Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Στην Κέρκυρα το ντέρμπι…!

Η Κέρκυρα πήρε το ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής της Football League, επικρατώντας 1-0 της Νικης Βόλου. Ο Παρασκευαΐδης το «χρυσό» γκολ, δοκάρι για τους φιλοξενούμενους σε δοκάρι του Ανιέτε.

Στην Κέρκυρα το ντέρμπι…
Η Κέρκυρα διατήρησέ το απόλυτό της, κάνοντας το τρία στα τρία στον 2ο όμιλο της Football League, επικρατώντας 1-0 της Νίκης Βόλου. Νωρίτερα, η Καλλιθέα "δραπέτευσε" από το Βόλο με την ισοπαλία στο φινάλε.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 8’ άνοιξε το σκορ με τον Παρασκευαΐδη, με κεφαλιά, μετά από κόνρνερ του Κόντου. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν καλύτεροι, πίεσαν, προσπάθησαν και είχαν δοκάρι με φάουλ του Ανιέτε, όμως δεν κατάφεραν, ούτε αυτοί να πετύχουν ένα γκολ. Το τελικό αποτέλεσμα έφερε το τρίποντο στους Κερκυραίους, οι οποίοι έχουν το απόλυτο μετά από τρεις αγωνιστικές.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Κουτσόπουλος, Παρασκευαϊδης, Βενέτης, Ναγιάρ, Ανδρεόπουλος, Σίμιτς (46’ Ζορμπάς), Σουάνης (88’ Ραπτάκης), Κόντος (72’ Καραδέμητρος), Μπαλντοβαλίεφ.

Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Τζιώρας, Ρεπετσάς, Σοϊλέδης (69’ Παπαδόπουλος), Ζουλιώτης, Γιέσιτς, Ακασού, Γιώτας, Ισαάκ, Σεϊμάν (46’ Πιτταράς), Ανιέτε (64’ Τσίτας).

Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)
Βοηθοί: Τσιαμπάζης, Ξενακίδης (Κοζάνης)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο, 12/10

Πιερικός-Ηρακλής 0-0

Κυριακή 13/10

Αχαρναϊκός-Επισκοπή 0-1
(67’ Δελήμπασης)

Αναγέννηση Γιανιτσών-Αιγινιακός 0-3
(8’, 55’ Σίμικιτς, 83’ Κιβρακίδης)

Γλυφάδα-Παναιγιάλειος 0-2
(30’ Μπουνάς, 70’ Φλίνγκος)

Εθνικός Γαζώρου-Ζάκυνθος 3-0
(22’ Σρντιτς, 49’ Ναστέφκσι, 87’ Σκέριαντς)

Ηρακλής Ψαχνών-Φωκικός 1-0
(20’ Στουρνάρας)

Ολυμπιακός Βόλου-Καλλιθέα 1-1
(71’ Καπετάνος – 90’ Χαϊκάλης)

Απόλλων 1926-Βατανιακός 2-0
(26’ Πέλκας, 38΄Αθανασιάδης)

Πανηλειακός-Αστέρας Μαγούλας 1-0
(90’ Χαλούλος)

Τύρναβος-Δόξα Δράμας 1-0
(83’ Τέλλος)

Βύζας Μεγάρων-Φωστήρας 1-3
(44’ Αρναρέλης – 23’, 28, Παναγιωτόπουλος, 91’ Κουλιμπαλί)

Κέρκυρα-Νίκη Βόλου 1-0
(8’ Παρασκευαΐδης)

Παναχαϊκή-Χανιά 20:00

Δευτέρα 14/10

Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα (17:00)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:



Βόρειος όμιλος:

Βατανιακός-Αιγινιακός
Ηρακλής- Αναγέννηση Γιαννιτσών
Νίκη Βόλου – Απόλλων Καλαμαριάς
Ζάκυνθος – Πιερικός
Δόξα Δράμας – Κέρκυρα
Καβάλα – Εθνικός Γαζώρου
Τύρναβος – Αναγέννηση Καρδίτσας

Νότιος όμιλος:

Παναιγιάλειος – Αστέρας Μαγούλας
Καλλιθέα – Πανηλειακός
Φωστήρας – Γλυφάδα
Χανιά – Ολυμπιακός Βόλου
Επισκοπή – Βύζας Μεγάρων
Φωκικός – Παναχαϊκή
Αχαρναϊκός – Ηρακλής Ψαχνών
Πηγή: sport-fm.gr

Ξυλοδαρμό κατήγγειλε ο Κουρίδης!

Ξυλοδαρμό κατήγγειλε ο ΚουρίδηςΘύμα επίθεσης από δύο αγνώστους έπεσε το βράδυ της Πέμπτης (10/10) ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης.

Το περιστατικό συνέβη στο Κερατσίνι, όταν τα δύο αυτά άτομα του έστησαν ενέδρα και τον γρονθοκόπησαν στο κεφάλι και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας αμέσως μετέβη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήγε στη ΓΑΔΑ, όπου κατήγγειλε το περιστατικό, δίνοντας πλήρη κατάθεση. Πηγή: sport-fm.gr

Σα να μην πέρασε μια μέρα!

Η Σιένα νίκησε εύκολα και η Αρμάνι απογοήτευσε στην πρεμιέρα της ιταλικής λίγκας.

Σα να μην πέρασε μια μέρα
Όπως… τις αφήσαμε άρχισαν την ιταλική λίγκα Σιένα και Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Οι μεν πρωταθλητές, εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, επικράτησαν άνετα με 97-82 της Κρεμόνα με 22 πόντους του Κιμ Ίνγκλις και 18 του Τζος Κάρτερ.

Η δε ομάδα του Λούκα Μπάνκι έχασε με 88-80 από την Μπρίντιζι αφού οι 29 πόντοι του Κιθ Λάνγκφορντ και οι 19 του Ντέιβιντ Μος δεν αποδείχτηκαν αρκετοί.

Η περσινή φιναλίστ Ρόμα πέρασε με 78-75 από την έδρα της Μοντεγκρανάρο με τον Κουίντον Χόσλεϊ και τον Φιλ Γκος να έχουν 19 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Αναλυτικά η πρεμιέρα:

Βαρέζε-Ρέτζιο Εμίλια 83-64
Μπρίντιζι-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 88-80
Καζέρτα-Βενέτσια 84-65
Σιένα-Κρεμόνα 97-82
Καντού-Πιστόια 87-77
Αβελίνο-Σκαβολίνι 77-80
Μοντεγκρανάρο-Ρόμα 75-78
Μπολόνια-Σάσαρι 21:30 Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ορέστης το πιστεύει!!

Αισιόδοξος πως η Εθνική θα είναι στο Μουντιάλ, είτε απευθείας είτε μέσω μπαράζ, αλλά και ότι θα καθιερωθεί στη Γρανάδα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ορέστης Καρνέζης.

Ο Ορέστης το πιστεύει!
Αν μη τι άλλο, ο Ορέστης Καρνέζης έχει πίστη. Και ότι η Εθνική θα βρεθεί στο Μουντιάλ, ακόμη κι αν δεν της κάνει τη χάρη να στραβοπατήσει η Βοσνία την Τρίτη, αλλά και ότι ο ίδιος θα καταφέρει να κερδίσει φανέλα βασικού στη Γρανάδα.

Ο γκολκίπερ της Εθνικής μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για το όνειρο-όπως το χαρακτήρισε-της πρόκρισης στα τελικά της Βραζιλίας, ενώ σχολίασε την κριτική που δέχεται η ομάδα για τη χαμηλή παραγωγικότητά της και στάθηκε στην αποτελεσματικότητα, τις συχνές παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις και το εξαιρετικό της κλίμα.

Αναλυτικά, ο Ορέστης Καρνέζης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και τον Σωτήρη Ταμπάκο για:

-το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έφυγε απόλυτα ικανοποιημένος από το γήπεδο την Παρασκευή: «Καταλαβαίνω τον κόσμο. Θέλει την Εθνική να βάζει περισσότερα γκολ και να παίζει επιθετικά, αλλά μην ξεχνάμε πως όλοι οι παίκτες έχουν συνεχόμενα παιχνίδια και πολλές υποχρεώσεις. Σημαντικότερο στο τέλος της ημέρας είναι να έχεις τους τρεις βαθμούς. Αυτό μένει στο τέλος, ειδικά στη φάση που βρισκόμαστε τώρα. Φανταστείτε να κάναμε μία πολύ καλύτερη εμφάνιση και να μην κερδίζαμε. Οι βαθμοί μετράνε και έστω και δύσκολα αυτό το καταφέρνουμε».

-το πού αποδίδει τη χαμηλή παραγωγικότητα της Εθνικής: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Κύριο μέλημά μας είναι να μη δεχόμαστε γκολ. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε ευκαιρίες, άσχετα αν κερδίζουμε με 1-0. Το τελικό σκορ θα μπορούσε να ήταν κάλλιστα μεγαλύτερο υπέρ μας».

-την πορεία της Εθνικής: «Η Εθνική έχει δείξει στα τελευταία χρόνια ότι είναι συνεχώς παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις, έχει παίκτες που παίζουν χρόνια σε υψηλό επίπεδο και στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Έχει συνδυάσει την εμπειρία με τους νέους παίκτες κι έχει αποσπάσει ταυτότητα. Είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ποδόσφαιρό μας αυτή τη στιγμή. Είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας κι έτσι πρέπει να τη βλέπουμε όλοι. Δεκτή η κριτική και αναγκαία, αλλά πρέπει να τη στηρίζουμε».

-την προσπάθεια πρόκρισης στο Μουντιάλ: «Όλα τα παιδιά που βρισκόμαστε εδώ ανυπομονούμε να πάμε στη Βραζιλία. Το θέλουμε όλοι πολύ. Είναι όνειρο να παίξουμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και είτε απευθείας είτε μέσω μπαράζ θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε εκεί. Από τη στιγμή που μαθηματικά δεν έχει τελειώσει κάτι, συνεχίζουμε να το πιστεύουμε. Εμείς οφείλουμε να κοιτάξουμε τη δουλειά μας. Φανταστείτε να στραβοπατήσει η Βοσνία και να μην κερδίσουμε εμείς. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καθήκον μας και μετά θα δούμε. Μακάρι να κερδίσουμε την Τρίτη το Λιχτενστάιν και να χάσει βαθμούς η Βοσνία. Θα ήταν ό,τι καλύτερο».

-το κλίμα στην Εθνική: «Έρχομαι πάντα πολύ ευχάριστα. Παρότι περνάω καλά στη Γρανάδα, το περιβάλλον της Εθνικής πάντα σου λείπει. Με όλα τα παιδιά περνάω πολύ καλά, υπάρχει πολύ καλή σχέση και χημεία. Αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Είμαστε μια πολύ σφιχτή και δεμένη ομάδα».

-τις εντυπώσεις του από τη Γρανάδα: «Είναι μία πολύ ωραία εμπειρία για μένα μέχρι στιγμής. Έχω αποκομίσει σπουδαία πράγματα. Η ατμόσφαιρα των γηπέδων, η διαδικασία των προπονήσεων και των αγώνων, η παραμονή στο εξωτερικό είναι κάτι πολύ ωραίο. Ο κόσμος αγαπά το άθλημα, είναι κοντά στην ομάδα και κάθε παιχνίδι είναι μια γιορτή. Οι φίλαθλοι χαίρονται το ποδόσφαιρο και είναι μοναδικό το συναίσθημα να βλέπεις τόση χαρά και περηφάνια. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα».

-το γεγονός ότι δεν έχει καθιερωθεί στη νέα του ομάδα: «Μέχρι τώρα δεν έχω αγωνιστεί, αλλά έχω μεγάλο κίνητρο να συνεχίσω την προσπάθεια. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεν έχω απογοητευτεί. Θεωρώ πως χρόνο με το χρόνο θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για μένα. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και τις δυνατότητές μου. Έχω αποκτήσει μια εμπειρία, μια ωριμότητα και οι συμμετοχές που είχα με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική με έχουν βοηθήσει. Θεωρώ πως θα καταφέρω σταδιακά να μπω στην ομάδα. Είναι δύσκολη η θέση μας, ο τερματοφύλακας είτε παίζει είτε δεν παίζει. Δεν με έχει πάρει από κάτω. Είμαι χαρούμενος και νιώθω δικαιωμένος που ήρθα στο εξωτερικό. Δουλεύω σκληρά και θεωρώ πως μπορώ να αντεπεξέλθω».

-τη δυναμικότητα της Γρανάδα: «Έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα, αλλά το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Η δύναμή μας είναι η έδρα μας και αν πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια στο γήπεδό μας, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».

Χαλάρωμα για τους διεθνείς!

Χαλαρό πρόγραμμα περιλάμβανε το πρωί της Κυριακής για τους παίκτες της Εθνικής. Το απόγευμα θα φανούν τα πλάνα του Φερνάντο Σάντος, που ίσως προχωρήσει σε 1-2 αλλαγές.

Χαλάρωμα για τους διεθνείς
Και τώρα… Λιχτενστάιν. Η νίκη επί της Σλοβακίας ανήκει στο παρελθόν και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ, απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, την Τρίτη στο «Καραϊσκάκη» (20:00).

Στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη, ώστε να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες υπάρχουν για την πρώτη θέση στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας, κάτι που θα έρθει μόνο με στραβοπάτημα της Βοσνίας στο Κάουνας απέναντι στη Λιθουανία.

Το πρωινό πρόγραμμα της Κυριακής περιλάμβανε χαλαρό πρόγραμμα για τους διεθνείς. Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να δείξει τις πρώτες σκέψεις του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην απογευματινή προπόνηση. Πιθανώς να προχωρήσει σε 1-2 αλλαγές. Σίγουρα εκτός είναι ο τιμωρημένος Μανιάτης, τη θέση του οποίου φαβορί είναι να πάρει ο Κατσουράνης, που εξέτισε την ποινή του κι επιστρέφει, ενώ ίσως υπάρξει και αλλαγή στα μετόπισθεν με τον Σιόβα να διεκδικεί τη θέση του Μανωλά.Πηγή: sport-fm.gr

«Μείνε για ακόμη 10χρόνια»

Διακαής πόθος αποτελεί για τον Γιώργο Σαρρή η παραμονή του Φερνάντο Σάντος για πολλά ακόμη χρόνια στην τεχνική ηγεσία της Εθνική Ελλάδας.

«Μείνε για ακόμη 10χρόνια»
Τεράστια επιθυμία του Γιώργου Σαρρή αποτελεί η παραμονή του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας. Όπως αποκαλύπτει η «Sportday», ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού στον Πορτογάλο πως θα τον ήθελε για τα επόμενα δέκα χρόνια στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των γενεθλίων του Φερνάντο Σάντος την περασμένη Παρασκευή, ο Σαρρής παίρνοντας τον λόγο για τις καθιερωμένες ευχές είπε μεταξύ άλλων: «Μακάρι να σε έχουμε εδώ μαζί μας για τα επόμενα δέκα χρόνια».

Ο Πορτογάλος, που έχει στα χέρια του εδώ και αρκετούς μήνες την πρόταση ανανέωσης από την Ομοσπονδία, χαμογέλασε και δεν θέλησε να απαντήσει. Όσον αφορά το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως δεν θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις δεδομένης της κρισιμότητας των αγώνων μπαράζ που ακολουθούν για το Μουντιάλ. Εκτός κι αν τον Νοέμβριο… παίζουμε φιλικά προετοιμασίας! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν (το) χάνει!!

Δεν χάνει γκραν πρι ο Σεμπάστιαν Φέτελ και δεν χάνει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του στο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Γερμανός στη Σουζούκα πανηγύρισε την ένατη νίκη του τη φετινή σεζόν.

Δεν (το) χάνει!
Την ένατη νίκη του τη φετινή σεζόν, πέμπτη συνεχόμενη, πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο 15ο γκραν πρι της χρονιάς στην πίστα Σουζούκα της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, ο Γερμανός θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη για να στεφθεί Παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη διαδοχική φορά. Αυτό μπορεί να γίνει αν στο επόμενο γκραν πρι στην Ινδία πλασαριστεί εντός πρώτης πεντάδας.



Ο Γερμανός αν και εκκίνησε από τη δεύτερη θέση και στην πρώτη στροφή βρέθηκε τρίτος πίσω από τους Μαρκ Γουέμπερ και Ρομάν Γκροσάν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη διαφορετική στρατηγική της Red Bull και τη λανθασμένη στρατηγική της Lotus στον Γκροσάν και να πάρει μία ακόμη καρό σημαία.

Αν και συνηθίζεται τα… φώτα να πέφτουν στον νικητή, στο ιαπωνικό γκραν πρι την παράσταση έκλεψε ο Ρομάν Γκροσάν όχι μόνο για την εξαιρετική εκκίνηση που έκανε και από τέταρτος «πέταξε» στην κορυφή, αλλά και για τις μάχες που έδωσε με τους πιλότους της Red Bull.

Ο Γκροσάν έδειξε πως μπορούσε να κρατήσει πίσω του τους «κόκκινους ταύρους», αλλά η επιλογή του χρονικού σημείου του δεύτερου πιτ στοπ της Lotus – οκτώ γύρους νωρίτερα από τον Φέτελ- αποδείχτηκε λανθασμένη, αφού όταν ο Φέτελ βρέθηκε πίσω του με φρέσκα ελαστικά τον πέρασε άνετα.

Ο Γκροσάν είδε την καρό σημαία από την τρίτη θέση, χάνοντας το δεύτερο σκαλί του βάθρου στον προτελευταίο γύρο από τον Μαρκ Γουέμπερ, μετά από πολλές μάχες.

Στην Ιαπωνία η Red Bull πανηγύρισε το ένα-δύο και η Lotus σίγουρα βρήκε τις… εγγυήσεις που έψαχνε από τον Γκροσάν για την επόμενη σεζόν.

Από την τέταρτη θέση, η οποία του επιτρέπει ακόμη να ελπίζει –τουλάχιστον μαθηματικά- είδε την καρό σημαία ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πιλότος έδωσε τις μάχες του με τους Φελίπε Μάσα και Νίκο Χούλκενμπερ, βγαίνοντας νικητής.

Πίσω από τον Αλόνσο, στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε ο μελλοντικός ομόσταβλός του στη Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν, κερδίζοντας πέντε θέσεις από την εκκίνησή του.

Στους εφτά ουρανούς πρέπει να βρίσκεται η Sauber, η οποία είδε και τους δύο της πιλότους να πλασάρονται όχι μόνο εντός βαθμολογούμενης δεκάδας, αλλά και στις θέσεις έξι και εφτά με τους Χούλκενμπεργκ και Γκουτιέρες, αντίστοιχα.

Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Γκουτιέρες βαθμολογήθηκε.

Στον αντίποδα βρέθηκε η Mercedes… Ο Λιούις Χάμιλτον είχε επαφή στην εκκίνηση, μπήκε στα πιτ, άλλαξε τη μπροστινή αεροτομή, αλλά πριν τη συμπλήρωση 10 γύρων εγκατέλειψε.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα για τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος είδε την καρό σημαία όγδοος. Ο Γερμανός πιλότος είχε καλό ρυθμό και βρίσκονταν στην τέταρτη θέση μέχρι την ώρα που μπήκε στα πιτ και δέχτηκε ποινή διέλευσης από αυτά, λόγω λανθασμένης απελεύθερωσής του από τους μηχανικούς του.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φελίπε Μάσα και Τζένσον Μπάτον. Ο Βραζιλιάνος έδειχνε ανταγωνιστικός μέχρι την ποινή διέλευσης από τα πιτ λόγω επιτάχυνσης εντός Pitlane.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Γουέμπερ, Red Bull
3. Γκροσάν, Lotus
4. Αλόνσο, Ferrari
5. Ραϊκόνεν, Lotus
6. Χούλκενμπεργκ, Sauber
7. Γκουτιέρες, Sauber
8. Ρόσμπεργκ, Mercedes
9. Μπάτον, McLaren
10. Μάσα, Ferrari
11. Ντι Ρέστα, Force India
12. Βερνιέ, Toro Rosso
13. Ρικιάρντο, Toro Rosso
14. Σούτιλ, Force India
15. Πέρες, McLaren
16. Μαλδονάδο, Williams
17. Μπότας, Williams
18. Πικ, Caterham
19. Τσίλτον, Marussia

Εγκατέλειψαν:
1. Χάμιλτον, Mercedes
2. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
3. Μπιανκί, Marussia

Βαθμολογία οδηγών:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 297
2. Φερνάντο Αλόνσο 207
3. Κίμι Ραϊκόνεν 177
4. Λιούις Χάμιλτον 161
5. Μαρκ Γουέμπερ 148
6. Νίκο Ρόσμπεργκ 126
7. Φελίπε Μάσα 90
8. Ρομάν Γκροσάν 87

Βαθμολογία κατασκευαστών :

1. Red Bull 445
2. Ferrari 297
3. Mercedes 287
4. Lotus 264
5. McLaren 83
6. Force India 62
7. Sauber 45
8. Toro Rosso 31
9. Williams 1 Πηγή: sport-fm.gr

Αυτός είναι ο Τζόκοβιτς!!

Κόντρα στον φορμαρισμένο Ντελ Πότρο (που χθες απέκλεισε τον Ναδάλ), ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε δύσκολα 2-1 σετ και σήκωσε νέα κούπα, αυτή την φορά στην Σανγκάη!

Αυτός είναι ο Τζόκοβιτς!
Πραγματικός... γίγαντας ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που καθήλωσε για 2 ώρες και 35 λεπτά, ο Νόλε επικράτησε δύσκολα 2-1 σετ (6-1, 3-6, 7-6) του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και διατήρησε τον τίτλο του στην Σανγκάη, φτάνοντας τα 15 Masters.

Δεύτερο σερί τρόπαιο για τον Νόλε επί κινεζικού εδάφους, μετά από αυτό στο Πεκίνο, που δείχνει πως έστω και προς το τέλος της σεζόν ξύπνησε για τα καλά!

Το πρώτο σετ ήταν μονόλογος του Σέρβου. Ο Αργεντινός δεν θύμιζε σε τίποτα τον «Πύργο» που επικράτησε άνετα του Ραφαέλ Ναδάλ και έτσι με διπλό μπρέικ, ο Τζόκερ προηγήθηκε 1-0 (6-1). Στο δεύτερο εμφανίστηκε ο... κανονικός Ντέλπο και κάνοντας μπρέικ με το καλημέρα πήρε προβάδισμα στα γκέιμ (3-0). Βέβαια,το νούμερο δύο στον κόσμο θα μπορούσε να επιστρέψει στο σετ, διότι βρέθηκε μπροστά με 40-0 στο σέρβις του αντιπάλου του, όμως ο Ντελ Πότρο το ‘σωσε, διατήρησε την ψυχραιμία του και έκανε το 1-1 (6-3), με τους... αρκετούς Αργεντινούς στις εξέδρες (με μπίρες στο χέρι) να ζητωκραυγάζουν για το «παιδί τους»!

Στο τρίτο έγινε πραγματική μάχη μεταξύ δύο σπουδαίων τενιστών. Πήγαιναν χέρι-χέρι, με τον Τζόκοβιτς να ‘χει δύο συνεχόμενα match point στο 10ο γκέιμ, όμως ο «Πύργος του Ταντίλ» κατάφερε να παραμείνει στο ματς, το οποίο εν τέλει οδηγήθηκε στο tie break. Εκεί, ο Νόλε έβγαλε πραγματικά μεγάλους πόντους, με εξαιρετικά χτυπήματα και κατέκτησε τον τίτλο, 5ο του φετινό και 39ο συνολικά στην καριέρα του, όντας αήττητος στην Κίνα εδώ και 2 χρόνια!Πηγή: sport-fm.gr

Τα… πλασέ στην Καλαμάτα είναι ωραία!!

Τα ‘χει κάνει όλα στην ΑΕΚ, το ‘κανε κι αυτό! Ο Γεωργέας… έδειξε στους συμπαίκτες του πως μπαίνει το γκολ κι αφού οι Μπρέσεβιτς-Πόποβιτς το κατάλαβαν, η «Ένωση» ξεμπούκωσε με 3-0 επί του Ηλυσιακού.

Τα… πλασέ στην Καλαμάτα είναι ωραία!
Τι κι αν βαδίζει στα 37; Άμα λάχει, ο Νίκος Γεωργέας αναλαμβάνει να λύσει ΚΑΙ το πρόβλημα δυστοκίας της ΑΕΚ!

Μετά από ένα ημίχρονο όπου η «Ένωση» έχανε ξανά γκολ με κάθε πιθανό τρόπο, ο «Φούλης» έκανε αυτό που δεν μπορούσαν οι επιθετικοί της ομάδας του απέναντι στον Ηλυσιακό.

Κι αφού οι Μπρέσεβιτς και Πόποβιτς… θίχτηκαν (με τον μεν να επιστρέφει στο σκοράρισμα και τον δε να σπάει επιτέλους το ρόδι), οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν σε ένα άνετο 3-0 επί του Ηλυσιακού.

Πέρασαν, έτσι, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ' Εθνικής, όπου θα αντιμετωπίσουν (στις 17/11 στο ΟΑΚΑ) τον Άγιο Νικολάο.


Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές -λόγω τραυματισμών, αλλά και του περιορισμού των ξένων- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» έκοψε τελικά τον Ράμα από την αποστολή και ξεκίνησε κανονικά τους Κορδέρο και Πόποβιτς. Με αυτά τα δεδομένα, το 4-4-2 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σταθάκης, Ρόβας και Αργυρίου. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γεωργέας-Κορδέρο, στα άκρα βρέθηκαν οι Πόποβιτς (αριστερά), Γροντής (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Ντακόλ και Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Η διοργάνωση άλλαξε. Η εικόνα της -σε σχέση τουλάχιστον με το ματς απέναντι στο Περιστέρι- άλλαξε (προς το καλύτερο). Η… εκνευριστική αστοχία της ΑΕΚ όμως παρέμεινε ακλόνητη. Διότι η «Ένωση» είχε διάθεση να προσφέρει τα γκολ και το θέαμα που περίμενε ο κόσμος της. Και δε δυσκολεύτηκε να στριμώξει τον αντίπαλό της. Τι να το κάνει όμως που -για μια ακόμα φορά- αδυνατούσε να τον βάλει πίσω στο σκορ.

Είτε επειδή ο Μπρέσεβιτς ήταν -ορεξάτος αλλά- άστοχος. Είτε επειδή οι αντίπαλοι έβγαζαν στη γραμμή σουτ (όπως του Κροάτη και του Γροντή σε διπλή ευκαιρία). Είτε επειδή το άγχος -που όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε- οδηγούσε στη… μια παραπάνω ενέργεια. Αυτή που έκαναν συνήθως οι Πόποβιτς και Ντακόλ και είχε ως αποτέλεσμα να σπαταλούνται οι -λίγοι ως τότε- οργανωμένοι συνδυασμοί.

Αφού λοιπόν όλοι οι άλλοι (ήθελαν αλλά) δεν μπορούσαν, ανέλαβε ο… αρχηγός. Κι ας μην είναι το σκοράρισμα η δουλειά του. Όταν λοιπόν ο Γεωργέας βρήκε την μπάλα μπροστά του -έπειτα από γύρισμα του Πόποβιτς- δεν το πολυσκέφτηκε όπως οι συμπαίκτες του επιθετικοί. Και δείχνοντάς τους πού πρέπει να τη στέλνουν, αφαίρεσε από τα πόδια τους τα βαρίδια του άγχους.

Τόσο πολύ, ώστε ο Μπρέσεβιτς να σουτάρει λίγο μετά ως κανονικός σέντερ-φορ (σε ωραία σέντρα του Κορδέρο) και ν’ απλοποιήσει εντελώς τα πράγματα. Ο Πόποβιτς -λίγο αργότερα- να τσιμπήσει την μπάλα σαν τον παίκτη που διέπρεπε στη Σούπερ Λίγκα και επιτέλους να «ξεμπουκώσει». Και γενικώς η ΑΕΚ -παρόλο που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί και τις υπόλοιπες ευκαιρίες που έφτιαξε ως το τέλος- να ευχαριστήσει κάπως τον κόσμο της που βρέθηκε και σήμερα στην εξέδρα.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπασπύρου): Νικολάου, Φίπε (38’ Μητσόπουλος), Ιωαννίδης, Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Μασούρας (65’ Κολοβός), Φλέγγας (70’ Αγγελόπουλος), Κωνσταντίνου, Στρατάκης, Κάμπας

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Πεταυράκης, Σταθάκης, Ρόβας, Αργυρίου, Γεωργέας (80’ Παληαρούτας), Κορδέρο, Γροντής, Πόποβιτς, Ντακόλ (85’ Καζβιρόπουλος), Μπρέσεβιτς (78’ Τσεβάς)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γαβρίλης (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ Πηγή: sport-fm.gr

Πυροβολισμοί και τραυματίας στο Παγκράτι!! (vid)

Ένας τραυματίας στο νοσοκομείο από επεισόδια σε νυχτερινό μαγαζί του Παγκρατίου, τα οποία ξεκίνησαν από καυγά οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 23χρονος που μεταφέρθηκε στο «Γεννηματάς» έχει τραυματιστεί σοβαρά από πυροβολισμούς, οι οποίοι φέρεται να «έπεσαν» ανάμεσα σε θαμώνες του μαγαζιού στη λεωφόρο Υμηττού στο Παγκράτι! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, οπαδοί των «πρασίνων» πήγαν στο μαζί προκειμένου να συγκρουστούν με αυτούς του Ολυμπιακού από την περιοχή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αιτία της διένεξης ήταν οπαδική κόντρα ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενώ ο τραυματίας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, δεβ συμμετείχε στη σύγκρουση. ήταν εργαζόμενος και τον βρήκε «αδέσποτη» σφαίρα.
Την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής μαζί με την υποδιεύθυνση για εγκλήματα βίας σε αθλητικούς χώρους και ήδη έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.
Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό στην περιοχή είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον σύνδεσμο των οπαδών του Ολυμπιακού, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν έλεγχους σε σύνδεσμους των «αιώνιων» μέσα στη βδομάδα, οι οποίοι, μετά το νέο περιστατικό, αναμένεται να ενταθούν.




Πηγή: gazzetta.gr

«All in» για προπονητή!!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του νέου προπονητή στον ΟΦΗ. Περιμένουν την απάντηση του Νιόπλια, παραμένει ανοιχτού του Σάκη Τσιώλη.

«All in» για προπονητή
Κορυφώνονται οι εξελίξεις σχετικά με το νέο προπονητή στον ΟΦΗ. Η διοίκηση του συλλόγου περιμένει άμεσα την απάντηση του Νίκου Νιόπλα. Ο πρώην τεχνικός της εθνικής Κύπρου, έχει ενστάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας λόγω της κόντρας του με μερίδα οργανωμένων οπαδών και αυτός είναι ο βασικός λόγος που μέχρι στιγμής δεν έχει πει το «ναι».

Σε περίοπτη θέση στη λίστα του Μάνθου Πουλινάκη βρίσκεται και το όνομα του Σάκη Τσιώλη. Ο πρόεδρος των Κρητικών έχει κάνει μια διερευνητική επαφή με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό, ο οποίος δεν εμφανίστηκε αρνητικός ωστόσο ζήτησε συγκεκριμένη πρόταση. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει από την πλευρά του ΟΦΗ μετά την οριστική εξέλιξη της υπόθεσης με τον Νίκο Νιώπλια.

Πάντως, η διοίκηση επιθυμεί την άμεση πρόσληψη του νέου προπονητή αφού ο χρόνος πιέζει πλέον και η ομάδα πρέπει να προετοιμαστεί για τη συνέχεια των υποχρεώσεων στη Σούπερ Λίγκα.Πηγή: sport-fm.gr

Η πιο... δύσκολη εκδρομή!!

Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν ξέχασαν τα θύματα στην τραγωδία των Τεμπών, που έγινε πριν από 14 χρόνια και κόστισε τις ζωές έξι οπαδών. Παρουσία Βρύζα και αντιπροσωπείας παικτών το μνημόσυνο.

Η πιο... δύσκολη εκδρομή
Ήταν 4/10/1999, όταν ο χρόνος σταμάτησε για έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ, που έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κατά την επιστροφή τους από την Αθήνα μετά την ανατροπή του πούλμαν που τους μετέφερε. Η ΠΑΕ αλλά και αρκετοί φίλοι της ομάδας δεν ξέχασαν τη μαύρη αυτή επέτειο και παραβρέθηκαν στο σημερινό μνημόσυνο.

Μέλη του ΔΣ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ζήση Βρύζα και οι Παντελής Κωνσταντινίδης και Κώστας Ιωσηφίδης βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας μαζί με αντιπροσωπεία παικτών. Στεφάνια κατατέθηκαν, μεταξύ άλλων, από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Παράλληλα, ο επίσημος ΠΑΟΚ μέσω ανάρτησης στο twitter ευχαρίστησε θερμά τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο μνημόσυνο.

P.A.O.K. / Π.Α.Ο.Κ. @PAOK_FC
Αξίζουν συγχαρητήρια στους φιλάθλους που κάθε χρόνο τιμούν τη μνήμη των αδικοχαμένων φιλάθλων και στηρίζουν τις οικογένειές τους.

Πηγή: sport-fm.gr

«Άλλαξε τον Άρη ο Μιλίνκοβιτς»

Στο κλίμα ενότητας που επικρατεί στον Άρη αλλά και στην βελτίωση του αγωνιστικού προσώπου της ομάδας με την έλευση του Ζόραν Μιλίνκοβιτς, αναφέρθηκε ο Ανδρέας Ηρακλής μιλώντας στη SportDay.

«Άλλαξε τον Άρη ο Μιλίνκοβιτς»
Με τα καλύτερα λόγια για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στον Άρη τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο αναφέρθηκε ο Ανδρέας Ηρακλής μιλώντας στη SportDay. Ο νεαρός αμυντικός των «κίτρινων» στάθηκε στη μεθοδική δουλειά του Σέρβου τεχνικού και τόνισε πως η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά:
«Ο κύριος Μιλίνκοβιτς έχει καταφέρει στον λίγο καιρό που βρίσκεται μαζί μας να μας αλλάξει. Πρώτα απ’ όλα άλλαξε την ψυχολογία μας. Επίσης έχει αλλάξει πολλά και στην τακτική. Δουλεύει μεθοδικά και η δουλειά του έχει αποτέλεσμα. Πλέον, δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ και στην επίθεση δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες.

Μαζί του γινόμαστε καλύτεροι. Η διακοπή μας δίνει λίγο χρόνο για να προσθέσουμε, χωρίς πίεση, κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι μας».

Περιμένουν την ευκαιρία!

Το ροτέισον που ετοιμάζει ο Χουμπ Στέφενς ενόψει του δύσκολου προγράμματος που περιμένει τον ΠΑΟΚ, κάνει αρκετούς παίκτες να περιμένουν να «αρπάξουν» την ευκαιρία. Επιμένουν για Κάτσε στην Άντερλεχτ.

Περιμένουν την ευκαιρία
Το δύσκολο αλλά και βεβαρημένο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ σε Σούπερ Λίγκα και Europa League μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, αναγκάζει τον Χουμπ Στέφενς να προετοιμάζει τα πλάνα του για ροτέισον. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι τελευταίες προπονήσεις στη Νέα Μεσημβρία (ελλείψει τον διεθνών) είναι ιδιαίτερα έντονες σε ρυθμό.

Ο Ολλανδός τεχνικός γνωρίζει ότι πλέον στενεύουν σημαντικά τα περιθώρια για δοκιμές και πειράματα και θέλει να έχει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση. Το ίδιο βέβαια θέλουν και αρκετοί παίκτες από το ρόστερ του «δικέφαλου του Βορρά», που μέχρι στιγμής δεν έχουν το χρόνο συμμετοχής που θα ήθελαν. Συγκεκριμένα, Γκαρσία, Σκόνδρας, Νέτσιντ, Σπυρόπουλος αλλά και ο Γλύκος περιμένουν με ανυπομονησία την ευκαιρία από τον Στέφενς, που δεν αποκλείεται να αλλάξει και τον ρόλο τους στην ομάδα.

Συνεχίζονται τα σενάρια για Κάτσε

Όσο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα με τον Έργκους Κάτσε στον ΠΑΟΚ, Βέλγοι και Ολλανδοί επιμένουν πως το… φλερτ με την Άντερλεχτ θα καταλήξει σε γάμο.

Σε ολλανδικό δημοσίευμα τονίζεται ότι οι Βέλγοι θα καταφέρουν να κάνουν δικό τους τον Αλβανό διεθνή παρά τη ρήτρα των 3εκατ. ευρώ που ισχυρίζονται πως έχει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι βοηθός του Φαν Ντεν Μπρομ στον πάγκο είναι ο συμπατριώτης του Κάτσε, Μπέσνικ Χάσι.Πηγή: sport-fm.gr

Σαβιόλα: «Με… έψηναν από το 2004»

Ευτυχής στον Ολυμπιακό δηλώνει στη SportDay ο Χαβιέρ Σαβιόλα και αποκαλύπτει ότι το φλερτ για να έρθει είχε αρχίσει από το 2004. «Μπορούμε να γίνουμε νέα Μάλαγα», τονίζει. «Γκολ με ΠΑΟ», προσθέτει.

Σαβιόλα: «Με… έψηναν από το 2004»
Την πεποίθηση πως ο Ολυμπιακός ήταν μία πολύ καλή επιλογή για την καριέρα του εξέφρασε ο Χαβιέρ Σαβιόλα σε μεγάλη συνέντευξή του στη SportDay της Κυριακής. Ο Αργεντινός σταρ υποστηρίζει πως η νέα του ομάδα μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα στο Champions League, όπως η… παλιά του, Μάλαγα, ενώ αποκαλύπτει πως το «ψηστήρι» για να φορέσει τα ερυθρόλευκα είχε αρχίσει από το 2004.

Επίσης μιλά για το στόχο να πετύχει γκολ επί του Παναθηναϊκού και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη σε ένα ντέρμπι «αιωνίων», αναφέρεται στον ανταγωνισμό του ελληνικού πρωταθλήματος, στη θέση που του αρέσει να παίζει και στον Κώστα Μήτρογλου, όπως και στο τέλος της καριέρας του που δεν αργεί.

Ενδιαφέρον… πολλών ετών
«Για τον Ολυμπιακό πρώτα απ' όλα είχα συνεχώς ενδιαφέρον για πολλά χρόνια. Υπήρχε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, πάντα με πολύ σεβασμό στο πρόσωπό μου. Είχα πολλές προτάσεις. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είχαν γίνει στην Αθήνα. Από τότε ενδιαφέρθηκε ο Ολυμπιακός. Φανταστείτε πόσες επαφές είχαμε κάνει. Αυτό το ενδιαφέρον με έκανε στο τέλος να αποφασίσω να έρθω μετά από τόσα χρόνια. Για μένα Ελλάδα σημαίνει τύχη. Από τότε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέχρι τώρα που ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Η οικογένειά μου το λέει πάντα, ότι μας αρέσει η Ελλάδα. Το πιο σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή είναι να νιώθει άνετα σε μία ομάδα, να είναι ευχαριστημένος. Κι εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στην Ελλάδα, αλλά και επαγγελματικά είμαι καλά στην ομάδα».

Οι άλλες προτάσεις και η επιλογή του Ολυμπιακού
«Όταν ήμουν στη Μάλαγα, μαζί με τον Ντεμικέλις είχαμε μία συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της Ρίβερ. Είναι μία ομάδα που ελπίζουν να γυρίσουν τα μεγάλα ονόματα να παίξουν εκεί. Είχα προτάσεις από Βραζιλία, Αγγλία κι άλλες ομάδες. Προτίμησα τον Ολυμπιακό γιατί είναι μία ομάδα που ήταν πάντα εκεί για μένα. Δεν σταμάτησε ποτέ το ενδιαφέρον της για μένα. Με σεβάστηκε από την αρχή και δεν σταμάτησε ποτέ αυτό το ενδιαφέρον και ο σεβασμός. Επέμεναν πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι κάτι που το χρωστούσα. Αλλά όταν βλέπεις μία ομάδα να ενδιαφέρεται τόσο πολύ και να σέβεται έναν παίκτη, να έχει τόση όρεξη για συνεργασία, αφήνεις άλλα πράγματα στην άκρη, όπως είναι το οικονομικό, όπως μπορεί να είναι ομάδες με μεγαλύτερο όνομα. Αποφάσισα να έρθω και είμαι ευχαριστημένος που το έκανα».

Συστήνει Ολυμπιακό ανεπιφύλακτα
«Τώρα που είδα τον σύλλογο, τις εγκαταστάσεις, τη δουλειά που γίνεται, την κλάση που έχουν οι συμπαίκτες μου, θα του έλεγα να έρθει. Δεν είμαι πολύ καιρό εδώ για να ξέρω τα πάντα, έχω να μάθω κι άλλα. Θα του έλεγα όμως να έρθει, γιατί είναι μία πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα θα έχει μεγάλη πίεση, γιατί είναι μία ομάδα που πάντα θέλει να κερδίζει, αλλά σε όλες τις ομάδες που έχω παίξει, μου ζητούσαν το ίδιο και εμένα μου αρέσει αυτό».

Δεν αργεί το τέλος
«Δεν με βλέπω να παίζω πολλά χρόνια. Γι' αυτό προσπαθώ να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω τώρα. Αυτά είναι τα τελευταία μου χρόνια στο ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να σκέφτομαι. Δεν θα παίζω στα 37, 38 όπως κάνουν άλλοι ποδοσφαιριστές. Προσπαθώ να ζήσω τη στιγμή. Είμαι καλά, είμαι ευχαριστημένος και πρέπει να το απολαμβάνω αυτό».

Χαμηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας
«Υπάρχουν μόλις τρεις, τέσσερις ομάδες που παλεύουν για κάτι καλό στο πρωτάθλημα. Ελπίζω στο μέλλον να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, να υπάρχουν κι άλλες ομάδες που θα παλεύουν να φτάσουν ψηλά. Επίσης, οι παίκτες που ήρθαν φέτος στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό να βοηθήσουν και να έρθουν κι άλλοι παίκτες για να αυξηθεί το επίπεδο του πρωταθλήματος. Αυτήν τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά στη βαθμολογία και είναι η πιο δυνατή εκτός από εμάς, ομάδα στο πρωτάθλημα. Ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες ομάδες στο επίπεδο του ΠΑΟΚ για να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Ο ΠΑΟΚ έχει μία καλή ομάδα και είναι ο αντίπαλός μας, αυτήν τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή, είμαστε το φαβορί, το αισθανόμαστε. Είμαστε πρώτοι και το δείχνουμε και στους αγώνες. Δεν ξέρεις όμως ποτέ τι μπορεί να συμβεί. Οι παίκτες που ήρθαμε, μαζί με εκείνους που υπήρχαν, έχουμε κάνει μία καλή συνεργασία και πιστεύω ότι είμαστε ευχαριστημένοι από το παιχνίδι μας. Ελπίζουμε να έρθουν κι άλλοι καλοί παίκτες στο μέλλον».

Γκολ και νίκη με Παναθηναϊκό
«Μακάρι να σκοράρω, γιατί αυτοί είναι οι μεγάλοι αγώνες. Αυτοί μένουν στη μνήμη του κόσμου, είναι οι αγώνες οι οποίοι δείχνουν ποιος είναι ο καλύτερος. Θέλω να νικήσω και να βάλω κι ένα γκολ στον Παναθηναϊκό».

Χάθηκε με τον Φιγκερόα
«Εδώ και πολύ καιρό δεν μιλάμε. Είχα καλή σχέση μαζί του όταν ήμασταν στην Εθνική, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε επαφή. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και πάντα του εύχομαι τα καλύτερα».

Η μέχρι τώρα πορεία
«Είμαστε πολύ καλά για αρχή της χρονιάς. Η ομάδα ξεκίνησε με έναν συγκεκριμένο τρόπο και τώρα είμαστε σε ένα διαφορετικό σημείο. Στο πρωτάθλημα είμαστε πρώτοι, είμαστε καλά και στο Champions League, όπου έχουμε βάλει και αρκετά γκολ. Τώρα έχουμε μία δυνατή ομάδα. Υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας στο Champions League, γιατί η νίκη επί της Άντερλεχτ μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη για το μέλλον».

Τα ματς με την Μπενφίκα
«Είναι μία ομάδα που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με τη δική μας. Παλεύουμε και οι δύο για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έχω αγωνιστεί στη Μπενφίκα και είναι μία ομάδα που ζητάει πολλά από τους παίκτες, όπως και ο Ολυμπιακός. Έχει μεγάλη πίεση, είμαστε δύο παρόμοιες ομάδες και στο αγωνιστικό κομμάτι και όλα δείχνουν ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για μία θέση. Εμείς πρέπει να παίξουμε τη μπάλα μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να μπούμε στο γήπεδο όπως με την Παρί στο πρώτο ημίχρονο, να παίξουμε όπως με την Άντερλεχτ, όπως παίζουμε στα τελευταία ματς για το πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους, γιατί όταν αφήσουμε τον αντίπαλο να το κάνει, έχουμε προβλήματα. Εμείς πρέπει να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Ολυμπιακός, όπως… Μάλαγα
«Δεν ξέρω μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε στο Champions League, είναι δύσκολο να το πει κανείς. Μετά την Παρί είχαμε μία άλλη αίσθηση, τώρα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Άντερλεχτ έχουμε διαφορετική. Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και το επόμενο είναι να περάσουμε τη φάση των ομίλων. Από εκεί και πέρα, θα δούμε. Την περασμένη χρονιά με τη Μάλαγα κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάναμε κοντά στον ημιτελικό. Ήμασταν μία ομάδα που δεν συγκαταλεγόταν στα φαβορί, αλλά πήγαμε μακριά. Έχω παίξει σε ομάδες που ήταν καλύτερες από τη Μάλαγα και είχαμε αποκλειστεί από νωρίς. Είναι λίγοι οι αγώνες στους οποίους πρέπει να παίξεις καλά. Μπορούμε να γίνουμε μία έκπληξη όπως η Μάλαγα, αλλά πρέπει πρώτα να περάσουμε τη φάση των ομίλων».

Η θέση του και ο Μήτρογλου
«Μου αρέσει να παίζω πίσω από τον επιθετικό. Έτσι μπορώ να μετέχω και στην κυκλοφορία της μπάλας. Μ' αρέσει αυτό, αλλά και μετά να φτάνω στην περιοχή, να τη γεμίζουμε. Μου αρέσει να δίνω ασίστ στον επιθετικό. Τώρα νιώθω καλά. Στην αρχή της προετοιμασίας δυσκολεύτηκα λίγο γιατί είχα έρθει ενώ είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα η ομάδα. Τώρα είμαι άνετα, δουλεύω πολύ καλά τη φυσική κατάσταση γιατί αυτή η θέση χρειάζεται περισσότερο ρυθμό και τρεξίματα».

«Ο Μήτρογλου μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Μυρίζεται το γκολ όπως οι μεγάλοι επιθετικοί, έχει την αίσθηση της περιοχής, ξέρει από που μπορεί να έρθει το γκολ, αλλά είναι επίσης ένας επιθετικός που συνεργάζεται πολύ καλά με τους συμπαίκτες του. Επίσης μπορεί να μπερδεύει την αντίπαλη άμυνα, να μη ξέρει ο αμυντικός τι θα κάνει. Όλοι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τον έχουμε κοντά μας, που πάνε πολύ καλά τα πράγματα για τον ίδιο και έτσι βοηθάει και την ομάδα. Και ο ίδιος κι όλοι μας και η ομάδα κερδίζουν από αυτή την περίοδο που ζει ο Μήτρογλου. Θα φτάσει ψηλά, δεν ξέρω πόσο, αλλά θα φτάσει. Πρέπει να κρατήσει την απόδοσή του, να συνεχίσει έτσι κι εμείς να τον ψάχνουμε περισσότερο, τώρα που τον βλέπουμε σε τέτοια κατάσταση. Όταν ο επιθετικός είναι σε τέτοια κατάσταση, πρέπει να τον ψάχνεις».

Η σχέση με τον Μίτσελ
«Είναι καλή και η προσωπική μας σχέση και η επαγγελματική. Είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα να είναι στον ίδιο δρόμο, στην ίδια κατεύθυνση και ο προπονητής και οι παίκτες. Και οι δύο έχουμε τη σκέψη και τη θέληση να πάνε πολύ καλά τα πράγματα στον ολυμπιακό, να μεγαλώσει κι άλλο η ομάδα. Και οι δύο θέλουμε το ίδιο και πιστεύουμε το ίδιο».

MLS: Πύρρειος νίκη για Ρεβολούσιον! (videos)

Εξαιτίας τρομακτικού τραυματισμό στο αριστερό πόδι αποχώρησε από το 24ο λεπτό ο Σερ Σενέ, αλλά οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον κέρδισαν τους Μόντρεαλ Ίμπακτ με 1-0.
Ο ανατριχιαστικός τραυματισμός επισκίασε τη νίκη της «επανάστασης», η οποία συμπλήρωσε 45 βαθμούς και άφησε τους Ίμπακτ στους 46 χάρη σε γκολ του Γκονσάλβες στο 31ο λεπτό. Στους 46 βαθμούς έφτασαν οι Φιλαδέλφεια Γιούνιον χάρη σε γκολ του Τζακ Μακ Ίνερνεϊ, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 μέσα στην έδρα της Ντι Σι Γιουνάιτεντ. Οι ουραγοί του MLS προηγήθηκαν στο 36ο λεπτό με τρομερό σουτ του Νικ Ντε Λέον, αλλά δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον 21χρονο στράικερ της «ένωσης», ο οποίος εισήλθε ως αλλαγή στο 71ο λεπτό.
Οι Σικάγο Φάιρ του Φρανκ Κλόπας συμπλήρωσαν επίσης 46 βαθμούς δημιουργώντας «κούρσα μιας ανάσας» αναφορικά με τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs από την ανατολική περιφέρεια της λίγκας. Άλλωστε, οι «φωτιές» κατέβαλαν το Ντάλας με 3-2 και απέκλεισαν τους Τεξανούς από τα playoffs, ενώ κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Brimstone Cup, που διεκδικείται από τους δύο συλλόγους. Μάλιστα, οι Φάιρ προηγήθηκαν με 3-0 χάρη σε γκολ του Χουάν Αναγκονό στο 25ο λεπτό, Μάικ Μαγκί στο 42ο και Τζαλίλ Ανιμπάμπα στο 52ο, πριν «απαντήσει» ο Κένι Κούπερ με σουτ στο 63ο λεπτό και πέναλτι στο 75ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μόντρεαλ Ίμπακτ-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 0-1
Ντι Σι Γιουνάιτεντ-Φιλαδέλφεια Γιούνιον 1-1
Ντάλας-Σικάγο Φάιρ 2-3
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
32
53
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
32
52
Χιούστον Ντάιναμο
32
48
Μόντρεαλ Ίμπακτ
31
46
Σικάγο Φάιρ
32
46
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
32
46
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
32
45
Κολόμπους Κρου
32
41
X-Τορόντο
32
26
X-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
32
16
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρέαλ Σολτ Λέικ
32
52
Σιάτλ Σάουντερς
31
51
Πόρτλαντ Τίμπερς
31
50
Λος Άντζελες Γκάλξι
31
48
Κολοράντο Ράπιντς
32
48
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
32
47
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
32
45
Χ-Ντάλας
32
41
X-Σίβας ΗΠΑ
32
26
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Χ-Αποκλείστηκε από τα playoffs







Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Στραβοπάτημα για Γκρέμιο και… Σόμπις!! (videos)

Παραλίγο να τραυματιστεί ο Ραφαέλ Σόμπις, αφού πρώτα ισοφάρισε σε 1-1 για τη Φλουμινένσε στο ματς με την Γκρέμιο στο πλαίσιο του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.
Ευνοούμενος από κόντρα, ο 28χρονος στράικερ ισοφάρισε στο 90ό λεπτό και δεν επέτρεψε στη δεύτερη της κατάταξης, Γκρέμιο, να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς, αλλά πανηγυρίζοντας αποφάσισε να κλοτσήσει με πάθος… διαφημιστική πινακίδα. Πριν από το περίεργο σκηνικό, η Φλουμινένσε  έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Μπίρο-Μπίρο στο 72ο λεπτό, ενώ στο 37ο ο Μπρεσάν άνοιξε το σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων.
Σε άλλο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής, η Σάντος κέρδισε την Πόντε Πρέτα με 2-1 ξεπερνώντας δεύτερη κίτρινη του Σισίνιο στο 86ο λεπτό και γκολ του Ραφαέλ Ρατάο στο 89ο λεπτό, αφού ο Έβερτον πέτυχε 1-0 στο 45ο λεπτό και ο Βάλντερ Μοντίγιο το 2-0 στο 69ο. Τέλος, η Κοριτίμπα έγινε… 104 ετών, αλλά έχασε με 2-1 στην έδρα της Βιτόρια. Στο 45ο λεπτό ο Τζεράλντο ισοφάρισε το γκολ του Μαρκίνιος υπέρ των γηπεδούχων στο 11ο λεπτό, αλλά ο 29χρονος Ντίνεϊ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 70ό λεπτό ολοκληρώνοντας φάση διαρκείας ενώπιον της εστίας του Βαντερλέι.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Βιτόρια-Κοριτίμπα 2-1
Φλουμινένσε-Γκρέμιο 1-1
Σάντος-Πόντε Πρέτα 2-1
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
27
59
Γκρέμιο
28
49
Μποταφόγκο
27
46
Ατλέτικο Παραναένσε
27
45
Βιτόρια
28
40
Σάντος
28
39
Ατλέτικο Μινέιρο
27
39
Φλαμένγκο
27
37
Ιντερνασιονάλ
27
37
Γκοΐας
27
37
Μπαΐα
27
36
Κορίνθιανς
27
36
Φλουμινένσε
28
35
Πορτουγκέζα
27
34
Κοριτίμπα
28
34
Σάο Πάολο
27
33
Βάσκο Ντα Γκάμα
27
32
Κρισιούμα
27
29
Πόντε Πρέτα
28
26
Ναούτικο
27
17
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.










Πηγή: onsports.gr