Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Στο Καραϊσκάκη ο Κολίνα

Ο Ιταλός Πιερ Λουϊτζι Κολίνα θα διευθύνει το σπουδαίο φιλικό των βετεράνων του Ολυμπιακού με τους φίλους του Ζινεντίν Ζιντάν στις 15 του ερχόμενου Δεκέμβρη στο Καραϊσκάκη.
Ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους διαιτητές θα διευθύνει το φιλικό των παλαιμάχων του Ολυμπιακού με τους φίλους του Ζιντάν στο Καραϊσκάκη στις 15 Δεκεμβρίου.
Ο λόγος για τον Ιταλό Πιερλουϊτζι Κολίνα, η παρουσία του οποίου αναμένεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στο σπουδαίο αυτό φιλικό, αλλά και να ξυπνήσει μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν αναμετρήσεων του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρέινα: «Πιο ολοκληρωμένος ο Μέσι»

Το «clasico» πλησιάζει, οι συζητήσεις για το ποιος από τους Μέσι, Ρονάλντο είναι καλύτερος δεν σταματούν και ο Ρέινα τονίζει πως πιο ολοκληρωμένος είναι ο σταρ της Μπαρτσελόνα.«Και οι δύο τους είναι σπουδαίοι παίκτες, αλλά για μένα ο Μέσι είναι πιο ολοκληρωμένος», τόνισε ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ που στη συνέχεια εξέφρασε την γνώμη του για την τιτανομαχία της Δευτέρας ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ.

«Η Μπαρτσελόνα είναι ελαφρώς το φαβορί του ντέρμπι γιατί παίζει μπροστά στο κοινό της. Έχουν το προβάδισμα αλλά είναι ένα ματς όπου δύσκολα μπορείς να κάνεις προγνωστικά. Νομίζω, πάντως, ότι θα σημειωθούν πολλά γκολ. Θα ήθελα να δω τον φίλο μου, τον Κασίγιας να νικήσει, αλλά νομίζω ότι ο Τσάβι και ο Ινιέστα έχουν την καλύτερη ευκαιρία».

Ο Ρέινα αναφέρθηκε και στον Ζοσέ Μουρίνιο: «Είναι ένας μεγάλος προπονητής που έχει πετύχει πολλά καλά αποτελέσματα και έχει κερδίσει αρκετούς τίτλους. Σε όλες τις ομάδες του, είχε παίκτες που έχουν πει τα καλύτερα για αυτόν».

«Λάθος όσα είπε ο Αμανατίδης»

Μέγα θέμα έχει προκύψει στις τάξεις της Άιντραχτ για τα δημόσια παράπονα που έκανε ο Γιάννης Αμανατίδης για τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής που έχει φέτος στην ομάδα. Ο 29χρονος άσος έκανε λόγο για έλλειψη αξιοκρατίας και άφησε αιχμές για την αγωνιστική μεταχείριση που έχει από τον Μίχαελ Σκίμπε.

Ο πρόεδρος της Άιντραχτ, Χέριμπερτ Μπρουχάγκεν, δήλωσε σήμερα πως ο Αμανατίδης έκανε… φάουλ. «Η συνέντευξη του Αμανατίδη δεν κάνει καλό στην ομάδα. Το να λέει πως δεν υπάρχει αξιοκρατία στην ομάδα είναι απλώς λάθος. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα συναντηθώ μαζί του για να μιλήσουμε. Δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα. Ο προπονητής είναι αυτός που κρίνει ποιος θα παίζει και ποιος όχι και τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Προφανώς όσα είπε ο Αμανατίδης από τον εκνευρισμό του που δεν αγωνίζεται. Ανέκαθεν είχε την εμπιστοσύνη και τη στήριξή μου. Είναι πάντα πιστός, αφοσιωμένος στην ομάδα και αναγνωρίζουμε την προσφορά του. Όμως όσα είπε είναι λάθος»

Ισόπαλοι και δυσαρεστημένοι

Δεν ανέδειξε νικητή το ματς ανάμεσα σε Θρασύβουλο και Εθνικό, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στη Football League. Στο γήπεδο της Φυλής, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που μάλλον δεν άρεσε σε καμία από τις δύο. Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη μέση του πίνακα, ενώ οι Πειραιώτες έμειναν στην προτελευταία θέση, πάνω μόνο από την Καλλιθέα. Νωρίτερα στην Καισαριανή, ο Εθνικός Αστέρας έβαλε τέλος στο σερί του ΟΦΗ αποσπώντας ισοπαλία 1-1

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Σιδεράκης, Βασιλείου, Ζώνας, Μίχος (46' Πεκέ), Μουστόγιαννης, Κατσίκης, Κακαράς, Παληγεωργός, Λανγκλέ (77' Μπενίσκος), Ντελγκάδο (71' Βαλεριάνος), Ζαχαρόπουλος.

Εθνικός (Σάββας Παντελίδης): Συμεωνίδης, Ουαταρά, Γκράϊμς, Παγώνης, Σύρος, Ψιάνος, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Τσεμπερίδης, Χανιώτης (90’ Στρατάκης), Φαρινόλα (63' Κωστάκης, 81' Περέιρα).

Την βγάζει «καθαρή» ο Παμπορίδης!

Στο «ντούκου» φαίνεται πως θα περάσει η διαιτησία του Βασίλη Παμπορίδη στο παιχνίδι του «Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Αυτό που διαρρέουν από την ΚΕΔ είναι ότι δεν τίθεται θέμα τιμωρίας του, αφού ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα, Αντώνης Σίπκας, δεν ήταν βέβαιος αν υπάρχει παράβαση ή όχι στην φάση του πέναλτι που δεν δίνεται στην ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, δίχως μάλιστα να γίνεται αναφορά σε καμία άλλη φάση! Ο κ. Σίπκας πάντως πρόσθεσε πως έγιναν λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, χωρίς όμως αυτό να συνιστά λόγω τιμωρίας. Την ίδια ώρα, ο βοηθός κ. Μπιτσίδης, τιμωρήθηκε και αντικαταστάθηκε για το… δεύτερο ημίχρονο του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό, διότι σήκωσε την σημαία του στο γκολ που πέτυχε ο Τοροσίδης στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Την θέση του θα πάρει ο Δημήτρης Γούκος από την Ήπειρο.

Πλατινί: «Να ιδρύσουμε μία αθλητική αστυνομία»

Υπέρ της δημιουργίας αθλητικής αστυνομίας, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με τη διαφθορά και τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, τάχθηκε ο Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Welt am Sonntag».

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι έναν οργανισμό, ο οποίος να δρα πέρα από κάθε σύνορο, δηλαδή, μία παγκόσμια αθλητική αστυνομία», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και πρόσθεσε: «Η αρχή έγινε, με την Ιντερπόλ, η οποία επικοινώνησε μαζί μας και είναι διατεθειμένη να μας βοηθήσει».

Επίσης, ο 55χρονος Γάλλος άφησε αιχμές προς τη ΦΙΦΑ για την ταυτόχρονη ανάθεση των Παγκόσμιων Κυπέλλων του 2018 και 2022. «Το 2022 είναι σε 12 χρόνια από τώρα, γιατί να πάρουμε από σήμερα την απόφαση;» και τελείωσε λέγοντας: «Ίσως θα έπρεπε να ψάξουμε να βρούμε ένα καλύτερο σύστημα».

Με οπαδούς στη Ν. Σμύρνη ο Ηρακλής

Την συμπαράσταση των οπαδών του, θα έχει ο Ηρακλής στο παιχνίδι της Κυριακής (28/11, 15.00) στη Ν. Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο.

Μετά από την σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που έγινε σήμερα, αποφασίστηκε να δοθούν 500 εισιτήρια- των 15 ευρώ για την θύρα 8 του γηπέδου- για τους οπαδούς των φιλοξενουμένων

Τα «κυανόλευκα» εισιτήρια θα διατεθούν από την πλευρά της ΠΑΕ Ηρακλής και δεν προβλέπεται διάθεσή τους από εκδοτήριο στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα.

Ο επίσημος Ηρακλής, διασφάλισε στον Πανιώνιο ανταποδοτικότητα στο συγκεκριμένο θέμα και έτσι στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου θα βρεθούν οπαδοί του Πανιώνιου στο «Καυταντζόγλειο».

Τον Πανιώνιο εκπροσώπησε ο υπεύθυνος ασφαλείας, Λαυρέντης Αργυρόπουλος, ενώ τους «κυανέρυθρους» οι κ.κ Κοχλίδης και Κολυδάς.

Παραμένεις τις τρεις κίτρινες ο Σολτάνι

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ, μέσω της νομικής υπηρεσίας της ομάδας στην Αθήνα, διερεύνησαν σήμερα το θέμα των καρτών του Καρίμ Σολτάνι και έλαβαν την διευκρίνιση ότι ο ποδοσφαιριστής δεν θα χρεωθεί με τέταρτη κίτρινη κάρτα, καθώς ο κανονισμός που ισχύει προβλέπει ότι (και σε αυτήν τη περίπτωση) η κόκκινη κάρτα υπερισχύει της κίτρινης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της δεύτερης κίτρινης στον ίδιο αγώνα.

Έτσι ο γαλλοαλγερινός επιθετικός παραμένει στις τρεις κίτρινες κάρτες και η ποινή που θα του επιβληθεί θα αφορά στην αποβολή του (για εξύβριση όπως υποστήριξε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος).

Λάβρος ο Αμανατίδης για την Εθνική ομάδα .........

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr, ο Γιάννης Αμανατίδης προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με το... κλίμα που υπάρχει στην Εθνική ομάδα ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί σε ονόματα και να κάνει λόγο για... κλίκες ποδοσφαιριστών αλλά και μάνατζερ μέσα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα!

Αναλυτικά, τα αποσπάσματα που αφορούν στην Εθνική έχουν ως εξής:

Για το τι είναι αυτό που τον ενοχλούσε περισσότερο στην Εθνική;
Είναι μια σειρά πραγμάτων. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να παίζουν παίκτες στην Εθνική που είναι μονίμως εκτός 18άδας στους συλλόγους τους. Δεν γίνεται! Δεν το έχω δει πουθενά, σε καμία ομάδα, σε καμία χώρα! Θέλεις να σου πω ονόματα; Μπορεί να τα βρει ο οποιοσδήποτε και μόνος του. Δείτε τις 11άδες των αγώνων της Εθνικής και θυμηθείτε ποιοι έπαιζαν στις ομάδες τους.

Μα δεν υπήρχε ανταγωνισμός σε εκείνη την ομάδα. Να παίρνεις το αεροπλάνο για να πας να παίξεις με την Εθνική και να ξέρεις ότι οι 10 από τους 11 παίκτες είναι σίγουροι, βρέχει χιονίσει! Και το έλεγαν και μόνοι τους αυτοί οι παίκτες. «Μην ασχολείσαι, εγώ θα παίξω ό,τι και να γίνει». Δεν είχε καμία σημασία αν έπαιζαν στις ομάδες τους.

Για το εάν τον πείραζε που ήταν εκτός πλάνων του προπονητή πολλές φορές; Όχι! Μα σου είπα και προηγουμένως. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι στις βασικές επιλογές του Σκίμπε, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου. Εύχομαι η ομάδα να συνεχίσει έτσι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα είμαι στον πάγκο. Το να σε καλεί ένας προπονητής να φορέσεις τη φανέλα με το εθνόσημο είναι η μεγαλύτερη τιμή. Δεν συγκρίνεται με τίποτα!

Πήγαινε και ρώτα τους Έλληνες διεθνείς ποιοι πηγαίνουν με χαρά στην Εθνική ομάδα και ποιοι τη βάζουν πάνω απ όλα. Δεν θα σου απαντήσουν θετικά ούτε οι μισοί! Είναι τραγικό. Δεν πηγαίνουν στην Εθνική για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, αλλά τον εαυτό τους. Ελπίζω τώρα να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να τους έχει βάλει ο καινούριος προπονητής σε μια τάξη, αλλά σου λέω με κάθε ειλικρίνεια ότι αυτό που συνέβαινε παλιά ήταν απίστευτο.

Να βλέπεις έναν παίκτη που όταν δεν παίζει, κατεβάζει μούτρα μέχρι το πάτωμα και γκρινιάζει διαρκώς για τα πάντα. Και όταν μαθαίνει ότι είναι βασικός στο επόμενο αγώνα, να μεταμορφώνεται στην κυριολεξία. Πλάκες, χαβαλές και αστεία... Είναι το χειρότερο στοιχείο που μπορεί να έχει ένας παίκτης. Κανένα ενδιαφέρον για την ομάδα!

Σιχάθηκα να βλέπω ανθρώπους που πηγαίνουν με το κύμα και να αδιαφορούν για το καλό της ομάδας. Μα δεν πας για τον εαυτό σου στην Εθνική. Πας για την Ελλάδα. Δεν είμαι μ...ας να πω στον Σκίμπε «γιατί δεν παίζω εγώ και παίζει ο Φάνης». Αφού η ομάδα πάει καλά! Ακουγα παίκτες να γκρινιάζουν όλη τη μέρα: «Γιατί να παίζει ο Μπασινάς; Ο Κυργιάκος να μην παίξει! Να βγει αυτός, να μπω εγώ!». Ρε είστε τρελοί; Το ζήτημα είναι να κερδίζουμε, όχι ποιος παίζει! Η λογική «πάνω απ όλους η ομάδα» είχε εγκαταλείψει την Εθνική!

Για το εάν μάλωσε ποτέ με τους συμπαίκτες του για όλα όσα περιέγραψε: «Μα γιατί να μαλώσεις; Γι αυτά που τα ξέρουν όλοι; Να χαλάσω τη διάθεσή μου για κάτι δεδομένο. Στην Εθνική υπήρχαν κλίκες. Είναι πέντε έξι παίκτες που τους βλέπεις κάθε μέρα μαζί και έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στην Εθνική. Οι μισοί δεν μιλούσαν στους άλλους μισούς, και έμεναν και κάποιοι που δεν ανήκαν σε κανένα στρατόπεδο και προσπαθούσαν να μιλάνε με όλους.

Για το ποιοι ήταν αυτοί οι παίκτες που είχαν προνομιακή συμπεριφορά και ποιοι ήταν αυτοί που γκρίνιαζαν όταν δεν έπαιζαν: Ο Κατσούρ έπαιζε πάντα! Δεν είχε λόγο να κατεβάσει μούτρα, γιατί έπαιζε πάντα. Όταν έφυγε ο Βρύζας, ο Ζαγοράκης, ο Κυργιάκος, ο Μπασινάς, ποιοι έμειναν; Ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης και ο Χαριστέας ήταν οι πιο παλιοί και έπρεπε να ηγηθούν. Δεν το έκαναν ποτέ όμως. Όταν έπρεπε να μιλήσουν και να πάρουν πάνω τους την ευθύνη κοιτούσαν δεξιά κι αριστερά.

Στο δικό μου το μυαλό όταν κάποιος πάει να παίξει στην Εθνική, πρέπει να είναι 100% έτοιμος και να μπορεί να βάλει τα πόδια του στην φωτιά. Αλλιώς δεν μπορείς να συμμετέχεις. Πήγαινε να χειροκροτήσεις και να εμψυχώσεις, αλλά μην παίξεις. Θυμάμαι ακόμα τον αγώνα στη Μολδαβία, που μας ισοφάρισαν 1-1 στο 90. Μια μέρα πριν τον αγώνα, περίμενε όλη η ομάδα τον Καραγκούνη να έρθει και να παίξει, χωρίς να έχει κάνει επί δύο εβδομάδες μέρες ούτε μισή προπόνηση, γιατί ήταν τραυματίας.

Μα πώς να παίξει; Με μία προπόνηση το προηγούμενο βράδυ; Και παράλληλα να λέει ο προπονητής, ότι θα παίζουν μόνο όσοι είναι στο 100%. Δεν γίνεται! Κάτι δεν πάει καλά! Εγώ ο ίδιος αν είχα να προπονηθώ επί 15 μέρες, δεν θα πήγαινα ποτέ να παίξω σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα. Θα πήγαινα για ψυχολογικούς λόγους, αλλά δεν μπορώ να μπω και να κρεμάσω την ομάδα. Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου αν μπαίνεις και παίζεις και προφανώς κοροϊδεύεις και τους συμπαίκτες σου, γιατί είναι λογικό να μην μπορείς να ανταποκριθείς. Αυτά είναι τα αποτελέσματα όμως, αν κάποιοι πρέπει να παίζουν παντού και πάντα».

Για το εάν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην Εθνική: Όχι! Αποκλείεται. Εύχομαι ο καινούριος προπονητής να διορθώσει μερικά από τα προβλήματα που όλοι γνωρίζαμε ότι υπάρχουν. Να καταφέρει να τα εξαφανίσει ώστε να βάζουν όλοι οι παίκτες πάνω απ όλα την επιτυχία της ομάδας, αλλά είναι και το άλλο... Σχεδόν όλοι οι παίκτες πήραν τις μετεγγραφές τους μέσω των εμφανίσεών τους στην Εθνική ομάδα!

Τα παιδιά πέτυχαν μια τεράστια επιτυχία το 2004 και την εξαργύρωσαν με τον καλύτερο τρόπο. Όμως στη δική μας περίπτωση συνέβη κάτι άλλο. Έπαιζαν παίκτες σε φιλικά, ενώ είχαν να παίξουν μήνες στις ομάδες τους. Μα δεν έπαιζαν ούτε στο δίτερμα των συλλόγων τους και ήταν βασικοί στους αγώνες της Εθνικής. Ξέρεις γιατί; Για να τους δει κάποιος μάνατζερ από το εξωτερικό και να πάρουν καμιά μετεγγραφή. Μα είναι Εθνική ομάδα!!! Δεν είναι θίασος που γυρίζει την Ευρώπη και βοηθάει παίκτες να υπογράψουν συμβόλαια... Είχε ξεφύγει η κατάσταση!

Δεν το κάνω από πείσμα. Αν είναι δυνατόν... Είναι η κορυφαία στιγμή κάθε παίκτη να παίζει στην Εθνική και πίστεψέ με, το έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά για να πάρω αυτήν την απόφαση, που μόνο ευχάριστη δεν είναι. Εύχομαι στην Εθνική τα καλύτερα, αλλά εγώ θα την παρακολουθώ από την τηλεόραση.

Στόχος της Μπάγερν το νέο Τσάμπιονς Λιγκ

Η Μπάγερν Μονάχου διάγει μία από τις χειρότερες χρονιές της πρόσφατης Ιστορίας της σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς μετά από 13 αγωνιστικές στην Mπουντεσλίγκα, υπολείπεται 14 βαθμούς από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, κινδυνεύοντας να μην συμμετάσχει σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση την νέα περίοδο.

Οριοθετώντας τους στόχους που έχει θέσει το επιτελείο των Βαυαρών, ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Κρίστιαν Νέρλινγκερ ήταν ειλικρινής: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τίτλο από την στιγμή που έχουμε διαφορά 14 βαθμών από την κορυφή. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στο τσάμπιονς λιγκ. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει διάχυτη ανησυχία, όμως είμαι αισιόδοξος για τη δεύτερη θέση.»

Ζουέλα:«Πέναλτι του Σάλπι, μας επηρέασε η αποβολή του Ίβιτς»

Στους λόγους της ήττας στο χθεσινό ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε ο Φρανκ Ζουέλα. O Αγκολέζος αμυντικός του Δικεφάλου υποστήριξε πως υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη και αδίκως δεν δόθηκε πέναλντι ενώ υποστηρίζει πως αν ο Βλάνταν Ίβιτς δεν δεχόταν κόκκινη κάρτα το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό.

Ο Ζουέλα επισήμανε πως ο ΠΑΟΚ δεν διαφέρει σε τίποτα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στόχος της ομάδας συνεχίζει να είναι η κορυφή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Libero 107,4:

Για το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Στο πρώτο ημίχρονο παίζαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό. Είχαμε την κατοχή της μπάλας. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο. Από ένα δικό μας λάθος έκανε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν δύσκολα για εμάς μετά την κάρτα του Ίβιτς. Παίζαμε με δέκα, θέλαμε να ρισκάρουμε κι όλα αυτά μεγάλωσαν την πίεση σε βάρος μας».

Για το σημείο κλειδί που έκρινε το ματς: «Αν ο Ίβιτς δεν έπαιρνε κόκκινη κάρτα όλα θα ήταν διαφορετικά. Αυτή η κάρτα στοίχισε στον ΠΑΟΚ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ δικαιούται να φωνάζει για κάποιο πέναλτι: «Τον Σαλπιγγίδη τον ξέρω και ως συμπαίκτης και ως αντίπαλος. Ξέρω ότι δεν πέφτει ποτέ. Αν δεν υπάρχει επαφή, ο Σαλπιγγίδης δεν πέφτει. Επομένως, πιστεύω ότι στη φάση που ο Δημήτρης πέφτει στην περιοχή του Ολυμπιακού υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα: «Μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Είναι νωρίς ακόμη για να λέμε ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα όπως θέλαμε. Μετά είχαμε σειρά νικών. Χθες (Κυριακή 21/11) δεν μας βγήκε το ματς. Μπορούμε, όμως, να φτάσουμε στην κορυφή. Δεν διαφέρουμε από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε ποιότητα και αξία».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος αγωνίστηκε πρώτη φορά στην καριέρα του ως πλάγιος οπισθοφύλακας: «Ξέρω που και πως να προσφέρω στην ομάδα. Η θέση μου είναι στόπερ. Πλάγιος αμυντικός δεν έχω παίξει ποτέ. Είκοσι λεπτά μόνο στην Ξάνθη έχω παίξει, σε παιχνίδι Κυπέλλου με Ιωνικό, όταν χρειάστηκε στη διάρκεια του αγώνα. Αυτό ήταν όλο. Είμαι επαγγελματίας, όμως, κι όταν η ομάδα χρειάζεται κάτι από εμένα, θα κάνω αυτό που θέλει η ομάδα. Όποιος παίζει στη γραμμή, όμως, πρέπει να δίνει κάτι παραπάνω επιθετικά. Εγώ δεν μπορώ να ρισκάρω να το κάνω αυτό. Δεν γνωρίζω τη θέση».

Για τα νεύρα των παικτών του ΠΑΟΚ στη διάρκεια του ντέρμπι: «Τα νεύρα προκλήθηκαν από τη συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί να ζητάει πέναλτι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όταν δεν υπάρχει. Αυτό ήταν κοροϊδία. Ένιωσα ότι με προσέβαλε. Στη φάση του Ντουντού με τον Γκαρσία, ο Ντουντού έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα. Αυτά είναι πράγματα που μας εκνεύρισαν. Ήξεραν, όμως, ότι παίζουν σπίτι τους και έχουν βοήθεια από τη διαιτησία».

Τιμάει το «κανόνι» της η ΑΕΚ

Τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της πρώτης Εθνικής κατηγορίας, Θωμά Μαύρο, θα τιμήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο παλαίμαχος παίκτης των «κιτρινόμαυρων» και του Πανιωνίου θα λάβει τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της «Ένωσης», Σταύρο Αδαμίδη, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Ο Θωμάς Μαύρος αγωνίστηκε σε 501 ματς συνολικά, σημειώνοντας 260 τέρματα.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζει την πρωτοβουλία της να βραβεύει παλαίμαχους ποδοσφαιριστές με πολυετή προσφορά στον σύλλογο και το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (Σάββατο 27/11, 19.30) είναι αφιερωμένο στον μεγάλο σκόρερ Θωμά Μαύρο.

Πριν την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Σταύρος Αδαμίδης, θα παραδώσει τιμητική πλακέτα στον κ. Μαύρο, ο οποίος με τη σειρά του θα βραβεύσει τον πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης μετά τη λήξη της.

Ο Θωμάς Μαύρος ήρθε στην ΑΕΚ το 1975 από τον Πανιώνιο και ξεκίνησε να αγωνίζεται την περίοδο 1976-77, όταν η ομάδα έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με τον ίδιο να σημειώνει τρία καθοριστικά γκολ. Έμεινε στον σύλλογο μέχρι το 1987 και στο μεσοδιάστημα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1978, 1979), δύο Κύπελλα (1978, 1983), τρεις φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (1978, 1979, 1985) και το ασημένιο ευρωπαϊκό παπούτσι το 1979.

Είναι ο αρχισκόρερ στην ιστορία της Α΄ Εθνικής, με 260 γκολ (τα 174 με την ΑΕΚ) και κατά κοινή παραδοχή ο κορυφαίος Έλληνας επιθετικός της τελευταίας 35ετίας
».

Στηρίζει Μπενίτεθ, ανησυχεί για Ετό ο Μοράτι

Καμία ανησυχία για τη θέση του στον πάγκο της Ίντερ δεν θα πρέπει να έχει ο Ράφα Μπενίτεθ, σύμφωνα με τον Μάσιμο Μοράτι.

Ο ιδιοκτήτης των «νερατζούρι» έστρεψε την προσοχή του στον αγώνα που δίνει η ομάδα του την Τετάρτη με την Τβέντε στο Μιλάνο, για τους ομίλους του Champions League, ενώ ανέφερε ότι περιμένει να τιμωρηθεί ο Ετό για την κουτουλιά που έριξε στον Σέζαρ της Κιέβο.

«Πρέπει να κερδίσουμε την Τετάρτη επειδή είναι ένας κρίσιμος αγώνας για τη συνέχεια. Ο προπονητής και οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν τη σημασία της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Κουρασμένοι ή μη είναι εκ των ων ουκ άνευ να δείξουν θυμό και να το κερδίσουν, αλλιώς δεν πάμε πουθενά» είπε σε εκπροσώπους του ιταλικού Τύπου ο ισχυρός άνδρας των Μιλανέζων.

Αναφερόμενος στον Ράφα Μπενίτεθ πρόσθεσε: «Ούτε ο σύλλογος, ούτε οι παίκτες του δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης ή σεβασμού», ενώ για την ενέργεια του Ετό τόνισε: «Λογικά τον περιμένει μια βαριά “καμπάνα”. Μακάρι να μην συμβεί τίποτα, αλλά είναι δύσκολο».

Διευκρινίσεις για Σολτάνι

‘Θύμα’ της διαιτησίας του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήταν ο Καρίμ Σολτάνι, καθώς κινδυνεύει με βαρύτατη ποινή, με βάση τα όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Βοσκάκης. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, οι διοικούντες της ΠΑΕ θα επιδιώξουν επικοινωνία με τους αρμοδίους της Λίγκας, προκειμένου να λάβουν επίσημη ερμηνεία, σχετικά με το αν ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός θα υποστεί ποινή, επιπροσθέτως, για τη συμπλήρωση των τεσσάρων κιτρίνων καρτών, πέρα από αυτήν της αποβολής του για εξύβριση, όπως σημείωσε ο διαιτητής από το Ρέθυμνο. Γιατί, με την κίτρινη κάρτα που αρχικά αντίκρισε ο Σολτάνι έφτασε τις τέσσερις τον αριθμό, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι η τιμωρία του ίσως να είναι μεγαλύτερη από τις τρεις αγωνιστικές. Κι αυτό αναμφίβολα αποτελεί ένα πλήγμα για την ομάδα και για τον προπονητή.
Δυο μέτρα και δυο σταθμά
Πάντως, η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφορικά με τον Βοσκάκη δεν έχει να κάνει με διαμαρτυρία για… αλλοίωση αποτελέσματος. Η στάση και η θέση της ομάδας, αλλά και τα όσα κατηγορεί τον διαιτητή του αγώνα στο ΟΑΚΑ, δεν αποτελούν δικαιολογία για την ήττα. Έχει να κάνει καθαρά με την απόφαση του ρέφερι να βγάλει έξω με κόκκινη τον Σολτάνι ένα λεπτό πριν από το τέλος του παιχνιδιού, κάτι που σημαίνει πώς ο Ηρακλής χάνει αφάνταστα απ’ αυτή την υπόθεση, γιατί δεν θα έχει τον παίκτη του σε κάποια πολύ σημαντικά ματς και παράλληλα γιατί σε άλλες περιπτώσεις ο Βοσκάκης χαρίστηκε. Και όταν εννοούμε σε άλλες περιπτώσεις, εννοούμε για παράδειγμα, στη φάση του Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Πίτου Γκαρσία ο Βοσκάκης χαρίστηκε στον Βραζιλιάνο παίκτη του Παναθηναϊκού. Δεν του έδωσε ούτε κίτρινη κάρτα και μιλάμε για τον ορισμό της κίτρινης. Παράλληλα, ο Βοσκάκης χαρίστηκε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ακόμη και αν διαμαρτυρήθηκαν στον ίδιο ήτο βοηθό του και κυρίως αναφερόμαστε στους Χριστοδουλόπουλο και Λουίς Γκαρσία.
Τα… έψαλλε στους παίκτες
Πέρα από τις διαμαρτυρίες για την αποβολή, έγινε και αυτοκριτική. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής του Ηρακλή ήταν «φαρμακωμένος» μετά από το παιχνίδι. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τα… έψαλλε στους παίκτες του για την ήττα του Σαββάτου. Ακόμη και μέσα στο αεροπλάνο, την ώρα της επιστροφής από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό γιατί δόθηκε η ευκαιρία στους «κυανόλευκους» να κερδίσουν «αυτόν» τον Παναθηναϊκό. «Είναι να κρίμα να μην μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι», τόνισε μεταξύ άλλων στην αυστηρή κριτική του προς τους παίκτες.

Βιτόλο: «Μόνο για δύο ομάδες το ελληνικό πρωτάθλημα»

«Αιχμηρός» ήταν στις δηλώσεις του ο Βίκτορ Βιτόλο, με τον Ισπανό χαφ να μην μπορεί να πιστέψει το ότι ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε ούτε χθες πέναλτι. «Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από τον Ολυμπιακό, όταν αγωνιζόμασταν έντεκα εναντίον έντεκα. Στη συνέχεια όμως το παιχνίδι χάλασε, λόγω της αποβολής και του πέναλτι που δεν μας δόθηκε. Το ελληνικό πρωτάθλημα όμως φαίνεται πως είναι για δύο ομάδες και οι υπόλοιπες υπάρχουν για να γεμίζουν την διοργάνωση» είπε χαρακτηριστικά ο Βιτόλο, συνεχίζοντας: «Παρότι ήμασταν ανώτεροι από τον Ολυμπιακό, δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Ό,τι έγινε όμως, έγινε. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Μουρίνιο: «Πάλι έχασε ο Ράφα;»

Καυστικός ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο για τον διάδοχό του στον πάγκο της Ίντερ, Ράφα Μπενίτεθ, ύστερα από την ήττα των «νεραντζούρι» στην έδρα της Κιέβο με σκορ 2-1. Η νέα απώλεια είχε ως αποτέλεσμα για την ομάδα του Μιλάνου να βρίσκεται εννιά βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Όταν ενημερώθηκε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης για το τελικό αποτέλεσμα δήλωσε έκπληκτος: «Πώς έγινε αυτό; Πάλι έχασε; Είναι απίστευτο! Βρίσκονται ήδη εννιά πόντους πίσω…».

Επίσης, ο «Special One» ερωτηθείς για το τι προτίθεται να κάνει στο μέλλον είπε: «Όταν τελειώσω από την Ισπανία, θέλω να γυρίσω στην Αγγλία. Ωστόσο, αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να εξαντλήσω το συμβόλαιό μου» και πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο για τα παιδιά μου να αφήσουν τους φίλους και το σχολείο τους στην Ιταλία. Άλλη μία παράμετρος που πρέπει να σκεφτώ είναι η ευτυχία τους».

Πάτησε Ιερουσαλήμ ο Άρης, αλλάζει τον τραυματία Πιρς

Με έντεκα παίκτες βρίσκεται ο Άρης στην Ιερουσαλήμ, για τον αυριανό (23/11) αγώνα του Γιουροκάπ κόντρα στη Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ. Η αποστολή ταξίδεψε μέσω Αθήνας και από το Τελ Αβίβ πήγε οδικώς στην ιστορική πόλη.Ο Σαρόν Ντρούκερ που επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, θα έχει στη διάθεσή του τους εξής παίκτες: Μπράιαντ Ντάνστον, Χρήστο Ταπούτο, Πι Τζέι Τάκερ, Μιχάλη Τσαϊρέλη, Νίκο Χατζηβρέττα, Κώστα Χαραλαμπίδη, Γάιο Σκορδίλη, Φάνη Κουμπούρα, Ντέγιαν Μπορόβνιακ, Λίνο Χρυσικόπουλο και Κώστα Σλούκα.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη, Πιέρ Πιρς, δεν ταξίδεψε με την αποστολή, καθώς υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού στον αγώνα απέναντι στο Περιστέρι. Ο Αμερικανός θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τις προσεχείς ημέρες και η διοίκηση σε συνεργασία με τον Ντρούκερ αναζητά τον αντικαταστάτη του.

Τραυματίστηκε στον πανηγυρισμό!

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ το Σάββατο στην αναμέτρηση της Μίλαν με την Φιορεντίνα, το οποίο έμελλε και να κρίνει το παιχνίδι. Το παράξενο στην όλη ιστορία είναι πως ο Σουηδός άσος τραυματίστηκε πάνω στον πανηγυρισμό του! Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο...Η Μίλαν μετά από αρκετά χρόνια κάνει μια εξαιρετική σεζόν, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Λάτσιο η οποία δείχνει και αυτή να έχει "αναστηθεί".
Το Σάββατο που μας πέρασε οι Ροσονέρι έπαιζαν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα τους με την Φιορεντίνα, η οποία "καιγόταν" για βαθμούς, αφού βρίσκεται τέσσερις πόντους πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Την αναμέτρηση έκρινε ένα απίστευτο γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σουηδό άσο να σκοράρει με "ψαλιδάκι". Η συνέχεια όμως ήταν... απίστευτη.

Πάνω που πήγε να πανηγυρίσει ο άνθρωπος το γκολ που πέτυχε, τίναξε με δύναμη το χέρι του με αποτέλεσμα στη συνέχεια να πέσει και έδαφος και να σφαδάζει από τους πόνους! Δείτε και θα καταλάβετε... (από το 2:08 και μετά).

Σόου Γκασόλ, ήττα των Σέλτικς

Μετά από συναρπαστικό ματς οι Ράπτορς νίκησαν στο Τορόντο τους Σέλτικς με 102-101, χάρη σε δύο βολές του Αμίρ Τζόνσον 2,7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η ομάδα της Βοστόνης κατάφερε στα τελευταία λεπτά να περάσει μπροστά και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε τη νίκη, αλλά ένα καλάθι του Σόνι Γουίμς, ένα κλέψιμο του Λεάντρο Μπαρμπόσα και οι βολές του Τζόνσον έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Στο Λος Αντζελες, ο Πάου Γκασόλ πέτυχε 28 πόντους, με απόλυτα ποσοστά ευστοχίας (!) και οι Λέικερς νίκησαν τους Γουόριουρς με 117-89. Ο Ισπανός είχε επίσης εννέα ριμπάουντ και πέντε ασίστ και έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε το λιγότερο 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ χωρίς να χάσει ούτε μια προσπάθεια!

Λος Αντζελες Λέικερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 117-89
Γκασόλ 28 (9 ριμπ., 5 ασίστ), Μπράιαντ 20 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Μπράουν 17, Όντομ 15 (10 ριμπ.), Μπαρνς 9, Φίσερ 8, Ίμπανκς 7, Μπλέικ 6 (6 ασίστ), Βούγιατσιτς 3, Κάρακτερ 2, Αρτέστ 2-Ράιτ 16, Κάρι 13, Λιν 13, Μπιέντρινς 9 (9 ριμπ.), Έιντριεν 9 (10 ριμπ.), Ραντμάνοβιτς 9, Έλις 5, Ουίλιαμς 5, Μπελ 4, Κάρνεϊ 4, Γκαντζούριτς 2.

Σακραμέντο Κινγκς-Νιου Ορλίνς Χόρνετς 71-75
Γκριν 15 (10 ριμπ.), Χεντ 11, Λάντρι 9, Έβανς 9, Ντάλεμπερτ 3 (10 ριμπ.), Κάζινς 7, Ούντριχ 6, Τόμπσον 6, Γκαρσία 5-Γουέστ 17, Αρίζα 16, Μπελινέλι 12, Πολ 9 (14 ασίστ, 7 ριμπ.), Οκαφόρ 6 (12 ριμπ.), Σμιθ 8, Εμπένγκα 3, Γκριν 2, Θόρντον 2.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 115-110 (κ.α 102-102)
Χάμιλτον 27, Βιλανουέβα 25 (11 ριμπ.), Στάκεϊ 15 (7 ασίστ), Μαξίελ 14, Γκόρντον 10, Μπάνιου 9, Πρινς 7, ΜακΓκρέιντι 4, Ουάλας 4-ΜακΓκι 20 (16 ριμπ.), Μπλάτσε 20, Αρίνας 19 (16 ασίστ), Γιανγκ 18, Χάινριχ 12, Μάρτιν 9, Θόρντον 8, Μπούκερ 4.

O Aντσελότι σε δύσκολη θέση

Η ήττα με 1-0 από την Μπέρμιγχαμ-η τρίτη στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της- κάνει επισφαλή την θέση του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Τσέλσι. Ο Ιταλός βλέπει πως δεν απολαμβάνει πλέον την εμπιστοσύνη της διοίκησης, κάτι το οποίο έγινε προφανές μετά την απρόσμενη απομάκρυνση του βοηθού του, Ρέι Γουίλκινς.

Οι δυο πλευρές είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους, οι οποίες πάγωσαν τον τελευταίο καιρό. Η διοίκηση της Τσέλσι ισχυρίζεται ότι ο Αντσελότι που δεσμεύεται για 1,5 χρόνο, έχει συμφωνηθεί οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο να πάνε στο τέλος της σεζόν.

Ο Ιταλός τεχνικός από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι... Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Μην με συγκρίνετε με τον Φέργκιουσον, είναι τελείως διαφορετικό. Ο Φέργκιουσον έχει πλήρη έλεγχο της ομάδας, ενώ ο δικός μου ρόλος είναι αποκλειστικά αυτός του προπονητή, τέλος» δήλωσε

Το φιλί της Μαρτίνα!

Μαρτίνα Στέλα, η οποία στο παρελθόν είχε δεσμό με τον Ιταλό σταρ του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας, Βαλεντίνο Ρόσι, ενώ κάποια στιγμή το όνομά της συνδέθηκε και με τον Ρουμάνο ποδοσφαιριστή της Φιορεντίνα, Άντριαν Μούτου.
Η Μαρτίνα Στέλα είναι 26 ετών, γεννημένη στις 28 Νοεμβρίου του 1984 στη Φλωρεντία. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός πολύ μικρή και μόλις στα 17 της έγινε γνωστή στο ιταλικό κοινό χάρη στη συμμετοχή της στην ταινία "L`ultimo bacio" (2001, ελληνικός τίτλος "Το τελευταίο φιλί").Η ταινία είχε επιτυχία και στις ΗΠΑ, όπου η Μαρτίνα χαρακτηρίστηκε ως "μια νεότερη εκδοχή της Ρις Ουίδερσπουν"!Την επόμενη χρονιά (2002) έπαιξε στο φιλμ "Amnesia" του βραβευμένου με Όσκαρ, Γκαμπριέλε Σαλβατόρες. Το 2004 εμφανίστηκε - με ένα μικρό ρόλο - στη χολιγουντιανή επιτυχία "Ocean's Twelve", ενώ έκανε εντατικά μαθήματα αγγλικών για τη συμμετοχή της στην ταινία "Nine" του Ρομπ Μάρσαλ το 2009. Εκτός από το σινεμά, η Μαρτίνα, η οποία θεωρείται "ηθοποιός γκάμας" στην Ιταλία, έχει πατήσει αρκετές φορές και στο θεατρικό σανίδι, με συμμετοχές σε έργα όπως το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα"!
Όσον αφορά στην τηλεόραση, μετρά αρκετές συμμετοχές σε ιταλικά σίριαλ, ωστόσο δεν θεωρείται κλασική τηλεπερσόνα, καθώς οι εμφανίσεις στο γυαλί περιορίζονται συνήθως σε εμφανίσεις για εμπορικούς σκοπούς και προώθηση προϊόντων. Αντίθετα, αποτελεί αγαπημένο πρόσωπο για τα πρωτοσέλιδα μεγάλων περιοδικών όπως τα "Max", "Vanity Fair" κ.α., ενώ αίσθηση προκάλεσε και η αισθησιακή φωτογράφησή της στο "Playboy". Η σχέση της με τον Βαλεντίνο Ρόσι χρονολογείται στα πρώτα της μετεφηβικά χρόνια, την περίοδο 2002-03. Πιο πρόσφατη είναι η περίφημη υπόθεση του "δεσμού" της με τον Άντριαν Μούτου, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε πως ήταν ...ράδιο αρβύλα.
Ήταν αρχές του 2008 όταν κυκλοφόρησαν πολλές φήμες στα ιταλικά σκανδαλοθηρικά έντυπα περί παράνομου δεσμού με τον - παντρεμένο - Ρουμάνο σταρ της Φιορεντίνα, ωστόσο τόσο εκείνος όσο και η Μαρτίνα διέψευσαν τα σενάρια.
"Δεν μπορείτε να γράφετε τέτοια πράγματα για έναν παντρεμένο άνθρωπο που έχει τρία παιδιά. Δεν έχω καμία σχέση μαζί του και από όσο ξέρω είναι ένας καλός οικογενειάρχης", δήλωσε τότε η Μαρτίνα, ενώ ο Μούτου απειλούσε με μηνύσεις.

Μπάγερν «καλεί» Τρεμουλινάς

Πρόταση για την απόκτηση του Μπενουά Τρεμουλινάς από την Μπορντό φαίνεται να έχει καταθέσει η Μπάγερν Μονάχου, σύμφωνα με την «Equipe». Το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας αναφέρει πως οι Βαυαροί έχουν εντυπωσιαστεί με τις εμφανίσεις του 24χρονου ποδοσφαιριστή και θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο αριστερός μπακ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τους "Γιρονδίνους" μέχρι τον Ιούνιο του 2013, όταν έμαθε για το ενδιαφέρον της γερμανικής ομάδας, δήλωσε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό το θέμα. Τον Δεκέμβριο προτίθεμαι να εξετάσω αυτά που μου προσφέρουν. Προς το παρόν αυτό που με ενδιαφέρει μόνο είναι η Μπορντό».

Μαντσίνι: «Είμαι ο καλύτερος»

Έχει αποδεχτεί τη ζωή και τα σχόλια που δέχονται οι προπονητές και για αυτό το λόγο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έκανε την αυτοκριτική του μετά την εκτός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Φούλαμ (1-4), τονίζοντας πως είναι ο καλύτερος προπονητής.

«Πάντα έλεγα ότι είμαι ο καλύτερος προπονητής. Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν ένας χαζός προπονητής, ο οποίος ήταν έξι βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους. Έτσι έχουν τα πράγματα όταν είσαι προπονητής. Αν κερδίζεις είσαι κορυφαίος, αν χάνεις είσαι χαζός, ξέρω τι συμβαίνει και δεν με νοιάζει», τόνισε ο Μαντσίνι.

Ωστόσο, ο τεχνικός της Σίτι δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κακό αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Μπέρμιγχαμ (0-0).

«Δεν νομίζω πως υπάρχει διαφορά, γιατί στον αγώνα με τη Μπέρμιγχαμ είχαν δέκα ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα. Στο ποδόσφαιρο αν σκοράρεις μια φορά, το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει και μπορείς να βάλεις δύο ή τρία γκολ», συμπλήρωσε ο προπονητής των «πολιτών», οι οποίοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση, απέχοντας τρεις βαθμούς από την κορυφή.

Καπέλο στη λίστα της Ίντερ

Βαρύ είναι πλέον το κλίμα για τον Ράφα Μπενίτεθ στην Ίντερ μετά την ήττα από την Κιέβο και ένα από τα ονόματα που ακούγονται για την αντικατάστασή του είναι αυτό του Φάμπιο Καπέλο. Οι «νερατζούρι» παραμένουν χωρίς νίκη στα τελευταία πέντε ματς που έχουν δώσει σε όλες τις διοργανώσεις και έχουν μείνει εννέα βαθμούς πίσω από τη Μίλαν στο πρωτάθλημα. Ο Μπενίτεθ παίζει πλέον τη θέση του στην αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τβέντε.

Σύμφωνα πάντως, με την «Gazzetta dello Sport» η διοίκηση της Ίντερ και συγκεκριμένα ο Μάρκο Τρονσέτι Προβέρα έχει ξεκινήσει ήδη τις έρευνες για την πρόσληψη του Φάμπιο Καπέλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας ωστόσο, έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τα «λιοντάρια» μετά το Euro του 2012.

«Τέλος» από τη Βέροια ο προπονητής Χαραλαμπίδης

Η Βέροια έλυσε το συμβόλαιο του προπονητή Απόστολου Χαραλαμπίδη και έβγαλε την εξής ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Βέροια ανακοινώνει ότι μετά από πολύωρη συνάντηση του τεχνικού διευθυντή Γιώργου Κυκερίδη με τον προπονητή της ομάδας Απόστολο Χαραλαμπίδη, αποφασίσθηκε για το καλό και των δύο πλευρών η λύση της συνεργασίας μεταξύ της ΠΑΕ και του κ Χαραλαμπίδη. Η ΠΑΕ ευχαριστεί τον κ. Χαραλαμπίδη για την προσφαρά του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια».

Στήριξη στους παίκτες του ΠΑΟΚ

Με το σύνθημα «εμείς μαζί για μια ζωή, αετέ Δικέφαλε» περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ, περίμεναν την αποστολή της ομάδας στο Ελ. Βανιζέλος και έδειξαν την στήριξή τους παρά την συντριβή από τον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί έδωσαν κουράγιο σε κάθε ένα παίκτη ξεχωριστά λέγοντας «δεν πειράζει, συνεχίζουμε δυνατά».

Φυσικά αποθέωσαν τον Πάμπλο Γκαρσία ο οποίος είναι ο αγαπημένος της εξέδρας στον ΠΑΟΚ. Για τον Βλάνταν Ίβιτς το «Καραϊσκάκης» είναι τόπος μαρτυρίου, αφού στα τρία χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ έχει αποβληθεί τρεις φορές, τις δυο σε αυτό το γήπεδο. Η πρώτη φορά ήταν στις 4 Μαρτίου του 2009, στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός είδε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών από τον διαιτητή Κουκουλάκη και αποβλήθηκε στο 80. Στη συνέχεια ο Δικέφαλος έμεινε με εννιά παίκτες λόγω αποβολής του Κοντρέρας και ηττήθηκε στην παράταση με 2-0.

Απεργία παμψηφεί!

Να απεργήσουν τις προσεχείς αγωνιστικές αποφάσισαν ομόφωνα οι Σκοτσέζοι διαιτητές, σύμφωνα με το «BBC Scotland». Ο λόγος είναι πως φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, λόγω των αντιδράσεων κάποιων ομάδων και παραγόντων τις τελευταίες αγνωστικές, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στην κοινή γνώμη. Ο κίνδυνος να αναβληθούν οι αγώνες του σαββατοκύριακου σε όλες τις κατηγορίες της χώρας είναι ορατός, με τους διαιτητές να φαίνονται μέχρι στιγμής αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

«Οι διαιτητές είναι σχεδόν απροστάτευτοι και αυτό δεν έχει επίδραση μόνο σε αυτούς, αλλά στις οικογένειες και τις δουλειές τους», δήλωσε ο πρώην διαιτητής Κένι Κλαρκ και συμπλήρωσε: «Συχνά στέλνονται συκοφαντικά email στους εργοδότες τους, με αποτέλεσμα να απειλείται ακόμα και η θέση εργασίας τους».

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Σέλτικ, Τζον Ριντ, ζήτησε την παραίτηση του διαιτητή Ντάγκι ΜακΝτόναλντ, λέγοντας: «Η απόφασή του ήταν απαράδεκτη» με πρόφαση τον καταλογισμό ενός πέναλτι το οποίο–όπως αποδείχθηκε αργότερα-δεν υπήρχε. Τελικά ο ΜακΝτόναλντ τιμωρήθηκε, ενώ ο πρόεδρος της σκοτσέζικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (SFA), Στιούαρτ Ρίγκαν υποσχέθηκε πως οι διαιτητές θα είναι πιο πειθαρχημένοι από εδώ και στο εξής.

Μάλιστα, το θέμα αυτό έχει πάρει και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς ο υπεύθυνος του τομέα των αθλητικών του κόμματος SNP, Πιτ Γουίσαρτ, καλεί τους διαιτητές να δηλώσουν δημόσια ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Υπήρξαν βέβαια και πιο ήπιες δηλώσεις για το συμβάν αυτό, όπως αυτές του προέδρου της Κιλμάρνοκ, Μίκα Παατελάινεν, ο οποίος είπε: «Αν ισχύουν αυτά που λέγονται τότε τα πράγματα είναι απογοητευτικά. Έχει γίνει αρκετή κουβέντα για τους διαιτητές και αυτό δεν είναι υγιές».

Τέλος, το BBC Scotland έχει μία ανεπίσημη τοποθέτηση από κύκλους της διοργανώτριας αρχής της Πρέμιερ Λιγκ (SPL) για το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι ερχόμενες αγωνιστικές: «Αυτό είναι θέμα μεταξύ της σκοτσέζικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και των διαιτητών. Η SFA δεσμεύεται με συμβόλαιο να μας παρέχει διαιτητές και εμείς περιμένουμε να το τηρήσει».

Μιχάλης Σηφάκης-Η ουσία είναι η νίκη

Ο Μιχάλης Σηφάκης μιλάει στο blog του, για τη νίκη του Αρη επί της Κέρκυρας, την κατάκτηση τριών υπερπολύτιμων βαθμών και την αναμέτρηση που ακολουθεί απέναντι στον Πανσερραϊκό.
Φίλοι μου καλησπέρα.

Τρεις υπερπολύτιμοι βαθμοί μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα! Ήταν φυσικό για μας η νίκη είναι μονόδρομος! Είχαμε αρκετές καλές στιγμές στο παιχνίδι, με καλό ρυθμό - κυρίως στο πρώτο μέρος του αγώνα- και θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει νωρίτερα το match με την ευκαιρία του Ruiz. Παρόλα αυτά η ουσία είναι οι τρεις βαθμοί και φυσικά η νίκη. Ακολουθεί το παιχνίδι του Σαββάτου στις Σέρρες, απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο που ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς. Από σήμερα κιόλας θα αρχίσουμε την προετοιμασία, έτσι ώστε να εμφανιστούμε 100% έτοιμοι και να πάρουμε μια ακόμα νίκη για την ομάδα μας. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη.
 
Να είστε καλά

Μια έκπληξη για τον πρωταθλητή!

Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι κάτοικοι του Χέπενχαϊμ, της ιδιαίτερης πατρίδας του Σεμπάστιαν Φέτελ, κατά την άφιξη του, μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 στην πίστα του Άμπου Ντάμπι.

15.000 φίλοι του Γερμανού πιλότου τον περίμεναν για ώρες, ενώ μόλις ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί, το κοινό αναφώνησε το όνομα του.

«Δεν περίμενα να δω τόσο πολύ κόσμο, με έκαναν πολύ υπερήφανο που είμαι παιδί του Χέπενχαϊμ. Έμεινα έκπληκτος που όλοι αυτοί οι άνθρωποι φώναζαν το όνομα μου. Εδώ είναι καλύτερα από το Άμπου Ντάμπι, επειδή εκεί δεν είχε τόσο πολύ κόσμο», ήταν τα λόγια του ενθουσιασμένου 23χρονου πιλότου της Red Bull.

Το ''clasico'' το ...σφύριξε ο Μουρίνιο

Εάν δεν προκαλούσε θα αποτελούσε είδηση! Ο Ζοζέ Μουρίνιο όμως, φαίνεται ότι καταφέρνει πάντα να «πικάρει» τους αντιπάλους του έστω κι αν αρχικά αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

Με αφορμή το μεγάλο ντέρμπι της Πριμέρα Ντιβισιόν με την Μπαρτσελόνα ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “MARCA”. Σε αυτή προσπάθησε –αρχικά- να ρίξει τους τόνους λέγοντας το κλισέ… «πρόκειται για ένα ακόμη παιχνίδι πρωταθλήματος», αλλά στη συνέχεια φρόντισε να επιβεβαιώσει τη φήμη του…

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

«Δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Και έχουμε άλλους 38 αγώνες. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Πάντα στη Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζαν αυτό το παιχνίδι σαν ένα ματς «ζωής ή θανάτου». Δεν είναι έτσι όμως, για εμάς είναι απλώς ένα ματς πρωταθλήματος», τόνισε ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Όταν όμως άκουσε από τον δημοσιογράφο της “MARCA” να του αναφέρει ότι στο αντίπαλο… στρατόπεδο, οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα έχουν αρχίσει να μιλούν για το “clasico” αρκετά νωρίς, απάντησε δείχνοντας τα «δόντια» του.

«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τι λένε στην Μπαρτσελόνα. Δεν θα το κάνω. Για εμένα είναι ένα ακόμη παιχνίδι. Ίσως για αυτούς να είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι γιατί πηγαίνω πρώτη φορά στο γήπεδό τους σαν προπονητής της Ρεάλ και για πρώτη μετά τον περσινό αποκλεισμό από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ»… Φαίνεται πως το “clasico” άρχισε.

Στο ξενοδοχείο οπαδοί! Ζήτησαν εξηγήσεις για Καβάλα και νίκη με Ολυμπιακό

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ, μετά και τη νέα ήττα της ομάδας από την Καβάλα εκτός έδρας με 2-1.Μάλιστα, κάποιοι οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» πήγαν και στο αεροδρόμιο το βράδυ της Κυριακής, ώστε να… υποδεχθούν την αποστολή, ωστόσο δεν τα κατάφεραν να δουν την ομάδα, αφού το πούλμαν τους πήρε μέσα από την πίστα.

Έτσι λοιπόν, ορισμένοι από αυτούς, περίπου 15 άτομα, πήγαν στο ξενοδοχείο και εκεί τα είπαν με τον Βασίλη Δημητριάδη, που βγήκε έξω για να τους ηρεμήσει. Οι φίλαθλοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη νέα άσχημη εμφάνιση της ομάδας, ενώ παράλληλα ζήτησαν μεγαλύτερη συγκέντρωση και περισσότερο πάθος ενόψει Ολυμπιακού.

Άλλωστε, όπως δήλωσαν και οι παίκτες η νίκη σε αυτό το ματς αποτελεί μονόδρομο…

Χρυσώνει το χρυσό παιδί

Σε 15 ημέρες, το πολύ, ο Κέβιν Μιραλάς θα έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο ατζέντης του παίκτη συμφώνησαν, σχεδόν, σε όλα στην σουίτα του μεγαλομετόχου στο Καραϊσκάκη.Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να "χρυσώσει" τον Κέβιν Μιραλάς, προσφέροντάς του συμβόλαιο με αποδοχές που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ!
Ο Κέβιν Μιραλάς δεν σταματάει να σκοράρει. Και όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να το κάνει και του χρόνου, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη σύντομη συνάντηση που είχε με τον ατζέντη του παίκτη, έδωσαν τα χέρια για την παραμονή του Βέλγου σούπερ-σκόρερ στο λιμάνι.

Ο Ενροτό, που παρακολούθησε τον αγώνα από τα επίσημα του Γ.Καραϊσκάκης και στη συνέχεια συναντήθηκε στην σουίτα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, με τον κ.Μαρινάκη, δεν είχε να εκφέρει πολλές διαφωνίες στην πρόταση που του έχει έτοιμη ο Ολυμπιακός.

Οι πληροφορίες , αναφέρουν ότι ο Μιραλάς θα εισπράξει, την ερχόμενη σεζόν, περισσότερα από 1.000.000 ευρώ (φέτος οι αποδοχές του αγγίζουν τις 900.000) και προφανώς δεν θα υπογράψει... μονοετές συμβόλαιο.

Ένα μικρό πρόβλημα, που έχει προκύψει με την εφορία, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα διευθετηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αν δεν συμβεί κάτι το απρόοπτο, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπάρξει οριστική συμφωνία με τον παίκτη και θα απομένει, πλέον, η διαπραγμάτευση με την Σεντ Ετιέν.

Η γαλλική ομάδα στην οποία ανήκει ο παίκτης έχει στα υπόψιν την ρήτρα των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ, που υπάρχει από το καλοκαίρι όταν "δάνεισε" τον παίκτη στον Ολυμπιακό.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας δήλωσε ότι η Σεντ Ετιέν δεν συζητάει τίποτε περισσότερο από την καταβολή της ρήτρας των 2.5 εκ.

Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο, εφόσον έχουν την σύμφωνη γνώμη του Μιραλάς, που έτσι κι αλλιώς θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό, για ανανέωση της παραμονής του στον Πειραιά, ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν βρίσκοντας τους Γάλλους πιο ...διαλλακτικούς.

Ο Μιραλάς, πάντως, είναι ενθουσιασμένος από τα ...κατορθώματά του με τα "ερυθρόλευκα". Με τον ΠΑΟΚ έβαλε δυο γκολ, έφτασε ήδη τα 7 και έχει τρελάνει κόσμο και κοσμάκη στο Καραϊσκάκη.

Προφανώς, ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα λόγο να του χαλάσει χατίρι. Το ...αντίθετο.

Σαλπιγγίδης: "Πότε θα κερδίσουμε πέναλτι;"

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν κάτι καλύτερο. Αναρωτήθηκε δε πότε η ομάδα του θα κερδίσει πέναλτι.Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με δηλώσεις του τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν κάτι καλύτερο από τον αγώνα, αλλά και και κάποιο πέναλτι. Αναρωτήθηκε μάλιστα πότε ο Δικέφαλος θα κερδίσει στο φετινό πρωτάθλημα πέναλτι!
 
Ο επιθετικός του Δικεφάλου δήλωσε αναλυτικά:"Το σκορ δεν αντικατροπτίζει την εικόνα του αγώνα. Ήμασταν καλύτεροι και παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο μέχρι την αποβολή. Δυστυχώς δεχτήκαμε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο παρόλο που ήμασταν καλύτεροι .Αυτά συμβαίνουν. Στο δεύτερο πάλι ήμασταν καλύτεροι μέχρι την αποβολή, αλλά είχαμε και τρεις αμφισβητούμενες φάσεις, κάποια από τις τρεις πρέπει να ήταν πέναλτι.

Στη δική μου φάση υπάρχει επαφή δεν ξέρω αν ήμουν οφσάιντ. Όμως υπάρχει επαφή. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα για να πάρουμε πέναλτι.

Έχει φτάσει 11η αγωνιστική και δεν έχουμε πάρει πέναλτι. Αν καμία φάση από αυτές δεν ήταν πέναλτι, θα τις δούμε στην τηλεόραση και θα ζητήσω συγνώμη από τον διαιτητή".

Αντσελότι: «Δεν είμαι Φέργκιουσον»!

Δεν του φτάνουν τα κακά αποτελέσματα της Τσέλσι, ο Κάρλο Αντσελότι έχει να αντιμετωπίσει και την έντονη κριτική των Μέσων Ενημέρωσης. Μάλιστα, φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος, όταν κατηγορήθηκε πως του λείπει ο έλεγχος που έχει ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από την ήττα στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στη Μπέρμιχαμ.

«Με συγκρίνετε με τον Φέργκιουσον, αλλά είναι διαφορετική κατάσταση. Ο Φέργκιουσον έχει τον πλήρη έλεγχο της ομάδας, εγώ έχω μόνο την τεχνική ηγεσία. Τελεία και παύλα. Εντάξει; Προφανώς, όταν η ομάδα δεν νικά, όλοι κατηγορούν περισσότερο τον προπονητή, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό», ήταν η απάντηση του Αντσελότι στους δημοσιογράφους που τον σύγκριναν με τον τεχνικό των «κόκκινων διαβόλων».

Ωστόσο, ο Ιταλός προπονητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόδοση της Τσέλσι στους τελευταίους τέσσερις αγώνες:

«Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά είμαστε έτοιμοι να τη ξεπεράσουμε γρήγορα. Δεν παίξαμε καλά κόντρα στη Σάντερλαντ, αλλά είναι αλήθεια ότι αγωνιστήκαμε καλά στο ματς με τη Μπέρμιχαμ, όσοι είδαν τον αγώνα το είπαν», δήλωσε ο Αντσελότι, ο οποίος συμπλήρωσε πως η αδυναμία στο σκοράρισμα είναι ο λόγος των κακών εμφανίσεων της Τσέλσι.

«Χάνουμε γιατί έχουμε πετύχει ένα γκολ σε τέσσερις αγώνες. Πρέπει να βελτιωθούμε, να μείνουμε συγκεντρωμένοι».

Η Τσέλσι ισοβαθμεί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή του πρωταθλήματος με 28 βαθμούς.

Φωτο ημερας

Φωτιά και λαύρα θα είναι η εξέδρα του ΠΑΟ στο ματς με τη Μπαρτσελόνα

Μίλησαν για Άντερσον, με τον Ζορζ Μέντες, οι 'πράσινοι'

Γεγονός είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει, πλέον, ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Ζορζ Μέντες, ατζέντη του Ζεσουάλδο Φερέιρα.Όπως αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ το 'Goal', ο Πορτογάλος μάνατζερ βρέθηκε το τελευταίο διήμερο στην Ελλάδα, προκειμένου να 'φιξάρει' τη συμφωνία τού πελάτη του με το 'τριφύλλι'.

Παράλληλα, όμως, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία συζήτησε με τον Κάρλος Φρέιτας και για ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς ήταν και ο άσος τής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 22χρονος χαφ Άντερσον.

Το όνομα του παίκτη είχε συνδεθεί πρόσφατα, μέσω δημοσιευμάτων τού ξένου Τύπου, με τον Παναθηναϊκό ως υποψήφιος να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο χρόνος συμμετοχής του φέτος στον αγγλικό σύλλογο είναι περιορισμένος και το 'τριφύλλι' φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για τον δανεισμό του τον προσεχή Γενάρη.

Τον ξέρει ο Φερέιρα

Άλλωστε, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα γνωρίζει πολύ καλά τον αριστεροπόδαρο χαφ, δεδομένου ότι επί των ημερών του στην Πόρτο ανέβασε την απόδοσή του και πήρε μεταγραφή (έναντι 20 εκ. ευρώ) στην Μ. Γιουνάιτεντ. Ο 64χρονος προπονητής, μάλιστα, τον προώθησε στην πρώτη ομάδα τής Πόρτο και, τελικά, δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Στη λίστα και ο Φερνάντες

Πλην του Άντερσον, ο Μέντες μίλησε και για άλλους ποδοσφαιριστές με τον Κ. Φρέιτας. Ένας από αυτούς ήταν ο Φερνάντες, της Βαλένθια. Η περίπτωση του μοιάζει εξαιρετική και, όπως αναφέρει σήμερα η 'Πράσινη', είναι εφικτό να κινηθεί ο Παναθηναϊκός για την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού τον προσεχή Γενάρη και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι τού 2011.

ΕΠΟ για Γκέκα: "ήρθε η ώρα να σεβαστεί την ηρεμία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος"

Οι δηλώσεις του Γκέκα κατά της Εθνικής ομάδας (όπως για παράδειγμα: "Η Εθνική είναι άρρωστη και δεν γυρίζω") έφεραν την αντίδραση της ΕΠΟ.Η Ελληνική Ομοσπονδία απάντησε στον επιθετικό της Αϊντραχτ τονίζοντας πως σέβεται την απόφασή του να σταματήσει από την Εθνική και ζητώντας, παράλληλα, να σταματήσει να ασχολείται με αυτή.
Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΠΟ αναφέρει:
"Με αφορμή συνέντευξη του Φάνη Γκέκα, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, από την ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής: Όταν ο Φάνης Γκέκας εγκατέλειψε την Εθνική Ομάδα με απροσδιόριστες αιτιάσεις, επιλέξαμε να μην παρασυρθούμε σε δημόσιο διάλογο μαζί του, γιατί η ΕΠΟ και σέβεται και αναγνωρίζει την προσφορά όλων των διεθνών ποδοσφαιριστών.
Θα τηρήσουμε την ίδια στάση και σήμερα, παρότι οι αφορμές εκ μέρους του Φάνη Γκέκα το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει χωρίς κανέναν λόγο. Επίσης, δεν θα μπούμε στη διαδικασία ερμηνείας της συμπεριφοράς του ποδοσφαιριστή, αν και θα ήταν χρήσιμο για όλους να μπει ο ίδιος στη διαδικασία να την εξηγήσει, διότι τα κίνητρά της είναι πραγματικά ακατανόητα.
Η ΕΠΟ εξακολουθεί να σέβεται την απόφασή του Φάνη Γκέκα, αλλά ήρθε η ώρα να σεβαστεί και ο ίδιος την ηρεμία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη και απρόκλητη επίθεση ευαισθησίας προς την Εθνική Ομάδα. Η οποία δεν είναι άρρωστη, αλλά 'αρρώστια'".

Μια ανάσα από Ροτέν ο Ηρακλής

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας πολύ μεγάλης μεταγραφής βρίσκεται ο Ηρακλής. Ο λόγος βέβαια για τον Ζερόμ Ροτέν, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δεν αποκλείεται να συμφωνήσει και εντός της ημέρας.

Ο πρώην διεθνής αριστερός μπακ χαφ, βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας μετά το ατυχές πέρασμά του από την τουρκική Ανκαραγκουτσού και ο «γηραιός» φαντάζει μια πολύ πιθανή και θελτική επιλογή για τον ίδιο, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και στα γαλλικά ΜΜΕ.

Το τελευταίο διάστημα προπονείται στη Γαλλία αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης, ενδέχεται να συναντηθεί ακόμα και μέσα στην ημέρα μαζί του, προκειμένου να γεφυρωθεί η (μικρή πάντως) διαφορά και να τελειώσει θετικά τη μεταγραφή.

Ολα δείχνουν λοιπόν ότι ο 32χρονος ποδοσφαιριστής θα φορέσει την κυανόλευκη φανέλα και ο Ηρακλής θα γίνει ο έβδομος σταθμός της καριέρας του, μετά τις Καέν, Τρουά, Μονακό, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρέιντζερς και Ανκαραγκουτσού.

Με τη Μονακό μάλιστα, ο Ροτέν πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, συμμετέχοντας μάλιστα και στον τελικό τυο Champions League απέναντι στην Πόρτο, το 2004.

Τον Δεκέμβρη τα νεότερα…

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα τεθεί προς ψήφιση από τη Βουλή η νέα νομοθετική ρύθμιση για την διπλή ανάπλαση Βοτανικού – Λεωφόρου, η οποία έχει άμεση σχέση με το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νομοθετική πρωτοβουλίας για το πρόγραμμα της «διπλής ανάπλασης» στο Δήμο Αθηναίων θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Έτσι την επόμενη ημέρα, δηλαδή, στις 7 Δεκεμβρίου το ζήτημα θα φτάσει στη Βουλή.

Μπενίτεθ: «Ε δεν έγινε και τίποτα»

Την υπεράσπιση του Σάμουελ Ετό ανέλαβε ο Ράφα Μπενίτεθ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης της Ίντερ με την Κιέβο. Ο Καμερουνέζος φορ κουτουλησε στο 38’ τον Σέζαρ των γηπεδούχων, αλλά ο διαιτητής δεν τον απέβαλε.

«Μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα ότι ο Ετό δέχεται μια γροθιά και αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση» τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

«Υπάρχουν τέσσερις διαιτητές μέσα στο γήπεδο και αν κανένας τους δεν αποφάσισε να κάνει κάτι σημαίνει πως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό» πρόσθεσε για την απόφαση του διαιτητή να μην αποβάλλει τον στράικερ των πρωταθλητών.

Μουρίνιο: «Φανταστικός ο Φέργκιουσον»

Το εγκώμιο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον «έπλεξε» ο Ζοσέ Μουρίνιο. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γεύμα του LMA Hall of Fame 2010, το οποίο έγινε στο Λονδίνο και ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο.

«Ο Άλεξ Φέργκιουσον είναι φανταστικός» δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πορτογάλος τεχνικός, πριν προσθέσει: «Ανήκουμε διαφορετικές γενιές προπονητών, αλλά αυτό δεν φαίνεται όταν είμαστε μαζί επειδή έχουμε τόσα πολλά κοινά».

«Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον, είτε κερδίσω εγώ, είτε εκείνος, πάντα αγκαλιαζόμαστε στο τέλος και πίνουμε ένα ποτήρι κρασί μετά για να γιορτάσουμε τη φιλία μας» ανέφερε ο προπονητής της “Βασίλισσας”.

Ο «Πατριάρχης» του ελληνικού μπάσκετ

Ο Φαίδων Ματθαίου δεν έχει ονομαστεί τυχαία ως ο «Πατριάρχης» του ελληνικού μπάσκετ. Ο υπεραθλητής και μετέπειτα σπουδαίος προπονητής είχε μιλήσει πριν από περίπου 20 χρόνια στον Χρήστο Σωτηρακόπουλου παραμονές ενός ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ.

Δείτε το ντοκουμέντο αυτό για να καταλάβετε πως αντιλαμβανόταν το μπάσκετ ο Ματθαίου εκείνη την εποχή…

Στους Ράπτορς ο Στογιάκοβιτς

Αλλάζει στρατόπεδο ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο οποίος θα αφήσει τη Νέα Ορλεάνη και τους Χόρνετς για να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Τορόντο Ράπτορς. Ο Σέρβος φόργουορντ, γνωστός στην Ελλάδα από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, θα μετακινηθεί στο Τορόντο, στο πλαίσιο ανταλλαγή πέντε παικτών.

Συγκεκριμένα, τον Στογιάκοβιτς θα ακολουθήσει στους Ράπτορς ο γκαρντ Τζάριντ Μπέιλες, ενώ στη Νέα Ορλεάνη θα μετακομίσουν ο γκαρντ Τζάρετ Τζακ, ο Αυστραλός φόργουορντ Ντέιβιντ ’ντερσεν και ο πλέι μέικερ Μάρκους Μπανκς.

Επιασε την Μονπελιέ η Λιλ, "διπλό" η Λιόν

Στην κορυφή του σαμπιονά πέρασε την Κυριακή η Λιλ, καθώς σε αγώνα για την 14η ημέρα νίκησε δύσκολα με 2-1 την Μονακό και «έπιασε» την Μονπελιέ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα, σημαντική νίκη πέτυχε η Μπορντό, καθώς επικράτησε 4-2 στην έδρα της ουραγού Αρλ και βελτίωσε την θέση της στην βαθμολογία.

Οταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, σοβαρεύτηκε η Λιόν κόντρα στη Λανς. Οι "λιονέ" επικράτησαν με 3-1 των "λανσουά" στο "Φελίξ Μπολάρ" στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη 14η αγωνιστική του σαμπιονά και βρέθηκαν ξανά στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League.




  • Αρλ-Μπορντό 2-4
    (22` Μεριέμ, 89` Μπουαζά - 35` Μοντεστ πέν, 59`, 88` Μοντεστ, 39` Γκουφράν,




  • Λιλ-Μονακό 2-1
    (39` Φρο, 78` Ομπρανιάκ - 57` Περέιρα)




  • Λανς-Λιόν 1-3
    (24' Ακαλέ-64', 73' Γκομίς, 89' Λισάντρο)

  • Πρώτη Φερέιρα με αρχηγό τον Σισέ...

    Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ο νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού, καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, έδωσε αυτή την εντολή μέσω του νέου τεχνικού της ομάδας, Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Γάλλος φορ δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο το περιβραχιόνιο και υποδέχτηκε τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος σήμερα έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

    Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε στους παίκτες και τους είπε: "Ήρθα στην ομάδα για να πετύχω, να πετύχουμε όλοι μαζί. Το πρώτο πράγμα που ζήτησα και έμαθα στα ελληνικά είναι η λέξη νίκη".

    Στο μεταξύ ευχαριστήρια ανακοίνωση, με αφορμή την παραίτηση του Κριστόφ Βαζέχα, εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στο ίδιο κείμενο εκφράζονται ευχαριστίες και προς τον Γιάτσεκ Γκμοχ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    "Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο Κριστόφ Βαζέχα υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας. Σεβόμαστε την απόφασή του και τον ευχαριστούμε ολόθερμα τόσο για τη διαχρονική προσφορά του στην ομάδα όσο και για τη συμβολή του στην κατάκτηση του περσινού νταμπλ. ’λλωστε, Παναθηναϊκός και Βαζέχα είναι μια ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ.

    Παράλληλα, ευχαριστούμε και τον Γιάτσεκ Γκμοχ, ο οποίος, αν και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, βοήθησε την ομάδα και έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο πράξη τη δήλωσή του ότι είναι «στρατιώτης του Παναθηναϊκού".

    Αγουέρο και Φορλάν "καθάρισαν" για την Ατλέτικο

    Τα δύο βαριά χαρτιά της Ατλέτικο Μαδρίτης συνέβαλλαν τα μέγιστα για να νικήσει εκτός έδρας την Σοσιεδάδ. Χάρη σε ένα γκολ του Ντιέγκο Φορλάν (72') και δύο του Κουν Αγουέρο (79', 82') οι Μαδριλένοι έφτασαν στο 4-2, ξεπερνώντας το τέρμα του Γιορέντε στο 12'. Ο Ρίβας μείωσε στο 86' και ο Σιμάο στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 20 βαθμούς και έπιασαν τη Σεβίλλη μετά από 12 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

    Χάβος: "Το σκορ δεν... λέει την αλήθεια"

    Στην αποβολή του Βλάνταν Ιβιτς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου στάθηκε ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε πώς μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό σημείο η ομάδα του ήταν καλύτερη και είχε ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ.

    "Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Ηρθαμε για να νικήσουμε και το δείξαμε μέχρι την αποβολή. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή κυκλοφορία, καλή αμυντική συμπεριφορά και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ. Η αποβολή αποσυντόνισε την ομάδα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν. Μέχρι την αποβολή ήμασταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Μετά την αποβολή χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και με δέκα παίκτες ήταν δύσκολο να επανέλθουμε. Νομίζω πως ο Μαλεζάς έχει θλάση, αυτή είναι η αρχική εκτίμηση".

    Στην αποβολή του Ίβιτς στάθηκε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ο οποίος εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του Παμπορίδη: "Το σκορ δεν αντικατροπτίζει την εικόνα του αγώνα. Ήμασταν καλύτεροι και παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο μέχρι την αποβολή. Δυστυχώς δεχτήκαμε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο παρόλο που ήμασταν καλύτεροι .Αυτά συμβαίνουν. Στο δεύτερο πάλι ήμασταν καλύτεροι μέχρι την αποβολή, αλλά είχαμε και τρεις αμφισβητούμενες φάσεις, κάποια από τις τρεις πρέπει να ήταν πέναλτι. Στη δική μου φάση υπάρχει επαφή δεν ξέρω αν ήμουν οφσάιντ. Όμως υπάρχει επαφή. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα για να πάρουμε πέναλτι. Έχει φτάσει 11η αγωνιστική και δεν έχουμε πάρει πέναλτι. Αν καμία φάση από αυτές δεν ήταν πέναλτι, θα τις δούμε στην τηλεόραση και θα ζητήσω συγνώμη από τον διαιτητή".

    ΤΟ PASSING GAME ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Ο ΣΙΣΕ..


    Ο.Σ.Φ.Π.- Π.Α.Ο.Κ.: Το passing game εφαρμόστηκε στο κατεξοχήν παιχνίδι της πασάς, την καλαθοσφαίριση, για να ανοίγονται διάδρομοι στις κλειστές άμυνες. Το εν λόγω σύστημα υιοθετήθηκε στο ποδόσφαιρο από τις μεγάλες ομάδες για να διασπούν διπλές άμυνες ζώνης των λεγόμενων μικρών ομάδων που ικανοποιούνταν και από την ισοπαλία. Πρώτη φορά όμως, είδα ομάδα να κρατάει την μπάλα στα πόδια της και να θέλει να παίξει passing game στη δική της άμυνα. Ο λόγος βέβαια για τον Π.Α.Ο.Κ. που έπεσε στην παγίδα που έστησε ο Βαλβέρδε. Με τη μπάλα στα πόδια του άλλαζε πάσες στην άμυνα με αποτέλεσμα (μαθηματικά αναμενόμενο) να γίνει το λάθος και να προέλθει το πρώτο γκολ. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ έξυπνα στον αγώνα, άφησε τον Π.Α.Ο.Κ. να «φτιάξει» παιχνίδι, την στιγμή που ερυθρόλευκοι κρατούσαν δυνάμεις και περίμεναν να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή. Ο Χάβος μετά το 1-0 δεν υπήρχε τίποτα να αλλάξει στην ομάδα του καθώς ήδη είχε την κατοχή και ο Ολυμπιακός ήταν ήδη κλεισμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η αποβολή του Ίβιτς απλά έκανε πιο βατό τον δρόμο που με απίστευτη μαεστρία άνοιξε ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό των πολλών απουσιών για να φτάσει στη νίκη.
    Παναθηναϊκός- Ηρακλής: Ο Γηραιός ούτε στον Άγιο Βασίλη δε θα τολμούσε να ζητήσει να προηγηθεί με 2-0 στο πρώτο 20λεπτό μέσα στο Ο.Α.Κ.Α. με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Παρ’ όλα αυτά συνέβη. Το Τριφύλλι πίεσε θέλοντας να φτάσει γρήγορα στο γκολ, ξεχάστηκε αμυντικά και στην πρώτη ουσιαστικά αντεπίθεση ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ με την αποκάλυψη Σολτάνι. Μέσα σε μόλις ένα λεπτό έγινε και το 2-0 και κάπου εκεί ο Ουζουνίδης αλλά και η άμυνα του Ηρακλή ξεγυμνώθηκαν μπροστά στον Σισέ. Η μαγεία του σκορ συνεπήρε γλυκά τον Ουζουνίδη που αφέθηκε και το πλήρωσε. Η ομάδα του συνέχισε να βγαίνει όλο και πολύ μπροστά και τελικά το πρώτο γκολ ήρθε με τους αμυντικούς να είναι πέντε μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και τα αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή. Το άγχος άλλαξε πλευρά, ο Σισέ (που πλέον σκοράρει και σε ντέρμπι) δικαιολόγησε και πάλι τα λεφτά του και η ανατροπή ήρθε φυσιολογικά.
    Καβάλα- Α.Ε.Κ.: Από το, «να κλέψουμε το πρωτάθλημα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό», ο Μανόλο Χιμένεθ βλέποντας την ομάδα του κατέληξε στο, «ας γίνουμε λίγο σοβαροί και ρεαλιστές». Για ακόμη μία φορά ασύνδετη, με τις γραμμές να έχουν αποστάσεις και μοναδικοί παίκτες που έχουν κίνητρο, αυτοί που παίρνουν μεταγραφή και γνωρίζουν ήδη πώς να κλωτσούν το τόπι. Από κει και πέρα παίκτες χωρίς ποιότητα με κάποια πυροτεχνήματα στην απόδοση τους και βέβαια ποδοσφαιριστές που και λόγω ηλικίας θα έπρεπε να είναι στη δεύτερη γραμμή και να βοηθούν μόνο όταν τους ζητηθεί και όχι να αποτελούν το βασικό κορμό. Η Καβάλα με οπαδό τον Μάκη Ψωμιάδη κάνει πρωταθλητισμό και μάλιστα με αυτόματο πιλότο. Όπως έλεγαν και οι ποδοσφαιριστές της στα πηγαδάκια, «ο προπονητής (Οκούκα) ούτε στις προπονήσεις δε μας λέει τι να κάνουμε, όχι στο παιχνίδι».
    Άρης- Κέρκυρα: Δίκαια η Κέρκυρα διαμαρτύρεται και ο Τεννές ζητάει σεβασμό σε όλες τις μικρομεσαίες ομάδες. Ποιος θα τον ακούσει; Ο Άρης δεν διαθέτει αμυντικούς στυλοβάτες. Αυτό όμως σημαίνει περισσότερη κούραση για τα χαφ και άρα κακές επιλογές και λιγότερη βοήθεια στην επίθεση. Σε συνδυασμό και με την απουσία «δεκαριού».. απορώ γιατί απορεί ο κόσμος του Άρη για την επιθετική δυσλειτουργία της ομάδας.Επιμελεια  Πετρος Πετρουσης