Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Εξέδρα για... Λιμπερταδόρες!

Ο Άρης μπορεί να ηττήθηκε (1-2) από την Πενιαρόλ σε φιλικό προετοιμασίας, οι οπαδοί του όμως κέρδισαν για μία ακόμα φορά τη μάχη της εξέδρας με το Κλεάνθης Βικελίδης να θυμίζει ξανά... Λα Μπομπονέρα.
Εξέδρα για... Λιμπερταδόρες! (ΦΩΤΟ&BINTEO)
Ατμόσφαιρα Λα Μπομπονέρα δημιούργησαν οι οπαδοί του Άρη στο φιλικό με την Πενιαρόλ, προσφέροντας στιγμές εφάμιλλες του Copa Libertadores. Έτσι η ήττα από τους Ουρουγουανούς με 2-1 πέρασε στα ψηλά, αφού ο κόσμος έδωσε... ρεσιτάλ.
Σημειωτέον ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς τα φώτα του Κλεάνθης Βικελίδης έπεσαν 2 φορές, μία στις 20:50 και μία στις 21:20. Η βλάβη αποκαταστάθηκε κατά τις 21:30 και πάλι όμως μία μικρή καθυστέρηση υπήρξε ξανά. Και αυτό γιατί τα εκαντοντάδες καπνογόνα που άναψαν, κατά την είσοδο των δύο ομάδων, εμπόδισαν εκ νέου την έναρξη της αναμέτρησης.
Ο Άρης πάντως μπήκε φορτσάτος στον αγώνα με κύριο χαρακτηριστικό του την παραγωγή φάσεων και πρωταγωνιστή τον Καρίμ Σολτανί. Παρ' όλα αυτά οι Ουρουγουανοί ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι δίχτυα με τον Πέρεζ να τρυπώνει στην ελληνική άμυνα και με σουτ από κοντά να ανοίγει το σκορ στο 22'.
Η ισοφάριση για τον Άρη ήρθε λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Σκόρερ στο 39', ο Σολτανί. Ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των “κιτρίνων”. Η μπάλα έφτασε στον Αλγερινό, ο οποίος με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια, ξεσηκώνοντας τον κόσμο στις κερκίδες.
Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στην έναρξη της επανάληψης, ο Άρης δημιουργούσε τη μία φάση μετά την άλλη. Κορυφαία ήταν αυτή του Σολτανί, ο οποίος με μαγική ενέργεια χόρεψε την άμυνα της Πενιαρόλ, αλλά το σουτ του βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά η μπάλα βγήκε άουτ, σε νέα προσπάθεια του Νέτο.
Ο Άρης δεν μπορούσε να μετουσιώσει τις φάσεις σε γκολ, ενώ στο 72' η Πενιαρόλ κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κορούχο για το 1-2...
Στο 83' οι Θεσσαλονικείς έχασαν αυτό που πραγματικά δεν χάνεται. Μετά από κόρνερ , ο Φατί έκανε την κεφαλιά η μπάλα απομακρύνθηκε, ο Φατί σούταρε και πάλι, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Παπαστεριανού, ο οποίος από κοντά σούταρε ψηλά πάνω από την εστία της Πενιαρόλ (με τον αμυντικό άσο των "κιτρινόμαυρων" να είναι σε θέση οφσάιντ βέβαια).
O Άρης το πάλεψε για την ισοφάριση στο τέλος, πραγματοποιώντας δύο ευκαιρίες με τον Οικονομόπουλο και τον Τόχα, ωστόσο το σκορ παρέμεινε 1-2 υπέρ της Πενιαρόλ.
Άρης: Σηφάκης (46' Βελλίδης), Νέτο (Αγγελούδης), Σολτάνι, Τσέζαρεκ (46' Παπαζαχαρία), Καστίγιο, Καπετάνος (Γιαννωτάς), Φατί, Γιαννίτσης (46' Τόχα), Μίσελ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι
Πενιαρόλ: Καρίνι, Γκονζάλεζ, Παστορίνι, Πέρεζ, Βαλντεζ, Τόρρες, Ζαλαγιέτα, Αλμπίν, Αμόνιο, Ματσεάτσι, Γκουισόν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: