Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ο "εμφύλιος" και το... ραντεβού


Τρισδιάστατο σήμα της Ευρωλίγκα Ατυχο στάθηκε το Μαρούσι στην κλήρωση - ορισμό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Βαρκελώνη. Η ομάδα των βορείων προαστίων κληρώθηκε στον όμιλο των Παναθηναϊκού, Μπαρτσελόνα και Παρτιζάν και η πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης μοιάζει... ξεγραμμένη για το Μαρούσι.

Ο Ολυμπιακός τελικά πήρε την Τσιμπόνα ως τέταρτη και οι άλλες δύο ήταν γνωστές. Οι Κάχα Λαμποράλ (πρώην Τάου) και Κίμκι είναι στον όμιλο των "ερυθρόλευκων". Ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά και για την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ του Παρισιού, μιας και "σταυρώνει" με τον όμιλο της ΤΣΣΚΑ στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, "σταυρώνει" με τον όμιλο της Ρεάλ Μαδρίτης και Σιένα. Όπως είναι λογικό οι πράσινοι θα πρέπει να πάρουν την πρώτη θέση του ομίλου από την Μπαρτσελόνα προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ κάποια εκ των Ρεάλ, Σιένα ή Μακάμπι.

Θεωρητικά οι "ερυθρόλευκοι" έχει εύκολο έργο στο δρόμο προς το Παρίσι και ασφαλώς σαφώς το έργο των "πρασίνων" είναι πιο δύσκολο. Πάντως αν τα αποτελέσματα έρθουν βάσει λογικής, δηλαδή ο Ολυμπιακός τερματίσει πρώτος στον όμιλό του και ο Παναθηναϊκός δεύτερος, τότε αν περάσουν και οι δύο στο Final 4, "εμφύλιος" θα υπάρξει μόνο στον τελικό του Παρισιού.

Στην 1η αγωνιστική του Top-16 στις 27 Ιανουαρίου θα αναμετρηθούν Μπαρτσελόνα - Μαρούσι, Παρτιζάν - Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός - Κίμκι, Τσιμπόνα - Κάχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: