Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Επιστροφή με χαμόγελα!

Με μία ανθοδέσμη και πολλά συγχαρητήρια και ευχές για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες περίμεναν οι ιθύνοντες τους Έλληνες αθλητές του υγρού στίβου που επέστρεψαν από το Καζάν την Κυριακή.

Επιστροφή με χαμόγελα
Η επιστροφή των διεθνών μας ήταν περιπετειώδης, αφού οι αθλητές των καταδύσεων, της συγχρονισμένης κολύμβησης και της ανοιχτής θάλασσας ήταν προγραμματισμένο να βρίσκονται στην Ελλάδα στις 09:15. Η συγκεκριμένη πτήση χάθηκε και τελικά η ελληνική αποστολή έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 14:30.

Εκεί τους περίμενε από πλευράς ΚΟΕ, ο Δημήτρης Σαρακατσάνης και ο τεχνικός σύμβουλος της κολύμβησης, Χρήστος Χούμας.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης τόνισε πως: «Είμαι πανευτυχής για ένα ακόμη μετάλλιο που σημαδεύει την καριέρα μου και που έφερε μια πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα τελειώσω την καριέρα μου με μια Ολυμπιάδα, την πέμπτη συνεχόμενη, για εμένα είναι εξαιρετικό κίνητρο και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και την επόμενη χρονιά.

Μακάρι να έρθει ένα μετάλλιο, είναι αυτό που ονειρεύομαι, αλλά χωρίς άγχος θα παλέψω για ότι καλύτερο. Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ελπίζουμε ότι θα είναι κοντά μας, όσοι μας στηρίζουν πάντα, ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στη μεγάλη αυτή διοργάνωση».

Η Κέλλυ Αραούζου σημείωνε πως: «Έδωσα στα 5χλμ το 200% των δυνάμεών μου και των δυνατοτήτων μου. Με ενδιέφερε πολύ αυτή η κούρσα για το μετάλλιο. Αυτή η κούρσα με έφερε εξουθενωμένη στο ομαδικό και δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο από την πλευρά μου, ώστε να έρθει η διάκριση. Η περιπέτεια του Ρίο ξεκινά το Σεπτέμβρη και έχουμε ήδη το μυαλό μας εκεί.

Είμαι πολύ σίγουρη για τους Έλληνες αθλητές. Υπάρχουν πολλά παιδιά με δυνατότητες και εστιάζω την προσοχή μου στον Κρίστιαν Γκολομέεβ, που έχει πιθανότητες για κάτι πολύ καλό».

Ο Γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας τόνισε πως: «Κάτω από τις συνθήκες που αγωνίζονται οι Έλληνες και με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα μετάλλια και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς από τον Γιαννιώτη και την Αραούζου είναι άθλος. Βέβαια, περίμενα κάτι παραπάνω από το ομαδικό, να φτάσουμε και εκεί σε μία διάκριση, αλλά τα παιδιά ήταν εξουθενωμένα και δε μπόρεσαν να τα καταφέρουν εκεί. Μια ακόμα επιτυχία εκεί, θα ήταν θαύμα».

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ σημείωσε πως: «Συνιστά άθλο και όχι επιτυχία αυτό που κατάφεραν τα παιδιά. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στα 10χλμ αγωνίστηκαν 72 αθλητές, οι καλύτεροι στον κόσμο, που πήγαιναν για μετάλλια. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη επιτυχία είναι, λοιπόν, για την Ελλάδα η κατάκτηση των δύο μεταλλίων και η πρόκριση στο Ρίο. Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες και έχουμε ανάγκη τη στήριξη της Πολιτείας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: