Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Καταθέτουν οι μάρτυρες στο Εφετείο!!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μαρτυρικές καταθέσεις στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για το τροχαίο των Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου.   Ενώπιον του Εφετείου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος ο οποίος ήταν κατηγορηματικός πως το δηλωθέν ως τροχαίο του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου «δεν έγινε ποτέ». Είπε επίσης «δεν ήρθα να καταδικάσω κανέναν» και επανέλαβε οτι είχε πληροφόρηση πως «σχεδιάζεται τροχαίο ατύχημα» καθλώς και ότι οι ίδιοι οι αθλητές είχαν ενστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, «η ΔΟΕ είχε πειστεί από ξένες δυνάμεις, 'Αγγλους και Αμερικανούς, να πραγματοποιήσει ελέγχους στους αθλητές, γιατί θεωρούσαν πως απέφευγαν τον έλεγχο συστηματικά. Αν δεν πραγματοποιούνταν οι έλεγχοι, απειλούσαν να τινάξουν στον αέρα τους Ολυμπιακούς».

Κατέθεσε επίσης ο υπεύθυνος ελέγχου ντόπινγκ του Ολυμπιακού Χωριού, που τόνισε πως στις 19.15 της 14ης Αυγούστου του 2004 είχε λήξει η προθεσμία που είχαν οι δύο αθλητές να εμφανιστούν και υπογράμισε: «Για μας είχε τελειώσει το θεμα, εφόσον δεν εμφανίστηκαν. Ήταν αποκλεισμένοι»

Στην κατάθεσή του ο πραγματογνώμονας Επ. Μπούρας δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως η μηχανή των δύο αθλητών είχε πέσει στο οδόστρωμα, αλλά -είπε- «δεν μπορώ να γνωρίζω αν έγινε τροχαίο. Αν ήταν μαϊμού, το ξέρουν τρεις. Ο Κεντέρης, η Θάνου και ο Θεός».

Πρωτοβάθμια ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση 31 μηνών ο καθένας, κατά συγχώνευση και σε φυλάκιση 33 μηνών ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος.

Ποινές φυλάκισης από 6 έως 8 μήνες στον καθένα, έχουν επιβληθεί στους επτά κατηγορούμενους γιατρούς του ΚΑΤ, ενώ ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο αυτόπτες μάρτυρες, που καταδικάστηκαν σε ποινές 15 και 7 μηνών. 
πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: