Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Βρήκε τους 10, ψάχνει πορτιέρο...

Πρόβα ενδεκάδας ενόψει της αναμέτρησης με την Βαλερένγκα έκανε σήμερα ο Λάζλο Μπόλονι στην πρώην προπόνηση του ΠΑΟΚ στις προπονητικές εγκαταστάσεις των Νορβηγών.
Βρήκε τους 10, ψάχνει πορτιέρο...
Ο Ρουμάνος φέρεται να έχει καταλήξει στους δέκα, που θα ξεκινήσουν και απομένει να καταλήξει και στον τερματοφύλακα, καθώς Χαλκιάς και Κρέσιτς διεκδικούν ακόμη τη θέση κάτω από τα δοκάρια.
Στις ασκήσεις τακτικής ο Μπόλονι έδειξε ότι θα παίξει με σύστημα 4-2-3-1, με τους Έτο, Μαλεζά, Τσιρίλο, Λίνο στην άμυνα, Γκαρσία και Αρίας αμυντικά χαφ, τον Φωτάκη μπροστά τους, τον Βιεϊρίνια και τον Ρομπέρ στα άκρα, και τον Αθανασιάδη σέντερ φορ.

Εξέδρα για... Λιμπερταδόρες!

Ο Άρης μπορεί να ηττήθηκε (1-2) από την Πενιαρόλ σε φιλικό προετοιμασίας, οι οπαδοί του όμως κέρδισαν για μία ακόμα φορά τη μάχη της εξέδρας με το Κλεάνθης Βικελίδης να θυμίζει ξανά... Λα Μπομπονέρα.
Εξέδρα για... Λιμπερταδόρες! (ΦΩΤΟ&BINTEO)
Ατμόσφαιρα Λα Μπομπονέρα δημιούργησαν οι οπαδοί του Άρη στο φιλικό με την Πενιαρόλ, προσφέροντας στιγμές εφάμιλλες του Copa Libertadores. Έτσι η ήττα από τους Ουρουγουανούς με 2-1 πέρασε στα ψηλά, αφού ο κόσμος έδωσε... ρεσιτάλ.
Σημειωτέον ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς τα φώτα του Κλεάνθης Βικελίδης έπεσαν 2 φορές, μία στις 20:50 και μία στις 21:20. Η βλάβη αποκαταστάθηκε κατά τις 21:30 και πάλι όμως μία μικρή καθυστέρηση υπήρξε ξανά. Και αυτό γιατί τα εκαντοντάδες καπνογόνα που άναψαν, κατά την είσοδο των δύο ομάδων, εμπόδισαν εκ νέου την έναρξη της αναμέτρησης.
Ο Άρης πάντως μπήκε φορτσάτος στον αγώνα με κύριο χαρακτηριστικό του την παραγωγή φάσεων και πρωταγωνιστή τον Καρίμ Σολτανί. Παρ' όλα αυτά οι Ουρουγουανοί ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι δίχτυα με τον Πέρεζ να τρυπώνει στην ελληνική άμυνα και με σουτ από κοντά να ανοίγει το σκορ στο 22'.
Η ισοφάριση για τον Άρη ήρθε λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Σκόρερ στο 39', ο Σολτανί. Ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των “κιτρίνων”. Η μπάλα έφτασε στον Αλγερινό, ο οποίος με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια, ξεσηκώνοντας τον κόσμο στις κερκίδες.
Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στην έναρξη της επανάληψης, ο Άρης δημιουργούσε τη μία φάση μετά την άλλη. Κορυφαία ήταν αυτή του Σολτανί, ο οποίος με μαγική ενέργεια χόρεψε την άμυνα της Πενιαρόλ, αλλά το σουτ του βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά η μπάλα βγήκε άουτ, σε νέα προσπάθεια του Νέτο.
Ο Άρης δεν μπορούσε να μετουσιώσει τις φάσεις σε γκολ, ενώ στο 72' η Πενιαρόλ κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κορούχο για το 1-2...
Στο 83' οι Θεσσαλονικείς έχασαν αυτό που πραγματικά δεν χάνεται. Μετά από κόρνερ , ο Φατί έκανε την κεφαλιά η μπάλα απομακρύνθηκε, ο Φατί σούταρε και πάλι, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Παπαστεριανού, ο οποίος από κοντά σούταρε ψηλά πάνω από την εστία της Πενιαρόλ (με τον αμυντικό άσο των "κιτρινόμαυρων" να είναι σε θέση οφσάιντ βέβαια).
O Άρης το πάλεψε για την ισοφάριση στο τέλος, πραγματοποιώντας δύο ευκαιρίες με τον Οικονομόπουλο και τον Τόχα, ωστόσο το σκορ παρέμεινε 1-2 υπέρ της Πενιαρόλ.
Άρης: Σηφάκης (46' Βελλίδης), Νέτο (Αγγελούδης), Σολτάνι, Τσέζαρεκ (46' Παπαζαχαρία), Καστίγιο, Καπετάνος (Γιαννωτάς), Φατί, Γιαννίτσης (46' Τόχα), Μίσελ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι
Πενιαρόλ: Καρίνι, Γκονζάλεζ, Παστορίνι, Πέρεζ, Βαλντεζ, Τόρρες, Ζαλαγιέτα, Αλμπίν, Αμόνιο, Ματσεάτσι, Γκουισόν.
 

Ασυμβίβαστος με την ήττα!

Ο Ολυμπιακός με καλά και κακά στοιχεία στο παιχνίδι του, ξαναχτύπησε στο φινάλε του φιλικού με την Βέρντερ (1-1) με το γκολ του Μοντέστο, δείχνοντας ότι δεν ανέχεται να χάνει ούτε στα φιλικά!
Αήττητος και χωρίς να... πείθει! Ο Ολυμπιακός έπιασε πολύ καλή απόδοση για 25 λεπτά στο α' μέρος, είχε υπομονή, πρέσινγκ, κίνηση και εξαιρετική κυκλοφορία, αλλά δεν είχε γκολ. Γκρμπιτς, Ριέρα, Ιμπαγάσα ήταν «τριπλέτα» φωτιά στο καλύτερο διάστημα των Πειραιωτών στα τρία φιλικά που έχει δώσει. Βέβαια, δεν ξέχασε το... κακό του πρόσωπο, αφού στην επανάληψη η Βέρντερ εκμεταλλεύθηκε τα αμυντικά κενά σκόραρε με τον Ρόζενμπεργκ, αλλά δεν... κέρδισε. Ο Ολυμπιακός με τον πολύ καλό Χαβίτο πίεσε στο τελευταίο τέταρτο και δεν έχασε, αφού στις καθυστερήσεις ο Μοντέστο ισοφάρισε σε 1-1, με τους «ερυθρόλευκους». Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως θέλουν δουλειά, όμως άφησαν και υποσχέσεις με τη μεσαία γραμμή να αποδίδει άψογα τις εντολές του Βαλβέρδε!

Χωρίς τέσσερις
Χωρίς τους ανέτοιμους Γέστε, Φέισα και τους Πάντελιτς, Τοροσίδη που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας. Ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε τον Κοστάντσο κάτω από τα δοκάρια, στα δεξιά της άμυνας ήταν ο  Μανιάτης, στο κέντρο και για πρώτη φορά μαζί οι Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, ενώ αριστερά τοποθετήθηκε ο Χολέμπας. Τα δυο αμυντικά χαφ οι Ιμπαγάσα και Ουρτάδο, αριστερά ο Ριέρα, δεξιά ο Γκρμπιτς, ενώ πίσω από τον Τζιμπούρ θα βρίσκεται ο Φουστέρ που επιστρέφει από τον μικροτραυματισμό.

«Ξύπνησε» μετά το 20λεπτο!

Μνήμες... Ζούλτε «ξύπνησαν» στον Ερνέστο Βαλβέρδε στα πρώτα λεπτά του φιλικού με τη Βέρντερ, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να αμυνθεί σωστά, η κυκλοφορία ήταν κακή και οι παίκτες του δεν μπορούσαν να εμποδίσουν τους Γερμανούς. Ο Μαρίν έκανε ό,τι ήθελε, είχε δυο πολύ καλά σουτ (3' και 11') και οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να μην έχουν κατανοήσει τις παρατηρήσεις του Βάσκου μετά το φιλικό με τους Βέλγους. Ο Ουρτάδο ήταν... εκτός, ο Φουστέρ δεν μπορούσε να δημιουργήσει και μόνο η δεξιά πτέρυγα με τους Μανιάτη – Γκρμπιτς πάλευε για να απειλήσει.
Στο 20' ο Βαλβέρδε μετέτρεψε το σύστημα σε 4-1-4-1, ο Ιμπαγάσα πήγε δίπλα στον Φουστέρ, ο Ολυμπιακός ανέβηκε ψηλά, πίεσε αρκετά και η «μηχανή» του άρχισε να παίρνει μπρος. Οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν ανασταλτικά, είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, κίνηση και καλή κυκλοφορία με συνέπεια να «παγιδεύσουν» τους Γερμανούς, να κερδίζουν την πρώτη μπάλα και να απειλούν. Ο Ριέρα είχε δυο καλά σουτ στο 22' και το 28', ενώ ο Τζιμπούρ στο 35' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά την τελευταία στιγμή γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία. Ο Ριέρα με τον Γκρμπιτς έδειχναν διάθεση, με τον Μαυροβούνιο να δείχνει για ακόμα ένα παιχνίδι πως έχει θέση στο φετινό ρόστερ της ομάδας του.

Κακός, αλλά δεν χάνει...

Ο Βαλβέρδε έμεινε ικανοποιημένος από τη λειτουργία της ομάδας του για το λόγο αυτό δεν προέβη σε αλλαγές με την έναρξη του β' μέρους. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν το ίδιο δυνατά, πίεσαν, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο τα σημάδια κόπωσης, αλλά και οι αδυναμίες στην άμυνα έφεραν τη Βέρντερ στην επίθεση. Στο 58' ο Μαρκάνο θα κάνει λάθος υπολογισμό, ο Τι θα κάνει άνω κάτω την άμυνα και τον Χολέμπας, ο Κοστάντζο θα διώξει, όμως ο Ρόζενμπεργκ από κοντά θα ανοίξει το σκορ για τους Γερμανούς. Κάπου εκεί έφτασε η ώρα για τις αλλαγές, ο Βαλβέρδε άλλαξε όλη την άμυνα, εκτός του Μαρκάνο, τις πτέρυγες, αλλά και την επίθεση περνώντας τον Μιραλάς.
Ο Μαρκάνο έδειχνε ασταθής, η Βέρντερ πίεζε και είχε φάσεις με τον Ρόζενμπεργκ, με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει ρυθμό, κίνηση και διάθεση. Αν κάτι πάντως μπορεί να κρατήσει ο Βαλβέρδε στην επανάληψη είναι το τελευταίο τέταρτο, η διάθεση του Χαβίτο, ο οποίος πήρε ενέργειες, είχε κίνηση από τα δεξιά, αλλά και δυο καλά σουτ που ανάγκασαν τον Βίζε να δείξει τις δυνατότητες του. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν και δεν... έχασαν, με τον Μοντέστο να πετυχαίνει γκολ στις καθυστερήσεις και τον Ολυμπιακό να συνεχίζει αήττητος στα φιλικά.
Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους: Κοστάντσο, Μανιάτη. Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα, Γκρμπιτς, Ριέρα, Φουστέρ, Τζιμπούρ

Στην επανάληψη μπήκαν οι Kάταϊ, Αβραάμ, Μοντέστο, Μιραλάς, Χαβίτο, Γκαλίτσιος, Μοντέστο, Σουμπίνιο, Παπάζογλου, Χαβίτο, Μιραλάς.
πηγή: gazzetta.gr

Τα είπαν και... προχωράνε!!

Την ώρα που το αγωνιστικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ είναι στραμμένο στην Νορβηγία, στην Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι διοικητικές ζυμώσεις! Τα είπαν Ζαγοράκης-Φλωρίδης-Σαχπατζίδης!
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη κ. Κατσαρή, αλλά και τον υποψήφιο αγοραστή κ. Σαχπατζίδη! Ο Ζαγοράκης μίλησε τηλεφωνικά και με τον Βασιλάκη Φλωρίδη!
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για... χρυσή τομή ώστε να υπάρξει η επόμενη μέρα στα διοικητικά του συλλόγου. Μάλιστα πιθανότατα την Παρασκευή κι αφού περάσει το παιχνίδι με την Βαλερένγκα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα!
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο «δικέφαλος του Βορρά» για την σύσκεψη κορυφής αναφέρει:
«Σήμερα,  26 Ιουλίου 2011, συναντήθηκαν οι κ.κ Κατσαρής, Ζαγοράκης, Σαχπατζίδης οι οποίοι είχαν τηλεφωνική συνομιλία και με τον κ. Φλωρίδη. Αποφάσισαν να προχωρήσουν ενωμένοι, με μοναδικό γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ.
Τις επόμενες μέρες, μετά από το παιχνίδι της Πέμπτης, θα υπάρξουν οριστικές και επίσημες ανακοινώσεις».
πηγή: gazzetta.gr

Ο Ίβκοβιτς μίλησε για τον Νοβίτσκι!!

Η εθνική Σερβίας του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για τον σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς.

«Η απόφαση του να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο» , τόνισε ο Σέρβος προπονητής ο οποίος στη συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παρέα του Ντιρκ Νοβίτσκι. «Δεν είναι μόνο ο Νοβίτσκι. Ο Κρις Κέιμαν θα παίξει για τη Γερμανία και είναι επίσης ένας πολύ καλός παίκτης. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πολλές ομάδες έχουν αφυπνιστεί λόγω της ενίσχυσης της Γερμανίας. Και γι' αυτό είναι αλήθεια το γεγονός ότι το φετινό Ευρωμπάσκετ αναμένεται να είναι από τα πλέον δυνατά καθώς πολλές ομάδες θα παραταχθούν με όλα τους τα αστέρια. Όταν παίζει στη διοργάνωση ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών του ΝΒΑ, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους μας» .

Ο τεχνικός των Κυπελλούχων Ελλάδος και της εθνικής Σερβίας μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας του μέχρι στιγμής. «Δουλέψαμε για δύο εβδομάδες στην φυσική κατάσταση στη Γερμανία και τώρα επιστρέψαμε πίσω στη Σερβία. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά στην ταχύτητα, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι να βρούμε γρήγορα χημεία προκειμένου να χτίσουμε στις σωστές βάσεις».
πηγή: gazzetta.gr

Παρελθόν ο Νινιάδης!!

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Ανδρέας Νινιάδης. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ με σχετική της ανακοίνωση γνωστοποίησε τη λύση  της συνεργασίας της με τον επί μία εξαετία σκάουτερ των «ερυθρόλευκων».
Τη λύση της συνεργασίας της με τον Ανδρέα Νινιάδη ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» με σχετική της ανακοίνωση γνωστοποίησε το βράδυ της Τετάρτης το τέλος της συνεργασίας της εμ τον επί μία εξαερτία σκάουτερ, ο οποίο μάλιστα αγωνίσρτηκε και για μια οκταετία στους «ερυθρόλευκους» (1996-2004).

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

« Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον σκάουτερ της ομάδας, Ανδρέα Νινιάδη τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στον Ολυμπιακό και του εύχεται καλή συνέχεια στις μελλοντικές επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Νινιάδης δήλωσε:

«Μετά από έξι χρόνια παρουσίας μου στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την ηγεσία, τους προπονητές, τους συνεργάτες και τους οπαδούς του συλλόγου για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς το πρόσωπο μου.
Σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα με τις δικές μου μικρές δυνάμεις να συμβάλλω όσο μπορώ στην πρόοδο της ομάδας που με ανέδειξε και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό για τις πολλές επιτυχίες που πανηγύρισα τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν συνεργάτης της στο προπονητικό τιμ.
Οι ευχές μου για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες θα συνοδεύουν πάντα τον Ολυμπιακό. Τις αξίζουν άλλωστε τα εκατομμύρια των οπαδών του, ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης, οι παίκτες και οι προπονητές και όλοι όσοι εργάζονται για το καλό του συλλόγου».

Στην... Τσίτα λόγω ΕΠΟ!!

Την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία περιμένουν στην ΑΕΚ για την ανακοίνωση της μεταγραφής του Θωμά Τσίτα.
Στην... Τσίτα λόγω ΕΠΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος επιθετικός περιμένει την απόφαση της ΕΠΟ για να πάρει την ελευθέρας του από τον Ηρακλή στον οποίο έχει καταθέσει προσφυγή για οφειλές προς τον ίδιον.
Η προσφυγή εκδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες και ως γνωστόν εξαιτίας της κωλυσιεργίας που επικρατεί στα ελληνικά δικαστήρια, η απόφαση θα βγει σε λίγες ημέρες.
Ως εκ τούτου ο Τσίτας προπονείται στη γενέτειρά του, τα Γιαννιτσά, προκειμένου να βρίσκεται σε φόρμα όταν ανακοινωθεί από τους “κιτρινόμαυρους” και ενσωματωθεί στην ομάδα.

Κάνει προσφυγή ο Ντουγκλάο...!!

Ο Ντουγκλάο μπορεί ακόμα να... αγνοείται, ωστόσο οι άνθρωποι της Καβάλας ενημερώθηκαν πως ο ποδοσφαιριστής θα κάνει προσφυγή τις επόμενες ημέρες για να μείνει ελεύθερος.
Κάνει προσφυγή ο Ντουγκλάο...
Ο Βραζιλιάνος ισχυρίζεται πως του οφείλονται δόσεις συμβολαίων και για αυτό θα ζητήσει την ελευθερία του. Η διοίκηση πάντως τον περιμένει να έρθει είτε σήμερα είτε την Τετάρτη, ώστε να συζητήσουν και να βρουν μία λύση.

Αν δεν τον πείσουν να μείνει, τότε θα έρθει το... διαζύγιο και πιθανότατα η μεταγραφή του σε ομάδα της Αθήνας.

Στις επάλξεις και πάλι το... Μπομπονέρα!!

Μαγική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Άρη λίγο πριν τη σέντρα στο φιλικό με την Πενιαρόλ!
Στις επάλξεις και πάλι το... Μπομπονέρα
Το Κλεάνθης Βικελίδης “ντύθηκε” ξανά στα καλά του και θύμισε για πολλοστή φορά... Μπομπονέρα!
Εκατομμύρια χαρτάκια πλημμύρισαν τον αγωνιστικό χώρο, ενώ η Θύρα 3 καλύφτηκε από σύννεφο καπνού λόγω των καπνογόνων! Ο ουρανός δε στο Χαριλάου γέμισε βεγγαλικά λες και ήταν πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα.
Αυτή είναι ατμόσφαιρα! Υγιής, γιορτινή και καθαρά ποδοσφαιρική.
πηγή: sportdog.gr

Θα αφήσει "προίκα" φεύγοντας;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον φοβούνται τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ενόψει Οντένσε. Ο Γάλλος προκαλεί άγχη, καθώς δεν είναι και ο πιο ...αφοσιωμένος παίκτης του κόσμου στο παιχνίδι του.
Θα αφήσει "προίκα" φεύγοντας;
Γι' αυτό δεν είναι λίγοι αυτοί στον Παναθηναϊκό που θα προτιμούσαν να μην τον δουν να αγωνίζεται κόντρα στην Οντένσε ούτε δευτερόλεπτο.

Ο Γάλλος είναι για να φεύγει, του το έχουν πει και ψάχνει για ομάδα εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς να καταφέρει να βρει κάτι. Δεν θα μείνει όμως. Οι πιθανότητες να συνεχίσει είναι ελάχιστες και ο ίδιος το έχει πάρει απόφαση ότι πρέπει να σηκωθεί να φύγει. Θα είναι ρίσκο να παίξει ένας παίκτης σε ένα τόσο κρίσιμο ματς όταν είναι "φευγάτος" υποστηρίζουν κάποια στελέχη μέσα από την ομάδα.

Φοβούνται μην αφήσει καμιά "μαύρη προίκα" φεύγοντας. Ξέρετε, κανένα αυτογκόλ, καμιά γκέλα, καμία ασίστ σε αντίπαλο. Αν έχουν δίκιο ή άδικο θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο.
πηγή: sportdog.gr

Πάει Ουντινέζε ο Σάντσες;

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Βαλενσιέν για την απόκτηση του Κάρλος Σάντσες βρίσκεται η Ουντινέζε, ενός παίκτη που αποτελεί την πρώτη επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.
Πάει Ουντινέζε ο Σάντσες;
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «football 365» αναφέρει ότι η ομάδα του Καμπιονάτο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον γαλλικό σύλλογο και σημειώνει πως ήδη έγινε και συνάντηση με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή.

Οι Γάλλοι μάλιστα γράφουν, πως η Ουντινέζε εκμεταλλεύτηκε την... αδράνεια των Πειραιωτών.

"Καμία μεταγραφή μέχρι τις 4 Αυγούστου"

Τέλος στην μεταγραφολογία των τελευταίων ημερών έβαλε ο Ολυμπιακός, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" ενημέρωσαν επίσημα τους εκπροσώπους του Τύπου που είναι με την αποστολή του Ολυμπιακού στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Μέπεν της Γερμανίας για το φιλικό με τη Βέρντερ, ότι αν χρειαστεί να γίνει μεταγραφή, θα γίνει μετα το φιλικό με την Γουέστ Μπρόμιτς στις 4/8.
"Καμία μεταγραφή μέχρι τις 4 Αυγούστου"
"Δεν υπάρχει κανένας Ντιαρά, κανένας Πόουλσεν, ούτε κάποιο από τα ονόματα που έχουν γραφτεί και θα γραφτούν τις επόμενες μέρες στον Τύπο", επεσήμαναν χαρακτηριστικά.
"Ανεξάρτητα από την εικόνα που υπάρχει ως τώρα στα φιλικά, ο στόχος είναι η ομάδα να είναι έτοιμη στα τέλη Αυγούστου. Αν χρειαστεί να γίνει κάτι, αυτό θα γίνει μετά το φιλικό με την Γουέστ Μπρομ", έλεγαν χαρακτηριστικά, αναφερόμενοι στην αναμέτρηση με την αγγλική ομάδα που θα διεξαχθεί στις 4 Αυγούστου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

"Περήφανος που θα παίξω αυτό το ματς"

O αμυντικός της Οντένσε, Άντρες Μίλερ Κρίστιανσεν, μίλησε στην συνέντευξη τύπου πριν την αναμέτρηση της Οντένσε με τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι η ομάδα του έχει πιθανότητες πρόκρισης αν ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή της.
"Περήφανος που θα παίξω αυτό το ματς"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του 34χρονου αμυντικού: "Είμαι περήφανος που θα παίξω σε αυτό το ματς. Είναι από τους μεγαλύτερους αγώνες στην καριέρα μου και ελπίζω ο καλύτερος να κερδίσει. Να γίνει πάνω απ’ όλα ένα καλό παιχνίδι.

Θέλει πολύ προσοχή ο αγώνας. Έχουμε πιθανότητες πρόκρισης, καθώς είμαστε σε καλή φόρμα. Μπορούμε να περάσουμε αν κάνουμε ότι μας πει ο προπονητής μας".

"Θέλουμε γκολ"! Μπορείτε;

Ο Φερέιρα ζήτησε γκολ και νίκη κόντρα στην Οντένσε και σημείωσε πως ποντάρει πολλά στην εμπειρία των παικτών. Το θέμα όμως είναι αν μπορούν, αφού "κάνουμε προετοιμασία μόλις 23 ημέρες".
"Θέλουμε γκολ"! Μπορείτε;
Με μοναδικό στόχο τη νίκη και το εκτός έδρας γκολ ταξίδεψε στην Δανία ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με όσα είπε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην συνέντευξη Τύπου. Ο Πορτογάλος τόνισε πως πρέπει οι παίκτες του να... μεταφράσουν την εμπειρία που έχουν σε θέληση, αν και τόνισε πως η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Αναλυτικά:

Για την Οντένσε: «Η Οντένσε είναι μια ομάδα πολύ οργανωμένη τακτικά και έχει ένα σύνολο πολύ δυνατών παικτών με καλή φυσική κατάσταση. Είναι σαν ομάδα, λόγω χαρακτήρας και χώρας, ένα σύνολο που παίζει αισιόδοξα. Αυτή την στιγμή έχουν το προβάδισμα γιατί έχουν 2 αγώνες πρωταθλήματος στα πόδια τους και αυτό είναι σημαντικό. Στο τελευταίο ματς έπαιξε κατά του πρωταθλητή. Αύριο ξεκινάμε μια σημαντική φάση στην πορεία της ομάδας, όμως, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την πραγματικότητα που λέει ότι δουλεύουμε μόλις 23 ημέρες.
Πρέπει να το σημειώσουμε. Έχουμε λίγο διάστημα που κάνουμε δουλειά, έχουμε μεγάλο αγώνα μπροστά μας και πρέπει να παίξουμε με διάθεση καλή και συγκέντρωση. Δεν τελειώνουν όλα αύριο, εξάλλου. Υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα. Ο προπονητής θεωρεί φαβορί τον Παναθηναϊκό.Βγάζει την πίεση από τους δικούς του παίκτες και την βάζει σε εμάς».
Για τον Παναθηναϊκό και το τι ψάχνει στο Οντένσε: «Είναι σημαντικό οι παίκτες μας να πάνε με αυτοπεποίθηση και γνωρίζοντας πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Ξέρουμε τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και σε τέτοιου είδους αγώνες η ομάδα που παίζει στην έδρα της θέλει ένα γκολ για να αντιμετωπίσει ευοίωνα το δεύτερο ματς. Αυτό φαίνεται πάντα με τα γκολ και την διαφορά των τερμάτων αλλά βεβαίως όλες οι ομάδες που παίζουν σε αυτά τα ματς ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το εκτός έδρας γκολ. Και εμείς αυτό το έχουμε υπ'όψιν μας.
Έχω την πεποίθηση ότι η ομάδα που θέλει να παίξει σε αυτές τις διοργανώσεις είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει καλά. Ξέρουμε ότι πολλοί παίκτες ξέρουν ποια είναι η ταυτότητα της ομάδας. Δεν έχουμε φτάσει στο τέλειο. Αύριο θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο μας πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν ήρθαμε για την ισοπαλία. Ήρθαμε για να παίξουμε σωστά. Καμία ομάδα αυτή την στιγμή δεν είναι έτοιμη. Πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε σωστά για να ανταπεξέλθουμε».
Για την εμπειρία του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, με εμπειρία με καλή θέση στην ΟΥΕΦΑ και αύριο κάνουμε την αρχή. Αύριο θα δούμε προς τα που θα πάει η μπάλα. Η εμπειρία έχει βαρύτητα, αν οι παίκτες μας θα έχουν την δυνατότητα να το δείξουν στο γήπεδο. Άρα, λοιπόν, αύριο θα πρέπει να... μεταφράσουν την εμπειρία σε θέληση και καλή διάθεση για να αντιμετωπίσουν μια ομάδα με θέληση να παίξουν στον αυριανό αγώνα».
«Με λίγα λάθη παίρνεις πρόκριση»

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κατσουράνης, τόνισε: «Δεν μπορώ να πω που είμαστε δυνατοί και που όχι, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας. Είναι δικά μας θέματα και θα τα κρίνουμε όλα στο τέλος της σεζόν, όταν θα έχουν κριθεί τα πάντα. Δεν θα πούμε πως θα παίξουμε αύριο. Θα τα δείτε αύριο στο γήπεδο. Όποια ομάδα είναι πιο συγκεντρωμένη παίρνει την πρόκριση. Αυτό θέλουμε και πρέπει να κάνουμε και εμείς. Όσο λιγότερα λάθη κάνεις, τόσο περισσότερο είσαι κοντά στην πρόκριση. Πρέπει να κάνουμε αυτά που έχουμε δουλέψει. Το μυστικό είναι να έχουμε θέληση. Αν δώσουμε το 100% η ομάδα θα πάρει αυτό που θέλει».

Off Ούμπιντες και Σανκαρέ για Λουξεμβούργο!!

Χωρίς τους Χαβιέ Ούμπιντες και Καλίφα Πάπα Σανκαρέ αναχωρεί αύριο το πρωί η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου για το Λουξεμβούργο, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντιφερντάνζ για τον τρίτο προκριματικό γύτο του Europa League.
Off Ούμπιντες και Σανκαρέ για Λουξεμβούργο
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο τεχνικός των Βολιωτών, Χάβι Γκράθια, θα τους αντικαταστήσει πιθανότατα με την χρησιμοποίηση των Ακόστα και Ντολεζάι.

Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ο Ισπανός τεχνικός ανακοίνωσε και την αποστολή για τον αγώνα με την Ντιφερντάνζ.

Αναλυτικά, στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 18 ποδοσφαιριστές και είναι οι Ρόκα, Γιακούποβιτς, Ρόκκας, Ζαραδούκας, Σέλεζι, Τομάς, Ντολεζάι, Αλβάρεζ, Μητρόπουλος, Κάσιο, Νταρμπιόν, Ακόστα, Μόνχε, Μπρέσκα, Μαρτίν, Σκέμπρι, Ζέρης και Σολάκης.

Οι Θεσσαλοί θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί με πτήση τσάρτερ για το Λουξεμβούργο και το απόγευμα θα προπονηθούν στο γήπεδο, όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση (21:00, ώρα Ελλάδας). Τέλος, μισή ώρα νωρίτερα, ο τεχνικός του συλλόγου θα παραθέσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
πηγή: sportdog.gr

Νικήτρια με... διαφορά στήθους! (ΦΩΤΟ)

Οι συμμετοχές αυτή την φορά για τον τίτλο “Miss Copa America” ήταν πολύ... δυνατές, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι μάλλον δίκαιο. Η Ένι Έκερτ κατάφερε να κερδίσει άλλον έναν τίτλο!
Νικήτρια με... διαφορά στήθους! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Σύμφωνα με την ψηφοφορία της ιστοσελίδας “GloboEsporte.com”, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 73.000 αναγνώστες, η όμορφη ξανθιά ήταν η πιο σέξι και όμορφη φίλαθλος της διοργάνωση. Η Έκερτ συγκέντρωσε ποσοστό 46.7%, ενώ στην δεύτερη θέση ήταν η πρώην εστεμμένη Λαρίσα Ρικέλμε με 22.2%. Όσον για την Ορούε Πάτι, αυτή... τερμάτισε τρίτη μόλις με 9.6%.

Απολαύστε την “
Miss Copa America”, που το 2010 είχε ανακηρυχθεί “Miss Paraguay”, ενώ ήταν και υποψήφια και για τον τίτλο "Miss World" της ίδιας χρονιάς



Save Mitroglou, δώστε τον στον Αρη του Τσιώλη!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος σχολιάζει το ενδιαφέρον του Σάκη Τσιώλη για τον Κώστα Μήτρογλου καθώς και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, τον Πορτογάλο Ζέκα.
Save Mitroglou, δώστε τον στον Αρη του Τσιώλη
Ξόδεψα πολλές ώρες, τις τελευταίες ημέρες, πάνω στο ζήτημα «Κώστας Μήτρογλου». Σε μια προσπάθεια να απαντήσω στις «γιατί δεν τον πιστεύει ο Ολυμπιακός;», «τι δεν έκανε μαζί του ο Βαλβέρδε;», «πώς γίνεται να πάει χαμένος ο πιο αξιόλογος Ελληνας επιθετικός;» ερωτήσεις σας. Ομολογώ ότι οι απαντήσεις που εισέπραξα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αυτό που είχα αντιληφθεί καθ' όλη τη διάρκεια της περιπλάνησης του Μήτρογλου στα ελληνικά γήπεδα, από την εποχή που τον ανακάλυψα στους Εθνικούς πιτσιρικάδες του Νιόπλια μέχρι σήμερα: επιβεβαίωσα ότι πρόκειται για ένα παιδί 23 ετών, μικρότερο και λιγότερο ώριμο από την ηλικία του, γεμάτο ποιότητα για να γίνει μεγάλος «killer» των γηπέδων, το οποίο αρνείται να μεταμορφωθεί σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή.
Στην αρχή είχαμε βρει όλη την εύκολη λύση: ο «κολλημένος» ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που δεν έχει συμπαθήσει τον Κωστάκη και τον έχει «θάψει». Επειτα, όμως, ήρθε η μετα-Βαλβέρδε εποχή του Μήτρογλου στον Ολυμπιακό για να μας αποδείξει ότι κάτι τρέχει με αυτό το παιδί και δεν ήταν τόσο… κολλημένος ο Βαλβέρδε. Αρχισαν να κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία αρκετές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον διεθνή επιθετικό, οι οποίες εξηγούσαν την αστάθεια στην απόδοσή του, τη μη καθιέρωσή του στον Ολυμπιακό. Ηρθαν έπειτα οι εντυπώσεις που άφησε στο σύντομο πέρασμά του από τη Νέα Σμύρνη και η αδυναμία του Τάκη Λεμονή να βγάλει άκρη με ένα παιδί που εμφανιζόταν στην προπόνηση κάτι παραπάνω από υπέρβαρος: είχε, λένε, ξεπεράσει τα 100 κιλά.
Ο επόμενος που συναντήθηκε και συστήθηκε με το φαινόμενο Μήτρογλου ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Εφτασε σε πολύ σύντομο χρόνο στο συμπέρασμα ότι έχει απέναντί του έναν επιθετικό με ποιότητα, αλλά χωρίς συγκέντρωση και διάθεση να πειθαρχήσει, να δουλέψει, να εξελιχθεί. Κι όλα αυτά σε μια εποχή που ο Πορτογάλος προπονητής ζει με την υποχρέωση να προσκαλεί τον Μήτρογλου στην Εθνική και να τον βάζει στα ματς ελλείψει άλλου.
Μετά τους δύο προπονητές ήρθαν και οι συνάδελφοί του από τη Γερμανία, που δεν έδωσαν σημασία σε μια τέτοια ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός έψαξε να τον δανείσει με οψιόν αγοράς, με συνιδιοκτησία, με όλα. Τίποτα. Και όχι, δεν ήταν τα τηλεφωνήματα προς τον Βαλβέρδε που λειτούργησαν, για τους Γερμανούς, αποτρεπτικά. Ηταν οι εκθέσεις αυτών που έχουν παρακολουθήσει και ερευνήσει την υπόθεση Μήτρογλου και αυτών που τον γνώρισαν τον καιρό που αγωνιζόταν με τους μικρούς της Γκλάντμπαχ.
Τι είναι ο Μήτρογλου; Ενα σπάνιο, πολύ καλό παιδί, με φοβερή ποιότητα για να γίνει μεγάλος σέντερ φορ, ένα ακατέργαστο διαμάντι του ποδοσφαίρου που αρνείται να κατεργαστεί. Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες όσα δηλώνει ο Σάκης Τσιώλης και κάνω την ευχή να δηλώνει συνειδητά ότι θέλει τον Μήτρογλου στον Αρη, επειδή ξέρει πώς να τον μεταχειριστεί για να τον μεταμορφώσει σε αυτό που όλοι ευχόμαστε να γίνει, σε έναν εκτελεστή σέντερ φορ με αξιοπιστία στο παιχνίδι του.
Από την πρώτη χρονιά που τον είδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού έλεγα ότι θα έκανε μεγάλο λάθος η ομάδα να μη βάλει έναν άνθρωπο πλάι του, για να εξελιχθεί σε μέντορα-ινστρούχτορά του. Σήμερα, με όσα έχω ακούσει, δει και καταλάβει για τον 23χρονο επιθετικό, φτάνω στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος τελειώνει. Κινδυνεύουμε να τον χάσουμε και δεν έχουμε πολλούς Ελληνες επιθετικούς με την ποιότητά του. Στη θέση του Ολυμπιακού, αν είχα πειστεί ότι ο Τσιώλης μπορεί να ασχοληθεί μαζί του αποτελεσματικά, θα τον δάνειζα τον Μήτρογλου στον Αρη δίχως δεύτερη σκέψη. Με την ελπίδα να μου δώσει πίσω, έπειτα από ένα χρόνο ο Αρης, αυτό που ευχόμουν να βρω τον καιρό που αποφάσιζα να επενδύσω πάνω σε αυτό το παιδί με το λοφίο και τα πιστόλια: έναν δουλεμένο, εξελιγμένο σε νοοτροπία και αντίληψη για το ποδόσφαιρο, επιθετικό, από αυτούς που σπάνια συναντά κανείς, ειδικά σε ελληνικό έδαφος. Αυτή, πραγματικά, είναι μια εθνική ποδοσφαιρική υπόθεση.
Τι λες για τον Ζεκά;Δεν παίρνει ρίσκο ο Ζεσουάλντο μαζί του;
Θα έλεγα ότι παίρνει ρίσκο ο Φερέιρα, αν είχα δει τον προπονητή να παρουσιάζει τον 22χρονο Πορτογάλο ως μια έτοιμη λύση που θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό με το «καλημέρα» και θα τον βοηθήσει άμεσα να ανεβάσει το επίπεδο της ποιότητάς του στη δημιουργία και την εκτέλεση. Αν κάνει τέτοιο intro στον Ζεκά ο Ζεσουάλντο, τότε ναι, θα έχει πάρει μεγάλο ρίσκο, αν πιστέψω όσα έχω ακούσει να μου λένε οι Πορτογάλοι που ανακάλυψαν και παρακολούθησαν τον Ζεκά στη διάρκεια της περσινής σεζόν στο πρωτάθλημα με τη Σετούμπαλ.
Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο Ζεκά είναι ένα παιδί που ξεχώρισε ως αριστερός winger, ο οποίος έπαιξε και ως αριστερός ενδιάμεσος, μέχρι και δεύτερος επιθετικός, ακόμη και ως αριστερός μπακ σε παιχνίδια που η Σετούμπαλ έχανε. Δεν έπαιξε ποτέ στον άξονα. Ξεχώρισε πέρυσι λόγω ταχύτητας. Κι έδωσε την εντύπωση ότι αν βελτιώσει την τελική πάσα και αποκτήσει μεγαλύτερο ρεπερτόριο στην ολοκλήρωση της προσπάθειας, θα κάνει καριέρα. Είναι παίκτης που θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί, αλλά και να εξοικειωθεί με τις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας. Παίκτης που έρχεται για να τον εξελίξει ο Ζεσουάλντο και να ανεβάσει την υπεραξία του, τη μεταπωλητική αξία του. Είναι, ως στιγμής, η μόνη μεταγραφή με προοπτική δημιουργίας αξίας μεταπώλησης και ως τέτοια πρέπει να την παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός. Διαφορετικά, αν δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο Ζεκά έρχεται έτοιμος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, θα τον κάψει.
ΠΗΓΗ: sday.gr

«Φανταστικοί οι φίλαθλοι! Ήρθαν 15.000 σε φιλικό»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Κοστίν Λαζάρ για τον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του.
«Φανταστικοί οι φίλαθλοι! Ήρθαν 15.000 σε φιλικό»
Αναλυτικά όσα είπε στην Ρουμανία:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του: «Είναι συγκλονιστικός ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, όπως και ο Λάζλο Μπόλονι με τους συμπαίκτες μου. Υπήρχε αρκετό στρες από τη Ρουμανία, ωστόσο τώρα είμαι καλά...»

Για το λόγο που διάλεξε τον ΠΑΟΚ: «Ήθελα να φύγω από τη Ρουμανία, ο ΠΑΟΚ μου έκανε εξαιρετική πρόταση, μου έδωσε κίνητρο και είναι μια από τις κορυφαίε ομάδες στην Ελλάδα. Ήξερα πως έπρεπε να έρθω»

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Είναι φανατικοί όπως της Ραπίντ. Σε ένα φιλικό ματς ήρθαν 15000 οπαδοί και στα επίσημα θα είναι οι διπλάσιοι. Είναι φανταστικοί...»

Για τον ανταγωνισμό στην ομάδα του ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες όπως ο Γκαρσία και ο Αρίας, όμως δεν φοβάμαι τίποτα. Όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα δείξω τι αξίζω. Παίξαμε ένα φιλικό ματς και τα πήγα καλά, αγωνίστηκα στο ένα ημίχρονο με δεδομένο πως δεν είμαι ακόμα έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά και γιατί δεν έχω συνηθίσει ακόμα τη θερμοκρασία στην Ελλάδα. Τη νύχτα έχει ακριβώς την ίδια θερμοκρασία με το μεσημέρι»

Για το αν λυπάται που έφυγε από Ρουμανία: «Όχι καθόλου, πραγματικά ήθελα να παίξω στο εξωτερικό. Αν ήθελα να μείνω στη Ρουμανία θα είχα δεχθεί μια από τις τέσσερις προτάσεις που είχα. Αν μπορούσα θα είχα παίξει Στεάουα και Ντιναμό, όμως δεν ήθελα... Η Ραπίντ είναι μέσα στην καρδιά μου και εύχομαι να κερδίσει το πρωτάθλημα»

"Το ματς με τον ΠΑΟΚ διέξοδος για τον κόσμο"

Η διοίκηση της Βαλερένγκα εξέδωσε μια συγκινητική ανακοίνωση για τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Νορβηγία την περασμένη Παρασκευή (22/7), καθώς και όσα θα συμβούν σχετικά με το θέμα πριν την έναρξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
"Το ματς με τον ΠΑΟΚ διέξοδος για τον κόσμο"
Οι άνθρωποι της νορβηγικής ομάδας βλέπουν τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ ως μια ευκαιρία να ξεχαστεί ο κόσμος και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Αναλυτικά η συγκινητική ανακοίνωση της Βαλερένγκα:

"Οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ βαριές και εξωπραγματικές για όλους μας. Οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε όλους εκείνους που έχουν χάσει κάποιον ή με κάποιον άλλο τρόπο έχουν επηρεαστεί από την τραγωδία. Στέλνουμε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας σε εκείνους που περνούν δύσκολες στιγμές αυτή τη στιγμή.
Είναι καιρός για πένθος και περισυλλογή, και γνωρίζουμε ότι πρέπει όλοι να καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια για να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί. Ωστόσο, θέλουμε αυτή η πόλη που ζούμε και όλοι εμείς οι πολίτες της να επουλώσει τις πληγές και τις "ρωγμές" που άφησε αυτή η τραγωδία. Και κανείς δεν πρέπει να μας σταματήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αστυνομία, η κυβέρνηση, ο κόσμος έχει εκφράσει την επιθυμία αλλά και τη θέληση το Όσλο να επανέλθει το συντομότερο δυνατό σε κανονικούς ρυθμούς. Θέλουμε πίσω την πόλη μας. Για εμάς ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι ένα σημαντικό βήμα για να μπορέσει ο κόσμος να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς.

Σε μια εποχή όπου χαρακτηρίζεται από το σκοτάδι και την απόγνωση, ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος για να τιμήσουμε τα θύματα της σφαγής και να συμβάλλουμε στην ενότητα..."

“Ο πρωθυπουργός ξέρει πολλά και θέλει να βοηθήσει”

Έκπληκτος από τις γνώσεις του Γιώργου Παπανδρέου πάνω στο ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος περιμένει πλέον με αγωνία την... ευρωπαϊκή βοήθεια.
“Ο πρωθυπουργός ξέρει πολλά και θέλει να βοηθήσει”
«Περιμένουμε τους ειδικούς για να μας βοηθήσουν. Πιθανότατα τον Αύγουστο. Μου έκανε εντύπωση που ο πρωθυπουργός ήξερε πολλά θέματα. Έδειξε ότι τον νοιάζει και θέλει να βοηθήσει», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ μετά την συνάντηση με τον Πλατινί στην οποία ήταν παρών.

Μπόγρης υπέρ Σπανούλη!!

Φαίνεται πως ...κοκκίνισε από θυμό ο Μπόγρης που τον έστειλε ο Ζοτς και τους ξέχασε όλους στον Παναθηναϊκό. Μέχρι και ολόκληρο Διαμαντίδη! "Χωρίς ηγέτη η Εθνική επειδή λείπει ο V-Span"!
Μπόγρης υπέρ Σπανούλη!
Ο 22χρονος σέντερ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν καθώς ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προφανώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του στο lifestyle και τα ποσταρίσματα το twitter, τουίταρε πριν από λίγο την άποψή του για τις απουσίες της Εθνικής μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
Τι έγραψε ο ...bogrinho; Ιδού: "Apousies stin ethniki fetos polles.. Megaluteri apo ton v span den upaxei.. Prwti fora tha paiksei xwris igeti I omada..Perastika agorina"!
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας!!

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε σήμερα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης με την Ουνικάχα Μάλαγα στις 17/10 και ώρα 21:45, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπιλμπάο στις 19/10 και ώρα 22:00.
Το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας
Αναλυτικά το προγραμμα:
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Δευτέρα 17/10 (21:45)
Παναθηναϊκός-Ουνικάχα
2η αγωνιστική
Τετάρτη 26/10 (20:00)
ΚΚ Ζάγκρεμπ-Παναθηναϊκός
3η αγωνιστική
Πέμπτη 3/11 (22:00)
Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας
4η αγωνιστική
Πέμπτη 10/11 (22:00)
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
5η αγωνιστική
Τετάρτη 16/11 (21:45)
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός
6η αγωνιστική
Πέμπτη 24/11 (21:45)
Ουνικάχα-Παναθηναϊκός
7η αγωνιστική
Τετάρτη 30/11 (20:45)
Παναθηναϊκός-ΚΚ Ζάγκρεμπ
8η αγωνιστική
Τετάρτη 7/12 (20:45)
Ζαλγκίρις Κάουνας-Παναθηναϊκός
9η αγωνιστική
Τετάρτη 14/12 (19:15)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός
10η αγωνιστική
(21-22/12)
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ
Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού
Α’ Όμιλος
1η αγωνιστική
Τετάρτη 19/10 (22:00)
Μπιλμπάο-Ολυμπιακός
2η αγωνιστική
Πέμπτη 27/10 (21:45)
Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ
3η αγωνιστική
Πέμπτη 3/11 (21:00)
Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός
4η αγωνιστική
Τετάρτη 9/11 (21:45)
Καντού-Ολυμπιακός
5η αγωνιστική
Πέμπτη 17/11 (22:00)
Ολυμπιακός-Νανσί
6η αγωνιστική
Τετάρτη 23/11 (19:00)
Ολυμπιακός-Μπιλμπάο
7η αγωνιστική
Πέμπτη 1/12 (20:00)
Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός
8η αγωνιστική
Πέμπτη 8/12 (22:00)
Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ
9η αγωνιστική
Πέμπτη 15/12 (21:00)
Ολυμπιακός-Καντού
10η αγωνιστική
(21-22/12)
Νανσί-Ολυμπιακός

Save Mitroglou, δώστε τον στον Αρη του Τσιώλη

Ο Βασίλης Σαμπράκος σχολιάζει το ενδιαφέρον του Σάκη Τσιώλη για τον Κώστα Μήτρογλου καθώς και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, τον Πορτογάλο Ζέκα.
Save Mitroglou, δώστε τον στον Αρη του Τσιώλη
Ξόδεψα πολλές ώρες, τις τελευταίες ημέρες, πάνω στο ζήτημα «Κώστας Μήτρογλου». Σε μια προσπάθεια να απαντήσω στις «γιατί δεν τον πιστεύει ο Ολυμπιακός;», «τι δεν έκανε μαζί του ο Βαλβέρδε;», «πώς γίνεται να πάει χαμένος ο πιο αξιόλογος Ελληνας επιθετικός;» ερωτήσεις σας. Ομολογώ ότι οι απαντήσεις που εισέπραξα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αυτό που είχα αντιληφθεί καθ' όλη τη διάρκεια της περιπλάνησης του Μήτρογλου στα ελληνικά γήπεδα, από την εποχή που τον ανακάλυψα στους Εθνικούς πιτσιρικάδες του Νιόπλια μέχρι σήμερα: επιβεβαίωσα ότι πρόκειται για ένα παιδί 23 ετών, μικρότερο και λιγότερο ώριμο από την ηλικία του, γεμάτο ποιότητα για να γίνει μεγάλος «killer» των γηπέδων, το οποίο αρνείται να μεταμορφωθεί σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή.
Στην αρχή είχαμε βρει όλη την εύκολη λύση: ο «κολλημένος» ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που δεν έχει συμπαθήσει τον Κωστάκη και τον έχει «θάψει». Επειτα, όμως, ήρθε η μετα-Βαλβέρδε εποχή του Μήτρογλου στον Ολυμπιακό για να μας αποδείξει ότι κάτι τρέχει με αυτό το παιδί και δεν ήταν τόσο… κολλημένος ο Βαλβέρδε. Αρχισαν να κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία αρκετές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον διεθνή επιθετικό, οι οποίες εξηγούσαν την αστάθεια στην απόδοσή του, τη μη καθιέρωσή του στον Ολυμπιακό. Ηρθαν έπειτα οι εντυπώσεις που άφησε στο σύντομο πέρασμά του από τη Νέα Σμύρνη και η αδυναμία του Τάκη Λεμονή να βγάλει άκρη με ένα παιδί που εμφανιζόταν στην προπόνηση κάτι παραπάνω από υπέρβαρος: είχε, λένε, ξεπεράσει τα 100 κιλά.
Ο επόμενος που συναντήθηκε και συστήθηκε με το φαινόμενο Μήτρογλου ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Εφτασε σε πολύ σύντομο χρόνο στο συμπέρασμα ότι έχει απέναντί του έναν επιθετικό με ποιότητα, αλλά χωρίς συγκέντρωση και διάθεση να πειθαρχήσει, να δουλέψει, να εξελιχθεί. Κι όλα αυτά σε μια εποχή που ο Πορτογάλος προπονητής ζει με την υποχρέωση να προσκαλεί τον Μήτρογλου στην Εθνική και να τον βάζει στα ματς ελλείψει άλλου.
Μετά τους δύο προπονητές ήρθαν και οι συνάδελφοί του από τη Γερμανία, που δεν έδωσαν σημασία σε μια τέτοια ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός έψαξε να τον δανείσει με οψιόν αγοράς, με συνιδιοκτησία, με όλα. Τίποτα. Και όχι, δεν ήταν τα τηλεφωνήματα προς τον Βαλβέρδε που λειτούργησαν, για τους Γερμανούς, αποτρεπτικά. Ηταν οι εκθέσεις αυτών που έχουν παρακολουθήσει και ερευνήσει την υπόθεση Μήτρογλου και αυτών που τον γνώρισαν τον καιρό που αγωνιζόταν με τους μικρούς της Γκλάντμπαχ.
Τι είναι ο Μήτρογλου; Ενα σπάνιο, πολύ καλό παιδί, με φοβερή ποιότητα για να γίνει μεγάλος σέντερ φορ, ένα ακατέργαστο διαμάντι του ποδοσφαίρου που αρνείται να κατεργαστεί. Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες όσα δηλώνει ο Σάκης Τσιώλης και κάνω την ευχή να δηλώνει συνειδητά ότι θέλει τον Μήτρογλου στον Αρη, επειδή ξέρει πώς να τον μεταχειριστεί για να τον μεταμορφώσει σε αυτό που όλοι ευχόμαστε να γίνει, σε έναν εκτελεστή σέντερ φορ με αξιοπιστία στο παιχνίδι του.
Από την πρώτη χρονιά που τον είδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού έλεγα ότι θα έκανε μεγάλο λάθος η ομάδα να μη βάλει έναν άνθρωπο πλάι του, για να εξελιχθεί σε μέντορα-ινστρούχτορά του. Σήμερα, με όσα έχω ακούσει, δει και καταλάβει για τον 23χρονο επιθετικό, φτάνω στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος τελειώνει. Κινδυνεύουμε να τον χάσουμε και δεν έχουμε πολλούς Ελληνες επιθετικούς με την ποιότητά του. Στη θέση του Ολυμπιακού, αν είχα πειστεί ότι ο Τσιώλης μπορεί να ασχοληθεί μαζί του αποτελεσματικά, θα τον δάνειζα τον Μήτρογλου στον Αρη δίχως δεύτερη σκέψη. Με την ελπίδα να μου δώσει πίσω, έπειτα από ένα χρόνο ο Αρης, αυτό που ευχόμουν να βρω τον καιρό που αποφάσιζα να επενδύσω πάνω σε αυτό το παιδί με το λοφίο και τα πιστόλια: έναν δουλεμένο, εξελιγμένο σε νοοτροπία και αντίληψη για το ποδόσφαιρο, επιθετικό, από αυτούς που σπάνια συναντά κανείς, ειδικά σε ελληνικό έδαφος. Αυτή, πραγματικά, είναι μια εθνική ποδοσφαιρική υπόθεση.
Τι λες για τον Ζεκά;Δεν παίρνει ρίσκο ο Ζεσουάλντο μαζί του;
Θα έλεγα ότι παίρνει ρίσκο ο Φερέιρα, αν είχα δει τον προπονητή να παρουσιάζει τον 22χρονο Πορτογάλο ως μια έτοιμη λύση που θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό με το «καλημέρα» και θα τον βοηθήσει άμεσα να ανεβάσει το επίπεδο της ποιότητάς του στη δημιουργία και την εκτέλεση. Αν κάνει τέτοιο intro στον Ζεκά ο Ζεσουάλντο, τότε ναι, θα έχει πάρει μεγάλο ρίσκο, αν πιστέψω όσα έχω ακούσει να μου λένε οι Πορτογάλοι που ανακάλυψαν και παρακολούθησαν τον Ζεκά στη διάρκεια της περσινής σεζόν στο πρωτάθλημα με τη Σετούμπαλ.
Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο Ζεκά είναι ένα παιδί που ξεχώρισε ως αριστερός winger, ο οποίος έπαιξε και ως αριστερός ενδιάμεσος, μέχρι και δεύτερος επιθετικός, ακόμη και ως αριστερός μπακ σε παιχνίδια που η Σετούμπαλ έχανε. Δεν έπαιξε ποτέ στον άξονα. Ξεχώρισε πέρυσι λόγω ταχύτητας. Κι έδωσε την εντύπωση ότι αν βελτιώσει την τελική πάσα και αποκτήσει μεγαλύτερο ρεπερτόριο στην ολοκλήρωση της προσπάθειας, θα κάνει καριέρα. Είναι παίκτης που θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί, αλλά και να εξοικειωθεί με τις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας. Παίκτης που έρχεται για να τον εξελίξει ο Ζεσουάλντο και να ανεβάσει την υπεραξία του, τη μεταπωλητική αξία του. Είναι, ως στιγμής, η μόνη μεταγραφή με προοπτική δημιουργίας αξίας μεταπώλησης και ως τέτοια πρέπει να την παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός. Διαφορετικά, αν δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο Ζεκά έρχεται έτοιμος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, θα τον κάψει.
ΠΗΓΗ: sday.gr

Σκάνδαλο για να... σώσουν την Ρίβερ!!

Η Αργεντίνικη Ομοσπονδία ετοιμάζει ένα σχέδιο-σκάνδαλο ώστε να επιστρέψει στην Πριμέρα η Ρίβερ Πλέιτ. Από τον Αυγουστο του 2012 το πρωτάθλημα θα έχει 40 ομάδες. Α' και Β' κατηγορία μαζί σε ομίλους.
Σκάνδαλο για να... σώσουν την Ρίβερ!
Η Ρίβερ Πλέιτ ήταν χάλια σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας. Και στα μπαράζ για την παραμονή της όμως δεν εμφάνισε κανένα σημάδι πυγμής για να παλέψει και να σώσει την κατηγορία. Ο παρθενικός υποβιβασμός στην ιστορία της δεν ενόχλησε μονάχα τους οπαδούς της, αλλά και τους διοικούντες του ποδοσφαίρου της χώρας. Οι τελευταίοι έχουν ήδη επεξεργαστεί ένα σχέδιο, ώστε ακόμα και εάν οι Εκατομμυριούχοι δεν καταφέρουν να προβιβαστούν άμεσα, θα τους έχουν εξασφαλισμένο το μέλλον τους ενόψει 2012.

Πέντε όμιλοι των οκτώ ομάδων
Ηδη η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας με ψήφους 22 υπέρ και 3 κατά ενέκρινε το όλο πρότζεκτ και το μόνο που απομένει είναι τον ερχόμενο Οκτώβριο να δώσει την έγκριση του και το συμβούλιο κορυφής υπό τον πρόεδρο Χούλιο Ουμπέρτο Γκροντόνα. Εφόσον τελικά γίνει πράξη, το νέο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει και τις 40 ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών. Αυτές θα είναι χωρισμένες σε πέντε ομίλους. Οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο θα κοντράρονται στη συνέχεια μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα παίζουν στο Κόπα Λιμπερταδόρες και το Κόπα Σουδαμερικάνα. Οι τέσσερις τελευταίες θα υποβιβάζονται απ' ευθείας.

Πηγή: Gazzetta.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. 
Τελείωσε το Copa America (επιβεβαιωθήκαμε για τον νικητή του τουρνουά Ουρουγουάη από την αρχή) και μπαίνουμε περισσότερο σε Ευρωπαϊκό κλίμα!! 

Θα ασχοληθούμε με το φιλικό του Άρη με την Πενιαρόλ αλλά βλέπω φαβορί τον Άρη. Perche? Ο Άρης είναι σε προετοιμασία (ανέτοιμος ακόμη) απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα!! Οπότε «λαυράκι» το διπλό. Επίσης και από τα προκριματικά του Champions League η Γκενκ έχει σαφώς τον πρώτο λόγο απέναντι στην Παρτιζάν

Avanti να δούμε τι έχουμε:

ΑΡΗΣ-ΠΕΝΙΑΡΟΛ   2 (4,49)

ΓΚΕΝΚ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ  1 (1,57)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη φώτο FernandaFerrari)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!