Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

«Εμείς το χρέος μας»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό των διεθνών κόντρα στο Λιχτενστάιν θα είναι η νίκη και όχι η εξέλιξη του αγώνα της Βοσνίας με την Λιθουανία.

«Εμείς το χρέος μας»
«Να κάνουμε το χρέος μας και μετά βλέπουμε...» ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην εθνική ομάδα μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ενόψει του αγώνα με το Λιχτενστάιν στην αυλαία της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

«Η ομάδα έχει μέταλλο και παίρνει αυτό που θέλει, ακόμη και όταν δεν παίζει καλά» τόνισε ο διεθνής επιθετικός, που ευχήθηκε πρόκριση στα τελικά είτε απευθείας, είτε μέσω των μπαράζ.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στην εκπομπή «NovaΣΠΟΡ FM 94.6 Παντού» με τους Βασίλη Μοιρώτσο και Φωτεινή Πετρογιάννη, για:

-τη νίκη της Εθνικής επί της Σλοβακίας -για άλλη μια φορά- με 1-0: «Το ιδανικό θα ήταν να είχαμε περισσότερο άνετα αποτελέσματα. Στο ποδόσφαιρο μετράει η ουσία και τελικά παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε κάποια διαστήματα που αποδώσαμε καλά, αλλά σίγουρα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Αν είχαμε περισσότερο χρόνο μαζί, σαφώς και θα ήμασταν καλύτεροι.

Η ουσία είναι πως η ομάδα έχει αποκτήσει μέταλλο και χωρίς να παίζει καλά παίρνει αυτό που θέλει. Στα δέκα παιχνίδια μιας προκριματικής φάσης η ουσία είναι να παίρνεις τους βαθμούς για να έχεις ελπίδες πρόκρισης. Από εκεί πέρα, είναι καλό να συνδυαστούν με καλό ποδόσφαιρο».

-το προσεχές παιχνίδι με το Λιχτενστάιν και τις ελπίδες απευθείας πρόκρισης: «Εμείς πρέπει και θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καθήκον μας στο παιχνίδι με το Λιχτενστάιν. Είναι η πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου και πρέπει να κερδίσουμε. Δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε το τι θα κάνει η Βοσνία. Φυσικά και θα υπάρχει στην άκρη του μυαλού μας το ενδεχόμενο στραβοπατήματος, αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες. Ας κερδίσουμε εμείς το δικό μας παιχνίδι και μετά βλέπουμε…»

-τους πιθανούς αντιπάλους σε περίπτωση που η Εθνική διεκδικήσει την πρόκριση μέσω των μπαράζ: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιες ομάδες θα είναι… Αν ήταν η Γαλλία και η Σουηδία στις υποψήφιες ομάδες, θα προτιμούσα να μην τις βρούμε στον δρόμο μας. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. Γενικά, όμως, μια ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση, δεν θα είναι εύκολη λεία, ακόμη κι αν αυτή λέγεται Ισλανδία.

Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τέτοιες σκέψεις. Εμείς κοιτάμε το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν και μετά εάν πάμε στα μπαράζ θα δούμε τι θα πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε. Μακάρι, είτε αυτόν τον μήνα, είτε τον επόμενο να πανηγυρίζουμε όλοι οι Έλληνες την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

-την στήριξη του κόσμου: «Τους θέλουμε και είναι πάντα δίπλα μας. Είναι πολύ σημαντικό να δίνει το παρών και το κάνει, είτε στα εντός έδρας παιχνίδια, είτε στο εξωτερικό. Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προσφέρουμε χαρά τόσο σε αυτούς που βρίσκονται στο γήπεδο, όσο και σε αυτούς που παρακολουθούν τα παιχνίδια από την τηλεόραση».

-για το περιβραχιόνιο του αρχηγού που φόρεσε στο χθεσινό παιχνίδι: «Γενικά είναι μεγάλη τιμή και ευλογία να παίζω για την Εθνική. Πόσω μάλλον να είμαι και αρχηγός, όπως συνέβη χθες που έλειπαν οι παλιότεροι, όπως ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης».

-τη στιχομυθία με τον συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Στοχ στο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα: «Του έκανα πλάκα. Του είπα να είναι ήρεμος σήμερα (σ.σ χθες) και γέλασε…. Γενικά είναι ένα εξαιρετικό παιδί, πολύ καλός χαρακτήρας και πολύ καλή παρέα. Όσο για το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι, το βλέπετε και εσείς και ο κόσμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: