Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Κοντρέρας: "Είμαστε σε καλό επίπεδο"


Ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επικείμενο παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό, το στόχο του Δικεφάλου αλλά και του ίδιου για το θεσμό του κυπέλλου αλλά και του πρωταθλήματος, για την πρόθεσή του να εξαντλήσει τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του ενώ έκλεισε τονίζοντας πως η υλοποίηση ενός παιδικού του ονείρου είναι η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τα χρώματα της πατρίδας του.

Για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: "Ήταν θετικό το αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι παίξαμε με δέκα παίκτες. Εγώ προτιμώ να είμαστε έντεκα εναντίων έντεκα στον αγωνιστικό χώρο. Με παίκτη λιγότερο οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω για να καλυφθεί το κενό αυτό. Πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα και νεύρο έστω και με έναν παίκτη λιγότερο. Δεν πανικοβληθήκαμε, μας βοήθησε όμως η παρουσία του κόσμου που μας έχει συνηθίσει σε αυτή την εικόνα. Επίσης βοηθάει όταν ο παίκτης είναι έμπειρος. Με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα βοηθάει να μη φαίνεται το κενό".

Για το αγωνιστικό επίπεδο του ΠΑΟΚ: "Η ομάδα βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ξεκίνησε με δυσκολίες αλλά βρήκε τα πατήματά της. Είμαστε σε καλό επίπεδο και μπορούμε παράλληλα να πάμε πολύ καλύτερα. Υπάρχει μεγάλη πληθώρα επιλογών διότι η διοίκηση φρόντισε το καλοκαίρι να φέρει καλούς παίκτες. Θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στη συνέχεια. Ο ανταγωνισμός μεταξύ μας στις προπονήσεις είναι φυσιολογικός και μας βοηθάει στο να βελτιωνόμαστε και να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι".

Για το ξεκίνημα σε Ευρώπη και Ελλάδα: "Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τους λόγους που η ομάδα δεν κατάφερε να ξεκινήσει καλά. Είναι ένας συνδυασμός παραγόντων. Η σκληρή δουλειά που έχει γίνει έως τώρα μας έχει αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα".

Για τον Φερνάντο Σάντος: "Ο Φερνάντο Σάντος έχει πολύ καλή σχέση με τους παίκτες. Ξέρει πολύ καλά το πώς θα πάρει αυτό που θέλει από τους ποδοσφαιριστές του. Είναι απαιτητικός και έχει τον τρόπο του να ζητήσει κάποια πράγματα στο γήπεδο".

Για τους τραυματισμούς: "Είναι συνήθως και θέμα τύχης το κομμάτι που έχει να κάνει με τους πολλούς και επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς της ομάδας. Και εγώ στην αρχή της χρονιάς ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμό και με τη βοήθεια του επιτελείου της ομάδας κατάφερα να τον ξεπεράσω και να είμαι πλέον τελείως καλά".

Για τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό: "Η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε σε καλό επίπεδο, μας ενδιαφέρει ο θεσμός του κυπέλλου. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας γιατί είναι μια ομάδα η οποία πέρυσι αγωνίστηκε στη σούπερ λιγκ και φέτος απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην προηγούμενη φάση. Επιβάλλεται να είμαστε σε εγρήγορση γιατί κανείς δεν κερδίζει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι στα χαρτιά. Το μυαλό μας είναι μόνο σε αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι στον αγώνα του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Από την Τετάρτη όταν και θα τελειώσει η αναμέτρηση του κυπέλλου θα έχουν την ευκαιρία να μιλάμε και να σκεφτόμαστε τον αγώνα του πρωταθλήματος. Εμείς θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό του κυπέλλου και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να ασχοληθούμε με τις ιδιαιτερότητες της συνάντησης".

Για τη βαθμολογική διαφορά από την κορυφή: "Είναι μεν δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά από την κορυφή αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Εμείς πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και στις δυνατότητες της ομάδας μας".

Για το συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ: "Η δική μου σκέψη και επιθυμία είναι να τελειώσω το συμβόλαιο μου με τον ΠΑΟΚ. Έχω βρει το σπίτι μου εδώ. Μου αρέσει η πόλη της Θεσσαλονίκης και η ζωή στην Ελλάδα. Θέλω να εξαντλήσω τη διάρκεια συμβολαίου που έχω με την ομάδα". Για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο: "Είναι ένα παιδικό όνειρο και μακάρι να πραγματοποιηθεί. Στο χέρι μου είναι να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά η οποία και θα μου δώσει τη δυνατότητα να επιλεγώ στην αποστολή της εθνικής ομάδας της πατρίδας μου από τον προπονητή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: