Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Δηλώσεις Μαντσίνι για τη νέα του ομάδα

Απογοητευμένος από τον τρόπο που τον υποδέχτηκαν οι παίκτες στη Μάντσεστερ Σίτι δηλώνει ο νέος τεχνικός της ομάδας, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο ιταλός προπονητής εξέφρασε την πικρία του, αλλά τόνισε ότι θα ήθελε όταν αποχωρήσει από τους πολίτες οι ποδοσφαιριστές να είναι το ίδιο δεμένοι μαζί του, όπως συνέβη με τον Μαρκ Χιουζ.

"Πολλοί παίκτες είναι ακόμη προσκολλημένοι στον Μαρκ Χιουζ και η ομάδα δεν με υποδέχτηκε με όμορφο τρόπο", τόνισε αρχικά ο Μαντσίνι σε εκπομπή του Telelombardia και πρόσθεσε: "Ελπίζω όταν θα φύγω από την Σίτι, οι παίκτες να κάνουν το ίδιο και για εμένα".

Ο 45χρονος τεχνικός παραδέχτηκε ότι χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά, αλλά εμφανίζεται αισιόδοξος για τη συνέχεια: "Πάντα ονειρευόμουν να γίνω προπονητής και να προπονήσω κάποια ομάδα της Αγγλίας. Ολα πηγαίνουν καλά εδώ. Πρέπει να δουλέψω σκληρά γιατί θα είναι μια ξένη γλώσσα, μια ξένη ομάδα και μια ξένη πόλη αλλά όλα θα πάνε καλά."

Στήριξη Φέργκιουσον σε Χιουζ

Την ίδια ώρα, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, τάχθηκε εναντίον της διοίκησης της συμπολίτισσας, Σίτι. Ο ουαλός τεχνικός χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόλυση του Μαρκ Χιουζ από την τεχνική ηγεσία των πολιτών, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ τους παρά την κόντρα των δύο ομάδων.

"Δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν το θέμα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι απαράδεκτες. Δεν έχει σημασία αν έχεις χάσει 20 παιχνίδια ή όπως στην περίπτωση του Μαρκ Χιουζ, δύο. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να συμπεριφερθείς στους ανθρώπους.

Ωστόσο, για τους διοικούντες την Σίτι, οι ημέρες των Χριστουγέννων τους βγάζουν τον χειρότερό τους εαυτό. Το να ζεις τον αγώνα και να γνωρίζεις ότι κάτι συμβαίνει, πρέπει να είναι τραγικό. Ο Μαρκ προφανώς είχε καταλάβει ότι πρόκειται για το τελευταίο του παιχνίδι και ήταν πολύ τραγικό το γεγονός ότι έπρεπε να είναι εκεί. Ολοι μας σοκαριστήκαμε. Μίλησα με τον Μαρκ την επόμενη ημέρα και μπορώ να σας πω ότι υπέφερε", πρόσθεσε ο Φέργκιουσον.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι ο Χιουζ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο μέλλον, καθώς έκανε πολύ καλή δουλειά στη Σίτι: "Φυσικά και θα τα καταφέρει. Εκανε σπουδαία δουλειά σε μια πολύ δύσκολη ομάδα όπως είναι η Ουαλία, εξαιρετική στην Μπλάκμπερν και ήταν ο καταλληλότερος για την Σίτι την δεδομένη στιγμή."

Δεν υπάρχουν σχόλια: