Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ο Σούμι επανήλθε δριμύτερος !

Την επιθυμία του η επιστροφή του στην ενεργό δράση να συνοδευτεί και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εξέφρασε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος τη νέα σαιζόν θα είναι οδηγός της Mercedes GP.

«Δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα άλλο, παρά μόνο έναν Παγκόσμιο τίτλο. Αυτός είναι ο σκοπός μας και για αυτό βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα, αυτή είναι η δουλεία μας», δήλωσε ο Γερμανός πιλότος.

Την επιθυμία του Σουμάχερ για ένα ακόμη τίτλο, επικρότησε και ο ισχυρός άνδρας της Φόρμουλα 1, Μπερν Εκλεστόουν τονίζοντας: «Δεν θα κερδίσει μόνο κάποιους αγώνες, πιστεύω ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τώρα έχει όλα τα κίνητρα για να μας προσφέρει πολλά συναρπαστικά γκραν πρι»

Δηλώσεις Μαντσίνι για τη νέα του ομάδα

Απογοητευμένος από τον τρόπο που τον υποδέχτηκαν οι παίκτες στη Μάντσεστερ Σίτι δηλώνει ο νέος τεχνικός της ομάδας, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο ιταλός προπονητής εξέφρασε την πικρία του, αλλά τόνισε ότι θα ήθελε όταν αποχωρήσει από τους πολίτες οι ποδοσφαιριστές να είναι το ίδιο δεμένοι μαζί του, όπως συνέβη με τον Μαρκ Χιουζ.

"Πολλοί παίκτες είναι ακόμη προσκολλημένοι στον Μαρκ Χιουζ και η ομάδα δεν με υποδέχτηκε με όμορφο τρόπο", τόνισε αρχικά ο Μαντσίνι σε εκπομπή του Telelombardia και πρόσθεσε: "Ελπίζω όταν θα φύγω από την Σίτι, οι παίκτες να κάνουν το ίδιο και για εμένα".

Ο 45χρονος τεχνικός παραδέχτηκε ότι χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά, αλλά εμφανίζεται αισιόδοξος για τη συνέχεια: "Πάντα ονειρευόμουν να γίνω προπονητής και να προπονήσω κάποια ομάδα της Αγγλίας. Ολα πηγαίνουν καλά εδώ. Πρέπει να δουλέψω σκληρά γιατί θα είναι μια ξένη γλώσσα, μια ξένη ομάδα και μια ξένη πόλη αλλά όλα θα πάνε καλά."

Στήριξη Φέργκιουσον σε Χιουζ

Την ίδια ώρα, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, τάχθηκε εναντίον της διοίκησης της συμπολίτισσας, Σίτι. Ο ουαλός τεχνικός χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόλυση του Μαρκ Χιουζ από την τεχνική ηγεσία των πολιτών, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ τους παρά την κόντρα των δύο ομάδων.

"Δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν το θέμα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι απαράδεκτες. Δεν έχει σημασία αν έχεις χάσει 20 παιχνίδια ή όπως στην περίπτωση του Μαρκ Χιουζ, δύο. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να συμπεριφερθείς στους ανθρώπους.

Ωστόσο, για τους διοικούντες την Σίτι, οι ημέρες των Χριστουγέννων τους βγάζουν τον χειρότερό τους εαυτό. Το να ζεις τον αγώνα και να γνωρίζεις ότι κάτι συμβαίνει, πρέπει να είναι τραγικό. Ο Μαρκ προφανώς είχε καταλάβει ότι πρόκειται για το τελευταίο του παιχνίδι και ήταν πολύ τραγικό το γεγονός ότι έπρεπε να είναι εκεί. Ολοι μας σοκαριστήκαμε. Μίλησα με τον Μαρκ την επόμενη ημέρα και μπορώ να σας πω ότι υπέφερε", πρόσθεσε ο Φέργκιουσον.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι ο Χιουζ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο μέλλον, καθώς έκανε πολύ καλή δουλειά στη Σίτι: "Φυσικά και θα τα καταφέρει. Εκανε σπουδαία δουλειά σε μια πολύ δύσκολη ομάδα όπως είναι η Ουαλία, εξαιρετική στην Μπλάκμπερν και ήταν ο καταλληλότερος για την Σίτι την δεδομένη στιγμή."

Ροναλντίνιο: "Έρχεται η χρονιά μας!"


Μιλώντας για τη νέα χρονιά που έρχεται, ο Βραζιλιάνος άσος της Μίλαν, Ροναλντίνιο, τόνισε πως θέλει να σηκώσει κούπες το 2010, ποντάροντας τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Champions League. Επίσης, αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 της Νοτίου Αφρικής.

Έτοιμος για ακόμα καλύτερα πράγματα, εμφανίστηκε ο Ροναλντίνιο, που τους τελευταίους μήνες εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, θυμίζοντας ανά διαστήματα, τον παλιό καλό παίκτη της Μπαρτσελόνα. Πρωτάθλημα, Champions League και κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Βραζιλία, είναι οι μεγάλοι στόχοι του έμπειρου μεσοεπιθετικού, ο οποίος δείχνει να περνά όμορφες μέρες στο Μιλάνο. "Το 2009 ολοκληρώνεται μέσα σε πολύ καλό κλίμα, τόσο για εμένα, όσο και για τη Μίλαν. Ελπίζω το 2010, να είναι ακόμα καλύτερο και να κατακτήσουμε τους στόχους μας, που είναι το πρωτάθλημα, αλλά και το Champions League.Ονειρεύομαι επίσης, την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ελπίζω να κερδίσω με το σπαθί μου, μία θέση στην αποστολή που θα ανακοινώσει ο Κάρλος Ντούνγκα…", τόνισε ο "Ρόνι".

Ο μάνατζερ Βαγγέλης Αγγελής για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη Κούπα και εξωτερικό


Δύσκολα θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Το Sportaction επικοινώνησε με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Βαγγέλη Αγγελή, ο οποίος μας εξήγησε πως επιθυμία του Έλληνα διεθνή είναι αρχικά να πάρει το πρωτάθλημα με τους «πράσινους» και εν συνεχεία να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό. Τέλος αποκάλυψε πως όσα ακούγονται για τον ΠΑΟΚ είναι μόνο σενάρια καθώς ο Σαλπιγγίδης ψηφίζει Bundesliga και Premier League.

Πολλά είναι αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό για το μέλλον του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή λήγει το καλοκαίρι και ήδη οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει την επίσημη πρότασή τους για ανανέωση. Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει διαφορά στο οικονομικό και όπως αποκάλυψε στο Sportaction.gr ο μάνατζερ του, Βαγγέλης Αγγελής επιθυμία του ποδοσφαιριστή είναι να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό αφού πρώτα στεφθεί πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό. Όσο αναφορά τις φήμες περί ΠΑΟΚ μας απάντησε πως είναι μόνο φήμες και τίποτα παραπάνω.

Αρχικά με τα σενάρια που θέλουν τον ΠΑΟΚ να σκέφτεται την περίπτωση Σαλπιγγίδη, ο κ.Αγγελής επεσήμανε: «Δεν μπορούμε να βγαίνουμε κάθε φορά να διαψεύδουμε σενάρια που ακούγονται για τον Δημήτρη. Τώρα είναι ο ΠΑΟΚ, κάποτε ήταν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ μετά θα ακουστεί για τον Άρη. Συνέχεια γίνονται τα ίδια. Αν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό θα βγούμε να μιλήσουμε επίσημα», είπε.

Εν συνεχεία αποκάλυψε πως υπάρχουν προτάσεις από το εξωτερικό αλλά και την επιθυμία του Σαλπιγγίδη να αγωνιστεί εκεί αφού πρώτα καταφέρει να πάρει πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό: «Επιθυμία του παίκτη είναι να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Αυτό κοιτάμε πλέον σε πρώτη φάση. Έχουμε αρκετές προτάσεις από καλά πρωταθλήματα και τις εξετάζουμε. Ο Δημήτρης πρώτα από όλα θέλει να πάρει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και μετά να κοιτάξει την προοπτική του εξωτερικού».

Τέλος σε ερώτηση που του κάναμε για το αν προτιμά το εξωτερικό από την παραμονή του στον Παναθηναϊκό, ο μάνατζερ του Έλληνα διεθνή υπογράμμισε: «Πλέον είναι σε μία ηλικία των 28χρονών που θέλει να δοκιμάσει και την τύχη του στο εξωτερικό. Δεν είναι 22 για να πεις ότι έχει πολλά χρόνια μπροστά του. Θέλει να αγωνιστεί στην Ευρώπη και συγκεκριμένα προτιμά το γερμανικό και το αγγλικό. Αν δεν βρούμε πρόταση να μας καλύπτει τότε θα προσπαθήσει να μείνει στον Παναθηναϊκό». Πηγη Sportaction.gr

Η Νάπολι θέλει τον Παπασταθόπουλο!


Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος... Η Νάπολι σύμφωνα με δημοσίευμα του "calciomercato", έχει στην κορυφή της μεταγραφικής της λίστας τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό της Τζένοα, Σωκράτη Παπασταθόπουλο! Μάλιστα οι "παρτενοπέι" φέρεται να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Γενοβέζους. Στα 10 εκατ. το κόστος της μεταγραφής, τα 2 εκατ. θα πάνε στην ΑΕΚ!

H ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι αναζητεί λύση για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στα μετόπισθέν της. Βλέπετε διαθέτει μία από τις χειρότερες άμυνες του καμπιονάτο, έχοντας δεχθεί 24 γκολ σε 17 αγώνες. και βλέπει στο πρόσωπο του πρώην παίκτη του "δικεφάλου" τη λύση του προβλήματός της. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του ιταλικού πρωταθλήματος, έχει προοπτική εξέλιξης και φυσικά μεταπώλησης.

Η Τζένοα πάντως δεν πέφτει κάτω από την τιμή που προαναφέραμε (σ. σ. 10 εκατ. ευρώ) καθώς πέρσι δαπάνησε 5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Εκτός αυτού στο συμβόλαιο του Παπασταθόπουλου υπάρχει όρος που δίνει στην ΑΕΚ το 20% της μεταπώλησης του (στην προκειμένη περίπτωση 2 εκατ. ευρώ)!

Αξίζει πάντως να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρει ότι για τον Παπασταθόπουλο, υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες του εξωτερικού...

ΑΡΗΣ: Θετικό το κλίμα για Τζιμπούρ

Το θέμα του Ράφικ Τζιμπούρ παραμένει να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Ο Άρης παρακολουθεί από κοντά τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν του ποδοσφαιριστή με την ΑΕΚ, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο. Μάλιστα κατά την διάρκεια της ημέρας είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νεότερα, μιας και ο Αλγερινός είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με ανθρώπους της ΑΕΚ. Θέμα συζήτησης τους φυσικά η λύση της συνεργασίας τους, κάτι που θέλει πως και πως ο ποδοσφαιριστής, καθώς στόχος του είναι να βρει μια ομάδα που να αγωνίζεται, ώστε να κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αλγερίας στο Μουντιάλ του καλοκαιριού. Αυτή η ομάδα λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να είναι ο Άρης. Οι «κίτρινοι» ήρθαν σε επαφή με τον εκπρόσωπο του Τζιμπούρ, καταθέτοντας του πρόταση. Μάλιστα οι πληροφορίες που έρχονται από την Αθήνα, αναφέρουν ότι το όλο κλίμα είναι θετικό και υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες στο να ανηφορίσει ο ποδοσφαιριστής στη Θεσσαλονίκη. Πηγη Μετροσπορ

Στέλνουν Ιτάνζ στον ΠΑΟ

http://www.sport.gr/files/news/2009-12-23/1261596002_itanz1_250x.jpg Στην αρχή της σεζόν όταν κάτω από τα γκολπόστ του Παναθηναϊκού βρισκόταν ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, με τον κροάτη να μην πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις και προτού ο Αλέξης Τζόρβας πάρει την ευκαιρία και αποδείξει ότι οι πράσινοι βρήκαν στο πρόσωπό του τον τερματοφύλακα που έψαχναν, είχε ακουστεί για πρώτη φορά το όνομα του Σαρλς Ιτάνζ.

Ο γάλλος τερματοφύλακας, εκείνη την ημέρα όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το όνομά του στο πράσινο ρεπορτάζ έκανε πολύ καλή εμφάνιση βοηθώντας την Καβάλα να φύγει με το 0-0 από το "Γ. Καραϊσκάκης" απέναντι στον Ολυμπιακό και οι μετοχές τους ανέβηκαν κατακόρυφα.

Βέβαια, στη συνέχεια ο Τζόρβας καπάρωσε την θέση του "1" και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν ασχολήθηκαν με καμία περίπτωση άλλου τερματοφύλακα.

Την Τετάρτη (23/12), ωστόσο επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα, ύστερα από δημοσίευμα του footmercato.net, που κάνει λόγο οτι οι πράσινοι ενδιαφέρονται για τον γκολκίπερ της Καβάλας, μαζί με κάποιες ομάδες από την Μπουντεσλίγκα.

Η πραγματικότητα, όμως λέει, ότι στο τριφύλλι δεν ψάχνουν για τερματοφύλακα τη δεδομένη μεταγραφική περίοδο, αφού προτεραιότητά τους αποτελεί μονάχα η έλευση ενός καλύτερου αμυντικού από τους υπάρχοντες στο ρόστερ της ομάδας. Αρα, θέμα με Ιτάνζ δεν παίζει...

Σορλέν: Ο Ζαγοράκης δεν έχει τσιγκουνευτεί

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_pzBBB8bZHL.jpg

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο Ολιβιέ Σορλέν στην ιστοσελίδα της πατρίδας του, «topfoot.fr».

«Η Τούμπα των 28.000 θέσεων διασφαλίζει μία αξέχαστη ατμόσφαιρα. Με 150 fan clubs σε όλο τον κόσμο, ο ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα γνωστός για το πιο φανατικό κοινό οπαδών στην Ευρώπη. Με την άφιξη του Θόδωρου Ζαγοράκη ως προέδρου το καλοκαίρι του 2007, ο ΠΑΟΚ έχει λάβει νέα διάσταση», είπε αρχικά ο Γάλλος μέσος του Δικεφάλου και συμπλήρωσε:

«Οργανώνεται, δημιουργείται ένα νέο αθλητικό κέντρο και στόχος είναι η κορυφή στο εθνικό πρωτάθλημα. Γι' αυτό ο Ζαγοράκης δεν έχει τσιγκουνευτεί χρήματα για την απόκτηση ορισμένων σπουδαίων παικτών όπως οι Κονσεϊσάο, Κοντρέρας και Πάμπλο Γκαρσία».

Ουζουνίδης: "Άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ou/ouzoun_b.jpg"Οι σχέσεις μου με τον πρόεδρο ήταν και είναι πάρα πολύ καλές", δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Κώστα Πηλαδάκη
Περισσότερες από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση του προπονητή και του προεδρου της ΑΕΛ, στο "αρχηγείο" του τελευταίου, στη Γλυφάδα. Παρουσία του αντιπρόεδρου, Κώστα Κωνστάντου, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους "βυσσινί", αφού πρώτα λύθηκε η όποια παρεξήγηση είχε δημιουργηθεί, την οποία ο Ουζουνίδης απέδωσε σε "λανθασμένη ερμηνεία" των λεγομένων του.

"Η διοίκηση πάντα προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα "θέλω" μου. Αυτά που γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέκυψαν. Ο πρόεδρος προσπαθεί να υλοποιήσει αυτά που εγώ ζητάω", είπε ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα "Sportlarissa.gr" και επίσης τόνισε:

"Ήταν μία προγραμματισμένη εδώ και καιρό συνάντηση, όπου εξετάσαμε κάποιες περιπτώσεις παικτών που μας ενδιαφέρουν και κάναμε τον απολογισμό του πρώτου γύρου. Μιλήσαμε για το αγωνιστικό κομμάτι και εξετάσαμε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα δεν έχει την πορεία που θα θέλαμε. Σίγουρα, η βαθμολογική μας θέση δεν είναι αυτή που περιμέναμε και θέλαμε. Παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που προέκυψαν από το καλοκαίρι, την ευθύνη την έχουμε εγώ και οι ποδοσφαιριστές. Εμείς είμαστε που θα έπρεπε να δώσουμε ακόμη περισσότερα. Αυτό που παρουσιάζουμε στο γήπεδο δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες όλων μας".

Ο Ουζουνίδης αναχώρησε απευθείας για τη Λάρισα και από αύριο, μαζί με την οικογένειά του, ξεκινά τις διακοπές των Χριστουγέννων στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αλεξανδρούπολη. Θα επιστρέψει στη θεσσαλική πρωτεύουσα την Κυριακή, καθώς τη Δευτέρα αρχίζουν ξανά οι προπονήσεις της ομάδας. Στόχος είναι, μέχρι τότε να έχει ξεκαθαρίσει -τουλάχιστον- το θέμα της απόκτησης ενός επιθετικού, που θα αντικαταστήσει τον αδικοχαμένο Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

Μάτος: "Θέλω να γυρίσω"!


Ο Μαρτσέλο Μάτος σε προσπάθειά του στην Τιφλίδα Τα όσα έκανε την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, τον... έβαλαν στις καρδιές των οπαδών. Ο λόγος για τον Μαρσέλο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος, έχει παραχωρηθεί πλέον δανεικός στην Κορίνθιανς. Ως γνωστόν, οι "πράσινοι" έχουν στο μυαλό τους να τον πάρουν πίσω ακόμη και τον Γενάρη. Ή στην χειρότερη το Καλοκαίρι όταν και λήγει ο δανεισμός του. Ο ίδιος ο 24χρονος άσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ" έδειξε ότι θέλει να γυρίσει! Απλά, βλέπει δύσκολο να γίνεται αυτό άμεσα. Αναλυτικά:

- Καλησπέρα Μαρσέλο, τηλεφωνώ από την Ελλάδα. Που σε βρίσκω;
"Γεια σου φίλε (σ.σ. σε άψογα ελληνικά). Ολα πάνε μια χαρά. Ξεκουράζομαι τώρα. Πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα στη Βραζιλία και βρίσκομαι σε διακοπές κοντά σε Σάο Πάολο μαζί με την οικογένεια μου".

- Αυτό που έχουμε μάθει είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες επαφές μαζί σου τις προηγούμενες ημέρες για την πιθανότητα να επιστρέψεις τον Ιανουάριο στην ομάδα. Ισχύει;
"Ναι, αλήθεια είναι. Με πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό ωστόσο ήταν μια γενικότερη συζήτηση για το μέλλον μου. Μου αναφέρθηκε φυσικά ότι θα ήθελαν να επιστρέψω αν είναι δυνατόν τώρα στην Ελλάδα. Είναι κάτι φανταστικό αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι με υπολογίζουν στον Παναθηναϊκό, Με τιμά απίστευτα αυτό το γεγονός. Αλλά όπως τους είπα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα, αφού το συμβόλαιο μου με την Κορίνθιανς ισχύει μέχρι τον Αύγουστο".

- Δηλαδή δεν θα σε δούμε σύντομα στον Παναθηναϊκό;
"Θα με δείτε σίγουρα τον Αύγουστο. Αυτό είναι δεδομένο! Εχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και θέλω να γυρίσω στην ομάδα και να παίξω ποδόσφαιρο".

- Για τον Ιανουάριο το αποκλείεις;
"Οχι βέβαια. Αλλά σας είπα ότι δεν εξαρτάται από εμένα. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο όμως γιατί η Κορίνθιανς μου είχε πει ότι με υπολογίζει για το ξεκίνημα της νέας σεζόν με τον νέο χρόνο για το πρωτάθλημα και το Λιμπερταδόρες. Η αλήθεια είναι ότι μου φέρονται πολύ καλά εδώ και έχω μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Εννοείται βέβαια πως δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό και για αυτό θέλω να επιστρέψω. Όλοι μου φέρθηκαν πολύ καλά. Η διοίκηση, ο κόσμος, οι συμπαίκτες μου. Είναι μια μεγάλη ομάδα και είναι τιμή μου να παίζω για αυτή. ’λλο ήταν το πρόβλημα μου τον προηγούμενο χρόνο και το ξέρουν όλοι".

- Ο προπονητής πλέον έχει αλλάξει, είναι ο Έλληνας Νίκος Νιόπλιας και απ΄ ότι λέγεται σε θέλει στην ομάδα.
"Ναι, το γνωρίζω ότι έφυγε ο Τεν Κάτε και ήρθε ένας νέος προπονητής. Το έμαθα εκείνη τη μέρα που έγινε. Εχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και μιλάω σχεδόν καθημερινά μαζί τους. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για την απόλυση του Τεν Κάτε. Εχω ακούσει καλά πράγματα για τον νέο προπονητή, αλλά δεν τον ξέρω. Ενημερώνομαι συνέχεια για τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού και είμαι πολύ χαρούμενος που τα πάει τόσο καλά. Είναι πρώτοι τώρα και το πιστεύω ότι μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο. Τους το εύχομαι να τα καταφέρουν τώρα που έρχεται ο νέος χρόνος".

Φήμες για Ταυλαρίδη
Από εκεί και πέρα, υπήρξε φημολογία σε ότι έχει να κάνει με τα μεταγραφικά, σύμφωνα με την οποία το "τριφύλλι" έχει στο στόχαστρό του και τον Στάθη Ταυλαρίδη. Ο 29χρονος έλληνας άσος της Σεντ Ετιέν, ψάχνει ομάδα καθώς το συμβόλαιό του με τους "στεφανουά" λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Από το "τριφύλλι" πάντως δήλωναν άγνοια για το όλο θέμα. Συν τοις άλλοις, από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή διαρρέει πως είναι κοντά σε ομάδα της Αγγλίας.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Γκάμπριελ Παλέτα τώρα, ο οποίος ξεκάθαρα είναι πολύ ψηλά στην λίστα του Παναθηναϊκού, ο τεχνικός διευθυντής της Μπόκα, Κάρλος Μπιάνκι, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει πρόταση από το "τριφύλλι". Όμως, είναι δεδομένο πως ο 24χρονος στόπερ πωλείται από τους "χεϊνέζες". Και όπως λένε στην Αργεντινή με ένα ποσό 1,5 εκατ. ευρώ, η Μπόκα τον παραχωρεί χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Αναζητώντας το πλάνο σωτηρίας


Ο Πέτρος Παππάς σε... δεύτερο πλάνο Ο Πέτρος Παππάς φέρεται ήδη να έχει καταρτίσει το σχέδιο της επόμενης ημέρας, για την ΑΕΚ, αν οι συζητήσεις του με τους υποψήφιους επενδυτές έχουν αίσιο τέλος. Ενίσχυση της ομάδας, με δύο μετεγγραφές τον Ιανουάριο, προβλέπει το πλάνο του μετόχου που δρομολογεί τις εξελίξεις.

Ο Πέτρος Παππάς μπορεί να κρατάει "κλειστά" τα χαρτιά του αναφορικά με την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ, όμως σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη φέρεται να έχει καταρτίσει το πλάνο του. Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται να υπάρξει ενίσχυση της ομάδας με δύο παίκτες την προσεχή μετεγγραφική περίοδο και φυσικά καμία πώληση παίκτη. Είτε αυτός λέγεται Νάτσο Σκόκο, είτε Ράφικ Τζεμπούρ. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο πήχης θα μπει ψηλά... Αλλωστε από λόγια στην Ένωση έχουν χορτάσει...

Απλά θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο, προκειμένου να προσελκύσουν και άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές, πλην αυτών των δύο που ήδη έχει στο μυαλό του ο Πέτρος Παππάς. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ο μέτοχος της ΑΕΚ είναι αυτός που δρομολογεί τις εξελίξεις. Αυτό προκύπτει και από τη δραστηριοποίησή του τώρα τελευταία με την επίσκεψη στην κατάληψη, αλλά και με τη συνάντηση που είχε με τους οργανωμένους φιλάθλους. Από την άλλη όμως δεν θέλει να αναλάβει τη θέση του προέδρου και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που συναντά μέχρι στιγμής.

Όσες πόρτες και αν έχει χτυπήσει έχει λάβει αρνητικές απαντήσεις, καθώς κανείς δεν επιθυμεί να καθίσει σε μία ηλεκτρική καρέκλα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος της εταιρίας, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του νέου έτους. Προφανώς εξελίξεις και σε αυτό το θέμα θα υπάρχουν στη Γενική Συνέλευση της 10ης Ιανουαρίου, όταν και θα αποκαλυφθούν οι προθέσεις όλων, σχετικά με το αν είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν οικονομικά την ΠΑΕ.

Στο συγκεκριμένο τομέα, έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια όπως το ότι θα μπουν 9-11 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αλλά και το ενδεχόμενο οι νέοι επενδυτές να βάλουν από 5 εκατομμύρια. Όλα αυτά προς το παρόν είναι εκτιμήσεις και τίποτα δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Αλλωστε η λύση του Πρωτοδικείου είναι μία ιδέα που δεν έχει εγκαταλειφτεί πλήρως... Για αυτό κανείς δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν από τη μη πώληση παικτών, επιλεγεί η πώληση προκειμένου να υπάρξουν έσοδα στην ΠΑΕ.

Στάση αναμονής...


Παραμένει το απόλυτο αφεντικό... Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Μαρσέιγ, Ζαν Κλοντ Ντοσιέ, έλεγε ότι η πρόταση του Ολυμπιακού για τον Μπεν Αρφά είναι ανεπαρκής, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να ανησυχεί τους πρωταθλητές Ελλάδος, που πιστεύουν ότι οι Γάλλοι δεν πρόκειται να βρουν καλύτερη προσφορά από αυτή των "ερυθρόλευκων".

Η Μαρσέιγ κάνει παιχνίδια για να μπορέσει να αποσπάσει από τον Ολυμπιακό περισσότερα από τα οκτώ εκατομμύρια που προσφέρουν οι "ερυθρόλευκοι" για την αγορά των δικαιωμάτων του Μπεν Αρφά, ωστόσο στο λιμάνι λένε ότι δεν θα υποκύψουν στον... εκβιασμό, αφού εκτιμούν ότι οι Γάλλοι δεν πρόκειται να βρουν καλύτερη πρόταση από αυτή των πρωταθλητών, ιδίως σε εποχή κρίσης και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Στον Ολυμπιακό έχουν τη διάθεση να κάνουν λίγες ημέρες υπομονή χωρίς, όμως, να ανεβάσουν άλλο την προσφορά τους. Η αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 22χρονου άσου δεν έχει χαθεί από το "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο και θεωρούν ότι μπορεί να έχουν αποσπάσει το "ναι" όλων των πλευρών πριν μπει ακόμα ο νέος χρόνος.

Ακόμα και αν δεν γίνει αυτό, στον Ολυμπιακό έχουν έτοιμο το νέο στόχο. Ο Σωκράτης Κόκκαλης δείχνει διάθεση για να κάνει την υπέρβαση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου φέρνοντας στην ομάδα παίκτη ισάξιας αξίας με αυτή του Μπεν Αρφά. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ελλάδος έχει ζητήσει νεαρό παίκτη που να μπορεί να κάνει τη διαφορά και παράλληλα να έχει μεταπωλιτική αξία, έτσι ώστε σε δύο τρία χρόνια να μπορεί να βγάλει κέρδος σε περίπτωση παραχώρησης του.

Από το νέο χρόνο ο Μπούτου

Ο Τρεζόρ Μπούτου αναμένεται στου Ρέντη στις πρώτες μέρες του 2010 και συγκεκριμένα μετά τις 5 Ιανουαρίου. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Κονγκολέζο άσο και μάλιστα την επόμενη βδομάδα θα υπάρχει συνάντηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού μα την πλευρά του ποδοσφαιριστή για να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Τον 24χρονο επιθετικό τον παρακολουθούσαν στον Ολυμπιακό εδώ και δύο χρόνια και έχουν καλή άποψη για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Ινδονησία για να περάσει τις ημέρες των εορτών.

Η απόκτηση του Μπουτού δεν επηρεάζει σε τίποτα την υπόθεση του Λούα Λούα. Ο τελευταίος θα αποκτηθεί κανονικά από τους "ερυθρόλευκους" και σύντομα αναμένονται και οι ανακοινώσεις.

Αθλητικός Τύπος 24/12/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

Ο Μάρκο Γιάριτς συμφώνησε με την Ρεάλ και η σύντροφός του Αντριάνα Λίμα θα ομορφύνει την Μαδρίτη

Ψιθυροι......................

  • Κρίμα για τον Τεν Κάτε, έχασε την ευκαιρία να υποβιβάσει ο ίδιος την Σαραγόσα...
  • "Είναι πάρα πολύ κακό για το ποδόσφαιρο, να είναι η Παναχαϊκή στη Γ` Εθνική. Δεν είναι η θέση της εκεί. Εγώ αγωνίστηκα για έξι χρόνια στην Α` Εθνική με την Παναχαϊκή και εκεί θέλω να την βλέπω", ευχήθηκε ο Κώστας Κατσουράνης μιλώντας για την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.
  • Ο Κώστας Μπότος εκτός από μάνατζερ του Τρεζόρ Μπούτου μήπως είναι και ξάδερφός του;

«Δεν θα πέσει ο Ηρακλής»

«Δεν θα πέσει ο Ηρακλής»

Το «πέπλο μυστηρίου» που καλύπτει τη Μίκρα και την επόμενη ημέρα στα διοικητικά του Ηρακλή, συνεχίζει να υφίσταται. Δεν «διαλύθηκε» ούτε από τις χθεσινές τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Δήμου Πολύκαρπου, στο «Αθλητικό Metropolis». Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Ρέμου, μίλησε στην εκπομπή «Παίξτε μπάλα», παίρνοντας θέση για αρκετά ζητήματα τα οποία απασχολούν αυτή την περίοδο την «κυανόλευκη» ΠΑΕ. Στο πιο καίριο βεβαίως θέμα, αυτό της επικείμενης αλλαγής ή της συνδιαχείρισης και συνδιοίκησης, ο Δήμος Πολύκαρπος, δεν… έδωσε κάποια είδηση. Δεν υπήρξε κάτι που να προδιαθέτει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι δε γνωρίζει τις προθέσεις του Αντώνη Ρέμου. Έκανε λόγο για προσωπικούς λόγους, που τον αναγκάζουν να αποχωρήσει, αλλά στη συνέχεια υπογράμμισε πως από τη στιγμή που δεν είναι αποδεκτός από τον κόσμο, φεύγει από την ομάδα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν τον διώχνει ο κόσμος, αλλά δεν τον θέλει κιόλας… Από τις τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ξεχωρίζει επίσης η βεβαιότητά του πως η ομάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον υποβιβασμό, αλλά και το ότι οι ποδοσφαιριστές θα πληρωθούν κανονικά μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως μεταφέρθηκε άλλωστε μέσω και του ρεπορτάζ.

«Ότι έχουμε πει ως τώρα, έχει γίνει»

Ο Δήμος Πολύκαρπος ρωτήθηκε αρχικά για το θέμα των πληρωμών, το πιο πρόσφατο ζήτημα που απασχολεί την ΠΑΕ και το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Οι παίκτες ενημερώθηκαν, ότι θα πληρωθούν ως το τέλος του χρόνου» ξεκαθάρισε για να υπογραμμίσει: «Ότι έχουμε πει, μέχρι τώρα, έχει γίνει πράξη» και να προσθέσει για τα οικονομικά: «Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες ομάδες, οικονομικά όμως πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο». Σχετικά με το θέμα της αποχώρησής του από τα κοινά της ΠΑΕ, όπως έχει ανακοινώσει και υπογραμμίσει ο ίδιος και έχει προγραμματίσει για τις 31 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Πολύκαρπος επανέλαβε ότι είχε σημειώσει στην ανακοίνωση: «Είναι προσωπικοί οι λόγοι» για να συνεχίσει: «Δεν είπαμε ότι φεύγουμε, είπα ότι φεύγω στις 31 Δεκεμβρίου, στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ».

«Βγήκε ο Γιάκομπ»

Σχετικά με τις επιλογές ποδοσφαιριστών, τις μεταγραφές του καλοκαιριού και το πόσο έχουν προσφέρει κάποιοι εξ αυτών, ο Δήμος Πολύκαρπος, υπογράμμισε ότι ένας εκ των παικτών που προσαρτήθηκαν στο «κυανόλευκο» ρόστερ το καλοκαίρι και έχει βοηθήσει την ομάδα, είναι ο Βικτοράς Γιάκομπ: «Όπως είναι λογικό κάποιες επιλογές μπορεί να βγουν, αλλά και κάποιες να μη βγουν. Ο Γιάκομπ για παράδειγμα βγήκε ως μια καλή κίνηση», για να διαφωνήσει πως πρόκειται για μεταγραφή η οποία έγινε από τον Όλεγκ Προτάσοφ: «Δεν το θεωρώ έτσι. Δεν θεωρώ ότι είναι επιλογή Προτάσοφ».

«Δεν είμαι αποδεκτός…»

Ο Δήμος Πολύκαρπος είπε αρχικά (επαναλαμβάνοντας τους «επίσημους» λόγους αποχώρησης) πως προσωπικοί λόγοι τον αναγκάζουν να αποχωρήσει από το Δ.Σ. της ΠΑΕ, όμως στην εξέλιξη της κουβέντας αναφέρθηκε στο ότι δεν είναι αποδεκτός από τον κόσμο: «Αφού δεν με θέλει ο κόσμος, δεν μπορώ να μείνω. Δεν με διώχνει ο κόσμος, αλλά δεν με θέλει. Δεν είμαι αποδεκτός» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής. Στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια συζήτηση για να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα, απάντησε: «Δεν υποχρεώνω κανέναν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι από τη στιγμή που δε με θέλει. Και εγώ θέλω το καλό της ομάδας». Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πως η φυγή του θα αποτελέσει λύση για το πρόβλημα που υπάρχει, απάντησε: «Από τη στιγμή που αποτελώ ένα άτομο το οποίο δημιουργεί προβλήματα, ναι, είναι λύση»

«Διαβάζει»… την superleague o Κούπερ

«Διαβάζει»… την superleague o Κούπερ

Απίστευτο κι όμως πέρα για πέρα αληθινό.
Ο μεγάλος αυτός προπονητής που λέγεται Έκτορ Κούπερ δεν ξέρει να κάνει ούτε …διακοπές, ούτε όμως μπορεί και να ζήσει-λεπτό- χωρίς ποδόσφαιρο.
Τις μέρες των Χριστουγέννων, ο Αργεντίνος ζήτησε και πήρε μαζί του 50 περίπου DVD από τους τελευταίους αγώνες των ομάδων της Σούπερ Λίγκ με σκοπό να «ξεψαχνίσει» τον τρόπο ανάπτυξής τους και να μελετήσει όλα τα αδύνατα σημεία.
Ιδιαίτερα, ο ξένος τεχνικός θέλει να περάσει από μικροσκόπιο τους τρεις πρώτους αντιπάλους του, δηλαδή τον Ατρόμητο, τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου να παρουσιάσει τους «κίτρινους» όσο πιο καλά προετοιμασμένους γίνεται .
Πέρα από τα συλλογικά στοιχεία και τις λεπτομέρειες που θέλει να διερευνήσει , ο κ. Κούπερ θέλει να δει και κάποιους ποδοσφαιριστές για να μάθει και να αναγνωρίσει κάποια από τα ατομικά χαρακτηριστικά τους .
Αντικειμενικός σκοπός του τελευταίου είναι να μπει στο κλίμα και στην Ελληνική πραγματικότητα όσο πιο γρήγορα μπορεί και να επιστρέψει διαβασμένος μετά τις σύντομες διακοπές.

Έτοιμες λύσεις

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενα ρεπορτάζ του «Μ» ο ξένος τεχνικός έχει την αποκλειστική ευθύνη για καθετί που γίνεται και θα γίνει στην ομάδα από δω και πέρα και ειδικά στη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου. Στην ατζέντα του βρίσκονται και οι μεταγραφές αλλά παράλληλα και οι ανανεώσεις και οι αποδεσμεύσεις-παραχωρήσεις.
Αυτό που βγαίνει ως ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι προσανατολισμοί του συγκλίνουν περισσότερο υπέρ της επιλογής έτοιμων λύσεων παρά υπέρ της απόκτησης ταλέντων με προοπτική να εξελιχτούν.

Παίζουν δυνατά Μάντζιος,Κλέϊτον, όχι -πλέον- ο Πετρόπουλος

Μέσα στους υποψήφιους, υπήρχαν και υπάρχουν και κάποια ονόματα από το εσωτερικό ,όπως του Τζιμπούρ( σχετικό ρεπορτάζ με τις χτεσινές εξελίξεις δημοσιεύεται στην ίδια σελίδα) και του Μάντζιου , ενώ έχει προστεθεί και αυτό του Κλέϊτον.
Τον τελευταίο μάλιστα τον παρακολούθησε σε κάποια περσινά ματς ο Κούπερ και διέκρινε αρκετά καλά στοιχεία. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται ουσιαστικά βήματα είτε προς τα εμπρός είτε …προς τα πίσω.
Μία από τις περιπτώσεις που έκαναν προς τα πίσω ήταν και αυτή του Πετρόπουλου μετά την τελευταία πληροφορία που βγήκε από την πλευρά του Παναθηναϊκού ότι ο τεχνικός της ομάδας ο Νίκος Νιόμπλιας άναψε κόκκινο αφού δήλωσε ότι υπολογίζει τον ποδοσφαιριστή και δεν θέλει να δοθεί σε άλλο σύλλογο. Πηγη Μετροσπορ

«Δε θα κάνουμε μεταγραφές»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/84c50965be7935b751561b1fe714e7c9_L.jpg?1261592841?1261592841?1261592841

Για το φετινό πρωτάθλημα γενικά αλλά και ειδικά για τον Πανιώνιο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Κώστας Τσακίρης.

Ο μεγαλομέτοχος των Νεοσμυρνιωτών μίλησε στον Libero FM και είπε τα ακόλουθα.

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Θα έλεγα πως έχω αλλάξει άποψη τώρα, περίμενα αρχικά πως θα βλέπαμε φέτος ένα πιο ποιοτικό πρωτάθλημα αλλά μόλις ξεκίνησε διαπίστωσα πως δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρωτάθλημα τα προηγούμεν χρόνια δεν είχε ποιότητα ή δεν ήταν δυνατό. Η μοναδική διαφορά που υπάρχει φέτος είναι ότι οι παίκτες πήραν περισσότερα χρήματα αλλά δεν έχουμε δει διαφορά στο θέαμα και στην ποιότητα. Οι ομάδες ξόδεψαν όλες παραπάνω χρήματα και είχα ελπίδες ότι θα ανέβαινε το επίπεδο κατά πολύ αλλά βλέπουμε πάλι τα ίδια με πέρυσι, δεν δυνάμωσαν τελικά οι ομάδες όσο πίστευα. Στο πρωτάθλημα λοιπόν βλέπουμε πάλι να υπάρχουν 3 γκρουπ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα παλέψουν για τον τίτλο, ο ΠΑΟΚ λίγο πιο πίσω είναι σαν ένα γκρουπ μόνος του και μετά έχουμε τις ομάδες που θα παλέψουν για την Ευρώπη και αυτές που θα παλέψουν για την σωτηρία τους, με τον Πανθρακικό φυσικά να ακολουθεί μόνος κι αυτός. Πρέπει να πω πάντως ότι φέτος θα κινδυνέψουν στην πορεία αρκετές ομάδες, είναι πολλές ισοδύναμες και θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στην ουρά».

Για την απόφαση του να μην προχωρήσει σε απόλυση του Φερέιρα όταν η ομάδα δεν είχε καλά αποτελέσματα: «Αυτό που ήθελα ήταν να είμαι λογικός ακόμη και σε στιγμές συναισθηματικές. Έχω βιώσει πολλά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και ήμουν φέτος πολύ κοντά για να δω την φιλοσοφία της, πως στήθηκε, ποιες αδυναμίες έχει κτλ. Έτσι προσπάθησα να μείνω λογικός και ψύχραιμος και τα αποτελέσματα με δικαίωσαν σχετικά γρήγορα, αν και η αλήθεια είναι πως δεν είμαι και τόσο αυτής της άποψης, να κρίνουμε δηλαδή μόνο με βάση τα αποτελέσματα. Έπαιξε ρόλο επίσης το γεγονός ότι παρακολουθώ πολλά χρόνια τον Πανιώνιο και έβλεπα να αλλάζουν πολύ εύκολα οι προπονητές, δεν ήθελα λοιπόν να κάνω τα ίδια για τα οποία γκρίνιαζα ως φίλαθλος, πάντα σκεφτόμουν ότι δεν πρέπει να φεύγουν έτσι εύκολα οι προπονητές και τώρα που αποφασίζω εγώ, δεν το έκανα».

Για τις μεταγραφές και την ενίσχυση του Πανιωνίου στην συνέχεια: «Φυσικά η ομάδα μας δεν είναι πλήρης, ούτε πρόκειται να γίνει στην συνέχεια καθώς δεν θα κάνουμε μεταγραφές. Πολύ απλά δεν έχουμε λεφτά για να το κάνουμε, δεν έχουμε τώρα και δεν θα έχουμε και στο μέλλον ενώ εγώ πλέον δεν μπορώ να βάζω όσα χρήματα έβαζα παλαιότερα. Προσπαθούμε πάντως να είμαστε ανταγωνιστικοί με ομάδες όπως ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ αλλά αυτές οι ομάδες έχουν παραπάνω έσοδα από εμάς και αυτό με τρομάζει λίγο. Τα τηλεοπτικά έσοδα σίγουρα είναι μια βοήθεια αλλά δεν πήρε μόνο ο Πανιώνιος παραπάνω φέτος, όλοι πήραν και έτσι οι διαφορές στο μπάτζετ έμειναν ίδιες ή αυξήθηκαν κιόλας».

Για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες: «Πιστεύω πως οι ομάδες πρέπει να βασίζονται στα δικά τους έσοδα πλέον. Να προσπαθούν όλες για το καλύτερο αλλά να μην χρεώνονται άσκοπα και μπλέξουν πάλι σε περιπέτειες. Επίσης πρέπει να πάψει το ποδόσφαιρο να είναι όχημα αντιπαροχών για ορισμένους μεγαλομετόχους και να μην είναι ανεξέλεγκτο το πόσα μπορεί να ξοδέψει μια ομάδα».

Για το πέρασμα του Αλβάρο Ρεκόμπα από τον Πανιώνιο: «Δεν θα απαντήσω ευθέως σε αυτό, ο Πανιώνιος πάντως με τον Ρεκόμπα δεν κέρδιζε ενώ χωρίς τον Ρεκόμπα κερδίζει. Τι φταίει όμως για αυτό; Είτε εμείς δεν μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε όπως πρέπει ή αυτός δεν μπορεί να βοηθήσει. Πέρασαν πάντως 4 προπονητές από τον Πανιώνιο με τον Ρεκόμπα και κανείς δεν μπόρεσε να τον εκμεταλλευτεί σωστά ενώ εγώ δεν μπορούσα πλέον να τον πληρώνω. Τώρα θα μου πείτε γιατί τον έφερα; Ηταν ένα όνειρο για μας και δεν μποορύσαμε να μην το κυνηγήσουμε. Στην συνέχεια τον κρατήσαμε γιατί σκεφτήκαμε πως άμα κάνει κανονικά προετοιμασία θα είναι πολύ καλύτερος αλλά ούτε φέτος απέδωσε όπως περιμέναμε και κάποια στιγμή τελείωσαν τα χρήματα για αυτόν. Ειναι σαφές πάντως πως πρόκειται για αποτυχία του Πανιωνίου που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί σωστά τον Ρεκόμπα».

Για το νέο γήπεδο του Πανιωνίου: «Δεν θα παρατήσω την προσπάθεια για το νέο γήπεδο του Πανιωνίου αλλά είναι σαφώς κάτι πολύ δύσκολο. Εγώ θέλω το γήπεδο να γίνει στην Νέα Σμύρνη, δεν μπορώ να φανταστώ τον Πανώνιο πουθενά αλλού. Το θέμα βρίσκεται τώρα στην ΓΓΑ και περιμένουμε κάποιες εξελίξεις αλλά όπως είπα είναι δύσκολο γιατί ακόμη και αν εγκριθεί το σχέδιο, θα πρέπει μετά να βρούμε χρηματοδότες».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Δεν πιστεύω στους στόχους, αυτά είναι απλά λόγια. Μπορούμε όμως να κάνουμε μια πρόβλεψη, περιμένουμε να πάρουμε 42 ως 48 βαθμούς, που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε την είσοδο στα play-off και την ευρωπαϊκή έξοδο. Η πρόβλεψη αυτό βασίζεται τόσο στην δυναμικότητα της ομάδας μας όσο και στον ανταγωνισμό που υπάρχει φέτος στο πρωτάθλημα».

Για τη βοήθεια του κόσμου της ομάδας του: «Ο κόσμος του Πανιωνίου δίνει φέτος έντονο παρών στο γήπεδο, το μόνο παράπονο που έχω είναι όσα έγιναν στον αγώνα με τον Αστέρα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία και την στήριξη του κόσμου στην ομάδα φέτος, έρχονται στο γήπεδο και ακολουθούν την ομάδα εκτός έδρας».

Για τους στόχους του με τον Πανιώνιο: «Αυτό που θέλουμε είναι να διατηρήσουμε την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ξοδεύοντας όμως 2-3 εκ. ευρώ λιγότερα στο μπάτζετ. Αυτό θέλουμε να κάνουμε καθώς τα πράγματα έχουν πλέον γίνει πολύ δύσκολα. Θα χαρούμε φυσικά αν βγούμε στην Ευρώπη και θα παλέψουμε για αυτό αλλά δεν εξαρτώνται όλα από την έξοδο στην Ευρώπη ή όχι».

Η Ελιάνα είναι η αιτία.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b2d3206d955976de8c0eb78a45da21c0_L.jpg?1261562462?1261562462?1261562462

Η Ελιάνα Γκουέρσιο, σύζυγος του τερματοφύλακα της Άλκμααρ, Σέρχιο Ρομέρο έχει «χτυπήσει» τατουάζ ένα τετράφυλλο τριφύλλι στη μέση της.

Το μοντέλο από την Λατινική Αμερική είναι λάτρης του ποδοσφαίρου και παρακολουθεί αρκετά συχνά τον άντρα της Σέρχιο Ρομέρo που αγωνίζεται στην Αλκμααρ. Ο πρώην αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε ακούσει τα εξ αμάξης από τους φιλάθλους της ολλανδικής ομάδας καθώς τελευταία... σέρνεται αλλά κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η Ελιάνα είναι η αιτία.

Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cb7ba1973a9c2bd8f4be958c7f3f63cf_L.jpg?1261591975?1261591975?1261591975ΤηΌπως όλος ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Βλάνταν Ίβιτς δεν μπορούμε να πούμε πως ξεκίνησε το πρωτάθλημα και με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο Σέρβος μέσος, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του, έχει βοηθήσει τα μέγιστα στο να κάνουν οι Θεσσαλονικείς ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ και να στρογγυλοκαθίσουν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το gazzetta.gr μίλησε με τον Ίβιτς, τόσο για τον πρώτο γύρο που έχει ολοκληρωθεί, όσο και για την συνέχεια του πρωταθλήματος, το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, τους Σάντος και Ζαγοράκη, Βρύζα, μέχρι και την πρώην ομάδα του την ΑΕΚ και τα προβλήματα που περνάει. Ο Σέρβος μέσος από την πατρίδα του που βρίσκεται για διακοπές, δεν μας αρνήθηκε να μιλήσει και όπως πάντα είπε πράγματα όχι για να χαϊδέψει αυτιά, αλλά γιατί τα πίστευε.

Βλάνταν ο πρώτος γύρος έχει ολοκληρωθεί, είσαι ικανοποιημένος από την πορεία του ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάρουμε και κάποιους βαθμούς παραπάνω, ειδικά σε παιχνίδια που χάσαμε τη νίκη στα τελευταία λεπτά, αλλά από την άλλη θα μπορούσαμε να χάσουμε βαθμούς που πήραμε στο τέλος. Πιστεύω πως από πλευράς συγκομιδής ήταν ρεαλιστικό και πήραμε όσο αξίζαμε να πάρουμε. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, όπως ανέφερα και πριν, θα δούμε ότι χάσαμε κάποιους βαθμούς τα τελευταία λεπτά, αλλά και κερδίσαμε επίσης. Δίκαιη η συγκομιδή. Βεβαίως μείναμε στεναχωρημένοι που δεν προκριθήκαμε στο Europa League, καθώς πέρασε μια ομάδα που δεν ήταν τόσο ποιοτική, όμως σίγουρα η χρονιά δεν είναι άσχημη».

Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, ωστόσο μετά ανέβηκε και ειδικά στο τέλος παίζει και όμορφο ποδόσφαιρο. Ποιο για εσένα είναι το παιχνίδι που κρατάς από τον πρώτο γύρο, το οποίο πιστεύεις ότι σας βοήθησε και ψυχολογικά;

«Κρατάω σίγουρα όλα τα παιχνίδια που έχουμε κερδίσει, αλλά πιστεύω το παιχνίδι με τον Ηρακλή, που μετά από μία ήττα και τρεις ισοπαλίες, μας άλλαξε την νοοτροπία και μας έδωσε εμπιστοσύνη για να μπούμε πιο δυνατά. Υπήρχε πολύ πίεση για μία περίοδο, κάτι λογικό, μιας και οι φίλαθλοι έχουν και σωστά απαιτήσεις. Αυτός ο αγώνας μας άλλαξε την νοοτροπία και μπήκαμε στο σωστό δρόμο. Όπως είπα και πριν, όλες τις νίκες τις χάρηκα, απλά αυτή με Ηρακλή μας βοήθησε πολύ για την συνέχεια».


«Να πάρουμε το Κύπελλο»



Ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα χρονιά;


«Οι στόχοι της ομάδας είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, όποιος αντίπαλος είναι μπροστά μας. Αυτό θα προσπαθήσουμε και του χρόνου. Έχουμε και το Κύπελλο, όπου εκεί θα ρίξουμε μεγάλο βάρος. Είναι μπροστά και μαζί με το πρωτάθλημα θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στον τελικό και να το πάρουμε».


«Κοιτάζω το μέλλον και όχι το παρελθόν»



Οι προσωπικοί σου στόχοι;


«Να προσπαθήσω να κάνω κάτι παραπάνω από πέρσι. Πάντα έτσι σκέφτομαι και προσπαθώ να κάνω. Βλέπω το μέλλον και όχι το παρελθόν».


«Ευχαριστημένος με την ομάδα»



Το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι. Έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις;


«Είμαι καλά στην ομάδα, δεν βιαζόμαστε έχουμε χρόνο μπροστά μας θα δούμε. Έχει να κάνει και με την ομάδα κατά πόσο και αυτή θέλει, αλλά πάλι είμαι επαγγελματίας και θα πρέπει να βλέπεις το μέλλον. Το σίγουρο είναι πως είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα και είναι πρώτη μου προτεραιότητα».

Από την δική σου απόδοση έχεις μείνει ευχαριστημένος;

«Όπως και με την ομάδα, δηλαδή ναι μεν αλλά μπορώ και περισσότερο».


«Ο Σάντος ξέρει τι κάνει»



Στο πρώτο γύρο υπήρξε μια περίοδο όπου η γκρίνια για τον Σάντος ήταν μεγάλη. Πως το βλέπατε εσείς οι παίκτες και πως το σχολιάζεις;


«Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν οι καλύτερες μας ημέρες. Όλοι περιμένουν νίκες και καλές εμφανίσεις. Πολλές φορές αυτό δεν βγαίνει στο γήπεδο και δυστυχώς πάντα φταίνε οι ίδιοι. Ο προπονητής τον τελευταίο ενάμισι χρόνο που είμαι στην ομάδα, κάνει δουλειά, κάτι που φαίνεται και από το ότι δεν έχουμε χάσει από ομάδες που είναι κάτω από εμάς. Αυτό δείχνει σιγουριά, σταθερότητα και επαναλαμβάνω σωστή δουλειά. Λένε πως δεν κερδίζουμε τα ντέρμπι, αλλά ο καθένας από εμάς θέλει να κερδίσει αυτά τα παιχνίδια. Ο Σάντος είναι ένας από τους λίγους, αν όχι ο μοναδικός προπονητής που έχει δουλέψει και στις μεγάλες ομάδες της πατρίδας του. Δεν το λέω γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί τα πιστεύω. Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά έχει σωστή νοοτροπία και ξέρει σίγουρα τι κάνει. Και αυτό το ξέρουν οι άνθρωποι που είναι στην διοίκηση και γι' αυτό δεν υπήρξε πρόβλημα. Παραδείγματα με Πανιώνιο και Ατρόμητος, το εύκολο ήταν να διώξουν τους προπονητές, οι πρόεδροι πίστεψαν σε αυτούς και στο τέλος δικαιώθηκαν. Ο Δώνης ας πούμε είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής και θα ήταν κρίμα να τον έδιωχναν».

Μια που είπες για τα ντέρμπι τι φταίει και η ομάδα δεν τα κερδίζει;

«Πιστεύω ότι φταίει η πίεση που έχουμε και δεν την αντέχουμε. Πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει και θα γυρίσει υπέρ μας. Η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».


«Μεγάλη βοήθεια από Ζαγοράκη και Βρύζα»



Εκτός από το θέμα του προπονητή, σημαντικό είναι και αυτό της διοίκησης, με τους Ζαγοράκη και Βρύζα να είναι πλέον επικεφαλείς.


«Η αλήθεια είναι πως και οι δύο μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι άνθρωποι που έχουν παίξει μπάλα και ξέρουν πως θα μιλάνε στους παίκτες και πως θα βελτιωθεί η ομάδα, όταν δεν πάει καλά. Ξέρουν πως να αντιδρούν σε δύσκολες καταστάσεις, όπως φάνηκε και από την γκρίνια προς τον Σάντος, όπου στήριξαν τον προπονητή και τώρα η ομάδα πηγαίνει πολύ καλύτερα».


«Αυτό που ζούμε εμείς με κόσμο, άλλοι δεν το έχουν ζήσει»



Παρότι η ομάδα δεν διεκδικεί τίτλους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κόσμος πάντα βρίσκεται δίπλα και σας στηρίζει. Τι έχεις να πεις για την αγάπη αυτή;


«Πραγματικά ο κόσμος είναι καταπληκτικός. Αυτό που ζούμε εμείς οι παίκτες δεν το έχουν ζήσει άλλοι. Είναι πολύ φανατικοί και στην αγάπη αυτή δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Σήμερα σε αγαπάνε, αύριο σε βρίζουν αν δεν πας καλά και αυτό πραγματικά είναι κάτι ξεχωριστό. Πρέπει να παίζεις πάντα καλά, ωστόσο αυτό που πραγματικά αξίζει είναι πως σε κάθε γήπεδο μας κάνουν να παίζουμε σαν στην Τούμπα».

Πως ήταν το πρωτάθλημα για εσένα μετά τον πρώτο γύρο;

«Από ποιότητα είναι καλύτερα από πέρσι. Οι ομάδες έχουν βελτιωθεί με τις μεταγραφές που έχουν γίνει. Πιστεύω να πάει καλύτερα και να γίνει πιο ενδιαφέρον και σε αυτό δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές, που είναι πολύ καλοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως σε σχέση με διαιτησία, γήπεδα, δημοσιογράφους και όλα, οι παίκτες είναι σε καλύτερο σημείο».


«Θα υπάρξουν εκπλήξεις»



Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το πρωτάθλημα;


«Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως θα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον από τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπουμε ο Παναθηναϊκός να είναι πιο δυνατός και πιστεύω ότι εμείς θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να τους πλησιάσουμε, αλλά μέχρι το τέλος θα υπάρξει ανταγωνισμός. Καμία ομάδα από αυτές τις δύο δεν είναι σίγουρη πως όταν παίζει Ξάνθη, Τούμπα, Χαριλάου και άλλα γήπεδα πως θα κερδίσει. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις».

Κάποια ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη έχει ξεχωρίσει;

«Θα κάνει πιο πολύ έκπληξη φέτος ο Ατρόμητος, θα πάει πολύ καλύτερα του χρόνου. Πιστεύω ότι έχουν βρει τον εαυτό τους και με τον Δώνη στον πάγκο μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα».


«Τραγική η κατάσταση στην ΑΕΚ»



Βλάνταν στο παρελθόν έχεις αγωνιστεί στην ΑΕΚ, τι έχεις να πεις για την κατάσταση που βιώνει η πρώην ομάδα σου;


«Αυτή η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα είναι τραγική. Αλλά για πιο λόγο είναι εκεί και ποιος φταίει, θα βγει πιο μετά. Είτε σήμερα, είτε αύριο, είτε σε ένα μήνα. Αυτά τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και είναι κρίμα να συμβαίνουν».

Κλείνοντας τι θα ήθελες να ευχηθείς για το νέο χρόνο;

«Υγεία, πάνω από όλα υγεία σε όλο τον κόσμο και όλα τα θα έρθουν». ν κατάκτηση του Κυπέλλου θέτει ως βασικό στόχο, ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος άσος του ΠΑΟΚ μιλώντας στο gazzetta.gr αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια σε Σάντος και Ζαγοράκη, Βρύζ

Ηττες σοκ για Μαρσέιγ και Λιόν


Ο Μπεν Αρφά σε προσπάθεια του κόντρα στην Οσέρ Αυτές δεν είναι καλές γιορτές, μαύρες είναι για τη Λιόν και τη Μαρσέιγ. Η πρώτη υπέστη ήττα με 2-0 από τη Μονπελιέ στο "Ζερλάν" και η δεύτερη 2-0 από την Οσέρ στο "Βελοντρόμ". Την κατάσταση εκμεταλλεύτηκε η Λιλ που μοιάζει με ομάδα άλλου πλανήτη, μοιράζοντας και άλλη τεσσάρα.

Η πρώην ομάδα του Κλοντ Πιέλ, ο οποίος παρεπιπτόντως, δεν θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ καλά στην... ηλεκτρική καρέκλα του Ολάς, είναι στο -6 από την Μπορντό που παίζει αυτή την ώρα με την Τουλούζ εκτός έδρας. Ο Μπεν Αρφά που βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ήταν από τους κορυφαίους της ομάδος του, ενώ εισέπραξε και την κίτρινη κάρτα. Ακόμη σε καλύτερη κατάσταση είναι η Μονπελιέ που είναι στην τρίτη θέση και στο -1 από τη Λιλ, έχοντας, όμως, και ένα ματς λιγότερο.

Τα αποτελέσματα

Λανς-Σεντ Ετιέν 1-0
(91οπεν. Εντουάρντο)

Νανσί-Λιλ 0-4
(42ο Χάζαρντ, 51ο, 73ο Γκερβίνιο, 60οπεν. Φρο)

Λοριάν-Βαλανσιέν 3-2
(24ο, 46ο Αμαλφιτάνο, 65ο Σόσα - 5ο Οντέλ, 35ο Ντάνιτς)

Σοσό-Ρεν 2-0
(45ο Νταλμά, 60ο Μπουτέν)

Λε Μαν-Μονακό 1-1
(36ο Λε Ταλέκ - 50ο Παρκ)

Νις-Μπουλόν 2-2
(67ο, 85ο Ποτέ - 58ο Περινέλ, 73ο Μπλαγιάκ)

Λιόν-Μονπελιέ 1-2
(83ο Γκομίς - 53ο Μοντάνο, 85ο Μαρβό)

Μαρσέιγ-Οσέρ 0-2
(41ο, 79ο Ολιεχ)

Παρί Σεν Ζερμέν-Γκρενόμπλ 4-0
(9ο Λουγιντουλά, 18ο Αρμάν, 65ο Ερντινγκ, 80ο Ζαλέ)

Εξω και από το κύπελλο η Σταντάρ!


Ο Λάζλο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου Δεν λέει να σταματήσει κατήφορος της Σταντάρ Λιέγης. Η βαλλόνικη ομάδα αποκλείστηκε και από τη συνέχεια του κυπέλλου μένοντας απλά και μόνο με τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ. Εχασε 2-1 εντός από την Κόρτραϊκ. Εκτός έμεινε και η Γκενκ που άλλαξε προπονητή, αλλά...

Τα αποτελέσματα
Γάνδη � Γκέρμιναλ 1-0
Αντερλεχτ � Ντέντερ 3-0
Σαρλερουά � Μαλίν 2-5 παράταση (κ.α. 2-2)
Γκενκ � Ρόζελαρ 1-2
Σταντάρ Λιέγης � Κόρτραϊκ 1-2
Βέστερλο � Μονς 3-1
Ζούλτε Βάρεγκεμ � Σερκλ Μπριζ Αναβλήθηκε
Κλαμπ Μπριζ � Λόκερεν 2-1

Ο Αγιαξ σταμάτησε στα 14!


Ο Ουρουγουανός, Λουίς Σουαρές πανηγυρίζει... Η χαώδης διαφορά δυναμικότητας αποτυπώθηκε στο τελικό... 14-1, με το οποίο ο «Αίαντας» προκρίθηκε στα προημιτελικά, κάνοντας τους ερασιτέχνες παίκτες της αντιπάλου να μετανιώσουν (ενδεχομένως) που έφτασαν ως αυτή τη φάση, μόνο και μόνο για να γνωρίσουν μία πρωτοφανή συντριβή.

Για την ιστορία, το «μεγάλο κανόνι» του Αγιαξ, ο Ουρουγουανός Λουίς Σούαρες, αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο και πέτυχε έξι τέρματα, από δύο σημείωσαν οι Πάντελιτς, Αϊσάτι και Μπακιρτσίογλου και ένα ο Ντε Τσέουβ, ενώ σημειώθηκε και ένα αυτογκολ από τον Μπος. Το γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Στελ.


Τα αποτελέσματα
Χίρενφεϊν - Αϊντχόφεν Αναβλήθηκε
Χρόνινχεν - Ναϊμέγκεν 0-2
Γιονγκ ντε Γκράαφστσαπ - Μπρέντα 0-2 στην παράταση (0-0 κ.α.)
Τβέντε - Χέλμοντ Σποτ 3-0
WHC - Αγιαξ 1-14

Κάνει πλάκα η Μπορντό, 2-1 και την Τουλούζ


Ο Τσαμάκ πανηγυρίζει για την Μπορντό Ασταμάτητη η Μπορντό πέρασε και από την έδρα της Τουλούζ και συνεχίζει να αυξάνει τη διαφορά της στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησε 2-1 της Τουλούζ και πλέον βρίσκεται εννέα βαθμούς μακριά από τον πλησιέστερο διώκτη της.

Οι «γιρονδίνοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, από γκολ του Μασάδο, αλλά αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Τσαμάκ, μετά από σέντρα του Τρεμουλινάς. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 73ο, λόγω αποβολής του Μπένγκουε, και η Μπορντό αξιοποίησε την αριθμητική της υπεροχή δύο λεπτά αργότερα, με το σουτ του Γουέντελ να κοντράρει σε αντίπαλο και να καταλήγει στα δίχτυα, δίνοντας ακόμη τρεις βαθμούς στους πρωταθλητές.

Ο Λοράν Μπλαν παρέταξε τους Καρασό, Τρεμουλινάς, Πλανίς, Σιανί, Σαλμέ, Γκουφράν (65ο Ουέντελ), Φερνάντο, Γκουρκούφ, Πλάσιλ, Ζούσιε (65ο Τραορέ), Τσαμάκ

Ρεκόρ περιόδου ο Σμιθ στην νίκη του Ντένβερ


O Τζέι Αρ Σμιθ των Ντένβερ Νάγκετς Με τον Τζέι Αρ Σμιθ να πετυχαίνει 41 πόντους (ρεκόρ περιόδου) οι Ντένβερ Νάγκετς επικράτησαν 124-104 των Ατλάντα Χοκς, στην συναρπαστικότερη αναμέτρηση της αγωνιστικής στο ΝΒΑ. Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Καρμέλο Αντονι με 24 πόντους, όσους πέτυχε και ο Τζαμάλ Κρόφορντ για τους ηττημένους, ενώ αξιόλογη παρουσία είχε και ο νεαρός Τάι Λόσον με 16 πόντους.

"Αρχισα να βρίσκω τον ρυθμό μου από την πρώτη περίοδο. Mετά όλα έγιναν πιό εύκολα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σμιθ. Οσον αφορά στην ομάδα της Ατλάντα, διακρίθηκαν επίσης ο Αλ Χόρφορντ με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Τζόε Τζόνσον με 16 πόντους και εννέα ασίστ.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:
Ορλάντο-Χιούστον 102-87
Ντιτρόιτ-Τορόντο 64-94
Μαϊάμι-Γιούτα 80-70
Νιού Τζέρσεϊ-Μινεσότα 99-103
Μιλγουόκι-Ουάσινγκτον 97-109
Νέα Ορλεάνη-Γκόλντεν Στέιτ 108-102
Σαν Αντόνιο-Πόρτλαντ 94-98
Ντένβερ-Ατλάντα 124-104
Φοίνιξ-Οκλαχόμα 113-117
Σακραμέντο-Κλίβελαντ 104-117 (παρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστώνη 22-5
Τορόντο 14-17
Νέα Υόρκη 11-17
Φιλαδέλφεια 7-21
Νιού Τζέρσεϊ 2-27

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 22-8
Μιλγουόκι 12-15
Ντιτρόιτ 11-18
Σικάγο 10-17
Ιντιάνα 9-18

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 22-7
Ατλάντα 20-8
Μαϊάμι 14-12
Σάρλοτ 11-16
Ουάσινγκτον 10-17

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 20-9
Πόρτλαντ 19-12
Γιούτα 16-13
Οκλαχόμα 14-14
Μινεσότα 6-24

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
ΛΑ Λέικερς 23-4
Φοίνιξ 18-11
Σακραμέντο 13-15
ΛΑ Κλίπερς 12-16
Γκόλντεν Στέιτ 7-21

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 20-9
Χιούστον 17-12
Σαν Αντόνιο 15-11
Νέα Ορλεάνη 13-14
Μέμφις 13-15