Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Μάτος: "Θέλω να γυρίσω"!


Ο Μαρτσέλο Μάτος σε προσπάθειά του στην Τιφλίδα Τα όσα έκανε την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, τον... έβαλαν στις καρδιές των οπαδών. Ο λόγος για τον Μαρσέλο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος, έχει παραχωρηθεί πλέον δανεικός στην Κορίνθιανς. Ως γνωστόν, οι "πράσινοι" έχουν στο μυαλό τους να τον πάρουν πίσω ακόμη και τον Γενάρη. Ή στην χειρότερη το Καλοκαίρι όταν και λήγει ο δανεισμός του. Ο ίδιος ο 24χρονος άσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ" έδειξε ότι θέλει να γυρίσει! Απλά, βλέπει δύσκολο να γίνεται αυτό άμεσα. Αναλυτικά:

- Καλησπέρα Μαρσέλο, τηλεφωνώ από την Ελλάδα. Που σε βρίσκω;
"Γεια σου φίλε (σ.σ. σε άψογα ελληνικά). Ολα πάνε μια χαρά. Ξεκουράζομαι τώρα. Πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα στη Βραζιλία και βρίσκομαι σε διακοπές κοντά σε Σάο Πάολο μαζί με την οικογένεια μου".

- Αυτό που έχουμε μάθει είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες επαφές μαζί σου τις προηγούμενες ημέρες για την πιθανότητα να επιστρέψεις τον Ιανουάριο στην ομάδα. Ισχύει;
"Ναι, αλήθεια είναι. Με πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό ωστόσο ήταν μια γενικότερη συζήτηση για το μέλλον μου. Μου αναφέρθηκε φυσικά ότι θα ήθελαν να επιστρέψω αν είναι δυνατόν τώρα στην Ελλάδα. Είναι κάτι φανταστικό αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι με υπολογίζουν στον Παναθηναϊκό, Με τιμά απίστευτα αυτό το γεγονός. Αλλά όπως τους είπα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα, αφού το συμβόλαιο μου με την Κορίνθιανς ισχύει μέχρι τον Αύγουστο".

- Δηλαδή δεν θα σε δούμε σύντομα στον Παναθηναϊκό;
"Θα με δείτε σίγουρα τον Αύγουστο. Αυτό είναι δεδομένο! Εχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και θέλω να γυρίσω στην ομάδα και να παίξω ποδόσφαιρο".

- Για τον Ιανουάριο το αποκλείεις;
"Οχι βέβαια. Αλλά σας είπα ότι δεν εξαρτάται από εμένα. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο όμως γιατί η Κορίνθιανς μου είχε πει ότι με υπολογίζει για το ξεκίνημα της νέας σεζόν με τον νέο χρόνο για το πρωτάθλημα και το Λιμπερταδόρες. Η αλήθεια είναι ότι μου φέρονται πολύ καλά εδώ και έχω μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Εννοείται βέβαια πως δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό και για αυτό θέλω να επιστρέψω. Όλοι μου φέρθηκαν πολύ καλά. Η διοίκηση, ο κόσμος, οι συμπαίκτες μου. Είναι μια μεγάλη ομάδα και είναι τιμή μου να παίζω για αυτή. ’λλο ήταν το πρόβλημα μου τον προηγούμενο χρόνο και το ξέρουν όλοι".

- Ο προπονητής πλέον έχει αλλάξει, είναι ο Έλληνας Νίκος Νιόπλιας και απ΄ ότι λέγεται σε θέλει στην ομάδα.
"Ναι, το γνωρίζω ότι έφυγε ο Τεν Κάτε και ήρθε ένας νέος προπονητής. Το έμαθα εκείνη τη μέρα που έγινε. Εχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και μιλάω σχεδόν καθημερινά μαζί τους. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για την απόλυση του Τεν Κάτε. Εχω ακούσει καλά πράγματα για τον νέο προπονητή, αλλά δεν τον ξέρω. Ενημερώνομαι συνέχεια για τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού και είμαι πολύ χαρούμενος που τα πάει τόσο καλά. Είναι πρώτοι τώρα και το πιστεύω ότι μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο. Τους το εύχομαι να τα καταφέρουν τώρα που έρχεται ο νέος χρόνος".

Φήμες για Ταυλαρίδη
Από εκεί και πέρα, υπήρξε φημολογία σε ότι έχει να κάνει με τα μεταγραφικά, σύμφωνα με την οποία το "τριφύλλι" έχει στο στόχαστρό του και τον Στάθη Ταυλαρίδη. Ο 29χρονος έλληνας άσος της Σεντ Ετιέν, ψάχνει ομάδα καθώς το συμβόλαιό του με τους "στεφανουά" λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Από το "τριφύλλι" πάντως δήλωναν άγνοια για το όλο θέμα. Συν τοις άλλοις, από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή διαρρέει πως είναι κοντά σε ομάδα της Αγγλίας.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Γκάμπριελ Παλέτα τώρα, ο οποίος ξεκάθαρα είναι πολύ ψηλά στην λίστα του Παναθηναϊκού, ο τεχνικός διευθυντής της Μπόκα, Κάρλος Μπιάνκι, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει πρόταση από το "τριφύλλι". Όμως, είναι δεδομένο πως ο 24χρονος στόπερ πωλείται από τους "χεϊνέζες". Και όπως λένε στην Αργεντινή με ένα ποσό 1,5 εκατ. ευρώ, η Μπόκα τον παραχωρεί χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: