Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος


Ο Νίκος Θανόπουλος στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει την ΑΕΚ, έκαναν οι μέτοχοι της ΠΑΕ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. Αν δεν βρεθεί κάποιος θα καλύψουν οι ίδιοι το ποσό αυτό. Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, απουσία του Σταύρου Αδαμίδη.

Την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση, που διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το ποσό αυτό ορίστηκε για όποιον ενδιαφέρεται να μπει στη μετοχική σύνθεση της ομάδας και να αποκτήσει φυσικά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρίας. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος των "κιτρινόμαυρων" στις πρώτες συζητήσεις που είχαν με τον Χαράλαμπο Κοζώνη, πριν αποδειχθεί τελικά πως ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος.

Βέβαια, αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, ο Νίκος Θανόπουλος τόνισε πως το ποσό αυτό θα καλυφθεί από τους μετόχους που υπάρχουν ήδη στην εταιρία. Τώρα το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν ένα τέτοιο ποσό, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα χρέη της εταιρίας που τρέχουν και ζητούν άμεση πληρωμή, είναι άλλο κεφάλαιο. Πάντως ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεσμεύτηκε πως μέσα στις επόμενες ημέρες, θα εξοφληθούν όλες οι υποχρεώσεις της εταιρίας προς τους ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα ο Νίκος Θανόπουλος μιλώντας σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, είπε: "Δεν μπορώ εγώ να δεσμευτώ. Οι μέτοχοι αποφάσισαν και αν δεν προχωρήσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους", τονίζοντας παράλληλα πως από τα 15 εκατ. ευρώ, ήδη στα ταμεία της ΠΑΕ έχουν μπει 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα μπουν άλλα 2 εκατομμύρια.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το θέμα του νέου προέδρου, παραμένει ανοιχτό. Από τη μία υπάρχει ο Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος δεν έδωσε τελικά το παρόν στη Γενική Συνέλευση και από την άλλη ο Νίκος Θανόπουλος. Ο νυν πρόεδρος της ΑΕΚ φέρεται να έχει κερδίσει πόντους μετά τη συμφωνία του αδελφού του Νάσου, με την Morgan Stanley για το ομολογιακό δάνειο και τη μείωση του χρέους κατά 1,8 εκατομμύρια. Βέβαια, είναι πολύ πιθανό οι δύο πλευρές να έχουν προχωρήσει συμφωνία σε κάποια μέρη τα οποία διαφωνούσαν, όπως για παράδειγμα αυτό που αφορά το μέλλον του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί σε ένα Δ.Σ που θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, ο οποίος βρίσκεται στη πατρίδα του, φαίνεται πως παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης, παρά το γεγονός ότι ο Σταύρος Αδαμίδης ήταν υπέρμαχος της απομάκρυνσής του από το πάγκο της ομάδας. Η λύση του Νίκου Κωστένογλου με τον Τόνι Σαβέβσκι φαίνεται πως μπαίνει στο... ψυγείο, εκτός και αν τις επόμενες ημέρες υπάρξουν νέες εξελίξεις.

Αυτό άλλωστε επιβεβαίωνεται και από τη νεοσύστατη επιτροπή διαχείρησης ρόστερ! Αυτή θα αποτελούν οι Θανόπουλος, Αδαμίδης, Μπάγεβιτς και Δημητριάδης, που πιάνουν άμεσα δουλειά. Το ερώτημα που δημιουργείται αμέσως είναι πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα καταφέρει να συνεργαστεί με τον Σταύρο Αδαμίδη, από τη στιγμή που γνωρίζει πως ήταν αυτός που ήθελε να τον διώξει από το πάγκο της ΑΕΚ...

Έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ βρέθηκαν περίπου 60 οπαδοί του "δικεφάλου", οι οποίοι αποδοκίμασαν τους μετόχους. Μάλιστα είχαν αναρτήσει πανό τα οποία ανέφεραν τα εξής: "Αμέτοχοι και συνεργάτες ουστ", "Ντεμοτεχνείο κάτω τα χέρια από τον Ντούσαν" και "Αμέτοχοι, Ανίκανοι, ο Μπάγεβιτς σας φταίει Κατερίνη Club". Μάλιστα ένας από τους συγκεντρωμένους πέταξε και ένα γιαούρτι στην είσοδο. Τα μέτρα ασφαλείας, πάντως, ήταν δρακόντεια, αφού μία κλούβα των ΜΑΤ, άνθρωποι ιδιωτικής ασφάλειας και δέκα ένστολοι αστυνομικοί "προστάτευαν" το κτίριο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ σχετικά με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης:

"Σήμερα, την 18/01/2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς της:
1. Εγκρίθηκαν οι Οικονομικές Καταστάσεις της 29ης εταιρικής χρήσης από 01/07/2008 μέχρι την 30/06/2009.
2. Εγκρίθηκε η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση που έληξε την 30/06/2009.
3. Αποφασίστηκε η εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή για τη χρήση από 01/07/2009 μέχρι την 30/06/2010.
4. Εγκρίθηκε η εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων-αποχωρούντων και η ανασυγκρότηση αυτού σε σώμα.
5. Αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών συνολικά για το ποσό των 15.000.000 με την έκδοση 2.604.167 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,20 ΕΥΡΩ η κάθε μία, εκ των οποίων 2.604.167 μετοχές θα διατεθούν ως εξής: 2.343.750 μετοχές θα διατεθούν, κατά τη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου, σε επενδυτές, παλαιούς και νέους, με τιμή διαθέσεως 6,4 ΕΥΡΩ καθεμιάς, ώστε να καλυφθεί και το ποσοστό 10%, ήτοι 260.417 μετοχές που θα διατεθούν στο Σωματείο κατά το άρθρο 71 του Ν. 2725/1999, ως ισχύει, της δε υπέρ το άρτιον διαφοράς εκ ποσού ΕΥΡΩ 11.874.999,60 αγομένης σε πίστωση του Λογαριασμού «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον» .
6. Η προθεσμία καταβολής του ποσού αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίσθηκε εντός ενός μήνα, ήτοι μέχρι την 17 Φεβρουαρίου 2010.
7. Περαιτέρω, αποφασίστηκε, σε περίπτωση μερικής κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου, να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησής του μέχρι του ποσού της κάλυψης.
8. Επίσης αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
9. Τέλος αποφασίστηκε να αποκλεισθεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων για την συγκεκριμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: