Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Τρινκιέρι: «Έχω άγχος για σεισμούς, όχι για το Ευρωμπάσκετ»

Τα… λόγια τελείωσαν και η Εθνική καλείται να δείξει… έργο στο Ευρωμπάσκετ, όπως τόνισε ο Αντρέα Τρινκιέρι. Τι είπε για την ετοιμότητα της ομάδας και την επιλογή του Καββαδά στην 12άδα.

Τρινκιέρι: «Έχω άγχος για σεισμούς, όχι για το Ευρωμπάσκετ»
Τα φιλικά προετοιμασίας ολοκληρώθηκαν για την Εθνική με τη νίκη της 79-66 κόντρα στην Ιταλία και ο Αντρέα Τρινκιέρι έδωσε σύνθημα... πράξεων στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αφού υπογράμμισε πως δεν νιώθει πίεση στον πάγκο της Ελλάδας, τόνισε πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και η ομάδα του καλείται να παρουσιάσει... έργο. Αποκάλυψε το λόγο που προτίμησε να έχει μαζί του στην 12άδα τον Καββάδα αντί του Βουγιούκα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει κανένα άγχος ενόψει του μεγάλου τουρνουά.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την επιλογή του Καββαδά αντί του Βουγιούκα: «Πιστεύω ότι μπορούμε να φανταστούμε πως είναι για έναν προπονητή να παίρνει την τελευταία απόφαση και πως είναι να κόβει ένα παίκτη της ομάδας του. Ο Ίαν είναι ένας καλά καταρτισμένος παίκτης, αλλά η επιλογή έγινε με βάσει ότι η ομάδα χρειάζεται ένα μεγάλο κορμί, ένα παίκτη που να χύσει αίμα και να βουτήξει για την ομάδα, να παίξει από 0-7 λεπτά ανά παιχνίδι. Κι για αυτό επέλεξα το Βασίλη. Δεν πιστεύω ότι είναι πρέπον ή βοηθά να έχεις 12 εξαιρετικούς παίκτες γιατί αυτό δεν βοηθά στο ροτέισον. Όλοι πρέπει να κάνουν φόκους σε αυτή την ομάδα και όχι σε άλλους παράγοντες. Ήταν δύσκολο να γίνει η επιλογή, πάντως».

Για την ετοιμότητα της Ελλάδας: «Υπάρχουν τουλάχιστον 5 ομάδες που πάνε για το μετάλλιο. Δυο από αυτές θα ανταμειφθούν. Η σωστή ψυχολογία είναι να έχεις την φιλοδοξία για το μετάλλιο αλλά ο στόχος να είναι η …. Σουηδία. Έχω προγραμματίσει να αυξάνεται ο ρυθμός παιχνίδι με το παιχνίδι, δηλαδή να υπάρχει σταδιακή βελτίωση. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, με διακριτούς ρόλους. Είμαστε στο λέβελ 1 και πρέπει να αυξάνεται αυτό ματς με το ματς».

Για τα στοιχεία που είναι προτεραιότητα για να γίνουμε καλύτεροι: «Επιμονή στην άμυνα και στα 40’ λεπτά. Και να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοσουμε τις άμυνες μας ανάλογα με τον αντίπαλο μας. Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να το κάνουμε. Χρειαζόμαστε αρκετά ριμπάουντ από όλους. Αυτό μας δίνει καλό ρυθμό και κατοχές. Η ομάδα παίζει καλό μπάσκετ. Μπορούμε να κάνουμε κάτι αν έχουμε επιμονή στην άμυνα και δείξουμε ομαδικό πνεύμα στα ριμπάουντ».

Για το τι έμαθε ως προπονητής σε εθνική ομάδα «Το πιο σημαντικό για κάθε τεχνικό να έχει παίκτες που πιστεύουν σε αυτόν. Πιστεύω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο».

Για το αν έχει άγχος για το Ευρωμπάσκετ: «Έχω άγχος για σεισμούς, τσουνάμι, όχι για το Ευρωμπάσκετ. Κάναμε καλή προετοιμασία, έχουμε καλούς παίκτες. Αυτό δεν λέει τίποτα. Πάμε εκεί να παίξουμε. Τέλος τα λόγια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: