Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αλλη μια απόφαση-μνημείο από τα ...think tanks της Super League!

Η αυτο-θέσμιση της Super League, με την υποστηρικτική ανοχή της ΕΠΟ, μοιάζει με ένα είδωλο που κοιτάει τον εαυτό του σε σπασμένο καθρέφτη και καμώνεται περί την ακεραιότητά του.
Αλλη μια απόφαση-μνημείο από τα ...think tanks της Super League
Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.
Το να βαφτίζεις λοιπόν -με τρόπο ιησουιτικό- νομιμότητα αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούσες «κόκκινη γραμμή» άμυνας απέναντι στην ανομία δείχνει το μέτρο της δικαιοσύνης που φιλοδοξείς να επιβάλεις στα του οίκου σου.
Για να το κάνουμε λιανά: δεν αξίζει τον κόπο να είναι ένας πρόεδρος «κιμπάρης», να πληρώνει στην ώρα του, να φοβάται τα φέσια, τις ακάλυπτες επιταγές και τις οφειλές σε όποιον μιλάει ελληνικά. Δεν τον θέλει το ποδοσφαιρικό σύστημα έναν τέτοιο πρόεδρο, δεν του κάνει γιατί του χαλάει τη μόστρα.
Η χθεσινή απόφαση της διοργανώτριας αρχής να επιτρέψει στις ομάδες που δεν πήραν άδεια, να κάνουν μεταγραφές σαν να μη συμβαίνει τίποτα, καταστρατηγεί κάθε έννοια λογικής, επιχειρηματικότητας, υγιούς ανταγωνισμού και αθλητικού πολιτισμού. Είναι μνημείο κυνισμού, ανευθυνότητας και ως τέτοια πρέπει να μπει στον μακρύ κατάλογο των... θαυμάτων που συμβαίνουν στη χώρα μας.
Είναι μαθηματικά βέβαιο πως οι στρατιές των παικτών που είναι απλήρωτοι θα μεγαλώσουν πολύ σύντομα. Το ότι αυτή η απόφαση αποτρέπει να σκάσουν τα κανόνια τώρα, δεν σημαίνει ότι θα καταφέρει να μην απασφαλιστούν οι βόμβες στο κοντινό μέλλον.
Ενα πρωτάθλημα που στηρίζεται σε... μπαταχτσήδες είναι ένα πρωτάθλημα καταδικασμένο σε αποτυχία. Μια καρικατούρα που ντύθηκε με τα πιο κιτς ρούχα για να ταιριάζει στα γούστα των παραγόντων. Κλεισμένο στον μικρόκοσμό του, το... βαθυκράτος του ελληνικού «παραγοντικού» ποδοσφαίρου της Ελλάδας ζει και βασιλεύει. Μόνο που το βασίλειό του, με τέτοιου είδους αποφάσεις, έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με την κοινή λογική...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: