Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Το καλύτερο… φάρμακο!

Ο ΠΑΟΚ… ανάρρωσε άμεσα από τον αποκλεισμό από τον Άρη στο Κύπελλο και ξεκίνησε με το… δεξί το πρωτάθλημα επικρατώντας 88-81 του Κολλοσού στην Πυλαία.

Το καλύτερο… φάρμακο
Το καλύτερο… φάρμακο ήταν αυτό για τον ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο από τον Άρη… ανάρρωσε και πήρε απέναντι στο Κολοσσό τη νίκη 88-81. Οι Θεσσαλονικείς στην πρεμιέρα τους στην 1η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανδρών, ξεκίνησαν με το… δεξί της υποχρεώσεις τους, μέσα στην έδρα τους, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χαραλαμπίδη που σημείωσε 26 πόντους.

Στον αντίποδα ο Κολοσσός το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε, παρά την πολύ καλή παρουσία του Παπαντωνίου με 22 πόντους.

Ελεύθερο μπάσκετ από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες με τις άμυνες να έχουν πάει… περίπατο. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Κολοσσός βασίστηκαν κυρίως στο θέαμα, χωρίς να βάζουν την σκοπιμότητα μπροστά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πρώτη περίοδος να τελειώσει 27-23, υπέρ του «δικεφάλου του Βορρά», με τις δύο ομάδες να έχουν σημειώσει συνολικά 50 πόντους σε δέκα λεπτά. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τον ΠΑΟΚ, όμως, να διατηρεί τα ηνία του αγώνα και να προπορεύεται διαρκώς στο σκορ. Ο Κολοσσός προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να προσπεράσει τους γηπεδούχους. Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ στο +4, 51-47.

Από την αρχή κιόλας του δευτέρου ημιχρόνου, ο «δικέφαλος του Βορρά» θέλησε να δείξει ότι είναι το αφεντικό του αγώνα και συνέχιζε προηγείται, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, έφτασε τη διαφορά στο +9, 65-56. Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου το βρήκε να προηγείται 69-61. Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα κατάφερνε να πάρει εύκολα την πρώτη του νίκη στην πρεμιέρα, ο Κολοσσός έκανε την αντεπίθεσή του στην τέταρτη περίοδο και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα μείωσε στους 3, 74-71. Οι γηπεδούχοι, όμως, αντέδρασαν και ένα λεπτό πριν το φινάλε ανέβασαν τη διαφορά στο +8, 85-77 και έφτασαν στη νίκη 88-81.

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 51-47, 69-61, 88-81

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Κούπερ 11, Χαραλαμπίδης 26, Τσόκλας 6, Βουτσίσεβιτς, Τσαϊρέλης 4, Δέδας 6, Μαργαρίτης 10, Καλές 2, Μπόγρης 14, Κασελάκης 9, Λιάπης, Κονιάρης.

Κολοσσός (Βασίλης Φραγκιάς): Παπαντωνίου 22, Ρουμ, Ματσαμάς, Γεωργαλής 8, Σμιθ 5, Στεφανίδης 2, Σίμπσον 13, Κουκουλάς, Τσάμης 11, Προύιτ 7, Όσμπι 13, ΝτάναςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: