Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ζουέλα:«Πέναλτι του Σάλπι, μας επηρέασε η αποβολή του Ίβιτς»

Στους λόγους της ήττας στο χθεσινό ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε ο Φρανκ Ζουέλα. O Αγκολέζος αμυντικός του Δικεφάλου υποστήριξε πως υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη και αδίκως δεν δόθηκε πέναλντι ενώ υποστηρίζει πως αν ο Βλάνταν Ίβιτς δεν δεχόταν κόκκινη κάρτα το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό.

Ο Ζουέλα επισήμανε πως ο ΠΑΟΚ δεν διαφέρει σε τίποτα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στόχος της ομάδας συνεχίζει να είναι η κορυφή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Libero 107,4:

Για το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Στο πρώτο ημίχρονο παίζαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό. Είχαμε την κατοχή της μπάλας. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο. Από ένα δικό μας λάθος έκανε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν δύσκολα για εμάς μετά την κάρτα του Ίβιτς. Παίζαμε με δέκα, θέλαμε να ρισκάρουμε κι όλα αυτά μεγάλωσαν την πίεση σε βάρος μας».

Για το σημείο κλειδί που έκρινε το ματς: «Αν ο Ίβιτς δεν έπαιρνε κόκκινη κάρτα όλα θα ήταν διαφορετικά. Αυτή η κάρτα στοίχισε στον ΠΑΟΚ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ δικαιούται να φωνάζει για κάποιο πέναλτι: «Τον Σαλπιγγίδη τον ξέρω και ως συμπαίκτης και ως αντίπαλος. Ξέρω ότι δεν πέφτει ποτέ. Αν δεν υπάρχει επαφή, ο Σαλπιγγίδης δεν πέφτει. Επομένως, πιστεύω ότι στη φάση που ο Δημήτρης πέφτει στην περιοχή του Ολυμπιακού υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα: «Μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Είναι νωρίς ακόμη για να λέμε ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα όπως θέλαμε. Μετά είχαμε σειρά νικών. Χθες (Κυριακή 21/11) δεν μας βγήκε το ματς. Μπορούμε, όμως, να φτάσουμε στην κορυφή. Δεν διαφέρουμε από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε ποιότητα και αξία».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος αγωνίστηκε πρώτη φορά στην καριέρα του ως πλάγιος οπισθοφύλακας: «Ξέρω που και πως να προσφέρω στην ομάδα. Η θέση μου είναι στόπερ. Πλάγιος αμυντικός δεν έχω παίξει ποτέ. Είκοσι λεπτά μόνο στην Ξάνθη έχω παίξει, σε παιχνίδι Κυπέλλου με Ιωνικό, όταν χρειάστηκε στη διάρκεια του αγώνα. Αυτό ήταν όλο. Είμαι επαγγελματίας, όμως, κι όταν η ομάδα χρειάζεται κάτι από εμένα, θα κάνω αυτό που θέλει η ομάδα. Όποιος παίζει στη γραμμή, όμως, πρέπει να δίνει κάτι παραπάνω επιθετικά. Εγώ δεν μπορώ να ρισκάρω να το κάνω αυτό. Δεν γνωρίζω τη θέση».

Για τα νεύρα των παικτών του ΠΑΟΚ στη διάρκεια του ντέρμπι: «Τα νεύρα προκλήθηκαν από τη συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί να ζητάει πέναλτι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όταν δεν υπάρχει. Αυτό ήταν κοροϊδία. Ένιωσα ότι με προσέβαλε. Στη φάση του Ντουντού με τον Γκαρσία, ο Ντουντού έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα. Αυτά είναι πράγματα που μας εκνεύρισαν. Ήξεραν, όμως, ότι παίζουν σπίτι τους και έχουν βοήθεια από τη διαιτησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: