Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Έτσι θα πετύχει ο Θωμάς!!

Όλα όσα πρέπει να γίνουν ως τις 6 Ιουλίου προκειμένου το δύσκολο εγχείρημα του Μαύρου να αποκτήσει γερές βάσεις. Τα διαρκείας, ο Κλωναρίδης, ο Γκερέιρο και το μήνυμα του Θωμά που έγινε …άσος και στο facebook! Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Έτσι θα πετύχει ο Θωμάς
Στις 6 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία αποπληρωμής της ληξιπρόθεσμης δόσης προς το «άρθρο 44» και αρχίζει η επικίνδυνη περίοδος για την ΑΕΚ καθώς από την επόμενη ημέρα ελλοχεύει ο κίνδυνος διάρρηξης του. Κάτι που εφόσον συμβεί θα συνεπάγεται ότι η ευνοϊκή ρύθμιση που επιτεύχθηκε το 2004 δεν θα είναι πλέον σε ισχύ κι ως εκ τούτου τα συνολικά χρέη της ΑΕΚ θα αγγίζουν (ξανά, όπως τότε) τα 160 εκατ. ευρώ. Μοιραία η πτώχευση της εταιρείας θα είναι αναπόφευκτη.
Απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο το οποίο «γιγαντώθηκε» τους τελευταίους μήνες, ο Μαύρος καλείται να βρει καίριες απαντήσεις και μάλιστα άμεσα. Στις επόμενες 8 ημέρες πρέπει να έχει καθαρή εικόνα για το αν η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι αναστρέψιμη. Και αυτό θα εξαρτηθεί από τα ακόλουθα:
- Την έκρηξη στις πωλήσεις των καρτών διαρκείας. Ο αριθμός είχε φτάσει το απόγευμα της Τετάρτης στα 4.200 και η αύξηση στη διάθεσή τους είναι εμφανής. Ωστόσο αν ως τις 6 Ιουλίου, δηλαδή σε 8 ημέρες από σήμερα, ο συνολικός αριθμός δεν έχει «ακουμπήσει» (τουλάχιστον) στις 12-13.000, το μήνυμα δεν θα είναι ενθαρρυντικό. Με τους σημερινούς ρυθμούς πάντως, ο στόχος αυτός φαντάζει ως εφικτός. Κι ας μην ξεχνάμε ότι πήχης της τελικής σούμας έχει τεθεί πολύ ψηλά: ο Μαύρος θέλει να δει το τελικό νούμερο να αγγίζει τις 30.000!
- Την (άμεση) πώληση τουλάχιστον ενός ποδοσφαιριστή των τριών που πολιορκούνται από ομάδες του εξωτερικού ώστε να υπάρξει ρευστότητα. Οι Κλωναρίδης, Μάκος και Λεονάρντο είναι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν να φέρουν αρκετά χρήματα στο σύλλογο. Ο Μαύρος επιθυμεί διακαώς την παραμονή του πρώτου, ωστόσο με ένα ποσό που θα ξεπερνούσε το 1 εκατ. ευρώ (τόσα φέρεται ότι δίνει η γαλλική Λιλ για τον μικρό ήρωα της περυσινής σεζόν) μάλλον θα παραχωρούσε οποιονδήποτε εκ των τριών.
- Την αποδέσμευση παικτών με «βαριά» συμβόλαια οι οποίοι σύμφωνα με τον Βλάχο μπορούν να αντικατασταθούν από ικανότερους με πολύ λιγότερα χρήματα. ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Οι Αργυρίου, Ρίκκα, Λαγός και Γκερέιρο κοστίζουν την ΑΕΚ περίπου 2,3 εκατ. ευρώ ετησίως συμπεριλαμβανομένης της εφορίας που επιβαρύνει την ΠΑΕ! Το θέμα είναι πως τους πείθεις να υπογράψουν λύσεις συμβολαίων όταν έχουν να παίρνουν και οφειλόμενα…
- Την επίτευξη νέων διακανονισμών με εκείνους που έχουν λαμβάνειν από… παλιά! Το πέτυχε με τον Γιώργο Αλεξόπουλο ο οποίος έκανε για 6η φορά από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας συμβιβασμό με την Ένωση, ωστόσο αυτό δεν είναι κριτήριο διότι ο «Αλεξό» είναι γνωστό ότι δεν θα κατέθετε ποτέ προσφυγή κατά της ΑΕΚ. Πως θα το πετύχει όμως με τον Παντελή Καφέ στον οποίο οφείλονται περίπου 450.000 ευρώ; Πως θα το πετύχει με τον Βάργκας (έχει λαμβάνειν 160.000 ευρώ) και άλλους πιστωτές που περιμένουν στη γωνία (ακόμα προς τον Μαϊστόροβιτς υπάρχει οφειλή);
Άσος και στο Facebook o Θωμάς!
Εν τω μεταξύ ο Θωμάς Μαύρος γνωστοποίησε του Facebook τους (δικούς του) τέσσερις βασικούς στόχους για την ευημερία της ΑΕΚ. Όπως έγραψε στην εν λόγω σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:
«ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4.
1.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
2.Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
3.ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ
4.ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΣΑΣ Κ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ Κ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Σ ΆΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΑΚΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΥΤΗ ΜΕΓΑΛΗ, ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ! ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΘΩΜΑΣ»...
Αυτοί πάντως που δεν επισημαίνονται μέσω της συγκεκριμένης τοποθέτησης είναι οι τρόποι με τους οποίους όλα τα προαναφερθέντα μπορούν να καταστούν και εφικτά. Ο ίδιος πάντως το πιστεύει και το διαλαλεί σε κάθε δημόσια έκφρασή του! Οψόμεθα…
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: