Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

«Υποχρεωμένος» να προκριθεί…!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για την «υποχρέωση» πρόκρισης του ΠΑΟΚ στο Europa League και το… χρέος στον Ρικάρντο Καρβάλιο.

«Υποχρεωμένος» να προκριθεί…
Αλκμάαρ, Μακάμπι Χάιφα και Σαχτέρ Καραγκάντι είναι, λοιπόν, οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 12ο όμιλο του Europa League. Πιστεύω ότι είναι από τις φορές, που δεν χαρακτηρίζεις την κλήρωση «βατή» ή «στα μέτρα του», αλλά… παραγγελία. Πριν την διαδικασία, αν ρωτούσε κανείς τους ανθρώπους του «δικεφάλου» για τους αντιπάλους που θα προτιμούσαν, δεν νομίζω ότι θα πετύχαιναν τέτοιο συνδυασμό.

Η τύχη ήταν με το μέρος του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ρικάρντο Καρβάλιο έβαλε και αυτός το… χεράκι του. Μήπως οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να τον ευχαριστήσουν με κάποιο τρόπο τον συμπαθή Πορτογάλο άσο;


Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχασε μια ιστορική ευκαιρία να μπει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του, αλλά θεωρώ ότι με το υπάρχον ρόστερ και τις προσθήκες, που θα γίνουν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, έχει τα φόντα να κάνει μια ακόμη καλή πορεία, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Αλκμάαρ, που απέκλεισε μετά κόπων και βασάνων, όπως αποδείχθηκε, τον Ατρόμητο, είναι μια έμπειρη και υπολογίσιμη ολλανδική ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί φόβο. Από τη Μακάμπι Χάιφα, περισσότερο «τρομάζει» το παρελθόν, αφού οι ελληνικές ομάδες έχουν πέσει κατά καιρούς στην παγίδα των συλλόγων από το Ισραήλ. Αν ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός, δεν θα έχει πρόβλημα. Τέλος, η Σαχτέρ Καραγκάντι πήγε να κάνει την έκπληξη κόντρα στη Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά και μόνο αυτό φτάνει για να την αντιμετωπίσει κάποιος με την δέουσα σοβαρότητα.

Εν κατακλείδι, αν ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που πρέπει, μπορεί να προχωρήσει άνετα τουλάχιστον μέχρι τους «32» της διοργάνωσης. Μπορεί βασικός στόχος να είναι το πρωτάθλημα, όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά με τέτοια κλήρωση, δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το Europa League. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι «υποχρεωμένος» να προκριθεί από τέτοιο όμιλο…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: