Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Διευκρινίσεις για Σολτάνι

‘Θύμα’ της διαιτησίας του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήταν ο Καρίμ Σολτάνι, καθώς κινδυνεύει με βαρύτατη ποινή, με βάση τα όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Βοσκάκης. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, οι διοικούντες της ΠΑΕ θα επιδιώξουν επικοινωνία με τους αρμοδίους της Λίγκας, προκειμένου να λάβουν επίσημη ερμηνεία, σχετικά με το αν ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός θα υποστεί ποινή, επιπροσθέτως, για τη συμπλήρωση των τεσσάρων κιτρίνων καρτών, πέρα από αυτήν της αποβολής του για εξύβριση, όπως σημείωσε ο διαιτητής από το Ρέθυμνο. Γιατί, με την κίτρινη κάρτα που αρχικά αντίκρισε ο Σολτάνι έφτασε τις τέσσερις τον αριθμό, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι η τιμωρία του ίσως να είναι μεγαλύτερη από τις τρεις αγωνιστικές. Κι αυτό αναμφίβολα αποτελεί ένα πλήγμα για την ομάδα και για τον προπονητή.
Δυο μέτρα και δυο σταθμά
Πάντως, η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφορικά με τον Βοσκάκη δεν έχει να κάνει με διαμαρτυρία για… αλλοίωση αποτελέσματος. Η στάση και η θέση της ομάδας, αλλά και τα όσα κατηγορεί τον διαιτητή του αγώνα στο ΟΑΚΑ, δεν αποτελούν δικαιολογία για την ήττα. Έχει να κάνει καθαρά με την απόφαση του ρέφερι να βγάλει έξω με κόκκινη τον Σολτάνι ένα λεπτό πριν από το τέλος του παιχνιδιού, κάτι που σημαίνει πώς ο Ηρακλής χάνει αφάνταστα απ’ αυτή την υπόθεση, γιατί δεν θα έχει τον παίκτη του σε κάποια πολύ σημαντικά ματς και παράλληλα γιατί σε άλλες περιπτώσεις ο Βοσκάκης χαρίστηκε. Και όταν εννοούμε σε άλλες περιπτώσεις, εννοούμε για παράδειγμα, στη φάση του Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Πίτου Γκαρσία ο Βοσκάκης χαρίστηκε στον Βραζιλιάνο παίκτη του Παναθηναϊκού. Δεν του έδωσε ούτε κίτρινη κάρτα και μιλάμε για τον ορισμό της κίτρινης. Παράλληλα, ο Βοσκάκης χαρίστηκε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ακόμη και αν διαμαρτυρήθηκαν στον ίδιο ήτο βοηθό του και κυρίως αναφερόμαστε στους Χριστοδουλόπουλο και Λουίς Γκαρσία.
Τα… έψαλλε στους παίκτες
Πέρα από τις διαμαρτυρίες για την αποβολή, έγινε και αυτοκριτική. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής του Ηρακλή ήταν «φαρμακωμένος» μετά από το παιχνίδι. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τα… έψαλλε στους παίκτες του για την ήττα του Σαββάτου. Ακόμη και μέσα στο αεροπλάνο, την ώρα της επιστροφής από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό γιατί δόθηκε η ευκαιρία στους «κυανόλευκους» να κερδίσουν «αυτόν» τον Παναθηναϊκό. «Είναι να κρίμα να μην μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι», τόνισε μεταξύ άλλων στην αυστηρή κριτική του προς τους παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: