Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Τα μαζεύει ο Ζίκο (;)


Ζίκο και Γκαλίτσιος στη συνέντευξη Τύπου Μπορεί ο Ολυμπιακός να πέταξε «λευκή» πετσέτα στο πρωτάθλημα μετά την λευκή ισοπαλία στην Καβάλα όμως ακόμη και τώρα, απόγευμα Δευτέρας προπονητής της ομάδας παραμένει ο Ζίκο. Και αυτό γιατί απλά δεν έχει γίνει το τηλεφώνημα στις ΗΠΑ όπου βρίσκεται ο Κόκκαλης για να αποφασίσει αν θα διώξει τώρα τον Βραζιλιάνο.

Είναι ξεκάθαρο πως όσο παραμένει ο «λευκός Πελέ» στην ομάδα τόσο τα προβλήματα παραμένουν και θα μεγαλώνουν μέρα με την μέρα. Βέβαια αυτή την φορά όλα δείχνουν πως ο Ζίκο θα μαζέψει τα μπογαλάκια του και μαζί με τον Εντού και τον Σαντάνα θα αναχωρήσουν για το Ρίο να θαυμάζουν το άγαλμα του.

Όμως είναι ξεκάθαρο πως τώρα που δείχνει να αποφασίζει ο Κόκκαλης να πληρώσει και την αποζημίωση είναι πλέον αργά για την ομάδα του και το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον όμως διώχνοντας τον Ζίκο είναι δεδομένο πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Γιατί με τον Ζίκο μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν.

Τι θα γίνει τώρα? Ο Μπάντοβιτς θα είναι αυτός που θα τραβήξει το κουπί προσπαθώντας να συμμαζέψει την κατάσταση. Αν όμως στον Ολυμπιακό λειτουργούσαν ψύχραιμα βλέποντας πιο μπροστά θα καταλάβαιναν πως μπορεί να χάνουν ένα πρωτάθλημα όμως έχουν μια ευκαιρία να είναι έτοιμοι για το επόμενο.

Αν θεωρούν πως ο Μπάντοβιτς μπορεί να είναι πραγματικά ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, όχι απλά υπηρεσιακός μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε να τον στηρίξουν και για την νέα σεζόν. Αν το καλοκαίρι θέλουν να φέρουν τον νέο προπονητή, ας το κάνουν από τώρα. Ας βρουν μέσα στο επόμενο διάστημα τον «εκλεκτό» και ας τον φέρουν στην ομάδα την τρέχουσα σεζόν.

Να ξέρει την ομάδα, να καταλάβει που βρίσκεται, να γνωρίζει τους στόχους της νέας σεζόν και να δουλέψει από τώρα για του χρόνου. Ώστε απλά ο Ολυμπιακός να χάσει ένα πρωτάθλημα και όχι να κινδυνεύει με αγωνιστική διάλυση. Όλα αυτά βεβαίως είναι στα πλαίσια της ποδοσφαιρικής λογικής, στην οποία είναι αλήθεια πως τόσα χρόνια δεν μας έχει συνηθίσει ο Πειραϊκός σύλλογος. Εδώ έναν προπονητή βρήκε (Βαλβέρδε) και δεν τον κράτησε στην πιο κρίσιμη σεζόν των τελευταίων χρόνων.

Κατά τα άλλα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεπό την Δευτέρα, ο Ντάτολο πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και επειδή άργησε δεν υπέγραψε, κάτι που θα κάνει την Τρίτη. Ο Γκαλέτι μπήκε ξανά στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και θα παραμείνει για κάποιες ημέρες λόγω του προβλήματος στα νεφρά. Είναι πασιφανές πως ο Αργεντινός φέτος εξαιρετικά δύσκολα θα μπορέσει να ξαναπαίξει. Το βασικό είναι βέβαια να γίνει καλά και όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: