι μόνο δεν απαγορεύει αλλά και ενθαρρύνει τις φιλοδοξίες πρόκρισης.
Κάνει πολύ καλά ο Ολυμπιακός που αποκτά 6αρι. Εγινε φανερό στα τελευταία φιλικά και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια ότι ήταν μεγάλη η ανάγκη του να ενισχυθεί στη θέση αυτή, ειδικά ενόψει Champions League και ειδικά από τη στιγμή που ο Μίτσελ λογαριάζει τον Μανιάτη για 8αρι. Και τώρα που ξέρει τι θα συναντήσει στον δρόμο του, και ότι η τύχη του θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τις δύο σερί εξορμήσεις του σε Βρυξέλλες και Λισαβόνα, πράττει πολύ σοφά που αποκτά 6άρι. Διότι και στα δύο παιχνίδια θα παραταχθεί για να αποκρούσει επιθέσεις, όπως άλλωστε και στο ματς της πρεμιέρας, με την Παρί. Κι έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από έναν δυναμικό κόφτη, που θα βγάζει πίεση στην μπάλα, που θα φράξει τον άξονα.
Δεν είναι, θεωρητικώς, ευνοϊκό το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό. Θα τον βοηθούσε ψυχολογικά, στη διαχείριση των συναισθημάτων του, να έχει ένα από τα δύο ματς με Μπενφίκα – Αντερλεχτ στο Καραϊσκάκη στον πρώτο γύρο. Για να στοχεύσει στη νίκη και να πάρει τα επάνω του. Οπως, όμως, λέει το κλισέ, οι ομάδες με την απόδοσή τους είναι που κάνουν τα προγράμματα να βγαίνουν ευνοϊκά ή μη. Στα πόδια του Ολυμπιακού είναι μια εκτός έδρας νίκη που θα τον απογειώσει ψυχολογικά και θα τον βάλει πολύ σοβαρά στην κουβέντα της πρόκρισης.
Μια ομάδα καλοδουλεμένη και ώριμη για το επίπεδο του Champions League έχει τύχη σε αυτό τον όμιλο, ειδικά από τη στιγμή που νιώθουν έτσι και οι δύο βασικοί συνδιεκδικητές, η Μπενφίκα και η Αντερλεχτ και άρα είναι πιθανόν να τον “υποτιμήσουν”. Μια πεπειραμένη, με παίκτες που έχουν τέτοιες παραστάσεις, ομάδα έχει ακόμη μεγαλύτερη τύχη. Αν εκτός από δουλειά και εμπειρία έχει και πολλή ποιότητα αυτών των προδιαγραφών, της διοργάνωσης των αστέρων, τότε ανεβάζει τις πιθανότητές της πολύ ψηλά. Πόσα από όλα αυτά θα έχει ο Ολυμπιακός του Μίτσελ; Σε λιγότερο από 20 ημέρες αρχίζουν οι απαντήσεις.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: