Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ντιόγκο: Είναι κρίμα που έφυγε ο Ζίκο


Μετά τον Ντουντού Σεαρένσε και ο Ντιόγκο τάχθηκε… υπέρ του Ζίκο και δήλωσε απογοητευμένος από την απόλυσή του από τη θέση του προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δικαιολόγησε τον συμπατριώτη του τεχνικό, λέγοντας πως οι πολλοί τραυματισμοί και οι απουσίες παικτών δεν τον άφησαν να κάνει ολοκληρωμένο έργο στους «ερυθρόλευκους».Ο Ντιόγκο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ήξερα τι συνέβη και όταν πήγα το μεσημέρι για προπόνηση πληροφορήθηκα ότι δεν είναι πλέον προπονητής μας. Νομίζω πως είναι κρίμα, γιατί είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και εξαιρετικός άνθρωπος. Είχε πολλά προβλήματα με τους τραυματισμούς. Από τότε που ήρθε είχε 13-14 τραυματίες παίκτες. Έτσι, ποτέ δεν είχε όλη την ομάδα στα χέρια του και η δουλειά του ήταν πολύ δύσκολη».

Γερμανία Επιμένει η Άιντραχτ


Δεν έχει… ξεχάσει τον Τζιμπούρ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η γερμανική ομάδα επανέρχεται σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild» στη «μάχη» για την απόκτηση του «τρομοκράτη». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι άνθρωποι της Άιντραχτ ποντάρουν στην αλλαγή του προέδρου στην Ένωση αλλά και στα οικονομικά προβλήματα της ομάδας.Όπως αναφέρεται, η Άιντραχτ σκοπεύει να δανειστεί τον Τζιμπούρ μέχρι το τέλος της χρονιάς και να διατηρεί οψιόν αγοράς που θα ανέρχεται στο 1,7 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου, Χέριμπερτ Μπρούχαγκεν, η απόκτηση ποδοσφαιριστών δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Άιντραχτ ωστόσο δε θα έλεγε όχι σε κάποια καλή περίπτωση.Τα λόγια του ήταν χαρακτηριστικά: «Φυσικά συνεχίζουμε να ψάχνουμε. Αλλά μετά τη νίκη επί της Βερντερ , δεν υπάρχει πίεση. Παρακολουθούμε τις μεταβολές που υπάρχουν στην αξία των ποδοσφαιριστών στην αγορά. Μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου».

ΠΑΟΚ Επικυρώνεται η επιστροφή


Την Τετάρτη αναμένεται να επικυρωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη, η επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία του ΠΑΟΚ. Τα ονόματα του νέου διοικητικού συμβουλίου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στάλθηκε την Τρίτη στα γραφεία του Ερασιτέχνη και πλέον απομένει το τυπικό μέρος για την επιστροφή του «Ζαγόρ» στην ηγεσία του «Δικέφαλου» του Βορρά.Τα επτά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι αυτά των Θοδωρή Ζαγοράκη, Ζήση Βρύζα, Ανδρέα Βιολίδη, Παναγιώτη Ποικιλίδη, Γιώργου Μιχαηλίδη, Γιώργου Φαρλάκη και Σπύρου Μηλιωρίδη. Την Τετάρτη, η νομική εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη, Κατερίνα Γιαννακοπούλου θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο την σχετική λίστα και αναμένεται να βγει προσωρινή απόφαση, μέσω της οποία θα μπορέσει να συσταθεί την Πέμπτη η νέα διοίκηση του «Δικέφαλου».Στα αγωνιστικά, αγωνία επικρατεί για το θέμα της μπλε κάρτας του Εντίνιο. Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ περιμένουν από τη Μάλαγα να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στην ΕΠΟ, προκειμένου να μπορέσει ο Φερνάντο Σάντος να τον χρησιμοποιήσει στον αγώνα του κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός προορίζει τον συμπατριώτη του επιθετικό για το βασικό σχήμα, στην κορυφή της επίθεσης.Τέλος, χωρίς προβλήματα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μετάβαση των οπαδών του ΠΑΟΚ στις Σέρρες για την αναμέτρηση της Τετάρτης, αφού οι αγρότες αναμένεται να ανοίξουν τα μπλόκα για να περάσουν οι φίλαθλοι του «Δικέφαλου».

Ευκαιρία σε οκτώ «νέους» δίνει ο Μαραντόνα


Ο Ντιέγκο Μαραντόνα συμπεριέλαβε οκτώ νέα πρόσωπα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής, για τη φιλική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου στο Σαν Χουάν, κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Ο «Ντιεγκίτο» έχει αποδείξει επανειλημμένως πως του αρέσουν οι πειραματισμοί και αρέσκεται στο να δοκιμάζει συνεχώς καινούργιους παίκτες μέχρι να καταλήξει στους «εκλεκτούς» που θα δώσουν το «παρών» στο Μουντιάλ 2010, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Εκεί, όπου στη φάση των ομίλων θα αντιμετωπίσει και την Εθνική Ελλάδας. Από τον Νοέμβριο του 2008 που ανέλαβε τα «ηνία» της εθνικής ομάδας της χώρας του, ο Μαραντόνα έχει προσκαλέσει περισσότερους από 80 παίκτες για να τους δοκιμάσει. Εν τω μεταξύ, σχεδόν όλοι οι παίκτες που κάλεσε για τον φιλικό αγώνα με τη Κόστα Ρίκα-εκτός από τον Μπολάτι που ανήκει στην Φιορεντίνα- αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Αργεντινής.

Αναλυτικά, οι «εκλεκτοί» του Μαραντόνα για τον φιλικό αγώνα με τη Κόστα Ρίκα:

Τερματοφύλακες: Κρίστιαν Καμπεστρίνι (Άρσεναλ Σαραντί), Νέλσον Ιμπάνιες (Γοδόι Κρους)

Αμυντικοί: Κάρλος Ματέου (Ιντεπεντιέντε), Γκιγέρμο Μπουρντίσο (Ροζάριο Σεντράλ), Γκαστόν Ντίας (Βελέζ Σάρσφιλντ), Κλεμέντε Ροντρίγκες (Εστουντιάντες), Λουσιάνο Μονσόν (Μπόκα Τζούνιορς), Ματίας Καρούσο (Αρχεντίνος Τζούνιορς)

Μέσοι: Ένσο Πέρες (Εστουντιάντες), Φεντερίκο Ινσούα (Μπόκα Τζούνιορς), Νίκολας Γκαϊτάν (Μπόκα Τζούνιορς), Μάριο Μπολάτι (Φιορεντίνα), Φράνκο Ρασότι (Βελέζ Σάρσφιλντ), Βάλτερ Ερβίτι (Μπάνφιλντ)

Επιθετικοί: Γκάμπριελ Χάουτσε (Αρχεντίνος Τζούνιορς), Μάρτιν Παλέρμο (Μπόκα Τζούνιορς), Μάουρο Μποσέλι (Εστουντιάντες), Τζόναθαν Κριστάλδο (Βελέζ Σάρσφιλντ)

Άρης Αναμονή για Φερνάντεζ


Με μία απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε την Τρίτη το πρόγραμμα της προετοιμασίας του Άρη για τον επερχόμενο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Κυριακή. Νταρίο Φερνάντεζ και Ίαν Ντέιλι ακολούθησαν και πάλι ατομικό πρόγραμμα. Ο δεύτερος θα συνεχίσει την αποθεραπεία του για ακόμα δύο περίπου εβδομάδες. ο Αργεντινός από την πλευρά του θα υποβληθεί σε ένα τελευταίο υπέρηχο (να διαπιστωθεί αν έχει επουλωθεί το τραύμα του) και εφόσον όλα πάνε καλά την Τετάρτη θα δοκιμάσει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου.

Δεν τον έφαγε ο Σάββας, εγώ τον έφαγα

- Αγαπούλα, πότε ξαναπαίζουμε με τον γαύρο;
- Του χρόνου ρε πρόεδρε. Φθάνει για φέτος. Πάει, τους πήραμε δύο φορές 0-0.
- Φάγαμε και τον Κετσπάγια, φάγαμε και τον Ζίκο. Σωστά;
- Ορθότατον κύριε πρόεδρε!
- Τι άλλο θα φάμε;
- Πίτα με γύρο;
- Μη λες μαλακίες, αγαπούλα. Είσαι χρόνια πίσω.
- Γιατί ρε πρόεδρε;
- Θα τους πετύχουμε και στα πλάοφ.
- Πλέι οφ.
- Μην με διορθώνεις. Ποιον θα πάρουν για προπονητή;
- Μπάντοβιτς.
- Προπονητή είπα.
- Ρε πρόεδρε, προπονητής είναι ο Μπάντοβιτς.
- Μη με διορθώνεις. Θα τον φάμε κι αυτόν. Στο Κύπελλο δεν μπορούμε να τους βρούμε;
- Όχι πρόεδρε, αποκλείστηκαν από τον Πανσερραϊκό.
- Σωστά. Αγαπούλα, ο Σάββας τι κάνει;
- Ο Σάββας καφέ;
- Όχι. Ο Θεοδωρίδης.
- Εφαγε τον Ζίκο.
- Δεν τον έφαγε ο Σάββας, εγώ τον έφαγα.
- Ο,τι πεις, πρόεδρε.
- Και, πού ‘σαι; Πάρε τον Ζίκο ένα τηλέφωνο. Τον θέλω τεχνικό διευθυντή στην Καβάλα, να βγω Γιουρόπα του χρόνου, να έχω κάποιον με αίγλη.
- Αμέσως κύριε πρόεδρε.
- Αγαπούλα, κεριά και λιβάνια. Λευκή σημαία δηλαδή ο Σωκράτης;
- Ετσι φαίνεται.
- Και τι θα κάνει; Θα φύγει;
- Πού να ξέρω;
- Κατ’ αρχάς, φέρε μου ένα πούρο. Δεύτερον, να ξέρεις και να μάθεις, για αυτό σε πληρώνω.
- Μάλιστα.
- Λέγε, τα παρατάει;
- Ετσι δείχνει.
- Ωραία. Λες τώρα ο Κοζώνης να θέλει να αγοράσει τον Ολυμπιακό; Χο χο… Επιμελεια Koubanezos

Μπιτσαξής: "Τίθεται θέμα δημοσίου συμφέροντος"


Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, αποκάλυψε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου, ότι πλέον η Πολιτεία είναι έτοιμη να πάρει σκληρά μέτρα κατά της βίας.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά: "Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον. Όταν το ποδόσφαιρο παράγει βία, τίθεται θέμα δημοσίου συμφέροντος. Η Πολιτεία οφείλει να ανακτήσει το δικαίωμα επιβολής ποινών με τροποποίηση του νομικού πλαισίου".

Φιλική ισοπαλία με Καμπανιακό 0-0



Την πρώτη του… ανεπίσημη έστω εμφάνιση με τη φανέλα του Ηρακλή πραγματοποίησε ο Ντάνι Φερνάντες στο σημερινό φιλικό των «κυανόλευκων» με τον Καμπανιακό στο Καυτανζόγλειο. Η αναμέτρηση είχε τον χαρακτήρα προπόνησης (ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα 0-0), με τον Σάββα Κωφίδη να προβαίνει σε αρκετές δοκιμές θέσεων και προσώπων. Στον αγώνα εκτός του Φερνάντες αγωνίστηκε ο Μπογκτάν Μάρα, καθώς και οι υπό δοκιμή Βραζιλιάνοι Ντάγκλας Τούτσε και Έβερτον.
Ηρακλής: Φερνάντες (60’ Μέλκας), Ντάγκλας Τούτσε, Περπερίδης (72’ Στάμου), Κατσικάς, Παπαζαχαρίας (46’ Σαρακατσάνος), Έβερτον, Ιωαννίδης, Μάρα (60’ Ευσταθίου), Τούμα (46’ Βουτσιάς), Γιάντσης, Γιάκομπ (55’ Βέλλιος)


Καμπανιακός: Ταταρίδης, Κουντουράς, Τανούρκας, Σιούνης, Παναγιώτου, Νασιόπουλος, Νταλιγκάρος, Νήρας, Γαβανάς, Τρικαλινός, Γκόλτσης.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Μπαλαβίγια, Υψηλός, Μαντζιούνης, Νικολάου, Χατζόπουλος, Βοσνιάδης, Πηγαδάς, Τσουμήτας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δεν υπολογίζει Μπέτο και Ρομάνο


Με τους Ρομάνο και Μπέτο να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Εργοτέλη για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ακολούθησαν την Τρίτη πρόγραμμα γυμναστηρίου και έκαναν βάρη, στο βοηθητικό γήπεδο του Παγκρητίου. Το νέο ραντεβού των ποδοσφαιριστών ανανεώθηκε για την Τετάρτη στις 17:00.

Τσάβι:«Δεν υπάρχει Μπαρτσελόνα χωρίς Γκουαρντιόλα»


Την υποστήριξη του προς τον Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε ο Τσάβι Ερνάντες, απαντώντας στις φήμες που θέλουν το μέλλον του προπονητή να είναι αβέβαιο στο πάγκο των Καταλανών. Μάλιστα, όπως τόνισε, δεν μπορεί να φανταστεί την Μπαρτσελόνα χωρίς τον Γκουαρντιόλα. «Ο Πεπ είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και ξέρει τι πρέπει να κάνει οποιαδήποτε στιγμή. Δεν έχει υπάρξει ποτέ εγωιστής και δεν έχει κάνει λάθη και πάντα προσπαθεί να μας προστατέψει», δήλωσε ο Ισπανός μέσος και συμπλήρωσε για τον προπονητή του πως αν του προσφερθεί επέκταση συμβολαίου θα τη δεχτεί, αλλά αν αυτό δεν γίνει θα περιμένει. Η Μπαρτσελόνα προηγείται στο πρωτάθλημα με πέντε βαθμούς μπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, ο Τσάβι δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Λιονέλ Μέσι, σχολιάζοντας «Αυτό που κάνει είναι απλά εκπληκτικό και πραγματοποιεί ότι έχει φανταστεί. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και βρίσκεται στην καλύτερη ομάδα του κόσμου»

Κόντης: «Κάποιοι φοβούνται τον Άρη που πάει ψηλά»

Κόντης: «Κάποιοι φοβούνται τον Άρη που πάει ψηλά»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την πορεία των «κιτρίνων» μετά την νίκη επί του ΠΑΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η ομάδα είναι σε ανοδική πορεία, δείχνει τις δυνατότητες της και αν δεν χάναμε ορισμένους βαθμούς από δικά μας λάθη, θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν και στην δεύτερη θέση. Σε ορισμένα παιχνίδια οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους. Νόμιζαν ότι κάποιοι αγώνες θα ήταν εύκολοι, αυτό όμως δεν ισχύει και το είδαμε και στα Γιάννενα όπου μας δυσκόλεψε ο ΠΑΣ αλλά τα παιδιά τα έδωσαν όλα. Όταν τα δίνεις όλα, τότες ανεβαίνεις κιόλας αγωνιστικά. Δεν υπάρχει τώρα χαλαρός ποδοσφαιριστής στον Άρη».
Ακολούθως μίλησε για τον Κούπερ λέγοντας: «Ο Κούπερ είναι ότι καλύτερο έχει έρθει στον Άρη. Και ακούω διάφορους να λένε ότι κάνω εγώ τις μεταγραφές. Τι τους ενδιαφέρει αυτό και δεν κοιτάνε ότι ήρθε ένας τέτοιος προπονητής στον Άρη. Όλοι κερδίζουμε από την συνεργασία μας με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Αυτό ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές, που μαθαίνουμε από τον προπονητή και γίνονται καλύτεροι».
Αναφορικά με τα γεγονότα που έγιναν στα Γιάννενα είπε: «Κάποιοι προσπαθούν να βρουν προβλήματα στην ομάδα, φοβούνται τον Άρη και δεν θέλουν να τον δουν ψηλά. Αγωνιστικά δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν, τώρα προσπαθούν με άλλους τρόπους όπως αυτά τα υποτιθέμενα επεισόδια στα Γιάννενα».
Για την δική του παρουσία τόνισε: «Ο Άρης ξεπερνάει την οποιαδήποτε απώλεια, δεν θα μείνει στον Κόντη και στον κάθε Κόντη. Υπάρχει μία γενική προσπάθεια της διοίκησης και ο προπονητής εγκρίνει ποιοι θα αποκτηθούν» ενώ για τα μεταγραφικά είπε: «Αν βρεθεί κάτι αξιόλογο σε μία θέση που θέλουμε, τότε θα αποκτηθεί. Αλλά δεν υπάρχει αυτή την στιγμή έντονη διεργασία για μεταγραφή. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι πολύ καλή και δεν σκεφτόμαστε τώρα μεταγραφές. Είναι δύσκολο να δοθεί κάποιος δανεικός».
Συνεχίζοντας για τον Κούπερ τόνισε: «Ο προπονητής κρατάει όλους τους παίκτες σε εγρήγορση, δεν υπάρχει κανένα παράπονο από κανέναν που έχει τις ευκαιρίες του. Βλέπουμε ότι έρχονται παίκτες από τον πάγκο και καλύπτουν απόλυτα τα κενά. Υπάρχει μία ισορροπία στις σχέσεις του με τους παίκτες, υπάρχει το… πατρικό αλλά και το προπονητικό» ενώ επισήμανε: «Ο Άρης κρατάει τους παίκτες που θέλει. Ποτέ δεν έφυγαν παίκτες που θέλαμε. Φεύγει κάποιος για να έρθει κάποιος καλύτερος. Μιλάμε με διάφορους ποδοσφαιριστές».
Για το αν συζητάνε οι ποδοσφαιριστές την συμπαράσταση του κόσμου είπε: «Οι πιο παλιοί δεν εντυπωσιάζονται γιατί ξέρουν την δύναμη του κόσμου του Άρη, οι καινούργιοι σίγουρα είναι ενθουσιασμένοι από την υποστήριξη. Βέβαια το βλέπουν και οι άλλοι φίλαθλοι, όπως αυτοί του ΠΑΣ μιας και ο όγκος των οπαδών μας που πήγαν στα Γιάννενα ήταν τεράστιος. Στο ένα πέταλο βρίσκονται φίλαθλοι μας μαζί με αυτούς του ΠΑΣ ενώ στο άλλο πέταλο από συνωστισμό μπήκαν κάποιοι φίλαθλοι μας στο γήπεδο, οι οποίοι βγήκαν μόνοι τους και έκλεισαν και την πόρτα.
Πραγματικά κάποια προσπαθούν να εξομοιώσουν τα όσα έγιναν στην Καβάλα με τα Γιάννενα. Συνέβη ένα ατυχές γεγονός, κανείς δεν κατηγορεί την άλλη ομάδα. Βρέθηκε ένας βλάκας από τα Γιάννενα, που δεν είναι και οπαδός του ΠΑΣ που επιτέθηκε σε έναν δικό μας οπαδό».
Για το θέμα Γιάχιτς είπε: «Τακτοποιήθηκε το θέμα με τον Γιάχιτς και σύντομα θα πληρωθεί ο Άρης τα χρήματα της μεταγραφής. Ο Γιάχιτς σαν στόπερ δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα, ο Λαμπριάκος είναι καλύτερος στην συγκεκριμένη θέση» ενώ τοποθετήθηκε και για την απόφαση για να μην επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις οπαδών: «Λαμβάνονται αποφάσεις για το ποδόσφαιρο, χωρίς να έχουν λόγο η ΕΠΟ και η Λίγκα. Θα έπρεπε ίσως να υπάρχουν και αντιπροσωπείες των οπαδών. Βέβαια έτσι δεν πετυχαίνουμε κάτι, να σταματάμε τις μετακινήσεις οπαδών. Υπάρχουν κάμερες και να συλληφθούν αυτοί που έκαναν τα επεισόδια. Αλλά να τιμωρούμε χιλιάδες οπαδούς δεν είναι σωστό, από την στιγμή που δεν ευθύνονται.
Έχουμε βάλει συστήματα που κοστίζουν εκατομμύρια και δεν μπορούμε να βρούμε αυτούς που έκαναν τα επεισόδια; Όποιος κάνει επεισόδια να πάει φυλακή. Αλλά να πάει αυτός που τα κάνει, αναλογικά με αυτά που κάνει».

Κοντρέρας: "Είμαστε σε καλό επίπεδο"


Ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επικείμενο παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό, το στόχο του Δικεφάλου αλλά και του ίδιου για το θεσμό του κυπέλλου αλλά και του πρωταθλήματος, για την πρόθεσή του να εξαντλήσει τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του ενώ έκλεισε τονίζοντας πως η υλοποίηση ενός παιδικού του ονείρου είναι η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τα χρώματα της πατρίδας του.

Για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: "Ήταν θετικό το αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι παίξαμε με δέκα παίκτες. Εγώ προτιμώ να είμαστε έντεκα εναντίων έντεκα στον αγωνιστικό χώρο. Με παίκτη λιγότερο οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω για να καλυφθεί το κενό αυτό. Πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα και νεύρο έστω και με έναν παίκτη λιγότερο. Δεν πανικοβληθήκαμε, μας βοήθησε όμως η παρουσία του κόσμου που μας έχει συνηθίσει σε αυτή την εικόνα. Επίσης βοηθάει όταν ο παίκτης είναι έμπειρος. Με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα βοηθάει να μη φαίνεται το κενό".

Για το αγωνιστικό επίπεδο του ΠΑΟΚ: "Η ομάδα βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ξεκίνησε με δυσκολίες αλλά βρήκε τα πατήματά της. Είμαστε σε καλό επίπεδο και μπορούμε παράλληλα να πάμε πολύ καλύτερα. Υπάρχει μεγάλη πληθώρα επιλογών διότι η διοίκηση φρόντισε το καλοκαίρι να φέρει καλούς παίκτες. Θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στη συνέχεια. Ο ανταγωνισμός μεταξύ μας στις προπονήσεις είναι φυσιολογικός και μας βοηθάει στο να βελτιωνόμαστε και να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι".

Για το ξεκίνημα σε Ευρώπη και Ελλάδα: "Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τους λόγους που η ομάδα δεν κατάφερε να ξεκινήσει καλά. Είναι ένας συνδυασμός παραγόντων. Η σκληρή δουλειά που έχει γίνει έως τώρα μας έχει αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα".

Για τον Φερνάντο Σάντος: "Ο Φερνάντο Σάντος έχει πολύ καλή σχέση με τους παίκτες. Ξέρει πολύ καλά το πώς θα πάρει αυτό που θέλει από τους ποδοσφαιριστές του. Είναι απαιτητικός και έχει τον τρόπο του να ζητήσει κάποια πράγματα στο γήπεδο".

Για τους τραυματισμούς: "Είναι συνήθως και θέμα τύχης το κομμάτι που έχει να κάνει με τους πολλούς και επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς της ομάδας. Και εγώ στην αρχή της χρονιάς ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμό και με τη βοήθεια του επιτελείου της ομάδας κατάφερα να τον ξεπεράσω και να είμαι πλέον τελείως καλά".

Για τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό: "Η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε σε καλό επίπεδο, μας ενδιαφέρει ο θεσμός του κυπέλλου. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας γιατί είναι μια ομάδα η οποία πέρυσι αγωνίστηκε στη σούπερ λιγκ και φέτος απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην προηγούμενη φάση. Επιβάλλεται να είμαστε σε εγρήγορση γιατί κανείς δεν κερδίζει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι στα χαρτιά. Το μυαλό μας είναι μόνο σε αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι στον αγώνα του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Από την Τετάρτη όταν και θα τελειώσει η αναμέτρηση του κυπέλλου θα έχουν την ευκαιρία να μιλάμε και να σκεφτόμαστε τον αγώνα του πρωταθλήματος. Εμείς θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό του κυπέλλου και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να ασχοληθούμε με τις ιδιαιτερότητες της συνάντησης".

Για τη βαθμολογική διαφορά από την κορυφή: "Είναι μεν δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά από την κορυφή αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Εμείς πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και στις δυνατότητες της ομάδας μας".

Για το συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ: "Η δική μου σκέψη και επιθυμία είναι να τελειώσω το συμβόλαιο μου με τον ΠΑΟΚ. Έχω βρει το σπίτι μου εδώ. Μου αρέσει η πόλη της Θεσσαλονίκης και η ζωή στην Ελλάδα. Θέλω να εξαντλήσω τη διάρκεια συμβολαίου που έχω με την ομάδα". Για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο: "Είναι ένα παιδικό όνειρο και μακάρι να πραγματοποιηθεί. Στο χέρι μου είναι να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά η οποία και θα μου δώσει τη δυνατότητα να επιλεγώ στην αποστολή της εθνικής ομάδας της πατρίδας μου από τον προπονητή".

Αράνο: "Ένιωσα υπερήφανος όταν ήρθε ο Κούπερ"


Ο Κάρλος Αράνο, ο οποίος φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναμορφωτή της ομάδας που έδωσε πολλά πολύτιμα στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού της με την μεγάλη προπονητική του εμπειρία.

Αναλυτικά: "Το παιχνίδι με τα Γιάννενα ήταν πολύ δύσκολο και έπρεπε να συμπεριφερθούμε έξυπνα. Έχουμε επίγνωση ότι βρισκόμαστε σ' ένα πάρα πολύ καλό δρόμο, στον οποίο πρέπει να διατηρηθούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ώρα για εφησυχασμό. Η ομάδα μας θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ, να εκμεταλλευτεί το νικηφόρο σερί που έχει δημιουργήσει και να παραμείνει στον ίδιο δρόμο γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο.

Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με την παρουσία μας στην αρχή του πρωταθλήματος, είναι η αγωνιστική συμπεριφορά. Στην αρχή είχαμε άλλα προβλήματα. Η ομάδα δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που μπορούσε να αποδώσει, αλλά μετά την αλλαγή του προπονητή, πιστεύω ότι ο Άρης επωφελήθηκε πάρα πολύ. Κυρίως, αυτό που παρατηρώ εγώ ότι έχει αλλάξει είναι η αμυντική λειτουργία. Και δεν έχει να κάνει με την τετράδα των αμυντικών, αλλά με όλη την ομάδα. Βλέπετε πλέον τις κινήσεις που κάνουν οι επιθετικοί όταν η ομάδα αμύνεται, που είναι πάρα πολύ καλές. Αυτή η ενότητα και οι αποστάσεις των γραμμών που έχουν κλείσει, μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Συν το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά τις ατομικές αποδόσεις. Θα παρατηρήσατε ότι υπήρχαν συμπαίκτες μου, που είχαν πολύ καιρό να αγωνιστούν και όταν κλήθηκαν να βοηθήσουν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Να διατηρήσουμε την αγωνιστική συμπεριφορά που έχουμε αλλά και ατομικά το καλό επίπεδο που βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές και θα είμαστε πολύ καλά.

Ένιωσα μεγάλη έκπληξη και ταυτόχρονα υπερήφανος όταν έμαθα ότι ο Έκτορ Κούπερ, ένας τόσο μεγάλος προπονητής θα καθοδηγεί ένα ρόστερ που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Από έναν προπονητή που έχει στο παλμαρέ του, 2 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, έναν τελικό κυπέλλου Κυπελούχων. Επομένως καταλαβαίνετε ότι από έναν άνθρωπο με τόσο μεγάλη εμπειρία, εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μαθαίνουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερα πράγματα. Οι οδηγίες του είναι πολύ χρήσιμες και έχει αλλάξει σημαντικά την ομάδα. Εμείς πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό τις έχουμε μεταφέρει στον αγωνιστικό χώρο αλλά καταλαβαίνουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Θα πω ότι ο Κούπερ πέραν από την ασπίδα προστασίας που έχει στο ρόστερ και την ομάδα γενικότερα είναι ένα πολύ μεγάλο στήριγμα. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει τόσο μεγάλη εμπειρία, έχει μεταφέρει άλλα στοιχεία στην ομάδα τα οποία και φαίνονται. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι στα Γιάννενα, το οποίο ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός και δεν μπορούσε να ευνοηθεί το καλό ποδόσφαιρο και για τις 2 ομάδες. Εκεί έδειξε άλλες αρετές η ομάδα και κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Και πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει καθαρά με την δουλειά του προπονητή.

Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι ένα παιχνίδι το οποίο περιμένουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές να παίξουμε. Όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες το συναίσθημα είναι πολύ όμορφο, πόσο μάλλον με μια ομάδα που αυτή τη στιγμή προπορεύεται στο πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι, τις δικές μας δυνατότητες και να κερδίσουμε αυτό το ματς, γιατί το έχουμε ξαναπεί πως πιστεύουμε πάρα πολύ στις δυνατότητες αυτής της ομάδας και αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ψαλίδα τους πρώτους. Αν λειτουργήσουν τα πράγματα σωστά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κάνουμε το καθήκον μας, ο Άρης θα μπορέσει να βγει νικητής.

Η ψυχολογία μας μέσα στα αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλή και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να μπορείς να κερδίζεις παιχνίδια. Νιώθουμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο, πόσο μάλλον μέσα στην έδρα μας. Αυτό θα κάνουμε και την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Από την αρχή της χρονιάς έγιναν σημαντικές προσθήκες ποδοσφαιριστών για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα σ' όλους τους στόχους και θέλουμε να κοιτάξουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Ελπίζω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε, αν όχι να βγούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που θα το διεκδικήσουμε, να φέρουμε την ομάδα τουλάχιστον στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Είμαστε ζωντανοί στο στόχο του κυπέλλου και θα κοιτάξουμε και σε αυτόν το θεσμό να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

Για έναν ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται σε μια ομάδα που διεκδικεί υψηλούς στόχους, κάνει πρωταθλητισμό. Και όχι να παίζει σε μια ομάδα μικρομεσαία που κάθε χρόνο θα παλεύει για την παραμονή της. Το να διεκδικείς υψηλούς στόχους, σε κάνει να νιώθεις όμορφα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα ανεβαίνει και η αυτοεκτίμηση σου. Η περσινή χρονιά για μένα προσωπικά ήταν πολύ καλή, αφού φτάσαμε κοντά στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος στην Αργεντινή. Το ίδιο όμως νιώθω και φέτος που τα πράγματα ξεκίνησαν καλά. Είχαμε βέβαια μια καμπή, την οποία ξεπεράσαμε. Νιώθω πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας και θα συνεχίσω να δίνω τα μέγιστα για να βοηθάω τον Άρη.

Κάθε φορά που βγαίνω από τη φυσούνα για να αγωνιστώ, σε οποιοδήποτε γήπεδο και αν είμαι, εγώ προσωπικά δεν μένω έκπληκτος, δεν μένω με το στόμα ανοιχτό. Αλλά με τους φιλάθλους του Άρη, ανατριχιάζω. Σε όποιο γήπεδο παίζει η ομάδα υπάρχει η δυναμική στήριξη τους. Γι' αυτό και εμείς δίνουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας, ώστε να ανταποδώσουμε τουλάχιστον στο μίνιμουμ, αυτή την αγάπη και να τους δώσουμε τη χαρά της νίκης. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε και εμείς έτσι και στο τέλος της χρονιάς όλοι μαζί ενωμένοι, να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει.

Ήρθα στην Ελλάδα για να πετύχω σημαντικά πράγματα και ελπίζω ότι ο πρώτος στόχος που μπορεί να υλοποιηθεί είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά δεν έχουμε χρόνο για εφησυχασμό. Αν η ομάδα συνεχίσει να καταλαβαίνει και να έχει επίγνωση ότι διαρκώς θα πρέπει να βελτιώνεται και έχουμε αυτό το υπέροχο κλίμα μέσα στα αποδυτήρια, θεωρώ ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά και στο τέλος να πανηγυρίσουμε τουλάχιστον, την κατάκτηση του Κυπέλλου".

Μάκης Γκαγκάτσης: «Με κόσμο στις Σέρρες...»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε σήμερα ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Μάκης Γκαγκάτσης και μίλησε για την μετακίνηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στις Σέρρες για τον αγώνα κυπέλλου αλλά και για την μπλε κάρτα του Εντίνιο, τόνισε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει κανονικά την διάθεση των εισιτηρίων για τον αυριανό αγώνα και διαβεβαίωσε ότι η μετακίνηση των φίλων της ομάδας θα γίνει κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ αποκάλυψε ότι σύντομα θα έρθει η μπλε κάρτα του Εντίνιο ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα.


Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε σήμερα ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης, γεν. διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους συντελεστές της εκπομπής.
Αρχικά, η κουβέντα στράφηκε γύρω από τον αγώνα του ΠΑΟΚ στις Σέρρες και στην παρουσία ή όχι των φίλων της ομάδας στον αγώνα, με τον κ. Γκαγκάτση να τονίζει τα εξής :
«Από χθες έχει αρχίσει η διάθεση των εισιτηρίων για το παιχνίδι των Σερρών και όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μεγάλη ζήτηση, η κίνηση είναι έντονη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Έχουμε επικοινωνήσει με την ΕΠΟ για το θέμα της μετακίνησης του κόσμου και μας είπαν ότι η μετακίνηση θα γίνει κανονικά, άλλωστε έχει ήδη γίνει η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης και έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις. Έτσι, από χθες ξεκινήσαμε την διάθεση των 2.300 εισιτηρίων που παραλάβαμε από τα γραφεία και την μπουτίκ της ομάδας, επίσης ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να ξέρει ότι θα υπάρχουν εισιτήρια και στα εκδοτήρια του γηπέδου των Σερρών, έχει προβλεφτεί ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα μπορεί να αγοράζει εισιτήρια για την θύρα 2 αλλά και για τις θύρες 7 και 8 (πέταλο)»
Σε ερώτηση αναφορικά με τα μπλόκα των αγροτών στον Στρυμονικό, που ίσως δυσκολέψουν την μετακίνηση των φίλων της ομάδας, ανέφερε :
«Έχουμε μιλήσει και με στην αστυνομική διεύθυνση Σερρών σχετικά με τα μπλόκα των αγροτών στον Στρυμονικό, σήμερα ο δρόμος εκεί θα είναι κλειστός αλλά αύριο θα ανοίξει για να περάσουν οι εκδρομείς φίλοι του ΠΑΟΚ. Μας διαβεβαίωσαν ακόμη ότι και αν δεν ανοίξει ο δρόμος στον Στρυμονικό, έχει προβλεφτεί εναλλακτικό δρομολόγιο για τους φίλους του ΠΑΟΚ, που θα τους καθυστερήσει κατά 20 λεπτά μόνο. Είναι λοιπόν όλα ΟΚ από την τροχαία και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην μετάβαση του κόσμου για τις Σέρρες»
Μιλώντας για την απόφαση των οργανωμένων φίλων της ομάδας να καταθέσουν μηνύσεις για την απαγόρευση της μετακίνησης τους στην Λειβαδιά, ο κ. Γκαγκάτσης είπε τα εξής :
«Ήταν σίγουρα ένα απαράδεκτο γεγονός και σαφώς μας απασχολεί ως ΠΑΕ. Έχουμε προχωρήσει σε επαφές με τα υπουργεία και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς και θα δούμε τι θα γίνει τελικά. Όλα αυτά είναι σε βάρος των οπαδών των ομάδων και δεν θεωρούμε σωστό το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων, κάνουμε λοιπόν επαφές, ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ως ΠΑΟΚ έχουμε να πάμε στα Γιάννενα σύντομα καθώς είχαμε δώσει εισιτήρια στον πρώτο γύρο. Ειδικότερα για το συγκεκριμένο ζήτημα, είχαμε διαβεβαιώσεις από τον κ. Βούγια ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά η μετακίνηση στην Λειβαδιά και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το πρωί όμως που πήγα στα Μάλγαρα, μου είπε η αστυνομία ότι υπάρχει εντολή να μην επιτραπεί να φύγουν τα πούλμαν, τους είπα για την διαβεβαίωση του κ. Βούγια αλλά απάντησαν ότι ο ταξίαρχος στην Λειβαδιά δημιουργεί το πρόβλημα και δεν θέλει να φύγουν τα πούλμαν γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει επίσημα εισιτήρια για τον αγώνα. Θα περιμένουμε και την σημερινή σύσκεψη για να δούμε τελικά τι θα γίνει και θα πράξουμε αναλόγως, πάντως κάθε χρόνο αλλάζει αυτή η απόφαση και πότε επιτρέπονται οι μετακινήσεις και πότε όχι»
Κλείνοντας, ο κ. Γκαγκάτσης ρωτήθηκε για την μπλε κάρτα του Εντίνιο :
«Αυτή την στιγμή δεν έχει έρθει η μπλε κάρτα από την Μάλαγα και την περιμένουμε, υπάρχει επικοινωνία της ελληνικής ομοσπονδίας με την ισπανική ομοσπονδία και πιέζουν την Μάλαγα να στείλει το confirm, επίσης ο τεχνικός διευθυντής μας, ο κ. Κονσεϊσάο, μιλά με την Μάλαγα και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, άλλωστε όλα γίνονται ηλεκτρονικά πλέον, με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή θα φτάσει άμεσα η μπλε κάρτα του Εντίνιο»

ΟΣΦΠ: Δεν επιστρέφει ο Καστίγιο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί ο Καστίγιο να είχε δηλώσει ότι είναι καθαρά τυπικό το θέμα της επιστροφής του στον Ολυμπιακό αλλά –τελικά- δεν αποδείχθηκε έτσι.

Το έγγραφο με το οποίο θα έδινε το «ΟΚ» η Σαχτάρ για τον δανεισμό του παίκτη δεν ήρθε ποτέ.

Αντί αυτού –μάλιστα- ο ουκρανικός σύλλογος ζήτησε 12 εκατομμύρια ευρώ, έξι για αυτή και άλλα τόσα για την Ντνιέπρ στην οποία έχει δοθεί δανεικός ο Καστίγιο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με βάσει τα δεδομένα αυτά ο Μεξικανός πολύ δύσκολα θα φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα.

Η πρόταση του Ολυμπιακού προς τη Σαχτάρ ήταν 750.000 ευρώ για τον δανεισμό του παίκτη για ενάμιση χρόνο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρόβλημα με Λέκι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Νέα προβλήματα για τον Ματίας Λέκι.Ο 28χρονος αμυντικός του Ηρακλή, ο οποίος επανεμφανίστηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ μετά από απουσία περίπου 2,5 μηνών, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη σημερινή πρωινή προπόνηση που έγινε στη Μίκρα.

Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός αμυντικός κατά την διάρκεια του προγράμματος αισθάνθηκε ένα τράβηγμα στον προσαγωγό και αποχώρησε, δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στον Σάββα Κωφίδη. Αύριο αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν συγκεντρώνει πιθανότητες να είναι ετοιμοπόλεμος για το κρίσιμο αγώνα με την Λάρισα.

Στον αντίποδα κανονικά προπονήθηκαν οι Ηλιάδης, Κονέ, Επστάιν και Μπόσνιακ.Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη, με πρωινή προπόνηση (11.00) στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στη Μίκρα.

Η Μπαρτσελόνα θέλει Ρούνεϊ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στόχος της Μπαρτσελόνα φέρεται να είναι ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Star», οι Καταλανοί θέλουν να εκμεταλλευτούν τα οικονομικά προβλήματα της Γιουνάιτεντ και να μπουν «σφήνα» στις διαπραγματεύσεις που κάνει ο αγγλικός σύλλογος με τον Ρούνεϊ για την ανανέωση του συμβολαίου του, προσφέροντας στον ποδοσφαιριστή 9.1 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Ο προπονητής της «Μπάρτσα», Πεπ Γκουαρντιόλα, ανέφερε στη διοίκηση πως η μεταγραφή του επιθετικού των «κόκκινων διαβόλων» αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα του. Από την άλλη, η επιθυμία του ποδοσφαιριστή είναι να παραμείνει στην Γιουνάιτεντ και να τελειώσει την καριέρα του εκεί, αφού θέλει να υπογράψει συμβόλαιο για πέντε χρόνια.

ΠΑΟΚ: Με Γκαρσία και Εντίνιο στις Σέρρες


Με τους Πάμπλο Γκαρσία και Εντίνιο στην αποστολή θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ στις Σέρρες για να διεκδικήσει την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο αυριανό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, (17.00 ALPHA) οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την συμπαράσταση περίπου 2000 οπαδών τους. Ο Εντίνιο που ήρθε για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ (που υποφέρει φέτος απο τους πολλούς τραυματισμούς), αναμένεται να κάνει και την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του δικεφάλου. Η διοίκηση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ περιμένει την μπλε κάρτα του Εντίνιο από την ισπανική ομοσπονδία, ώστε σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί να εκδοθεί το δελτίο του και να έχει αύριο δικαίωμα συμμετοχής.

Κι όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που επιλέχθηκαν πρόκειται για τους: Χαλκιά, Κουτζαβασίλη, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Εντίνιο, Γκρασία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σνάουτσνερ και Βιτόλο

Στοίχημα Goal και χρήμα!


GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων και εντος λίγων ημερών ακροατές του Radio Rock 'N' Goal,γιατί οπως γνωρίζετε οι περισσότεροι το Σάββατο είναι γεγονός πλέον θα είμαστε στον αέρα για να περνάμε ευχάριστα με πλήρη αθλητική ειδησιογραφία,αποκλειστικές πληροφορίες,αναλύσεις,συνεντεύξεις,στοιχηματικές προβλέψεις και με ωραία rock μουσική.

Ας ξεκινήσουμε με τις σημερινές μας επιλόγες.Αρχίζουμε απο το μεγάλο derby στο Μαντσεστερ,Σίτυ-Γιουνάιντεντ.Η Σίτυ προέρχεται απο την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα με τον Μαντσίνι στον πάγκο της και σίγουρα θα θέλει να επιστέψει στις νίκες και μάλιστα στο μεγαλύτερο παιχνίδι για τους 'πολίτες'.Θα ρισκάρουμε σε αυτό το παιχνίδι στον άσο.Μεταφερόμαστε στην Γαλλία και στο παιχνίδι Σεντ Ετιέν-Ρεν.Οι 'στεφανουά' έχουν κακή αμυντική λειτουργία και δέχονται εύκολα γκολ.Προβλέπω αρκετά γκολ και θα πάω με το over.Πάμε τώρα στο Κόπα Άφρικα και στο αγώνα Μπουρκίνα Φάσο-Γκάνα.Στο αφρικανικό κύπελλο γίνονται αρκετές εκπλήξεις.Η Γκάνα χρείαζεται την νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση και αν είναι σοβαρή θα καταφέρει να πάρει τους τρείς πόντους και την πρόκριση.Διπλό σε αυτό το παιχνίδι που θα είναι και το τελευταίο απο τις σημερινές μας επιλογές.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Επιμέλεια:Χρήστος Ακριτόπουλος

ΠΑΟΚ: Ανανεώνουν Χαλκιάς, Γκαρσία


Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων των τεσσάρων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Έπειτα από χθεσινές συναντήσεις, ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους Κώστα Χαλκιά και Πάμπλο Γκαρσία, αλλά παρουσιάζονται κάποιες δυσκολίες στην υπόθεση του Βλάνταν Ιβιτς, ενώ ο Λίνο φέρεται να βρίσκεται εν αναμονή κάποιων καλύτερων προτάσεων, από οικονομικής άποψης.

Ο Χαλκιάς είχε τετ-α-τετ με τον Ζήση Βρύζα και τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, οι οποίοι του πρότειναν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους για ακόμη δύο χρόνια, κάτι που ήθελε και ο διεθνής τερματοφύλακας. Η οριστική συμφωνία θα επιτευχθεί σύντομα, μετά την επιστροφή του Θόδωρου Ζαγοράκη στην προεδρία.

Όσον αφορά τον Γκαρσία, η υπόθεσή του φαίνεται ότι προχωράει θετικά. Ο Ουρουγουανός μεσοαμυντικός έχει εκφράσει την επιθυμία να μείνει στον ΠΑΟΚ, αλλά ζητά να ανανεωθεί το συμβόλαιό του για ακόμη δύο χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς, όμως, φέρονται να τον προτείνουν νέο συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές (σ.σ.: αυτή τη στιγμή φτάνουν τις 600.000 ευρώ). Ανοιχτό παραμένει το θέμα του Ιβιτς. Ο Σέρβος μέσος επιθυμεί συμβόλαιο δύο ετών και οι «ασπρόμαυροι» αρχικά μιλούν για ανανέωση ενός έτους. Το επόμενο διάστημα οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση για να συζητήσουν από μηδενική βάση.

Από την πλευρά του, ο Λίνο θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ, αλλά φέρεται να περιμένει κάποιες καλύτερες οικονομικά προτάσεις από ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να του προσφέρουν περισσότερα χρήματα.

Ολες οι υποθέσεις αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σύντομα, αφού πρόθεση της διοίκησης είναι να κλείσουν τα συγκεκριμένα θέματα μέχρι τα τέλη Γενάρη.

Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

Καλησπέρα πάλι ρισκάρω σήμερα και πάμε για τα πολλά (κι ας χάσουμε τα λίγα που θα ποντάρουμε!)
Πάμε λοιπόν :
ΡΟΝΤΑ-ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ Χ 3,90
ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ-ΤΖΙΛΙΧΑΜ 1 2,25
ΚΑΡΝΤΙΦ-ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΥ 1 1,80
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. Χ 3,20
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΡΕΝ 1 2,55
Αυτά με πολύ ρίσκο και ο,τι βγει... Λίγα ευρώπουλα να πάρουμε τα πολλά...
Άντε και καλή τύχη μάγκες !
Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός

Oλυμπιακός Άντε γεια…Ζίκο


Παρελθόν και τυπικά αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Ζίκο. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Βραζιλιάνο, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να παραδίδει την σκυτάλη στους Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Ανδρέα Νινιάδη. Σενάρια για… κόντρα για το διαζύγιο και την αποζημίωση που θα ζητήσει ο έμπειρος τεχνικός.
Οριστικά παρελθόν αποτελεί από το πρωί της Τρίτης ο Ζίκο. Ο Ολυμπιακός, ανακοίνωσε επίσημα το διαζύγιο τόσο με τον Βραζιλιάνο τεχνικό όσο και με το υπόλοιπο τιμ του, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να παραδίδει το τιμόνι των Πειραιωτών εκ νέου στους Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Ανδρέα Νινιάδη, με τον πρώτο σε ρόλο πρώτου προπονητή και τον δεύτερο να αποτελεί τον βοηθό του, ενώ επιστρέφει στην ομάδα και ο κ. Καρύδας, ο οποίος θα είναι ο γυμναστής του συλλόγου.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Αρτούρ Αντούνες Κοΐμπρα (Ζίκο) και τους βοηθούς του Εντουάρντο Αντούνες Κοΐμπρα και Μορασί Βασκονσέλος Σαντ' Αννα. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με βοηθό τον Ανδρέα Νινιάδη».
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως έντονα είναι τα σενάρια αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα περιέλθει το διαζύγιο με τον Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος, σύμφωνα πάντα με την διοίκηση των «ερυθρολεύκων», έκανε τα πάντα προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα στην απόλυσή, με αποτέλεσμα, ο Σωκράτης Κόκκαλης να του δείξει την πόρτα των… δικαστηρίων, προκειμένου να διεκδικήσει την αποζημίωσή του.

HPAKΛΗΣ:ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΚΑΡΛΙΝΙΟ.ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΓΚΕΛ ΒΙΤΟΡ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΚΕΣ.





















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Mεταγραφικός οργασμός επικρατεί στους κυανόλευκους αφού μέσα σε μία εβδομάδα ο Ηρακλής έκλεισε τρέις μεταγραφές(με την ενδεχόμενη υπογραφή Καρλίνιο)Μάρα,Φερνάντεζ και κατά πάσα πιθανότητα μέχρι την Παρασκευή μπορεί να κλήσει άλλος ένας.
Η συνεργασία με την Μπενφίκα μπορεί μάλλον να άργησε αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ,αφού στον Ηρακλή προσπαθούνε να αποκτήσουνε με μορφή δανεισμού από τους αϊτούς της Λισαβλωνας τον νεαρό διεθνή σέντερ μπακ με την Εθνική Ελπίδων Πορτογαλίας Μιγκέλ Βίτορ.Το θέμα ίσως ξεκαθαρίσει σήμερα η μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΚΕΣ
Στην μεταγραφική λίστα των κυανόλευκων σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «OJOGO»έχει ο 22χρονος αριστερός μπακ της Σπόρτινγκ Λισαβώνας Αντρέ Μάρκες,μάλιστα το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει οτι βρίσκεται και πολύ κοντά στην απόκτηση του με μορφή δανεισμού,αφού δεν βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού των¨Πράσινων¨της Λισαβώνας.

ΑΝΑΝΕΩΣΕ Ο ΝΤΕΝΙΣ
Ο Ντένις ο¨Τρομερός¨του Ηρακλή ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους κυανόλευκους και στις πρώτες του δηλώσεις σχολίασε:«Όλα έγιναν σχετικά γρήγορα, ξεκινήσαμε συζητήσεις την περασμένη εβδομάδα και έγιναν συναντήσεις με τον Αντώνη Ρέμο. Εγώ και η οικογένεια μου απολαμβάνουμε την παρουσία μας στην Θεσσαλονίκη. Μίλησα την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα με τον Αντώνη Ρέμο και μέσα σε μία ώρα συμφωνήσαμε και τα βρήκαμε για να υπογράψω το νέο μου συμβόλαιο μέχρι το 2012», είπε σε δηλώσεις του στο "Αθλητικό Metropolis".

Είπε ακόμη ότι... "φέτος βρισκόμαστε σε μία δύσκολη και επικίνδυνη θέση. Δεν θέλω να αφήσω την ομάδα τώρα και πιστεύω ότι σε 2-3 χρόνια θα έχουμε δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο, βλέπω ότι θα πάμε ψηλότερα και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας που μας στηρίζουν και πάλι από την αρχή της περιόδου. Ο Αντώνης Ρέμος μου είπε ότι θα δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα στο μέλλον. Αποκτήσαμε έναν τερματοφύλακα που έπαιζε στην Γερμανία, ενώ ήρθε και ένας ποδοσφαιριστής πολύ καλός από την Ρουμανία. Φέτος σίγουρα θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία και στο μέλλον θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε πιο ψηλά».

Στο αγωνιστικό κομμάτι τόνισε: «Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι, είναι σίγουρο ότι το θέλουμε αυτό, και μετά έχουμε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Γίνεται μεγάλη μάχη και πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια. Αλλά ήθελα να μείνω για να δείξω στον κόσμο της ομάδας ότι αγαπάω τον Ηρακλή. Ότι μένω και στα δύσκολα, δεν εγκαταλείπω την ομάδα».

Για τον κόσμο του Ηρακλή είπε: «Ο κόσμος μας είναι στο πλευρό μας, όπως συνέβη στον αγώνα με την ΑΕΚ. Πρέπει να τους δώσουμε χαρά και να κερδίσουμε βαθμούς. Όλοι μαζί θα παλέψουμε. Ομάδα και κόσμος είναι… ένα, όλοι μαζί θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε».

Για το επόμενο παιχνίδι με τη Λάρισα, είπε: «Μόνο με τον Άρη δεν μπορέσαμε να παίξουμε καλά εκτός έδρας, στα υπόλοιπα είχαμε καλύτερη απόδοση. Με τρεις βαθμούς θα ξεπεράσουμε για τα… καλά την Λάρισα και πρέπει να τους κατακτήσουμε ενώ μετά ακολουθούν δύο εντός έδρας. Αν στα τρία επόμενα παιχνίδια πάρουμε επτά βαθμούς θα έχουμε καταφέρει τον στόχο μας».

Κι επειδή είπε ότι με την οικογένειά του απολαμβάνουν τη παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη, συμπλήρωσε: «Η γυναίκα μου μαθαίνει ελληνικά, το σχολείο που πηγαίνει είναι το πρωί που έχουμε προπόνηση. Μαθαίνω από αυτή και ελπίζω του χρόνου να ξέρω ελληνικά».

"Stop" στις μετακινήσεις από την Πολιτεία!


Καταστροφές στο γήπεδο της Καβάλας Τέλος στις μετακινήσεις οπαδών είναι αποφασισμένος να βάλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Με δήλωσή του αναφέρθηκε στα χθεσινά σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στα γήπεδα της Καβάλας και των Ιωαννίνων και διευκρίνισε πως εφεξής η Αστυνομία δεν θα επιτρέπει τις μετακινήσεις οπαδών.

Επίσης, ο υπουργός θεωρεί πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα επεισόδια έχουν οι ΠΑΕ, οι οποίες λειτουργούν "υποκριτικά" όταν επιρρίπτουν τις ευθύνες στην αστυνομία.

Η δήλωση του κ. Χρυσοχοϊδη
«Είναι υποκριτικό με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, οι ΠΑΕ να εγκαλούν τις αστυνομικές αρχές και την Πολιτεία, προσδοκώντας έτσι να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.

Μόνο χθες τέθηκαν επί ποδός 2.420 αστυνομικοί, έχοντας στη διάθεση τους 438 οχήματα, με το συνολικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ειρηνική διεξαγωγή των αγώνων.

Ωστόσο οι ΠΑΕ δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα η μετατροπή των αγώνων σε πολεμικές αναμετρήσεις, να είναι σύνηθες φαινόμενο.

Κατόπιν αυτού, οι αστυνομικές αρχές, δεν πρόκειται να επιτρέψουν εφεξής τις μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών, ενώ θα εισηγηθούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες.

Η μηδενική ανοχή στη βία, το χουλιγκανισμό και τους βανδαλισμούς είναι απόφασή μας και θα την τηρήσουμε. Επιτέλους, οι διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Φωτο Ημέρας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e9f8a20bbe84f42d0a7b1b9ae847798b_L.jpg?1263880384?1263880384?1263880384

Σάρωσε στα... Όσκαρ η Ίντερ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/64aea64f7d02a9579c7de5e97e9cc132_L.jpg?943912800?943912800?943912800Τα ιταλικά ποδοσφαιρικά Όσκαρ για το 2009 απονεμέθηκαν την Δευτέρα, με την Ίντερ να σαρώνει στις περισσότερες κατηγορίες!Οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων και δημοσιογράφοι ψήφισαν για να αναδείξουν τους νικητές και οι απονομές έγιναν σε... νερατζούρο φόντο. Απολύτως δικαιολογημένα, καθώς η Ιντερ πέρυσι κατέκτησε σχετικά εύκολα το Scudetto. Οι νικητές, σε όλες τις κατηγορίες, ήταν οι ακόλουθοι.

Καλύτερη ομάδα: Ιντερ
Καλύτερος προπονητής: Ζοσέ Μουρίνιο (Ιντερ)
Καλύτερος παίκτης: Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Ιντερ)
Καλύτερος τερματοφύλακας: Ζούλιο Σέζαρ (Ιντερ)
Καλύτερος Ιταλός: Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα)
Καλύτερος αμυντικός: Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους)
Καλύτερος νέος παίκτης: Αλεξάντρε Πάτο (Μίλαν)
Καλύτερος διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι
Καλύτερο γκολ: Φάμπιο Κουαλιαρέλα

Κι ο πιο αγαπητός...
Μία ξεχωριστή κατηγορία είναι και αυτή του πιο αγαπητού παίκτη στον κόσμο και σε αυτή την κατηγορία νικητής αναδείχθηκε ο Ντιέγκο Μιλίτο, που πέρυσι αγωνίστηκε με την Τζένοα και φέτος πήρε μεταγραφή για την Ιντερ.

Αθλητικός Τύπος 19/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Ένα χαμόγελο για τον Τόμας!

Ένα χαμόγελο για τον Τόμας! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η Ράντκα Κοκούροβα αποτέλεσε το βασικότερο στήριγμα του Τόμας Ροζίτσκι την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, όταν ο 30χρονος Τσέχος μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ έμεινε εκτός δράσης λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Η σύζυγος του Ροζίτσκι είναι 29 ετών, μοντέλο από την Τσεχία. Το 2002 είχε κερδίσει τον τίτλο της αναπληρωματικής Μις Τσεχία και πλέον μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο Λονδίνο και την Πράγα, όπου έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Όσο για τον ευτυχή σύζυγο; Φέτος, μετά τα χαμόγελα συμπαράστασης της συζύγου του, επιστρέφει στα χαμόγελα για τις προσωπικές του επιτυχίες. Ξαναβρίσκει σιγά σιγά τη φόρμα του, αποτελεί και πάλι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Αρσέν Βενγκέρ (την προηγούμενη εβδομάδα ...έσωσε την Άρσεναλ ισοφαρίζοντας 2-2 την Έβερτον στις καθυστερήσεις), ενώ πρόσφατα συμφώνησε και για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον "Κανονιέρηδες".

Καθόλου άσχημα, από όλες τις απόψεις!

Με Νάτσο Γκαρσία εναντίον του ΠΑΟ

Με Νάτσο Γκαρσία εναντίον του ΠΑΟ

Ο Νάτσο Γκαρσία αναμένεται να είναι ο παρτενέρ του Σάκη Πρίττα στη μεσαία γραμμή του Άρη, στην αναμέτρηση εναντίον του Παναθηναϊκού στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο Βολιβιανός άσος πήρε χρόνο συμμετοχής στις προηγούμενες αναμετρήσεις και, πλέον, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι βέβαιος ότι από την άποψη της αγωνιστικής ετοιμότητας και της φυσικής κατάστασης, ο παίκτης του είναι έτοιμος να αγωνιστεί 90 λεπτά.

Εξάλλου, ο Ναφτί θα εκτίσει στα ματς με Παναθηναϊκό και Πανθρακικό την ποινή του, λόγω καρτών και ο Γκαρσία φαντάζει ως η καλύτερη δυνατή λύση για να αντικαταστήσει τον Τυνήσιο χαφ.

Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπαλλής: «Έργο Κούπερ η αγωνιστική πειθαρχία»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Ντίνος Μπαλλής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την νίκη επί του ΠΑΣ λέγοντας αρχικά: «Το πέναλτι είναι, όπως και η δεύτερη κίτρινη στον Νάτσο Γκαρσία. Αλλά ο διαιτητής έπαιζε 70-30 υπέρ του ΠΑΣ και μου έκανε εντύπωση αυτό» ενώ για τα επεισόδια τόνισε: «Ήμουν μπροστά σε αυτά που έγιναν. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό με τους φιλάθλων των Ιωαννίνων, μόνο ένας ανεγκέφαλος από αυτούς πήδηξε μέσα στο γήπεδο για να πάρει ένα λάβαρο των δικών μας φιλάθλων. Κάποιοι το προστάτευσαν και ξαφνικά άρχισε η Αστυνομία να χτυπάει τους φιλάθλους του Άρη. Δεν έπρεπε να μπουν μέσα στο γήπεδο μετά, αλλά σίγουρα έπρεπε να προστατεύσουν το λάβαρο τους».
Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι είπε: «Παίζει ο ένας για τον άλλο. Μου άρεσε η συνεργασία του Ναφτί με τον Γκιάρο, όλα τα παιδιά έτρεχαν να μαρκάρουν. Υπάρχει αγωνιστική πειθαρχία και αυτό είναι έργο Κούπερ. Είναι δείγμα μεγάλης ομάδας, το να μην παίζεις καλά και να κερδίζεις. Μου αρέσει η αγωνιστικότητα της ομάδας, άλλαξε ο τρόπος παιχνιδιού, ενώ βάλανε στο παιχνίδι τους και τις κάθετες πάσες. Αυτόν τον Άρη θέλω να βλέπω, το χάρηκε και ο κόσμος».
Αναφορικά με το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναικό πρόσθεσε: «Ο Άρης έχει μάθει να αγωνίζεται δυνατά, θα κατέβει για να κερδίσει το παιχνίδι».

Με Εντίνιο στις Σέρρες

Με Εντίνιο στις Σέρρες

Ντεμπούτο φαίνεται ότι θα πραγματοποιήσει ο Εντίνιο με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι κυπέλλου των Σερρών κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ο Φερνάντο Σάντος χρησιμοποίησε τον Πορτογάλο με τους βασικούς στο σημερινό οικογενειακό διπλό και μάλιστα όχι στην κορυφή της επίθεσης όπως ενδεχομένως θα αναμενόταν, αλλά στην θέση του δεξιού χαφ. Αυτό που απομένει είναι να φθάσει αύριο η μπλε κάρτα του Εντίνιο, ώστε να μπορέσει και τυπικά να συμπεριληφθεί στην αποστολή και να υπολογίζεται για τον κρίσιμο αγώνα κυπέλλου. Εκτός μάχης τέθηκαν για μία ακόμη φορά οι Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς και Τσιρίλο, ενώ τιμωρημένος είναι ο Βεϊρίνια. Εκτός βεβαίως είναι και ο Κρέσιτς. Σε ότι αφορά το βασικό σχήμα, λογικά θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας ο Νίκος Αραμπατζής, ενώ με βάση τα όσα έδειξε σήμερα ο Φερνάντο Σάντος, ο Μίρκο Σαβίνι θα πάρει την θέση του Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, ως παρτενέρ του Κοντρέρας, ο Λίνο θα παραμείνει αριστερά, με τους Φωτάκη, Σορλέν και Βιτόλο στη μεσαία γραμμή. Αριστερά θα βρίσκεται και πάλι ο Κριστιάνο, με τον Εντίνιο δεξιά και τον Ίβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Όπως είναι ευνόητο, ανάσες θα πάρει και ο Πάμπλο Γκαρσία.

Φέρνει Μιγκέλ Βίτορ

Φέρνει Μιγκέλ Βίτορ

Η συνεργασία της Μπενφίκα με τον Ηρακλή ίσως πάρει «σάρκα και οστά». Για την ακρίβεια, ο Ηρακλής θέλει να φέρει στη Θεσσαλονίκη με τη μορφή του δανεισμού φυσικά, τον 20χρονο ποδοσφαιριστή της πορτογαλικής ομάδας, Μιγκέλ Βίτορ (Μιγκέλ Άνγκελο Λεονάρντο Βίτορ όπως είναι το πλήρες όνομά του). Γεννήθηκε στο Τόρες Βέρντας στις 20 Ιουνίου του 1989. Αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας (και κατά δεύτερο λόγο στο δεξί άκρο) και έχει ύψος 1.83. Έκανε ντεμπούτο με την Μπενφίκα τον Αύγουστο του 2007 κόντρα στη Βιτόρια Γκιμαράες, ενώ αγωνίστηκε εκείνη την περίοδο και κόντρα στην Κοπεγχάγη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Την επόμενη σεζόν έκανε 15 παιχνίδια στη Μπενφίκα για το πρωτάθλημα. Έπειτα δόθηκε δανεικός τον Ιανουάριο του 2008 στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στην Ντεπορτίβο Άβες (7 συμμετοχές σ’ ένα εξάμηνο). Το καλοκαίρι επέστρεψε και πάλι στους «Αετούς» της Λισσαβόνας, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ τους. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μετράει δυο συμμετοχές στη φετινή αγωνιστική περίοδο με την ομάδα της Μπενφίκα στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο UEFA (Με την ΑΕΚ και με τη Μπάτε Μπορίσοφ), ωστόσο πριν δέκα περίπου μέρες, η Πορτογαλική ομάδα ήταν στις συζητήσεις με την Πόρτσμουθ για το δανεισμό του νεαρού στην αγγλική ομάδα. Παράλληλα ο Βίτορ έχει και μια συμμετοχή με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας και ένα γκολ, κατά της αντίστοιχης Εθνικής μας ομάδας! Πηγη Μετροσπορ

Μεταγραφή ετοιμάζει η Σκόντα Ξάνθη


Οι παίκτες της Skoda Ξάνθης πανηγυρίζουν το γκολ του Πόι... Η προσπάθεια της διοίκησης της Σκόντα Ξάνθης για την περαιτέρω ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Οπως όλα δείχνουν οι παράγοντες της ομάδας, είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν την απόκτηση ενός ακόμα ποδοσφαιριστή, που θα αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή.

Τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως πληροφορίες τον θέλουν να προέρχεται από ομάδα της Αγγλίας και πλέον οι εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ζιέντσουκ για μία ακόμα ημέρα δεν ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, αλλά γυμνάστηκε μόνος του, ενώ ρεπό είχαν οι Μάνδαλος, Κομεσίδης, που αγωνίστηκαν την Κυριακή με την ομάδα νέων.

Ο Γιάννης Ματζουράκης θα προπονήσει τους παίκτες του και την Τρίτη και στην συνέχεια θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου για το κύπελλο.

Νέα ισπανικά δημοσιεύματα για Λεβαδειακό


Ενρίκε Σόλα Μία ακόμα μεταγραφή έχουν στα σκαριά οι παράγοντες του Λεβαδειακού, αν πιστέψουμε στα ισπανικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "As" οι Βοιωτοί έχουν ήδη συμφωνήσει με την Οσασούνα για την απόκτηση του 24χρονου επιθετικού Ενρίκε Σόλα, ως δανεικού για τους επόμενους έξι μήνες.

Μάλιστα υπάρχουν και δηλώσεις παράγοντα της ισπανικής ομάδας, που αναφέρει: "Ολα έχουν συμφωνηθεί και τις επόμενες μέρες ο Σόλα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Εκεί θα έχει πιθανότητες να πάρει χρόνο συμμετοχής, καθώς οι παίκτες που έχει η ομάδα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο".

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Οσασούνα θα παραχωρήσει τον Σόλα ως δανεικό, καθώς πέρσι τον είχε δώσει στην Νουμάνθια προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι παίκτης του Λεβαδειακού είχαν ρεπό την Δευτέρα. Από την Τρίτη αναμένεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο.