Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Το προφίλ της Άλκμααρ!

Η Άλκμααρ θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά τις μάχες της με τον Ατρόμητο στα play offs.

Το προφίλ της Άλκμααρ
Θα… βαρεθούμε να βλέπουμε την Άλκμααρ στην Ελλάδα. Μετά την πρόκρισή της επί του Ατρομήτου στα play offs (1-3 στο Περιστέρι, 0-2 στην Ολλανδία), η «ΑΖ» θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Ήταν μόλις δέκατη στην Ολλανδία, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο νικώντας την Αϊντχόφεν, που ήταν ο έκτος τίτλος στην ιστορία της (έχει πάρει άλλα τρία Κύπελλα και δύο πρωταθλήματα). Φέτος μετά από τέσσερις αγωνιστικές μετρά μόλις έξι βαθμούς με απολογισμό δύο νίκες και ισάριθμες ήττες (γκολ 7-9).

Ιδρύθηκε το 1967, χρώματά της είναι το κόκκινο και το άσπρο, ενώ έδρα της το «AFAS Stadion» (17.000 θεατών). Προπονητής της είναι ο Γκέρτιαν Φερμπέικ, ενώ το καλοκαίρι έχασε τους δύο πιο ποιοτικούς παίκτες της, τον Τζόζι Άλτιντορ που μετακόμισε στη Σάντερλαντ και τον Άνταμ Μαχέρ που πωλήθηκε έναντι 6,5 εκατ. ευρώ στην Αϊντχόφεν.

Η Άλκμααρ είχε αντιμετωπίσει το 2005 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τον ΠΑΟΚ και τον απέκλεισε με δύο νίκες (2-3 και 2-1). Επίσης αντιμετώπισε τη Λάρισα στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2007/08 (νίκη 1-0 στην Ολλανδία) και τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2009/10 (νίκη με 1-0 εντός, 0-0 εκτός).

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Εστέμπαν Αλβαράδο (Κόστα Ρίκα), Ιβ Ντε Βίντερ (Βέλγιο), Έρικ Χέιμπλοκ.

Αμυντικοί: Ματίας Γιόχανσον (Σουηδία), Ντιρκ Μαρσέλις, Νικ Φιργκέβερ, Ντόνι Γκόρτερ, Ετιέν Ράινερ, Τζέφρι Γκούβελεου, Γιόνας Χέιμας (Βέλγιο), Τόμας Λαμ (Φινλανδία), Γιαν Βάουτενς (Βέλγιο).

Μέσοι: Νεμάνια Γκουντέλι (Σερβία), Βίλι Όβερτομ (Καμερούν), Μάαρτεν Μάαρτενς (Βέλγιο), Βίκτορ Ελμ (Σουηδία), Έρικ Φάλκενμπουργκ, Μάρκους Χένρικσεν (Νορβηγία), Σέλσο Ορτίς (Παραγουάη).

Επιθετικοί: Γιόχαν Μπεργκ Γκουόμουντσον (Ισλανδία), Έλι Μπαμπάλι (Αυστραλία), Άαρον Γιόχανσον (ΗΠΑ), Στέφεν Μπέργκχαους, Ρόι Μπέιρενς, Φερνάντο Λιούις, Ντένι Άβντιτς (Σουηδία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: