Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Όχι και… τελευταία!!

«Αναστήθηκε» η Πάσος Φερέιρα και πήρε το τρίποντο (3-1) επί της Μαρίτιμο που την κρατάει στο παιχνίδι της παραμονής και διατήρησε το χαμό στον πάτο της βαθμολογίας της Πορτογαλίας.

Όχι και… τελευταία!
Ο χαμός στις θέσεις της παραμονής στην Πορτογαλία συνεχίζεται.

Η Πάσος Φερέιρα επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές επικρατώντας με 3-1 της Μαρίτιμο και ισοβαθμεί πλέον με Μπελενένσες και Ολιανένσε.

Τρεις βαθμούς παραπάνω έχει η Ρίο Άβε, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Νασιονάλ, στερώντας απ΄’ την τελευταία την ευκαιρία να απομακρυνθεί απ’ την Γκιμαράες που την καταδιώκει στη μάχη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Σημαντικό τρίποντο από την άλλη πήρε η Ζιλ Βιθέντε κόντρα στη Σετούμπαλ με 1-0, η οποία ξέφυγε απ’ τις θέσεις του υποβιβασμού, ενώ κράτησε τους φιλοξενούμενους στην ένατη θέση.

21η αγωνιστική:


Σάββατο 1/3

Εστορίλ-Ολιανένσε 2-0
(10’ αυτ. Μλάντεν,44’,61 Γκαλβάο, 89’πεν. Βαζ)

Σπόρτινγκ-Μπράγκα 2-1
(70' Τζέφερσον, 74΄Σλιμανί - 37' αυτ. Πατρίσιο)

Κυριακή 2/3

Ζιλ Βιθέντε-Σετούμπαλ 1-0
(73’ πεν. Πειχότο)

Νασιονάλ-Ρίο Άβε 1-1
(80’ Ντιέγκο – 58’ Μαγκούμπ)

Πάσος Φερέιρα-Μαρίτιμο 3-1
(54’ Σέρι, 83’ Μποαβεντούρα, 85’ Μπέμπε - 31' Ντερλέι)

Μπελενένσες-Μπενφίκα (19:00)

Γκιμαράες-Πόρτο (21:15)

Δευτέρα 3/3

Αρούκα- Ακαντέμικα (22:00)


Επόμενη αγωνιστική (22η):

Ρίο Άβε – Ακαντέμικα
Μπράγκα – Νασιονάλ
Ολιανένσε – Μπελενένσες
Πάσος Φερέιρα – Ζιλ Βιθέντε
Μπενφίκα – Εστορίλ
Σετούμπαλ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Πόρτο – Αρούκα
Μαρίτιμο - Γκιμαράες
Πηγή: sport-fm.gr

«Παγωμάρα» με Ολαϊτάν!

Μια σοκαριστική και φαινομενικά ανεξήγητη πτώση του Μάικλ Ολαϊτάν «πάγωσε» όσους παρακολουθούν το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Νιγηριανός -έχοντας ευτυχώς τις αισθήσεις του.

«Παγωμάρα» με Ολαϊτάν
Την έντονη ανησυχία όλων όσων αγωνίζονται και παρακολουθούν το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού προκάλεσε η κατάρρευση του Μάικλ Ολαϊτάν.

Ενώ περπατούσε κανονικά και πήγαινε να κυνηγήσει μια φάση, ο Νιγηριανός -χωρίς να τον ακουμπήσει κανένας- σωριάστηκε στο έδαφος. Ο τρόπος, δε, που έγινε αυτό (χωρίς να βάζει τα χέρια και δείχνοντας να μην έχει τις αισθήσεις του) πάγωσε όλο τον κόσμο στο «Καραϊσκάκη».

Μετά απ’ όλα αυτά, τα ιατρικά επιτελεία και των δυο ομάδων παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποχώρησε σε φορείο καταχειροκροτούμενος, ανάμεσα σε άλλους, και απ’ τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τον Γιάννη Αναστασίου.

Το θετικό είναι πως ο Ολαϊτάν έδειχνε να έχει τις αισθήσεις του όταν αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ τα νεότερα για την κατάστασή του (που σχετίζεται σύμφωνα με την πρώτη διάγνωση, με κάποιο πρόβλημα στον αυχένα) αναμένονται μετά τις εξετάσεις που θα υποβληθεί στο νοσοκομείο.Πηγή: sport-fm.gr

«Αλύγιστη» Ρεάλ!!

Τι κι αν η Ατλέτικο έφερε προς στιγμήν… τούμπα το ματς; Η Ρεάλ δεν «μάσησε» στο «Βιθέντε Καλντερόν», με τον Κριστιάνο να διαμορφώνει το 2-2 που διατηρεί –όπως και να ‘χει- στην κορυφή τη «βασίλισσα».

«Αλύγιστη» Ρεάλ! (video)
Η ισπανική κορυφή δεν θα αλλάξει χέρια μετά το μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης!

Η Ρεάλ είδε να χάνει τη… γη κάτω απ’ τα πόδια της όταν η Ατλέτικο έκανε την προσωρινή ανατροπή, αλλά στο τέλος «μίλησε» ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έγραψε το τελικό 2-2 σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα! Από ένταση, από θέαμα, από διαιτητικά παράπονα!

Και σίγουρα η «βασίλισσα» θα μπορεί να αισθάνεται πιο χαρούμενη διότι έστω και με το βαθμό της ισοπαλίας παραμένει σίγουρα στο +3 απ’ τους «ροχιμπλάνκος» και ακόμα αν η Μπαρτσελόνα κερδίσει, πάλι θα είναι στο +1 απ’ τους Καταλανούς.

Το ματς

Πριν καλά-καλά «ζεσταθούμε» ο Μπενζεμά πήρε την μπαλιά από τον Ντι Μαρία και «πάγωσε» το γήπεδο, ανοίγοντας το σκορ για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και στο 11’ ήρθαν τα πρώτα παράπονα, όταν οι παίκτες της Ατλέτικο «φώναξαν» για ανατροπή του Ντιέγκο Κόστα σε μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος, με το διαιτητή να λέει πως το ματς πρέπει να συνεχιστεί. Κι αφού η ένταση συνεχίστηκε για λίγα λεπτά, ο Γάλλος επιθετικός παραλίγο να κάνει το 2-0, όμως ο Κουρτουά απέκρουσε. Κι αφού η Ρεάλ δεν τα κατάφερε, η Ατλέτικο έφτασε στην ισοφάριση!

Στο 28’ ο Τουράν έκανε εξαιρετική ενέργεια, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Κόκε κι εκείνος με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1 μέσα σε αποθέωση. Και η Ατλέτικο δεν έμεινε εκεί. Γιατί μπορεί αρχικά ο Ντιέγκο Λόπεθ να σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Ντιέγκο Κόστα, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα (45’) ο Γκάμπι έπιασε «κεραυνό» από τα 30 μέτρα και με την εκπνοή του πρώτου μέρους έκανε την ολική ανατροπή και το 2-1 υπέρ των «ροχιμπλάνκος».

Η «βασίλισσα» μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο μέρος. Και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά αφού κυνηγούσε το σκορ. Ωστόσο μέχρι το 70’ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει και το 3-1 σε ευκαιρίες του Ντιέγκο Κόστα και του Τουράν, όπως και το 2-2 με τον Μπενζεμά. Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε. Μέχρι που ανέλαβε δράση ο κορυφαίος παίκτης για το 2013. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Αφού λοιπόν στο 75’ έχασε μοναδική ευκαιρία, στο 82’ δεν συγχώρησε τη λάθος αντίδραση των αμυντικών της Ατλέτικο και με ωραίο σουτ «εκτέλεσε» τον Κουρτουά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2, παρά την πίεση των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά.


Atletico Madrid 2-2 Real Madrid - All Goals από Goals_Arena

Πηγή: sport-fm.gr

Από τ' ολότελα…!!

Θα μπορούσε να κερδίσει, αλλά και να χάσει… Η Καλλονή πήρε βαθμό μέσα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, που επίσης διεκδίκησε το «τρίποντο», αλλά και ο βαθμός ίσως να αποδειχθεί πολύτιμος στη συνέχεια.

Από τ' ολότελα…
Βαθμό και εντυπώσεις μοιράστηκαν Πανιώνιος και Καλλονή στη Νέα Σμύρνη και παρέμειναν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά κέρδισαν από έναν πόντο που μπορεί στη συνέχεια να τους φανεί σημαντικός.

Ο Κολοβός άνοιξε το σκορ στο 54' και ο Αναστασιάδης ισοφάρισε στο 70ο λεπτό. Τους 31 πόντους έφθασαν οι γηπεδούχοι,οι οποίοι είναι στην 13η θέση. Στους 33 ανέβηκε η ομάδα της Μυτιλήνης, που είναι στην ένατη θέση, αλλά απειλεί να την ξεπεράσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει έναν πόντο λιγότερο και αγωνίζεται τη Δευτέρα στην Κρήτη με τον Πλατανιά.

Κακό το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να έχουν λίγες ευκαιρίες, αλλά στην επανάληψη απέκτησε ρυθμό και είχε ευκαιρίες. Πάντως και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη.

Κάθισε στο... αποτέλεσμα μετά την ισοφάριση η Καλλονή, καθώς γέμισε... το κέντρο της και προσπάθουσε να παγώσει τον ρυθμό. Ο Πανιώνιος από εκεί και πέρα δημιουργούσε με στημένες φάσεις από το 70' και μετά μέσω του Λάζνικ, ο οποίος παραλίγο να σκοράρει από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο και το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και οι δύο ομάδες δημιούργησαν λίγες φάσεις. Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή και έλεγχε το παιχνίδι μέχρι το 40’, αλλά δεν είχε γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Θα μπορούσε να μπει μπροστά στο σκορ στο 17ο λεπτό, όταν ο Λάζνικ έβγαλε τον Κολοβό απέναντι από τον Χογκ, αλλά ο νεαρός μέσος δεν τελείωσε καλά τη φάση.

Η Καλλονή άρχισε να γίνεται απειλητική στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, δημιουργώντας δύο φάσεις με τους Λεοζίνιο και Περόνε. Όμως, Ο Ανέστης αντέδρασε σωστά και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλύτερο στην επανάληψη, καθώς απέκτησε… «σφυγμό» και είχε φάσεις. Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά, καθώς τον βοήθησε και η είσοδος του Αραβίδη στον αγωνιστικό χώρο. Ο 27χρονος επιθετικός ήταν μάλιστα και στη φάση του γκολ, καθώς το δυνατό του σουτ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει ο Χογκ και στη συνέχεια εκτέλεσε εξ επαφής ο Κολοβός.

Από εκεί και πέρα… εμφανίστηκε και η Καλλονή στο παιχνίδι, σε ότι αφορά το δεύτερο μέρος και με δύο ατομικές προσπάθειες του Περόνε, ο οποίος και στις δύο (57’, 59’) περιπτώσεις παραλίγο να σημειώσει δύο εντυπωσιακά τέρματα.

Τελικά, η προσπάθεια της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη ανταμείφθηκε στο 70’, όταν ο Λεοζίνιο σέντραρε και ο στόπερ της, Ανέστης Αναστασιάδης, ο οποίος είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό το αποτέλεσμα φάνηκε πως βόλευε τους φιλοξενούμενος, διότι ο προπονητής τους πέρασε έξω τους Λεοζίνιο και Περόνε, βάζοντας τους Φουρλάνο και Φαρία στο ματς, που έδωσαν βοήθειες στα μαρκαρίσματα.

Ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο του ματς από εκεί και πέρα, αλλά κατάφερε να απειλήσει με στημένες φάσεις κυρίως από εκεί και πέρα και λίγο πριν το φινάλε ο Λάζνικ, παραλίγο να πετύχει ένα εντυπωσιακό κόρνερ, σημαδεύοντας εστία από εκτέλεση κόρνερ.


Πανιώνιος (Ν. Αναστόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός, Λάζνικ, Παντίδος, Μητρόπουλος, Ντούνης, Λαμπρόπουλος, Γιάννου (46’ Αραβίδης).

Στον πάγκο οι: Παπαδόπουλος, Παναγιωτούδης, Ζαχαράκης, Κουλοχέρης, Μπούζας και Πάνος.

Καλλονή (Γ. Ματζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Ποντάνι, Καλτσάς, Λεοζίνιο (78’ Φαρία), Γιονάν, Μανούσος (87' Φουρλάνος), Περόνε (75’ Ζος).

Στον πάγκο οι: Σιδεράκης, Νιαμπούγιου, Γιούκαρης, Ντάμπος. Πηγή: sport-fm.gr

Το ημίχρονο νίκης κι ο Σιδηρόπουλος!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος λέει μέσα από το blog του στο gazzetta την τελευταία κουβέντα του για το ντέρμπι.
Εννιά φορές στις δέκα, είναι καθοριστικό στα ντέρμπι το ποιος θα βάλει το πρώτο γκολ. Κι η ποδοσφαιρική λογική λέει πως το ίδιο θα είναι και σήμερα.
Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να μπει πολύ δυνατά, και λόγω έδρας, στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά η συνέχεια του ημιχρόνου και γενικά το α΄ημίχρονο προβλέπεται αμφίρροπο. Μπορεί κάποιος να προσέξει, ότι σχεδον πάντοτε, το πιο καλό ημίχρονο του ΠΑΟ είναι το α΄. Και εδώ και πάρα πολύ καιρό, από τότε που άλλαξε λίγο τρόπο παιχνιδιού, πιο συχνά σκοράρει στο α΄, παρά στο β΄ ημίχρονο.
Κι όπως όλες οι ομάδες που πρεσάρουν μέσα στο παιχνίδι, έτσι κι ο Παναθηναϊκός, πρεσάρει καλύτερα στο α΄ ημίχρονο, όπου οι παίκτες έχουν και μεγαλύτερη φρεσκάδα. Αν λοιπόν καταφέρει ο Παναθηναϊκός και προηγηθεί, θα έχει κάνει ένα σοβαρό βήμα για να μη χάσει. Στα έξι τελευταία ντέρμπι, ως φιλοξενούμενος, στα οποία προηγήθηκε ο ΠΑΟ, τελικά έφερε τέσσερις ισοπαλίες, μία φορά έχασε και μία φορά κέρδισε: όταν το 2007 σκόραρε στο 89’ και δεν είχε χρόνο ο Ολυμπιακός να ισοφαρίσει. Αντίθετα, στα πέντε τελευταία ντέρμπι στα οποία ο Ολυμπιακός, ως γηπεδούχος, άνοιξε το σκορ, κέρδισε και στα πέντε…
Για να αντιληφθείτε πόσο σημαντικό είναι στα ντέρμπι το λεγόμενο πρώτο  γκολ, ο ΠΑΟ έχει γυρίσει εκτός έδρας μία φορά σε ολόκληρη την ιστορία του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο και προηγούμενο με 1-0: το 1960!!!
Είναι, πάντως, πραγματικά ένα «θέμα» για τον Ολυμπιακό, το πώς ο ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια καταφέρνει και προηγείται τόσο συχνά μέσα στο Καραϊσκάκη-και μάλιστα με γκολ στα πρώτα λεπτά: στο 17’ με τον Ζέκα, στο 14’ με τον Εντόϊ, στο 21’ με τον Έκι. Όπως και πέρσι, αλλά στο ΟΑΚΑ, ήταν 1-0 μπροστά από το 17’ (Μαυρίας). Είναι κάτι που δείχνει ότι αν μη τι άλλο οι πράσινοι μπαίνουν πιο αποφασιστικά μέσα στα παιχνίδια τους με τον Ολυμπιακό, γιατί θέλουν να «δείξουν» πράγματα. Απλά στη συνέχεια, η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ισορροπεί την κατάσταση.
Θεωρώ βέβαιο ότι το αποτέλεσμα στο ημίχρονο θα είναι καταλυτικό για την εξέλιξη του αγώνα. Φέτος, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο Ολυμπιακός σε 14 παιχνίδια του προηγούνταν στο ημίχρονο-κέρδισε σε όλα! Όμως, όταν δεν κέρδιζε στο ημίχρονο, στα περισσότερα παιχνίδια του τα έβρισκε σκούρα και στο τέλος. Από τα υπόλοιπα 18 παιχνίδια του, στα 16 ήταν ισόπαλος και στα δύο έχανε 0-1. Από αυτά λοιπόν τα 18 ματς, τα τέσσερα τέλειωσαν ισόπαλα και σε άλλα οκτώ κέρδισε οριακά.
Ο Παναθηναϊκός πιστεύω ότι θα θελήσει κι αυτός να τελειώσει το ημίχρονο τουλάχιστον ισόπαλο. Κι όπως και στο ντέρμπι του α΄γύρου, στη Λεωφόρο, να εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι, που μπορεί να γείρει είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. Έχει τον Σίντεφελντ σε καλή κατάσταση πλέον, έχει τον Ατζαγκούν να πιέζει πολύ στο άλλο μισό του γηπέδου και να επιχειρεί γρήγορα να βγάλει κάθετες για τους κυνηγούς, έχει τον Μπεργκ εκτός ρέντας σε ό,τι αφορά το γκολ αλλά με καλές κινήσεις για τους συμπαίκτες του, τον Αμπέϊντ και τον Πράνιτς να αξιοποιούν τα καλά πόδια τους και τον Κλωναρίδη την ταχύτητά του, το Νάνο να διεμβολίζει από αριστερά και τους ψηλούς αμυντικούς του να είναι επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις.
Δεν είναι καμία φοβερή ομάδα ο Παναθηναϊκός, αλλά για να τον νικήσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δουλέψει πολύ το ματς επιθετικά και να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα κι αμυντικά. Και να βρει, βεβαίως, κάποιον καινούργιο σκόρερ για τα ντέρμπι με τον ΠΑΟ, είτε αυτός είναι ο Ολαϊτάν, ο Βαλντέζ (παλιότερα σκόρερ δύο γκολ στο Βέρντερ-ΠΑΟ 5-1), ο Τσόρι, ο Κάμπελ-αφού όλοι οι σκόρερ των προηγούμενων ετών παίζουν στην Αγγλία!
Δύο κουβέντες για το διαιτητή; Η εντύπωση που έχω για το Σιδηρόπουλο είναι ότι  πρόκειται για διαιτητή που θέλει να περνάει όσο το δυνατόν απαρατήρητος. Μου φαίνεται ότι δεν θα τον…ενοχλούσε κιόλας μία ισοπαλία, όπως στο περσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0. Εδώ και ένα χρόνο, ο Ολυμπιακός τέσσερα παιχνίδια δεν έχει κερδίσει στο πρωτάθλημα (1-1 με ΠΑΟ και 0-0 με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Παναιτωλικό). Στα δύο έχει σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος.  Δεν τον θυμάμαι γενικά να κάνει χοντρά λάθη και είναι καριερίστας, αφού πρόκειται για το μοναδικό Έλληνα ρέφερι που παίρνει πλέον καλά παιχνίδια από την ΟΥΕΦΑ στα κύπελλα Ευρώπης.
Οι επόπτες; Ο Ευθυμιάδης έχει κάνει λάθη. ο Γρεβένης λιγότερα.
Στο τέλος της ημέρας, ας έχουμε υπόψιν μας ότι σπανιότατα εδώ και χρόνια βλέπουμε διαιτησία να επηρεάζει το αποτέλεσμα ενός ντέρμπι.
Πηγή: gazzetta.gr

Tο κοράκι για το ντέρμπυ, η γκέλα και η γκρίνια!!

O θρυλικός Αποδυτηριάκιας γράφει στη στήλη του στον sportdog δύο λόγια για τον Τάσο Σιδηρόπουλο, που θα "σφυρίξει" σήμερα στο Φάληρο... Ο Σιδηρόπουλος είναι σήμερα ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής. Ποιος το λέει αυτό; Η UEFA, όχι εγώ, ούτε η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ που τον όρισε στο ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Και βγήκε ο κύριος Σταμάτης Βελής και είπε ότι το κοράκι είναι στημένο κι έχει εντολή να καθαρίσει τη μπουγάδα σε βάρος του Παναθηναϊκού. Γιατί ξηγήθηκε έτσι ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα; Πρώτα δυο λόγια για τον μπάτσο Σιδηρόπουλο.
Είναι Δραμινός, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και μένει μόνιμα στη Ρόδο διότι είναι προϊστάμενος στην αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών, επικεφαλής σε ειδική μονάδα του Νοτίου Αιγαίου.
Πρώτο ματς του Τάσου Σιδηρόπουλου στο πρωτάθλημα ήταν το Παναιτωλικός-Ολυμπιακός όπου ο πρωταθλητής έκανε την πρώτη του γκέλα (0-0), και πρώτα ο Σάββας Θεοδωρίδης, μετά οι εφημερίδες του Ολυμπιακού του τα έχωσαν με βαρύτατες εκφράσεις. Δημιουργήθηκε ένα τέτοιο κλίμα και για ένα διάστημα ο Σιδηρόπουλος εξαφανίστηκε, δεν τον έβαζαν να παίζει.
Αρχές Φεβρουαρίου στη Λισαβώνα έγινε το σεμινάριο για τους διαιτητές της κατηγορίας Ελίτ. Ο Σιδηρόπουλος δεν είναι ελίτ, είναι στην Αʼ ευρωπαϊκή κατηγορία. Στο εν λόγω σεμινάριο, που διοργανώνεται από την UEFA δυο φορές το χρόνο καλούνται και κάποιοι της Α΄κατηγορίας και παρακολουθούν τις εργασίες ειδικά για τους τοπ ρέφερυ.
Δυο φορές στο πρωτάθλημα σφύριξε τον Παναθηναϊκό ο Σιδηρόπουλος και τις δυο φορές οι πράσινοι κέρδισαν, 4-0 στο ΟΑΚΑ την Καλλονή και 1-0 τον Πλατανιά στη Λεωφόρο.
Τα παράπονα του Παναθηναϊκού είναι από το παιχνίδι του περασμένου πρωταθλήματος, στο ΟΑΚΑ, με ΠΑΣ Γιάννενα, όπου ο Σιδηρόπουλος, διαιτητής που δεν «παίζει» με κάρτες, είχε αποβάλλει τον Κατσουράνη. Θυμίζω ότι ο παίκτης, σαν αρχηγός του Παναθηναϊκού έφαγε έξι αγωνιστικές, επειδή είχε εξυβρίσει τον διαιτητή και παραδέχθηκε ότι τον είχε μπινελικώσει. Πριν λήξει η ποινή του ο Κατσουράνης είχε λύσει το συμβόλαιό του με Παναθηναϊκό.
Ο Βελής στήριξε την υποψία του ότι ο Σιδηρόπουλος θα παίξει στο ντέρμπυ με εντολές να σφάξει τον Παναθηναϊκό λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας αλλά και επηρεασμένος από την ανακοίνωση «κύκλων» της πράσινης ΠΑΕ, αμέσως μετά τον ορισμό του διεθνή διαιτητή. Οι οποίοι «κύκλοι» είπαν το εξής συβυλλικό: Ελπίζουμε ο διαιτητής να είναι νηφάλιος. Γιατί;

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ήταν ή, όχι ο Σιδηρόπουλος στο σεμινάριο στη Καρδίτσα, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Αμέσως μετά τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού «κύκλοι» της αθηναϊκής ΠΑΕ αφού εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το εν λόγω κοράκι, είπαν και το εξής σιβυλλικό: Ελπίζουμε ο διαιτητής να είναι νηφάλιος. Κάπως έτσι. Τι σημαίνει αυτό;
Ο Κυριάκος Θωμαϊδης της εκπομπής Η Δίκη της Δευτέρας είχε υποστηρίξει ότι στο σεμινάριο διαιτητών που έγινε στην Καρδίτσα, ο Σιδηρόπουλος μεταφέρθηκε σε κατάσταση μέθης στο νοσοκομείο.
Δεν είναι έτσι. Ο αποδυτηριάκιας, επειδή δεν έχει γραφτεί τίποτα περί αυτού του «επεισοδίου», θα πει τι ακριβώς έπαιξε. Πράγματι, ο Σιδηρόπουλος είχε πιει, όμως ελάχιστα, όχι περισσότερο από δύο ποτήρια, και πράγματι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Κάποια πράγματα είναι πολύ προσωπικά. Και δεν επιτρέπεται να τα ακουμπάς στο όνομα του κωλοποδοσφαίρου, της κωλοδιαιτησίας. Τέλος πάντων, μια που το πράμα έφθασε μέχρι εκεί, να πούμε τι συνέβη.
Τηλεφώνησε στην Καρδίτσα η γυναίκα του 34χρονου διαιτητή και του γνωστοποίησε ένα μαύρο γεγονός. Ότι απέβαλε. Ο αστυνομικός Σιδηρόπουλος ένοιωσε εκείνη τη στιγμή να του βγάζει κόκκινη κάρτα η ζωή. Βρέθηκε εκτός εαυτού.
Κάτι τελευταίο: Μέσα στα πέντε καλύτερα ζευγάρια αντιπάλων στο φετινό γιουρόπα ληγκ ήταν το Βικτόρια Πλζεν-Σαχτάρ Ντονέσκ που σφύριξε ο Σιδηρόπουλος, ο κορυφαίος σήμερα Έλληνας διαιτητής, σύμφωνα με τη βαθμολογία της UEFA.


Πηγή: sportdog.gr

Ρε, τι έκανε ο άνθρωπος; (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

«Σκυλίσια Μέρα» με το απίστευτο ρεκόρ ενός τεράστιου παικταρά που έβαλε σε ένα παιχνίδι 100 πόντους, γράφοντας ιστορία! Δείτε περί τίνος πρόκειται και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό... Ήταν 2 Μαρτίου 1962 όταν ο κόσμος έτριβε τα μάτια του για να πιστέψει αν ήταν αληθινό αυτό που έβλεπε να συμβαίνει στο ΝΒΑ.
Ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι και πέτυχε 100 πόντους στο παιχνίδι Φιλαδέλφεια – Νέας Υόρκης. Με την φανέλα των Γουόριορς είχε 36/63 σουτ και 28/32 βολές! Τους τρέλανε τους Νικς!
Το παιχνίδι έληξε με 169-147, με τον Τσάμπερλεϊν εκείνη τη σεζόν να σημειώνει 4.029 πόντους με μ.ο. 50.3 ανά αγώνα! Και 48.5 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.
Το κακό είναι ότι το παιχνίδι δεν είχε μεταδοθεί τηλεοπτικά και δεν υπάρχει σχετικό βίντεο από τον αγώνα και την απίστευτη επίδοση του Τσάμπερλεϊν.
Σε άλλο ματς, πάντως, λίγο νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 1961, είχε βάλει 78 πόντους.
Ο Τσάμπερλεϊν γεννήθηκε το 1936 κι έφυγε από την ζωή τον Οκτώβριο του 1999.
Φόρεσε την φανέλα των Philadelphia/San Francisco Warriors από το 1959-65, Philadelphia 76ers από το 1965-68 και των Los Angeles Lakers από το 1968-73.
Κατέκτησε δυο πρωταθλήματα ενώ αναδείχθηκε τέσσερις φορές MVP. Φορούσε το Νο13 και είχε ύψος 2μ.16.
Δείτε τον Ρέτζι Μίλερ να μιλάει για το μεγάλο ρεκόρ. Στο βίντεο παρουσιάζονται και μερικά δημοσιεύματα από εκείνον τον αγώνα.


Πηγή: sportdog.gr

"Δεν είναι Μήτρογλου, θα πάει σε μεγάλη ομάδα"!

Για ποιον παίκτη τους είναι σίγουροι στον Ολυμπιακό ότι θα πάρει μεταγραφή σε μεγάλο κλαμπ, σε αντίθεση με τον Μήτρογλου κι από πού προκύπτει αυτή η αισιοδοξία; Η απάντηση στο θέμα του σκύλου!
Δεν είναι και λίγο, άλλωστε, μετά από τα 15 εκ. ευρώ που έδωσε η Φούλαμ για τον Μήτρογλου, να μαθαίνεις από την πιάτσα ότι βλέπουν με καλό μάτι κι άλλον παίκτη σου οι ευρωπαϊκές ομάδες. Και το καλοκαίρι αναμένεται να βρεθούν στην πόρτα σου για να τον αποκτήσουν...
Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, υπάρχει η αισιοδοξία ότι το προσεχές καλοκαίρι θα υπάρξει πρόταση ισάξια με αυτή που πωλήθηκε ο Μήτρογλου, στα 15 εκ. ευρώ δηλαδή, για τον Κώστα Μανωλά. Μόνο που στην περίπτωση του νεαρού άσου, υπάρχει η βεβαιότητα ότι η μεταγραφή του θα γίνει σε μεγάλη ομάδα και όχι όπως του Μήτρογλου!
"Αυτός θα φύγει μόνο για μεγάλη ομάδα", λένε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για τον νεαρό άσο και ο σκύλος ήδη έχει αποκαλύψει ότι ο Γκουαρντιόλα έχει στείλει άνθρωπο της Μπάγερν σήμερα, για να τον δει να αγωνίζεται στο ντέρμπι...

Πηγή: sportdog.gr

Αργεντίνικη… μαγεία!!

Με τρεις Αργεντινούς παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να συνδυάζονται εξαιρετικά, οι Αρκάδες πανηγύρισαν νέα νίκη στο γήπεδό τους επί του «μαχητικού» Πανθρακικού με σκορ 1-0!

Αργεντίνικη… μαγεία!
Στην Τρίπολη έριχνε… καρέκλες. Θέαμα σοβαρό δεν είδαμε. Αλλά, ακόμα κι έτσι ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε το… κλειδί της νίκης!

Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Πανθρακικού για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, χάρη στην κεφαλιά του Ντε Μπλάσις (54’) κι ενώ πέραν του Αργεντινού, στη φάση συνδυάστηκαν ακόμα δύο συμπατριώτες του (Ουσέρο, Καράσκο).

Οι νικητές έφτασαν τους 48 βαθμούς και προσπέρασαν τον Παναθηναϊκό (έχει ματς λιγότερο), ενώ οι Θρακιώτες έμειναν στους 34, αλλά παραμένουν… ήσυχοι για την παραμονή.

Το ματς:

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στον αγώνα με περισσότερη όρεξη, διάθεση και… νεύρο για να δείξει πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Ο Πανθρακικός απ’ την άλλη δεν άφηνε περιθώρια, έκλεινε καλά τους χώρους και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να φανούν πραγματικά απειλητικοί. Διότι καλές οι κεφαλιές των Γκοϊάν και Χουάνμα, αλλά ήταν απλώς υποψίες κι όχι κανονικές ευκαιρίες για να αλλάξουν οι ισορροπίες ανάμεσα στις δύο ομάδες. Κι όσο περνούσε η ώρα, όλο και χειρότερα γινόταν το πράγμα, με τους δύο «μονομάχους» να μην μπορούν να… απλώσουν το παιχνίδι τους.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα ήρθε στο 40’. Και μάλιστα ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Καθάριος βρήκε το χώρο και τον χρόνο μέσα στην περιοχή των Αρκάδων, αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα διαγώνια άουτ. Και κάπως έτσι οι 22 ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει, το θέαμα να είναι κακό και όλους εμάς να ελπίζουμε πως… κάτι θα γίνει και θα δούμε μια καλύτερη συνέχεια στο υπόλοιπο της αναμέτρησης!

Και τελικά αυτό το κάτι που περιμέναμε, ήρθε αρκετά γρήγορα και μάλιστα με πολύ «όμορφο» τρόπο. Διότι οι τρεις Αργεντίνοι παίκτες των γηπεδούχων συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ήρθε το γκολ! Ο Ουσέρο πάτησε την μπάλα για τον Καράσκο, εκείνος έκανε την «γλυκιά» σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Ντε Μπλάσις –με ένα τρόπο που δεν συνηθίζει- έπιασε την κεφαλιά στο 54’, «εκτέλεσε» τον Αθανασιάδη και έγραψε το 1-0, με την βροχή να ‘χει δυναμώσει και –λογικά- να δυσκολεύει τις προσπάθειες των παικτών. Μέχρι το 70’ ο Αστέρας είχε ακόμα 2-3 καλές στιγμές για να «τελειώσει» το ματς, ωστόσο Μπαράλες και Ζησόπουλος δεν μπορούσαν να βρουν στόχο.

Και στο τελευταίο τέταρτο, ο Μάντζιος δεν είχε τίποτα να χάσει. Έκανε τις αλλαγές του, ρίσκαρε για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και η αλήθεια είναι πως οι Θρακιώτες το κυνήγησαν πολύ. Πήραν την κατοχή της μπάλας, έγιναν πιο κινητικοί, έκλεισαν τους Αρκάδες στα καρέ τους και πίεσαν για κάποιο τέρμα που θα έφερνε την ισοφάριση. Ωστόσο, όλες οι περιπτώσεις τους είτε σταματούσαν στα σώματα, είτε έφευγαν απευθείας άουτ, με αποτέλεσμα να μείνει το 1-0 υπέρ του Αστέρα και να φτάσει σε ακόμα μια νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Παπαχρήστος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Χουάνμα (46’ Μπαράλες), Ντε Μπλάσις, Καράσκο

Στον πάγκο: Ερνάντεζ, Κουρμπέλης, Κάφα, Σέτι, Βάλντο, Ναβάρο

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Χρήστου (86’ Μπαϊκαρά), Σαμπάτ, Ντιόγκο, Μακρυδημήτρης, Ντος Σάντος, Εμπόου, Τζανής, Καθάριος, Ιγκόρ

Στον πάγκο: Σέρεμετ, Τριανταφύλλου, Χασομέρης, Μολίνα, Ρίζος, ΠασχαλάκηςΠηγή: sport-fm.gr

Πού είναι ο ΠΑΟΚ;

Συνεχίζει τις αυτοκτονίες ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος» συνέχισε να μη θυμίζει την σταθερή ομάδα του α’ γύρου και παρόλο που προηγήθηκε με δύο γκολ, ένιωσε και τυχερός που δεν έχασε απ’ τον Εργοτέλη (2-2).

Πού είναι ο ΠΑΟΚ;
Ό,τι μπορεί για να χάσει όλους τους στόχους του κάνει ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αν και προηγήθηκε 2-0 στο «Παγκρήτιο» έκανε τα πάντα για να… μην κερδίσει και ο Εργοτέλης δεν τον συγχώρεσε. Οι Κρητικοί έφεραν τούμπα το ματς χάρη στις… ευγενικές χορηγίες της άμυνας της ομάδας του Στέφενς και λίγο έλειψε να φτάσουν ακόμη και στη νίκη, 2-2.

Τα γκολ των Λάζαρ (2’) και Σαλπιγγίδη (47’) στο ξεκίνημα των ημιχρόνων έδειχναν πως θα δώσουν άνετο «τρίποντο» στους Θεσσαλονικείς, όμως το τραγικό λάθος του Ινσαουράλδε στο 71΄ έδωσε στο πιάτο στον Μονακέλο το 2-1, ενώ το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε έπειτα από αυτογκόλ του Κίτσιου στο 81΄.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έμεινε στην 3η θέση, έπειτα και από τη νίκη του Ατρόμητου στο Αγρίνιο, ενώ το κλίμα για τον Χούμπ Στέφενς μοιάζει πιο κακό από ποτέ. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έρχεται ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής της στην κατηγορία.

Το ματς:



Το παιχνίδι απέκτησε… αφεντικό από το πρώτο δίλεπτο. Οι δύο ομάδες μπήκαν επιθετικά στο ματς, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί. Στην πρώτη τους επίθεση στο ματς οι Θεσσαλονικείς έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του Εργοτέλη και με κοντινή προβολή του Κοστίν Λάζαρ άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό του ματς. Οι Κρητικοί δεν έδειξαν να επηρεάζονται από το γρήγορο γκολ και με γρήγορες επιθέσεις κυρίως από τα άκρα δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη, που έμεινε όρθια χάρη στον Γλύκο.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και με «όπλο» την ηρεμία στη μεσαία γραμμή κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό των γηπεδούχων και να ανεβάσει τις γραμμές του στο γήπεδο. Ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του Στέφενς δεν επέτρεπε πλέον στον Εργοτέλη να γίνει απειλητικός, ωστόσο, ούτε οι παίκτες του Ολλανδού έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να προηγείται 1-0 αλλά να μην μπορεί να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Με τον ίδιο τρόπο «χτύπησε» ο ΠΑΟΚ και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Στοΐκοβιτς για δεύτερη φορά με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να εκμεταλλεύεται με υποδειγματικό τρόπο το τακουνάκι του Λάζαρ κάνοντας το 2-0 στο 47’. Ο ΠΑΟΚ έμεινε ψηλά στο γήπεδο όμως οι παίκτες του Εργοτέλη κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το… ανοιχτό γήπεδο και απείλησαν την εστία του Γλύκου.

Οι Κρητικοί κατάφεραν να μεταφέρουν το παιχνίδι έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, που έμοιαζαν να έχουν ξεμείνει από ανάσες. Τελικά, κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι χάρη στο τραγικό λάθος του Ινσαουράλδε, που επέτρεψε στον Μονακέλο να μειώσει στο 71’. Οι Κρητικοί γέμισαν με αυτοπεποίθηση «στρίμωξαν» τον ΠΑΟΚ και κατάφεραν να πετύχουν το 2-2 έπειτα από αυτογκόλ του Κίτσιου στο 81’. Η ισοπαλία δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, παρότι οι παίκτες του Ουζουνίδη πλησίασαν κοντά και σε τρίτο τέρμα.



Οι συνθέσεις:



Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Χαντί (56’ Ρομάνο), Ιμπραΐμ, Κούμπικ (55’ Μπουχαλάκης), Μονακέλο (90' Κοζορώνης), Μοαντιμπανγκά

Στον πάγκο: Αθανασίου, Γιοβάνοβιτς, Κούτρης, Κοντέ

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε (80’ Βούκιτς), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (79’ Λούκας), Χούσεν

Στον πάγκο: Γκσπούρνιγκ, Σκόνδρας, Γεωργιάδης, Στοχ, Νίνης

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος

Γήπεδο: Παγκρήτιο Πηγή: sport-fm.gr

Βίοι… αντίθετοι!!

Η πρώτη θέση στο Βέλγιο δεν έχει κριθεί ακόμα! Μετά τη νίκη (1-0) της Κλαμπ Μπριζ απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης και την μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις πόντους, όλα είναι ανοιχτά.

Βίοι… αντίθετοι!
Μεγάλη νίκη κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης πέτυχε η Κλαμπ Μπριζ η οποία επικράτησε 1-0 εντός έδρας και μείωσε την μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις βαθμούς.

Με το τρίποντο αυτό η γηπεδούχος ομάδα συνέχισε την ξέφρενη πορεία των τελευταίων αγωνιστικών και έφτασε τα πέντε συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι που έδειχναν να έχουν επαναπαυτεί, πλέον μπαίνουν σε περιπέτειες για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Την αναμέτρηση έκρινε το τέρμα που πέτυχε στο 78ό λεπτό ο Γιόργκενσεν και ανέβασε την ομάδα του στους 59 βαθμούς στην 28η αγωνιστική της Jupiler League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 28/2

Μαλίν - Λόκερεν 1-0
(30’ Γιάνκερ)

Σάββατο 1/3
Γάνδη – Σαρλερουά 2-1
(39’ Ασάρε, 85’ Χαμπιμπούι – 26’ Σάτλι)

Κορτράικ – Σερκλ Μπριζ 4-0
(1’ Ουσαλάχ, 11’, 21’ πεν. ντε Σμετ, 35’ Κουλίμπαλι)

Λιρς – Λέουβεν 0-0

Μονς – Οστάνδη 3-0
(22’, 32’ Ματίς, 57’ Αντζέλι)

Μπέβερεν – Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-2
(16’ Τρικόφσκι, 57’ Βεσελίνοβιτς – 10’ Κουμς, 23’ Σιλά)

Κυριακή 2/3
Κλαμπ Μπριζ – Σταντάρ Λιέγης 1-0
(77΄Γιόργκενσεν)

Άντερλεχτ – Γκενκ (19.00)

Η επόμενη αγωνιστική (29η):

Σάββατο 8/3 – 21.00
Σερκλ Μπριζ – Γάνδη
Σαρλερουά – Λιρς
Γκενκ – Μονς
Λέουβεν – Άντερλεχτ
Λόκερεν – Μπέβερεν
Οστάνδη – Κορτράικ
Σταντάρ Λιέγης – Μαλίν
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Κλαμπ Μπριζ Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για Φαν Γκάαλ στη Μαν. Γιουνάιτεντ!!

Δημοσίευμα της People αναφέρει πως άνθρωποι στη διοίκηση της Μαν. Γιουνάιτεντ καλοβλέπουν τον Λουίς Φαν Γκάαλ για τη θέση του… Ντέιβιντ Μόγες.

Σενάρια για Φαν Γκάαλ στη Μαν. Γιουνάιτεντ
Ο Ντέιβιντ Μόγες παραμένει-μέχρι νεωτέρας-στον πάγκο της Μαν. Γιουνάιτεντ, αλλά τα σενάρια για αντικατάστασή του δίνουν και παίρνουν. Το τελευταίο, που δημοσιεύεται στην People της Κυριακής, αναφέρει πως ο Λουίς Φαν Γκάαλ θεωρείται από πολλά μέλη τη διοίκησης της ομάδας ως ιδανική επιλογή για να πάρει τη θέση του Σκωτσέζου τεχνικού.

Ο Ολλανδός προπονητής αποχωρεί από τον πάγκο της εθνικής ομάδας μετά το Μουντιάλ και φέρεται κάτι παραπάνω από απλώς… θετικός σε αυτή την προοπτική. Πρόσφατα ο 62χρονος Φαν Γκάαλ, που έχει εργαστεί κατά το παρελθόν σε κορυφαία κλαμπ όπως ο Άγιαξ, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν, είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Τότεναμ.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Ξέμπλεξε» η Χόφενχαϊμ!

Την τρίτη της νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια πέτυχε η Χόφενχαϊμ, που συνέτριψε 6-2 τη Βόλφσμπουργκ για την 23η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Έχασαν έδαφος για Τσάμπιονς Λιγκ οι «λύκοι».

«Ξέμπλεξε» η Χόφενχαϊμ (video)
Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Χόφενχαϊμ την αναμέτρηση με τη Βόλφσμπουργκ. Πετυχαίνοντας τη τρίτη της νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια, η γηπεδούχος απομακρύνθηκε δέκα βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, αφού με 29 στρογγυλοκάθισαν στη 10η θέση. Το σκορ άνοιξε στο 4ο λεπτό ο Φιρμίνο, για να ισοφαρίσει στο 15΄ για τους «λύκους» ο Ντοστ.

Από εκεί και έπειτα η Χόφενχαϊμ ήταν καταιγιστική. Σκόραρε τρία γκολ από το 37’ έως το 43΄ με τους Σούλε και Μοντέστε (δις) και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο. Η Βόλφσμπουργκ που παρέμεινε 5η αλλά στο -2 από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, μείωσε στο 76΄με τον Πέρισιτς, όμως ακολούθησαν άλλα δύο γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 82΄ ο Σαλίχοβιτς έκανε το 5-2 και στο 86΄ ο Σκίπλοκ το τελικό 6-2.


Αναλυτικά η 23η αγωνιστική:

Παρασκευή 28/2

Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ 0-0

Σάββατο 1/3 (16.30)

Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 3-0 (51’ Χούμελς, 64’ Λεβαντόφσκι, 83’ Μικιταριάν)
Λεβερκούζεν-Μάιντς 0-1 (37’ Τσούπο-Μότινγκ)
Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο 1-0 (19’ Γιανούσοβιτς)
Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο 1-1 (55’ Κλαβάν – 21’ Ντιούφ)
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Γκλάντμπαχ 1-1 (52’ αυτ. Τεν Στέγκεν – 24’ Ραφαέλ)
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 5-1 (3’ Αλάμπα, 15’, 28’, 76’ πεν. Ρομπέν, 24’ Μάντζουκιτς – 64’ Ραφίνια)

Κυριακή 2/3

Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ 6-2 (4΄ Φιρμίνο, 37΄ Σούλε, 39΄ & 43΄ Μοντέστε, 82΄ Σαλίχοβιτς (πεν.), 86΄ Σκίπλοκ- 15΄ Ντοστ, 76΄ Πέρισιτς)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

Με… συνταγή Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός!!

Ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Πόσω μάλλον όταν το κάνει με… κοτζάμ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Γι’ αυτό ο Μίτσελ ξεκινά στο ντέρμπι ακριβώς τους ίδιους με το θρίαμβο της Τρίτης.

Με… συνταγή Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός!
Τη συνταγή που έφερε κάτι παραπάνω από… νόστιμο αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Champions League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα χρησιμοποιήσει και στο ντέρμπι ο Μίτσελ.

Ο Ισπανός έκρινε πως δεν χρειάζεται ν’ αλλάξει κανέναν απ’ τους βασικούς του και ξεκινά με τον Παναθηναϊκό την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με το παιχνίδι της Τρίτης.

Πιο συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν με τους εξής: Ρομπέρτο, Χολέβα, Μαρκάνο, Μανωλά, Σαλίνο, Εντινγκά, Μανιάτη, Πέρες, Ντομίνγκες, Κάμπελ και Ολαϊτάν.

Όσο για το σχήμα, θα είναι ξανά 4-2-3-1, με τους Χολέβα, Μαρκάνο, Μανωλά και Σαλίνο -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα και τους Εντινγκά-Μανιάτη στα χαφ. Στην τριάδα μπροστά τους θα είναι οι Πέρες (αριστερά), Ντομίνγκες (επιτελικός), Κάμπελ (δεξιά) και προωθημένος θα ξεκινήσει ο Ολαϊτάν.Πηγή: sport-fm.gr

Τίτλοι… τέλους!

Μετά την κορυφή, όπου η Γιουβέντους δείχνει να μην έχει αντίπαλο, στην Ιταλία ξεκαθαρίζει και η κατάσταση στην «ουρά» όπου ξεχώρισε η τριάδα που ετοιμάζεται να πει «αντίο» στη Serie A.

Τίτλοι… τέλους
Αγωνιστική που ενδεχομένως αποδειχθεί καθοριστική για τη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού ήταν η 26η στην Ιταλία.
Σασουόλο, Κατάνια και Κιέβο γνώρισαν ήττες και πλέον βλέπουν τα περιθώρια για να ανατρέψουν τη σε βάρος τους κατάσταση να στενεύουν επικίνδυνα.

Το «ελληνικό» ντέρμπι μεταξύ Βερόνα και Μπολόνια έληξε ισόπαλο, 0-0, με τους Μόρα και Κονέ να αγωνίζονται ως βασικοί, όπως και ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και πέναλτι για την ομάδα του, το οποίο όμως δεν μετέτρεψε σε γκολ ο Μπιάνκι.

Τα… σπουδαία πάντως ήρθαν από τα ματς μεταξύ ομάδων που προσπαθούν να αποφύγουν το πικρό «ποτήρι» του υποβιβασμού.

Η ουραγός Σασουόλο έχασε όχι μόνο το παιχνίδι με την Πάρμα στην έδρα της αλλά και πολύτιμο έδαφος, αφού λόγω του γκολ του Παρόλο στο 2’, ηττήθηκε με σκορ 1-0 κι έμεινε καθηλωμένη στον… πάτο της βαθμολογίας.

Δύσκολα είναι τα πράγματα και για την Κατάνια, που την πάτησε από τον Φετφατζίδη (πέρασε ως αλλαγή και ήταν πολύ καλός για την ομάδα του) κι έχασε 2-1 στην έδρα της Τζένοα, ενώ σε λίγο καλύτερη θέση βρίσκεται η Κιεβο, η οποία ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Αταλάντα και παραμένει οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική

Σάββατο 1/3
Ρόμα-Ίντερ 0-0

Κυριακή 2/3

Κάλιαρι-Ουντινέζε 3-0
(18’ Ιμπάρμπο, 81’ Βετσίνο, 89’ Ιμπραΐμι)

Αταλάντα-Κιέβο 2-1
(21’ Καρμόνα, 85’ Τσιγκαρίνι – 72’ Νταϊνέλι)

Τζένοα-Κατάνια 2-0
(14’ Αντονέλι, 85’ Στουράρο)

Σασουόλο-Πάρμα 0-1
(2’ Παρόλο)

Τορίνο-Σαμπντόρια 0-2
(7’ Οκάκα, 79’ Γκαμπιαντίνι)

Βερόνα-Μπολόνια 0-0
(Μόρας, Κονέ)

Λιβόρνο-Νάπολι (19:30)
Μίλαν-Γιουβέντους (21:45)
Φιορεντίνα-Λάτσιο (21:45)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική

Σάββατο 8/3

Ουντινέζε-Μίλαν (19:00)
Κατάνια-Κάλιαρι (21:45)

Κυριακή 9/3

Γιουβέντους-Φιορεντίνα (13:30)
Μπολόνια-Σασουόλο (16:00)
Κιέβο-Τζένοα (16:00)
Ίντερ-Τορίνο (16:00)
Λάτσιο-Αταλάντα (16:00)
Πάρμα-Βερόνα (16:00)
Σαμπντόρια-Λιβόρνο (16:00)
Νάπολι-Ρόμα (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

H Williams ξανά στην κορυφή, προβλήματα για Red Bull και Mercedes!

Ο Βαλτέρι Μπότας με Williams είναι ο ταχύτερος πιλότος της τελευταίας ημέρας της τελευταίας περιόδου των χειμερινών δοκιμών. Προβλήματα για Lotus, Red Bull και Mercedes.

H Williams ξανά στην κορυφή, προβλήματα για Red Bull και Mercedes
Την ανταγωνιστικότητα της επιβεβαίωσε η Williams στις πρωινές δοκιμές της τελευταίας ημέρας της τελευταίας περιόδου των χειμερινών δοκιμών στην πίστα του Μπαχρέιν.

Πίσω από το τιμόνι της ομάδας βρέθηκε ο ομόσταβλος του Φελίπε Μάσα, Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος γύρισε ταχύτερα από τους υπόλοιπους πιλότους… μονομαχώντας στην κορυφή με τον Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση, κάνοντας ωστόσο 27 γύρους, αφού ένα πρόβλημα στην F14T τον εμπόδισε να επιστρέψει στην πίστα.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με την Force India να κάνει χρόνο παραπλήσιο με αυτό της σκουντερία.

Προβλήματα αντιμετώπισε την τελευταία ημέρα των δοκιμών η Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον να κάνει μόλις πέντε γύρους, με τους μηχανικούς της ομάδας να αναγκάζονται να αλλάξουν το κιβώτιο ταχυτήτων του Βρετανού πιλότου.

Με καθυστέρηση βγήκε στην πίστα ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ωστόσοκατάφερε να κάνει 44 γύρους πριν η RB10 ακινητοποιηθεί μέσα στην πίστα. Συνέχεια στα προβλήματα είχε και η Lotus με τον Ρομάν Γκροσάν να γυρίζει μόλις 25 φορές.

Αναλυτικά οι χρόνοι:

1.Μπότας, Williams-Mercedes, 1m34.797s, 60
2.Αλόνσο, Ferrari, +0.712s, 27
3.Χούλκενμπεργκ, Force India-Mercedes, +0.780s, 33
4.Βερνιέ, Toro Rosso-Renault, +0.904s, 43
5. Σούτιλ, Sauber-Ferrari, +1.670s, 91
6. Μπάτον, McLaren-Mercedes, +3.314s,20
7.Χάμιλτον, Mercedes, 3.853s, 5
8.Κομπαγιάσι, Caterham-Renault, +3.856s, 58
9.Γκροσάν, Lotus-Renault, 4.505s, 25
10.Φέτελ, Red Bull-Renault, +4.911s, 44
11.Τσίλτον, Marussia-Ferrari, +6.445s, 10 Πηγή: sport-fm.gr

Πού’ σαι Άλεν…!

Οι Σίξερς απέσυραν τη φανέλα του Άιβερσον αλλά διασύρθηκαν μπροστά στα μάτια του από τους Ουίζαρντς. Καλή εμφάνιση Αντετοκούνμπο στην ήττα των Μπακς από τους Νετς. Νίκη με… άλλη μάσκα για Λεμπρόν.

Πού’ σαι Άλεν…
Τον Άλεν Άιβερσον τίμησαν οι Σίξερς για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα αποσύροντας τη φανέλα με το νούμερο «3». Όμως με την άθλια εικόνα τους, καθώς διασύρθηκαν με 122-103 από τους Ουίζαρντς, έδειξαν πόσο πολύ τους λείπει ένας τέτοιος ηγέτης. Ο Τρέβορ Αρίζα θύμισε κάτι από το τιμώμενο πρόσωπο έχοντας 40 πόντους (ρεκόρ καριέρας) με οκτώ τρίποντα για τους νικητές.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς υποχρεώθηκε να αλλάξει μάσκα από το ΝΒΑ, φορώντας μία διάφανη στη θέση της μαύρης, αλλά δεν άλλαξε τίποτα στην απόδοσή του. Με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα οδήγησε το Μαϊάμι στο 112-98 επί του Ορλάντο και την έβδομη σερί νίκη των πρωταθλητών.

Οι Μπακς πάλεψαν στα ίσα με τους Νετς, αλλά έχασαν με 107-98 στο Μιλγουόκι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε καλή εμφάνιση με 12 πόντους (5/9 βολές, 2/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 τάπα σε 27:30.

Οι Γκρίζλις επιβλήθηκαν 110-96 των Καβαλίερς με «φτωχή» παρουσία από τους δύο Έλληνες. Ο Κώστας Κουφός σε 12:26 είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα) και 1 ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 10:11 είχε μία ασίστ, μία τάπα κι ένα άστοχο δίποντο.

Οι Πέισερς πέρασαν με 102-97 από τη Βοστώνη με τον Πολ Τζορτζ να πετυχαίνει τους δέκα από τους δώδεκα τελευταίους πόντους της ομάδας του.

Αναλυτικά:

Μαϊάμι Χιτ-Ορλάντο Μάτζικ 112-98 Ουέιντ 24, Τζέιμς 20, Μπος 17-Χάρις 20, Βούτσεβιτς 18 (10 ριμπ.), Ο’ Κουίν 14 (15 ριμπ.), Χάρκλες 14, Ολαντίπο 10, Μουρ 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 103-122 Ρότεν 19, Γιανγκ 17, Κάρτερ-Ουίλιαμς 15, Άντερσον 13, Μέινορ 13-Αρίζα 40, Γουόλ 17 (16 ασίστ), Γουέμπστερ 17, Γκορτάτ 13 (14 ριμπ.), Μπιλ 11.

Χιούστον Ρόκετς-Ντιτρόιτ Πίστονς 118-110 Τζόουνς 22 (10 ριμπ.), Χάρντεν 20 (12 ασίστ), Μπέβερλι 19, Κάσπι 16, Χάουαρντ 17, Χάμιλτον 13-Στάκεϊ 23, Σμιθ 21, Ντράμοντ 16 (17 ριμπ.), Μπάινουμ 12, Τζένινγκς 11, Μονρό 10 (14 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Ιντιάνα Πέισερς 97-102 Γκριν 27, Χάμφρις 18 (10 ριμπ.), Μπας 16, Ρόντο 12 (11 ασίστ), Μπέιλες 11, Σάλιντζερ 10-Τζορτζ 25, Τέρνερ 17, Στίβενσον 16, Χίμπερτ 15, Γουέστ 12.

Μιλγουόκι Μπακς-Μπρούκλιν Νετς 98-107 Μίντλετον 16, Σέσιονς 16, Νάιτ 14, Αντετοκούνμπο 12, Ιλιασόβα 11 (11 ριμπ.)-Θόρντον 25, Μπλάτσε 19 (13 ριμπ.), Ουίλιαμς 15, Λίβινγκστον 14, Πιρς 12.

Μέμφις Γκρίζλις-Κλίβελαντ Καβαλίερς 110-96 Ράντολφ 23 (14 ριμπ.), Γκασόλ 22, Κόνλεϊ 22, Λι 19, Άλεν 16-Ίρβινγκ 28, Τόμπσον 18, Χόους 13, Ντενγκ 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Ντένβερ Νάγκετς 102-96 Λόπεζ 18, Λίλαρντ 17, Όλντριτζ 16, Μπατούμ 9 (16 ριμπ.)-Φαρίντ 16 (10 ριμπ.), Φόι 16, Φουρνιέ 16, Τσάντλερ 14, Άρθουρ 12, Χίκσον 11.

Σακραμέντο Κινγκς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 97-108 Γκέι 24, Τόμας 22, Κάζινς 21 (17 ριμπ.)-Μάρτιν 26, Λοβ 22 (10 ριμπ.), Πέκοβιτς 20, Μπρούερ 13.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 108-76 Πολ 21, Γκρίφιν 20, Κόλισον 15, Μπαρνς 14, Μπούλοκ 11, Τζόρνταν 7 (12 ριμπ.)-Έβανς 22, Ρίβερς 19, Αζανσά 11 (10 ριμπ.), Στίσμα 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Σαν… Ευρωλίγκα η «Μπάρτσα»

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ουνικάχα στη Μάλαγα για την 21η αγωνιστική της ACB και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση.

Σαν… Ευρωλίγκα η «Μπάρτσα»
Στην Ευρωλίγκα δεν χάνει. Κι επειδή η Ουνικάχα είναι αντίπαλός της και στο Top 16, η Μπαρτσελόνα με… ευρωπαϊκό αέρα πέρασε με 74-69 από τη Μάλαγα απέναντι στην Ουνικάχα για την 21η αγωνιστική.

Ο Μπραντ Όλεσον με 11 και ο Βίκτορ Σάδα με 10 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Καταλανών, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου σε 25:52 είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε αήττητη (21/21) καθώς νίκησε την Κανάριας με 87-76 με 22 πόντους του Σέρχιο Ροντρίγκεθ, 20 του Σέρχιο Γιουλ και 18 του Φελίπε Ρέγες. Ο Γιάννης Μπουρούσης σε 16:51 είχε 5 πόντους (3/3 βολές, 1/2 δίποντα), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η Μανρέσα έχασε με 73-65 από τη Λαγκούν Άρο με τον Χάρη Γιαννόπουλο σε 27:03 να έχει 11 πόντους (3/5 τρίποντα, 1/5 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Η Βαγιαδολίδ γνώρισε βαριά ήττα με 95-73 από την Μπανταλόνα με τον Δημήτρη Χαριτόπουλος σε 18:23 να έχει 7 πόντους (5/6 βολές, 1/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Η Ομπραντόιρο έκανε την έκπληξη με 60-53 στην έδρα της Γκραν Κανάρια, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο σε 17:54 να μη σκοράρει (0/2 βολές, 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα), αλλά να έχει 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Αναλυτικά η 21η αγωνιστική:

Σάββατο 1/3

Καχασόλ-Μούρθια 73-93

Κυριακή 2/3

Φουενλαμπράδα-Σαραγόσα 72-81
Λαγκούν Άρο-Μανρέσα 73-65
Ουνικάχα-Μπαρτσελόνα 69-74
Μπανταλόνα-Βαγιαδολίδ 95-73
Γκραν Κανάρια-Ομπραντόιρο 53-60
Ρεάλ Μαδρίτης-Κανάριας 87-76
Βαλένθια-Λαμποράλ Κούτσα 19:00
Εστουντιάντες-Μπιλμπάο 20:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB Πηγή: sport-fm.gr

Περνάει… Ζάκ-αρι!

Ο Ζακ Ράιτ ηγήθηκε του ελλιπούς Παναθηναϊκού στην άνετη νίκη με 71-59 επί του Άρη στο ΟΑΚΑ για την 20η αγωνιστική. Πρώτος σκόρερ του αγώνα με 15π. ο Αμερικανός γκαρντ.

Περνάει… Ζάκ-αρι
Με τον Ζακ Ράιτ να ανταποκρίνεται και σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα του Άρη στο ΟΑΚΑ με 71-59 για την 20η αγωνιστική της Α1.

Εξαιρετικός και πάλι ο Αμερικανός γκαρντ, που τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους (3/4 βολές, 6/8 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 λάθη σε 22:19. Δεν φάνηκαν οι απουσίες των τραυματιών Λάσμε (ενοχλήσεις στον αντίχειρα) και Κάρι, όπως και του Μπατίστ που δεν είναι στο ρόστερ της Α1, ενώ ο Πεδουλάκης μοίρασε το χρόνο συμμετοχής.

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν μέσα στο παιχνίδι οι «κίτρινοι», που δεν είχαν διαθέσιμους Πελεκάνο, Τσακαλέρη και Χαντ.

Με ώθηση από Ράιτ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και με τον Ούκιτς πρωταγωνιστή προηγήθηκε 8-2, αλλά ο Άρης αντέδρασε άμεσα και με διαδοχικούς πόντους από Ασημακόπουλο και Χαρίση πέρασε μπροστά με τέσσερις (10-14). Η είσοδος του Ράιτ βελτίωσε θεαματικά τους «πράσινους» που ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα (20-16) και με διαδοχικά τρίποντα από Φώτση και Γιάνκοβιτς έφτασαν σε διψήφια διαφορά, 30-20. Ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε γρήγορα τους εννιά πόντους και παρά τις προσπάθειες του Μούρτου οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +14, 36-22 και έκλεισαν το ημίχρονο με κάρφωμα του Γιάνκοβιτς ανεβάζοντας το προβάδισμά τους για πρώτη φορά στους 16, 44-28.

Αφεντικό ως το τέλος

Τα τρίποντα από Διαμαντίδη και Μπράμο, αλλά κι έξι ακόμη πόντοι του εξαιρετικού Ράιτ εκτόξευσαν τη διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού στο 56-32 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο Άρης βρήκε λύσεις στην επίθεση από τον Σαρικόπουλο, που πέτυχε οκτώ διαδοχικούς πόντους, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει (60-40). Η διαφορά ασφαλείας επέτρεψε στον Πεδουλάκη να ρίξει εξίμισι λεπτά πριν το τέλος στη μάχη τους νεαρούς Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο. Ο Μίνιτς ακολούθησε χρησιμοποιώντας Λαρεντζάκη και Μήτογλου, με την πιο νεανική ομάδα του να ανταποκρίνεται καλύτερα, να πλησιάζει μέχρι και τους δώδεκα (69-57), αλλά να μην απειλεί ποτέ ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό που επικράτησε 71-59.

Δεκάλεπτα: 20-16, 44-28, 60-40, 71-59.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 6, Φώτσης 6, Ούκιτς 11, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 4, Παππάς 5, Γιάνκοβιτς 9, Διαμαντάκος, Ματσιούλις 2, Ράιτ 15.

Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης, Γκίκας 2, Ασημακόπουλος 7, Χαρίσης 6, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 13, Σαρικόπουλος 12, Μούρτος 8, Αθηναίου 7, Μήτογλου 4.

Διαιτητές: Ψαριανός, Βαρδάλος, Κατραχούρας.Πηγή: sport-fm.gr

Τσεν-άμο και αίμα!

Κουμάντο στο Αγρίνιο κάνει ο… Ατρόμητος! Με έναν ιπτάμενο Τσενάμο και το γνωστό «δολοφόνο» Παπαδόπουλο, οι Περιστεριώτες άλωσαν δεύτερη φορά (μετά το Κύπελλο) την απόρθητη έδρα του Παναιτωλικού (3-1).

Τσεν-άμο και αίμα
«Κακός δαίμονας» του Παναιτωλικού είναι ο Ατρόμητος του Ατρόμητου φέτος, καθώς τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα (3-1) στο Αγρίνιο τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, ενώ τον είχε νικήσει με 2-0 στο Κύπελλο. MVP των φιλοξενούμενων ο εκπληκτικός σήμερα γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Λουίτζι Τσενάμο.

Σκόρερ οι Παπαδόπουλος (8', 80'), Μπρίτο (64') για τους νικητές και ο Μπόγιοβιτς (56') για τους ηττημένους. Τους 55 βαθμούς έφθασε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου και συνεχίζει να απειλεί τον… ΠΑΟΚ. Τα 11 γκολ σε 25 συμμετοχές στη φετινή Superleague έφθασε ο Έλληνας επιθετικός του Ατρόμητου.

Έκανε ότι μπορούσε ο Παναιτωλικός, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό, Λουίτζι Τσενάμο, ο οποίος νικήθηκε μόνο στο 56’, αλλά σε όλες τις άλλες φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει δήλωσε «παρών».

Οκτώ νίκες και τέσσερις ισοαπαλίες είχαν οι παίκτες του Μάκη Χάβου μέχρι σήμερα στο Αγρίνιο, καθώς το ματς με τον Ολυμπιακό είχε έρθει 0-0, ενώ είχαν νικήσει με 2-0 τον ΠΑΟΚ και 1-0 τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, παρότι αυτό έληξε με το εις βάρος του 1-0 από το γκολ του Παπαδόπουλου. Η ομάδα του Μάκη Χάβου μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση με τον Καμαρά να πρωταγωνιστεί στην πρώτη φάση, κάνοντας εξαιρετική ενέργεια, ξεφεύγοντας από τους Γκαρσία και Νάστο, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε έδιωξε ο Τσενάμο. Τα «καναρίνια» είχαν στα επόμενα λεπτά τον έλεγχο του ματς με τους Τζούνιορ και Θεοδωρίδη να απειλούν με μακρινά σουτ.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς ο Ατρόμητος σκόραρε με τον Παπαδόπουλο στο 8ο λεπτό. Οι «μπλε» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ναπολεόνι να συνεργάζεται με τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος έκανε το 1-0 με αρκετή δόση τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε ύστερα από το σουτ του σε έναν αμυντικό και στον Ράφαελ και κατέληξε αργά-αργά στα δίχτυα. Ύστερα από ένα μικρό «πάγωμα» οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και στα μέσα του πρώτου μέρους η κατοχή είχε φθάσει 81% υπέρ τους, αλλά ήταν αρκετά… φλύαροι. Η συνέχεια ήταν ίδια μέχρι την ανάπαυλα, αλλά ο Παναιτωλικός τα χάλαγε στην τελική προσπάθεια.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος, χάνοντας ευκαιρία με τον Νταλμά, μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης. Ο Μπόγιοβιτς ήταν ο κύριος αποδέκτης των προσπαθειών των ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού, με τον Σέρβο να ισοφαρίζει τελικά στο 56ο λεπτό. Από εκεί και πέρα και μέχρι το 64’ όταν και μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλός, δημιουργώντας ευκαιρίες και έχοντας κλείσει τους φιλοξενούμενους μέσα στα καρέ τους. Όμως, οι «μπλε» χτύπησαν και πάλι στη αντεπίθεση, καθώς μετά από ευκαιρία που έχασε ο αντίπαλος τους, το βολέ του Τσέναμο είχε αποτέλεσμα να τροφοδοτηθεί ο Μπρίτο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και κυρίως του Μελισσά.

Ο Παναιτωλικός δεν τα παράτησε και συνείχε να απειλεί, αλλά ο Τσενάμο ήταν σε εξαιρετική μέρα και στο 80’ η ομάδα του Παράσχου χτύπησε και πάλι στην αντεπίθεση με τον Παπαδόπουλο να «τελειώνει» το ματς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.





Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (40’ Νταλμά), Γοδόι, Τζούνιορ (70’ Σφακιανάκης), Μαρτίνες, Μπακάκης, Ανίν, Μπόγιοβιτς.

Στον πάγκο οι: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Καλί και Πασάς.

Ατρόμητος: Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης Φυτανίδης, Δημούτσος , Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (79’ Γεωργίου), Ναπολεόνι (46’ Μπάλλας), Παπαδόπουλος, , Καραμάνος (65’ Φάμπιο).

Στον πάγκο: Σηφάκης, Παπουτσογιαννόπουλος,, Φωτάκης και Αρκούδας.

Διαιτητής: Παππάς, με βοηθούς τους Τάτση και Αλεξέα. Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος απ’τον Άρη ο Παπαδόπουλος!!

Παρελθόν από το ρόστερ του Άρη αποτελεί ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας μέσος έλυσε το μεσημέρι της Κυριακής κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τη διοίκηση.

Τέλος απ’τον Άρη ο Παπαδόπουλος
Αιφνιδιαστικό «διαζύγιο» στον Άρη με τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Ο Έλληνας μέσος, φέρεται να έχει στα χέρια του μια πολύ καλή πρόταση από ομάδα της Πολωνίας και πίεσε τους ανθρώπους της διοίκηση των «κίτρινων» για να αποχωρήσει.

Τελικά παρά τις προσπάθειες του προπονητή του, Σούλη Παπαδόπουλου, να τον μεταπείσει ο παίκτης δεν άλλαξε στάση και το μεσημέρι της Κυριακής προχώρησε σε κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του με τη διοίκηση του Άρη. Πηγή: sport-fm.gr

Άναψαν τα αίματα!

Ένταση προέκυψε στην τελευταία σύσκεψη για τα μέτρα του ντέρμπι που έγινε λίγες ώρες πριν τη σέντρα. Αρνήθηκε ο Ολυμπιακός να είναι στην αποστολή του Παναθηναϊκού ο προπονητής πυγμαχίας του συλλόγου.

Άναψαν τα αίματα
Νωρίτερα από τις… 19:30 άρχισε το ντέρμπι των «αιωνίων». Στην καθιερωμένη τελική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα προέκυψε διαφωνία και ένταση μεταξύ των ανθρώπων των δύο ομάδων.

Η πλευρά του Ολυμπιακού αντέδρασε στην πρόθεση εκείνων του Παναθηναϊκού να βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας ο προπονητής πυγμαχίας του συλλόγου, Γιάννης Αϊδινιώτης, τον οποίο ήθελε να έχει στο πλευρό του ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος. Μάλιστα οι «πράσινοι» έφερναν ως επιχείρημα την παρουσία οπαδού των «ερυθρόλευκων» αλλά και του Νίκου Γιδάκου στην αποστολή της ομάδας για το περσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Τελικά επειδή ο τελευταίος λόγος για τα μέλη κάθε αποστολής ανήκει στον γηπεδούχο, ο Γιάννης Αϊδινιώτης δεν αναμένεται να συνοδεύσει την αποστολή του Παναθηναϊκού.
Πηγή: sport-fm.gr

Ημέρα κρίσης στον Άρη!

Μέσα στην ημέρα θα φανεί εάν ο Λάμπρος Σκόρδας θα παραιτηθεί από τη διοίκηση του Άρη, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να περιμένει την ίδια ώρα τις εξελίξεις.

Ημέρα κρίσης στον Άρη
Εξελίξεις είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν μέσα στην ημέρα στον Άρη, αφού από χθες το βράδυ έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Λάμπρος Σκόρδας εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη διοίκηση του συλλόγου.

Ήδη έχουν υπάρξει αρκετά ερωτηματικά για την επόμενη μέρα στην ομάδα, αφού η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα.

Όλα αυτά γίνονται εν όψει και της κίνησης του Πάνου Στεφανίδη με τους συνεργάτες του, οι οποίοι θα καταθέσουν αίτηση στο Ειρηνοδικείο για το διορισμό νέας διοίκησης στην ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο Σούλης Παπαδόπουλος παρακολουθεί τις εξελίξεις και μοιάζει σίγουρο πως αν φύγει ο κ. Σκόρδας, τότε θα αποχωρήσει και εκείνος από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Άλλωστε, αυτό το έχει αφήνει να εννοηθεί και ο κ. Στεφανίδης σε πρόσφατες δηλώσεις του, μετά το τέλος της Γ.Σ. την περασμένη Τετάρτη.Πηγή: sport-fm.gr

«Η βαθμολογία δεν λέει τίποτα»

Η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό μπορεί να μη σημαίνει τίποτα στο αποψινό ντέρμπι, όπως δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για ενδεχόμενη πρόταση από την Εθνική.

«Η βαθμολογία δεν λέει τίποτα»
Το +27 του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν του εξασφαλίζει τίποτα στο αποψινό ντέρμπι των δύο ομάδων, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε για τα «κλειδιά» του ντέρμπι, αλλά και το ενδεχόμενο να του γίνει πρόταση από την ΕΠΟ για την Εθνική.

Αναλυτικά ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και τον Σωτήρη Ταμπάκο για:

-το πώς περιμένει τον Ολυμπιακό: «Για το ποδόσφαιρο δεν είναι το καλύτερο δυνατό να έχει ξεφύγει τόσο πολύ ο Ολυμπιακός. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ πως το σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι δύσκολο γι’ αυτόν. Σε αυτά τα παιχνίδια η βαθμολογία μπορεί να μη λέει τίποτα. Το πάθος, η δύναμη και η αγωνιστική πειθαρχία παίζουν μεγάλο ρόλο. Δεν παραγνωρίζουμε βέβαια τη δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός, ειδικά στο ‘Καραϊσκάκη’. Για μένα ήταν έκπληξη ότι έμεινε εκτός αποστολής ο Ιμπαγάσα, καθώς ο Τσόρι μετά το 50-60’ θα χρειαστεί ανάσες. Είναι ένας παίκτης-βαρόμετρο και ειδικά στο ‘Καραϊσκάκη’ μπορεί να δώσει λύσεις. Ο Μασάντο παρότι έχει καλή απόδοση στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι Ιμπαγάσα».

-το πώς περιμένει τον Παναθηναϊκό: «Θα παίξει ρόλο πόσο θα μπορέσει να περιορίσει ο Παναθηναϊκός τον Τσόρι στον άξονα και τα ανεβάσματα του Χολέμπας από αριστερά. Είναι κλειδί αυτό για το παιχνίδι πόσο θα μπορέσει να σταματήσει ο Λαγός τον Τσόρι, ενώ Ζέκα και Πράνιτς θα δώσουν βοήθειες. Ο Παναθηναϊκός δεν θα δώσει χώρο, γιατί αν το κάνει θα αντιμετωπίσει προβλήματα από τον Κάμπελ και τον Ολαϊτάν που είναι πολύ γρήγοροι. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξει να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Ο Καρέλης είναι πολύ επικίνδυνος επιθετικός και αν χρησιμοποιηθεί πάει να πει ότι θα χτυπήσει το παιχνίδι περισσότερο ο Παναθηναϊκός. Αγωνιστική πειθαρχία, πάθος και μεγάλη αγωνιστικότητα είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός, ενώ θα πρέπει να σκοράρει, γιατί διαφορετικά στο ‘Καραϊσκάκη’ δεν μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα».

-τις δυσάρεστες και ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν: «Ο Άρης για μένα είναι μια δυσάρεστη έκπληξη. Παρά τα προβλήματα που είχε από την αρχή της σεζόν, περίμενα πως θα είχε καλύτερο πρόσωπο, όμως μονίμως είχε πτωτική πορεία και αυτό ήταν δυσάρεστο και για μένα, που πέρασα από την ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι με έχει εκπλήξει ευχάριστα κάποια ομάδα».

-την απουσία του από τους πάγκους: «Είναι πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια που στην τελική ευθεία ενός πρωταθλήματος είμαι μακριά από τους πάγκους. Παρακολουθώ τις εξελίξεις, αλλά δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό. Περιμένω να τελειώσει η σεζόν και θα δούμε».

-το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική: «Είναι η ύψιστη τιμή να αναλάβεις την Εθνική. Θα ήταν πολύ τιμητικό να μου γίνει κάποια πρόταση ή έστω συζήτηση».

«Με καλή ψυχολογία για τη νίκη»

Συνέχεια στη νίκη επί του Απόλλωνα θέλουν να δώσουν οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου κόντρα στην Καλλονή, όπως δήλωσε ο Κώστας Παναγιωτούδης.

«Με καλή ψυχολογία για τη νίκη»
Τον καλύτερό τους πρέπει να δώσουν σε ακόμη ένα παιχνίδι οι παίκτες του Πανιωνίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Παναγιωτούδης.

Ο 20χρονος μέσος υποστήριξε ότι οι Νεοσμυρνιώτες πρέπει να δώσουν συνέχεια στη νίκη επί του Απόλλωνα κόντρα στην Καλλονή και να κάνουν ένα ακόμη βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός χαφ στο Novasports

Για την κατάσταση στην ομάδα μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα:

«Ήταν πολύ σημαντική η νίκη που πετύχαμε. Μας έδωσε μεγάλη άνεση, ειδικά με τους τρεις βαθμούς που πήραμε. Τώρα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε με την Καλλονή. Πρέπει να προσέξουμε πολύ και επειδή παίζουμε στην έδρα μας πρέπει να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο:

«Προσπαθούμε με κάθε προπονητή να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όλα τα παιδιά. Έχουμε δουλέψει πολύ στην τακτική με τον κύριο Αναστόπουλο, προσπαθούμε να κάνουμε αυτά που λέει μέσα στο γήπεδο και να πετύχουμε τη νίκη κόντρα στην Καλλονή».

Για το πως περιμένει τον αγώνα με την Καλλονή:

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει καλή επίθεση και πρέπει να προσέξουμε ειδικά τους τρεις παίκτες που βρίσκονται μπροστά. Από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας πρέπει να μπούμε δυναμικά και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα, προερχόμαστε από νίκη και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τη νίκη.

Πρέπει να προσέξουμε όλους τους παίκτες. Πρέπει να κλείσουμε καλά τους χώρους, να μην τους δίνουμε ελεύθερο χώρο για να παίξουν καλά και πιστεύω πως αν το κάνουμε αυτό θα πάρουμε τη νίκη».

Για το πως είναι η ψυχολογία στην ομάδα μετά τις δύο σερί νίκες:

«Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλύτερη, όχι πως πριν δεν ήταν καλή. Πάντα ήμασταν ενωμένοι στ' αποδυτήρια. Τώρα με τις νίκες η ψυχολογία μας έχει φτάσει πολύ ψηλά. Σε κάθε ματς δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να σώσουμε την ομάδα όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Ολίσε: «Έχουμε αρκετά καλή ομάδα»

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα και να πάρει τη νίκη επί του Εργοτέλη εξέφρασε ο Σέκου Ολίσε.

Ολίσε: «Έχουμε αρκετά καλή ομάδα»
Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που έχει μακριά από την Τούμπα παρουσιάστηκε ο Σέκου Ολίσε εν όψει του σημερινού ματς με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο.

«Θεωρώ πως είναι συμπαγής ομάδα, καλή ομάδα, παίζουν επιθετικά, μάχονται και ξέρω πως επειδή παίζουν απέναντι στον ΠΑΟΚ θα κάνουν ότι καλύτερο για να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, επειδή όλοι θέλουν να μας νικήσουν», τόνισε ο Λιβεριανός μεσοεπιθετικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος στο Novasports

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ μετά το ταξίδι στη Λισαβόνα, όπου ηττήθηκε από την Μπενφίκα, και από εκεί στην Κρήτη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη:

«Προερχόμαστε από τον αγώνα της Πέμπτης. Πετάξαμε από Λισαβόνα στην Κρήτη, ξεκουραστήκαμε λίγο χτες το βράδυ και σε λίγο θα πάμε για προπόνηση. Εχουν έρθει τρεις 'φρέσκοι' ποδοσφαιριστές να μας ενισχύσουν. Διαθέτουμε πολλούς ποδοσφαιριστές, είμαστε καλή ομάδα. Ισως ορισμένοι να είναι κουρασμένοι, κάποιοι έπαιξαν ενενήντα λεπτά, μετά ήταν η μετακίνηση με τέσσερις ώρες πτήση... Αλλά έχουμε μεγάλη ομάδα, με πολλούς ποδοσφαιριστές, ακολουθεί άλλος αγώνας και με τα τρία νέα πρόσωπα... Ο κόουτς ξέρει τί πρέπει να κάνει. Αυτοί που δεν μπορούν ν' αγωνιστούν θα τους ξεκουράσει. Νομίζω πως διαθέτουμε μια αρκετά καλή ομάδα ώστε να κερδίσουμε αύριο».

Για εκείνο που του έμεινε τους δυο αγώνες με την «αετούς»:

«Για μένα, ειδικά στον πρώτο αγώνα θεωρώ πως αποδώσαμε πολύ καλά, ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες μας, δουλέψαμε σκληρά, προσπαθήσαμε να κερδίσουμε, δεν επιτρέψαμε ευκαιρίες, δεχτήκαμε ένα γκολ που κανείς δεν είναι σίγουρος πως ήταν 100% έγκυρο αλλά και πάλι πήγαμε εκεί, παίξαμε πολύ καλά όμως μετά την κόκκινη κάρτα και το γκολ από το φάουλ που προήλθε απογοητευτήκαμε και δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Ας μην ξεχνάμε πως παίζαμε με την Μπενφίκα, δέκα εναντίον έντεκα κι ήταν πολύ δύσκολο πλέον.

Ωστόσο, νομίζω πως στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε στο γήπεδο πολύ καλά αλλά μετά την αποβολή του Κατσουράνη, προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, τον ρυθμό του δίχως να τα καταφέρουμε. Πρέπει να ξεχάσουμε τον αγώνα αυτόν, ν' αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα για να μπούμε στα πλέι οφ με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς κι αυτό είναι το πιο σημαντικό γι' αυτό πρέπει να νικήσουμε αύριο για να συνεχίσουμε με νίκες».

Για το στοιχείο που θα ήθελε να κρατήσει η ομάδα του από τους αγώνες με τους Πορτογάλους:

«Παίξαμε κόντρα σε μια καλή ομάδα και παλέψαμε μέχρι τέλους. Δεν καταφέραμε να πραγματώσουμε το όνειρό μας που ήταν η πρόκριση στους '16', κάτι που δεν έχει καταφέρει η ομάδα ως τώρα. Δεν τα καταφέραμε αλλά κάτι διδαχτήκαμε. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ως ομάδα, να κρατήσουμε το δίδαγμα αυτών των αγώνων και να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σκληρά και να προχωρήσουμε μπροστά».

Για τον επόμενο αντίπαλο του ΠΑΟΚ, τον Εργοτέλη:

«Η άποψή μου είναι πως πρόκειται για μια καλή ομάδα, είχαμε παίξει μαζί τους και στον πρώτο γύρο όπου σταθήκαμε τυχεροί και νικήσαμε σκοράροντας στο τελευταίο λεπτό με συνέπεια το τελικό 2-1. Είδα και το 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως είναι συμπαγής ομάδα, καλή ομάδα, παίζουν επιθετικά, μάχονται και ξέρω πως επειδή παίζουν απέναντι στον ΠΑΟΚ θα κάνουν ότι καλύτερο για να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, επειδή όλοι θέλουν να μας νικήσουν. Απλά πρέπει να παίξουμε καλά, να έχουμε συνοχή, να σκοράρουμε και να μην περιοριστούμε στην άμυνα, να επιτεθούμε και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει, θα φανεί αύριο».

Ο «πιστολέρο» επιστρέφει!

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος θα παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Ο «πιστολέρο» επιστρέφει
Ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκού του α’ γύρου της Σούπερ Λίγκας επιστρέφει στο Καραϊσκάκη!

Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αθήνα και θα παρακολουθήσει απόψε τον αγώνα της πρώην ομάδας του με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο διεθνής επιθετικός έμεινε εκτός αποστολής από τη Φούλαμ, η οποία χθες ηττήθηκε με σκορ 3-1 από την Τσέλσι, και ήρθε νωρίτερα στην Ελλάδα εν όψει του φιλικού της Εθνικής με την Νότιο Κορέα.

Έτσι δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και θα βρεθεί στο φαληρικό γήπεδο, όπου είναι πιθανό να πανηγυρίσει με τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία των «ερυθρολεύκων» (σ.σ.: αν νωρίτερα δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ στον Εργοτέλη και ο Ολυμπιακός νικήσει τον Παναθηναϊκό).

Μάλιστα, ο «πιστολέρο» φέρεται να έχει επικοινωνήσει με κάποιους από την ομάδα πως θα δώσει το «παρών» στο φαληρικό γήπεδο.
Πηγή: sport-fm.gr

Για πολλούς λόγους!

Νίκη στο «Καραϊσκάκη» για να φτιάξει την… προίκα του εν όψει play offs, να χαλάσει το πάρτι του Ολυμπιακού αλλά και να αποδείξει πως το -27 από την κορυφή είναι πλασματικό θέλει ο Παναθηναϊκός.

Για πολλούς λόγους
Το «πάρτι» που θα στηθεί στο Καραϊσκάκη θέλει να χαλάσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό και δεν θέλει να του δώσει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει μαζί του το πρωτάθλημα (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Παράλληλα, σε πρώτο πλάνο είναι οι δικές του υποχρεώσεις, αφού – με φόντο τα πλέι οφ – θέλει τη νίκη με την οποία θα ελπίζει σε κάτι καλύτερο για την διαδικασία κατάταξης της Σούπερ Λίγκας.

Επίσης, οι «πράσινοι» θέλουν να γίνουν η ομάδα που θα βάλει τέλος στο αήττητο σερί των Πειραιωτών στην Ελλάδα.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Γιάννης Αναστασίου εκτιμά πως το «κλειδί» του σημερινού αγώνα είναι οι «μάχες» που θα υπάρξουν στα χαφ και για αυτό τον λόγο αποφάσισε να… φορτώσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, με το 4-3-2-1 που σκοπεύει να παρατάξει το «τριφύλλι» μέσα στο φαληρικό γήπεδο.

Ο Έλληνας προπονητής σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με τους Ζέκα και Πράνιτς εσωτερικούς μέσους. Εφόσον προτιμηθεί ο Ατζαγκούν αντί του Καρέλη, τότε ο Νιγηριανός μαζί με τον Αμπέντ θα δίνουν βοήθειες στον Μπεργκ που θα είναι ο μοναδικός σέντερ φορ. Αν, όμως, ξεκινήσει ο Καρέλης, τότε το σύστημα θα είναι 4-4-2 σε ρόμβο με τον Αλγερινό χαφ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους δύο επιθετικούς.

Την αποστολή συμπληρώνουν Πέτριτς, Κοτσόλης, Ταμπάκης, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Δώνης, Ντίνας και Κλωναρίδης. Εκτός έμειναν οι Μέντες, Μπαϊράμι, Σπυρόπουλος και Χουχούμης.

Στην ομιλία του, ο 41χρονος τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες του να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να δώσουν και την ψυχή τους για να δώσουν χαρά στον κόσμο τους.

Προϊστορία

Ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος από το 2006-07 (0-1) και έχει συνολικά 23 νίκες, 20 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

14/04/13 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (87' Μήτρογλου - 73' Φιγκερόα)
19/11/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (48' Τζιμπούρ - 17' Ζέκα)
19/02/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (20' Μιραλάς , 91' Τζιμπούρ - 58' Λέτο)
29/11/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 (45΄+, 55΄ Μήτρογλου)
01/03/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 Πηγή: sport-fm.gr

Όπως με τη Γιουνάιτεντ!!

Με την ίδια διάθεση και το ίδιο πλάνο που είχαν κόντρα στη Γιουνάιτεντ καλούνται να μπουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κίνητρο και το αήττητο για τους Πειραιώτες.

Όπως με τη Γιουνάιτεντ
Διαφορετικές είναι οι απαιτήσεις που υπάρχουν σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και εκείνες που υπήρχαν στο σπουδαίο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Η βαθμολογική διαφορά με τον «αιώνιο» αντίπαλο είναι τεράστια (στο +27), όμως οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη για το γόητρο (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα και να συνεχίσουν να σκοράρουν, με στόχο να σπάσουν το ρεκόρ της καλύτερης επίθεσης όλων των εποχών.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται «αγκαλιά» με το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και, μάλιστα, αν σήμερα κερδίσουν τους «πράσινους» και ο ΠΑΟΚ νωρίτερα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, τότε κατακτούν και μαθηματικά τον τίτλο.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά στην ενδεκάδα που αγωνίστηκε με τους Άγγλους, αλλά περιμένει από τους παίκτες του να μπουν το ίδιο δυνατά, με την ίδια όρεξη και να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη σε ακόμη ένα ντέρμπι.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα θα παίξουν οι Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς και Παπαδόπουλος, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Μαρκάνο.

Ο Σάμαρης είναι πιθανό να παίξει ως αμυντικό χαφ, παίρνοντας τη θέση ενός εκ των Εντινγκά ή Μανιάτη (αν και δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χαλάσει το συγκεκριμένο δίδυμο που τα πήγε εξαιρετικά την Τρίτη).

Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Κάμπελ και ο Φουστέρ ενδέχεται να παίξει αντί του Πέρες. Ο Ντομίνγκες θα είναι πίσω από τον Ολαϊτάν.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Μπονγκ, Μασάντο, Μαρκάνο και Βαλντές. Εκτός έμειναν, όπως και προ ημερών, οι τραυματίες Σαβιόλα, Σιόβας, οι Ιμπαγάσα, Παπάζογλου, Σκέποβιτς (που είναι εκτός λίστας από το Champions League) και ο ανέτοιμος Τόρες.

Προϊστορία

Ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος από το 2006-07 (0-1) και έχει συνολικά 23 νίκες, 20 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

14/04/13 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (87' Μήτρογλου - 73' Φιγκερόα)
19/11/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (48' Τζιμπούρ - 17' Ζέκα)
19/02/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (20' Μιραλάς , 91' Τζιμπούρ - 58' Λέτο)
29/11/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 (45΄+, 55΄ Μήτρογλου)
01/03/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 Πηγή: sport-fm.gr

Άνετος στην κορυφή ο Άγιαξ!

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Πέλε, ο Άγιαξ έκανε την ανατροπή, επικρατώντας 2-1, εκτός έδρας, της Φέγενορντ. Οκτώ βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Τβέντε ο «Αίαντας».

Άνετος στην κορυφή ο Άγιαξ
Άνετος πρέπει να αισθάνεται ο Άγιαξ, ο οποίος μετά την νίκη του με 2-1 στην έδρα της Φέγενορντ, ξεφεύγει οκτώ βαθμούς από την Τβέντε, εκμεταλλευόμενος άριστα την ισοπαλία της με την Ουτρέχτη το Σάββατο.

Μπορεί το 20ό γκολ του Πέλε στη φετινή Eredivisie να έβαλε μπελάδες στον «Αίαντα», όμως στη συνέχεια ο Σίγκθορσον αποκατέστησε προσωρινά την τάξη, πριν ο 22χρονος αμυντικός Βέλτμαν αναλάβει δράση και σκοράρει στο 72’, γκολ που ήταν αρκετό για τον φιλοξενούμενο, ώστε να πάρει τη νίκη.

Αντίθετα, η Φέγενορντ είδε το πρώτο βιολί της, Πέλε, να επιστρέφει ορεξάτος, αφού εξέτισε την τιμωρία του, όμως έχασε μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να νικήσει τον πρωτοπόρο, αλλά και να πιάσει τις Φίτεσε και Τβέντε που ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή 28/2

Χέρακλες – Χέρενφεν 1-2
(26’ Τάνανε- 36’ Ντε Ρουν, 49΄Φιμπόγκασον)

Σάββατο 1/3

Τσβόλε – Ναϊμέγκεν 3-3
(6΄ Φερνάντες, 35΄Κλιχ, 57’ Μπρέρσε-43΄, 69΄Ριξ, 46΄Χίγκντον)

Ντεν Χάαγκ – Μπρέντα 1-1
(63’ Άλμπεργκ-55’ Χόι)

Γκόου Αχέντ Ιγκλς – Αϊντχόφεν 2-3
(1’ Αντόνια, 25΄Φάλκενμπουργκ-49’ Ντεπάι, 67’ Λοκάντια, 90’ Ρουίς)

Φίτεσε – Ρόντα 3-0
(14’, 76’ Χάβενααρ, 29’ Βεζίνοβιτς)

Κυριακή 2/3

Ουτρέχτη – Τβέντε 1-1
(46’ Όαρ-18’ Πρόμες)

Φέγενορντ – Άγιαξ 1-2
(30’ Πέλε, 45’ Σίγκθορσον, 72’ Βέλτμαν)

Γκρόνιγκεν – Καμπούρ
(50’ Τσέρι, 77' Μανού)

Άλκμααρ – Βααλβάικ (17.30)

Η επόμενη 29η αγωνιστική Σάββατο 8/3
Άλκμααρ- Χέρακλες (19:45)
Ρόντα –Ναϊμέγκεν (19:45)
Χέρενφεν-Τσβόλε (20:45)
Μπρέντα-Φίτεσε (21:45)
Αϊντχόφεν –Ουτρέχτη (21:45)

Κυριακή 9/3
Βααλβάικ- Ντεν Χάαγκ (13:30)
Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Τβέντε (15:30)
Γκρόνιγκεν- Φέγενορντ (15:30)
Άγιαξ-Καμπούρ (17:30) Πηγή: sport-fm.gr

Οι «αιώνιοι» σε… ευρώ!

Μπάλα δεν παίζουν τα λεφτά. Όμως κι αυτά έχουν το ρόλο και το ενδιαφέρον τους στο ποδόσφαιρο. Το www.sport-fm.gr πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός βγάζει στη… σέντρα τη σύγκρισή τους σε ευρώ.

Οι «αιώνιοι» σε… ευρώ
Ένα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι πάντα ζήτημα τιμής. Όμως και κάποιες άλλες… τιμές έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον, αυτές της χρηματιστηριακής αξίας των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Κι ας μην έχουν καμία σημασία όταν οι δύο «αιώνιοι» θα παραταχθούν απόψε στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης».

Η διαφορά μεταξύ «ερυθρόλευκων» και «πράσινων» είναι ανάλογα μεγάλη του +27 που έχουν οι πρώτοι από τους δεύτερους στη Σούπερ Λίγκα, όπως προκύπτει από την έγκυρη ιστοσελίδα transfermarkt.

Ενώ λοιπόν το ρόστερ του Ολυμπιακού αποτιμάται σε 65.900.000 ευρώ, αυτό του Παναθηναϊκού είναι κατά 50.000.000 ευρώ πιο φθηνό, καθώς υπολογίζεται στα 19.950.000 ευρώ. Πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο θεωρείται ο Ρομπέρτο με 5,6 εκατ. ευρώ για τους γηπεδούχους του αποψινού αγώνα, ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Καπίνο, Μπεργκ και Πέτριτς έχουν αξία 2 εκατ. ευρώ.

Συνολικά οι Πειραιώτες για τις φετινές τους μεταγραφές έχουν δαπανήσει περίπου 12,9 εκατ. ευρώ, ενώ το «τριφύλλι» μόλις 200.000 ευρώ, για την απόκτηση του Αμπντούλ Ατζαγκούν. Αντιστοίχως από τις πωλήσεις που έχουν κάνει οι πρωταθλητές έχουν βάλει στα ταμεία τους 35,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο Παναθηναϊκός 5,3 εκατ. ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μάρτης είναι… Ολυμπιακός!

Υπάρχουν έδρες που γουστάρεις να παίζεις γιατί σου πάνε. Κάποιοι θα φορέσουν ένα συγκεκριμένο ρούχο διότι αυτό «νικάει». Ο Ολυμπιακός όμως δεν ασχολείται με τέτοια τον Μάρτη, γιατί… τον θέλει ο μήνας!

Ο Μάρτης είναι… Ολυμπιακός (pics, videos)
Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.

Και πες μου το μήνα, να σου πω ποιος θα νικήσει στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Ή τουλάχιστον αυτό λέει η προϊστορία των ντέρμπι το Μάρτη!

Διότι τον συγκεκριμένο μήνα έχουν διεξαχθεί 33 αναμετρήσεις «αιωνίων», με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν κατά κράτος του «τριφυλλιού» με 15 νίκες. Οι «πράσινοι» έχουν να αντιπαραθέσουν 6 νίκες, ενώ και 12 παιχνίδια έχουν λήξει με ισόπαλο σκορ.

Αυτή τη φορά, στο 34ο ματς ανάμεσα στους αιωνίους, αποτέλεσμα δεν έχουμε, αλλά το sport-fm.gr σας παρουσιάζει όλες τα παιχνίδια που έχουν γίνει μήνα Μάρτιο από την δεκαετία του 30’ μέχρι και σήμερα.

Δεκαετία 30’

26/3/1933 Λεωφόρος ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3–0
11/03/1934 Λεωφόρος ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0–1
05/03/1939 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 2–1
26/03/1939 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 2–0

Δεκαετία 40’

03/03/1940 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 1–4
09/03/1947 Λεωφόρος ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0–0

Δεκαετία 50’

17/03/1957 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 2–1
01/03/1959 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 2–0

Δεκαετία 60’

17/03/1963 Λεωφόρος ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2–0
03/03/1968 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 1–0

Δεκαετία 70’

28/03/1971 Λεωφόρος ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2–2

11/03/1973 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 2–0
17/03/1974 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 1–1
29/03/1975 Λεωφόρος ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ1–1

Δεκαετία 80’

29/03/1981 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 0–0
09/03/1983 Λεωφόρος ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ1–0
31/03/1985 Ολυμπ. Στάδιο ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1–1

16/03/1986 Ολυμπ. Στάδιο ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ1–2
06/03/1988 Ολυμπ. Στάδιο ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1–1
05/03/1989 Ολυμπ. Στάδιο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 1–1

Δεκαετία 90’

21/03/1990 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 2–1

10/03/1991 Ολυμπ. Στάδιο ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ0–1

11/03/1992 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 0–0
01/03/1995 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 2–3

Δεκαετία 00’

26/03/2000 Ολυμπ. Στάδιο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 2–2
04/03/2001 Ολυμπ. Στάδιο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 1–0

21/03/2001 Λεωφόρος ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1–4

24/03/2002 Λεωφόρος ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1–1

04/03/2007 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 0–1

01/03/2009 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 0–0

Δεκαετία 10’

21/03/2010 Ολυμπ. Στάδιο ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ0–1

11/03/2012 Ολυμπ. Στάδιο ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0–3
02/3/2014 Καραϊσκάκη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΠΑΟ Πηγή: sport-fm.gr