Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

"Stop" στις μετακινήσεις από την Πολιτεία!


Καταστροφές στο γήπεδο της Καβάλας Τέλος στις μετακινήσεις οπαδών είναι αποφασισμένος να βάλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Με δήλωσή του αναφέρθηκε στα χθεσινά σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στα γήπεδα της Καβάλας και των Ιωαννίνων και διευκρίνισε πως εφεξής η Αστυνομία δεν θα επιτρέπει τις μετακινήσεις οπαδών.

Επίσης, ο υπουργός θεωρεί πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα επεισόδια έχουν οι ΠΑΕ, οι οποίες λειτουργούν "υποκριτικά" όταν επιρρίπτουν τις ευθύνες στην αστυνομία.

Η δήλωση του κ. Χρυσοχοϊδη
«Είναι υποκριτικό με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, οι ΠΑΕ να εγκαλούν τις αστυνομικές αρχές και την Πολιτεία, προσδοκώντας έτσι να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.

Μόνο χθες τέθηκαν επί ποδός 2.420 αστυνομικοί, έχοντας στη διάθεση τους 438 οχήματα, με το συνολικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ειρηνική διεξαγωγή των αγώνων.

Ωστόσο οι ΠΑΕ δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα η μετατροπή των αγώνων σε πολεμικές αναμετρήσεις, να είναι σύνηθες φαινόμενο.

Κατόπιν αυτού, οι αστυνομικές αρχές, δεν πρόκειται να επιτρέψουν εφεξής τις μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών, ενώ θα εισηγηθούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες.

Η μηδενική ανοχή στη βία, το χουλιγκανισμό και τους βανδαλισμούς είναι απόφασή μας και θα την τηρήσουμε. Επιτέλους, οι διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: