Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

«Δεν πωλείται ο Ντε Μπρόινε»

Για μία ακόμα φορά, στην προκειμένη περίπτωση από τα χείλη του τεχνικού της Βόλφσμπουργκ, Ντίτερ Χέκινγκ, έγινε ξεκάθαρο πως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν αναμένεται να αποχωρήσει από τους «λύκους» το τρέχων καλοκαίρι.
Το ενδιαφέρον των Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν είναι δεδομένο, ωστόσο η Βόλφσμπουργκ δεν προτίθεται να προβεί στην πώληση του Κέβιν Ντε Μπρόινε.
Ο προπονητής των «λύκων», Ντίτερ Χέκινγκ, παραδέχεται ότι στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες που μπορούν να φύγουν λόγω της απόδοσής τους, ωστόσο σημείωσε πως ο Βέλγος άσος δύσκολα θα αποχωρήσει.
«Έχουμε πολλούς ενδιαφέροντες παίκτες, που είναι η... κατάρα της επιτυχίας μας. Αλλά ο Κέβιν έχει πει ότι μπορούμε να πετύχουμε με αυτή την ομάδα τη νέα σεζόν. Δεν θέλουμε να τον πουλήσουμε. Μπορώ να καταλάβω της δηλώσεις του, αλλά περιμένω να μείνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Για δύο μεταγραφές η Γουέστ Χαμ!!

Μιλώντας στο «Sky Sports», ο εκ των προέδρων της Γουέστ Χαμ, Ντέβιντ Γκολντ, γνωστοποίησε πως τα «σφυριά» θα προχωρήσουν στην απόκτηση ακόμα δύο ποδοσφαιριστών πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η μεταγραφική ενίσχυση στη Γουέστ Χαμ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του «παζαριού».
Όπως άλλωστε δήλωσε ο εκ των προέδρων του συλλόγου, Ντέιβιντ Γκολντ, τα «σφυριά» αναμένεται να προβούν στην απόκτηση δύο παικτών, με τον έναν να προορίζεται στα σίγουρα για αντικαταστάτης του Ένερ Βαλέντσια, ο οποίος αποκόμισε από νωρίς σοβαρό τραυματισμό.
«Χάσαμε τον Βαλέντσια για τις αρχές της σεζόν. Ήδη πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε ακόμα έναν επιθετικό στην ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα με τη δύναμή μας για να φέρουμε τους καλύτερους παίκτες που μπορούμε», ανέφερε πρωτίστως, για να προσθέσει μεταξύ άλλων:
«Σκέφτομαι ότι θα αποκτήσουμε τουλάχιστον δύο παίκτες, όχι απαραίτητα πριν την έναρξη της σεζόν, αλλά πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο».
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει να κρατήσει Γιανγκ η Γιουνάιτεντ!!

Την πρόθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προσφέρει νέο συμβόλαιο συνεργασίας στον Άσλεϊ Γιανγκ αποκαλύπτει η «Daily Star».  
Με την έλευση του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο τα πάντα άλλαξαν για τον Άγγλο εξτρέμ. Εκεί που ήταν έτοιμος να μαζέψει τα πράγματά του και να αποχωρήσει, ο Ολλανδός τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε ευκαιρίες, με τον 30χρονο άσο να τον βγάζει ασπροπρόσωπο.
Το ρεπορτάζ, λοιπόν, αναφέρει ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέθεσαν προσφορά για τριετές συμβόλαιο, με οψιόν επέκτασης για ακόμη μία χρονιά, περιμένοντας πλέον την απάντηση του ποδοσφαιριστή που μάλλον θα είναι θετική.
*Πηγή: England365.gr*

Παίρνει Γκέιλ η Φούλαμ!!

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Κρίσταλ Πάλας για την απόκτηση του Ντουάιτ Γκέιλ βρίσκεται η Φούλαμ.  
Αποκλειστικές πληροφορίες της «Mirror» αναφέρουν ότι οι «κότατζερς» θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δυσανασχέτηση του ποδοσφαιριστή για τις λιγοστές ευκαιρίες που έχει λάβει, αποκτώντας τον προσωρινά για ένα χρόνο.
Ο επιθετικός των «αετών» καλοβλέπει το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο «Κρέιβεν Κότατζ», θεωρώντας ότι εκεί θα καταφέρει να δείξει την πραγματική του αξία.
*Πηγή: England365.gr*

Μπαίνει δυνατά για Σο η Σάντερλαντ!!

Πρόθυμη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη της για να… κλέψει τον Μούσα Σο από την Φενερμπαχτσέ εμφανίζεται η Σάντερλαντ!  
Την ώρα που τα δημοσιεύματα την  παρουσιάζουν κοντά στην απόκτηση του έμπειρου μέσου, Γιαν Εμβιλά, η «Mirror»υποστηρίζει πως επόμενος στόχος είναι ο σέντερ φορ των Τούρκων!
Βάσει του εν λόγω ρεπορτάζ, οι «μαυρόγατες» ετοιμάζουν ήδη την προσφορά τους, η οποία θα αγγίζει τις 15εκατ λίρες, δηλαδή 3εκατ παραπάνω απ'όσα είχαν προσφέρει πρόσφατα και εισέπραξαν αρνητική απάντηση.
*Πηγή: England365.gr*

Πρόταση για Φαν Ντάικ η Σαουθάμπτον!!

Με πράξεις απέδειξε η Σαουθάμπτον το μέχρι πρότινος φημολογούμενο ενδιαφέρον της για την αγορά του Βιργίλ φαν Ντάικ.
Όπως αποκαλύπτει η σκωτσέζικη έκδοση της «Sun», οι «Άγιοι» κατέθεσαν στη Σέλτικ πρόταση ύψους 8εκατ λιρών για τον Ολλανδό αμυντικό και περιμένουν απάντηση.
Αίσθηση των ανθρώπων της ομάδας είναι ότι το ποσό αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες του ποδοσφαιριστή, συνεπώς σε περίπτωση που οι κέλτες ζητήσουν περισσότερα, θα αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.
*Πηγή: England365.gr*

Ροντρίγκες: «Λυπάμαι που φεύγω με αυτό τον τρόπο από την Έλτσε»!

Βαλίτσες για Ελλάδα έχει ετοιμάσει ο Γκάρι Ροντρίγκες ώστε να αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ και για αυτό το λόγο αποχαιρέτησε τους φίλους της πρώην του ομάδας, Έλτσε.

Ροντρίγκες: «Λυπάμαι που φεύγω με αυτό τον τρόπο από την Έλτσε»
Τη Δευτέρα αναμένουν στη Θεσσαλονίκη την άφιξη του Γκάρι Ροντρίγκες οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και ο πρώην -πλέον- άσος της Έλτσε θέλησε να στείλει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στους φίλους της ομάδας.

Ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι με μήνυμά του στο instagram ευχαρίστησε για τη στήριξε που είχε στο διάστημα της παραμονής του στον ισπανικό σύλλογο ενώ έκανε λόγο για κάποιες εσφαλμένες πληροφορίες που αφορούν τον ίδιο.

«Αγαπητοί οπαδοί, Όπως γνωρίζετε, από σήμερα και επίσημα δεν αποτελώ μέρος της Έλτσε. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη και την αγάπη που μου δείξατε από την άφιξή μου στο σύλλογο. Θα είναι κάτι που θα το έχω για πάντα στην καρδιά μου.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα της Έλτσε για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Primera Division. Kάποιες πληροφορίες που αναφέρονται σε μένα, αλλά και μερικές καταστάσεις είναι εντελώς εσφαλμένες.

Οι τελευταίοι μήνες υπήρξαν πολύ δύσκολοι για μένα και για την Έλτσε. Αυτό με οδήγησε να λάβω κάποιες αποφάσεις για το καλό της οικογένειάς μου.

Λυπούμαι βαθύτατα που οι δρόμοι μας θα πρέπει να χωριστούν με αυτό τον τρόπο, αλλά βαθιά μου επιθυμία είναι να δω την Έλτσε στην Primera Division και πάλι το συντομότερο δυνατόν.

Με αυτό την μεγάλη υποστήριξη που δείχνεται αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!! Με εκτίμηση, Garry Rodrigues».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχει… ανηφόρα η ΑΕΚ!!

Προβλημάτισε η ΑΕΚ στο φιλικό με την Ανόρθωση αφού ηττήθηκε με σκορ 2-1, σε ένα ματς που η «Ένωση» δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις και ήταν σαφώς κατώτερη από τους Κύπριους.

Έχει… ανηφόρα η ΑΕΚ
Την πρώτη της ήττα στα φιλικά παιχνίδια επί πολωνικού εδάφους γνώρισε η ΑΕΚ η οποία έχασε 2-1 από την Ανόρθωση. Ο Γροντής μείωσε για την «Ένωση» στο 82’ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Προβληματική η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» ειδικά σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι και τη δημιουργία φάσεων, ενώ και στην άμυνα υπήρξαν τεράστια κενά που επέτρεψαν στον αντίπαλο να βγάλει αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Το ματς



Πολύ μακριά από την ΑΕΚ που μάλλον θα έχει στο μυαλό του ο Τραϊανός Δέλλας ήταν εκείνη που έπαιξε κόντρα στην Ανόρθωση. Οι «κιτρινόμαυροι» από την αρχή του αγώνα έδειξαν να μην διαθέτουν φρεσκάδα με αποτέλεσμα να επιτρέψουν στους Κύπριους να είναι εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και τον πρώτο λόγο στον αγώνα.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ουσιαστικά «καταργήθηκε» το κέντρο αφού η μπάλα πέρναγε από την άμυνα κατευθείαν στην επίθεση όπου Πλατέλλας, Τζεμπούρ, Μπαρμπόσα και Αραβίδης προσπαθούσαν μόνο με ατομικά και κατά συνέπεια ημιτελείς ενέργειες, οι οποίες δεν δημιούργησαν καν φάση…

Στο άλλο μισό του γηπέδου τα πράγματα δεν ήταν, πάντως, καλύτερα… Εκτός από την έλλειψη συνεργασιών και εμπνεύσεων μπροστά, «πονοκεφάλους» στον Δέλλα προκάλεσε και η εικόνα της αμυντικής γραμμής που εκτέθηκε κάμποσες φορές, κυρίως από τον Ντλοβού, ο οποίος ιδιαίτερα για τον Λαμπρόπουλο αποδείχτηκε «εφιάλτης» κερδίζοντας την αποβολή του και το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος στο 51’.

Νωρίτερα, ο Τζεμπούρ είχε χάσει και τη μοναδική ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς, όταν νικήθηκε από τον Κόπριβετς και δεν κατάφερε να απαντήσει στο τέρμα του Μακρή που είχε βάλει μπροστά τους Κύπριους από το 35’. Πέραν αυτής της φάσης… ουδέν για την «Ένωση» που αν και συνέχισε να παίζει με 11 παίκτες, παρά την κόκκινη του Λαμπρόπουλου μετά από σχετική συνεννόηση, φαινόταν… λίγη στο γήπεδο και θα μπορούσε να είχε δεχτεί και άλλα γκολ από τη σαφώς ανώτερη Ανόρθωση.

Από τα ελάχιστα θετικά για τους «κιτρινόμαυρους» το γκολ του Γροντή που είχε περάσει ως αλλαγή κι έδειξε καλά στοιχεία, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 στο 82'.



Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπαρόχα (63’ Βούρας), Γκάλο, Λαμπροπουλος (49’ Τζανετόπουλος), Κολοβέτσιος (81’ Σβάρνας), Σοϊλέδης (72’ Πεταυράκης), Σιμόες (55’ Ανάκογλου), Γιόχανσον (77’ Φαγέ), Πλατέλλας (72’ Ζόριτς), Μπαρμπόσα (68’ Κρισάντους), Αραβίδης, Τζεμπούρ (55’ Γροντής).

Η ενδεκάδα της Ανόρθωσης: Κόπριβετς, Ντε Μούρα, Νούχου, Αμπουρτζάνια, Αβραάμ, Κυριάκου, Βίκτορ, Λαΐφης, Μακρής, Χόλγκερσον, Ντλοβού
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάλκινο για τη Λιθουανία!!

Η Λιθουανία συνέτριψε με 74-49 τη Βοσνία και πήρε την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό U18 που γίνεται στο Βόλο.

Χάλκινο για τη Λιθουανία
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό U18 που ολοκληρώνεται απόψε στο Βόλο σκαρφάλωσε η Λιθουανία. Αφήνοντας πίσω της πιο γρήγορα την ήττα από την Ελλάδα από ό,τι η Βοσνία αυτή από την Τουρκία, επικράτησε εύκολα 74-49 και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Βάρνας με 15 και Εχόντας με 14 ξεχώρισαν από την ομάδα του Σαούλιους Στομπέργκας, που είχε διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο και ολοκλήρωσε με επί μέρους 18-3 την τελευταία περίοδο.

Δεκάλεπτα; 25-15, 43-30, 56-46, 74-49

Λιθουανία (Στομπέργκας): Κουλμπόκα, Μπελιάουσκας 6, Ντιενίνις, Πιλάουσκας 11, Σεντεκέρσκις 8, Μασιούλις 7, Βάρνας 15, Εχόντας 14, Μπιρούτις 10, Γκαλινάουσκας, Μπερούτσκα 3, Σβαμπάρις

Βοσνία Ερζεγοβίνη (Τρμπιτς): Άλεκσιτς 4, Αντούνοβιτς, Ντούρμο 8, Άτιτς, Σάριτς, Γκέγκιτς 5, Ντζέντοβιτς 11, Μανιφάγκιτς 4, Μέμιτς 4, Πενάβα 9, Χάντζιτς 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Σηκώθηκε και έφυγε από τηλεοπτική συνέντευξη ο Κριστιάνο!! (vid)

Άναυδους άφησε τους πάντες η αντίδραση του Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν ρωτήθηκε για τα σκάνδαλα που αφορούν τους αξιωματούχους της Fifa, καθώς φανερά ενοχλημένος αποχώρησε από τη διαδικασία συνέντευξης.

Σηκώθηκε και έφυγε από τηλεοπτική συνέντευξη ο Κριστιάνο (vid)

Ο Πορτογάλος άσος ρωτήθηκε για τα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν ενέργειες και παραβατικές συμπεριφορές των αξιωματούχων της FIFA, ερώτηση μάλλον αναμενόμενη από τη στιγμή και ο ίδιος ο παίκτης είναι ο πλέον αναγνωρίσιμος στο χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Παρ’ όλα αυτά, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ενοχλήθηκε αφάνταστα από την ερώτηση του δημοσιογράφου: «Δεν με νοιάζει ούτε η Fifa, ούτε το Κατάρ. Για την ακρίβεια δεν δίνω δεκάρα… (I don’t give a f…k) Θα μιλήσουμε για τη Fifa… Ελάτε τώρα!», είπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και αφού πέταξε τα ακουστικά, αποχώρησε από τη συνέντευξη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι έμειναν άναυδοι από την αντίδραση του 30χρονου αστέρα, αφού κανείς δεν αντιλήφθηκε τον λόγο που ενοχλήθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Κούζμιτς: «Όλα τέλεια»!

Για τον Όγκνιεν Κούζμιτς όλα είναι ιδανικά. Μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, έχει προπονητή τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, είναι και στην Εθνική Σερβίας...

Κούζμιτς: «Όλα τέλεια»
Ονειρεμένο καλοκαίρι διανύει ο Όγκνιεν Κούζμιτς, καθώς κλήθηκε στην Εθνική Σερβίας από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ ο ίδιος τον επέλεξε και για τον Παναθηναϊκό.

«Έχουμε αναπτύξει ήδη μια καλή συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί και στον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που υπέγραψα συμβόλαιο με την ομάδα και ελπίζω πως θα καταφέρω να παίξω, γιατί αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε στον σερβικό Τύπο ο νεαρός σέντερ. «Είμαι ευτυχισμένος που θα παίξω σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Τα πάντα είναι τέλεια», πρόσθεσε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η πρώτη «κανονιά» του Βενγκέρ έφερε τίτλο!! (pics+vid)

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Community Shield, κατέκτησε η Άρσεναλ επικρατώντας με 1-0 της Τσέλσι χάρη στο γκολ του Τσαμπερλέιν, με τη νίκη αυτή να είναι η πρώτη του Βενγκέρ επί του Μουρίνιο.

Η πρώτη «κανονιά» του Βενγκέρ έφερε τίτλο (pics+vid)

Η Άρσεναλ επικράτησε της Τσέλσι με 1-0 και ο «χρυσός» σκόρερ για τους «κανονιέρηδες» ήταν ο Οξλέιντ Τσαμπερλέιν στο 24’, μετά από μια έξοχη ατομική του προσπάθεια στο 24’

Όσον αφορά την εικόνα του ματς, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς τα δύο τους μεγάλα «αστέρια» τον Αλέξις Σάντσες και Ντιέγκο Κόστα, με τον Χιλιανό να μην είναι ακόμα έτοιμος λόγω των παρατεταμένων υποχρεώσεών του στο Κόπα Αμέρικα, ενώ ο Βραζιλιάνος είναι ακόμα τραυματίας. Τα φώτα, όμως, σε κάθε περίπτωση έπεσαν πάνω στον Πετρ Τσεχ, με τον Τσέχο γκολκίπερ μετά από τα 11 χρόνια παρουσίας στην Τσέλσι να τίθεται αντιμέτωπός της, φορώντας τη φανέλα της Άρσεναλ και μάλιστα στο ντεμπούτο του.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν καλύτερα πατήματα στο γήπεδο και η κυριαρχία τους μετουσιώθηκε σε γκολ μόλις στο 24’, όταν ο Τσαμπερλέιν με ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, «έκλεισε» προς τα μέσα και με αριστερό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Κουρτουά.

Την ίδια ώρα η Τσέλσι έδειξε εκτός κλίματος αγώνα, με τους Αζάρ και Φάμπρεγκας να είναι σε κακή μέρα και με τον Βέλγο μάλιστα να σπαταλά στο 61’ την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του, στέλνοντας την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Σε όσες διορθωτικές κινήσεις και να προχώρησε ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την κατάσταση ενώ και ο Φαλκάο όσο αγωνίστηκε έδειξε σε μια ανάλογη κατάσταση με την περσινή, φορώντας τη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσέλσι με προπονητή τον Μουρίνιο δεν είχε δεχθεί γκολ από την Τσέλσι από τον Μάιο του 2007 ενώ με τη λήξη του ματς ο Αρσέν Βενγκέρ δεν χαιρέτησε τον Πορτογάλο συνάδελφό του.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Μπεγερίν, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (78' Αρτέτα), Ράμσεϊ, Γουόλκοτ (66' Ζιρού), Οζίλ (82' Γκιμπς)

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Κέιχιλ, Τέρι (82' Μόουζες), Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Μάτιτς, Ραμίρες (54' Όσκαρ), Φάμπρεγας, Γουίλιαν, Αζάρ, Ρεμί (46' Φαλκάο).




inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το…φαρμάκι του Μάρκο κι οι τρεις…αντιεμπορικοί!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το που δείχνει πολύ δυνατός ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα κι ειδικότερα για τρεις παίκτες του…

Το…φαρμάκι του Μάρκο κι οι τρεις…αντιεμπορικοί

· Μιλάμε για αντεπιθέσεις φαρμάκι: έτσι έγινε χθες και το 2-0 και το 3-0, σε φάσεις που κι οι δύο ξεκίνησαν από επεμβάσεις του φοβερού Σαλίνο, ο οποίος με δικαιώνει που γράφω ότι στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν είναι φανερά καλύτερος του Μαζουάκου στη θέση του αριστερού μπακ, αν κι ο ίδιος ο Βραζιλιάνος είναι δεξιός μπακ! Έτσι, σε καλά οργανωμένες κόντρα επιθέσεις, μπήκαν και τα δύο γκολ με την Τβέντε!

· Μιλάμε για σωστή πίεση μπροστά, που φέρνει λάθη από τους αντίπαλους και φάσεις. Έτσι χθες έγινε το 1-0. Ο Φορτούνης έχασε την μπάλα, πίεσε, την έκλεψε κι έφτιαξε το γκολάκι.

· Είναι πολλές οι στιγμές που χάνεται η μπάλα με…αγγίγματα με τη μία από Φορτούνη, Ντουρμάζ, Πάρντο, Μπουχαλάκη, Μιλιβόγεβιτς, αλλά και Χάρα, με τον Αργεντίνο να είναι μάστορας στην πάσα με τη μία και στο ένα-δύο. Χθες δεν ήταν μόνο που σκόραρε το 1-0, αλλά ήταν μέσα και στις φάσεις του 2-0 και του 3-0! Και με την Τβέντε έδωσε την ασίστ στο Φορτούνη για το 1-0, πάλι με ένα-δύο. Κάποιος μεγάλος γκολτζής δεν είναι, μόλις χθες έγινε ο πρώτος φορ του Ολυμπιακού που σκοράρει μέχρι τώρα στην προετοιμασία, αλλά του πιστώνουμε και το κερδισμένο πέναλτι με τη Φενέρ…

· Τέλος πάντων, κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός έπρεπε να αρχίσει να παίρνει και γκολ κι από τον σέντερ φορ του, αφού σχεδόν όλα τα υπόλοιπα γκολ των φιλικών τα έχουν βάλει οι μεσοκυνηγοί (τρία ο Φορτούνης κι από ένα οι Τσόρι και Φουστέρ) κι ο Πάρντο (δύο). Ο Χάρα είχε χάσει αρκετά γκολ στα φιλικά κι ο Πουλίδο ναι μεν και χθες έδειξε στα μόλις 18’ που έπαιξε πόσο καλός κυνηγός είναι, αλλά όταν ήρθε η στιγμή του πλασέ δίστασε και πάλι και τον πρόλαβε ο γκολκίπερ στο τετ α τετ, κάτι που γίνεται για τρίτη φορά…

· Γι΄ αυτή τη δουλειά ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει και τον Φινμπόγκασον και ψάχνεται να φέρει κι άλλο κυνηγό! Αλλά προς το παρόν κρίνουμε αυτούς που βλέπουμε και είδαμε και χθες σε ένα ματς, στο οποίο ίσως το μόνο ψεγάδι της ομάδας ήταν ότι στο β΄ημίχρονο όταν οι Ολλανδοί επιστράτευσαν την σκληρότητα, οι ερυθρόλευκοι έχασαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και τον ξαναβρήκαν πάλι μόνο στα τελευταία λεπτά. Ήταν ένα μάθημα κι αυτό το ημίχρονο για τον προπονητή και τους παίκτες, διότι μπορεί ανάλογες συνθήκες να βρουν σε άλλη έδρα από άλλο γηπεδούχο. Και θα πρέπει να είναι πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και αυτές!

· Γκολ κυνηγάνε, πάντως, σχεδόν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Και το 8άρι, ο Μπουχαλάκης, που από παιχνίδι σε παιχνίδι παίρνει αυτοπεποίθηση και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του ενδεκαδάτου μέσου του Ολυμπιακού, δεν υπάρχει αγώνας στον οποίο να μην βρεθεί έστω μία φορά στο 90λεπτο σε θέση βολής. Μόνο που πρέπει να βελτιώσει ακριβώς αυτό το κομμάτι, τα τελειώματά του, γιατί έχει καλό αριστερό πόδι.

· Τι άλλο καλό κόλπο μας δίνει ο φετινός Ολυμπιακός; Την υπεραριθμία που κάνουν κάποιες φορές ο Πάρντο κι ο Ντουρμάζ από δεξιά! Δηλαδή, ενώ η θέση του Πάρντο είναι από δεξιά και του Ντουρμάζ από δεξιά, βλέπουμε τον Σουηδό να πηγαίνει ορισμένες στιγμές κι αυτός από δεξιά, να ανεβαίνει κι ο Ομάρ και να βρίσκονται τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, βάζοντας στη μέση τους μάξιμουμ δύο αντίπαλους που είναι στα αριστερά της δικής τους ομάδας. Θυμάμαι ότι τελευταία φορά το είχαμε δει πριν χρόνια με Αμπντούν και Μιραλάς σε κάποιες φάσεις αγώνων στην ίδια πλευρά.

· Για τον Ντουρμάζ (τρίτος…αντιεμπορικός παίκτης, μετά τους Χάρα και Μπουχαλάκη) μία παρατήρηση: του λείπει το γκολ. Με μία δόση υπερβολής θα μπορούσα να πω ότι του λείπει μόνο το γκολ! Δύο φορές στα δύο τελευταία φιλικά, έπρεπε να τα κάνει-τη μία φορά σημάδεψε το δοκάρι, την άλλη τον νίκησε ο αντίπαλος γκολκίπερ (κι ήρθε σαν τρέϊλερ από πίσω ο Χάρα, που καλύπτονταν άρα καμία περίπτωση οφσάϊντ, για το 1-0). Αν αρχίσει να σκοράρει (στην Τουρκία είχε 11 γκολ σε δό πρωταθλήματα), η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα ανέβει ακόμη περισσότερο ο Σουηδός, που πρέπει να συνηθίσει πάντως την ιδέα ότι οφείλει να μπαίνει με περισσότερη δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες σε τέτοιο επίπεδο.

· Αλλά θα είμαστε πολύ άδικοι αν δεν τον κολακέψουμε τον Τζίμι για την εικόνα του στα δύο φιλικά στην Ολλανδία. Έχασε τα δύο γκολ, αλλά από δική του υποδειγματική πάσα είχε σκοράρει ο Πάρντο με την Τβέντε κι από δική του σέντρα χθες με τη Φέγενορντ ήρθε το 3-0 του Φορτούνη…Είναι δε φανερό πόσο πολύ τον εκτιμάει ο Μάρκο Σίλβα: και στα τέσσερα τελευταία φιλικά τον ξεκινάει ενδεκάδα...

· Κι ας προσέξουμε και κάτι άλλο: ο Ολυμπιακός ήταν διαφορετικός, προς τα κάτω, στα β΄ημίχρονα και των δύο τελευταίων αγώνων του. Και στα δύο, στην ανάπαυλα, ο προπονητής ποιους δύο παίκτες που έκαναν τη διαφορά στα πρώτα 45 λεπτά άλλαξε; Τον Φορτούνη και τον Ντουρμάζ… *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή με χαμόγελα!

Με μία ανθοδέσμη και πολλά συγχαρητήρια και ευχές για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες περίμεναν οι ιθύνοντες τους Έλληνες αθλητές του υγρού στίβου που επέστρεψαν από το Καζάν την Κυριακή.

Επιστροφή με χαμόγελα
Η επιστροφή των διεθνών μας ήταν περιπετειώδης, αφού οι αθλητές των καταδύσεων, της συγχρονισμένης κολύμβησης και της ανοιχτής θάλασσας ήταν προγραμματισμένο να βρίσκονται στην Ελλάδα στις 09:15. Η συγκεκριμένη πτήση χάθηκε και τελικά η ελληνική αποστολή έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 14:30.

Εκεί τους περίμενε από πλευράς ΚΟΕ, ο Δημήτρης Σαρακατσάνης και ο τεχνικός σύμβουλος της κολύμβησης, Χρήστος Χούμας.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης τόνισε πως: «Είμαι πανευτυχής για ένα ακόμη μετάλλιο που σημαδεύει την καριέρα μου και που έφερε μια πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα τελειώσω την καριέρα μου με μια Ολυμπιάδα, την πέμπτη συνεχόμενη, για εμένα είναι εξαιρετικό κίνητρο και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και την επόμενη χρονιά.

Μακάρι να έρθει ένα μετάλλιο, είναι αυτό που ονειρεύομαι, αλλά χωρίς άγχος θα παλέψω για ότι καλύτερο. Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ελπίζουμε ότι θα είναι κοντά μας, όσοι μας στηρίζουν πάντα, ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στη μεγάλη αυτή διοργάνωση».

Η Κέλλυ Αραούζου σημείωνε πως: «Έδωσα στα 5χλμ το 200% των δυνάμεών μου και των δυνατοτήτων μου. Με ενδιέφερε πολύ αυτή η κούρσα για το μετάλλιο. Αυτή η κούρσα με έφερε εξουθενωμένη στο ομαδικό και δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο από την πλευρά μου, ώστε να έρθει η διάκριση. Η περιπέτεια του Ρίο ξεκινά το Σεπτέμβρη και έχουμε ήδη το μυαλό μας εκεί.

Είμαι πολύ σίγουρη για τους Έλληνες αθλητές. Υπάρχουν πολλά παιδιά με δυνατότητες και εστιάζω την προσοχή μου στον Κρίστιαν Γκολομέεβ, που έχει πιθανότητες για κάτι πολύ καλό».

Ο Γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας τόνισε πως: «Κάτω από τις συνθήκες που αγωνίζονται οι Έλληνες και με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα μετάλλια και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς από τον Γιαννιώτη και την Αραούζου είναι άθλος. Βέβαια, περίμενα κάτι παραπάνω από το ομαδικό, να φτάσουμε και εκεί σε μία διάκριση, αλλά τα παιδιά ήταν εξουθενωμένα και δε μπόρεσαν να τα καταφέρουν εκεί. Μια ακόμα επιτυχία εκεί, θα ήταν θαύμα».

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ σημείωσε πως: «Συνιστά άθλο και όχι επιτυχία αυτό που κατάφεραν τα παιδιά. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στα 10χλμ αγωνίστηκαν 72 αθλητές, οι καλύτεροι στον κόσμο, που πήγαιναν για μετάλλια. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη επιτυχία είναι, λοιπόν, για την Ελλάδα η κατάκτηση των δύο μεταλλίων και η πρόκριση στο Ρίο. Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες και έχουμε ανάγκη τη στήριξη της Πολιτείας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται με… τρίποντο η ΑΙΚ!


Ακόμη μία νίκη, την ένατη, πέτυχε στο πρωτάθλημα Σουηδίας η ΑΙΚ που επικράτησε 3-1 στην έδρα της Νόρκεπινγκ και πλέον σκέφτεται μόνο τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Έρχεται με… τρίποντο η ΑΙΚ
Με νίκη συνέχισε της εντός Σουηδίας υποχρεώσεις της η ΑΙΚ. Η αντίπαλος του Ατρομήτου στο Europa League που την Πέμπτη καλείται ανατρέψει το σε βάρος της 3-1 του πρώτου αγώνα, πέρασε με σκορ 2-1 από την έδρα της Νόρκεπινγκ.

Μπανγκουρά (23’) και Γκόιτομ (59’) σημείωσαν τα τέρματά της, ενώ η αντίπαλός της μείωσε στο 68’.

Η σύνθεση της ΑΙΚ: Κάρλγκρεν, Γιόχανσον, Χάουκσον, Περέιρα, Σάντμπεργκ, Μπλόμπεργκ, Οφόρι, Ισιζάκι, Γιόενσον, Γκόιτομ (90' Νίκολιτς), Μπανγκουρά (83' Μπρούσταντ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο “τρελός” Γιαννακόπουλος και ο “αποτυχημένος” Παπαθεοδώρου…!!

Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων προελαύνει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλου και μετά από νέα σπουδαία εμφάνιση, πήρε… ρεβάνς από τη Λιθουανία και προκρίθηκε στον τελικό.
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Ο “τρελός” Γιαννακόπουλος και ο “αποτυχημένος” Παπαθεοδώρου…
Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων προελαύνει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλου και μετά από νέα σπουδαία εμφάνιση, πήρε… ρεβάνς από τη Λιθουανία και προκρίθηκε στον τελικό. Τί να πει κανείς γι΄ αυτά τα παιδιά, τί να πει κανείς για τον ηγέτη τους, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο;

Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε κανέναν από την φοβερή παρέα που κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα, αυτό το παιδί είναι πραγματικά ευλογημένη. Είναι φτιαγμένο να παίξει μεγάλο μπάσκετ και δικαιώνει και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον οποίο κάποιοι ίσως και να είχαμε βγάλει “τρελό” όταν έλεγε πως ονειρεύεται σε πέντε χρόνια ο Παναθηναϊκό να σηκώσει ευρωπαϊκό, με αρχηγό τον νεαρό παίκτη.
Μπορεί να μη διαθέτει τα φοβερά αθλητικά προσόντα που επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ, όμως έχει στοιχεία που θα τον φτάσουν πάρα πολύ ψηλά. Παλιότερα, κάποιος γνωστός μου έμπειρος παίκτης που έκανε τότε προπονήσεις με το Αιγάλεω, έχοντας φάει με το… κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα, τον χαρακτήριζε “Σερβάκι”, λόγω της άνεσης και του καλώς εννοούμενου μπασκετικού του θράσους, παρά τα 14 του χρόνια.
Ο μικρός Βασιλάκης μεγάλωσε. Ο Παναθηναϊκός έκανε την κίνηση-ματ, με την απόκτησή του. Σιγά μην έχανε τέτοια ευκαιρία. Οι άνθρωποί του είχαν… μυριστεί τη δουλειά και του έκαναν πολυετές συμβόλαιο. Αυτό το παιδί είναι πραγματικά το “αύριο” του ελληνικού μπάσκετ και μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη έχουν τα φόντα να αποτελέσουν το νέο μεγάλο δίδυμο των “πρασίνων” σε μερικά χρόνια. Από κοντά έρχεται και ο Μιχάλης Λούντζης, που εκπέμπει σιγουριά και ωριμότητα στις κινήσεις του, καθώς και ο μεγάλος άτυχος του φετινού καλοκαιριού, Αντώνης Κόνιαρης.
Δεν ξέρουμε αν η Ελλάδα θα καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο. Είτε “χρυσοί”, είτε “ασημένιοι”, αυτοί οι μάγκες μπορούν να πετύχουν μεγάλα πράγματα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Πολλοί εξ΄ αυτών, δεν έχουν καταλάβει φέτος καλοκαίρι. Προτίμησαν να ενισχύσουν τη χώρα μας τόσο στο Παγκόσμιο της Κρήτης, όπου έφτασαν κοντά στο μετάλλιο, όσο και τώρα στον Βόλο.
Θέλουν να φτάσουν ψηλά και να στείλουν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η σημαία του ελληνικού μπάσκετ βρίσκεται στην κορυφή. Καλή επιτυχία, λοιπόν, στους παιχταράδες με τα γαλανόλευκα. Η πρώτη ή η δεύτερη θέση δεν θα αποτελέσει ταβάνι στα όνειρά τους. Τα καλύτερα έρχονται…
ΥΓ Για τον Ηλία Παπαθεοδώρου θα μιλήσουμε εκτενώς μετά τον τελικό. Ο “πόλεμος” που του έχει γίνει είναι απίστευτος, όμως, κατάφερε να κλείσει τ΄ αυτιά του, να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να οδηγεί εκ του ασφαλούς τους παίκτες του… Το πόσο “αποτυχημένος” είναι το δείχνουν τα έργα του. Η Κηφισιά που έφτασε από την ΕΣΚΑ στην 6η θέση της περσινής Α1, οι πορείες του με τις Εθνικές και φυσικά οι νέες επιτυχίες που θα έρθουν…

Πηγή:Superbasket.gr

Σύνθημα… συνέχειας από Φουστέρ και Φορτούνη!! (video)


Στην… ακόμα καλύτερη συνέχεια που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός αναφέρθηκαν οι Νταβίντ Φουστέρ και Κώστας Φορτούνης στις δηλώσεις τους μετά τη θετική εμφάνιση στο φιλικό επί της Φέγενορντ.

Σύνθημα… συνέχειας από Φουστέρ και Φορτούνη (video)

Οι δύο παίκτες των «ερυθρόλευκων» σχολίασαν τη νίκη της ομάδας κόντρα στους Ολλανδούς, τονίζοντας πως η συνέχεια αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερη.

«Ήταν ένα δύσκολο ματς», σχολίασε αρχικά ο Κώστας Φορτούνης. «Πιστεύω πως παίξαμε με μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, η οποία αυτή την στιγμή είναι πολύ πιο έτοιμη από εμάς. Αλλά εμείς δείξαμε από την μεριά μας ότι έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα. Κάναμε αυτά που μας ζήτησε ο προπονητής. Αν και είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας ακόμα, πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη», ενώ για τη συνέχεια ανέφερε:

«Έχουμε ακόμα ένα φιλικό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει πάντα για την νίκη, θέλουμε να κερδίσουμε και αυτό, να γυρίσουμε στην Ελλάδα για να παίξουμε και εκεί, που έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι με την Μπεσίκτας. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη, πρέπει να ξεχάσουμε το σημερινό ματς, να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε την δουλειά μας».



Από τη μεριά του ο Νταβίντ Φουστέρ σχολίασε για την εμφάνιση κόντρα στη Φέγενορντ: «Ήταν πολύ καλή η εικόνα μας πραγματικά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δείξαμε πως είμαστε καλύτεροι από αυτή την ομάδα, η οποία είναι μια ομάδα με καλή ποιότητα , που ξεκινάει σε μια βδομάδα το πρωτάθλημα και εμείς δείξαμε μια καλή εικόνα σαν ομάδα», ενώ για τα στοιχεία που έδειξε η ομάδα στο γήπεδο τόνισε: «Δουλέψαμε ειδικά την πίεση για τον συγκεκριμένο αγώνα. Πιέσαμε ψηλά και καταφέραμε να βρούμε την ομάδα τους σε αντεπιθέσεις και πιστεύω ότι ήταν ένα σημαντικό στοιχείο για το παιχνίδι μας σήμερα».

Όσον αφορά την γενικότερη εικόνα και τη συνέχεια είπε: «Πιστεύω η προετοιμασία είναι καλή. Παίξαμε δυο παιχνίδια στην Ολλανδία και πιστεύω ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Μας έχει μείνει ένα τρίτο παιχνίδι, οπότε πρέπει να τα δώσουμε όλα έτσι ώστε να τα πάμε καλά και σε αυτό το ματς και να γυρίσουμε στην Αθήνα ευχαριστημένοι». 

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μην μου σπας τ’ αρχ…α»! (video)

Εκνευρισμένος από το γεγονός πως ο Ναδάλ αργούσε να επιστρέψει στο κορτ για πολλοστή φορά στον αγώνα, ο Φονίνι του τα είπε χύμα και τσουβαλάτα όπως καταλαβαίνει κανείς εύκολα από τον τίτλο…

«Μην μου σπας τ’ αρχ…α»! (video)

«Τι θέλεις; Μην μου σπας τα’ αρχ…α», είπε στον αντίπαλό του ο Φονίνι, ο οποίος κινήθηκε προς το μέρος του… ατάραχου Ναδάλ που για μία ακόμη φορά είχε αργήσει να σηκωθεί από τη θέση του για να συνεχιστεί ο αγώνας.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντουρμάζ: «Πρώτη φορά είμαι στο 100%»

Αρκετά καλές οι εμφανίσεις του Τζίμι Ντουρμάζ στα φιλικά του Ολυμπιακού. Ο Σουηδός άσος μιλά στην κάμερα της Nova και εξηγεί την αγωνιστική του άνοδο.

Ντουρμάζ: «Πρώτη φορά είμαι στο 100%»

«Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά στην παρουσία μου στον Ολυμπιακό που μπορώ να πω ότι είμαι στο 100%, αισθάνομαι πολύ φρέσκος και είμαι πολύ καλά σωματικά, πάρα πολύ δυνατός και βγάζω την ταχύτητα που θέλω», ανέφερε –χαρακτηριστικά- ο Σουηδός άσος μιλώντας στην κάμερα της Nova μετά το τέλος του χθεσινού ματς με την Φέγενορντ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζίμι Ντουρμάζ στην κάμερα της Nova:

Για το παιχνίδι με τη Φέγενορντ:

“Παίξαμε πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε ακριβώς αυτά που δουλεύαμε στις προπονήσεις όλη την εβδομάδα. Είχαμε τον αντίπαλο ακριβώς εκεί που θέλαμε μέσα στο παιχνίδι και κάναμε εμείς αυτό που θέλαμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό που μένει τώρα είναι να συνεχίσουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι, γιατί τώρα είναι μόνο η προετοιμασία και πρέπει να συνεχίσουμε για να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα”.

Για την πίεση και την ταχύτητα που έχει βγάλει ο Ολυμπιακός στα τελευταία φιλικά:

“Πρέπει να αναπτύξουμε όλα αυτά τα στοιχεία και ιδιαίτερα την πίεση που θέλουμε να ασκούμε προς τον αντίπαλο. Γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Όπως είπα βρισκόμαστε ακόμα στην προετοιμασία, δουλεύουμε καθημερινά σε όλα αυτά τα στοιχεία, θέλουμε να τα βγάζουμε τώρα στα φιλικά, έτσι ώστε όταν θα έρθουν τα επίσημα ματς να είμαστε έτοιμοι και να τα παρουσιάσουμε στο γήπεδο”.

Για την προσωπική του απόδοση:

“Νιώθω πολύ καλά σωματικά. Θέλω κι εγώ παιχνίδι με το παιχνίδι να βελτιώνομαι. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά στην παρουσία μου στον Ολυμπιακό που μπορώ να πω ότι είμαι στο 100%, αισθάνομαι πολύ φρέσκος και είμαι πολύ καλά σωματικά, πάρα πολύ δυνατός και βγάζω την ταχύτητα που θέλω. Φυσικά πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο”.

Για το αν μπορεί να κερδίσει το ελληνικό κοινό:

“Είχα κάποιους τραυματισμούς την προηγούμενη σεζόν που μου στέρησαν την ευκαιρία να είμαι στο 100% των δυνατοτήτων μου. Πλέον έχω πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση, την οποία αντλώ και από τον κόσμο και από την ίδια την ομάδα. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να με βοηθήσει. Στην Τουρκία είχα μία καλή παρουσία, εύχομαι και στον Ολυμπιακό η παρουσία μου να είναι το ίδιο καλή και τώρα και στο μέλλον”.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Φιορεντίνα ρώτησε για Κάτσε!!

Την... πόρτα του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Έργκους Κάτσε χτύπησε η Φιορεντίνα. Πόσα χρήματα ζήτησε ο Δικέφαλος του Βορρά.

Η Φιορεντίνα ρώτησε για Κάτσε
Το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα για την απόκτηση του Έργκους Κάτσε από τον ΠΑΟΚ αποκαλύπτει αλβανική ιστοσελίδα.

Οι εμφανίσεις του νεαρού άσου του Δικεφάλου του Βορρά προκάλεσε το ενδιαφέρον της ιταλικής ομάδας η οποία έκανε και την κίνησή της.

Ήρθε σε επικοινωνία με τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Φρανκ Άρνεσεν, ο οποίος της επεσήμανε ότι για να παραχωρηθεί ο Αλβανός μέσος πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Το σχετικό δημοσίευμα δεν αναφέρει ποια ήταν η αντίδραση της ιταλικής ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρεμιέρα με… θρίλερ!! (video)

Αγχωτική νίκη πανηγύρισε στην πρεμιέρα της στην Premiership Σκωτίας η Χαρτς. Επικράτησε 4-3 της Σεντ Τζόνστον, όμως λίγο έλειψε να… βγάλει τα μάτια της, με τον Νίκολσον να τη λυτρώνει στο 80’.

Πρεμιέρα με… θρίλερ (video)
Μετά από ένα δεύτερο ημίχρονο-θρίλερ η Χαρτς επικράτησε 4-3 της Σεντ Τζόνστον και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην επιστροφή της στην Premiership Σκωτίας.

Οι «καρδιές» έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Το γκολ του Χουάνμα, άλλωστε, στο τέταρτο μόλις λεπτό -μετά από… ασίστ του ΜακΚέι, που γλίστρησε και του άνοιξε τον δρόμο- φάνηκε να κάνει πιο εύκολο το έργο της ομάδας.

Στο 53’ ο Μανούς απέκρουσε πέναλτι του Σο, όμως ο Γόλκερ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0. Ο Λαπίν ξεκίνησε να βάζει… φωτιά στο ματς, μειώνοντας σε 2-1, με τη μπάλα μάλιστα να γλιστράει απ’ τα χέρια του τερματοφύλακα της Χαρτς, μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ.

Στο 62’ ο Πάτερσον έδωσε ξανά προβάδισμα δύο γκολ στην Χαρτς, αλλά και πάλι οι «άγιοι» απάντησαν με τους Σατόν στο 75’ και Κάμινγκς στο 78’ να κάνουν το 3-3, παρά το σωρό ευκαιριών των γηπεδούχων.

Την λύτρωση στη Χαρτς έδωσε τελικά ο Νίκολσον, ο οποίος έβαλε τέλος στο θρίλερ και της χάρισε το τρίποντο της επιστροφής.



Αναλυτικά η πρεμιέρα:

Σάββατο 1/8

Σέλτικ-Ρος Κάουντι 2-0
(4’ πεν. Γκρίφιθς, 35’ Γιόχανσεν)

Χάμιλτον-Πάτρικ Θιστλ 0-0

Ινβερνές-Μάδεργουελ 0-1
(4’ Φλέτσερ)

Κιλμάρνοκ-Νταντί 0-4
(34’, 78 Στιούαρτ, 45+1’, 47’ Λου)

Κυριακή 2/8

Χαρτς-Σεντ Τζόνστον 4-3
(4’ Χουάνμα, 53’ Γουόλκερ, 80’ Νίκολσον - 56’ Λαπέν, 75’ Σατόν, 78’ Κάμινς)

Νταντί Γιουνάιτεντ - Αμπερντίν (17.30)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:
Σάββατο 8/8 - 17.00
Νταντί-Χαρτς
Μάδεργουελ-Νταντί Γιουνάιτεντ
Ρος Κάουντι-Χάμιλτον
Σεντ Τζόνστον-Ινβερνές

Κυριακή 9/8
Πάρτικ Θιστλ - Σέλτικ (14.30)
Αμπερντίν-Κιλμάρντοκ (17.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πολύ σκληρός για να… χάσει ο Ναδάλ!

Δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τελικά ο Ράφα Ναδάλ νίκησε 2-0 σετ (7-5, 7-5) τον Φάμπιο Φονίνι και κατέκτησε το τουρνουά του Αμβούργου.

Πολύ σκληρός για να… χάσει ο Ναδάλ
Ήταν το φαβορί για τη νίκη και το επιβεβαίωσε ο Ράφα Ναδάλ που επικράτησε 2-0 σετ του Φάμπιο Φονίνι στο Αμβούργο.

Ο Ισπανός τενίστας νίκησε πολύ δύσκολα (7-5, 7-5) τον 28χρονο Ιταλό που κυνήγησε μέχρι τέλους την έκπληξη, αλλά δεν μπόρεσε είχε αντίλογο στην ψυχραιμία και την ανωτερότητα του Ναδάλ στα κρίσιμα σημεία στο τέλος κάθε σετ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν έρχεται απόψε το τέλος του κόσμου…!!

Για τους παίκτες της Εθνικής Εφήβων απόψε το μόνο σίγουρο είναι πως θα έρθει ένα μετάλλιο, χρυσό ή ασημένιο. Το μεγάλο στοίχημα, όμως, είναι να μην συνοδευτεί από το «τέλος» κάποιας καριέρας.

Δεν έρχεται απόψε το τέλος του κόσμου…

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Φυσικό κι επόμενο είναι. Άλλωστε, μιλάμε για παιδιά, που έχουν την τύχη και την ευθύνη να διαχειρίζονται στα 17 τους καταστάσεις που συνομήλικοί (αλλά και μεγαλύτεροί τους) ίσως κάποτε απλά ονειρεύτηκαν, όταν ακόμη δεν ήταν σίγουροι για το αν ήθελαν -όταν αντρωθούν- να γίνουν αθλητές, ηθοποιοί ή αστροναύτες.

Δεν χρειάζεται να κρύβεις μέσα σου ένα μικρό Ομπράντοβιτς για να αντιληφθείς πως σε αυτήν την ομάδα υπάρχουν παιδιά που ξεχειλίζουν από ταλέντο. Φαίνεται από τις δηλώσεις ορισμένων εξ αυτών μετά τη χθεσινή νίκη επί της Λιθουανίας, πως αυτό δεν έρχεται μόνο του, αλλά συνοδεύεται από την επίγνωση των πραγματικών διαστάσεων μιας πιθανής επιτυχίας ή αποτυχίας στο τελικό.

Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Η διαχείριση του αποτελέσματος, όποιο κι αν είναι αυτό. Ακούγοντας τον Ηλία Παπαθεοδώρου να μιλά στην κάμερα της ΕΡΤ καταλαβαίνεις ποιος είναι ο ρόλος του προπονητή-παιδαγωγού σε αυτές τις ηλικίες. Υπενθύμιζε συνεχώς πως τούτος εδώ είναι απλά και μόνο ένας σταθμός -τίποτα παραπάνω- και το σημαντικό είναι ο χαρακτήρας και το πώς σμιλεύεται μέσα από τέτοιες απαιτητικές καταστάσεις ώστε να προετοιμαστεί για εκείνες που θα ακολουθήσουν.

Για πολλά από αυτά τα παιδιά νομοτελειακά το ματς με την Τουρκία θα αποτελέσει το δικό τους ζενίθ… Δεν γεννιούνται όλοι για όλα. Για εκείνους κυρίως, μακάρι να έρθει απόψε το χρυσό ως επιβράβευση κάθε μικρής και μεγάλης προσωπικής υπέρβασης που κουβαλά η ιστορία καθενός από αυτούς που φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο.

Κάποιοι άλλοι όμως –κι ας μην κρυβόμαστε, μιλάμε για το μπασκετικό θαύμα που ακούει στο όνομα Βασίλης Χαραλαμπόπουλος- έχουν όλα τα προσόντα ώστε αυτή η βραδιά να μην είναι τίποτα παραπάνω από ένας απλός αστερίσκος στην καριέρα τους. Μπορεί να είναι χρυσός ή ασημένιος, ανάλογα με το χρώμα του μεταλλίου, αλλά… αστερίσκος που ελπίδα όσων τους έχουμε βάλει στο… μικροσκόπιο είναι να μετατραπούν αυτά τα ταλέντα σε τόσο μεγάλα αστέρια που να κάνουν τέτοιες (αναμφισβήτητα μεγάλες επιτυχίες) να χάνουν τη λάμψη τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει στον Πλατανιά ο Ντίνας!!

Μια ανάσα απ’ την απόκτηση του Θανάση Ντίνα είναι ο Πλατανιάς. Μένει ελεύθερος απ’ τον Παναθηναϊκό ο 26χρονος μεσοεπιθετικός και ταξιδεύει στα Χανιά για να υπογράψει.

Υπογράφει στον Πλατανιά ο Ντίνας
Στον Πλατανιά θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, όπως όλα δείχνουν, ο Θανάσης Ντίνας.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός αναμένεται να μείνει ελεύθερος απ’ τον Παναθηναϊκό, ενώ οι συζητήσεις με τον Πλατανιά είχαν ξεκινήσει εδώ και μέρες, αφού ο Γιώργος Παράσχος τον θεωρεί ιδανική λύση για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μόλις ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος με τους «πράσινους» αναμένεται να ταξιδέψει στα Χανιά για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Πλατανιά, κάτι που δεν αποκλείεται να έχει συμβεί μέχρι αύριο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμος ο Φινμπόγκασον, καμία ανησυχία για Πάρντο!!

Ο Ισλανδός επιθετικός προπονήθηκε κανονικά σήμερα και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μεθαύριο στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σίβασπορ. Τίποτα το ανησυχητικό για τον Πάρντο.


Έτσι ο Πορτογάλος –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα συμπεριλάβει τον Ισλανδό στη λίστα με τους παίκτες που θα παίξουν στο ματς της 4 Αυγούστου. Σε αυτή τη λίστα θα είναι και ο Σιόβας. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός γυμνάστηκε σήμερα κανονικά και έδειξε ότι θα μπορέσει να παίξει την Τρίτη.

Σχετικά με τον Πάρντο, τώρα, οι χθεσινοβραδινές πληροφορίες για τον τραυματισμό που αποκόμισε από το ματς με την Φέγενορντ επιβεβαιώθηκαν. Ταλαιπωρείται από ένα σφίξιμο στον οπίσθιο μηριαίο. Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό αλλά οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού θα προτιμήσουν να μην γυμναστεί εντατικά τις επόμενες ημέρες για να ξεπεράσει το μικρό αυτό πρόβλημα.

Εκτός του Πάρντο και ο Μιλιβόγιεβιτς αναμένεται να προφυλαχθεί στο φιλικό με την Σίβασπορ. Ταλαιπωρείται από μια κάκωση και με αποτέλεσμα να μην γυμναστεί σήμερα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντρίπλα… ξεφτίλα (και μάλιστα δύο φορές)! (video)

Όχι μία, αλλά δύο φορές έκανε ντρίπλα-τούνελ ο Μούντο Βάσκες σε αντίπαλο που μετά από αυτό δεν αποκλείεται να ασχοληθεί με κάποιο άλλο χόμπι και να παρατήσει το ποδόσφαιρο.

Ντρίπλα… ξεφτίλα (και μάλιστα δύο φορές) (video)

Όπως είναι λογικό και φανερώνει το τελικό 4-0,, η διαφορά δυναμικότητας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Για την ακρίβεια, ήταν τόσο μεγάλη που επέτρεψε στον Μούντο Βάσκες να κάνει χαζό τον προσωπικό του αντίπαλο ντριπλάροντάς τον με «τούνελ» δύο φορές. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το δοκίμασε και το έκανε και με τον επόμενο αμυντικό που είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά του πριν τελικά χάσει τον έλεγχο της μπάλας.



Προς στιγμήν ίσως να πέρασε από το μυαλό των θυμάτων το ενδεχόμενο να το γυρίσουν στο… ψάρεμα, αλλά κάποιος τους θύμισε ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν και στους καλύτερους (λέμε τώρα), όπως για παράδειγμα στον Νταβίντ Λουΐς που τον «γλέντησε» με τον ίδιο τρόπο και ισάριθμες φορές ο Σουάρες στο ίδιο ματς…




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανέωσε ο Ζαμπράνο!

Ο Ζαμπράνο ανανέωσε τη συνεργασία του με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης μέχρι το 2019.

Ανανέωσε ο Ζαμπράνο
Ο Κάρλος Ζαμπράνο δεν θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και καμιάς άλλης ομάδας εκτός της Αϊντραχτ.

Ο Περουβιανός στόπερ ήρθε σε συμφωνία με την γερμανική ομάδα για να ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2019. Η Αϊντραχτ έκανε γνωστή την νέα της συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή ο οποίος από δω και στο εξής θα έχει λαμβάνειν και περισσότερα χρήματα.

Από τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ οι ετήσιες αποδοχές του θα ανέρχονται στο 1,9 εκατ. ευρώ. Ωστόσο υπήρξε και μια άλλη σημαντική αλλαγή στο συμβόλαιό του, η οποία είναι υπέρ της ομάδας. Αφαιρέθηκε η ρήτρα αποδέσμευσης που υπήρχε και η οποία ήταν αρκετά μικρή.

Με το προηγούμενο συμβόλαιο ο Περουβιανός κεντρικός αμυντικός μπορούσε να αποχωρούσε από την ομάδα της Φρανκφούρτης καταβάλλοντας το ποσό του 1,5 εκατ.. Κάτι τέτοιο πια δεν μπορεί να γίνει.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξαιρετική σκυτάλη στο Καζάν!! (video)


Έσπασαν τα… ελληνικά χρονόμετρα στη σκυταλοδρομία 4Χ100 οι Γκολομέεβ, Μελαδίνης, Κατραντζής και Βαζαίος στο Παγκόσμιο. Βελτίωσαν το Πανελλήνιο ρεκόρ, όμως δεν κατάφεραν να προκριθούν σε τελικό και Ρίο

Εξαιρετική σκυτάλη στο Καζάν (video)

Οι Κριστιάν Γκολομέεβ, Οδυσσέας Μελαδίνης, Χρήστος Κατραντζής και Ανδρέας Βαζαίος βελτίωσαν το πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 3:16.83 (ήταν 3:19.09 από τον Ιούνιο του 2013), όμως έχασαν την πρόκριση από την Γερμανία και τις ΗΠΑ που τερμάτισαν μαζί σε 3:16.01.



Ατομικό ρεκόρ έκανε η Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ πεταλούδα με χρόνο 58:90, επίδοση που δεν της έδωσε την πρόκριση στον τελικό αφού έμεινε στην 23η θέση.

Εκτός ημιτελικού έμεινε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος κατέλαβε την 24η θέση στα 50μ. πεταλούδα, όμως έκανε ατομικό ρεκόρ σε 23.96.

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης κατέλαβε την 43η θέση στα προκριματικά των 100μ. πρόσθιο με 1:02.58.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ντοπάρει» τον κόσμο η Μπριζ!

Με χαμηλές τιμές στα εισιτήρια και ανακοινώσεις ζητάει τη μαζική στήριξη του κόσμου η Κλαμπ Μπριζ ενόψει του επαναληπτικού με τον Παναθηναϊκό, στο «Γιαν Μπρεϊντέλ».

«Ντοπάρει» τον κόσμο η Μπριζ

Οι Βέλγοι χαμήλωσαν τις τιμές των εισιτηρίων, προκειμένου να διευκολύνουν τον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό τους και εξέδωσαν ανακοίνωση, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει μαζικά την προσπάθεια.

«Περιμένουμε ένα κατάμεστο Γιαν Μπρεϊντέλ, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Να είστε εκεί. Ποντάρουμε στη μαζική σας συμπαράσταση, για να ξεπεράσουμε μαζί το εμπόδιο του Παναθηναϊκού». *Πηγή: sport-fm.gr*

Φροζινόνε για Καρέλη!!

Σύμφωνα με την Corriere Dello Sport, η Φροζινόνε εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του Νίκου Καρέλη.

Φροζινόνε για Καρέλη
Άλλη μια ιταλική ομάδα φέρεται να έχει στο στόχαστρό της τον Νίκο Καρέλη. Σύμφωνα με την Corriere Dello Sport, η Φροζινόνε εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του φορ του Παναθηναϊκού.

Πάντως είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η νεοφώτιστη στη Serie A ιταλική ομάδα έχει τη δυνατότητα να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό, αλλά κι αν θα υπήρχε επιθυμία από πλευράς Παναθηναϊκού και παίκτη να μετακομίσει εκεί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Μπρίντιζι ο Γκάγκιτς!!

Ο 25χρονος Σέρβος σέντερ Τζόρτζε Γκάγκιτς μετακόμισε στην Μπρίντιζι.

Στην Μπρίντιζι ο Γκάγκιτς
Τη συμφωνία του Τζόρτζε Γκάγκιτς με την Μπρίντιζι ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Ο 25χρονος Σέρβος σέντερ (2,10μ.) αγωνιζόταν στην Τουρκία με την Γκαζιαντέπ έχοντας 10,2 πόντους και 3,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μάχη Σαμπντόρια-Νέας Υόρκης για Σαμαρά!!

Ο Γιώργος Σαμαράς απέρριψε πρόταση της Μπούρσασπορ και διεκδικείται από Σαμπντόρια και την Cosmos της Νέας Υόρκης.

Μάχη Σαμπντόρια-Νέας Υόρκης για Σαμαρά
Σε αναζήτηση ομάδας βρίσκεται ο Γιώργος Σαμαράς μετά την αποχώρησή του από την Αλ Χιλάλ και φαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί. Ο 30χρονος φορ απέρριψε πρόταση της Μπούρσασπορ, ενώ για την απόκτησή του ερίζουν η Σαμπντόρια και η Cosmos της Νέας Υόρκης.

Οι «μπλουτσερκιάτι» αναζητούν επιθετικό και προσφέρουν στον διεθνή άσο διετές συμβόλαιο με 1 εκατ. ευρώ «καθαρά», ενώ η ομάδα του MLS φέρεται να προσφέρει στον παίκτη 2 εκατ. δολάρια ετησίως.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καθησυχαστικοί για… Μπεργκ!!

Το προγραμματισμένο ραντεβού του Παναθηναϊκού με τον μάνατζερ του Μάρκους Μπεργκ επί βελγικού εδάφους δεν αφορά πιθανή πώληση του Σουηδού φορ, όπως καθιστούν σαφές οι «πράσινοι».

Καθησυχαστικοί για… Μπεργκ

Ωστόσο, όπως καθιστούν σαφές από πλευράς «τριφυλλιού», δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και το ραντεβού, στο οποίο θα είναι παρόντες οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος, πιθανώς ακόμη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος, δεν αφορά το μέλλον του Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός υπέγραψε πρόσφατα νέο συμβόλαιο, η ΠΑΕ απέρριψε ήδη προτάσεις ξένων ομάδων και δεν τίθεται θέμα πώλησής του, ενώ το ραντεβού που θα γίνει αφορά στον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συγχαρητήρια από Ζήση στην Εφήβων!!

Πραγματικός αρχηγός ο Νίκος Ζήσης, συνεχάρη τηλεφωνικά τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τον αρχηγό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για την πρόκριση της Εθνικής Εφήβων στον τελικό του Ευρωπαϊκού U18.

Συγχαρητήρια από Ζήση στην Εφήβων

Ο αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης» συνεχάρη τηλεφωνικά τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ηλία Παπαθεοδώρου και τον αρχηγό της Εθνικής Εφήβων Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού U18 και τους ευχήθηκε να σηκώσουν την κούπα απόψε στον τελικό απέναντι στην Τουρκία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η πρόκριση φέρνει μεταγραφή για τον Ατρόμητο!!


Ειλημμένη απόφαση αποτελεί για τη διοίκηση του Ατρόμητου η υλοποίηση μίας ακόμα μεταγραφής στην περίπτωση που τελικά ολοκληρωθεί η πρόκριση επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης την Πέμπτη. Κανένα θέμα με Μαρτίνες.

Η πρόκριση φέρνει μεταγραφή για τον Ατρόμητο

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας βλέπει μετά από χρόνια την καλοκαιρινή προετοιμασία να εξελίσσεται καλύτερα του αναμενομένου και να βγαίνουν σε απόλυτο βαθμό τόσο οι μεταγραφές, όσο και το «στοίχημα» του προπονητή που ακούει στο όνομα του Μιχάλη Γρηγορίου.

Για αυτούς τους λόγους, ο ισχυρός άνδρας των Περιστεριωτών, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ακόμα μία μεταγραφή στην περίπτωση που τελικά επιτευχθεί την ερχόμενη Πέμπτη η σχεδόν βέβαιη πρόκριση στα play-off του Europa League. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι μεταγραφή θα πραγματοποιηθεί μόνο σε αυτή την περίπτωση.

Η θέση στην οποία θα υπάρξει ενίσχυση είναι στη μεσοεπιθετική γραμμή με παίκτη που θα μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο σε θέση πίσω από τον επιθετικό όσο και στα άκρα. Πρώτος σε αυτή τη λίστα είναι ο Μίλος Στόιτσεφ που αγωνίζεται στη Σαράγεβο και οι ιθύνοντες του Ατρόμητου είχαν εντυπωσιαστεί με τα περσινά του κατορθώματα στα δύο ματς για τα προκριματικά του Europa League.

Πρόκειται για έναν 27χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είναι αριστεροπόδαρος και διακρίνεται για την τεχνική του και τη δυνατότητα δημιουργίας σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Το θετικό στην περίπτωση μεταγραφής του στον Ατρόμητο είναι ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016, με συνέπεια η Σαράγεβο να μην έχει τη δυνατότητα να αξιώσει πολλά χρήματα, αφού πιθανότατα θα τον χάσει ως ελεύθερο σε 6 μήνες.

Την ίδια ώρα πάντως στον Ατρόμητο δεν μένουν μόνο σε αυτή την περίπτωση, αφού έχουν προχωρήσει και άλλες υποθέσεις οι οποίες μόνο αμελητέες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι θέμα Μαρτίνες από τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας συζητούν μόνο για δανεισμό του Αργεντινού για τον οποίο δαπάνησαν 600.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν πριν από τρεις μήνες από τον Παναιτωλικό και στον Ατρόμητο δεν συμφωνούν με αυτή την προοπτική. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μου θύμισε τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε!!

Ξετρελαμένος ο Αλέφαντος στο SportDog με την ομάδα που φτιάχνει ο Μάρκο Σίλβα! Ποιος παίκτης έγινε παίδαρος και τον ενθουσίασε και ποιος έκοψε τις κοτσίδες και αναγεννήθηκε;
Ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο ήταν καταπληκτικός, μου θύμισε τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε!  Έτσι θέλω να βλέπω τον Ολυμπιακό και όχι εκείνη την αηδία που δεν άντεχα, πάσα ο δεξίς μπακ στον Μιλιβόγεβιτς, πάσα ο Μιλιβόγεβιτς στον σέντερ μπακ, πάσα ο σέντερ μπακ στον αριστερό μπακ, 30 πάσες και μέχρι να βγει ο Ολυμπιακός από την άμυνα στην επίθεση να περνάει ο χρόνος από τα …Χριστούγεννα μέχρι το Πάσχα.
 
Και είναι θαύμα που έχει βγει αυτή η περίοδος με Αυλωνίτη-Βούρο στα στόπερ. Ανεβασμένος πάντως είναι ο Αυλωνίτης. Πρέπει να πάρουμε όμως καλό στόπερ. 
 
Σαλίνο πάρα πολύ καλός αριστερά, Ομάρ δεξιά, φισέκια τα μπακ. 4-2-3-1. Μιλιβόγεβιτς με Μπουχαλάκη στα χαφ, πολύ καλοί και οι δύο, μπροστά τους ο Φορτούνης ο οποίος ήταν εκπληκτικός. Και έχει δυναμώσει, έχει κάνει σώμα, έχει γίνει παίδαρος! Έχει κάνει έξτρα βάρη, αλλά τα σωστά βάρη, δεν έχασε ταχύτητα. Παίζει πολύ καλά το ρόλο του Τσόρι. 
 
Έξω δεξιά Πάρντο, θα κάνει ζημιές αυτός γιατί είναι γρήγορος, από την άλλη πλευρά αναγεννημένος ο Ντουρμάζ, από τότε που έκοψε τις κοτσίδες είναι άλλος παίκτης!
 
Το να νικάς 1-3 τη Φέγενορντ εκτός έδρας με 50.000 κόσμο δεν είναι μικρό πράγμα. Η τετράδα μπροστά με Χάρα, Πάρντο, Ντουρμάζ, Φορτούνη, πιέζει ασταμάτητα. Για ένα ημίχρονο έκανε φοβερό πρέσινγκ που μου θύμισε Βαλβέρδε. 
 
Και όταν έπαιρναν την μπάλα, την έδιναν και έφευγαν, αυτό θέλω, δώσε και φύγε, αλλαγές θέσεων, ταχύτητα, ρε ταχύτητα πάνω από όλα. Και πάταγαν περιοχή με πολλούς παίκτες. Τα δε εξτρέμ έκλιναν προς τα μέσα και έδινε το πλάτος ο μπακ ή ο ένας εξτρέμ με τον άλλο εναλλάξ να κλίνει μέσα. 
 
Ο Ολυμπιακός έκανε όλα αυτά που φώναζα ότι δεν κάνει πέρσι, και αυτό είναι δουλειά του νέου προπονητή. Αυτό που είδα είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο.  Όπως μοντέρνο ποδόσφαιρο είδα από τον Ατρόμητο που έκανε μεγάλη νίκη εκτός έδρας και θα προκριθεί σίγουρα. Πέθανε το πάσα-πάσα-πάσα σας έχω πει, είδα και την Μπάγερν του Γκουαρντιόλα πάλι τι έπαθε χθες, άλλο είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Και όταν το έλεγα αυτό για το πάσα-πάσα-πάσα ήταν η εποχή της πάσας, αλλά εγώ το φώναζα πριν ξεφτίσει αυτή η μόδα. 
 
Απορώ πώς του ξέφυγε του Ολυμπιακού να πάρει με μεταγραφή τον Μαρσελίνιο. Είχα βγει πέρσι και είχα πει ότι δεν έχει τέτοιο εξτρέμ από εκεί ο Ολυμπιακός. Μαγικά πράγματα έκανε πάλι. Η τριάδα Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι, Ούμπιντες έχει αυτό που μου αρέσει στο ποδόσφαιρο. Κάτω η μπάλα, τέχνη και ταχύτητα. Όχι μπετατζήδες αργούς ή άτεχνους. 
 
Κάνει καλή δουλειά ο Σπανός με τον Αγγελόπουλο και φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά και ο προπονητής Γρηγορίου ο οποίος έδεσε τα χαφ του με 4-3-3 και με 4-4-2, έβαλε γρήγορους παίκτες στην ομάδα, και όταν έγινε το σκορ 1-2 έκανε φρούριο τον Ατρόμητο γυρνώντας την τακτική σε 5-3-2 Έχει πάρει έναν ψηλό από τον Πανθρακικό, τον έβαλε μπροστά σε Λαζαρίδη-Φυτανίδη, άντε βάλε τους γκολ μετά. Πίσω πρέπει να έχεις παιδαράδες, όχι τάπες. Και ο τερματοφύλακάς τους τρομερός.
 
Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει έναν καλό στόπερ και εξτρέμ, και ελπίζουμε να μας βγει ο Φινμπόγκασον. Μεγάλη δουλειά η βελτίωση του Φορτούνη για το ρόλο του Τσόρι. Την τεχνική πάντα την είχε. Εγώ ζητούσα να γίνει άντρας, να παίρνει προσωπικές ενέργειες, να μη χορταίνει με δύο κούρσες και να μη σταματάει, να φτιάξει και τα πνευμόνια του να τρέχει πιο πολύ. Είδα λοιπόν έναν Φορτούνη εκπληκτικό, με τράκους, να μένει όρθιος, έγινε άντρας.
*Πηγή: sportdog.gr*

Τα εισιτήρια για το ΑΕΚ-Σεβίλλη!!

Από 5 ευρώ τιμώνται τα εισιτήρια για το φιλικό της ΑΕΚ με τη Σεβίλλη το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ (21:00).

Τα εισιτήρια για το ΑΕΚ-Σεβίλλη

Η ανακοίνωση για τις τιμές και τους τρόπους διάθεσης:

«Από τα 5 ευρώ ξεκινούν οι τιμές των εισιτηρίων του φιλικού του ερχόμενου Σαββάτου 8 Αυγούστου στις 21.00 κόντρα στην ισπανική Σεβίλλη με την ΑΕΚ να εμφανίζεται για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της, μετά την προετοιμασία στην Οπαλένιτσα της Πολωνίας, και με τις νέες εμφανίσεις της NIKE.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι αγοράσουν εισιτήριο στις Θύρες 7, 11 και 13 έναντι 25€ (παιδικά 5€), στη Θύρα 9 έναντι 30€ (παιδικά 10€), στη Θύρα 29 έναντι 40€ (παιδικά 15€) και στις Θύρες επισήμων Ρ1, Ρ2 έναντι 100€ (παιδικά 40€) θα παραλαμβάνουν δωρεάν το συλλεκτικό t-shirt της NIKE ειδικά σχεδιασμένο για το φιλικό με τη Σεβίλλη. Για τα 15.000 συλλεκτικά t-shirts θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Η προπώληση των εισιτηρίων και η παραλαβή των t-shirts θα γίνεται από την αίθουσα Κασιμάτη στο ΟΑΚΑ, ενώ η προσφορά του t-shirt θα ισχύσει και για τους αγοραστές των e-tickets.

Στις υπόλοιπες Θύρες οι τιμές των εισιτηρίων για το φιλικό με τη Σεβίλλη είναι:

Θύρες 1, 15, 35 : 5€
Θύρες 17, 19 : 10€ (Παιδικά 5€)
Θύρα 3, 21* : 15€ (Παιδικά 5€)
Θύρα 5 : 20€ (Παιδικά 5€)


*Η αγορά εισιτηρίων στην οικογενειακή θύρα 21 μπορεί να γίνει μόνο από τα εκδοτήρια στις οικογένειες που προμηθεύτηκαν εισιτήριο διαρκείας 2015-16 (απαραίτητη η επίδειξη του εισιτηρίου διαρκείας).

Λεπτομέρειες για τις μέρες και ώρες προπώλησης των εισιτηρίων του φιλικού καθώς και για την ηλεκτρονική αγορά μέσω του www.aekfc.gr θα υπάρξουν σε νέα ανακοίνωση
».