Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

"Η πρώτη μας επιλογή"

Ευχαριστημένοι και με το παραπάνω είναι στον ΠΑΟΚ με την απόκτηση του Μπογκανί Κουμαλό. Η ενίσχυση στην άμυνα θα συνεχιστεί, ενώ τώρα φορτσάρουν στην Τούμπα για την μεταγραφή ενός μέσο-επιθετικού.
"Η πρώτη μας επιλογή"
Ο ΠΑΟΚ επέμενε και τα κατάφερε με πολύ προσπάθεια να πείσει αρχικά τον Κουμαλό να έρθει στην Τούμπα και στην συνέχεια την Τότεναμ να δώσει το «οκ» για τον δανεισμό του παίκτη για ένα χρόνο. Η άφιξή του είναι προγραμματισμένη για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς ο 25χρονος αμυντικός θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να εκδώσει βίζα. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας στον Δικέφαλο του Βορρά έλεγαν πως: «Φέραμε έναν πολύ καλό παίκτη που θα θωρακίσει την άμυνα την ομάδας. Ο Κουμαλό ήταν στην κορυφή της λίστας και τον φέραμε στην Τούμπα».

Οι Θεσσαλονικείς έχουν αυτή την στιγμή τρείς παίκτης για την αμυντική γραμμή, Μαλεζάς, Κατσικάς και Κουμαλό. Αν ο Γιώργος Δώνης αποφασίσει να προωθήσει κάποιον από την δεύτερη ομάδα θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Πάντως υπάρχει το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ένας ακόμη παίκτης για τον χώρο της άμυνας αυτή την φορά από την ελληνική αγορά.
Στην Τούμπα στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα ενισχύσει σημαντικά την επιθετική γραμμή. Οι προτάσεις είναι πολλές που καταφτάνουν καθημερινά στα γραφεία της ΠΑΕ, με τους υπεύθυνους των μεταγραφών να έχουν ξεκινήσει το ξεσκαρτάρισμα.

Πηγή: Gazzetta.gr

Πάει για... σάμπα ο Μαλεζάνι!!

O ένας και μοναδικός Αλμπέρτο Μαλεζάνι σκέφτεται πολύ σοβαρά την πρόταση της Σάο Πάολο, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου και είνει έτοιμος να αφήσει την Ιταλία.
Πάει για... σάμπα ο Μαλεζάνι!
Όπως αποκαλύφθηκε από τους συντάκτες του “Sky Sports” κατά τη διάρκεια του προγράμματος"Speciale Calciomercato"η Σάο Πάολο φαίνεται να βρίσκεται σε επαφές με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο Ιταλός τεχνικός μετά επεισοδιακή σχέση του με την Σιένα μετακομίζει... Βραζιλία όπου σύμφωνα με την ίδια πηγή χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τη διοίκηση του Βραζιλιάνικου συλλόγου. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού ζήτησε και πήρε 24-48 ώρες για να εξετάσει την πρόταση και να δώσει την οριστική του απάντηση.

Πηγή: Leoforos.gr

"Xωρίζουν" ΟΦΗ και "Αναστό"!

Οριστικά έχει ραγίσει το γυαλί ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ, Σήφη Κορωνάκη και το Νίκο Αναστόπουλο με τον τελευταίο μάλιστα να δηλώνει στο περιβάλλον του άγνοια για πιθανή επαφή...
"Xωρίζουν" ΟΦΗ και "Αναστό"!
Οι χθεσινές δηλώσεις του Σήφη Κορωνάκη στο Gentikoule και μετέπειτα στον Athletic Radio 104,2 όπου αποκάλεσε ψεύτη τον «Αναστό» δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένας κοινός δρόμος. Όπως έλεγε ο 54χρονος τεχνικός στο περιβάλλον του «δεν τίθεται κανένα θέμα συνάντησης από την στιγμή γιατί αφενός με κατηγορεί δημοσίως αποκαλώντας με ψεύτη και αφετέρου έχω πει ότι δεν πρόκειται να συζητήσω πριν την ΓΣ».
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ τονίζει ότι σήμερα το απόγευμα με το Νίκο Αναστόπουλο ωστόσο την ίδια ώρα ο τελευταίος δεν έχει μιλήσει μαζί του από το πρωί της Δευτέρας.
Το σίγουρο είναι ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών και όλα δείχνουν ότι ο Κορωνάκης ίσως και να ανακοινώσει το τέλος του «Αναστό»!
Βέβαια, εδώ προκύπτει ένα άλλο ζήτημα. Πως δηλαδή, ο Σήφης Κορωνάκης θα ανακοινώσει την λύση της συνεργασίας με τον Αναστόπουλο ενώ στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας έχει αποφασιστεί να μην προχωρήσει κανένα θέμα που αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Πηγή: gentikoule.gr

Γερμανία-Ιταλία ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ!!

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό clasico. Κάτι σαν το Αργεντινή-Βραζιλία της Νότιας Αμερικής. Είναι οι χώρες με τα περισσότερα τρόπαια. Γερμανία και Ιταλία έχουν κοντραριστεί συνολικά 30 φορές σε φιλικά και επίσημα.
Γερμανία-Ιταλία ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ

 Θα μπορούσε να πει κανείς πως η Σκουάντρα Ατζούρα έχει πελατειακή σχέση με τα Πάντσερ, μιας και δεν έχει ηττηθεί ποτέ από αυτά σε μεγάλη διοργάνωση. Γενικά πάντως η Ιταλοί μετρούν 14 νίκες, οι Γερμανοί επτά και οι ισοπαλίες είναι εννέα (45-34 τα γκολ υπέρ των Ιταλών).
ΙΤΑΛΙΑ-ΔΥΤ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4-3 (ημιτελικός Μουντιάλ 1970)
Αν και οι περισσότεροι θυμούνται περισσότερο τον τελικό, όπου η Βραζιλία διέλυσε (4-1) την Ιταλία, ο ημιτελικός σε εκείνο το Μουντιάλ του 1970 ήταν ίσως το κορυφαίο ματς στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ονομάστηκε «ο αγώνας του αιώνα». Κρίθηκε στην παράταση, όπου οι παίκτες των δύο ομάδων ίσα που δεν λιποθύμησαν από την υπερπροσπάθεια στο υψόμετρο και τη ζέστη στο στάδιο «Αζτέκα» της Πόλης του Μεξικού.
Ο Ρομπέρτο Μπονισένια έβαλε μπροστά τους Ιταλούς (8'), με τον Καρλ Χάιντς Σνέλινγκερ να τους κλέβει την χαρά ακριβώς στο 90', ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στην παράταση έμελλε να γίνει χαμός με απίστευτες ανατροπές. Ο Γκερντ Μίλερ (94') έκανε το 2-1, ο Ταρκίσιο Μούρνιτς ισοφάρισε (98'), ο Τζίτζι Ρίβα έκανε το 3-2 (104') και ο Μίλερ ισοφάρισε εκ νέου (110'). Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, ο Τζιάνι Ριβέρα χάρισε τη νίκη στη Σκουάντρα Ατζούρα, η οποία πλήρωσε το τίμημα στον τελικό, όπου ψόφια πλέον υποτάχθηκε στις ορέξεις του Πελέ και της παρέας του.



ΙΤΑΛΙΑ-ΔΥΤ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3-1 (τελικός Μουντιάλ 1982)
Ηταν από τις πλέον εμφατικές νίκες σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ιταλία αν και αγκομαχούσε στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, ξαφνικά έκανε πλάκα με «τριάρες» σε Βραζιλία και Γερμανία. Στο μεγάλο ματς, ο Πάολο Ρόσι (57') σχεδόν μπήκε και ο ίδιος με τη μπάλα στα δίχτυα, για να ακολουθήσουν ο Μάρκο Ταρντέλι (69') με τον αξέχαστο πανηγυρισμό του και ο Αλεσάντρο Αλτομπέλι (81'). Οταν μείωσε ο Πολ Μπράιτνερ (83') τα πάντα είχαν κριθεί.




ΔΥΤ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 1-1 (όμιλος EURO 1988)
Αμφότερες παρουσιάστηκαν με πολύ νεανικές ομάδες. Για ακόμα μία φορά οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι (52') και τον Αντρέας Μπρέμε (56') να ισοφαρίζει με έμμεσο φάουλ σε ένα απολύτως ισορροπημένο παιχνίδι. Ηταν το εναρκτήριο ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας και οι δύο χώρες ήταν αυτές που πέρασαν τελικά από τον Α' όμιλο, για να ηττηθούν στα ημιτελικά από Ολλανδία και Σοβιετική Ενωση αντίστοιχα.




ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 0-2 (ημιτελικός Μουντιάλ 2006)
Στο δικό της Μουντιάλ η Γερμανία έχασε και πάλι από τους Ιταλούς. Τούτη τη φορά το πάλεψε στα ημιτελικά, αλλά στα τελευταία λεπτά της παράτασης τα φαλτσαριστά πλασέ των Φάμπιο Γκρόσο (119') και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (121') σκότωσαν τα Πάντσερ που δεν πρόλαβαν καν να καταλάβουν τι τους συνέβη. Η Ιταλοί πήγαν τελικό και το σήκωσαν.




πηγή: gazzetta.gr

"Τράμπα" Ελία με Σωκράτη θέλει η Γιουβέντους!!

Για επιστροφή στην Serie A ετοιμάζεται ο Παπασταθόπουλος όπως προκύπτει από ιταλικά ρεπορτάζ, αφού η Γιουβέντους δίνει τον Ελιέρο Ελία για να πάρει τον Ελληνα στόπερ.
"Τράμπα" Ελία με Σωκράτη θέλει η Γιουβέντους!
Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι από τους Μπιανκονέρι που έδωσαν 10 εκατ. ευρώ στο Αμβούργο, όμως ποτέ δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Αντόνιο Κόντε και τώρα η διοίκηση του κλαμπ σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει να μέρος του deal για τον Ελληνα άσο.
Από την πλευρά της, η Βέρντερ Βρέμης που δεν μπορεί να δώσει τα 9 εκατ. ευρώ που ζητά η Γιούβε, έχει βάλει στο παιχνίδι τον Παπασταθόπουλο, ο οποίος πριν έναν χρόνο στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας με την Μίλαν και έχει ήδη εμπειρία τριών ετών από το Campionato και από την παρουσία του στην Τζένοα.
Το γερμανικό κλαμπ μόλις ολοκλήρωσε την απόκτηση του 24χρονου Ελληνα με κανονική μεταγραφή από τους Ροσομπλού (από τους οποίους αγωνιζόταν δανεικός) με ένα ποσό κοντά στα 4,5 εκατ. ευρώ και προσπαθεί να τον βάλει στο deal για τον Ελία επειδή η Γιουβέντους ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Οσον αφορά τον Σωκράτη, είχε κάνει σαφές πριν λίγες μέρες ότι έχει υπάρξει επαφή με ανθρώπους της Γηραίας Κυρίας για να συζητηθεί το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας.
Πηγή: gazzetta.gr

"Δεν τρέχει κάτι με Γιάνκοβιτς"

Κατηγορηματικά διαψεύδουν από την ΚΑΕ Ολυμπιακός τα σενάρια που κάνουν λόγο για πρόταση στον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς.
"Δεν τρέχει κάτι με Γιάνκοβιτς"
Το πρωί της Πέμπτης υπήρξαν δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο 22χρονος γκαρντ έχει έρθει σε συμφωνία με τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος, κάτι που διαψέδουν κατηγοριματικά στο Λιμάνι.
Πρώτο μέλημα των «ερυρθολεύκων» αυτή τη στιγμή είναι η πρόσληψη προπονητή και στη συνέχεια θα γίνει οποιαδήποτε μεταγραφή, ανανέωση ή αποδέσμευση.
 
πηγή: sportdog.gr  

Άρχισε το ψάξιμο o Μιχαλήτσος!!

Η απόφαση της Λίγκας που ανέβασε το ηλικιακό όριο της απόκτησης απεριόριστου αριθμού ελλήνων παικτών από τα 22 στα 24 χρόνια, έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις των ανθρώπων του Αρη, αφού έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Άρχισε το ψάξιμο o Μιχαλήτσος
Ήδη από την Τετάρτη το απόγευμα που έγινε γνωστή η είδηση, υπήρξε κινητοποίηση αφού τις τελευταίες μέρες είχε γίνει μια σχετική προεργασία και είχαν εντοπιστεί οι πιθανοί υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι. Άλλωστε δεν είναι δα και απεριόριστος ο αριθμός των αξιόλογων- και το βασικό- ελεύθερων ελλήνων παικτών που έχουν γεννηθεί από το 1988 και μετά.
Ο άνθρωπος που έχει επιφορτιστεί με τον ρόλο του αρχισκάουτερ είναι ο Γιάννης Μιχαλήτσος, του οποίου η δουλειά άλλωστε είναι εκτός από τους αντιπάλους να παρακολουθεί και ποδοσφαιριστές. Το καλό στην υπόθεση είναι ότι ο Μιχαλήτσος γνωρίζει καλά τους έλληνες ποδοσφαιριστές και όχι μόνο της μεγάλης κατηγορίας, αφού έχει παρακολουθήσει και αρκετά παιχνίδια των μικρότερων κατηγοριών.
Πηγή: allaboutaris.com

Έρχεται ο Κουμαλό!!

H Tότεναμ είπε το «ok» και ο Κουμαλό τη νέα σεζόν θα φοράει την φανέλα του ΠΑΟΚ με την μορφή δανεισμού!
Έρχεται ο Κουμαλό!
Ο Νοτιαφρικανός Μπογκανί Κουμαλό θα πρέπει να θεωρείται παίκτης της ομάδας, από την στιγμή που η Τότεναμ με έγγραφό της ενημέρωσε τον «δικέφαλο» πως θα δανείσει για την ερχόμενη χρονιά τον 25χρονο ποδοσφαιριστή. Ο νεαρός αμυντικός αναμένεται να βρεθεί στην Θεσσαλονίκη στις αρχές της επόμενες εβδομάδας.

πηγή: sportdog.gr   

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας στο σπίτι του Δώνη!

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση ένοπλης συμπλοκής, με έναν αστυνομικό τραυματία, που έγινε μετά από ληστεία στο σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη, στην οδό Ζίτσης 3 στη Κηφισιά.

Στις 17:55 Οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ συλλαμβάνουν και τον δεύτερο δράστη ο οποίος είναι τραυματισμένος από τα πυρά που αντάλλαξε με τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό

Στις 15:20 σημειώθηκε και δεύτερη ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και των ληστών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας από τους δύο ένοπλους, ενώ ο δεύτερος αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, όπου προσπάθησε να διαφύγει μέσα από αυλές σπιτιών. Αλβανικής καταγωγής ο πρώτος δράστης ηλικίας 25 ετών.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν λίγο μετά τη μιάμιση το μεσημέρι, όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του προπονητή, ακινητοποίησαν τον πεθερό του, τη σύζυγό του και ένα από τα ανήλικα παιδιά του και άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα.

Στο σπίτι, όμως, ήταν και ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργου Δώνη, 15 ετών, ο οποίος βγήκε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δράστες και ζήτησε βοήθεια από τη φρουρά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μένει στο διπλανό σπίτι.

Οι φρουροί ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και στο σημείο έφτασε γρήγορα περιπολικό.

Οι ληστές για να ξεφύγουν, πήραν για λίγο μαζί τους τον πεθερό του προπονητή, τον οποίο όμως άφησαν και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στο πόδι έναν αρχιφύλακα.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και τραυμάτισαν στο χέρι έναν από τους δράστες, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας.

Ακολούθησε καταδίωξη από τις δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή, μέσα στο ρέμα του Κοκκιναρά, ενώ, κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Ελευθερώτριας οι αστυνομικοί βρήκαν κοσμήματα και αίματα.

Στις 15:20 οι δράστες εντοπίστηκαν στη διασταύρωση των οδών Χειμμάρας και Ιθάκης, στην Κηφισιά, όπου έγινε η δεύτερη ένοπλη συμπλοκή. Στο σημείο εκείνο συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες, ο οποίος είναι τραυματισμένος, ενώ θεωρείται πιθανόν ότι έχει τραυματιστεί και ο δεύτερος που αναζητείται.

Ο αρχιφύλακας που τραυματίστηκε διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πηγή: real.gr

Χατζηνικολάου: «Αυτό που έκανε ο Πλατανιάς, δεν μπορεί να ξαναγίνει»

Ο τεχνικός του Πλατανιά, Γιάννης Χατζηνικολάου, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για την σπουδαία επιτυχία της ομάδας να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιτυχία. Το χωριό του Πλατανιά έχει χίλιους κατοίκους, αλλά επειδή είναι τουριστική περιοχή, σαν δήμος έχει 16.000 κόσμο. Το μυστικό της ομάδας ήταν το οικογενειακό κλίμα, η πολλή δουλειά, οι λίγες κουβέντες και η πίστη που υπήρχε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι κάτι μπορούμε να καταφέρουμε», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτό που κατάφερε ο Πλατανιάς δεν μπορεί να ξαναγίνει. Ανέβηκε με ένα μπάτζετ των 600.000 όταν άλλες ομάδες έπαιζαν μα μπάτζετ 2 και 3 εκατομμυρίων. Η Βέροια πρέπει να είχε 1,5 εκατομμύριο, πέρυσι ο ΟΦΗ είχε τρία εκατομμύρια. Και το ίδιο πέτυχε φέτος ο Πλατανιάς».

Για τη διοίκηση του Πλατανιά είχε μόνο καλά λόγια να πει:

«Τα παιδιά που απαρτίζουν τη διοίκηση ήταν πριν δέκα χρόνια παίκτες της ομάδας, έπαιζαν ποδόσφαιρο, έχουν εδώ τις επιχειρήσεις τους και αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ομάδα σαν παρέα και είπαν πάμε όπου μπορούμε. κατόρθωσαν έχοντας αυτό το όραμα και την πίστη του για τις ομάδες το κατάφεραν Δε χρωστάνε πουθενά, δεν πάει πιο μακριά το χέρι τους από εκεί που πρέπει και μέσα από το πάθος τους έφτασαν εδώ που έφτασαν».

Όσον αφορά το τι πρέπει να αλλάξει τη νέα σεζόν η ομάδα τόνισε:

«Να αλλάξει ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας, ενίσχυση με όχι τρελά νούμερα, αλλά με παίκτες που γνωρίζουν τη Σούπερ Λίγκα και να έχουν τη φιλοδοξία να παίξουν και βέβαια το γήπεδο, Πρώτη έδρα δηλώσαμε τα Περιβόλια, όπου έχει τις περισσότερες προϋποθέσεις, αλλιώς αν χρειαστεί τις πρώτες αγωνιστικές θα πάμε στο Παγκρήτιο».

Τέλος, για το αν συμφώνησε να μείνει και τη νέα περίοδο υπογράμμισε:

«Αυτή τη στιγμή η συμφωνία μας ήταν μέχρι το τέλος της σεζόν. Θα κάτσουμε να συζητήσουμε. Βλέπω ότι υπάρχει θετικό κλίμα και από τη διοίκηση και τη δική μου πλευρά να συζητήσουμε και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι».


πηγή: metrosport.gr